Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20181107

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 07/11; af te handelen vanaf 21/11[bewerken]

Toegevoegd 07/11: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Adriaan Van Aken -wiu- Was al (ten onrechte) goedgekeurd, maar mist onafhankelijke bronnen en essentiële gegevens zoals geboortedatum. Mist bovendien opmaak, maar bevat een onleesbare opsomming. De E-waarde wordt daarnaast uit het artikel niet duidelijk. Fred (overleg) 7 nov 2018 11:17 (CET)
 • Pietermaaistraat - wiu - Dit artikel zegt niet meer dan waar het ligt en met welke andere straat het verbindt. Aangemaakt tijdens de schrijfmaand maar nadien niet meer aangevuld waardoor het niet echt encyclopedisch is geworden... Dagdeel (overleg) 7 nov 2018 11:37 (CET)
  • In deze vorm Voor Voor verwijderen, als er al relevantie is blijkt dit niet uit het artikel. Encycloon (overleg) 8 nov 2018 11:36 (CET)
   • Op deze [1] plek wordt de suggestie gedaan dat een niet-nationale of niet-provinciale weg een historische context moet hebben, of van belang moet zijn in een grote stad. Dat blijkt niet uit het artikel. Is iemand ter plaatse bekend en kan die het artikel op dit punt verbeteren?Koos van den beukel (overleg) 10 nov 2018 21:47 (CET)
  • Een mooi netjes artikel dat aan de minimale eisen voor omdat voldoet. Verifieerbaar en het is een straat en bevat leuke foto's dus zeker niet weg. Relevant genoeg. — Zanaq (?).
    • Tegen Tegen verwijderenIk lees hierboven dat een niet-nationale of niet-provinciale weg een historische context moet hebben. Voor de duidelijkheid: dit is de Nederlandstalige Wikipedia en niet de Nederlandse. Er zijn ook zulke korte artikelen over Nederlandse straten, dus waarom zou deze Surinaamse straat weg moeten?? - Richard kiwi Overleg 29 nov 2018 23:50 (CET)
     • Of wordt er bedoeld dat dit geen nationale weg (of provinciale) is in Suriname? Dan nog zijn er genoeg straten in Nederland en België die hier een lemma hebben en waar ook kleine artikelen van zijn. - Richard kiwi Overleg 29 nov 2018 23:53 (CET)
      • Dat tweede lijkt me. En misschien kunnen die Nederlandse/Belgische straten ook wel weg dan, dat is geen geldig argument. Encycloon (overleg) 29 nov 2018 23:59 (CET)
       • Oh nee? Sommige mensen zijn alleen maar bezig met het afbreken van de encyclopedie en jij juicht dat zo te zien toe, donder toch op. - Richard kiwi Overleg 30 nov 2018 10:25 (CET)
 • Porto Mari - wiu - Uit dezelfde schrijfmaand, dit heeft meer inhoud maar vo9elt aan als een opzetje van een boekdeel, de basis voor een encyclopedisch artikel kan ook maar er ontbreken nog wat dingen... Dagdeel (overleg) 7 nov 2018 11:42 (CET)
  • Ik snap niet helemaal de schrijfwijze: de ene keer heet het Porto Mari en dan weer Porto Marie (Playa Porto Marie). Gaat kennelijk allemaal over dezelfde locatie? Thieu1972 (overleg) 7 nov 2018 22:14 (CET)
  • Ik heb e.e.a. opgezocht en toegevoegd aan het artikel. Thieu1972 (overleg) 7 nov 2018 22:32 (CET)
   • Dankjewel voor de aanvullingen, wat mij betreft voldoende opgeknapt om te behouden... Dagdeel (overleg) 8 nov 2018 11:32 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd 07/11: Deel 2[bewerken]

 • Ronald Bouwels -NE- Een lofzang op een persoon, zonder onafhankelijke bronnen die het beweerde kunnen onderbouwen. Bovendien geschreven in uiterst vage bewoordingen en onbegrijpelijke zinnen, zoals: Momenteel draagt hij bij aan de ontwikkeling van een nieuw breed maatschappelijk initiatief, als tegenhanger voor de invloed op ouder en kind van economische ontwikkeling en digitalisering. Fred (overleg) 7 nov 2018 12:30 (CET)
 • Tijdlijn geschiedenis -NE- Een tekst zonder bronnen die erg kort is, geen informatie geeft en slecht geschreven is. -Sjoerd (overleg) 7 nov 2018 14:19 (CET)
 • Linke Soep - NE. Reclame voor "allround coverband voor bruiloft en bedrijfsfeest". De Geo (overleg) 7 nov 2018 14:32 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Ook zelfpromotie, aanmaker heet Linke$oep. -Sjoerd (overleg) 7 nov 2018 14:40 (CET)
 • Membrana interossea - wb/ne?/wiu - op dit moment een wel heel beknopte definitie. Voldoet nog niet aan WP:C en WP:BEG, E-waarde is onduidelijk. AnarchistiCookie Overleg 7 nov 2018 15:43 (CET)
  • Gelukkig ben ik arts en kan dit potjeslatijn begrijpen. Want voor de gemiddelde lezer zitten er te weinig Nederlandstalige woorden tussen. In elk geval klopt het inhoudelijk ook niet: 'membrana' betekent 'membraan'; 'inter-' betekent 'tussen' en 'os' betekent 'bot'. Het is dus een membraan tussen botten. Dat beperkt zich helemaal niet tot de botten die in dit tekstje worden beschreven. Dergelijke membranen bevinden zich op allerlei plaatsen in het lichaam, bv ook tussen ruggenwervels, middenvoetsbeentjes, in de elleboog enz.. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 7 nov 2018 17:23 (CET)
 • Plankenweg - wiu - Mogelijk is het onderwerp EW, gezien de Engelstalige versie. Maar in deze vorm is het niet in orde: slechts verwijzingen naar de Engelstalige wiki, opmaak niet in orde, en tekstueel zeer magertjes. Thieu1972 (overleg) 7 nov 2018 21:01 (CET)
  • Volgens mij is dat helemaal geen Nederlands woord. Ik ken het als een vlonderpad. (En als het geen latten zijn maar ronde stammetjes, dan heet het inderdaad een knuppelpad.) Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 7 nov 2018 21:23 (CET)
   • Ik ken de veenweg. Een plankenweg komt ik ook niet gauw tegen op Google.Thieu1972 (overleg) 7 nov 2018 21:46 (CET)
    • De veenweg was een knuppelpad; niet van planken maar van stammetjes gemaakt. Ik heb het artikel trouwens maar hernoemd en herschreven. Dan hebben we tenminste een bruikbaar (beginnetje van een) artikel. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 7 nov 2018 21:52 (CET)
     • Dank je, zo ziet het er inderdaad beter uit. Ik denk trouwens dat 'plankenweg' een Duits woord is.Thieu1972 (overleg) 7 nov 2018 21:59 (CET)
      • Dat zou kunnen. In elk geval wordt hij hier zo genoemd in de Duitse toelichting bij de foto. Maar volgens mij wordt het in het Duits doorgaans 'Bohlenweg' of 'Plankenpfad' genoemd. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 8 nov 2018 09:46 (CET)
  • Ik haal de nominatie door. Dankzij diverse aanpassingen en toevoegingen is het artikel wmb voldoende. Thieu1972 (overleg) 8 nov 2018 12:53 (CET)

Toegevoegd 07/11: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.