Golfpark De Loonsche Duynen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Golfclub Efteling)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Golfpark De Loonsche Duynen
Het clubhuis van Golfpark De Loonsche Duynen.
Plaats De Moer
Oprichting 1994
Status A
Informatie
Holes 18
Par 72
Heren (geel) 5950 meter
CR 72,4
SR 120
Dames (rood) 5011 meter
CR 73,2
SR 119
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf

Golfpark De Loonsche Duynen is sinds januari 2021 de nieuwe naam van de golfbaan in De Moer. Van 1994 tot en met 2020 ging het golfpark door het leven als Efteling Golfpark.

De Golfbaan[bewerken | brontekst bewerken]

De 18-holes golfbaan is direct gelegen naast attractiepark de Efteling. Op hole 13 hebben de bunkers die de green beschermen, de vorm van reuzen voetstappen meegekregen. Daarmee wordt de connectie met de Efteling benadrukt.

De uitdagende golfbaan heeft deels het karakter van een parkbaan en deels die van een bosbaan.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1986 was aan Donald Steel gevraagd een ontwerp te maken voor een 18-holes baan op de Efteling. Een golfbaan paste wel in de visie als het slechts een commerciële baan zou worden, maar de Nederlandse Golf Federatie keurde dat niet goed.

In 1993 werd besloten een golfclub op te richten. In 1994 werd de driving range geopend en sind 1995 kan er op de baan gespeeld worden. In september 1995 werd de B-status verleend en het jaar daarna de A-status.

In 1998 toonde de club haar betrokkenheid tot natuurbescherming en trad toe tot Committed to Green.

Golfclub Efteling was een Nederlandse golfclub, die speelde op het Efteling Golfpark in de Moer (nabij de Efteling), gemeente Loon op Zand.

In 2021 is het beheer en de exploitatie van de golfbaan overgegaan naar de Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij. Omdat de golfbaan daarmee niet langer onder de verantwoordelijkheid van de Efteling viel, is er gekozen voor een nieuwe naam.[1]

De golfbaan heet vanaf januari 2021 Golfpark De Loonsche Duynen en Golfclub Efteling gaat op in de gelijknamige Golfclub De Loonsche Duynen.

Het eigendom van de grond en het karakteristieke clubhuis blijft bij het Efteling concern.Commons heeft mediabestanden in de categorie Golfclub Efteling.