Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170603

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 03/06; af te handelen vanaf 17/06[bewerken]

Toegevoegd 03/06: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Exit April - ne - Driehonderd (overleg) 3 jun 2017 02:13 (CEST)
 • Tom Theuns - ne - bandlid zonder meer. Driehonderd (overleg) 3 jun 2017 02:15 (CEST)
  • WP:PUNT The Banner Overleg 3 jun 2017 10:15 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Tom is meer dan een bandlid. Hij is een van de bekende muzikanten uit de Vlaamse Folkscene, en een van de weinige die er al decennia in slaagt om van zijn muziek te leven. Maar als je stelt dat hedendaagse Folk NE is heb je gelijk, maar dat zou ik kortzichtig vinden. SvenDK (overleg) 3 jun 2017 19:51 (CEST)
 • Omgevingsvergunning - wiu - omgevingsvergunning in Vlaanderen deels reeds van kracht, deels uitgesteld tot januari 2018. Info in artikel dus incorrect/gedateerd Driehonderd (overleg) 3 jun 2017 02:18 (CEST)
  • Daar de kritiek betrekking heeft op het Vlaamse gedeelte van het artikel is het mogelijk beter het artikel te splitsen in Omgevingsvergunning (Vlaanderen) en Omgevingsvergunning (Nederland). VanBuren (overleg) 3 jun 2017 10:11 (CEST)
  • WP:PUNT The Banner Overleg 3 jun 2017 10:15 (CEST)
  • Artikelen zijn altijd gedateerd, een encyclopedie kan nooit op de zaken vooruit lopen. Je kunt twee dingen doen: vragen of het verwijderd kan worden, of je kan het zelf verbeteren. Weggooien lijkt me iets van kind met badwater, dus ... ed0verleg 3 jun 2017 12:43 (CEST)
   • er staat als reden voor nominatie heel duidelijk "wiu" (en dus niet "ne"). Ik kan enkel maar vaststellen dat de eerste zin in het artikel almeteen onvolledig/fout is: een omgevingsvergunning is niet (enkel) een vergunning voor het bouwen van een bouwwerk, maar kan net zo goed een uitbatingsverguinning op vlak van milieu zijn. De tweede zin is niet beter: de omgevingsvergunning wordt, minstens in Vlaanderen, niet enkel door een gemeente afgegeven, maar ook door de deputatie en het Vlaams Gewest. Derde zin dan maar ? de omgevingsvergunning is volgens het artikel van kracht sinds 2010, zonder erbij te vermelden dat dit geen algemeenheid is, maar enkel en alleen geldt voor Nederland. Ook het samenvoegen van de 27 verschillende delen geldt ook enkel en alleen voor Nederland. Enzovoort... Heel dat artikel is een zootje. wiu dus. Driehonderd (overleg) 3 jun 2017 16:40 (CEST)
  • Liever bij elkaar houden. Iemand die wil verwijzen naar het algemene begrip kan anders alleen verwijzen naar een doorverwijspagina. Wikiwerner (overleg) 3 jun 2017 13:47 (CEST)
 • Bijzonder plan van aanleg - wiu - artikel bulkt van half begrepen begrippen / concepten. In deze vorm eerder disinformatie dan waardevolle bijdrage aan een encyclopedie. Driehonderd (overleg) 3 jun 2017 02:27 (CEST)
  • WP:PUNT The Banner Overleg 3 jun 2017 10:15 (CEST)
   • Ik zie dit meer als een oproep om dit artikel te verbeteren, dan een oproep om dit artikel te verwijderen. Mogelijk dat verwijderen zonder een betere reden zelfs gezien kan worden als vandalisme. Carsrac (overleg) 3 jun 2017 13:13 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen; de uitleg is voor mij begrijpelijk. Livenws (overleg) 16 jun 2017 15:29 (CEST)
 • De vloer is lava - wiu - wat voor soort spel is dit? - de genoemde bron is uiterst vaag - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 3 jun 2017 10:14 (CEST)
  • Wij speelden dit vroeger als voetjes van de vloer, in een vorm van tikkertje. ed0verleg 3 jun 2017 12:40 (CEST)
   • NE~In deze vorm zelfs de vraag of wij van alle spelideeën een artikel zouden moeten hebben ik ben van mening dat dit een verzwakking is van wikipedia. Maar met een betrouwbare wetenschappelijk bron misschien wel. Carsrac (overleg) 3 jun 2017 13:00 (CEST)
 • Dominus (band) - wiu - wel erg weinig informatie - Paul-MD (overleg) 3 jun 2017 12:09 (CEST)
  • In mijn ogen is er nog steeds weinig informatie, maar wel genoeg om het artikel te behouden. Het artikel leeft en meerdere gebruikers hebben er iets aan toegevoegd. Het is dus een nuttige toevoeging van wikipedia :) Carsrac (overleg) 3 jun 2017 12:55 (CEST)
 • Schrijffout - wiu - Heeft nog wat werk nodig. Xxmarijnw overleg 3 jun 2017 13:57 (CEST)
  • Redirecten naar Spelfout. Kattenkruid (overleg) 3 jun 2017 14:37 (CEST)
  • Ik heb er voorlopig een doorverwijspagina van gemaakt naar spelfout en naar typefout, maar ik sta open voor andere oplossingen. De wafelenbak (overleg) 3 jun 2017 15:07 (CEST)
  • er zou stijlfout aan kunnen worden toegevoegd, hoewel dat niet per se bij geschreven teksten hoort - als huidige dp is het wat mij betreft prima - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 3 jun 2017 22:53 (CEST)

Toegevoegd 03/06: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Gerson van Messel - weg - NE The Banner Overleg 3 jun 2017 19:02 (CEST)
 • Tegen Tegen verwijderen Graag verneem ik van de Banner een motivering waarom Gerson van Messel niet E zou zijn ipv het artikel met alleen een "niet E" voor te dragen voor verwijdering.Flyingd (overleg) 3 jun 2017 20:42 (CEST)
   • Noch het artikel, noch de gegeven rbonnen maken duidelijk wat het encyclopedisch belang van Van Messel is. The Banner Overleg 3 jun 2017 22:08 (CEST)
    • NE is vaak ook maar een mening, en over meningen kun je eindeloos discusieren. Dat niet iedereen van Messel van enig belang vindt, zal best. Dat vind ik van schietmotten en Japanse animé-figuurtjes. Toch heeft dit een bron, en dat de KLM deze persoon heeft uitgekozen om een prijs te representeren, is niet iets dat wij hier behoren te beoordelen. Je kunt niet neutraal zijn, en veroordelen in een en dezelfde encyclopedie. ed0verleg 8 jun 2017 23:46 (CEST)
 • Tegen Tegen verwijderen - prachtig lemma, alhoewel nog wat te kort. Beslist E, bekende luchtvaartpionier. Zo is er zelfs een prijs naar hem vernoemd. Zie vooral de bronnen. Mx9 (overleg) 5 jun 2017 10:12 (CEST)
  • Die bronnen maken net zo min duidelijk wat het belang van de persoon en de prijs zijn als het artikel. Elke willekeurige club kan een prijs naar een even willekeurig persoon noemen. Maar dat maakt die persoon dan nog niet E. The Banner Overleg 5 jun 2017 21:22 (CEST)
   • Er valt aan de stijl nog wel wat te verbeteren, maar gezien de reacties is de persoon relevant, en zou verwijderen overkill zijn vanwege een niet al te best taalgebruik. WIKIKLAAS overleg 17 jun 2017 23:52 (CEST)