Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20181126

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Als u hier nieuw bent, of hier terechtkwam op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt niettemin uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering, en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator het artikel, besluit om het artikel te behouden of te verwijderen. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie.

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Slechts bij uitzondering wordt een terugplaatsingsverzoek gehonoreerd, zie: Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 26/11; af te handelen vanaf 10/12[bewerken]

Toegevoegd 26/11: Deel 1[bewerken]

 • BankGiro Loterij The Wall - wiu - niet helemaal lekker vertaald en deels onbegrijpelijk. Ook wel een erg uitgebreide handleiding voor iets wat blijkbaar maar 6 afleveringen had. - Agora (overleg) 26 nov 2018 12:41 (CET)
 • Peter Zevenbergen - wiu / Ew? - een mededeling dat iemand een functie bekleedt, is nog geen lemma. Sowieso een twijfel of dat ook relevant is aangezien de SGP een wat aparte structuur heeft met naast een partijvoorzitter nog een algemeen voorzitter. - Agora (overleg) 26 nov 2018 12:52 (CET)
 • Paul Steijn - is al eens verwijderd als P.P. Steijn - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 26 nov 2018 13:21 (CET)
 • Jason Logghe - Belgisch e-sporter, mogelijk wel E-waardig, maar mist bronnen en opmaak. Edoderoo (overleg) 26 nov 2018 14:04 (CET)
 • Technical Inspection Services - zp, reclame - Tekst lijkt afkomstig van een bedrijfswebsite. Er zit zelfs een Q&A bij. Deze tekst is niet voor een encyclopedie geschikt.Thieu1972 (overleg) 26 nov 2018 14:06 (CET)
  • Geef het even tijd qua opknappen. TIS is een soort keurmerk , in het leven geroepen vanuit de bouwbranche en mogelijk toch wel een interessant artikel Neeroppie (overleg) 26 nov 2018 16:59 (CET)
 • Stichting Stop Bewust -reclame- Geen encyclopedisch artikel, maar een advertorial, u aangeboden door de Inbound marketeer in opdracht van Stop Bewust. POV-zinnen als: De Stichting biedt zelf geen stoppen-met-roken behandeling of begeleiding aan en waarborgt haar onafhankelijkheid en objectiviteit in haar stichting bestuur en statuten. Deze zijn gepubliceerd op de website van Stichting Stop Bewust zijn niet bepaald encyclopedisch te noemen en worden niet gestaafd door onafhankelijke bronnen. Wezelwoorden als: een aantal samenwerkende organisaties (welke?) doen ook geen goed. Fred (overleg) 26 nov 2018 14:51 (CET)
 • Pruisische geheime politie - wiu. Nu een heel matig artikel, rechtstreeks vertaald uit de Engelstalige Wikipedia. Lijkt wel een verbeterde machinevertaling. Het onderwerp is wel E, maar verdient dan wel een beter artikel. Bij de versie op en-wiki staat een vraag over het bronnengebruik. Duitse versie is al beter. De Geo (overleg) 26 nov 2018 15:18 (CET)
  • De Deense en Noorse versie gebruiken de originele Duitse naam. Voor een organisatie die hier vrijwel onbekend is, kan ik me voorstellen dat we het in de NL-versie ook onvertaald laten? Dan wordt het Preußische Geheimpolizei met tussen haakjes de NL-vertaling.Thieu1972 (overleg) 26 nov 2018 16:51 (CET)
  • Ik heb de tekst geheel aangepast. De Duitse tekst heb ik als leidraad gebruikt. Die kwam mij betrouwbaarder over dan de Engelse tekst. De Engelsen besteden namelijk veel te veel aandacht aan de tijdelijke samenwerking binnen de Duitse Bond en schrijven vrij weinig over het eigenlijke onderwerp 'de Pruisische geheime politie'. De Duitse wikipedia komt veel evenwichtiger over.Thieu1972 (overleg) 26 nov 2018 18:29 (CET)
   • Dank je Thieu1972, dat je het artikel hebt herschreven. De wiu-nominatie heeft goed en snel gewerkt! De Geo (overleg) 27 nov 2018 15:21 (CET)
 • Sint-Ignatiusschool - NE. Een school in België. In het artikel wordt verder niets bijzonders vermeld. De bron in de link (HUMO) spreekt van een pedagogisch project met een merkwaardige mengeling van ultra katholiek en extreem-rechts. Dit schooljaar begonnen met 4 leerlingen. Moeten we hier ruchtbaarheid aan geven of is irrelevant voor de encyclopedie? De Geo (overleg) 26 nov 2018 16:55 (CET)
 • Gebedssnoer van de Tien Deugden van Maria - wiu - geen bronnen, geen opmaak, spelling onjuist, eenzinner. Floortje Désirée (overleg) 26 nov 2018 17:07 (CET)
  • Beter een redirect naar Tien evangelische deugden van Maria van maken. Daar wordt meer en beter over dit onderwerp geschreven. Fred (overleg) 26 nov 2018 17:52 (CET)
   • Per Fred. Om de relevantie enigszins te duiden zowel De Tien Deugden, als nu ook deze gebedssnoer zijn enkel een lemma op nl.wiki, en het heeft enkel betrekking op de spiritualiteit van een bepaalde kloosterorde de Annunciaten. De gebedssnoer is een accessoire geweest bij het nonnenhabijt van deze orde, en is nog op een schilderij te zien. Ldhank (overleg) 26 nov 2018 20:59 (CET)

Toegevoegd 26/11: Deel 2[bewerken]

 • Bankdrukken op de Paralympische Zomerspelen 2016 - geen inleiding (wat is bijv. bankdrukken)? - waarom attempt ipv. poging - het deel voor de vrouwen ontbreekt in z'n geheel - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 26 nov 2018 20:01 (CET)
  • Zijn dat echt redenen om het artikel te laten verwijderen? Edoderoo (overleg) 26 nov 2018 22:18 (CET)
   • In feite zijn het een aantal tabellen met een korte begeleidende tekst. Meer info is te vinden in de details van en:Powerlifting at the 2016 Summer Paralympics. Maar in deze vorm is het inderdaad nutteloos. The Banner Overleg 26 nov 2018 22:46 (CET)
    • Ik hoop ook dat met de nominatie de aanmaker wordt gemotiveerd het artikel af te maken - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 27 nov 2018 13:36 (CET)
  • De aanmaker heeft zich gemeld op de Helpdesk en is dus bereid te leren. Ook heeft hij de opmerkingen van hier ter harte genomen. Ik heb de tekst herschikt, wat aangevuld en gewikificeerd — bertux 28 nov 2018 20:46 (CET)
  • Ik heb het artikel ongeveer af, kan iemand er even naar kijken? Reintjekor (overleg) 5 dec 2018 08:54 (CET)
 • Om ter Catanst - NE/hoax, bronloos. Sonty (overleg) 26 nov 2018 20:13 (CET)
  • 3 minuten en geen leerzame uitleg over de nominatie. Daarnaast past bij een hoax/vriendenspel een nuweg, vooral omdat een van de topspelers de auteur is. The Banner Overleg 26 nov 2018 22:27 (CET)
  • Nul hits op Google, ook niet op alleen 'Catanst'. Bronloos. Riekt naar een zelfverzonnen spel dat op vakantie ('wereldkampioenschap') is gespeeld.Thieu1972 (overleg) 26 nov 2018 22:31 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - Mag wmb nuweg, de auteur meldt hier zijn motief om via Wikipedia bekendheid te geven aan een onbekend spel. Dat valt in de categorie: WP:GOO, WP:ZP en WP:NIET: Wikipedia is geen platform om iets te presenteren of onder de aandacht te brengen. Rode raaf (overleg) 27 nov 2018 09:36 (CET)
 • Doezumer Oudjaars Ploeg - ne - Een clubje dat activiteiten organiseert in een Gronings dorp zodat de jeugd geen vernielingen aanricht. Een nobel streven, maar het lijkt mij niet voldoende om in Wikipedia op te nemen.Thieu1972 (overleg) 26 nov 2018 20:31 (CET)
  • Eens. En de informatie is nergens gelinkt, zelfs niet naar Doezem. Ook staan er waardeoordelen in. Aadoek (overleg) 26 nov 2018 22:22 (CET)
  • Voor Voor verwijderen De relevantie/het belang overstijgt niet de dorpsgrens. Meer iets voor op de eigen website. Rode raaf (overleg) 27 nov 2018 09:42 (CET)