Gebruiker:Tom Meijer/pseudowetenschap onzin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is mijn persoonlijke lijstje waarvan het niet de bedoeling is dat anderen er wijzigingen in aanbrengen.
Eventuele opmerkingen op de OP van deze pagina.


Bij Wikipedia is de alternatieve kerk sterk in het plaatsen van POV standpunten en het 'verdedigen' daarvan. Op deze pagina heb ik lemma's verzameld die vrijwel zeker allemaal 'e' zijn maar waarvan ik de inhoud beschouw als vallend onder 'onzin/flauwekul', 'fantasie', 'pseudowetenschap', 'kwakzalverij', etc. In deze lemma's is vaak een a- of zelfs anti-wetenschappelijke POV verwerkt. Zolang het om een neutrale beschrijving gaat waaruit de aard van het onderwerp duidelijk blijkt, is er niets aan de hand. Helaas trekken deze onderwerpen lieden aan die menen dat een neutraal beschreven onderwerp niet de juiste weergave van de 'feiten' geeft. Zij menen die 'juiste feiten' wel te weten met alle gevolgen van dien. Zo af en toe zal ik enkele pagina's controleren op het POV-gehalte en proberen daar wat aan te doen.

Ten tijde van de inventarisatie bestonden enkele categorieën die de inventarisatie makkelijk maakten. Omdat het voortbestaan van de categorieën onzeker is, leek het mij nuttig in mijn gebruikersruimte een lijst samen te stellen waar ik min of meer zelf grip op de situatie heb.

Omdat deze lijst de stand van zaken aan het eind van 2008 weergeeft is zij zeker niet 'compleet'. Ik stel me zo voor dat dit ook geen statische lijst zal zijn: er komt bij en er gaat af.


Onzin/flauwekul, fantasie en pseudowetenschap[bewerken | brontekst bewerken]