Gebruiker:Flügel-Flitzer/Archief

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Voetballers[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Flügel-Flitzer, ik zie u enthousiast aan de slag met lemma's over voetballers. Ga zo door! Een paar kleine opmerkingen hierbij; wilt u wel het Sjabloon:Infobox voetballer volledig en juist overnemen. Een kopje foto werkt bijvoorbeeld niet omdat het afbeelding moet zijn. Daarnaast graag de categorie sorteren op achternaam en minimaal 1 interwiki (anderstalige Wikipedia) toevoegen (Help:Gebruik van interwiki-links), meestal de engelse een bot doet dan de rest. Dat scheelt allemaal weer een beetje nawerk. mvg Agora (overleg) 7 mei 2012 11:55 (CEST)

Hallo Agora,

U maakte mij erop wijs dat pagina's in categorieën ingedeeld moeten worden, maar hoe doe ik dat dan precies?

Flügel-Flitzer (overleg) 7 mei 2012 17:52 (CEST)

zie Help:Sorteervolgorde in een categorie. mvg Agora (overleg) 7 mei 2012 20:42 (CEST)

Nog meer voetballers[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Flügel-Flitzer, geweldig dat je actief bent binnen het portaal voetbal. Deze loopt namelijk al een tijdje achter en ik ben sinds een paar maanden geleden aan een inhaalrace begonnen om dit portaal terug wat uptodate te maken. Het sjabloon navigatie selectie en de selectie op de hoofdpagina van vele clubs lopen achter. Ook veel voetballers waarvan die in een 15-20tal andere talen bestaan missen nog veel te vaak een Nederlandstalige pagina. Daarvoor heb ik een lijst gemaakt, die kun je vinden bij Gewenste artikelen. Deze heb ik opgesteld omdat de echte 'gewenste artikelen' pagina wordt overheerst door een Japans bot. Deze lijst bestaat vooral uit clubspelers, geen EK- of WK-gangers. Maar die heb je al gevonden zag ik. Succes met het verbeteren van deze wikipedia, we hebben echt alle hulp nodig.

Post scriptum Je gebruikerspagina heeft een prima opmaak. ;)

Mvg, Eden10Hazard (overleg) 27 december 2012 20:32 (CEST)

  • Ja tuurlijk mag je aanvullen, je bent vrij om spelers toe te voegen en ze aan te maken, dat is de bedoeling ervan.

Eden10Hazard (overleg) 27 dec 2012 21:20 (CET)

Nog een paar tips[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Flügel-Flitzer, nog steeds enthousiast bezig zie ik! Een paar kleine tips die ik in veel van uw lemma's tegen kom. Selectienavigatiesjablonen graag boven de categorie plaatsen. En denkt u ook aan de (mogelijke) interwiki's (Help:Gebruik van interwiki-links). mvg Agora (overleg) 2 apr 2013 13:38 (CEST)

Nogmaals, de interwiki's!!! Pak gewoon standaard de engelse, zie bijvoorbeeld [1] en klaar [[en:voornaam achternaam]] mvg Agora (overleg) 7 jun 2013 13:16 (CEST)
Ha Flügel-Flitzer, ik wil graag nogmaals uw aandacht hiervoor vragen. Via [2] Wikidata is dit heel eenvoudig en het scheelt andere gebruikers weer nawerk bij uw lemma's. mvg Agora (overleg) 11 okt 2013 11:43 (CEST)

WK2014[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, ik zie dat je onwijs goed bezig bent rondom het project. Bedankt daarvoor en ga zo door! JurriaanH overleg 12 aug 2013 08:44 (CEST)

Jurriaan, bedankt voor je mooie woorden. Ik ben blij iets toe te kunnen voegen! Flügel-Flitzer (overleg) 13 aug 2013 13:27 (CEST)
Hallo Tim, zie hier. Ik heb destijds je bericht totaal over het hoofd gezien. Mijn excuses voor de gang van zaken – verander gerust iets in het artikel of voer een titelwijziging uit indien je dat nodig acht. JurriaanH overleg 23 aug 2013 18:19 (CEST)

Tip...[bewerken | brontekst bewerken]

Ten eerste sorry voor de volgende "tip". Ik zie dat je prima artikelen schrijft over voetballers, alleen nog misschien een paar verbeter puntjes die niks met de inhoud te maken hebben. Zoals Agora al gezegd had zou je interwiki's met Wikidata kunnen toevoegen. Ik zal even uitleggen hoe je dat simpel kan doen:

  1. Als eerst klik je op "koppelingen bewerken" bij het kopje Taal aan de linkerkant van het scherm.
  2. Daarna selecteer je de juiste taal in het venster dat ontstaat.
  3. En in het venster vul je ook de naam van het artikel, dat je wilt linken, in.

En voilà, het artikel is niet alleen gelinkt met de Engelse variant maar ook met bijv. de Franse of Spaanse variant.

Daarnaast had ik ook nog een vraag over de bronvermelding. Als je een anderstalige Wikipedia daarvoor gebruikt, is dat sjabloon misschien wel handig:

Nick (overleg) 14 okt 2013 10:40 (CEST)

Voetbalboxen[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte, gezien jij nogal wat nieuwe artikelen aanmaakt over voetballers nodig ik u graag uit bij deze discussie. Bij voorbaat dank, Rubentj 1 (overleg) 25 okt 2013 10:08 (CEST)

Oproep[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Flügel-Flitzer

Ik zag je oproep op m'n overlegpagina. Ik ben nu met die sjablonen bezig. Ik begrijp volledig wat je bedoeld, qua individuele voetballers zijn er weinig interessante spelers meer over. Ik denk dat we zo ongeveer klaar zijn. Als je te weinig werk vindt kun je es kijken bij het Wikiproject rond het WK 2014. Bedoeling is dat elke speler van het WK 2014 een pagina heeft. Daarnaast is er ook nog ontzettend veel werk te doen rond transfer- en selectieupdates. Op de pagina van clubs als Genoa CFC en Sampdoria om maar snel twee clubs te noemen staat nog de selectie van het seizoen 2011/12. En zo zijn er nog heel wat. Er zijn ook veel reeds bestaande pagina's die echt zwaar onder de maat zijn, zoals Alan Pardew (coach Newcastle United) bijvoorbeeld. Er is ontzettend veel te doen en ik weet zelf niet eerst waar te kijken. Groetjes E10H msg 24 dec 2013 17:01 (CET)

Als reactie op jouw respons

Bedoel je de voetballers die zullen deelnemen op het WK 2014 of algemeen? Als ik je een tip mag geven bij SS Lazio lopen nog heel wat goede voetballers rond zonder pagina. E10H msg 24 dec 2013 19:01 (CET)

Markeren als gecontroleerd[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, bij controle van de lijst van artikelen die nog niet gecategoriseerd waren, kwam ik een aantal artikelen tegen die jij hebt gemarkeerd als gecontroleerd: Alard van Vure, Nastika en Leute voor de meute. Dank dat je meehelpt met de kwaliteitscontrole, maar zou je de volgende keer iets kritischer kunnen zijn op dit soort artikelen? De laatste twee zijn echt nog niet goed genoeg voor Wikipedia en bij de eerste zou het handig zijn als je bij het controleren direct een categorie toevoegt, zodat het artikel terug te vinden is. Succes! Groeten, Adnergje (overleg) 21 jan 2014 01:10 (CET)

AFC Ajax in het seizoen[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Flügel-Flitzer, leuk dat u allemaal seizoenspagina's toevoegt. Ik vroeg me alleen af wat de hele ranglijst op die pagina's te zoeken heeft. Elk seizoen eredivisie heeft reeds een eigen lemma en voor de club zijn alleen de eigen klassering en toelichting wat daarmee (Europees) behaald wordt relevant. mvg Agora (overleg) 7 feb 2014 16:53 (CET)

Gebruiker:Flügel-Flitzer/Gewenste artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Flügel-Flitzer, nog steeds goed bezig met dit project! Ik zag u hier echter een update van de lijst maken [3] waarbij er toch een hoop afgevoerd werden die nog geen lemma gekregen hebben. Uiteraard bent u natuurlijk geheel vrij in wat u wel en niet aanmaakt, maar het was wel wenselijk als gewenste lemma's die u niet gaat doen doorschuift naar de algemene lijst Wikipedia:Gewenste_artikelen#Voetbal. U vroeg tenslotte zelf om inbreng van suggesties voor de lijst. mvg Agora (overleg) 3 mrt 2014 15:20 (CET)

Agora, dit is puur per abuis gegaan dan, aangezien artikels er pas vanaf horen te gaan als ze aangemaakt zijn. Ik zal ze opsporen en weer terugplaatsen in de lijst. Excuses voor het ongemak! Flügel-Flitzer (overleg) 3 mrt 2014 15:26 (CET)

Melding[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Tim, ik heb je naam gisteren genoemd in dit bericht. Zou je het willen doornemen? (En als je het belang van mijn boodschap doorhebt, zou je dan mijn verzoek alsjeblieft willen toepassen op je (recente) artikelen? Veel dank!) Vriendelijke groet en fijn weekend, JurriaanH overleg 8 mrt 2014 16:10 (CET)

Hee Jurriaan, ik las je bericht echt net voordat je dit plaatste en ik ben het (na even nadenken ;)) volledig met je eens. Is de bronvermelding zoals die bij het zojuist aangemaakte Mehdi Mostefa ongeveer zoals de bedoeling is? Jij ook een fijn weekend! Flügel-Flitzer (overleg) 8 mrt 2014 16:16 (CET)
Hoi Tim, dankjewel voor je begrip! De bronvermelding zoals op het door jou gelinkte lemma is helemaal goed, dus als je daar voortaan aan denkt ben ik een gelukkig man. Glimlach Wil je er wel op letten bij anderstalige bronnen (met name niet-Engelstalige) de taalcode vóór de bron in te voegen? Dus in dit geval {{fr}}, bijvoorbeeld. Zie hier. Nogmaals bedankt, JurriaanH overleg 9 mrt 2014 15:39 (CET)

Vrolijk[bewerken | brontekst bewerken]

Kijk, Tim, van dit soort werk van jouw hand word ik nou vrolijk! Glimlach Ga zo door – dan ga ik dit weekend ook maar weer eens naar de gewenste artikelenlijst in jouw naamruimte kijken. JurriaanH overleg 4 apr 2014 10:03 (CEST)

Dank je voor je mooie complimenten. Ik doe mijn best! Leuk dat je meehelpt met de lijst. Flügel-Flitzer (overleg) 14 apr 2014 12:56 (CEST)

br in infobox[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zie dat je mijn wijziging ongedaan hebt gemaakt. Voor mij komt het nu weer slecht uit in de infobox, maar ik denk dat dit komt, doordat ik een kleiner scherm heb dan een computer (iPad). Daar zouden ze wat aan moeten doen, fijne dag nog. :) Nick (overleg) 14 apr 2014 07:35 (CEST)

Hee, ik kreeg vreemde witregels die absoluut niet nodig waren, dus vandaar mijn terugbewerking. Hopen dat het probleem eens verholpen word! Flügel-Flitzer (overleg) 14 apr 2014 12:56 (CEST)

Lijst van voetballers[bewerken | brontekst bewerken]

Volgens mij weet jij wel van het bestaan van deze lijst af, maar of vergeet je het of kies je ervoor selectief voetballers toe te voegen. Zou je voortaan alle voetballers die je beschrijft willen toevoegen? Dit bericht heb ik op de overlegpagina van Teamusa gezet naar aanleiding van dit: Tweede punt is de lijst van voetballers. Ik weet niet of je die al kent; ik ben zelf sinds kort ook weer op deze – uiteraard zeer incomplete – lijst gaan focussen. Het is in principe de bedoeling dat je elk artikel die je schrijft of hebt geschreven plaatst in de lijsten, op de alfabetische volgorde. Dankjewel! JurriaanH overleg 2 mei 2014 10:15 (CEST)

Jurriaan, zoals je misschien bij de geschiedenis van een aantal van deze lijsten kunt zien, ben ik wel degelijk bezig geweest om ze aan te vullen aan de hand van mijn gebruikerspagina, al ben ik het ook met je eens dat dit te weinig gebeurt. Ik ga proberen er regelmatig aan te denken! Flügel-Flitzer (overleg) 2 mei 2014 13:15 (CEST)
Inderdaad, dat had ik al gezien. Bedankt voor het voornemen, ik zal zelf ook regelmatig er even voor gaan zitten en lijsten uitbreiden; vannacht heb ik alle Mexicaanse voetballers in de lijsten verwerkt bijvoorbeeld. Bedankt, JurriaanH overleg 2 mei 2014 13:27 (CEST)

Project WK 2014 – hoe staan we ervoor?[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Flügel-Flitzer,

om gelijk antwoord te geven op de hierboven gestelde vraag: niet slecht. Alle scheidsrechters zijn inmiddels beschreven met Néant Alioum als laatste; alle bondscoaches hebben een artikel, net als de voetbalbonden van de deelnemende landen. De elftallen die elkaar treffen in de groepsfase hebben allemaal een lijst van voorgaande confrontaties (lijst van voetbalinterlands); bijna alle deelnemende landen hebben een lijst van internationals, op zeven na – opgemerkt moet wel worden dat veel lijsten nog aan een update toe zijn, zie hier voor het overzicht.

Waar het werk moet worden verricht is bij de voetballers zelf en de landenpagina's. Laatstgenoemde spreekt voor zich; een voorbeeld is Mexico, dat ik vorige week heb afgerond. Wat betreft de voetballers: veel potentiële deelnemers hebben reeds een artikel, maar dat zijn voornamelijk de spelers uit Europa. Costa Rica en Iran zijn voorbeelden van landenteams waar echt nog werk verricht moet worden. We komen nu in een fase waarin bondscoaches hun selecties bekend gaan maken en we dus zeker weten wie er naar het toernooi gaan (en dus een artikel nodig hebben). Vandaag beet Luis Fernando Suárez namens Honduras het spits af. Hieronder staat een overzicht van de Hondurese WK-gangers zonder artikel – het zijn dertien rode links, dus die moeten we binnen weinig tijd blauw kunnen verven.


Omdat je op de deelnemerslijst van het project WK 2014 staat, zal ik de komende maand zeer waarschijnlijk met nog een lijstje komen. Ik hoop dat eenieder, hoe vaak dan ook, "rode voetballers" uitkiest en even er voor gaat zitten om er iets moois van te maken. Interlandsjablonen zijn geen verplichting, maar maken het kopje met betrekking tot de interlandcarrière wel completer. Mocht je voor dat sjabloon geen tijd/motivatie hebben, kun je ook aan mij vragen of ik daar naar kan kijken.

Bedankt voor je deelname aan het project en voor hopelijk spoedig nieuw werk met betrekking tot dit toernooi! JurriaanH overleg 6 mei 2014 15:36 (CEST)

Hee Jurriaan! Ik ben al bezig met Hondurese spelers, maar er is vaak niet de benodigde info te vinden over de gespeelde interlands en ik wil geen incomplete lijsten toevoegen aan een artikel. Om die reden laat ik het liever achterwege. Ik kijk ondertussen ook nog even met een schuin oog naar de Mexicaanse spelers even eventuele bekende voorselecties. Flügel-Flitzer (overleg) 6 mei 2014 15:54 (CEST)
Bedankt voor je reactie. Natuurlijk is het niet nodig een interlandsjabloon toe te voegen als bronnen geen volledige informatie kunnen geven, dat doe ik zelf ook niet. En graag, ik ben sub rosa fan van het Mexicaans elftal dus ik kijk daar ook zeer geïnteresseerd naar :-)! Jammer van de ongunstige loting, ik had gehoopt op een confrontatie met Oranje maar die kans lijkt me vrij klein... JurriaanH overleg 6 mei 2014 16:06 (CEST)

Project WK 2014 – nog even[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo,

het schiet al op: nog 26 dagen voordat de openingswedstrijd van start gaat. Twee weken terug stuurde ik een bericht met daarin een lijstje van gewenste artikelen. De Hondurese en Zuid-Koreaanse voetballers die ik daarin noemde werden in no-time beschreven – door Flügel-Flitzer, RamonP, Mathijsloo, Agora en Eden10Hazard – waarvoor mijn grote dank! Ook worden de landenpagina's steeds verder ingekleurd – bedankt Zotteteen1 –, aangevuld met de bekendgemaakte (voor-)selecties. Maar we zijn er nog niet!

Doordat bondscoaches nu massaal hun spelers oproepen voor het WK, wordt duidelijk wie nog een artikel nodig heeft en wiens artikel nog een poets en update nodig heeft. Costa Rica mist nog tien "blauwe" spelers, Nigeria acht, Chili en Ecuador zeven, Iran vijf, Kameroen en Ghana vier, Ivoorkust drie en Colombia en Australië twee. Als ik goed reken komen we dan uit op 52 onbeschreven voetballers, waarbij opgemerkt moet worden dat hier ook voorselecties tussen zitten en er wellicht nog onbeschreven spelers afvallen voor 2 juni. Het klinkt veel, maar betekent wel dat al 22 deelnemende landen compleet zijn!

Hieronder volgt opnieuw een lijst; het is niet de volledige lijst, maar een selectie. Als we werken met dezelfde precisie en hetzelfde tempo als bij de vorige lijst, zie ik geen problemen. Als je uit de vorige lijst niets hebt kunnen kiezen (Knipoog): kies nu iets uit, ga er even voor zitten en maak er wat moois van. Wanneer onderstaande lijst blauw is, denk ik dat we op het gebied van spelers vrijwel klaar zijn!


Bedankt weer!

JurriaanH overleg 17 mei 2014 15:26 (CEST)

NB – bezoekt iemand een van de komende drie oefeninterlands van het Nederlands elftal en ziet die wellicht mogelijkheid een voor Wikipedia geschikte foto te maken? Zelf bezoek ik twee wedstrijden, maar mijn camera is niet bruikbaar...

Hoi Tim, tijd voor nog één verzoekje? Het betreft de Chileen José Pedro Fuenzalida. JurriaanH overleg 28 mei 2014 15:12 (CEST)
Hee Jurriaan. Ik ben momenteel op vakantie en ik kom volgende week pas terug, dus daar heb ik helaas geen tijd meer voor. De week voor het WK zal ik nog een grote checkup houden voor de spelers. Flügel-Flitzer (overleg) 28 mei 2014 16:42 (CEST)
Hoi Tim, voel je alsjeblieft nergens toe verplicht! Ik had aan je bijdragelijst kunnen zien dat je er een tijdje tussenuit was, maar dat was me nog niet opvallen. Doe rustig aan, zou ik zeggen. :-) JurriaanH overleg 28 mei 2014 17:29 (CEST)

Momenteel[bewerken | brontekst bewerken]

Wat vind jij het woord 'momenteel' toevoegen aan een zin als 'Piet voetbalt bij club X'? Toth (overleg) 21 mei 2014 21:53 (CEST)

Ik vind het gewoon mooier staan als er een tijdsaanduiding wordt genoemd in mijn tekst. Dat houd ik dus ook zo. Flügel-Flitzer (overleg) 22 mei 2014 06:27 (CEST)
Het probleem op een medium als Wikipedia is alleen dat 'momenteel' niets zegt hier. Aan dat woord is niet te zien of je het er gisteren hebt neergezet of vijf jaar geleden. Daarom staan er ook tal van pagina's op Wikipedia die aangeven dat iets 'momenteel' zo en zo is, terwijl dat niet meer zo is. Wat betreft het verkiezen van een tijdsaanduiding geef ik je overigens helemaal gelijk, maar mag ik daarover een andere suggestie doen: wanneer je nou in plaats van 'hij speelt momenteel bij x' nou schrijft 'hij verruilde in jaartal x club y voor club z' of (wat mijn voorkeur heeft want meer informatie) 'hij tekende in jaartal x een y-jarig contract bij club z'. Dan heb je een tijdsaanduiding, geef je meer info en bovendien benoem je een feit dat onmogelijk kan verouderen, al werkt niemand de pagina de komende tien jaar nog bij. Groet Toth (overleg) 22 mei 2014 17:04 (CEST)
Ik geef je helemaal gelijk. Misschien is het ook wat om ipv "die momenteel als [positie] actief is voor [club]" te zeggen "die sinds [jaartal] als [positie] actief is voor club]" Flügel-Flitzer (overleg) 22 mei 2014 17:24 (CEST)
Dergelijke dingen kan je er uiteraard ook bijzetten. Het is wel zaak een zin niet te vol te zetten en hem daardoor moeilijk leesbaar te maken. Als dat gebeurt dan kun je er net zo goed een tweede zin achter zetten. Bijvoorbeeld 'Hij tekende in jaar x een y-jarig contact bij club z. Hij speelt doorgaans als ' positie ' Toth (overleg) 22 mei 2014 17:46 (CEST)
Toevallig zocht ik even op het woord "momenteel" hier op wikipedia. Meer dan 13.000 hits. Kun je niet het jaartal er achter zetten? Zoals "Momenteel (2014) speelt Luis Suarez bij FC Liverpool". Voor de lezer fijn om te weten dat het actuele (of juist niet..) informatie is - zonder deze toevoeging zegt het namelijk niets. Trouwens, geweldig werk dat je aan het verrichten bent! Jacob overleg 23 mei 2014 22:30 (CEST)

Eric-Julien Rakotondrabe[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Tim, zou je willen kijken of je het artikel Eric-Julien Rakotondrabe kunt uitbreiden en actualiseren? Het zou mooi zijn als we het aantal beginnetjes op Wikipedia kunnen verminderen. Sjoerd de Bruin (overleg) 5 jun 2014 15:47 (CEST)

Hee Sjoerd, ik heb het proberen uit te breiden. Veel beter dan dit lukt echter niet echt, gezien de geringe kennis over deze speler. Als je nog meer van dit soort artikelen kan sturen, kan ik aan de slag! Flügel-Flitzer (overleg) 5 jun 2014 16:07 (CEST)
Het is al een stuk beter dan dat het was. Ik geloof dat er hier wel wat tussen staan. Glimlach Sjoerd de Bruin (overleg) 5 jun 2014 16:09 (CEST)

Foutief toepassen Wikilinks[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Flügel-Flitzer, Zou je zo vriendelijk willen zijn te lezen in Overleg:Lijst van spelers van SC Veendam ? Het gaat om het fout toepassen van Wikilinks (interne links). Daar staan ook suggesties hoe het wél hoort. Veel succes toegewenst. Vriendelijke groet, --OSeveno (overleg) 19 jun 2014 18:53 (CEST)

Sorry voor mijn erg late respons, maar ik heb de gehele pagina inmiddels nagelopen en ik heb wijzigingen aangebracht waar nodig. Bedankt voor het op de hoogte brengen! Flügel-Flitzer (overleg) 30 jun 2014 23:03 (CEST)

Links[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Tim, wat je schrijft in deze bewerkingssamenvatting klopt niet: alleen in door jou toegevoegde interlandsjablonen is alles gelinkt. Groet, JurriaanH overleg 30 jun 2014 22:54 (CEST)

Ja, dat begin ik inderdaad door te krijgen. Ik begrijp alleen niet wat het probleem ermee is. Ik kan me niet voorstellen dat iemand zich daadwerkelijk ergert aan de links en het is mijns inziens alleen maar handig dat je per wedstrijd snel naar de competitie kan springen, al zeker als er meerdere andere competities tussen de link en die bepaalde interland staan. Staat die link daar echter opnieuw, dan kun je veel sneller navigeren. Flügel-Flitzer (overleg) 30 jun 2014 23:02 (CEST)
Er is in principe geen probleem met de extra links. Zelf gebruik ik het niet, maar ik vind het ook niet storen. JurriaanH overleg 1 jul 2014 12:33 (CEST)

Voetballers op andere Wikipedias[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, je hebt geweldig geholpen met het plaatsen van afbeeldingen van voetballers, en ik vroeg me af of je misschien zin hebt om ook te helpen met het plaatsen van afbeeldingen op de Italiaanse Wikipedia? Het is in principe hetzelfde als in het Nederlands. Mocht je willen helpen je kunt de 3000 paginas vinden op it:Categoria:Nessuna immagine locale ma immagine su Wikidata. De enige verschillen zijn dat afbeelding in het Italiaans "Immagine" genoemd worden, en het niet enkel voetballers zijn, maar alle sporters. Mocht je geen zin hebben natuurlijk ook goed. Maar mocht je interesse hebben kom vooral helpen. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 30 jul 2014 19:43 (CEST)

Ha Taketa, Ik zag jouw pagina met al die voetballers en ik ben ze maar één voor één afgegaan om de foto's toe te voegen. Ik zal eens rondneuzen bij de Italiaanse wikipedia, maar ik ga niet die gehele lijst wegwerken. Ik ben nu nog even met een persoonlijk project bezig en daarna zal ik eens kijken of ik iets tegenkom. Flügel-Flitzer (overleg) 31 jul 2014 02:12 (CEST)

Project WK 2014 – tot slot[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Flügel-Flitzer,

mijn excuus voor dit verlate bericht met betrekking tot het project WK 2014. Ik vertrok enkele dagen voor de halve finale tegen Argentinië voor een reis naar Azië; aldaar heb ik van drie tot zes uur 's nachts deze wedstrijd gezien in een schimmige doch fascinerende omgeving – neemt u van mij aan, Aziaten dragen Nederlanders op handen zodra ze één woord over voetbal zeggen. :-)

Hoe dan ook, in dit bericht wil ik u ontzettend danken voor uw betrokkenheid bij het project dat ik dertien maanden geleden begonnen ben en waarbij ik een pittig doel stelde; alle voetballers een kwalitatief zo goed mogelijk artikel schenken, wedstrijdpagina's invullen en ook de bondscoaches, scheidsrechters en andere randzaken beschrijven. Met hulp van veel collega's is dat zeer redelijk tot goed gelukt. Perfectionistisch ingesteld als ik ben weet ik dat het project in feite nog lang niet afgerond is; alle 736 pagina's over de voetballers moeten nog gecontroleerd en bijgewerkt worden en een aanzienlijke hoeveelheid wedstrijdpagina's kan nog van een uitbreiding voorzien worden. Het moge duidelijk zijn dat het verbeteren van de kwaliteit van de artikelen over voetballers op Wikipedia een belangrijk onderdeel was van het project, iets wat ik ook vooraf en gedurende het WK heb proberen te doen; dit zal ik ook blijven doen en ik wil het belang hiervan benadrukken. De bijwerklijst wil ik tevens zo spoedig mogelijk zo compleet mogelijk met op zijn minst de Nederlandse competitie hebben. Ik nodig iedereen uit hieraan bij te dragen – het actualiseren van statistieken en doorlopen van de teksten, die helaas vaak volstaan met taalfouten of subjectief woordgebruik, is van een groot belang.

Nogmaals bedankt en mocht u inspiratie nodig hebben... de zojuist genoemde bijwerklijst en de gewenste artikelen... van jou bieden dan altijd uitkomst. Volgens mij heb jij overigens nooit inspiratie nodig ;-)

Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 1 aug 2014 18:09 (CEST)

Update spelers topclubs[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Flügel-Flitzer

In oktober 2014 hebben we hier een project gestart met als doel om alle selecties van de belangrijkste buitenlandse clubs uptodate te krijgen. Dit is nu nagenoeg klaar, dus is er plaats voor het volgende project.

Aangezien de selecties nu klaar zijn, lijkt me het best om aan de spelersprofielen te beginnen. Belangrijk is dat de pagina's van de grote spelers in orde zijn, dit is echter helemaal niet het geval. Daarom heb ik een overzichtje opgesteld waar we met diverse personen aan kunnen samenwerken. Bedoeling is om niet alleen de statistieken up te daten, maar ook het artikel inhoudelijk te verzorgen. Eens we hieraan slagen zijn we echt heel sterk bezig om het voetbalgedeelte op wikipedia actueel te houden, iets wat niet zo simpel is omdat er voortdurend vanalles beweegt. Als we met zoveel mogelijk personen ons ermee bezig houden is het perfect mogelijk om alles actueel te houden, en niet zoals vroeger dat alles maanden maanden achterliep.

Het project is hier te vinden. Hopelijk vinden we zoveel mogelijk enthousiaste mensen die zich volledig willen geven. Glimlach Met vriendelijke groeten E10H msg 2 nov 2014 17:15 (CEST)

Hee Eden10Hazard. Prima idee om de pagina's van topspelers bij te werken. Ik keek echter op een aantal pagina's waar jouw handtekening bijstond in de lijst en daar zag ik toch wat opvallende tussen. Zo vind ik die van Tom Starke nog te kort (geen tekst, alleen tabel) en bij die van Mehdi Benatia wordt niet eens gerept over zijn internationale carrière. Wat is precies je richtlijn? Wanneer is een pagina af? Flügel-Flitzer (overleg) 2 nov 2014 20:10 (CET)
Hallo Tim, zie ook het voornemen tot snelle oprichting van een algemeen wikiproject op mijn overlegpagina. Het lijkt me van groot belang dat bij dat project ook duidelijk vermeld wordt wat we verwachten op het gebied van opmaak en lengte, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van bronvermelding. JurriaanH (overleg) 2 nov 2014 20:23 (CET)
Bij Benatia ben ik met het eerste deel bv. klaar, namelijk de statistieken. Er zou nog een tweede, grotere, aanpassing moeten gebeuren, namelijk het inhoudelijk sterk verbeteren van het artikel. Daar is echt ontzettend veel werk en daarvoor moeten we met z'n allen es samenzitten om dit project op poten te krijgen. Lijkt me een idee om twee kolommen te hebben bv, de eerste waarin je zegt of de statistieken zijn aangepast en de tweede waarin de inhoud in orde is. Afijn, één ding is zeker en dat is dat er nog véél (leuk) werk te doen is waar we met zijn allen kunnen mee bezig zijn. Glimlach
We zullen moeten accepteren dat de "voetbalsectie" jarenlang zo ondermaats is bijgewerkt en aangevuld dat wij nu met een schijnbaar oneindige berg werk zitten. Het rustig opzetten van een project is van belang om door die berg heen te komen, dus we doen er heel goed aan daar aan te beginnen. ;-) JurriaanH (overleg) 2 nov 2014 21:02 (CET)
Misschien zien we het te groot. Iedere speler van iedere topclub is misschien wel erg veel werk. Spelers als Starke, Rode en Medrán zijn misschien minder interessant dan spelers van 'kleinere clubs' zoals Aymeric Laporte, Yoann Gourcuff en Kevin Volland. Wellicht moeten we een dergelijke lijst niet maken op basis van club, maar op basis van speler. Flügel-Flitzer (overleg) 2 nov 2014 21:06 (CET)
Je hebt gelijk dat we sowieso prioriteiten moeten stellen! JurriaanH (overleg) 2 nov 2014 21:12 (CET)
Klopt, ik was omgekeerd bezig en wilde vertrekken vanuit de topclubs om zo lager en lager te gaan. Jij bent meteen begonnen bij alle topspelers ongeacht bij welke club ze spelen. Ik zal jou volgen hierin, ervan uitgaand dat bv. bij Atletico Madrid of Borussia Dortmund, waar nu maar 5 namen staan er uiteindelijk een 18-tal zullen komen te staan. Ik vind beide wegen prima. Het is inderdaad een groot project, maar we hebben alle tijd en hopelijk doen er nog meer mensen mee. We zijn nu echt met iets groots bezig, ik vind het een heerlijke uitdaging. Glimlach E10H msg 8 nov 2014 16:50 (CEST)
Ik wilde uiteindelijk ook met veel meer spelers uitkomen, maar dit zijn de beste spelers en hierna kunnen we weer een lading spelers toevoegen aan de lijst. Zo zijn het er steeds meer en dan is het nog completer! Flügel-Flitzer (overleg) 9 nov 2014 17:23 (CET)
Misschien zag je het al, misschien niet: de eerste bijwerklijst voor spelers staat hier. Laten we die eerst maar eens grondig doorwerken, dan ga ik ook gelijktijdig werken aan de volgende. ;-) JurriaanH (overleg) 9 nov 2014 17:47 (CET)
Oké dus wat doen we nu, nu zitten we met verschillende pagina's.. ik vond dit goed om mee te beginnen omdat het puur over de absolute topspelers gaat. Als we alle competities afzonderlijk doen lijkt het immens groot, wat goed is op voorwaarde dat we met meerdere zijn die eraan beginnen en wetende dat dit een non-stop project zal zijn. Vraagje werken we ook op Tim zijn pagina? Op die manier hebben we de topspelers sneller afgewerkt of doen we het gewoon per competitie? Op die manier komen we er ook maar hoop ik dat we met een vijf, zestal personen zijn. JurriaanH heb je zin om een paar officiële uitnodigingen te versturen naar gebruikers die ook zouden willen meedoen? Grtjs E10H msg 10 nov 2014 15:24 (CEST)
Ik vind het een prima idee om eerst de grootverdieners na te gaan, alvorens over te gaan op de lijsten per competitie. Die uitnodigingen wil ik best versturen, maar pas wanneer het project wat meer vorm gekregen heeft. Groet, JurriaanH (overleg) 10 nov 2014 15:28 (CET)
Op die manier zie ik het ook, eerst de grote namen aanpakken en dan overgaan naar per competitie elke club en elke speler afgaan. Wij zullen al beginnen en eens het project zoals jij zegt vorm heeft gekregen kunnen we andere mensen ook warm maken voor het project. Dus Tim we kunnen op jouw pagina al beginnen met de grootste spelers. Groetjes E10H msg 10 nov 2014 17:52 (CEST)

P.S.: zie hier nog wat info Groetjes E10H msg 3 nov 2014 20:55 (CEST)

Hallo Tim en Eden10Hazard, wat betreft de bijwerklijst van het project – wat heeft jullie voorkeur: bijwerklijsten per club (zoals hier, dus nationaliteiten door elkaar) of lijsten per nationaliteit (dus alle Franse voetballers bij elkaar, Engelse voetballers bij elkaar et cetera, dus clubs door elkaar)? JurriaanH (overleg) 8 nov 2014 11:41 (CET)
Mij maakt het niet zoveel uit. Ik neig naar een sortering per club, maar mocht het anders zijn, dan zul je mij zeker niet horen zeuren. Flügel-Flitzer (overleg) 8 nov 2014 13:36 (CET)
Naar club lijkt me prima, we zijn er beide al zo mee begonnen. E10H msg 8 nov 2014 16:44 (CEST)

Hey Tim veel plezier met het herschrijven van Jackson Martínez. Ik herinner me nog dat ik die in m'n begindagen hier op wikipedia heb geschreven, heb toen speciaal een nachtje doorgedaan om hem en James Rodríguez te schrijven. Best nerdy was dat haha. Je bijdragen op William Carvalho, Andreas Beck en Morgan Schneiderlin zijn echt geslaagd, ik zal dit weekend zelf ook eens proberen om een grote naam aan te pakken. Groetjes en veel schrijfplezier! E10H msg 14 nov 2014 0:16 (CEST)

Beoordelingsnominatie Wedstrijden in de eerste divisie 2014/15[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wedstrijden in de eerste divisie 2014/15 dat is genomineerd door HKast. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20141208 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 9 dec 2014 01:02 (CET)

Camille en Charef[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, wat is er aan de hand? Ik ben het niet van je gewend, maar aan Bernard Camille en Mehdi Abid Charef was meer mis dan goed. Ik heb meer dan een halfuur er voor uit moeten trekken om deze artikelen te verbeteren en te verbeteren. Normaal gesproken ben je ook iets langer van stof dan één regel. Zulke spoedklussen zijn toch nergens voor nodig, neem er gewoon rustig te tijd voor. We hebben geen haast. Groet, JurriaanH (overleg) 20 jan 2015 20:42 (CET)

Over deze Afrikaanse scheidsrechters is weinig tot niets te vinden (een geboortedatum is soms al een kwartier zoeken). Zo komt het dus dat ik vrijwel geen tekst kan schrijven over deze gasten. Die fout over UEFA vs CAF is natuurlijk te dom voor woorden. Voor de andere informatie gebruik ik worldfootball.net, de enige plek waar ik lijsten van interlands kon vinden voor deze arbiters. Die vermelden slechts de interlands die ik had genoteerd en door die site ging ik ook uit van de verkeerde jaartallen. Flügel-Flitzer (overleg) 20 jan 2015 20:50 (CET)
Gebruik zeker voor dit soort onderwerp altijd méér dan één bron. footballdatabase.eu, national-football-teams.com en worldreferee.com zijn soms een stuk completer. De uitbreidingen die ik de laatste tijd heb gedaan bij overzichten van Afrikaanse arbiters, komen allemaal vanuit het archief van worldreferee. (En terzijde: het kan wel degelijk, iets vinden, maar het is lastig :-)) Groet, JurriaanH (overleg) 20 jan 2015 21:28 (CET)

Afgehandelde afbeeldingssuggesties[bewerken | brontekst bewerken]

Zou jij bij de nuwegjes voor afgehandelde afbeeldingssuggesties of de nuweg toe willen voegen aan de pagina, of in de toelichting van de nuweg iets zetten in de trant van afgehandelde botmelding? Dan is het ook duidelijk waarom de pagina weg moet. Anders zie ik alleen een lege nuweg en moet ik gaan uitzoeken wat de reden is dat de pagina weg moet. Zeker als de nuwegjes oplopen, kost dat erg veel tijd die ik (en waarschijnlijk ook collega's) liever besteden aan het zo snel mogelijk leeg krijgen van de nuwegcategorie. Ga vooral wel door met het afhandelen van de afbeeldingssuggesties, dat wordt zeer gewaardeerd. Mbch331 (Overleg) 22 jan 2015 17:25 (CET)

Natuurlijk zal ik dat vanaf nu doen. Ik heb helemaal niet stilgestaan bij het uitzoeken van jullie. Excuses! Flügel-Flitzer (overleg) 22 jan 2015 17:27 (CET)
Geeft niet. Excuses zijn niet nodig. Een moderator moet wel kunnen verantwoorden waarom hij een pagina verwijderd. En alleen "een gebruiker zegt dat hij nuweg moet" is niet voldoende. Mbch331 (Overleg) 22 jan 2015 17:30 (CET)

Donny van de Beek[bewerken | brontekst bewerken]

Nederlandse vlag
Nederlandse vlag

Zomaar een vlaggetje voor jou, omdat je hier zo dol op bent. Veel plezier ermee! Jbv18overleg 30 jan 2015 21:14 (CET)

Echt heel schattig dat je het zo op wil lossen. Ik heb voor het gemak even wat research gedaan (daar zul jij wellicht moeite mee hebben) en op deze pagina zie ik dat jij de aanpassingsoorlog niet had moeten beginnen. Ik zet nu de vlaggetjes weer terug en hopelijk laat je ze nu eindelijk weer staan. Want onthoud: bij twijfel, niet inhalen. Flügel-Flitzer (overleg) 30 jan 2015 21:23 (CET)
Dan heb ik het artikel zeker wel verbeterd ten aanzien van jou allereerste versie en heb ik het recht de vlaggetjes weg te halen. Jij gaf in het artikel aan dat de speler spelend was bij de club Jong Ajax terwijl dit overduidelijk een team van de club Ajax is. Daarnaast vermeldde jij dat de speler de overstap vanuit de jeugd naar Jong Ajax had gemaakt terwijl hij alleen een wedstrijd heeft meegespeeld omdat zijn wedstrijd bij de A-junioren was afgelast. In alle artikelen die ik vaak bijwerk hanteer ik deze opmaak altijd en dus zal ik dit bij Donny van de Beek ook doen. Jbv18overleg 30 jan 2015 21:32 (CET)
Jbv18: zie hier. Het is niet de eerste keer dat je problemen zoekt. JurriaanH (overleg) 30 jan 2015 21:39 (CET)
Ik heb inmiddels op deze pagina verzocht of men even kan kijken naar de situatie. Oh, Jbv18, jammer dat je argument niet opgaat want je past iets aan dat niet fout is. Of je nu meerdere dingen aanpast of niet. Flügel-Flitzer (overleg) 30 jan 2015 21:43 (CET)

Simon Kroon[bewerken | brontekst bewerken]

Goedemorgen Tim, kun je mijn gedachten lezen? Dankjewel :-)! JurriaanH (overleg) 23 feb 2015 07:39 (CET)

Haha, ik zag je bezig op de CL-pagina en opeens kwam er een rode link voorbij. Great minds think alike, dus ik heb die link meteen blauw gemaakt. Flügel-Flitzer (overleg) 23 feb 2015 09:46 (CET)

Scheidsrechters[bewerken | brontekst bewerken]

Voeg je ze ook hier aan toe? Thanks, JurriaanH (overleg) 28 feb 2015 16:49 (CET)

Helemaal niet aan gedacht, sorry. Goed dat je het zegt! Flügel-Flitzer (overleg) 1 mrt 2015 11:16 (CET)

Stadions[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Flügel-Flitzer, ik vind dat u te snel mijn bewerking terug hebt gedraaid. Zoals u zou kunnen zien aan bijv. Estadio Pocitos ben ik bezig alle wedstrijden toe te voegen die op het wk hebben plaatsgevonden. Voor de opmaak is het beter dat we daarbij dezelfde tabellen gebruiken. De voorkeur naar de tabel heb ik overgenomen uit WK 2014 stadions (Estádio Nacional de Brasília). Mocht u een andere opmaak willen prima maar voorlopig neem ik de opmaak over zoals deze tot nu toe overal gebruikt wordt. Die heeft ook de voorkeur omdat die onderaan de pagina 'zweeft' maar smaller en beter zichtbaar is. Verder stel ik het op prijs als er bij het terugdraaien niet zomaar 'nergens voor nodig' bij wordt geschreven, aangezien u geen enkele vorm van overleg hebt gepleegd en dus niet kunt weten waarom ik het wijzigde. Met groet, Daka (overleg) 29 apr 2015 16:08 (CEST)

Mijn excuses in dezen. Ik wist niet dat dit de standaard opmaak was. Daarbij vond ik de extra statistieken (doelpuntenmakers en scheidsrechters) een duidelijke meerwaarde hebben. Kijk je wel nog even naar mijn laatste wijziging? Even om de links 100% correct te krijgen en de vlaggen aan de buitenkant te zetten (klinkt vaag, maar als je het ziet, wordt het duidelijk). Sorry voor mijn korte beredenering bij het terugdraaien. Dat had uitgebreider gekund en zeker ook gemoeten. Flügel-Flitzer (overleg) 29 apr 2015 16:29 (CEST)
Hallo Daka, ik heb nog aardig wat moeten verbeteren. Zou je willen kijken wat ik verbeterd heb en dat in het vervolg meenemen? Dank, JurriaanH (overleg) 29 apr 2015 16:44 (CEST)
Dank voor de reacties, lijkt me prima zo. Ik begrijp de opmerking over de details, maar vaak kan er doorgeklikt worden naar bijv. het WK of een kwalificatie en daar is voldoende ruimte voor dit soort details. Verder is het soms mogelijk (zie hieronder oefeninterland ) dat er wordt gelinkt naar details bij de lijsten van voetbalwedstrijden.
Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
1 13 november 2005 Vlag van Ecuador EcuadorPolen Vlag van Polen 0 – 3 Oefeninterland
Met vr. groet, Daka (overleg) 29 apr 2015 16:51 (CEST)

FIFA-verkiezingen[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, ik denk dat ook jij de afgelopen dagen veel aandacht hebt gehad voor de verkiezingen voor het FIFA-voorzitterschap en vooral ook alle commotie eromheen. In eerste instantie leek het mij niet een geschikt onderwerp om een afzonderlijk artikel aan te wijden. De verkiezing en alle zaken rondom de verkiezing – de FBI, de arrestaties, Van Praag, Ali, Blatter, Israël en Palestina, de UEFA en Platini, de FA en Dyke en de mogelijk grote gevolgen van de herverkiezing van Blatter, kritiek op de stemprocedure en kritiek op de corruptie – lijken me inmiddels voldoende aanleiding voor een artikel (die voldoet aan de richtlijnen voor encyclopedische relevantie, gezien ook de veelvuldige aanwezigheid in het wereldnieuws en de betrokkenheid inmiddels van politieke wereldleiders). We hebben allebei genoeg te doen, denk ik, maar hier werk van maken de komende tijd lijkt me een goed plan. Het hoeft natuurlijk niet in één dag, maar met meer dan één persoon is het wat beter aan te pakken. Wat jij? (Ping ook aan Eden10Hazard die het artikel over prins Ali schreef, Zotteteen1, Toth, VanBeem) JurriaanH (overleg) 30 mei 2015 16:51 (CEST)

Is zeker een goed idee om er een artikel over te schrijven. Is niet mijn ding om zo'n groot artikel à la Voetbal in Latijns-Amerika te schrijven maar ik wil zeker helpen. E10H msg 30 mei 2015 18:42 (CET)
Haha, dat hoeft ook helemaal niet! Je hoeft ook niet direct mee te schrijven, maar hoe meer mensen meekijken, hoe beter. Ik denk in eerste instantie zelf een basis te vormen. Groet, JurriaanH (overleg) 30 mei 2015 18:49 (CEST)
Het lijkt mij zeker een encyclopedisch relevant onderwerp en mijns inziens is het ook erg interessant om in te duiken. De komende week heb ik weinig tijd, maar daarna kan ik er veel aandacht aan besteden en zorgen dat het een mooi uitgebreid artikel wordt! Flügel-Flitzer (overleg) 31 mei 2015 12:30 (CEST)

Jurriaan, het wordt alleen maar spannender en spannender... Flügel-Flitzer (overleg) 2 jun 2015 19:19 (CEST)

Dit maakt ons werk makkelijker: door deze melding van Blatter is er voorlopig voor dit onderwerp een soort eindpunt. Was hij aangebleven, dan was de impasse van de afgelopen dagen (wel of geen anti-FIFA-acties, enzo) aangebleven en was het een onafgerond artikel geworden. Toen ik de persconferentie keek kon ik een heel brede grijns niet onderdrukken, overigens; het is wel jammer dat Ali zich weer kandidaat wil stellen. Dat getuigt van weinig zelfkennis. Hij kan nu beter Van Praag naar voren schuiven, die heeft bewezen niet op status maar op echte veranderingen uit te zijn (namelijk door zijn eigen kandidatuur op te geven en Ali te steunen). JurriaanH (overleg) 2 jun 2015 21:24 (CEST)
Ja inderdaad. De kandidatuur van Ali zou voor mij ook wel een teleurstemming zijn, net als een van Champagne of Platini. Van Praag zou daadwerkelijk iets veranderen net als bijvoorbeeld Raiola hahaha. Voor het artikel wil ik wel aan het werk gaan, maar ik kan pas volgende week. Flügel-Flitzer (overleg) 2 jun 2015 21:37 (CEST)

VfL Osnabrück in het seizoen 2013/14[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Flügel-Flitzer, ik kwam toevallig dit lemma van uw hand tegen uit 2013 en zag dat eigenlijk maar het halve seizoen bijgewerkt was. Misschien kunt u er nog eens naar kijken. mvg Agora (overleg) 8 jun 2015 10:16 (CEST)

Agora, thanks voor je heads-up. Ik heb het lemma geüpdatet en het is nu volledig. Flügel-Flitzer (overleg) 8 jun 2015 15:30 (CEST)

Dankjewel[bewerken | brontekst bewerken]

Dankjewel voor Miler Bolaños en Tobias Welz en voor Andris Vaņins een week terug! JurriaanH (overleg) 16 jun 2015 22:28 (CEST)

Graag gedaan! Ik doe het met plezier. Jij bedankt voor je waardering! Flügel-Flitzer (overleg) 16 jun 2015 22:31 (CEST)

Beoordelingsnominatie Jeroen van der Lely[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Jeroen van der Lely dat is genomineerd door Meerdervoort. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150705 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 6 jul 2015 02:02 (CEST)

wiu2[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Tim, sorry – het {{wiu2}}-sjabloon is me ontgaan. Ik hoop dat je er geen last van hebt gehad. JurriaanH (overleg) 14 jul 2015 12:52 (CEST)

Nee natuurlijk niet. Bedankt voor je aanpassingen, zelfs in stukken waar ik nog niet eens naar gekeken had. Doe dat maar vaker hoor. Dan kan ik het later nog eens nakijken. Flügel-Flitzer (overleg) 14 jul 2015 14:13 (CEST)

Verhuurde spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zou het op prijs stellen wanneer je de manier waarop op spelerspagina's in het sjabloon staat vermeld dat een speler is verhuurd, niet steeds aanpast. Naar mijn mening maak je de manier van vermelden niet fraaier of handiger, maar los daarvan voegt het sowieso niets toe. Groet Toth (overleg) 18 jul 2015 21:55 (CEST)

Zie overigens ook het overleg hierover op de overlegpagina van Jbv18, onder het kopje De Telegraaf. Daar hebben wij al afgestemd dat we onze verschillende manieren aan elkaar aanpassen. Dan schiet het niet op als jij er nu wéér een andere manier tegenaan gooit Toth (overleg) 18 jul 2015 22:01 (CEST)
De reden dat ik het zo doe zoals ik het deed, is als volgt. Wanneer je nu kijkt naar de pagina van Bruno Uvini (als voorbeeld), ziet men dat hij speelt bij FC Twente. Daaronder staat dat hij een contract heeft bij Napoli en dan pas dat hij verhuurd is. Die informatie staat ook niet in de inleiding dus is anders pas te vinden halverwege de platte tekst. Bij Duje Čop staat het direct duidelijk. Hij speelt bij Málaga en is gehuurd van Dinamo Zagreb. Hij is verhuurd tot volgend jaar 30 juni. Duidelijker dan dat krijg je het niet. Flügel-Flitzer (overleg) 19 jul 2015 12:36 (CEST)
Als er (met een → ervoor) staat dat hij speelt bij A en onder contract staat bij B, dan is toch al duidelijk dat hij wordt verhuurd? Dat met die puntjes is niet ideaal inderdaad en ik laat ze ook gewoon weg als het een speler betreft die gewoon voor de club speelt waar hij onder contract staat, maar dat is een incident. Bij 99 van de 100 spelers weten we wel de einddatum van zowel het vaste als het huurcontract. Dan is het verwarrend om alleen de einddatum van het huurcontract neer te zetten zonder enig teken dat hij elders een langer contract heeft.
Verder lijkt het me goed voor Wikipedia als we overal dezelfde manier van noteren aanhouden. Vandaar ook dat Jbv18 en ik tot een compromis daarover zijn gekomen. Mocht je desondanks toch aan jouw, daar afwijkende manier vast willen houden, dan wil ik je vragen om dat alleen te doen op pagina's die je ook echt bijwerkt. Wat er nu gebeurde, is dat ik een aantal pagina's helemaal op orde maak, waarna jij alleen een uiterlijkheid ging aanpassen. Dat komt niet zo leuk over. Groet Toth (overleg) 19 jul 2015 15:06 (CEST)
Het is noodzakelijk in de infobox achter → {{NL-VLAG}} [[AFC Ajax]] ook <small>(huur)</small> toe te voegen, omwille van de duidelijkheid van de betekenis van het pijltje. JurriaanH (overleg) 19 jul 2015 16:25 (CEST)
Dat is één ding. Het is wat anders om de naam van de eigenlijke werkgever op één plaats weg te halen om die er ook nog op die plek piepklein achter te friemelen. Het wordt helemaal vervelend als iemand keer op keer ook nog alleen dat doet op pagina's waaraan hij verder niets toevoegt. Toth (overleg) 23 jul 2015 21:15 (CEST)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Wat ik pas vervelend vind, is als twee collega's (zeker gewaardeerde collega's trouwens) samen een beslissing nemen over iets wat veel anderen aangaat. Dus, Toth en Jbv18, ik had het netter gevonden als jullie dit overlegd hadden met andere collega's. Ik ben het namelijk oneens met jullie manier van noteren van een verhuurperiode en dat heb ik hierboven ook onderbouwd. Ik zie nu collega Dangerous de pagina van Duje Čop aanpassen en naar mijn idee ook verbeteren. Ping voor andere collega's op voetbalgebied JuriaanH, Eden10Hazard en Agora. Flügel-Flitzer (overleg) 24 jul 2015 18:51 (CEST)
Wij hebben geen 'beslissing genomen'. Wij hebben gezien dat we niet op dezelfde manier werkten, daarover overlegd en ons allebei een beetje aangepast. Op eenzelfde manier ben ik hier met jou hierover een gesprek aangegaan. Jij blijft alleen exact zo werken als je al deed, op een andere manier. Daarbij - wat me vooral stoort - verander je enkel dit onderdeel op allerlei pagina's waar je verder niets aan toevoegt en een ander net wél veel werk aan gedaan heeft. Toth (overleg) 24 jul 2015 19:14 (CEST)
PS: De laatste verandering die je deed bij Duje Čop ('...' naar 'Onbekend') vond ik overigens wel een betere optie. Toth (overleg) 24 jul 2015 19:25 (CEST)
Is het niet beter om met de collega's die hierover gaan (de bovengenoemden lijkt me) te overleggen wat zij en wij vinden. Ik wil me best neerleggen bij jouw ideeën (liever niet natuurlijk ;) ), maar dan wel als meer mensen het met jouw eens zijn. Het gaat dus tussen optie A en optie B. Flügel-Flitzer (overleg) 24 jul 2015 19:38 (CEST)
Minuten nadat ik dit alles tik doe je het gewoon weer. De boodschap is 'ik heb schijt aan jou', begrijp ik. Dan weet ik dat. Toth (overleg) 24 jul 2015 19:40 (CEST)
Dat dat de boodschap niet is, lijkt me evident. De vraag is alleen of je nog bereid bent op mijn voorstel in te gaan. Fijn als ik dat ook zou mogen weten. Flügel-Flitzer (overleg) 24 jul 2015 19:56 (CEST)
Ik ben er helemaal geen voorstander van om in de infobox achter een pijltje, vlaggetje en clubnaam ook nog eens <small>(huur)</small> te proppen. Het is al lastig genoeg om lange clubnamen goed in die box te krijgen en wat voor constructie het betreft kan prima en uitgebreider uitgelegd worden in de tekst zelf. - Agora (overleg) 25 jul 2015 12:46 (CEST)
Er wordt niets in de infobox "gepropt". Met {{nowrap}} kun je de infobox voldoende rekken. "(huur)" is noodzakelijk: wanneer je het weglaat, heeft het pijltje geen betekenis – een pijltje kan immers alles betekenen en een vluchtige lezer heeft ongetwijfeld niet altijd kennis van de betekenis. Het kan zonder de toevoeging "(huur)" verwarrend zijn. JurriaanH (overleg) 25 jul 2015 12:54 (CEST)
Daar is anders al jaren weinig verwarrends aan. Verwarrender is eerder dat je bij de infobox nooit weet wat voor aantallen je bij wedstrijden totalen aantreft. Competitie (in of exclusief playoffs) of alle wedstrijden. Dit valt in dezelfde categorie gedram als met dat lange streepje waarvan het nut nog nooit aangetoond is, laat staan dat daar overleg over gevoerd is waar consensus uit kwam. - Agora (overleg) 25 jul 2015 12:59 (CEST)
Als jij aanneemt dat een vluchtige lezer er overheen leest, neem ik aan dat de vluchtige lezer er niet in is geinteresseerd. Is het trouwens niet handiger om iets op te nemen in het infosjabloon waarin een huurperiode wordt genoemd, want die kan best afwijken van de contractperiode bij de verhurende club? Nietanoniem (overleg) 2 sep 2015 08:57 (CEST)
Aanvulling: is het ook niet handiger om dit overleg op een centrale plaats te voeren (bijv. Sportcafe) en een oproep te plaatsen op Overleg gewenst. Het lijkt me wel een specifiek voetbaldingetje, maar voor een mening over opmaak en leesbaarheid hoef je natuurlijk geen voetbalkenner te zijn.
Over dat laatste ben ik het zeker eens met je en ik zal proberen een overleg te starten in het sportcafé. En over je eerste punt, in de infobox is een kopje 'verhuurdtot', waar het einde van de verhuurperiode kan worden ingevuld. Flügel-Flitzer (overleg) 2 sep 2015 19:02 (CEST)
  • Ik zie dat je een aantal mensen hebt aangeschreven met een tekst waarin je mij als starre gebruiker met oogkleppen afschildert en jezelf als de zoeker van overleg. Dit terwijl je intussen doorgaat met de hierboven besproken zaken, die er juist de reden van zijn dat ik overleg met specifiek jou niet zinvol meer achtte. Je bent weer op meerdere pagina's alleen de hierboven constructie aan het aanppassen zonder verder iets toe te voegen. Dit is precies wat ik bedoel en waarom ik geen moeite meer steek in overleg met je: je zegt A ('ik wil overleg'), maar doet op precies hetzelfde moment B (zaken onnodig veranderen, zonder dat iemand anders dan jijzelf vindt dat dat moet). Daarbovenop ben je dus nu een zwartmaakcampagne tegen mij begonnen. Neem eens een stap terug en denk eens na man. Toth (overleg) 2 sep 2015 19:06 (CEST)
Ik schilder je als helemaal niets af. We zijn begonnen met het maken van fouten (allebei, dus ook ik ja) door niet te overleg maar onze manier door te voeren (allebei, dus ook ik ja). Daarna wilde ik een overleg starten, maar jij was inderdaad zo star dat je daar blijkbaar geen behoefte aan had. Dat begrijp ik niet. Ik wil er wel moeite in steken en dat terwijl ik misschien nog wel meer moeite heb met jou dan jij met mij (dat moet bijna wel). Ik ben totaal geen zwartmaakcampagne begonnen maar ik wil gewoon een overleg starten met collega's. Als jij dat ziet als zwartmaakcampagne dan voel je je wel snel 'aangevallen', als je daar al van mag spreken. Ik ga een stap vooruit zetten (dat heb ik al gedaan door een topic in het Sportcafé te openen) en daarbij blijf ik nadenken (zoals ik al deed). Een welgemeend advies: ga dat ook eens proberen, dan kunnen we nog met een constructief overleg ergens komen. Flügel-Flitzer (overleg) 2 sep 2015 19:14 (CEST)
Ik heb op deze site tegen niemand iets persoonlijks omdat dat in mijn ogen geen zin heeft. Dat maakt het mij redelijk makkelijk om weinig moeite met iemand te hebben. Wel bij momenten, maar niet op termijn. Ik probeer daarom ook om in overlegsituaties zo zakelijk mogelijk te blijven. De uitkomst is belangrijker dan wie hem verzint en met moddergooien bereik je niks. Wanneer ik jou dan verschillende mensen zie aanschrijven met "Ik streef naar een uniforme manier van notatie en dus probeerde ik een consensus te bereiken, waar Toth duidelijk geen zin in had.", dan kan ik me niet voorstellen dat jij dat zelf als een nette, objectieve formulering van de situatie zag. Ten eerste niet omdat ik al overleg gezocht heb met Jbv18, Zotteteen en jouzelf (hier recht boven) en ten tweede niet door de manier waarop je jezelf en mij in deze zin totaal anders afschildert. Toth (overleg) 2 sep 2015 19:41 (CEST)
Dat is absoluut niet de bedoeling, om jou in een slecht daglicht te stellen of iets dergelijks. De reden dat ik het zo formuleer is omdat ik vorige week op jouw overlegpagina reageerde en daar bijna weggesnauwd werd omdat jij geen zin leek te hebben in overleg. Daarop baseerde ik mijn uitspraak. Flügel-Flitzer (overleg) 2 sep 2015 19:43 (CEST)

Verzoekje[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, als je tijd hebt... misschien had je deze al in gedachten, maar Josh Magennis verdient wel een plaatsje op Wikipedia. Mooi en belangrijk doelpunt gisteren. Groet, JurriaanH (overleg) 9 okt 2015 11:50 (CEST)

Ik kijk even wanneer ik tijd heb. Zal pas morgenmiddag en anders zondagavond worden verwacht ik... Flügel-Flitzer (overleg) 9 okt 2015 14:40 (CEST)

E-mail[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, ben jij bereikbaar via e-mail (en reageer je op je e-mail)? JurriaanH (overleg) 10 dec 2015 15:21 (CET)

Ja hoor, je kunt me mailen op *poef*. (Laat maar weten als je dit gelezen hebt, dan kan het weer weg Knipoog) Flügel-Flitzer (overleg) 10 dec 2015 16:04 (CET)
*poef* JurriaanH (overleg) 10 dec 2015 17:04 (CET)
Krijg ik dan ook nog een mail, Jurriaan? Niet dat er iets mis gaat en dat het alsnog niet lukt. Flügel-Flitzer (overleg) 10 dec 2015 20:07 (CET)
Hoi Tim, ik hoop nog een reactie van je te krijgen – op 11 december heb ik je een antwoord gestuurd. Groet, JurriaanH (overleg) 20 dec 2015 14:26 (CET)
Sorry Jurriaan, ik heb je mail helemaal gemist. Je hebt inmiddels een respons ontvangen! Flügel-Flitzer (overleg) 20 dec 2015 15:36 (CET)

Nacompetitie[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, zelf neem ik nooit de nacompetitiewedstrijden van een speler in de infobox. Echter, doe ik dit juist? En mag je dan bij kopje "Statstieken" het er wel bij tellen, of moet je dan een kolom met "overig" toevoegen? bij voorbaat dank, Basnoordwijk (overleg) 22 dec 2015 18:31 (CET)

Dat is een hele goede vraag. Ik ben zelf altijd fan van competities zonder play-offs (omdat dat minder werk is Knipoog). Het artikel van Jordie Briels is denk ik wel een voorbeeld van hoe je het aan zou kunnen pakken. Er is geen goed of fout, maar dit lijkt mij persoonlijk een goede oplossing. Ik noem alleen de wedstrijden in de reguliere competitie in de infobox en in een tabel staat er een kopje "Play-offs". "Overig" zou ook kunnen, maar dan zou ik wel met een noot of asterisk uitleggen waar het voor staat; daar zou je bijvoorbeeld ook een supercup in kunnen zetten. Flügel-Flitzer (overleg) 22 dec 2015 18:40 (CET)
Ik las je reactie pas toen ik klaar was met het artikel. Ik heb er uiteindelijk dit van weten te maken. Ik heb bij het artikel de statistieken inklapbaar gemaakt, omdat het anders wel heel groot was, maar weet niet of dit is toegestaan / mag. Wat vind jij praktischer inklappen of gewoon laten staan? In ieder is geval een artikel die jij ook encyclopedisch vindt (hoop ik). Glimlach Basnoordwijk (overleg) 22 dec 2015 22:10 (CET)
Een tabel inklapbaar maken, mag natuurlijk altijd. Ik zou het (nogmaals: dat is mijn persoonlijke idee) wel iets anders aanpakken. De clubtotalen staan namelijk eigenlijk al in de infobox (behalve de optelsom van bekerwedstrijden, maar dat is niet zo heel belangrijk vind ik). Met wat vlaggetjes erbij ziet het er mooier uit (pure esthetiek). Ik heb een voorbeeldje gemaakt op deze pagina. Ook vraag ik me af waarom je de vlaggen in de infobox zo klein hebt gemaakt. Ik zou ze ofwel weglaten ofwel groter maken. Toño is zeker E en het is een mooie pagina geworden. Ook het carrièreoverzicht ziet er prima uit! Flügel-Flitzer (overleg) 22 dec 2015 22:42 (CET)
Dat van die vlaggetjes was ik vergeten toe te voegen. De clubtotalen maken het naar mijn mening wat overzichtelijker doordat de blauwe kleur een beetje functioneert als scheiding tussen twee clubs ipv dat je allemaal grijze vakken ziet. De vlaggen in de infobox maak ik normaal nooit zo klein, maar het leek me nu niet handig om een clubnaam af te korten en ik wou wel de vlaggetjes erbij dus vandaar. Conclusie is dat ik de tabel niet verder verander op de clubvlaggetjes na. Wel bedankt voor je voorbeeld! Basnoordwijk (overleg) 22 dec 2015 23:11 (CET)
Prima dat je de vlaggen toevoegt. Dat je de andere wijzigingen niet doorvoert, is jouw keuze natuurlijk. Ik heb nog een aantal andere kleine wijzigingen doorgevoerd. Als het goed is werken de vlaggen in de infobox nu prima. Flügel-Flitzer (overleg) 22 dec 2015 23:34 (CET)
Dankje! Alleen wat houd dat {{nowrap| precies in? Basnoordwijk (overleg) 23 dec 2015 09:28 (CET)
Met dat sjabloon vertel je de infobox dat alles wat tussen de ronde haken staat op dezelfde regel moet. Desnoods rekt hij daarmee de infobox wat uit, maar dan past wel alles op dezelfde regel. Flügel-Flitzer (overleg) 23 dec 2015 10:39 (CET)

Leeroy Echteld[bewerken | brontekst bewerken]

In het lemma Leeroy Echteld veranderde je in de infobox de tekst dat Echteld vanaf 2016 assistent-trainer is naar '2015'. In de lopende tekst heb je als bron een persbericht van AZ gegeven. Daarin komt niet voor dat Echteld al sinds 2015 werkzaam is als assistent-trainer van AZ. De tekst, van 23 december 2015, heeft het alleen over: "AZ heeft in Leeroy Echteld (47) de nieuwe assistent-trainer van het eerste elftal gevonden." That's it. Ik vermoed dat hij pas per 1 jan. als zodanig in dienst treedt. Noch '2015', noch '2016' zou in de infobox moeten staan. Beter is het weg te laten totdat hij daadwerkelijk die functie gaat bekleden. Hij kan nog altijd onder tramlijn 1 komen. Happytravels (overleg) 27 dec 2015 17:34 (CET)

Happytravels, Het is inderdaad hoe dan ook een beetje een vage kwestie. Als er 2015 staat, dan klopt dat misschien niet helemaal, maar dat geldt ook voor 2016. Met je redenering "Ik vermoed dat..." kunnen we helaas niet zoveel, omdat we het niet concreet weten. De reden dat ik ervoor heb gekozen om 2015 als jaartal aan te houden, is dat hij op de website van AZ bij de selectie al wordt aangegeven als 'assistent-trainer', waardoor hij die functie technisch gezien nu al heeft. Vandaar dat ik dus 2015 heb neergezet. Flügel-Flitzer (overleg) 28 dec 2015 12:06 (CET)
Dank voor het pingen. Inderdaad is er nu een bron van AZ. Aangezien je aangeeft dat je desondanks twijfelt, is het wellicht een idee e.e.a. in de gaten te blijven houden en zonodig de informatie aan te passen. Of er binnenkort nog duidelijkere informatie vrijkomt op internet, is echter onzeker. mvg. Happytravels (overleg)
Dat ben ik zeker met je eens, Happytravels. Ik ben bang dat er echter geen echte informatie meer bijkomt, dus dan zouden we het maar zo moeten laten. Prima oplossing! Flügel-Flitzer (overleg) 28 dec 2015 12:41 (CET)

Hitlijsten[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Flügel-Flitzer, ik zag dat je vandaag het nummer Need you now hebt geschreven. Zou je daar ook nog de Vlaamse hitnotering aan toe willen voegen? de Ultrasong Top 50 vind je door hier op de eerste van de twee Belgische vlaggen te klikken. In de VRT Top 30 kwam hij niet voor; die had je hier kunnen vinden (zoekvakje artiest of song). Zelf ben ik weliswaar Nederlander, maar zo voorkomen we dat het de artikelen in beide landen evenwichtig gebracht worden. Persoonlijk zet ik de Megatop er dan niet meer bij, omdat het dan wel heel veel lijsten worden, maar dat is aan jou natuurlijk. In elk geval bedankt voor je artikel! Muziekschrijvers kunnen we altijd gebruiken. Ymnes (overleg) 27 dec 2015 18:13 (CET)

Dag Ymnes. Erg bedankt voor de goede tip. Ik ben soms geneigd te denken dat dit de Nederlandse Wikipedia is, maar het is natuurlijk de Nederlandstalige Wikipedia, dus ook voor onze Vlaamse vrienden. Ik ben echter totaal niet bekend met de Vlaamse hitlijsten. Zijn de Ultrasong Top 50 en de VRT Top 30 de grootste, of is de één aanzienlijk belangrijker? Ik ben het wel met je eens dat die er beter bij zouden passen dan de Megatop. Flügel-Flitzer (overleg) 28 dec 2015 12:06 (CET)
Die twee zijn de grootste in Vlaanderen inderdaad. Volgens mij is het in Vlaanderen vergelijkbaar met Nederland: de Top 30 (BRT/VRT) en de Top 40 (Veronica) zijn het populairst en de Ultatop 50 (was Top 30) en de Single Top 100 (Hilversum 3 Top 30, Nationale Hitparade, enz.) lijken het meest betrouwbaar. Daarom dat ik ze er altijd wel alle vier inzet. Hier een voorbeeldje (al zet niet iedereen ook nog de buitenlandse noteringen erin). Succes! Ymnes (overleg) 28 dec 2015 12:15 (CET)
Ymnes, ik heb inmiddels voor alle vier de nummers waarover ik een pagina maakte, de Ultratop 50 toegevoegd, maar die Top 30 (waar maar een van die vier instond), geeft geen overzicht. Aangezien ik dan handmatig vijftien lijsten moet openen en moet zoeken op hoeveel een nummer staat, neem ik die hitlijst er niet in op. Of weet jij een andere manier om dat te doen? Flügel-Flitzer (overleg) 28 dec 2015 13:00 (CET)
Helaas, dat is de enige manier om dat voor elkaar te krijgen, eventueel per twee weken. Ultrasong zegt zelf dat ze de enige betrouwbare lijst hebben, dus dan is dat niet anders. Bedankt dat je er in elk geval eentje in hebt gezet! Ymnes (overleg) 28 dec 2015 13:14 (CET)

Duitse voetballers[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim. Ik heb op mijn kladblok een lijstje staan van enkele Duitse voetballers. Het zijn alle voetballers op de lijst van 25 spelers met de meeste wedstrijden in de Bundesliga die nog geen pagina hebben hier. Zo heb ik onder meer eerdaags Karl-Heinz Körbel aangemaakt (meeste wedstrijden in de Bundesliga, 602) en Klaus Fichtel (nummer 4 op de lijst). Nu is aan jou de vraag of je mij misschien kan helpen door een paar van deze spelers aan te maken. Voor de lijst met de 25 recordhouders, zie hier. Voor de spelers zonder pagina hier zie dus mijn kladblok. Bij voorbaat dank! Basnoordwijk (overleg) 28 dec 2015 11:23 (CET)

Dag Bas, je bent de laatste tijd erg goed bezig met de oud-voetballers. Ik zou je wel een advies willen geven: ga wat meer je eigen gang. Je gebruikt de Engelse Wikipedia als uitgangsbasis (wat prima is, hoor), maar je mag qua alineaindeling en keuzes wat je opschrijft, iets meer je gevoel volgen. Voel je vrij en ga je gang! Ik zal trouwens een keer een blik werpen op je Kladblok en kijken wat ik kan doen, maar ik heb eerst nog wat andere ijzers in het vuur. Wel bedankt voor de tip en ga vooral zo door! Flügel-Flitzer (overleg) 28 dec 2015 12:06 (CET)
Kan je een voorbeeld geven wat je bedoeld met "ga je eigen gang"? Basnoordwijk (overleg) 28 dec 2015 12:08 (CET)
Als ik kijk naar de pagina's van Körbel en Fichtel, dan zien die er totaal anders uit. Qua opbouw en lay-out zijn ze namelijk exact zo opgebouwd als de Engelse varianten. Inmiddels heb ik persoonlijk een eigen stijl ontwikkeld hoe ik pagina's er uit laat zien. Als je die ook ontwikkeld hebt, kun je meer je eigen gang gaan en zien pagina's er anders uit, meer zoals jij ze wil hebben. Daarmee hoef je niet zo vast te houden aan hoe de pagina's er in het Engels uit zien. Flügel-Flitzer (overleg) 28 dec 2015 12:40 (CET)
Begin het nu zelf inderdaad een beetje op mijn eigen manier te doen zoals je kan zien bij Lee Woon-jae en Vlada Avramov. Is het nog mogelijk dat je misschien een paar artikelen aan kan maken die ik voorgesteld had? Voel je niet verplicht hoor het is meer een voorstel :) Basnoordwijk (overleg) 10 jan 2016 13:31 (CET)

Appendix / references[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Flügel-Flitzer, uiteraard weer goed bezig met updaten. Transferperiode is weer drukke bezigheden. Klein verzoekje, wilt u niet de vorm van bronvermelding (titel en eventueel sjabloon) veranderen als die reeds aanwezig is in een lemma. Daar is al zoveel over gediscussieerd en geen consensus over. Dergelijke wijzigingen werden ook als vervelend ervaren. mvg Agora (overleg) 4 jan 2016 13:54 (CET)

Frenkie de Jong[bewerken | brontekst bewerken]

Goedemiddag Flügel-Flitzer, zou je mij deze en met name deze bewerkingen eens willen toelichten? Vind het nogal nutteloos om de vlaggetjes ineens weer op een andere positie neer te gaan zetten. Jbv18 (overleg) 5 jan 2016 12:01 (CET)

Dat zijn stuk voor stuk verbeteringen van Flügel-Flitzer. Well done. JurriaanH (overleg) 5 jan 2016 14:44 (CET)

Rafael Galhardo[bewerken | brontekst bewerken]

Het gaat me enkel om de vlaggen, die weinig of geen meerwaarde hebben in een smalle kolom in de infobox. Die informatie kan je ook meteen terugvinden op de pagina's van de clubs zelf, dus zie ik niet in waarom je de infobox moet volproppen met vlaggen. Je zet toch ook het stamnummer, de competitie, het oprichtingsjaar, etc. bij de clubnamen? Het gebeurt meer dan eens dat de lay-out om zeep is omdat de vlag + clubnaam te lang zijn voor de infobox, waardoor ze twee ipv één regel in beslag nemen. Er zijn zelfs gebruikers die liever clubnamen afkorten zodat ze er nog een vlag kunnen bijduwen in de infobox, wat helemaal absurd is. Andere gebruikers hanteren dan weer geen vlaggen maar clublogo's (zie Dortmund- en Bayernspelers bijvoorbeeld). Het lijkt me dan ook beter om niet met vlaggen te werken. En aangezien uniformiteit toch een streefdoel is op Wikipedia, verwijder ik vlaggen uit infoboxen, ook waar die niet meteen voor grote lay-outproblemen zorgen. Ik begrijp dat sommigen de vlag van een land wel belangrijke informatie vinden, maar ik stel dan ook voor dat je een overzicht maakt van de speler zijn statistieken en daar de vlaggen in verwerkt of in het artikel vermeldt van welke land de clubs zijn als je die informatie belangrijk vindt. Helaas gebeurt dat zelden, wat er op wijst dat veel gebruikers die vlaggetjes gewoon "mooi" vinden en dus niet per se functioneel. De inleiding, etc. mogen terug aangezien ik niet de bedoeling had om die te verwijderen. Ik werk soms aan zoveel pagina's tegelijk dat ik wel eens iets te veel verwijder. Mijn excuses daarvoor.

-- Zotteteen1 (overleg) 7 jan 2016 16:00 (CET)

Je mening over uniformiteit deel ik, maar als je infoboxen in artikelen naloopt, dan is de tendens dat er meer zijn mét vlaggen dan zonder. Daarom zou ik ze juist laten staan. Ik check ook altijd of een regel niet te lang wordt (en over twee regels verspreid wordt). Anders kun je natuurlijk altijd een {{nowrap|}} erom plakken. Dat gaat het op twee regels komen van de tekst ook tegen. Flügel-Flitzer (overleg) 7 jan 2016 16:04 (CET)

De speler wordt deze namiddag voorgesteld: zie officiële website. Hou dus op om mijn aanpassingen terug te draaien. Dank je wel.

Dat kun je wel zeggen, maar volgens de officiële website wordt er een speler gepresenteerd, er staat nergens dat het om Galhardo gaat. Stop dus met het toevoegen van onbevestigde informatie. Flügel-Flitzer (overleg) 8 jan 2016 13:36 (CET)

Lewis McGugan[bewerken | brontekst bewerken]

Volgensmij is het niet helemaal goed gegaan met de infobox bij dit artikel. Basnoordwijk (overleg) 10 jan 2016 13:44 (CET)

Bij mij ziet alles er goed uit. Of ik moet iets over het hoofd zien. Wat scheelt eraan dan? Flügel-Flitzer (overleg) 10 jan 2016 13:53 (CET)

Idee voor voetbalartikel[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, is het misschien een goed idee om de pagina Overtreding (voetbal) aan te maken? Deze pagina bestaat (tot mijn verbazing) nog niet. Vind het zelf alleen lastig om zo'n standaard onderwerp te omschrijven. Laat maar even weten of het het aanmaken waard is! groet en fijn weekend Basnoordwijk (overleg) 16 jan 2016 17:40 (CET)

Dag Bas. Ik ben het zeker met je eens dat er een pagina voor de overtreding moet komen, maar ik denk ook niet dat ik daar op korte termijn aan toe ga komen. Het is wel degelijk genoteerd op mijn aandachtslijstje. Flügel-Flitzer (overleg) 16 jan 2016 22:00 (CET)

Sjablonen winnende WK-selecties[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, ik ben van plan om een sjabloon aan te maken van de winnende ploeg van elk wk, zoal hier. Ik weet alleen niet hoe ik deze moet noemen. Laat ik als voorbeeld Uruguay (WK 1930) nemen. Zal ik het dan Sjabloon:Navigatie selectie voetbalelftal Uruguay WK 1930 noemen of Sjabloon:Uruguay WK 1930 of nog iets anders? Mij lijkt eerstgenoemde het beste, maar twijfel of dit niet een te lange naam is. Alvast bedankt voor je advies! Basnoordwijk (overleg) 18 jan 2016 18:09 (CET)

Ik ga nog even totaal niet in op je inhoudelijke vraag. Ik weet namelijk vrij zeker dat je aangemaakte sjablonen afgeschoten zouden worden. Eerder heb ik al discussies gezien dat het aantal sjablonen onder artikelen niet te groot moet zien. Daarom zou een sjabloon als deze geen groot gedragen ondersteuning vinden onder andere gebruikers. Mijn advies is dan ook: maak de categorieën niet. Flügel-Flitzer (overleg) 18 jan 2016 18:47 (CET)

lege velden infobox[bewerken | brontekst bewerken]

Hier haal je een aantal velden uit de infobox, omdat je die er blijkbaar niet in wilt hebben. Maar velden die niet zijn ingevuld worden nooit getoond, en zijn bedoeld om te worden ingevuld op het moment dat ze nodig zijn. En omdat er helemaal niemand is die die namen van die velden uit zijn hoofd weet, kun je ze veel beter laten staan! ed0verleg 25 jan 2016 16:36 (CET)

Dat laatste waag ik te betwijfelen, als ik dat kan, zijn er ongetwijfeld andere collega's die ook parameters uit hun hoofd kennen. Flügel-Flitzer heeft hier uitsluitend parameters weggehaald die ofwel niet meer bestaan in het sjabloon, ofwel die nooit gebruikt zullen worden (afgezien van de datum van overlijden, maar dat kan nog heel wat decennia gaan duren). JurriaanH (overleg) 12 feb 2016 10:59 (CET)
Parameters die niet (meer) bestaan, kunnen inderdaad beter weg. Datum van overlijden kan beter blijven staan, want die gaat bij iedereen ooit ingevuld worden. Het punt dat ik wilde maken, is dat een veld dat verdwenen is, (vrijwel zeker) nooit meer ingevuld gaat worden, terwijl ze enkel en alleen in het bewerk-scherm zichtbaar zijn. Het zou trouwens wel handig zijn als de wiki-software een optie zou krijgen om de parameters van een sjabloon wat beter te organiseren, zodat dit soort situaties minder gaan spelen. Ik zal het in mijn achterhoofd houden, en eens kijken waar ik zo'n balletje kan opgooien. ed0verleg 12 feb 2016 12:49 (CET)

Keuze m.b.t. "Tegenstanders"[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, kort bericht om je voorkeur te weten te komen met betrekking tot het kopje "Tegenstanders". Wat heeft jouw voorkeur, alles in één keer (zoals hier op Iers voetbalelftal) of per continent apart (zoals hier op Kazachs voetbalelftal)? JurriaanH (overleg) 15 feb 2016 15:37 (CET)

Dag Jurriaan, mijn voorkeur ligt bij het alles op één hoop gooien zoals bij Ierland. Als ik dingen zou willen vergelijken tussen tegenstanders van bijvoorbeeld Ierland, dan boeit het me weinig in welk continent ze liggen (en als het me al boeit, kan ik ze zelf wel eruit pikken). Daarnaast heb je anders vijf tabellen om te kunnen sorteren, waar één tabel altijd handiger is mijns inziens. Flügel-Flitzer (overleg) 15 feb 2016 15:46 (CET)

Roemeens elftal[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, de enige reden voor het weghalen van "Recent opgeroepen" die ik kan bedenken is dat er geen enkele speler onder dat kopje meer viel en het dus onnodig werd. Was dat het? JurriaanH (overleg) 21 mrt 2016 22:17 (CET)

Een andere mogelijke reden, ook de juiste in dit geval, is dat dat per abuis gebeurde. Inmiddels staat de geüpdatete lijst er weer bij. Excuses! Flügel-Flitzer (overleg) 21 mrt 2016 23:05 (CET)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken | brontekst bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Turkije - Kroatië op EK 2016[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Flügel-Flitzer, kun je misschien nog eens naar Europees kampioenschap voetbal 2016 (Groep D) Turkije - Kroatië kijken, daar lijkt iets niet goed zijn gegaan. Mvg, Pucky (overleg) 13 jun 2016 07:40 (CEST)

Hmm, het was dan toch te laat op de avond voor mij. Bedankt voor je oplettendheid maar ik zie dat collega DirkVE het al opgelost heeft! Flügel-Flitzer (overleg) 13 jun 2016 09:31 (CEST)
Graag gedaan! Glimlach DirkVE overleg 13 jun 2016 09:33 (CEST)

WikiData[bewerken | brontekst bewerken]

Hier heb ik de door jou aangemaakte voetbalwedstrijd gekoppeld aan het bijbehorende WikiData-item. Ze zijn soms lastig te vinden, maar het lijkt erop dat alle wedstrijden uit alle poules al een wikidata-item hebben. Als je weet hoe, (en als je wilt), zou je ze dan aan jou artikelen willen koppelen? ed0verleg 13 jun 2016 12:44 (CEST)

De wedstrijden die ik tot dusver beschreven heb, zijn allemaal al gekoppeld, maar ik zal het onthouden voor de komende wedstrijden! Flügel-Flitzer (overleg) 13 jun 2016 12:59 (CEST)
Haha, ja, ik probeer alle artikelen gekoppeld te krijgen, maar er is een natuurlijke achterstand van 150 artikelen. Deels is dat verwijderlijst, lastige items, etc. Maar jouw EK-wedstrijden zijn meestal in deze lijst te vinden, als je zoekt op de Engelse naam van het land. ed0verleg 13 jun 2016 13:07 (CEST)

Vlaggen[bewerken | brontekst bewerken]

Die uniformiteit is natuurlijk een zwak argument, en dat weet jij ook. Het is niet omdat een handvol gebruikers graag vlaggen in infoboxen proppen dat het een goed idee is dat iedereen moet uitvoeren. Er zijn er namelijk ook genoeg die géén vlaggen in infoboxen gebruiken.

Leg mij eens uit waarom die vlaggen in de infobox moeten als ze vijf centimeter verder ook al bij de statistieken staan. Die infobox kan je niet oneindig uitrekken, waardoor clubnamen vaak irritant worden afgekort of een lijn opschuiven omdat de naam te lang wordt door de vele vlaggen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. In de tabel met statistieken kan je zoveel mogelijk vlaggen steken als je wil. Dus nogmaals: geef mij één goeie reden waarom die vlaggen meermaals herhaald moeten worden in de infobox als ze iets verderop ook al in de statistieken zijn terug te vinden?

--Zotteteen1 (overleg) 17 jun 2016 19:56 (CEST)

U-ni-for-mi-teit: dat klinkt mij als een goede reden. Leuk voor je dat je dat niet vindt, maar dat is slechts jouw mening. Zoals dit slechts mijn mening is. Dat infoboxen uitgerekt zouden worden, vind ik pas echt een drogreden want laat dat maar eens gebeuren bij Appiah en Galhardo. Dat zou pas knap zijn. En als ergens anders al vlaggen staan, dan hoeven ze dus niet in de infobox? Nu staan toevallig de naam, geboorteplaats, geboortedatum, positie, clubs, gespeelde wedstrijden en interlandwedstrijden ook al ergens anders in de tekst, dus moeten we die dan ook maar weg gaan laten? Daarvan zeg je waarschijnlijk dat het nergens op slaat, maar dat komt dan mooi overeen met jouw argumentatie. Flügel-Flitzer (overleg) 17 jun 2016 20:01 (CEST)
Los van die uniformiteit vind ik het behoorlijk wat duidelijkheid scheppen – je hebt meteen overzicht in welke landen de werkgevers van de voetballer zich bevinden. Ik ben het met Zotteteen1 eens dat het niet noodzakelijk is bij spelers met clubervaring in slechts één land, maar daartegenover kan natuurlijk het uniformiteitsargument van Tim gesteld worden. Zie overigens BTNI ook. JurriaanH (overleg) 17 jun 2016 22:02 (CEST)
Overigens is het in sommige gevallen ook nuttig voor meer dan snelle duidelijkheid. Ruud Boymans staat nu bijvoorbeeld onder contract bij Al-Shabab. Er bestaan clubs met exact die naam in Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabisch Emiraten, Irak, Koeweit en Bahrein. Wel handig om te kunnen zien welke het is. Groet Toth (overleg) 4 jul 2016 22:48 (CEST)
Natuurlijk wordt niet elke clubnaam afgebroken door een vlag, maar de langere wel, zeker als er ook nog een pijl voor de uitleenbeurt bij moet. Aangezien jij zo graag u-ni-for-mi-teit wilt, stel ik dus voor dat je alle vlaggen wegdoet en dus niet alleen bij de clubnamen die te lang zijn. Nu zie ik grote vlaggen, kleine vlaggen van 15px, zelfs clublogo's (Dortmund, Bayern) of andere vlaggen (zoals iets wat op het clublogo van Barcelona lijkt) en infoboxen waarbij de cijfers niet op dezelfde hoogte staan als de clubnaam, etc. Bovendien staan al die vlaggen al bij de statistieken, dus waarom die info nog eens herhalen in een veel kleinere infobox die je niet oneindig kan uitrekken? Sommige gebruikers spelen graag met vlagjes, want ze voegen het bij het minste toe aan spelersnamen, clubnamen, scheidsrechters, landen, bestuurders, etc. Dat valt heel hard op, maar dat kan je natuurlijk niet bewijzen. Zeker niet als ze zich dan gaan verstoppen achter argumenten als "dan kan iedereen zien van welk land de club of speler is". Voor andere zijn clublogo's dan weer levensbelangrijk, en mogen dus ook niet verwijderd. Alles is levensbelangrijk. Alsof het informatie is die elke lezer meteen wil weten. Maar dat maken toevallig alle vlaggenliefhebbers er wel van. En als het zo belangrijke informatie is, waarom wordt die info dan nooit eens vermeld in het artikel in een correct geschreven volzin? Nee, de meeste gebruikers hier blinken vooral uit in het snel aanmaken van pagina's die bestaan uit twee tabellen vol met vlaggen en dan nog een handvol zinnen met info die ook al twee keer herhaald wordt in die tabellen. Enige bron: nl.soccerway of transfermarkt. Dan kan je wel lekker stoer u-ni-for-mi-teit spellen, de kwaliteit is lachwekkend slecht. En dat vlaggen veel verduidelijken? Dan ga je ervan uit dat iedereen elke vlag kent. Niet iedereen weet het verschil tussen de vlaggen van Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabisch Emiraten, Irak, Koeweit en Bahrein. Heel wat mensen kunnen die landen zelfs niet juist op een kaart aanduiden. Dus met zo'n vlag schieten ze niks op. Dan zijn ze toch nog op de clubnaam aan het klikken of naar de statistiekentabel aan het kijken om te achterhalen van welk land de club is. Schiet je dus helemaal niks mee op, integendeel. Maar goed, wat je nu krijgt, is een groepje "usual suspects" die voetbalartikels schrijven die de handen in elkaar slaan en zich denigrerend opstellen om hun eigen mening door te drukken. Dat noemen ze dan een democratisch proces. Ik ben helaas zelf al vaak genoeg op deze website gevraagd om het in bepaalde discussies op te nemen voor iemand, dus ik weet dat dit soort "vriendelijke gesprekken" zelden of nooit eindigen in mensen die hun mening herzien. Ik laat jullie vrij spel. Maak zoveel inhoudsloze pagina's aan met vlaggen als jullie willen, die fetish krijg ik toch niet uit jullie hoofd gepraat. Ik houd me voortaan bezig met andere onderwerpen die niks met voetbal te maken hebben. Ik verheug me al op de vele toffe artikels die er in de toekomst gaan bijkomen - zoals deze: Tomás Pina - die letterlijk meer vlaggen (!) dan zinnen bevatten. Als iets slecht is, moet alles slecht zijn. U-ni-for-mi-teit boven kwa-li-teit, niet waar? -- Zotteteen1 (overleg) 5 jul 2016 14:42 (CEST)
Ik ben het over die clublogo's bij spelers van Bayern, Dortmund, Barcelona, etc. wel met je eens. Ik plaats ze bij nieuwe spelers van die clubs omdat dit bij hun teamgenoten ook zo staat aangegeven, maar zou liever zien dat er gewoon een landvlaggetje stond zoals bij elke andere speler bij clubs uit die landen. Toth (overleg) 5 jul 2016 15:41 (CEST)

Davinson Sánchez[bewerken | brontekst bewerken]

Goedenavond Tim, Ik zag dat je op de pagina van Davinson Sánchez de vlaggen uit zijn statistieken overzicht voor de clubnamen hebt geplaatst. Zelf hanteer ik hiervoor deze manier van plaatsen en met mij nog meer andere gebruikers vermoed ik zo. Is er een speciale reden voor dat jij ze voor de clubnamen zet? Wel handig dat we hier ook enigszins op één lijn komen te zitten! Groeten Jbv18 (overleg) 21 jun 2016 21:37 (CET)

Dag Jbv18, in elk geval chapeau dat je er zo snel bij was om de pagina bij te werken. Bedankt daarvoor! Mijn bewerking is niet zozeer gedaan omdat ik jouw manier afkeur, maar voor mij is juist mijn manier gebruikelijk (en met mij ook andere gebruikers Knipoog). Ik zet de vlaggen altijd voor de clubnamen omdat de extra kolom dan gewoonweg niet nodig is. De vlaggen staan ervoor uit welk land de desbetreffende club komt, dan kan dat mijns inziens het duidelijkst direct voor de clubnaam staan, net als in de infobox. Dat zorgt ervoor dat iedereen direct weet dat vlag en club bij elkaar horen en dat er geen extra kolom nodig is. Flügel-Flitzer (overleg) 21 jun 2016 21:41 (CEST)
Ik sluit mezelf aan bij het argument dat een extra kolom dan niet nodig is. Ik kan mijzelf dus ook wel in jouw manier vinden en zal er eveneens rekening mee proberen te houden in de toekomst. Groeten Jbv18 (overleg) 21 jun 2016 21:48 (CET)
Top! In elk geval bedankt voor het zoeken van overleg. Altijd fijn als gebruikers onderling uniformiteit kunnen bereiken samen. Flügel-Flitzer (overleg) 21 jun 2016 21:54 (CEST)
Beste Flügel-Flitzer, ik had niet gezien dat jullie hier al overlegt over hadden. Ik heb gewoon de gehele pagina onderhanden genomen in de stijl die in mijn ogen overal toegepast dient te worden met de bronnen, noten en referenties. De statistieken geef ik net als mijn collega jbv18 altijd op deze manier weer. Zeker als het gaat om spelers van Ajax om zo uniformiteit te krijgen rondom alle Ajax spelers, vandaar dat ik het weer teruggedraaid hebt. De extra kolom is wellicht iet wat overbodig, maar in sommige gevallen zoals bij AS Monaco die spelen in de Franse competitie, maar komen uit Monaco dus dan klopt dat vlaggetje niet. Vandaar dat ik voor de uniformiteit altijd de kolom wel toevoeg. Met vriendelijke groet, Followertje (overleg) 22 jun 2016 13:46 (CEST)
Bedankt voor je reactie hier, Followertje. In reactie op je Monaco-argument: voeg je dan de vlag van Monaco of Frankrijk toe? Want beide vlaggen kloppen dus eigenlijk niet. De Monegaskische vlag hoort wel bij de club maar niet bij de competitie en voor de Franse vlag is dat andersom. Daarnaast zou ik Monaco blijven zien als uitzondering (met bijvoorbeeld Vaduz, Swansea, Cardiff, Montreal, Vancouver en Toronto). Voor alle andere spelers van alle andere clubs geldt dat mijns inziens die extra kolom een overbodige is. Flügel-Flitzer (overleg) 22 jun 2016 14:36 (CEST)
Geen dank! In het geval van Monaco en die andere landen die deelnemen in de competitie van andere landen zet ik altijd de vlag neer van de competitie waarin ze deelnemen. In in het geval van AS Monaco de Franse vlag. Indien het dan nodig is kan je altijd nog de Monegaskische vlag toevoegen bij de club zelf. De extra kolom is daarom dan ook naar mijn inzien niet overbodig en neemt ook niet extreem veel ruimte in beslag dus kies ik voor de uniformiteit en de extra kolom, vandaar! Followertje (overleg) 22 jun 2016 15:34 (CEST)
Om hier nog even op in te haken, sluit ik mij bij Followertje aan dat de spelers van Ajax beter uniform kunnen zijn. Daarnaast zal ik persoonlijk toch ook eerder voor de extra kolom kiezen, puur om het feit dat ik al tijden op die manier de tabellen opmaak! Groeten Jbv18 (overleg) 21 jun 2016 22:04 (CET)
Maar als je eerder zegt dat die kolom overbodig is, zou het dan niet beter zijn om alle Ajacieden ook een tabel te geven zonder extra 'overbodige' kolom? Flügel-Flitzer (overleg) 22 jun 2016 23:23 (CEST)
Ik denk dat ik voor mij en mijn collega Jbv18 spreek, wanneer ik zeg dat de door jou benoemde "extra 'overbodige' kolom" netter vindt staat dan de wanneer de vlaggen in de zelfde kolom worden neergezet als die van de voetbalclubs. Beide versies worden veel gebruikt op de NL-wikipedia zowel de gene met extra kolom en de gene zonder extra 'overbodige' kolom is ook correct. Deze twee manieren van statistieken verwerken worden nou eenmaal gebruikt aangezien niet alles op de NL-wikipedia uniform is, maar als je delen zoals een Ajax selectie uniform kan hebben is dat naar mijn inzien beter. Followertje (overleg) 23 jun 2016 00:51 (CEST)
Bovendien vind ik het niet nodig om nu ineens alle extra kolommen bij de Ajax spelers weer weg te gaan halen, mede omdat het vooral een kwestie van smaak is die verschilt per gebruiker. Jbv18 (overleg) 23 jun 2016 15:59 (CET)
Als ik nog een optie mag opperen. Je kunt die extra kolom ook verwjderen/weglaten (afhankelijk van of er al een tabel was) door die vlag voor de competitie te zetten ipv van voor de club. Dat heb ik bijvoorbeeld bij Armindo Tué Na Bangna gedaan. Dan heb je überhaupt geen probleem bij clubs als Swansea, Cardiff en FC Vaduz omdat je de nationaliteit van de competitie waarin ze spelen aangeeft. Groet Toth (overleg) 21 jul 2016 13:45 (CEST)

Dubbele info (Oleksandr Zintsjenko)[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een reden dat ik info zoals die op Oleksandr Zintsjenko in grote lijnen in zowel de intro als de platte tekst zet. Ik probeer zo de meest relevante en actuele info direct te presenteren (intro) en zet die ook in het grote geheel (platte tekst) voor de langere termijn. De (bijna) doublure blijft dat doorgaans alleen tot de volgende transfer of contractverlenging. Vandaar. Groet Toth (overleg) 4 jul 2016 22:40 (CEST)

Duidelijk! Ik zou je dan alleen willen verzoeken om de informatie in de platte tekst met andere woorden te zeggen. Dan staat er niet twee keer exact hetzelfde. Thanks alvast! Flügel-Flitzer (overleg) 6 jul 2016 20:54 (CEST)
Ja, okay. Er zit doorgaans al wel een verschil in, maar dat kan inderdaad groter. Groet Toth (overleg) 6 jul 2016 21:05 (CEST)

FC Volendam sjabloon[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Tim! Wilde je even persoonlijk bedanken voor het bijwerken van dit sjabloon. Ben momenteel bezig om de seizoenspagina van FC Volendam bij te werken en dit schilt mij weer werk :)

groet Basnoordwijk (overleg)

Graag gedaan hoor! Ik heb even de selectiesjablonen van Nederlandse clubs onder handen genomen. Als ik je ergens mee kan helpen, dan laat het maar weten. Zo niet: veel succes! Flügel-Flitzer (overleg) 14 jul 2016 22:45 (CEST)
Ha Tim, Ik ben nu bezig alle foto's van de open dag erop te zetten. Als je Paul Kok zou kunnen bijwerken zou ik dat erg waarderen ;) Overigens zit ik nog met een vraagje. Hoe zet je een foto op een pagina die geen infobox heeft? (zie Berry Smit) Basnoordwijk (overleg) 18 jul 2016 12:54 (CEST)
Ik ga Kok bijwerken. Voor Smit: ik zou gewoon een infobox toevoegen aan de pagina waarin je ook een foto toe kan voegen. Dat is het meest volledige. Flügel-Flitzer (overleg) 18 jul 2016 12:57 (CEST)
Ik ben nu bezig om mijn pagina's bij te werken. Ben al aardig op weg, maar hulp is altijd welkom! Basnoordwijk (overleg) 18 jul 2016 13:14 (CEST)

Vlag voor club of competitie[bewerken | brontekst bewerken]

De reden dat ik een vlag voor de competitie zet ipv een club is - naast smaak - dat dit:

Seizoen Club Competitie Competitie Beker Internationaal Totaal
Wed. Dlp. Wed. Dlp. Wed. Dlp. Wed. Dlp.
2013/14 Chelsea Vlag van Engeland Premier League 20 0 2 0 5 0 27 0
2014/15 Swansea City 20 1 2 0 11 0 33 1

volgens mij minder vragen oproept dan dit:

Seizoen Club Competitie Competitie Beker Internationaal Totaal
Wed. Dlp. Wed. Dlp. Wed. Dlp. Wed. Dlp.
2013/14 Vlag van Engeland Chelsea Premier League 20 0 2 0 5 0 27 0
2014/15 Vlag van Wales Swansea City 20 1 2 0 11 0 33 1

Groet Toth (overleg) 5 aug 2016 22:57 (CEST)

Nog een ander voorbeeld. Dit:

Seizoen Club Competitie Competitie Beker Internationaal Totaal
Wed. Dlp. Wed. Dlp. Wed. Dlp. Wed. Dlp.
2006 Fluminense FC Vlag van Brazilië Série A 13 0 13 0
2006 AC Milan Vlag van Italië Serie A 0 0 0 0 0 0

roept volgens mij ook minder vragen op dan dit:

Seizoen Club Competitie Competitie Beker Internationaal Totaal
Wed. Dlp. Wed. Dlp. Wed. Dlp. Wed. Dlp.
2006 Vlag van Brazilië Fluminense FC Série A 13 0 13 0
2006 Vlag van Italië AC Milan Serie A 0 0 0 0 0 0

Toth (overleg) 7 aug 2016 00:58 (CEST)

Als ik deze vier tabellen zie, is het eerste wat bij mij opkomt: oh, ik dacht dat Swansea in Wales ligt. Zeker voor niet-voetbalvolgers is dat dan vreemd. Het lijkt nu net alsof Swansea een Engelse club is, wat niet waar is. Dat is mijns inziens genoeg reden om de vlaggen bij clubs te zetten. Daarnaast is het ook een veel mooiere optie, vind ik. Flügel-Flitzer (overleg) 7 aug 2016 01:04 (CEST)

Ervaren Eredivisiespelers[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Tim, ik heb 2 (ervaren) spelers gevonden die sinds dit seizoen aangetrokken zijn door Eredivisie clubs. Deze hebben echter geen pagina. Het gaat over Arghus (Excelsior) en David Jensen (FC Utrecht). Of u er misschien naar kon kijken :). mvg Basnoordwijk (overleg) 13 aug 2016 14:19 (CEST)

Binnen een aantal uren zijn ze al aangemaakt! Ik ben zelf meer bezig met het updaten van pagina's die een verversing nodig hadden of van spelers die een transfer hebben gemaakt bijvoorbeeld. Flügel-Flitzer (overleg) 13 aug 2016 23:38 (CEST)
Tim, ik heb zelf Arghus aangemaakt. De foto op deze pagina is echter veel te groot. (hoe) kan ik dit veranderen? Basnoordwijk (overleg) 14 aug 2016 12:37 (CEST)
Goed bezig! Die foto is wat lastig inderdaad, maar je zou een parameter afbeeldingbreedte aan de infobox toe kunnen voegen en die op bijvoorbeeld 120 zetten. Dan wordt de foto slechts smaller. Je ziet ook soms afgeknipte foto's op Wikimedia, maar ik heb geen flauw idee of je dat zomaar mag doen. Flügel-Flitzer (overleg) 14 aug 2016 12:45 (CEST)

Vraagje[bewerken | brontekst bewerken]

Is het goed als ik zelf ook namen toevoeg aan deze lijst met gewenste artikelen van jouw? mvg Basnoordwijk (overleg) 19 aug 2016 13:20 (CEST)

Jazeker! Voel je vrij en ga je gang! Je mag ook willekeurige rode links van die pagina aanmaken, graag zelfs! Flügel-Flitzer (overleg) 26 aug 2016 14:50 (CEST)

Nationaliteit speler[bewerken | brontekst bewerken]

Goedemorgen Tim. Ik ben bezig met hen aanmaken van FC Volendam in het seizoen 2016/17. Ik loop vast op de nationaliteit van Rafik El Hamdi. Is hij nou Marokkaans of Nederlands? Hoop dat je mij hier bij kan helpen. Pagina staat overigens op mijn kladblok. groet Basnoordwijk (overleg) 31 aug 2016 08:29 (CEST)

Ik zou gewoon Nederlands aanhouden, ook al heeft hij Marokkaanse roots. Je kunt het alsnog aanpassen wanneer hij bijvoorbeeld voor een Marokkaans vertegenwoordigend elftal uit gaat komen. Flügel-Flitzer (overleg) 31 aug 2016 10:19 (CEST)
Nog een vraagje. Enkele spelers zijn aangetrokken voor Jong FC Volendam. Moet ik die dan ook bij transfers vermelden? (zie hier) Basnoordwijk (overleg) 31 aug 2016 18:22 (CEST)
Dat zou ik persoonlijk niet doen, want dan blijf je bezig. Dan zou je ook de transfers van alle jeugdteams moeten vermelden. Ik zou het gewoon bij het eerste elftal houden. Flügel-Flitzer (overleg) 31 aug 2016 22:38 (CEST)

Martin Frýdek[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, je hebt van Martin Frýdek een doorverwijspagina gemaakt, heel goed. Enkel er zijn nog heel veel binnenkomende links op het artikel, die nu allemaal niet meer naar de juiste voetballer verwijzen. Weet jij wie dit moet aanpassen? ed0verleg 1 mrt 2017 08:25 (CET)

Ik heb de links allemaal aangepast, zodat de enige link naar de doorverwijspagina de bovenstaande is :). Flügel-Flitzer (overleg) 1 mrt 2017 23:01 (CET)
Super! ed0verleg 1 mrt 2017 23:22 (CET)

Schrijfweek Gelderland[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Tim,

in oktober 2017 organiseren we een Schrijfweek over Gelderland. Gedurende twee weken schrijven we met zijn allen over onderwerpen relateerd aan deze provincie. Het doel is om via een leuke samenwerking artikels te schrijven. Hiernaast zorgt de aandacht voor Wikipedia voor nieuwe vrijwilligers. Ik heb een pagina opgezet voor de schrijfweek en daar zal nog verdere informatie op worden toegevoegd in de komende maanden.

Samen met Michelle (Wikipedian in Residence bij Erfgoed Gelderland) en Arne (Wikimedia Nederland) ben ik een team aan het opzetten om de schrijfweek te organiseren. Momenteel zijn we met 10 Wikipedianen en ik hoop dat dit team nog verder uitgebreid kan worden. We betrekken graag meer Wikipedianen uit Gelderland, en zoeken vrijwilligers voor allerlei werkzaamheden onwiki en offwiki.

  • Als je wilt helpen organiseren, wilt meedenken of ideeen wilt voorstellen kun je me een email sturen en voeg ik je toe aan de groepsemail.
  • Je kunt ook onwiki helpen bij het maken van een lijst van onderwerpen die nog een artikel moeten krijgen.
  • Je kunt je aanmelden om in oktober offwiki te helpen bij bijeenkomsten in Gelderland.
  • We hebben vrijwilligers nodig die vragen willen beantwoorden voor de media.
  • En natuurlijk ben je van harte uitgenodigd om in oktober mee te schrijven over Gelderland!

Ik hoor graag of je mee wilt doen met de schrijfweek. Hulp in elke vorm is welkom.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 29 mrt 2017 08:44 (CEST)

DSS '14[bewerken | brontekst bewerken]

Ik kwam bovenstaand artikel tegen in een onderhoudscategorie. Heb het voorlopig maar even teruggedraaid. Ik wou het eerst hier aankaarten, maar dat ziet er niet meer zo actief uit. Zou je misschien eens naar de geschiedenis van DSS '14 en Help:Helpdesk#dss 14 willen kijken? Een prettige dag verder.Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 13 apr 2017 21:16 (CEST)

Updatelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, zie net je lijst, waar je bijhoudt welke pagina's je hebt bijgewerkt. Goed om te zien dat je het doet... ik weet dat het niet het leukste werk is, en het kost per pagina behoorlijk veel tijd. Ik hoop de komende maanden tijd te vinden je af en toe te helpen, zodat je niet dit werk niet helemaal alleen hoeft te doen. JurriaanH (overleg) 21 jun 2017 11:10 (CEST)

Ha Jurriaan! Het is zeker niet het allerleukste werk, maar het geeft mij een mooi overzicht naar welke pagina's ik nog moet kijken. En ik kan je zeggen: het bijhouden van de lijst is geen probleem, het opzetten ervan duurde veel langer. Heel fijn als je af en toe kan helpen met het bijwerken. Vind je de tijd om iets te actualiseren, pas dan gerust de lijst aan! Flügel-Flitzer (overleg) 21 jun 2017 12:52 (CEST)
Het verschil met de links naar het Russisch elftal is dat die link voortkomt uit het gebruik van het sjabloon {{RUSf}}. Dat is niet zo bij het linken aan Vriendschappelijke wedstrijd: dat is optioneel. Ik ga me niet bemoeien met een bewerkingsoorlog, maar de verwijzing van Toth naar Wanneer is een link functioneel? lijkt me terecht. JurriaanH (overleg) 29 jun 2017 09:58 (CEST)

Dennis Johnsen[bewerken | brontekst bewerken]

Dennis Johnsen maakt waarschijnlijk binnen 2 wedstrijden zijn debuut voor Jong Ajax. Wil je de pagina dan verwijderen en over 2 dagen weer terug zetten? Laat me het weten. Timoajax14 (overleg) 18 aug 2017 00:51 (CEST)

Beste Timo, er zijn bepaalde regels opgesteld waarin staat wanneer een persoon relevant genoeg is om opgenomen te worden in deze encyclopedie. Voor voetballer geldt dat ze hun professionele debuut moeten hebben gemaakt, willen ze een pagina krijgen. Johnsen heeft op dit moment nog geen professioneel optreden gehad. Ik snap je beredenering, maar door de toevoeging 'waarschijnlijk' wordt het discutabel. Dan kan voor elke jeugdspeler een uitzondering gemaakt worden als mogelijkerwijs zijn eerste optreden eraan zit te komen. Wanneer Johnsen dit weekend nog debuteert voor Jong Ajax, dan zal het dit keer geen probleem zijn, aangezien hij dan een professioneel optreden heeft. Mijn tip echter: wacht de volgende keer tot het daadwerkelijke debuut en maak dan pas de pagina aan. Dan krijg je er ook geen gezeur over. Flügel-Flitzer (overleg) 18 aug 2017 07:22 (CEST)

Louis van den Bogert[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Tim, waar heb je gevonden dat hij verschillende jaren voor Elinkwijk gespeeld heeft? Hij staat in vrijwel iedere opstelling van DOS tot juni 1962. Vervolgens wordt hij jeugdtrainer bij DOS [4] en later ook hoofdtrainer (onder manager Thim van der Laan, want hij had geen trainersdiploma) Cattivi (overleg) 30 okt 2017 09:26 (CET)

Ik vermoed dat transfermarkt de bron is, werkt net als wikipedia met user generated content, met als gevolg soms hele rare resultaten. Cattivi (overleg) 30 okt 2017 10:16 (CET)
Dat Cattivi, ik heb inderdaad Transfermarkt gebruikt als bron. Na even wat speurwerk verder kom ik alleen deze site nog tegen die melding maakt van een periode bij Elinkwijk. De rest van de bronnen spreken inderdaad alleen over DOS. Dat maakt het wel enigszins verwarrend. Als ik echter kijk naar de krantenbron die jij bij deze vraag gevoegd hebt, dan is het een veilige keuze om ervan uit te gaan dat hij niet bij Elinkwijk heeft gespeeld, maar direct na zijn loopbaan het trainersvak bij DOS inging. Flügel-Flitzer (overleg) 31 okt 2017 07:27 (CET)

Oeloegbek Bakajev[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Tim, volgensmij is er wat fout gegaan bij dit artikel, dat jij hebt gemaakt. mvg Basnoordwijk (overleg) 12 nov 2017 11:07 (CET)

Dag Bas, ik heb er even naar gekeken en er stond inderdaad nog dat hij een club had terwijl hij gestopt is. Is dat wat je bedoelde? Flügel-Flitzer (overleg) 14 nov 2017 14:58 (CET)
Het kan dat het aan mijn computer ligt, maar dit is wat ik op mijn beeldscherm zie. Ik heb dit nog niet bij andere pagina's gehad, alleen deze. Volgensmij komt het doordat je {{0}} te vaak hebt gebruikt. Basnoordwijk (overleg) 14 nov 2017 15:17 (CET)
Nu zou het weg moeten zijn. Flügel-Flitzer (overleg) 14 nov 2017 15:29 (CET)

Jack Tuijp[bewerken | brontekst bewerken]

Goedenavond Tim. Ik ben al een tijdje bezig met dit overzicht maar ik mis in het seizoen 2002/03 het aantal bekerwedstrijden en het aantal nacompetitiewedstrijden. Ik weet wel dat dit aantal samen 6 wedstrijden is (zie hier) Hoe moet ik dit oplossen... :( Basnoordwijk (overleg) 16 nov 2017 17:12 (CET)

Ik heb het even op diverse websites nagekeken maar ik kan nergens een verdeling vinden van die zes wedstrijden. Je hebt het nu uitstekend genoteerd in de tabel, maar ik ben bang dat de enige organisatie die je kan vertellen hoe het zit FC Volendam zelf is. Flügel-Flitzer (overleg) 16 nov 2017 20:13 (CET)
Dan ga ik dat maar even proberen! Basnoordwijk (overleg) 16 nov 2017 20:49 (CET)
Opmerking Opmerking heb inmiddels reactie gehad. 0 bekerwedstrijden en 6 in de nacompetitie. Bedankt voor de tip! Basnoordwijk (overleg) 20 nov 2017 15:43 (CET)

Sulley Muniru[bewerken | brontekst bewerken]

Ik weet dat dit jouw zo goed als nooit overkomt, maar wilde toch even laten weten dat je op de pagina van Sulley Muniru een transfer te vroeg hebt doorgevoerd. Zie mijn bewerking en uitleg hier. mvg Basnoordwijk (overleg) 29 nov 2017 19:57 (CET)

Zeer scherp! Ik voer ze eigenlijk altijd door als Transfermarkt ze ook aangeeft als definitieve transfer. Gelukkig let jij blijkbaar iets beter op ;) Flügel-Flitzer (overleg) 30 nov 2017 09:21 (CET)