Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180609

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 09/06; af te handelen vanaf 23/06[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Phoebe Forrester -wiu- Na enig zoekwerk aangepast, want eerste aanmaak was net geen nuweg. Het blijkt het fictieve karakters bold & beautiful te zijn. Haar ouders hebben wel een heel lap tekst gekregen (voor de geinteresseerden) Ldhank(overleg) 9 jun 2018 09:17 (CEST)
  • Goed aangepast naar mijn idee. Bedankt voor de inzet.Ldhank (overleg) 9 jun 2018 11:10 (CEST)
 • Swish swish -wiu of NE- Een zin, en zwaar wiu. De single van kate perry (waar geen van lemma is), is E. De betreffende dansmove lijkt mij minder E - Ldhank (overleg) 9 jun 2018 09:23 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen NE. dancemove is niet bekend genoeg - Pepermuntjes (overleg) 9 jun 2018 22:39 (CEST)
 • AV Edam - wiu - Op de eerste zin na is de tekst identiek aan AV Castricum - JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 9 jun 2018 10:33 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen M.u.v. de oprichtingsdatum staat er niets ‘eigens’ over deze vereniging in, maar wel een hinderlijke copy-paste fout. Piet.Wijker (overleg) 20 jun 2018 05:02 (CEST)
 • Handelen - wiu - Geen bronnen en geen systematiek (zal wel samenhangen). Gaat voor het overgrote deel over sociaal handelen en was ook daaraan gelinkt - heb de link ongedaan gemaakt, want dat valt niet samen. Zoal het er nu staat, lijkt het meer op iets dat voor de vuist weg geschreven is op basis van eigen interpretatie. Queeste (overleg) 9 jun 2018 13:54 (CEST)
 • Techie - YouTubekanaal - NE, dus + onbeholpen stijl en slordige opmaak (zoals het ontbreken van hoofdletters) - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 9 jun 2018 17:14 (CEST)
  • Nuweg wegens expliciete reclame. KroySquare.jpgDirkVE overleg 9 jun 2018 17:18 (CEST)
 • Akm 1211 Complete onzin. Jaap Kooiman (overleg) 9 jun 2018 18:18 (CEST)
  • Nuweg nominaties graag niet op TBP plaatsen. Nuweg-sjabloon is voldoende of bij dringende zaken bij bv cyberpesten kan de nuweg nominatie ook onderaan deze pagina worden toegevoegd. Dit was een nuweg nominatie 'geen zinvolle inhoud' en op die gronden verwijderd. Ecritures (overleg) 9 jun 2018 21:53 (CEST)
 • Burgerstrijkjes -weg- Studentikoze "ploeg" (ja van wát, eigenlijk?). Een soort NE-dispuut of iets dergelijks. De website van deze "ploeg" geeft vooral alcoholische informatie. Hoeft m.i.geen 14 dagen te blijven staan, want schadelijk voor een encyclopedie. Fred (overleg) 9 jun 2018 20:34 (CEST)
 • Valeri Modebadze -wiu- Geboortedatum en bronnen ontbreken. Superlatieven als prestigieus horen in een encyclopedie niet thuis. Fred (overleg) 9 jun 2018 20:39 (CEST)
 • Alex Hook -wiu- Bronloos artikel aangaande een minderjarige persoon die een hoofdrol zou hebben gespeeld (zonder nadere duiding welke rol dat geweest was). Ook overige feiten niet erg encyclopedisch en niet met bronnen te staven. Veel nutteloze informatie, zoals: Toen ze haar moeder vertelde dat ze serieus bezig was met acteren in film en televisie, benaderde deze SoHo Management, enzovoort. Fred (overleg) 9 jun 2018 20:41 (CEST)
 • Kleine Tour - NE - Lijkt me niet lokaal belang overstijgend genoeg; geen nationale wedstrijd. Encycloon (overleg) 9 jun 2018 22:05 (CEST)
  • Maar wel "lokaal" in twee landen, en heel erg veel deelnemers, en naar mijn weten ook uniek in zijn soort. En dat maakt het mogelijk toch een uitzondering op de "regel", vergelijk het eens met de 150 marathons die hier beschreven zijn. Edoderoo (overleg) 9 jun 2018 23:09 (CEST)
   • In vergelijking met de marathons zie ik nog geen enkele waarbij het de bedoeling is om kinderen (uit Steenbergen en omgeving c.q. andere regio) zowel te vermaken als ook op een speelse manier kennis te laten maken met (het wielrennen c.q. marathonlopen). Ook zie ik vooral marathons die officieel zijn (met recordtijden e.d.) en waar senioren aan meedoen. Maar ik heb ze niet alle 150 bekeken, dus als jij iets vergelijkbaars kunt vinden wat aantoonbaar wel als E wordt beschouwd heb je een punt en hoor ik het graag. Nog wat vragen: Waarom 'heel erg veel'? Waarom 'uniek in zijn soort'? Kan dit onderbouwd worden met bronnen? Zijn er daarnaast ook niet-regionale bronnen over dit evenement? Encycloon (overleg) 9 jun 2018 23:33 (CEST)
    • Ik was al afgehaakt bij senioren. Als kinderen categorisch uit de encyclopedie gehaald moeten worden, hoeven we er ook niet meer over te discussieren. Edoderoo (overleg) 10 jun 2018 17:31 (CEST)
     • Mening voor nu veranderd naar neutraal. Niet per se natuurlijk, zie Junior Eurovisiesongfestival om maar iets willekeurigs te noemen. Gelet op waarde als sportwedstrijd vind ik het NE, maar nu ik zie dat de Steenbergse jaarmarkt destijds behouden is als evenement voor de regio, zal dit als evenement misschien ook wel bestaansrecht hebben. Encycloon (overleg) 10 jun 2018 17:50 (CEST)
 • Sean Ryan Fox - veel te kort Jaap Kooiman (overleg) 9 jun 2018 22:58 (CEST)
  • Artikelen worden niet verwijderd omdat ze kort zijn, en daar zouden ze dan nog korter van worden. We zijn hier om kennis te delen, niet om het te censureren. Edoderoo (overleg) 9 jun 2018 23:10 (CEST)
  • inmiddels Tegen Tegen verwijderen want ik heb het uitgebreid. Edoderoo (overleg) 10 jun 2018 17:29 (CEST)