Naar inhoud springen

Efteling Hotel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Efteling Hotel
Het Efteling Hotel in 2018
Hotel
Locatie Kaatsheuvel
Adres Horst 31
Eigenaar/onderdeel Efteling
Architect Theo Spies
Wilco Meeuwis
Openingsdatum 1992
Aantal kamers 124
Aantal suites 22
Website
Portaal  Portaalicoon   Toerisme
Een kamer in het Efteling Hotel.

Het Efteling Hotel is een 4-sterrenhotel dat onderdeel is van attractiepark de Efteling. Het is in 1992 geopend en telt 124 kamers en 22 themasuites. Het hotel bevindt zich nabij de splitsing van de Europalaan in Kaatsheuvel en de Midden-Brabantweg N261.

Sinds de opening van het Sprookjesbos op 31 mei 1952 is de Efteling uitgegroeid tot een van de grootste attractieparken in de wereld. In 1992 werden een aantal extra voorzieningen geopend om het park geschikt te maken voor meerdaagse bezoeken. Een van die projecten was dit hotel. Destijds heette het hotel nog 'Golden Tulip Efteling Hotel'. De samenwerking met Golden Tulip ontstond omdat de Efteling niet beschikte over de knowhow om een hotel uit te baten. Sinds 2004 beheert de Efteling het hotel volledig zelf en kreeg het hotel zijn huidige naam. In 2015 draaide het Efteling Hotel een omzet van 10,7 miljoen euro, een stijging van 11,4% ten opzichte van het jaar ervoor. De bezettingsgraad kwam dat jaar uit op 82,6%.[1]

In 2023 publiceerde de Efteling dat ze het hotel een nieuw uiterlijk zouden gaan geven. De kenmerkende oranje torens worden veranderd in goudkleurige torens. De buitenkant wordt verder aangepast maar daar is verder nog niks over bekend.

Zie de categorie Efteling Hotel van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.