Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20210403

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2021

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 03/04; af te handelen vanaf 17/04[bewerken | brontekst bewerken]

Schepenbrief[bewerken | brontekst bewerken]

Weg – Een redirect (niet het artikel). Ik ben over het algemeen niet zo'n fan van redirects van een algemeen onderwerp naar een artikel van een specifiek voorbeeld. Zulke redirects staan imo alleen maar de aanmaak van artikelen in de weg. De inkomende links zijn dan ook fout. Dan liever een rode link. Voldoet niet aan de nuweg-criteria, dus dan maar via TBP. Een fijne dag verder. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 3 apr 2021 02:29 (CEST)

Voor Voor verwijderen Edoderoo (overleg) 3 apr 2021 17:03 (CEST)
Voor Voor verwijderen Een rode link is beter zodat het artikel geschreven kan worden. The Banner Overleg 3 apr 2021 22:10 (CEST)

Conophytum frutescens[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Verlengde nominatie van hier. Thieu1972 (overleg) 3 apr 2021 08:24 (CEST)

Brigada 138[bewerken | brontekst bewerken]

WIU - Geen interwiki, geen bronnen. Op deze manier niet te verifieren. <edit> bij nader inzien en:Agim Ramadani is wel Ew. Ldhank (overleg) 3 apr 2021 09:10 (CEST)

Stichting Strijd Tegen Misbruik[bewerken | brontekst bewerken]

WIU - Onnodige persoonlijke details. Joostik (overleg) 3 apr 2021 10:16 (CEST)

Misschien dat Joostik iets verder kan toelichten wat hij met die "persoonlijke details" bedoelt, maar zelf valt me al wel de zinsnede Dit ging niet van een leien dakje en heeft heel wat jaren gekost, in de tijdlijn kunt u zien hoeveel moeite het heeft gekost om dit voor elkaar te krijgen. op. Dat klinkt niet neutraal terwijl het rechtstreeks aanspreken van de lezer ook ongewenst is. De externe link past daarbij beter in een voetnoot (overigens geen onafhankelijke bron). Encycloon (overleg) 3 apr 2021 12:44 (CEST)


Diverse aanpassingen gedaan, hoop dat de pagina nu goedgekeurd gaat worden. Gebruiker:Encycloon

Misschien dat Joostik iets verder kan toelichten wat hij met die "persoonlijke details" bedoelt, maar zelf valt me al wel de zinsnede Dit ging niet van een leien dakje en heeft heel wat jaren gekost, in de tijdlijn kunt u zien hoeveel moeite het heeft gekost om dit voor elkaar te krijgen. op. Dat klinkt niet neutraal terwijl het rechtstreeks aanspreken van de lezer ook ongewenst is. De externe link past daarbij beter in een voetnoot (overigens geen onafhankelijke bron)

Gebruiker:Joostik bovenstaand ook aangepast en neutraler gemaakt en andere link erin gezet.

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Robbymail (overleg · bijdragen)

Rainer Johannes Homburg[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Mist opmaak en bevat gebrekkig taalgebruik. Encycloon (overleg) 3 apr 2021 11:48 (CEST)

Casper en Emma[bewerken | brontekst bewerken]

WIU – Niet af, mist bronnen, opmaak en is gebrekkige deelvertaling van elders. Hoyanova (overleg) 3 apr 2021 12:49 (CEST)

Szolem Mandelbrot[bewerken | brontekst bewerken]

WIU - Dit is geen artikel, het voldoet onder andere niet aan WP:BEG en WP:C. Mikalagrand (overleg) 3 apr 2021 15:22 (CEST)

Opmerking Opmerking Ik zie in andere taalversies dat hij 'Mandelbrojt' heette. Thieu1972 (overleg) 3 apr 2021 17:07 (CEST)
Ik heb het artikel opgepoetst en van een biografisch gedeelte voorzien. Wat betreft zijn werk heb ik niks vermeld: ik heb er gewoon te weinig verstand van om er iets zinnigs over te kunnen zeggen. Dat mag iemand doen met meer verstand van zaken. Thieu1972 (overleg) 3 apr 2021 17:29 (CEST)

Commune van Besançon[bewerken | brontekst bewerken]

Weg – Het betreft een computervertaling die nou niet bepaald goed heeft uitgepakt: de tekst is in feite onbegrijpelijk. Waarom dit artikel als gecontroleerd is afgevinkt, is me dan ook een raadsel.
Ik ga er van uit dat het een vertaling van de inleiding van het Franstalige artikel betreft. De bronnenlijst in ons artikel is indrukwekkend, maar lijkt ook overgenomen te zijn. En gezien de uiterst warrige tekst, vraag ik me sowieso af wat de toegevoegde waarde is van al die voetnoten. Thieu1972 (overleg) 3 apr 2021 17:50 (CEST)

Aedan Hamminga[bewerken | brontekst bewerken]

NE – zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20210313#Aedan Hamminga Rwzi (overleg) 3 apr 2021 18:17 (CEST)

Ik heb het artikel per direct verwijderd: 1) het artikel was vrijwel identiek aan het vorige maand verwijderde artikel en 2) de persoon is nog steeds NE.
Indien de aanmaker van mening is dat het onderwerp prima past in een encyclopedie, kan via WP:TERUG een verzoek worden ingediend. Thieu1972 (overleg) 3 apr 2021 18:23 (CEST)

Berghoeve Brouwerij[bewerken | brontekst bewerken]

Reclame Een niet al te neutraal artikel aangaande een succesvolle brouwerij die een breed assortiment aan toegankelijke bieren brouwt. Gezien de naam van de aanmaker is het een acroniem van de eigenaar van de brouwerij, Jurgen Bootsveld. Fred (overleg) 3 apr 2021 23:20 (CEST)

Hier had je ook een nuweg op mogen zetten wegens expliciete reclame. Dat doe ik dus maar. The Banner Overleg 4 apr 2021 00:45 (CEST)