Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20210722

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2021

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 22/07; af te handelen vanaf 05/08[bewerken | brontekst bewerken]

Noord-Korea op de Olympische Zomerspelen 2020[bewerken | brontekst bewerken]

Noord-Korea heeft zich teruggetrokken, met als reden het coronavirus, daarmee verdwijnt naar mijn mening ook het nu van deze pagina. Micnl (overleg) 22 jul 2021 06:44 (CEST)

Een kort artikel, dat bebrond bovenstaande info geeft, en verder de navigatie-sjablonen, kan nog wel behulpzaam zijn. Maar alle tabellen van deelnemers kunnen er dan sowieso uit, of het moet zinvol zijn te registeren welke sporters zich geplaatst hadden. Edoderoo (overleg) 22 jul 2021 09:44 (CEST)
Wat mij betreft hoeft het artikel ook niet weg. Ik kan me goed vinden in de suggestie van Edoderoo en heb het artikel als zodanig aangepast. StuivertjeWisselen (overleg) 22 jul 2021 10:32 (CEST)
Ja, dit past prima in het stramien, en dan is over pakweg 30 jaar nog steeds duidelijk hoe de vork in de steel zat in 2020/21. Deze versie zou ik niet verwijderen. Edoderoo (overleg) 22 jul 2021 10:48 (CEST)
Als een bezoeker het navigatiesjabloon ziet, dan trek ik de conclusie dat Noord-Korea dit jaar meedoet. Naar mijn idee is het duidelijker om dit artikel te verwijderen. Als dan ziet de lezer dat het grijs is. Dan kan er geklikt worden op Noord-Korea op de Olympische Zomerspelen en dan is goed om daar te vermelden de reden van aanwezigheid. Dit is methode die altijd wordt toegepast. Moet er dan ook Nederland op de Olympische Zomerspelen 1896, 1904 worden aangemaakt? en de vele andere pagina's. Micnl (overleg) 22 jul 2021 17:25 (CEST)
Voor Voor verwijderen Daar was ik me eerder niet van bewust. Ik snap wat je zegt en heb de informatie uit dit artikel naar Noord-Korea op de Olympische Spelen verplaatst. Dat kan dit artikel inderdaad wel weg. StuivertjeWisselen (overleg) 23 jul 2021 11:36 (CEST)

Overstroming in Noordwest-Europa van 13-16 juli 2021[bewerken | brontekst bewerken]

Weg – De overstromingen duurden langer dan deze 3 dagen, daarmee is dit een onjuiste titel en dus overbodige redirect. Dqfn13 (overleg) 22 jul 2021 10:28 (CEST)

Voor Voor verwijderen Uiteraard (en geldt ook voor de soortgelijke nominaties hieronder). Zou je deze niet onder de noemer Pagina met inhoud zonder zinvolle informatie niet gewoon kunnen nuweggen? StuivertjeWisselen (overleg) 22 jul 2021 10:50 (CEST)
Ik heb ze expres hier geplaatst omdat ik er eigenlijk een discussie over wilde aanzwengelen, maar doordat Encycloon ze al heeft verwijderd is dat vrijwel niet mogelijk. Hadden ze namelijk om bovenstaande reden versneld verwijderd moeten worden, dan had ik het zelf wel gedaan (nominatie was dan dus gewoon overgeslagen). Dqfn13 (overleg) 22 jul 2021 11:13 (CEST)
Ok, mij was niet duidelijk dat je hierover wilde discussiëren, vandaar mijn suggestie. StuivertjeWisselen (overleg) 22 jul 2021 11:16 (CEST)
Excuus, dan zet ik ze wel weer terug. Encycloon (overleg) 22 jul 2021 11:17 (CEST)
Bedankt Encycloon, mocht er nou een hele duidelijke sneeuwbal gaan ontstaan (5+ en niemand tegen) dan kan het alsnog. Mijn excuses voor mijn wat geërgerd toon, dat was niet mijn bedoeling. (toch lastig die te hoge bloedsuikers) Dqfn13 (overleg) 22 jul 2021 11:22 (CEST)
Ik ben nooit zo'n voorstander om vanuit haast te verwijderen, maar deze kunnen na veertien dagen prima weg, conform redenatie van Dqfn13. Edoderoo (overleg) 22 jul 2021 14:56 (CEST)

Overstroming in Noordwest-Europa van 13-17 juli 2021[bewerken | brontekst bewerken]

Weg – De overstromingen duurden langer dan deze 4 dagen en daarmee is dit een onjuiste en overbodige redirect. Dqfn13 (overleg) 22 jul 2021 10:29 (CEST)

Overstroming van 13-15 juli 2021[bewerken | brontekst bewerken]

Weg – De overstromingen duurden langer dan deze 3 dagen en er is geen plaatsbepaling, waarmee dit een foutieve en dus overbodige redirect is. Dqfn13 (overleg) 22 jul 2021 10:35 (CEST)

Overstroming in Noordwest-Europa van 13-15 juli 2021[bewerken | brontekst bewerken]

Weg – De overstromingen duurden langer dan deze 3 dagen, daarom is dit een foutieve en dus overbodige redirect. Dqfn13 (overleg) 22 jul 2021 10:36 (CEST)

Cosmic Girls[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Onaf, bronloos, slchts enkele vertaalde zinnen uit inleiding van het en-wiki artikel Hoyanova (overleg) 22 jul 2021 16:59 (CEST)

SF9[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Onaf. Twee zinnen computervertaald uit de inleiding van het en-wiki artikel. De eerste bron werkt niet de tweede bron verwijst naar een algemene pagina over k-pop. Geen verdere artikelinhoud aanwezig noch secundaire toonaangevende bronnen die relevantie geven. Hoyanova (overleg) 22 jul 2021 17:03 (CEST)

The Boyz[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – slechts drie vertaalde zinnen - de inleiding van het en-wiki artikel, zonder vermelding van de herkomst van de tekst. Artikel bevat verder geen inhoud, enkel lijsten met liedjes. Artikel ontbeert onafhankelijke secundaire bronnen. Hoyanova (overleg) 22 jul 2021 17:07 (CEST)

Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme/Peer vanMladen[bewerken | brontekst bewerken]

Dossier voor een vandaal die zo te zien al vijf jaar niet meer actief is. – The Banner Overleg 22 jul 2021 17:18 (CEST)

Winstpunt[bewerken | brontekst bewerken]

WIU - merkwaardige taal ('na een wedstrijd in een paardensportwedstrijd'). Gaat dit over Nederland? Hobbema (overleg) 22 jul 2021 17:51 (CEST)

Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme/Mona Lisa pov-pusher Roni Kempler[bewerken | brontekst bewerken]

Dossier voor een vandaal die zo te zien al negen jaar niet meer actief is. – The Banner Overleg 22 jul 2021 18:00 (CEST)

Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme/Infonuspammers[bewerken | brontekst bewerken]

Dossier voor een vandaal die zo te zien al vele jaren (veertien??) niet meer actief is. – The Banner Overleg 22 jul 2021 18:02 (CEST)

Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme/J-Pimp[bewerken | brontekst bewerken]

Dossier voor een vandaal die zo te zien al vier jaar niet meer actief is. – The Banner Overleg 22 jul 2021 18:05 (CEST)

Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme/Etienne Kuypers[bewerken | brontekst bewerken]

Dossier voor een vandaal die zo te zien al elf jaar niet meer actief is. – The Banner Overleg 22 jul 2021 18:13 (CEST)

Overleg gebruiker:Afghan420[bewerken | brontekst bewerken]

Dossier voor een vandaal die zo te zien al vijf jaar niet meer actief is – The Banner Overleg 22 jul 2021 19:57 (CEST)

Waarom zouden we een overlegpagina van een geblokkeerd gebruiker leeg- of weghalen, ook al is deze gebruiker geen vijf maar al meer dan tien jaar niet actief? Welk doel dient dat? StuivertjeWisselen (overleg) 22 jul 2021 21:10 (CEST)

Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme/Orangemoody[bewerken | brontekst bewerken]

Dossier voor een vandaal die zo te zien al vijf jaar niet meer actief is – The Banner Overleg 22 jul 2021 20:02 (CEST)

Wikipedia:Checklijst langdurig structureel vandalisme/Mayestron[bewerken | brontekst bewerken]

Dossier voor een vandaal die zo te zien al vier jaar niet meer actief is – The Banner Overleg 22 jul 2021 20:06 (CEST)

Vijfde deur[bewerken | brontekst bewerken]

Een zeer rommelig geschreven artikel over de vijfde deur van een auto. Niet encyclopedisch geschreven (eigen onderzoek?), geen bronnen die wat geschreven is kan staven, en is hiervoor een lemma noodzakelijk? Het lemma Hatchback is meer dan voldoende. – StuivertjeWisselen (overleg) 22 jul 2021 22:18 (CEST)

Dat het alleen een hatchback betreft is wel verkeerd, een SUV, monovolume en zelfs een bestelwagen kunnen ook een vijfdeurs zijn. Maar ik ben wel voor verwijderen, zinloos artikel. ..LesRoutine..(overleg) 23 jul 2021 05:18 (CEST)
Voor Voor verwijderen De term vijfde deur zorgt voor onduidelijkheid, en het is geen goede omschrijving voor het onderwerp. Ik had ook het idee dat hier eigenlijk hatchback bedoeld werd, en dacht daarom in eerste instantie dat dit artikel wel een redirect naar hatchback zou kunnen worden. Dat zou dan ook voor een eventueel lemma Derde deur kunnen gelden.
Echter, dat het altijd een hatchback betreft is, zoals hierboven vermeld, inderdaad arbitrair. Bijvoorbeeld een limousine als de Amuza Grand Chauffeur heeft zes deuren, maar de vijfde deur daarvan is niet een deur zoals beschreven in dit artikel. Legenda kopalnia.svg Davv69 overleg 23 jul 2021 13:00 (CEST)

Efitec B.V.[bewerken | brontekst bewerken]

WIU Uiterst summier en vaag "artikel". Niets staat erin wat enige E-waarde doet vermoeden. Geen geschiedenis, geen indicatie van grootte, enkel een uiterst vage en algemene opsomming van producten. Fred (overleg) 22 jul 2021 22:21 (CEST)