Overleg gebruiker:Jan60

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Jan60, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.062.130 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Signature button.pngDeze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 30 sep 2008 21:04 (CEST)

Verwijderingsnominatie Staten Generaal (serie)[brontekst bewerken]

Beste Jan60, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Staten Generaal (serie). De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090128 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 29 jan 2009 01:21 (CET)

Auteursrechtenschending Bassie & Adriaan Lachspektakelshows[brontekst bewerken]

Hoi. Je artikel Bassie & Adriaan Lachspektakelshows zal meteen verdwijnen omdat het (gedeeltelijk) van elders gekopieerd lijkt, zie het auteursrechtenbeleid. Daarnaast heeft de tekst een niet-encyclopedische stijl. Groet. — Zanaq (?) 27 feb 2009 12:25 (CET)

En ook Meneer Rommel lijkt gekopieerd materiaal te bevatten. Ik heb het aan de gemeenschap voorgelegd. Groetjes. — Zanaq (?) 27 feb 2009 12:28 (CET)

Swiebertje-effect[brontekst bewerken]

Hallo, ik heb Nelly Frijda weer verwijderd van het lemma Swiebertje-effect. Zij heeft zo veel meer gedaan dan Ma Flodder, en is in haar carrière door die rol absoluut niet beperkt. Ze wordt met de rol wel geassocieerd, maar dat is wat anders dan het Swiebertje-effect.. Groet, theo 27 apr 2009 14:43 (CEST)

Overleg gebruiker:77.163.178.73[brontekst bewerken]

Waarom gooi je die leeg? GijsvdL 15 jul 2009 12:18 (CEST)

Joop Dikmans[brontekst bewerken]

Ik wist helemaal niet dat hij in Heerhugowaard woont! Waar heb je dat gelezen? Ischa1 20 okt 2009 14:51 (CEST)


Flodder[brontekst bewerken]

Wat is je bron dat seizoen 4 van Flodder in 1996 uitgezonden werd? Want volgens http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article748567.ece/Ma_Flodder_is_een_archetype_naast_Kniertje en volgens mijn geheugen, ik heb de afleveringen toendertijd allemaal opgenomen op video, was het gewoon in 1998 en de serie daarna ook in 1998. Dus wat is je bron? --MrEquator 23 apr 2010 00:11 (CEST)

Verloren afl. 7[brontekst bewerken]

Hallo Jan60, naar aanleiding van een overleg op mijn o.p. wilde ik vragen of jij in het artikel Het geheim van de sleutel wat meer duidelijkheid zou willen verschaffen over hoe de huidige afl. 6 "Het Spaanse restaurant" de verloren afl. 7 kan zijn? Liefst onder het kopje Verloren afleveringen. Bij voorbaat dank. Caudex Rax 27 jun 2010 12:50 (CEST)

Star Wars[brontekst bewerken]

Beste Jan60, mag ik je vriendelijk vragen mijn aanpassingen op het artikel Star Wars niet te negeren? Ik had enkele spelfouten verbeterd, maar je had blijkbaar je eigen versie (na bewerkingsconflict?) snel teruggeplaatst. Ik los die fouten niet echt voor de lol op, het zou me dan ook plezieren als je de verbeteringen integreert in je eigen versies in plaats van ze gewoon opnieuw te plaatsen. Wil je daar a.u.b. wat op letten?

Ten tweede: ik heb de citaten die je aanbracht verwijderd. Citaten horen om te beginnen al niet in vet (zie Help:Tekstopmaak#Vet) en ze komen de leesbaarheid in dit geval ook niet echt ten goede. Een encyclopedisch artikel kan een verhaal beschrijven, maar dat kan m.i. beter zonder losse citaten tussen de stukken door. Eén geheel is beter. MichielDMN 🐘 (overleg) 3 nov 2010 16:11 (CET)

Nogmaals[brontekst bewerken]

Mag ik je nogmaals wijzen op Help:Tekstopmaak#Vet a.u.b.? Vet dient voor de artikelnaam in de eerste zin van het lemma en voorts voor synoniemen ervan. Niet te kwistig mee omspringen dus graag. --MichielDMN 🐘 (overleg) 4 nov 2010 16:55 (CET)

Kleine wijziging[brontekst bewerken]

Beste Jan60, ik zie dat je een aantal Kuifjeartikels bewerkt en die bewerkingen als "klein" markeert. De wijzigingen die je deed zijn echter niet klein zoals Wikipedia dat ziet. Niet dat dit zo erg is, maar misschien lees je best even Help:Kleine wijziging. Inhoudelijke aanpassingen zijn normaal gezien niet klein. Groetjes en succes nog! --MichielDMN 🐘 (overleg) 6 jan 2011 17:18 (CET)

Verwijderingsnominatie Old Stars (film)[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Old Stars (film) dat is genomineerd door LeeGer. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110117 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 18 jan 2011 01:04 (CET)

Twitter[brontekst bewerken]

Hallo Jan, Je toevoeging aan het artikel Old Stars heb ik ongedaan gemaakt. Het twitterbericht is NE en daarnaast, denk ik, niet geschikt als bron. 't kwam ook niet van een producent of regisseur, maar van een van de acteurs. Daarbij komt nog dat je bewering dat de film met zekerheid doorging niet waar was. Er stond iets als: Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Wat toch nog iets anders is als absolute zekerheid. Al met al maakt dat het bericht niet E genoeg om het te vermelden. Met vriendelijke groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 26 jan 2011 01:07 (CET)

Kuifje[brontekst bewerken]

Beste Jan60, ik zie dat je de artikels over Kuifje een beurt geeft. Ik heb echter 2 opmerkingen:

  • Je vermeldt "Nederland" vaak als land, terwijl dit eigenlijk niet helemaal juist is. Vergeet België niet. De vertalingen verschenen voor zover ik weet tegelijk in beide landen. Aangezien Kuifje Belgisch is, zou ik dat toch niet over het hoofd zien. Let je er a.u.b. wat op?
  • Je veranderde Kuifje in Afrika door Kuifje in Congo. Ik heb die bewerking ongedaan gemaakt. Kuifje in Afrika is de officiële titel van dit album en die moet naar mijn aanvoelen dan ook gebruikt worden. Kuifje in Congo is de historische naam, maar wordt nu echt niet meer gebruikt voor het reguliere album; wel bewust voor facsimiles. Het lijkt me dan ook beter de gebruikelijke en officiële naam op Wikipedia te hanteren. Als je de naam per se anders wil, dan stel ik voor dat je dat via de overlegpagina bespreekt. Al was het maar omdat één vervelende Wikipediaan (ik dus :-)) zich er niet in kan vinden.

Bij tijd en stond neem ik de artikels ook wel eens onder handen denk ik. Er is heel wat over te vertellen en ik heb boeken zat over dit onderwerp.

Groeten, MichielDMN 🐘 (overleg) 21 feb 2011 23:33 (CET)

James Bond boeken[brontekst bewerken]

Beste Jan60, een opmerking in verband met uw artikel James Bond boeken; u heeft dit overgenomen van de pagina James Bond, echter zonder hiervan melding te maken in de bewerkingssamenvatting. Dit is echter vereist, aangezien er anders geschiedenis verloren gaat (heeft ook nog met auteursrechten te maken, zie hier) ; Gelieve dit in het vervolg erbij te zetten (gewoon: "Overgenomen van artikel James Bond" is al goed, maar het moet er wel bijstaan). Mvg, Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 18 apr 2011 17:20 (CEST)

Kasper van Kooten[brontekst bewerken]

Hoi Jan60. Ik zie dat jij Kasper van Kooten ook weggehaald hebt bij de film All Stars 2: Old Stars. Hoe weet je dat hij er niet in gespeeld heeft? Groet, Trijnsteloverleg 29 nov 2011 22:23 (CET)

Allemamachies...[brontekst bewerken]

Balloons-aj.svg

... wat weet jij toch een hoop informatie aan het artikel Bassie en Adriaan toe te voegen! Chapeau! Richard 11 apr 2013 10:45 (CEST)

De serie[brontekst bewerken]

Dag, Jan. Neem hiervan even kennis als je wilt. Hartelijke groet, ErikvanB (overleg) 13 jan 2014 13:01 (CET)

van Diem[brontekst bewerken]

Dag Jan60, je voegde vandaag het een en ander toe aan Mike van Diem. Zou je je tekst wat grondiger door willen lezen voordat je weer verder gaat? Iedereen zet wel een een e teveel neer, maar van Dam laten staan i.p.v. van Diem, dat is een beetje te slordig. Groet, Balko Kabo (overleg) 20 mei 2015 01:04 (CEST)

Bassie en Adriaan[brontekst bewerken]

Hoi Jan,

Ik zag dat je redelijk wat werk verzet hebt op het artikel Bassie en Adriaan. Zou jij toevallig wat met Overleg:Bassie en Adriaan#Robin en Lara kunnen? Sum?urai8? 27 jun 2015 18:48 (CEST)

Bas van Toor/Oppassen/eigen foto's[brontekst bewerken]

Ik heb deze foto weer teruggeplaatst, want deze foto is nmm niet een verbetering, integendeel. Inmiddels heb ik op Commons deze afbeelding genomineerd voor verwijdering. Het ANP stelt de afbeelding slechts uitdrukkelijk beschikbaar voor non-commercieel gebruik, dat is een voorwaarde die niet acceptabel is voor Commons. Zijn deze afbeeldingen allemaal zelf door jou gemaakt? Als dat zo is dan verbaas ik me over de uiterst lage resolutie, dat wekt de schijn van hergebruikt materiaal. Graag je reactie. Gouwenaar (overleg) 14 jul 2015 15:57 (CEST)

Als vervolg hierop: op 8 augustus 2010 plaatste je deze foto met bij een van de uitgesneden delen dat de foto dateert van 8 augustus 2010. Toch was de originele foto al te vinden in 2007 op de website www.adriaan-homepage.nl. Beschik jij over de rechten van dit materiaal? Op de website staat dat al het materiaal auteursrechtelijk is beschermd. Hoe kan je dit materiaal dan vrijgeven onder een GNU-licentie voor vrije documentatie? Gouwenaar (overleg) 14 jul 2015 17:41 (CEST)

Mijn excuus. Het zal niet meer gebeuren. Ik zat fout. Jan60 (overleg) 4 aug 2015 11:19 (CEST)

Akkoord, de meeste afbeeldingen zijn inmiddels verwijderd. Wellicht zou je dit ook op Commons kunnen aangeven. Gouwenaar (overleg) 4 aug 2015 13:35 (CEST)

Graag reactie[brontekst bewerken]

Beste Jan60, ik nodig je uit eens te reageren op vragen en opmerkingen op je overlegpagina. De eerste meldingen van andere gebruikers dateren van begin 2009. Je bent in 6,5 jaar nog nooit ergens op ingegaan. Het zou de verschillende discussies en de sfeer goed doen als je liet weten wat jouw visie op de aangehaalde zaken is. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 2 aug 2015 12:03 (CEST)

Mijn dank voor je bovenstaande reactie, Jan60. Met vriendelijke groet, Caudex Rax ツ (overleg) 4 aug 2015 14:57 (CEST)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[brontekst bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Beoordelingsnominatie Tourneelijst Circus Bassie en Adriaan[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Tourneelijst Circus Bassie en Adriaan dat is genomineerd door Meerdervoort. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160815 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 16 aug 2016 02:03 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[brontekst bewerken]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

De scepter van Ottokar[brontekst bewerken]

Hoi Jan60. Op 30 oktober 2011 schreef je het volgende in het lemma De scepter van Ottokar: "In 1975 verscheen een nieuwe Nederlandse vertaling." Klopt dat wel? Wat is je betrouwbare bron? In het boek van H. van Opstal (1994) Essay RG. Het fenomeen Hergé staat in het voorwoord dat de Kuifje-albums in de jaren 80 een nieuwe Nederlandse vertaling kregen. Het voorwoord werd geschreven door Ernst Pommerel, die de eerste drie vertalingen verzorgde. Verderop in het boek wordt opnieuw gemeld dat de nieuwe Nederlandse vertalingen in de jaren tachtig plaatsvonden. Je schreef ook dat er voor het album drie verschillende tekeningen voor de kaft waren. Dat waren er vier. Dit heb ik al aangepast. Je bewerking uit 2011 vind je hier. Alvast bedankt voor een reactie. Happytravels (overleg) 3 feb 2017 08:27 (CET)

Zojuist e.e.a. aangepast naar 'jaren tachtig' aangezien je na plaatsing van mijn bericht wel actief was, maar niet reageerde en enkele bronnen die ik raadpleegde het over de jaren tachtig hebben. Overigens blijkt het al om vijf verschillende kaften te gaan, ook dat heb ik weer aangepast. Het staat je natuurlijk vrij alsnog te reageren, graag zelfs. mvg. Happytravels (overleg) 7 feb 2017 10:48 (CET)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[brontekst bewerken]

Beoordelingsnominatie Buikslotermeerplas[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Buikslotermeerplas dat is genomineerd door Paulbe. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171007 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 8 okt 2017 02:04 (CEST)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Dromen met Bassie & Adriaan[brontekst bewerken]

Hallo Jan60, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Dromen met Bassie & Adriaan. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia.Fred (overleg) 2 apr 2018 19:45 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[brontekst bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:41 (CEST)

Kees & Co[brontekst bewerken]

Hoi Jan60, bedankt voor je aanpassing in het artikel! Ik heb echter de twee obelisks achter de personages Ben Heistee en Motorrijder weer toegevoegd. Bij een personage is dit namelijk wel relevant voor in het artikel. Bij acteurs is dit (met alle respect) inderdaad niet relevant in het artikel. Ik zie het wel vaker gebeuren dat mensen dergelijke aanpassingen doen, maar die horen inderdaad niet in die bewuste lemma's thuis. Maar dan weet je in ieder geval dat ik de obelisks bij de twee personages weer heb toegevoegd. Nogmaals bedankt voor je edit! - DutchTom (overleg) 6 apr 2019 18:30 (CEST)

Lijst van afleveringen van Star Wars Rebels e.a.[brontekst bewerken]

Hoi Jan60, ik zie dat je bij de series van Star Wars alle Engelse titels hebt gewijzigd naar de Nederlandse titels. Ik zie de waarde om deze toe te voegen, maar vraag me af waarom je de Engelse titels volledig hebt verwijderd. Het lijkt me meer dan wenselijk om ook de (originele) Engelse titels te laten staan, met eventueel een extra kolom of tussen haakjes de Nederlandse titel. Arbril316 (overleg) 30 sep 2019 09:04 (CEST)

Ina van Toor[brontekst bewerken]

Dag Jan60, Aad heeft zelf aangegeven dat dit Ina is. Zie voor referentiemateriaal de serie 35 jaar op TV op YouTube en deze afbeelding met daarop bij de gele pijl Coby van Toor (vrouw van Bas) en de rode pijl Ina van Toor (vrouw van Aad). Zou je de bewerking zelf weer ongedaan willen maken? Anders gaat het op een bewerkingsoorlog lijken. Als je de bewerking niet zelf ongedaan wil maken zal ik het later vanavond zelf doen. Groet, Tina 13 apr 2020 21:54 (CEST)