Naar inhoud springen

Gebruiker:Romaine/Waardering & bezigheden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Waardering van andere gebruikers

Beste Romaine, hierbij de 'vele kleine kwaliteitsverbeteringen'-ster vanwege je inzet in het werk aan dp's, sjablonen-categorisatie en schrijven van ontbrekende artikelen (in een niet-zo-complete bot-reeks van mijn hand). Ga vooral door! Michiel1972 10 dec 2007 22:17 (CET)

Voor je onvermoeibare inzet voor het Help-project

Beste Romaine, graag reik ik je deze ster uit, als blijk van waardering voor je inzet om de artikelen in de Help- en Wikipedia:-naamruimte te (re)organiseren en inzichtelijk te maken. Ik doe dat dan ook gelijk maar namens alle beginnende Wikipedia-gebruikers die door jouw inzet nu, straks makkelijker hun weg zullen vinden. Je hebt niet alleen zelf bijzonder veel aan het project gewerkt, maar bent ook zonder meer degene die anderen bij het project weet te betrekken en het daardoor draaiende houdt. Dankjewel daarvoor! Forrestjunky 4 feb 2008 17:55 (CET)

Hier sluit ik me volgaarne bij aan. Wutsje 4 feb 2008 18:09 (CET)
Ik ben bijna twee dagen te laat, maar ook namens mij een blijk van waardering voor de verzette bergen! Een oprecht hulde en petje af. nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk 6 feb 2008 02:29 (CET)

Hi Romaine, hierbij een bosje bloemen - Ga zo door! ;-) Groetjes, Ken123|overleg 24 feb 2008 19:58 (CET)

Ik zag je al geregeld over de portalen komen die ik opzette en kon de correcties bijna niet doen of jij had het al gedaan. Nu kwam ik vandaag langs het sterrenoverzicht en ik zag tot mijn verbazing dat jij nog nooit een ster van verdienste had gehad voor al je werk dat je aan de portalen verricht. Daarom geef ik je vandaag de portaalster voor "het vele goede en nuttige werk dat je doet aan het standaardiseren en verbeteren van de portalen op Wikipedia." Plaats hem waar je wilt en tot ziens op m'n volglijst of ergens anders hier! Davin 28 jun 2008 23:48 (CEST)

De ontspanning-in-de-zon-met-natuurschoon-ster van nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk voor je continue bezigheden op nl-Wikipedia die niet in één of twee woorden zijn samen te vatten. 6 jul 2008 18:13

De Jubileumster - Voor je onvermoeibare en zinvolle en cooperatieve inzet sinds 2 september 2003 aan Wikipedia van MoiraMoira overleg

Pluim van bloempjes toe - voor jou, niet voor mij - maar natuurlijk wél uit Commons! Dank. Mvg, -- bart 14 dec 2008 06:48 (CET)

Voor het onvermoeid blijven bijdragen aan de encyclopedie door nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk voor de onvoorstelbare zinvolle onderhoudswerkzaamheden en verbeteringsprojecten waar je mee bezig bent. 6 jan 2009 22:51 (CET)

Voor je bijdragen aan het molenproject en met name voor het afspeuren van Limburgse beken naar watermolens en restanten daarvan, en het fotograferen van alle molens langs die beken.

Als blijk van waardering voor je inzet reik ik je de molen-ster uit - Quistnix 11 feb 2009 22:26 (CET)


Sjabloonster uitgereikt door FD, voor je tomeloze inzet op het gebied van sjablonen.

Voor alle hulp bij mijn eerste dagen, zonder welke ik nooit zo snel zo veel zou geleerd hebben over Wikipedia
PieterDP
- 20 okt 2009

Voor de enthousiaste samenwerking met Sjabloon:Zijbalk jaar Handige Harrie 6 jan 2010 09:51 (CET)

Doorgeefster: Vanwege je inzet voor Wikipedia. Je brengt door middel van veel kleine verbeteringen grote veranderingen teweeg. En daarnaast schrijf je ook nog af en toe een heel mooi artikel. Bas 4 mei 2010 22:56 (CEST)

Bedankt voor het aanmaken van het Syrische Babelsjabloon Sjabloon:Gebruiker syr! -- Michaelovic 1 jun 2010 19:16 (CEST)

Reden: Eergisteren in ieder geval een project afgerond en daarmee een mijlpaal bereikt waarmee ik de afgelopen maanden veel tijd aan kwijt was: het oplossen van problemen in een grote groep infoboxen.
Reden: Eergisteren in ieder geval een project afgerond en daarmee een mijlpaal bereikt waarmee ik de afgelopen maanden veel tijd aan kwijt was: het oplossen van problemen in een grote groep infoboxen.
Voor de onvermoeibare inzet en gigantische bulten werk die je verzet, en waar je misschien ook wel wat te weinig positieve reacties op krijgt! Mijn respect heb je zeker; en hopelijk ga je hier nog een hele tijd mee door!
Freaky Fries (Overleg) 1 sep 2010 16:30 (CEST)
Ook van mij het respect. Goudsbloem
Deze ster van extreme verdienste is dan ook geheel terecht verdiend! C (o)
Onvermoeibaar, inderdaad. --Denkhenk (overleg) 19 nov 2011 09:24 (CET) [1]

Beste Romaine. Al zeven jaar zet je je met hart en ziel in voor Wikipedia, dat is wel een felicitatie waard. Je krijgt van mij deze ster vanwege je jarenlange inzet voor Wikipedia, met in het bijzonder de vele onderhoudswerkzaamheden. Op naar de tien jaar zou ik zeggen en nog heel veel succes en plezier gewenst! Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 15 sep 2010 03:40 (CEST)

Voor het oplossen van mijn gestuntel. Fantastisch dat je me helpt bij het op orde krijgen van dit script. -- Kind regards,   Rodejong   💬 Talk ✉️ Email  📝 Edits  👀 Auth  🕘 →  16 sep 2010 02:00 (CEST)

Dank je wel voor de foto's op Joodse begraafplaats (Meerssen). Het artikel is een stuk mooier geworden. --Janssenfrank 5 nov 2010 04:35 (CET)

Voor je (vrijwel) volledige serie foto's van rijksmonumenten in Zuid-Limburg Je bent nu enkele weken bezig geweest met dit gigantische project en hebt een groot gebied van Nederland (vrijwel) volledig op de foto gezet. Het gaat om toch zeker enkele honderdtallen rijksmonumenten. Maar dat is niet het gene wat de serie zo bijzonder maakt. Bijzonder is dat je in een gebied de vele kleine plaatsen vrijwel volledig op de foto hebt gezet. Volgens mij heb je vele leuke verhalen opgedaan, ik heb in ieder geval van enkele mooie verhalen over hoe je een moeilijk te bereiken of vinden monument hebt gefotografeerd mogen horen. Bedankt voor deze zeer mooie collectie foto's! Mvg, Bas 28 nov 2010 17:24 (CET)

Voor een unieke langdurige inzet voor Wikipedia, vanuit een grote verantwoordelijkheid voor een goede opbouw van de structuur van de encyclopedie, resulterend in 200.000 bewerkingen op 20-02-2011.
Kthoelen (Overleg)
chrisN (overleggen)
Trijnsteloverleg
♠ Troefkaart
Jarii94Overleg
MoiraMoira overleg op 20 feb 2011 20:29 (CET)
» HHahn (overleg) 21 feb 2011 00:39 (CET)
Mathonius

Dag Romaine,

Hierbij geven wij (ChrisN, Trijnstel, Troefkaart, Jarii94 en MoiraMoira en ik) je de Hall of Fame award; voor je 200.000ste bewerking (ergens vandaag), voor je vele werk aan de sjablonen, infoboxen, tabellen, ... alsook om de vragen hierrond te beantwoorden en de nutteloze bewerkingen (die voor ons onbegrijpbaar zijn 😉) teniet te doen, je hulp bij het vandalismebestrijden en eigenlijk alles wat de vorige "sterren- en bloempjesgevers" al gezegd hebben. Heel erg bedankt dus, en dat er nog vele jaren mogen volgen!

Tegelijk met de 400.000e botbewerking.


Voor een goed idee voor de POTD en je inzet en betrokkenheid over de hele breedte. Hallo Romaine, Bij deze een sterretje. We hebben wel eens oneenigheid, en het vuur kan dan enkele duizenden graden worden. Maar wat ik wel weet is dat je een gigantische betrokkenheid bij dit project hebt, en als je ergens achteraan gaat dan maak je het ook af. Een project in jouw handen is een project in veilige handen. En ik ben blij dat je nu dus een beetje op de afbeeldingen van de dag let. Zodat we geen situaties zoals begin februari meer krijgen. Mvg, Bas (o) 28 mrt 2011 17:46 (CEST)

Ik wil je bij deze een ster geven omdat je me zo goed aan het helpen bent op wikipedia en dat je me tot nu toe al zo goed en leuk en aardig en met veel geduld (je moest je waarschijnlijk soms even op de tanden bijten om aardig te blijven). En dar benik je heel erg dankbaar voor. BakkertjeWouter. 26 apr 2011 17:01 (CEST)

Troffel
Troffel
De vergulde troffel, als blijk van waardering voor je bijdragen op het gebied van erfgoed, architectuur etc. Sonty (overleg) 29 jun 2011 07:28 (CEST)

Samenwerkingsster
Samenwerkingsster
Samenwerkingsster - Voor het collegiale overleg en de samenwerking aan de omzetting van tabellen. Je hebt ons daarmee een grote dienst bewezen. Een grote dankjewel daarvoor! - C (o) en Brimz

Samenwerkingsster
Samenwerkingsster
Samenwerkingsster - Hoi Romaine,

Ik weet dat je deze al bezit, maar ook ik wil me hier heel graag bij aansluiten. Bedankt voor al je hulp de afgelopen dagen/weken, als we jou toch niet hadden, waar moet ik anders alle sjablonen vandaan halen. Nogmaals hartstikke bedankt.

Mvg, Rik007 (O) 9 sep 2011 03:05 (CEST)


Pluim
Pluim

Ik wil mij hier helemaal bij aansluiten, daarom ook een pluim voor de 74,15% die je gehaald hebt. Jammer van die ene tegenstem teveel, m.i. zou je een goede moderator zijn. JetzzDG (overleg) 23 sep 2011 22:25 (CEST)


Zonnebloemem voor je vele goede werk hier op Wikipedia
Zonnebloemem voor je vele goede werk hier op Wikipedia
- Zonnebloemem voor je vele goede werk hier op Wikipedia - Het wordt een zonnig weekend en ik hoop dat die je mag helpen om de wereld letterlijk weer wat zonniger te zien. Ik heb daarom wat zonnebloemen geplukt en ik wens je een heel goed weekend toe! Mvg, Davin (overleg) 24 sep 2011 08:32 (CEST)

Nog een bloemetje
Nog een bloemetje
- Nog een bloemetje - Woudloper overleg 24 sep 2011 11:56 (CEST)

Ster
Ster

Beste Romaine,

Een blijk van waardering vanwege het vele onderhoudswerk dat je verricht en de zorgvuldigheid waarmee je daarbij vaak te werk gaat.

Hartelijke groet, Woudloper overleg 19 okt 2011 13:09 (CEST)


The Graphic Designer's Barnstar
For all your work creating one of the best designed pages I saw in a long time across all Wikipedias. Béria Lima msg 15:01, 18 January 2012 (UTC) [2]

Gouden waarderingsster in de allerhoogste rangorde
Gouden waarderingsster in de allerhoogste rangorde

De gouden waarderingsster in de allerhoogste rangorde voor al het werk dat je doet op Wikipedia. Je staat altijd klaar om te helpen. Bovendien ben je enorm handig met sjablonen, je kent er echt werkelijk alles van en dat verdient een enorm respect! Doe zo verder Romaine! Klodde (overleg) 3 nov 2012 20:47 (CET)

Van harte Romaine, ik kan mij er alleen maar bij aansluiten! - C (o) 3 nov 2012 22:24 (CET)

Schrijversster: Voor het schrijven van vele duizenden nieuwe artikels. Deze ster geeft aan dat minimaal 1 persoon je artikels heeft gelezen.
Schrijversster: Voor het schrijven van vele duizenden nieuwe artikels. Deze ster geeft aan dat minimaal 1 persoon je artikels heeft gelezen.

Schrijversster: Voor het schrijven van vele duizenden nieuwe artikels. Deze ster geeft aan dat minimaal 1 persoon je artikels heeft gelezen.
Beste Romaine, voor het schrijven van vele duizenden nieuwe artikelen, met recent een groot aantal over oorlogsmonumenten, wil ik je graag deze ster geven. Geen idee wat je er mee moet, maar ik denk dat jij er meer mee kunt dan ik, dus geef ik hem graag weg. Zoals je weet is dit de belangrijkste van de sterren. Deze ster zegt dat minimaal 1 persoon je teksten heeft gelezen. Enkele afsluitende woorden. En met die drie woorden zul je het moeten doen. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 12 feb 2013 23:42 (CET)


De jubileumster voor 10 jaar bijdragen aan Wikipedia, uitgereikt aan Romaine door C (o) 3 sep 2013 22:26 (CEST).
De jubileumster voor 10 jaar bijdragen aan Wikipedia, uitgereikt aan Romaine door C (o) 3 sep 2013 22:26 (CEST).

De jubileumster voor 10 jaar bijdragen aan Wikipedia, uitgereikt aan Romaine door C (o) 3 sep 2013 22:26 (CEST).
Dag Romaine, gisteren was je exact 10 jaar actief op de Nederlandstalige Wikipedia. Dat is een bijzonder jubilee, zeker als men bedenkt dat jij al heel wat watertjes hebt moeten doorzwemmen, maar toch steevast in ons project bleef investeren. Daartoe wil ik je bedanken. Vriendelijke groet, C (o) 3 sep 2013 22:26 (CEST)

Hallo Capaccio, Dank je voor de felicitatie. Het is mij gisteren door alle drukte helemaal ontschoten. Ik geniet nog steeds met veel plezier van de leuke dingen die Wikipedia en Wikimedia bieden. Romaine (overleg) 3 sep 2013 22:47 (CEST)
Normaal vind ik het beter als iemand na 10 jaar bij een organisatie eens wat anders gaat doen, maar jij kunt beter nog even blijven Romaine. Knipoog Ik sluit mij aan bij Capaccio, bedankt en gefeliciteerd! Gr. RONN (overleg) 4 sep 2013 15:11 (CEST)

Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige en onvermoeibare bijdragen. Bedankt voor je onderhoudswerkzaamheden. Sjoerd de Bruin (overleg) 25 dec 2013 11:50 (CET)
Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige en onvermoeibare bijdragen. Bedankt voor je onderhoudswerkzaamheden. Sjoerd de Bruin (overleg) 25 dec 2013 11:50 (CET)

Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige en onvermoeibare bijdragen. Bedankt voor je onderhoudswerkzaamheden. Sjoerd de Bruin (overleg) 25 dec 2013 11:50 (CET)


Voor de coördinatie van de dubbele themaweek Zweden. DirkVE overleg 6 jan 2014 09:51 (CET)
Voor de coördinatie van de dubbele themaweek Zweden. DirkVE overleg 6 jan 2014 09:51 (CET)

Beste Romaine, dikke proficiat voor het behaalde resultaat! Met dank voor de idee en coördinatie van deze themaweek! DirkVE overleg 6 jan 2014 09:51 (CET)


Die WikiEulenAcademy gratuliert zur EhrenEule[bewerken | brontekst bewerken]

Hiermit verleihen wir
Vorlagen expandieren
die Auszeichnung

EhrenEule
als Anerkennung für
herausragende Arbeit
im Dienste der Verbesserung
unserer Enzyklopädie.
gez. WikiEulenAcademy 10/2014

Hallo Romaine,


nachdem du schon allen Preisträgern zur WikiEule 2014 gratuliert hast, möchten auch wir, die WikiEulenAcademy, dir nun unsere herzlichen Glückwünsche überbringen.

Es ist uns eine Ehre dir neben der Eule für den Schreibtisch eine WikiEule für deine Benutzerseite zu überreichen.

Sollte dir diese zu groß sein, haben wir einen entsprechenden Babel vorbereitet:

Dieser Benutzer ist stolzer Preisträger der EhrenEule 2014.

Beide darfst du selbstverständlich auch in deine "Heimatwiki(s)" übertragen.

Danke, für deine tatkräftige Unterstützung.

Wir wünschen dir noch viel Freude und hoffen auf weitere großartige Beiträge.

Vielleicht sieht man sich auch bei anderen Treffen oder der nächsten WikiCon wieder?


Liebe Grüße,
die WikiEulenAcademy (Diskussion) 03:49, 9. Okt. 2014 (CEST)


Mit einer EhrenEule 2014 wird ausgezeichnet: [Romaine]
EhrenEule auf der WikiCon
EhrenEule auf der WikiCon
Zitat Stechen offen

Es gibt diese Wikipedianer, die einem sofort als Lösung einfallen, wenn Du irgendein Problem hast. Du brauchst jemanden, der Dir Deinen Wiki-Loves-Monuments Upload-Wizard noch kurz vor Mitternacht geradezieht? Einem IRC-Chat-Admin? Jemanden, mit dem Du nächtelang über die Genese des frischgegründeten belgischen Chapters diskutieren kannst? Einen Commons-Admin? Stroopwaffeln? Jemand, der Dir geradeaus sagt, dass die Damen-T-Shirts nicht in Deiner Größe da sind, weil ... ja danke, habe ich verstanden.

Es gibt nicht diesen einen Romaine. Wenn man sich auf etwas einigen müsste, würde man so etwas sagen wie: "Romaine ist ein total Lieber und er packt die Dinge an, die andere liegen lassen." Dabei schafft er es, andere zu motivieren und Dinge am Laufen zu halten. So wird Wiki Loves Monuments Belgien durch ihn angetrieben. Romaine sieht man auf der Wikimania in London T-Shirts falten, auf der WikiCon in Köln Stühle schleppen oder kiloweise WLM-Preise von Brüssel nach Aachen transportieren. Genau, das ist es: Romaine bringt Dinge in Gang und hält sie am Laufen. Und: er ist ein ganz Lieber. Dank u, Romaine!
— WikiCon 2014 Köln, 4. Oktober 2014   (link)
Zitat Stechen Schließen EhrenEuleWikimedia edit T-shirt
Wikimedia edit T-shirt
Beste Romaine, ik heb je genomineerd voor een T-shirt. Bedankt voor je bijdragen aan Wikimedia! Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 6 mei 2015 08:04 (CEST) Nominatie
You have been nominated to receive a free t-shirt from the Wikimedia Foundation through our Merchandise Giveaway program (https://meta.wikimedia.org/wiki/Merchandise_giveaways). Congratulations and thank you for your hard work! [3]

Agradecimiento
Romaine te comportaste como todo un gladiador en la adversidad. El capítulo Wikimedia México hace entrega de este reconocimiento y agradece tu valiosa participación como voluntario durante Wikimanía 2015.

PetrohsW 20 jul 2015 02:30‎ (CEST)


enlace=Wikimanía Miak Tlazokamati
(Muchas gracias, en nahuatl)
enlace=Wikipedia:Wikimedia México
enlace=Wikipedia:Wikimedia México
The Capitulo Wikimedia México appreciates your presence at Wikimania 2015. The Wikimania did everyone, without your participation would not be possible. We want your stay enjoyable. This is a small sample of the vast culture of Mexico.

We hope soon, with our open arms.

PetrohsW 22 jul 2015 22:00 (CEST)


Medalha pelo trabalho em equipe
Thanks by your help with the WLM Brasil 2015. During many years we gave up to organize that contest and this year, based in your great help with the monuments lists and pages we will move forward with the first edition of that contest! Thanks again! Rodrigo Padula (discussão) 01h51min de 29 de agosto de 2015 (UTC)

Thanks! You did also a great job! Romaine (discussão) 02h16min de 29 de agosto de 2015 (UTC)


De speciale onderscheiding voor het opzetten en uitvoeren van het eerste WikiUilen project op de Nederlandstalige Wikipedia, tot en met de uitreiking van de uilen op 16 januari 2016, door Elly (overleg) 17 jan 2016 09:46 (CET)van 17 jan 2016 09:52 (CET)

Alsjeblieft, speciaal voor jou een pluim met lof!
Voor de organisatie van de Brusselse schrijfweken
DirkVE overleg 12 apr 2016 08:35 (CEST)

Dik verdiende pluim voor al het werk dat je tot nu toe verricht hebt! Met een twintigtal nieuwe artikelen per dag ziet het er naar uit dat dit project heel succesvol kan genoemd worden. DirkVE overleg 12 apr 2016 08:35 (CEST)

Helemaal mee eens. Bedankt voor het vele werk aan dit project, heel goed gedaan! Ymnes (overleg) 12 apr 2016 17:18 (CEST)

Jubileumster 15 jaar
Jubileumster 15 jaar

Voor mensen die zich al 15 jaar of langer inzetten voor Wikipedia. Porselein staat voor een 15-jarig jubileum. Rode raaf (overleg) 3 sep 2018 13:28 (CEST)


hierbij een ster voor het vele bot-werk: Voor het zich uitzonderlijk inzetten voor de gemeenschap. --Also sprach Friedrich! (overleg) 11 sep 2018 00:36 (CEST)


Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Herintroductie sterrendag: Uit te reiken aan iemand die u afgelopen jaar positief opviel. Dat kan een hele serie bewerkingen of initiatieven zijn, maar ook één bijzondere bewerking. Het idee is laagdrempelig; de ster hoeft niet ergens op een lijst ingeschreven te worden, slechts uitdelen ter waardering. Leuk zou zijn om daar een kleine persoonlijke motivatie aan toe te voegen, maar niets is verplicht. Het gaat om het gebaar. Het uitdelen ervan vindt plaats op 31 december, deelt u er ook eentje uit vandaag?

Dqfn13 (overleg) 31 dec 2018 11:54 (CET) SvenDK (overleg) 1 jan 2019 07:03 (CET)


Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen.

Romaine, bedankt voor je inzet van afgelopen jaar. Een voorspoedig 2022. Mvg, Lidewij (overleg) 31 dec 2021 22:58 (CET)


Uitreiking
WikiUilen 2021
WikiUil
De
RedactieUil 2021
is uitgereikt aan
Romaine
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo Romaine! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de Redactie 2021!!

We hopen dat je de ontvangen WikiUil een mooi plekje zult geven en deze blijk van waardering je veel plezier geeft in het werken op Wikipedia. Naast de fysieke WikiUil krijg je ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina. Omdat het niet mogelijk is om de Uil nu fysiek uit te reiken, nemen we snel contact met je op over een andere mogelijkheid om deze bij jou te krijgen.

We hopen dat je in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mag doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. De WikiUilen Academie (overleg) 15 jan 2022 16:11 (CET)


Sterren van verdienste
Bedankt Romaine, voor je jarenlange inzet op onder meer de Nederlandstalige Wikipedia. Lotje (overleg) 4 feb 2022 07:03 (CET)

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar nog even extra bedanken voor een jaar vol enthousiasme en prachtige bijdragen. Romaine, bedankt voor jouw veelzijdige inzet voor Wikimedia. Dat je komend jaar nog vele bijdragen mag doen. Dqfn13 (overleg) 31 dec 2022 14:54 (CET)

Sterrendag! Het is vandaag sterrendag, de dag waarop we elkaar extra bedanken voor een jaar vol noodzakelijke en/of prachtige bijdragen.

Dank voor jouw veelzijdige inzet, waardoor anderen met minder achtergrondkennis van de wiki syntax toch goed kunnen werken Mvg, Lidewij (overleg) 31 dec 2022 21:56 (CET)


Geschreven artikelen

Uitgevoerde werkzaamheden & projecten

(een onvolledig overzicht van dingen die ik heb gedaan)

 • Sjablonen categoriseren: van 3913 op 9 nov 2007 naar 2 op 19 nov 2007
 • Weespagina's ontwezen: van 4051 op 20 nov '07 naar <2500 op 26 dec '07
  • Onderdeel gemeentes Chili invoegen in regio's (af: 5 dec 2007)
  • Onderdeel plaatsen invoegen in districten Engeland (af: 5 dec 2007)
  • Onderdeel grote steden invoegen in provincies China (af: 6 dec 2007)
  • Onderdeel plaatsen invoegen in departementen Argentinië (af: 15 dec)
  • Onderdeel alle wees-biologie artikelen (af: 25 dec 2007)
 • Van 6 naar 3 hoofdhelppagina's in januari en van 3 naar 2 in juni 2008
 • Portaal-naamruimte reorganiseren en geschikt maken voor bot: 18 feb 2008
 • Portaal-naamruimte organiseren met categorieën: juni 2008
 • Opzet Portaal:Hulp en beheer: januari 2008 - juli 2008 (project) Doel: het (re)organiseren en inzichtelijk maken van pagina's in de Help: + Wikipedia:-naamruimte zodat iedereen gemakkelijk de weg kunnen vinden.
 • Opzet Portaal:Navigatie: december 2008
 • Ontwezen van artikelen die een weespagina zijn, aantal teruggebracht van 4.035 naar 1.928: november 2007 t/m januari 2008
 • 8 watermolenfototochten ondernomen: resultaat 408 foto's: januari 2009
 • Herziening babelcategorieën en opmaak beheermenu's gelijk getrokken: zomer 2009
 • Alle sjablonen van datum voorzien: verwijdersjabs, wikify, NPOV, twijfel, feit, beginnetje: aug/sept 2009
 • Op orde brengen van vrijwel alle navigatie-sjablonen i.v.m. opmaak/margeproblematiek: 2007 t/m dec 2009 (excl. op artikelen)
 • Het overal verwijderen van probleemcode HiddenStructure: (9 feb) 2007 t/m 21 dec 2009
 • Ombouw infoboxen met algemeen onderwerp naar infobox generiek i.v.m. compatibiliteitsproblemen en meer: zomer 2009 t/m dec 2009
 • Forse uitbreiding Wikipedia:Geschiedenis: november 2009 - heden
 • Opzet Wikipedia:Initiatieven: april 2010
 • Ombouw Portaal:Gebruikersportaal: december 2008 - heden
 • Digitaliseren spreekwoordenboek in eigen woorden op Nederlandstalige spreekwoorden en Nederlandstalige gezegden: juni 2008 - juni 2010
 • Ombouwen generiekgebaseerde infoboxen i.v.m. compatibiliteitsproblemen: juli/augustus 2010
Logo Wiki Loves Monuments 2010
Logo Wiki Loves Monuments 2010
 • Ondersteunen Wiki Loves Monuments: rond september 2010
 • Aanmaken alle overgebleven mesoregio's en microregio's in Brazilië en links goed zetten betreffende de bestuurlijke indeling van dit land: september - oktober 2010
 • Het maken foto's van rijksmonumenten in de zuidelijkste 9 plattelandsgemeentes van Zuid-Limburg: oktober/november 2010.
 • Het aanmaken en corrigeren van kantons en gemeentes van Frankrijk, en alle foutjes eruit gehaald en alles goed wederzijds gelinkt: februari 2011.
 • Het aanmaken van Stadsmuren van Aken en onderdelen (lijst) in mei 2011.
 • Het aanmaken van de diverse type kapitelen en andere bouwkundige onderwerpen in juli 2011.
 • Het herzien van de categoriestructuur Wikipedia-subnaamruimte om een heldere categoriestructuur te hebben waarin een gebruiker kan vinden wat die zoekt (op functie): november 2008 - september 2011.
 • Portaal-naamruimte opschonen en organiseren: De portaalnaamruimte is de naamruimte die gebruikt wordt voor de subpagina's van portalen en de portalen zelf. De portaalnaamruimte is bedoeld om alle portalen en onderdelen van een portaal te bevatten, om zo een onderscheid te maken tussen de andere naamruimtes en de portalen zodat helder is wat waartoe dient. Hoewel de portaalnaamruimte goed gebruikt wordt, is deze niet bijgehouden om het op orde te houden. Dit project heeft als doel orde in de chaos te scheppen met:
  • Verplaatsen van portaalonderdelen naar de portaalnaamruimte
  • Verplaatsen van generieke elementen naar bv de sjabloon-naamruimte
  • Alle onderdelen hernoemen dat de titel van de voorpagina identiek is aan de basisnaam van de onderdelen en de (door anderen) doorgevoerde naamswijzigingen volledig zijn.
  • Het mogelijk maken dat de portaalbot aan de slag kan.
  • Het categoriseren van alle portaalonderdelen en zorgen voor een ordelijke structuur.
  Looptijd: begin 2008 - september 2011
Logo Wiki Loves Monuments 2011
Logo Wiki Loves Monuments 2011
WLM 2011
WLM 2011

Het wordt een beetje te veel dit allemaal bij te houden...


Structurele bezigheden

(een onvolledig overzicht van dingen die ik doe)


Individuele zaken om in de gaten te houden

 • Links specifieker maken: 1, 2, 3
 • Correctie gebruik sjablonen: verouderde, en verder 1, 2, 3, 4, 5

Projecten

Project help & navigatie

Het vinden van een help- of Wikipedia-pagina is een lastige opgave anno 2007, ondanks dat er vijf overzichtspagina's bestaan die zelf ook veelal onvindbaar zijn. Daarnaast waren ze niet up-to-date en was het voor gebruikers lastig om te vinden wat ze zochten. Om hierin verbetering aan te brengen is het help-project gestart en heeft als doel de navigatie naar de help- en wikipediapagina's, maar ook naar artikelen, portalen, afbeeldingen en zusterprojecten, te verbeteren.

 • Opzetten Portaal:Hulp en beheer
  • Doel portaal: om alle gebruikers te laten vinden wat ze zoeken binnen de help- en Wikipedia-naamruimte.
 • Herinrichten Portaal:Gebruikersportaal
  • Doel portaal: om gebruikers een portaal te bieden als middelpunt van de activiteit op Wikipedia.
 • Opzetten Portaal:Navigatie
  • Doel portaal: om gebruikers een overzicht te bieden hoe ze naar artikelen, afbeeldingen en de inhoud van zusterprojecten kunnen navigeren.
 • Navigatiemenu's stroomlijnen en creëren

Looptijd: eind 2007 - heden

Project sjablonen

Om helderder te hebben voor gebruikers waarvoor een sjabloon dient, worden er standaard bepaalde voorvoegsels gebruikt om het doel duidelijk te maken. Veel titelwijzigingen van sjablonen zijn bedoeld om die standaard vast te houden. Standaarden zijn:

 • Navigatie -> voor sjablonen die onderaan een pagina worden geplaatst
 • Infobox -> voor sjablonen die invulbare parameters hebben, met name aan de rechter zijkant van de pagina geplaatst
 • Zijbalk -> voor sjablonen die aan de rechter zijkant van de pagina geplaatst worden, zonder invulbare parameters, en een deel van hen kan uitgeklapt worden.
 • Positiekaart -> voor sjablonen die ervoor zorgen dat op een kaart de plek wordt gemarkeerd
 • Kaart -> voor sjablonen met puur alleen een kaart (zoveel als mogelijk vermijden)
 • Tijdlijn -> voor sjablonen in de vorm van een tijdlijn of tijdbalk (alleen gebruiken bij timeline, anders tabel-voorvoegsel)
 • Stamboom -> voor sjablonen in de vorm van een stamboom
 • Opvolging -> voor sjablonen waarbij de opvolger en voorganger worden weergegeven
 • Tabel -> voor sjablonen die als tabel (of een gedeelte ervan) worden gepresenteerd (midden op een pagina, en dus niet als infobox, zijbalk, navigatiesjabloon, etc)
 • Inhoud -> voor sjablonen die een inhoudsopgave verschaffen voor categorieën of lijsten
 • Zie -> voor de vier verwijzingssjablonen
 • Tenue -> voor sporttenues
 • Wedstrijdschema -> voor speciale schema's van wedstrijden in de vorm van een boom
 • Link -> voor sjablonen omtrent links naar andere projecten, externe links, links naar portalen, etc
 • Bronvermelding -> voor sjablonen die aangeven wat de bron van een tekst is, in de hoofdzaak sjablonen met een tekstregel die dat als zodanig aangeeft
 • Vlag -> voor sjablonen die een vlag tonen, eventueel voorzien van link erachter

Andere mogelijkheden zijn: Pictogram, Disclaimer, Gebruiker (voor babel-sjablonen), Subportalen, Taxobox, Legenda, Array, Statistiek, Diagram (schaken/dammen/etc), Hoofdpagina, Afbeelding, Hoofding

Voor uitgebreidere achtergrond zie ook: User:Erik Baas/Sjablonen.


Looptijd: eind 2007 - heden (de start was reeds eerder voor andere gebruikers)


Categorieën voorvoegsels

In het verleden zijn er afspraken gemaakt over de verschillende soorten categorieën op Wikipedia. Dat zijn:

 • Zonder voorvoegsel -> Artikelen
 • Categorie:Portaal:Portaalnaam -> Categorieën voor individuele portalen
 • Categorie:Wikipedia:Portalen groepsnaam -> Categorieën voor groepen van portalen
 • Categorie:Wikipedia:Sjablonen sjabloonnaam -> Categorieën voor sjablonen
 • Categorie:Wikipedia:Paginanaam -> Categorieën voor pagina's in de Wikipedia en help-naamruimte
 • Categorie:Wikipedia:Afbeelding... -> Categorieën voor afbeeldingen

Algemene doelen

Mijn/onze algemene doelen ten aanzien van sjablonen zijn:

 • Te complexe sjablonen verminderen
 • In de sjablooninformatie van alle sjablonen (behalve basale sjablonen zoals bv navigatie) het vermelden van uitleg over het gebruik en parameters
 • Een duidelijke overzichtspagina over het gebruik van sjablonen (wordt aan gewerkt)
 • Overbodige of dubbele sjablonen verwijderen

Bron: [4]