Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170825

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Als u hier nieuw bent, of hier terechtkwam op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt niettemin uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering, en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator het artikel, besluit om het artikel te behouden of te verwijderen. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie.

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Slechts bij uitzondering wordt een terugplaatsingsverzoek gehonoreerd, zie: Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 25/08; af te handelen vanaf 08/09[bewerken]

Toegevoegd 25/08: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • RoerIJ - ne - Officiële opening van het Amsterdamse vaarseizoen, maar roerij.nl verwijst naar de website van de organisator. Deze pagina is door die organisator aangemaakt en bevat de eigen website als enige bron. Geen onafhankelijke bron te vinden die de status van officiële opening kan bevestigen. De bronnen die ik kan vinden, verwijzen uiteindelijk toch weer naar de website van de organisator. Aanmaker heeft onder de - naar mijn bescheiden mening ongewenste gebruikersnaam - verder nooit meer iets gedaan. Ping naar collega Tjako die de pagina destijds gemarkeerd heeft en de gebruiker al een soort voorwaarschuwing gaf. maarten|wp:wpbe 25 aug 2017 11:15 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Correctie; de organisator heeft nog wel iets gedaan, namelijk een nieuwe ongewenste gebruikersnaam aanmaken om nog eens op de pagina een bewerking uit te voeren. Zie Mkwadraat Concepten en Mkwadraat. maarten|wp:wpbe 25 aug 2017 11:33 (CEST)
 • Vera van Zelm - wiu - Ik twijfel of dit al artikel waardig genoeg is. ARVER (overleg) 25 aug 2017 11:23 (CEST)
 • Gert-Jan Karsten - NE - trainer in het amateurvoetbal zonder relevante spelerscarrière - Agora (overleg) 25 aug 2017 11:31 (CEST)
 • Sound of the Sixties - wiu / Ew? - niet erg neutraal, ook twijfel aan de relevantie. - Agora (overleg) 25 aug 2017 11:47 (CEST)
 • Diederik van Veldhuyzen - wiu - nogal anekdotisch geschreven en een blog als enige bron houdt ook niet over. - Agora (overleg) 25 aug 2017 11:49 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - In combinatie met het kasteel Heemstede was er wel meer over hem te vinden. Met dat erbij was het ruimschoots meer dan een beginnetje; er is overigens ook een Duitstalige versie, maar de interessantste daar genoemde bronnen zijn onbereikbaar. Wie weet zijn ze via een archief of met zoeken op titel nog te vinden. WIKIKLAAS overleg 8 sep 2017 16:45 (CEST)
 • OMO Scholengroep de Langstraat - Ew? - scholenkoepel met in deze vorm te weinig inhoud. Kan zo ook wel enkel genoemd worden bij de scholen zelf. - Agora (overleg) 25 aug 2017 11:52 (CEST)
  • Als het alleen bij de scholen genoemd zou moeten worden, ga jij dat dan doen? DetailMan (overleg) 25 aug 2017 16:52 (CEST)

Toegevoegd 25/08: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • François Pauwels (schrijver) - wiu - Te kort artikel, niet in de zin van het aantal feiten, maar vanwege: er wordt niet eens vermeld hoeveel boeken Pauwels heeft geschreven, bij wie zij uitgegeven zijn, hoe succesvol hij was, etc. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dqfn13 (overleg · bijdragen)
  • Daar gaf de dbnl-link al aardig inzicht in. - Agora (overleg) 25 aug 2017 13:54 (CEST)
   • Die informatie die via de dbnl-link te vinden is hoort in het artikel zelf te staan. Daarom nominatie twee weken verlengd om gelegenheid te geven daar wat aan te doen. WIKIKLAAS overleg 8 sep 2017 16:44 (CEST)
 • Lijst van straten in Geldermalsen - Vind dit lijstje niet encyclopedisch. ARVER (overleg) 25 aug 2017 13:14 (CEST)
  • Nominatie doorgehaald, wist niet dat er zoveel plaatsen al zo'n artikel hadden. ARVER (overleg) 25 aug 2017 14:24 (CEST)
 • Holtkamper - ne Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 25 aug 2017 14:49 (CEST)
 • E-Divisie - Was als nuweg voorgedragen wegens onzin, maar dat is het niet. Alleen is dit niet het reguliere voetbal, maar de eSports variant (oftewel de computergames variant). Alleen is het waarschijnlijk niet E en in de huidige vorm zeker niet geschikt als artikel. Mbch331 (Overleg) 25 aug 2017 20:10 (CEST)
  • Ik denk om eerlijk te zijn dat het wel E is, ook gezien de voetbalclubs zelf er regelmatig aandacht aan besteden. Maar in huidige vorm is het zeker niet waard om te blijven staan. ARVER (overleg) 25 aug 2017 20:16 (CEST)
  • Dit is inderdaad wel E, en ik was al van plan er een artikel over te schrijven. Dit iets voor het eerst is georganiseerd maakt het niet vanzelfsprekend E, en dat iets een computerspel is, trouwens ook niet. Alle 18 eredivisieclubs doen hier aan mee (en als ze degraderen dus niet meer, maar dan promoveert een ander, en die doet weer wel mee). Het artikel kan wel een stuk beter dan dit, want de relevantie blijkt (nog) niet uit deze (bronloze) tekst, maar gezien YouTubers en e-Gamers hier door een deel van de gemeenschap worden uitgelachen weet ik niet of ik daar nu al mijn tijd aan wil gaan besteden. Wie wil zien waar dit nu eigenlijk over gaat, moet voor de grap maar eens zoeken op E-divisie op YouTube, want het alle wedstrijden van de competitie staan daar, en ze zijn relatief kort, spectaculair en spannend. ed0verleg 26 aug 2017 13:59 (CEST)
   • De informatie die ik vorige week al had gevonden, nu in dit artikel gezet. Er is ook al een artikel over de winnaar van deze competitie, maar die is in het kladblok van The Banner teruggeplaatst, omdat deze eerder (in mijn ogen niet terecht) vanuit Dani Hagebeuk is verwijderd. ed0verleg 26 aug 2017 15:44 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - momenteel staat er een uitslagenlijst van het eerste seizoen in het artikel. Als het artikel behouden blijft (en daar ga ik wel vanuit), zal ik deze verplaatsen naar een nog aan te maken artikel over de E-divisie seizoen 2016/17, een beetje analoog aan het voetbalseizoen van de eredivisie etc. In dit overzichtsartikel hoort de uitslag niet thuis, maar ik wil ook nog niet nu al vooruit lopen op de beoordeling en nieuwe seizoenen aan gaan maken voordat dit hoofdartikel de hele procedure doorlopen heeft. ed0verleg 7 sep 2017 13:49 (CEST)
 • MotorVriendenForum.nl - reclame - en meer is het echt niet. Malinka1 (overleg) 25 aug 2017 20:37 (CEST)
  • Deze was expliciet genoeg om geen twee weken af te hoeven wachten. Per direct verwijderd. Mbch331 (Overleg) 25 aug 2017 21:56 (CEST)
 • De integrale beplantingsmethode - wiu - Dit is (nog) geen artikel. JanB46 (overleg) 25 aug 2017 21:31 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen In deze vorm volkomen onbegrijpelijk. Fred (overleg) 25 aug 2017 22:12 (CEST)
   • Wegens dubbel met volgende door mij verwijderd - Magere Hein (overleg) 31 aug 2017 20:42 (CEST)
  • Integrale Beplantingsmethode - dan deze ook (aangemaakt op 31/8)- vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 31 aug 2017 20:35 (CEST)
   • Er wordt van alles en nog wat beweerd, maar waar het nu om draait? Het aangestipte promotieonderzoek is wellicht de sleutel, helaas wordt dat niet duidelijk en verdere bronnen ontbreken geheel. JanB46 (overleg) 7 sep 2017 22:30 (CEST)
 • Wegvoertuig - een doorverwijspagina is bedoeld voor als een woord meerdere betekenissen heeft; 'wegvoertuig' is geen meerduidig begrip, maar een overkoepelend begrip. - André Engels (overleg) 25 aug 2017 22:58 (CEST)
  • Precies, hopelijk schrijft iemand dat overkoepelende artikel, en kunnen de huidige links in de lopende tekst als voorbeelden worden gebruikt. ed0verleg 26 aug 2017 11:18 (CEST)
  • Zou wellicht ook tot redirect naar vervoermiddel kunnen worden gemaakt. - André Engels (overleg) 26 aug 2017 12:52 (CEST)
   • Dat wilde ik ook net zeggen. Er wordt naar verwezen waar de algemene context bedoeld wordt. Wikiwerner (overleg) 26 aug 2017 15:38 (CEST)
    • Als zodanig uitgevoerd. Als men het er toch niet mee eens is, kan dat natuurlijk altijd nog ongedaan worden gemaakt. - André Engels (overleg) 30 aug 2017 10:15 (CEST)