Station Nijmegen Goffert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
    Nijmegen Goffert   
Plan V 471 en 441, het oudste treinstel in gebruik bij NS, vertrekken op de dag van opening vanaf station Nijmegen Goffert
Plan V 471 en 441, het oudste treinstel in gebruik bij NS, vertrekken op de dag van opening vanaf station Nijmegen Goffert
Plaats Nijmegen
Afkorting Nmgo
Opening 14 december 2014
Perronsporen 2
Lijn(en) Spoorlijn Tilburg - Nijmegen
Coördinaten 51° 50′ NB, 5° 49′ OL
Externe link  NS-stationsinformatie
Station Nijmegen Goffert
Station Nijmegen Goffert
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Nijmegen Goffert is een spoorwegstation in Nijmegen aan de spoorlijn Tilburg - Nijmegen.

Ontstaansgeschiedenis[bewerken]

Het station is gelegen tussen woonwijk de Goffert en Neerbosch-Oost in, ter hoogte van de Neerbosscheweg. De aanleg van Nijmegen Goffert vormde een onderdeel van het programma Stadsregiorail. De ontwikkeling ervan liep in het verleden meermaals spaak. In januari 2014 werd uiteindelijk met de bouw van het station begonnen.[1] Met ingang van zondag 14 december 2014 is het station in de dienstregeling opgenomen. In een oudere planstudie werd het station Nijmegen Winkelsteeg genoemd.

Treindiensten[bewerken]

Het station wordt twee keer per uur in de richtingen Nijmegen en 's-Hertogenbosch bediend.[2][3] In de spitsuren worden de reguliere Sprinters aangevuld met extra Sprinters van en naar Wijchen.[4] Met ingang van eind 2016 moeten er op werkdagen vier sprinters per uur rijden tussen Wijchen en Arnhem.

De volgende treinseries halteren in de dienstregeling 2016 te Nijmegen Goffert:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
4400 Sprinter 's-HertogenboschNijmegen GoffertNijmegen Gekoppeld aan treinserie 9600 's-Hertogenbosch - Deurne
17600 Sprinter NijmegenNijmegen GoffertWijchen Rijdt alleen in de spits

Busvervoer[bewerken]

Vlak bij het station ligt de bushalte Neerbosscheweg aan de Graafseweg. Hier stoppen de stadslijn 2 tussen Lindenholt, Nijmegen Centrum en Maartenskliniek, streeklijn 99 tussen Nijmegen Centraal, Grave en Uden en HOV-lijn 331 tussen Weezenhof, Nijmegen Centrum, Elst en Arnhem. Op werkdagen stoppen er aan de halte "station Goffert" aan de Neerbosscheweg de stadslijnen 11 en 12 die tussen Beuningen, respectievelijk Druten, Nijmegen Heijendaal en Nijmegen Centraal rijden.