Overleg Wikipedia:Wikiproject/België

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Informatiepictogram Plaats op deze pagina je verzoeken tot hulp, verzoeken om feedback en alle andere vragen waarbij input van andere gebruikers gewenst zijn.
Wil je alle deelnemers van dit wikiproject een notificatie geven dat er ergens aandacht voor gevraagd wordt, begin je bericht dan met {{Ping project|België}}: ... - ~~~~

Noot: Bovengenoemde notificatie werkt alleen als het tegelijk geplaatst wordt met de handtekening van de plaatsende gebruiker waarin er een link zoals [[Gebruiker:...|...]] staat plus de datum en tijd. Met een sjabloonhandtekening werkt dit sjabloon dus niet! Gebruik dan deze optie met vijf tildes: {{Ping project|België}}: ... [[Gebruiker:{{subst:REVISIONUSER}}|]] ~~~~~


Archief[bewerken]

Afgewerkte items worden verplaatst naar het archief

Welkom[bewerken]

Het heeft even geduurd, maar nu is dit project dan toch opgezet. Ik hoop dat het zo makkelijker wordt om elkaar te kunnen helpen en Wikipedia te kunnen vervolledigen en verrijken met kwalitatievere artikelen. Wees welkom! Romaine (overleg) 13 jun 2017 20:13 (CEST)

Mijn toelichting bij het kopje deelnemers werd wat te veel. Dus ik zet het even hier. Ik hou me tegenwoordig vooral bezig met zaken gerelateerd aan strips (voornamelijk Franco-Belgisch). Wereldwijd gezien zijn de drie belangrijkste stromingen binnen de strips de comics, manga en de Franco-Belgische strip. De laatste is de enige Europese stroming en gaat vooral over Frankrijk en België. Voor de Tweede Wereldoorlog werden de meeste strips geïmporteerd uit de VS, maar dat werd stopgezet in WOII waarna de moderne strip in Europa zich pas echt ontwikkeld na de oorlog. Vanaf dan tot ruwweg jaren 70 was België het centrum van de strip in Europa. Daarna heeft Frankrijk die rol overgenomen, maar we zijn nog steeds een belangrijk land voor de strip. Strips, bier,chocolade,... zijn zaken waar we als belgen mee "opscheppen". Zulke zaken zijn echter in Nederland veel minder belangrijk en dus ook veel minder beschreven in betrouwbare bronnen. Het lijkt me moeilijker om objectief naar zoiets te kijken wanneer er een cultuurverschil is.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 13 jun 2017 23:39 (CEST)

Ik begin alvast met het artikel over Iers Vredespark te Mesen. Rob.scheerlinck 14 jun 2017 23:25 (CEST)

Beginnetjes[bewerken]

Is het wel gewenst om beginnetjes aan te maken? Het was toch de bedoeling om Wikipedia te verrijken met kwalitatievere artikelen over Belgische onderwerpen. Ik heb alvast Station Frasnes-lez-Couvin aangepakt zodat het geen beginnetje meer is. Sonuwe () 15 jun 2017 00:25 (CEST)

Eens, het zou minstens een heel aardig streven zijn om geen beginnetjes maar volwaardige artikelen aan te maken. maarten|wpbe|mp 15 jun 2017 00:36 (CEST)
Mijn doel is om de gaten op te vullen en dit was het enige station op die spoorlijn dat nog geen artikel had. Je hebt duidelijk meer informatie gevonden over dit station dan ik dat had. Waarvoor dank! Ook had ik gezocht of er al een item op Wikidata bestond maar vond die niet, maar die bleek toch te bestaan zo te zien. Romaine (overleg) 15 jun 2017 04:16 (CEST)
Liever volwaardige artikels doch is een beginnetje in mijn ogen beter dan een nietsje. Vdkdaan (Gif mo sjette) 15 jun 2017 10:34 (CEST)

Locatie[bewerken]

Ik weet dat de privacy een hoog recht is alhier. Doch is het interessant om te weten van welke regio iedereen is of welke regio zijn kennisgebied is. Het kan interessant zijn om gerichte vragen te stellen aan elkaar. (Bvb bijkomende info op infoborden, foto's, boek uit bib in die gemeente bvb over de geschiedenis van die gemeente, .....) Zij die willen kunnen dat na hun naam schrijven. Ik start. Vdkdaan (Gif mo sjette) 15 jun 2017 10:38 (CEST)

Wikidata[bewerken]

Het lukt me inmiddels heel aardig om gegevens toe te voegen of te corrigeren op Wikidata. Ik zie dat we hier het Sjabloon:Wikidata hebben, dat bijvoorbeeld in het Duits of het Engels een stuk uitgebreider is. "Onze versie" lijkt zelfs helemaal niet te werken. Moeten we überhaupt iets met dat sjabloon? Moet een artikel verwijzen naar Wikidata? maarten|wpbe|mp 15 jun 2017 16:41 (CEST)

@Edoderoo, Rodejong: kunnen jullie als aanmaker/bijdrager iets vertellen over het sjabloon? maarten|wpbe|mp 16 jun 2017 17:51 (CEST)

Dat sjabloon was er dacht ik vanwege deze peiling, maar die is nooit doorgegaan.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 19 jun 2017 14:57 (CEST)

Mini-projecten[bewerken]

Hallo allemaal! Fijn dat dit project opgestart werd! Ik wil er dan ook trachten zo veel mogelijk aan mee te werken. Ik zie hier al diverse interessante pistes of vragen ontstaan. Op zich is het goed dat alles hier nu wat gebundeld wordt. Persoonlijk ben ik er echter van overtuigd dat we veel meer samen kunnen bereiken door te werken rond mini-projecten waarbij we dan met zijn allen samen de aandacht gedurende bijvoorbeeld twee weken bundelen rond een bepaald thema/lijst/probleem. Op die manier kunnen we rond dit (in overleg gekozen) thema of lijst aanzienlijk wat vooruitgang maken op een relatief korte tijd. Persoonlijk vind ik dit voor mij altijd verrijkend (omdat ik dan eens rond andere thema's werk). In een ondertussen reeds grijs verleden hebben we dit ooit een tijdje gedaan rond diverse sportonderwerpen. Zie [1]. Ik hoor graag jullie mening of jullie dit haalbaar achten. Ernie (overleg) 29 jun 2017 23:01 (CEST)

    • hoe mini is mini. Ik ben de initiatiefnemer achter de 2 schrijfweken over Brussel. Omdat een aantal mensen het niet leuk vinden om hetzelfde onderwerp in een schrijfwerk terug te zien speel ik met het idee om volgend jaar een schrijfwerk over het hertogdom Brabant (1100-1700) te doen, met mogelijke samenkomsten in Antwerpen Mechelen en Leuven. Zijn er mensen die hieraan mee willen helpen? Bij voorkeur wonend in die plaatsen? SvenDK (overleg) 30 jun 2017 09:10 (CEST)
De grootte is uiteraard nog te bepalen, in functie van de interesse en het onderwerp. Zelf zie ik het wel specifieker dan bv Brussel. Ik denk dan eerder aan bv "de kerken in Brussel" waarbij er dan, naast verdere vervollediging, ook werk zou kunnen gemaakt worden van de 32 ontbrekende artikels van kerken in Brussel. Een gelimiteerder en specifieker project heeft dan ook als gevolg dat er iets kan "afgerond" worden (voor zover ons werk hier ooit af is natuurlijk) wat dan (bij mij althans) toch leidt tot een zekere voldoening. Ernie (overleg) 30 jun 2017 09:25 (CEST)
Hi Ernie, Dat lijkt me een uitstekend idee! Ik zat ook al met dit idee te spelen, maar had nog geen concreet beeld hoe dit op te gaan zetten binnen dit project. Al is het wel zo dat op bepaalde momenten ik er meer tijd voor heb dan op andere momenten. Ik denk dat het goed is om inderdaad ons te richten op een gelimiteerder onderwerp, maar als er behoefte is tot een ruimere vorm kan er eventueel afgewisseld worden. Romaine 30 jun 2017 21:40 (CEST)
Dank voor je reactie Romaine. Ik zou toch graag willen starten met een 5-tal mensen. Indien er voldoende interesse wil ik wel verder denken over hoe dat hier op te zetten en concreet te maken. Ernie (overleg) 2 jul 2017 00:26 (CEST)
Helaas blijkt er amper interesse te zijn. Ernie (overleg) 9 jul 2017 14:28 (CEST)
Ik ben wel geïnteresseerd in het hertogdom Brabant en meer bepaald in het markgraafschap Antwerpen. Norbert zeescouts (overleg) 9 jul 2017 16:11 (CEST)

Fotowedstrijd Wiki Loves Public Space gaat van start[bewerken]

== Deelnemers == Voeg jezelf hieronder toe als je deel wilt nemen aan dit wikiproject en mee wilt helpen. Geef gerust ook aan als je met een bepaald onderwerpengebied bezig bent.

Romaine 13 jun 2017 20:11 (CEST) - ik hou me graag bezig met erfgoed, geografie, infrastructuur en allerhande andere onderwerpen Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 13 jun 2017 23:33 (CEST) - Ik hou me tegenwoordig vooral bezig met zaken gerelateerd aan strips (voornamelijk Franco-Belgisch). SvenDK (overleg) 14 jun 2017 06:03 (CEST) - ik schrijf zowiso veel over Belgische onderwerpen in het algemeen en Brussel in het bijzonder maarten|wpbe|mp 14 jun 2017 08:30 (CEST) Er komt heel wat mooie popmuziek uit België. MJJR (overleg) 14 jun 2017 10:09 (CEST) Onderwerpen: erfgoed, infrastructuur, biografieën... Geertivp (overleg) 14 jun 2017 20:44 (CEST) - Belgische professoren, gebouwen, gemeenten, plaatsen, kerkhoven, geschiedkundige gebeurtenissen, gekoppeld aan OpenStreetMap Grottem (overleg) 14 jun 2017 21:48 (CEST) - Ik hou me meestal bezig met Belgische sporters, sportclubs,... HistorXIII (overleg) 14 jun 2017 22:58 (CEST) - Ik hou me vooral bezig met politiek Rob.scheerlinck (overleg) 14 jun 2017 23:00 (CEST) - Sport, maar eveneens erfgoed kan mij boeien. Beireke1 (overleg) 15 jun 2017 09:49 (CEST) kunst en cultuur, sporadisch ook andere onderwerpen zoals sport, geschiedenis,... Vdkdaan (Gif mo sjette) 15 jun 2017 10:41 (CEST) Natuurgebieden, erfgoed, bekende personen. - Centrum West-Vlaanderen en Gent Face-smile.svg4ever(Overleg) 15 jun 2017 13:59 (CEST) - Regio Sint-Niklaas en regio Antwerpen Wikibelgiaan (overleg) 16 jun 2017 11:53 (CEST) - Ik ben vooral geïnteresseerd in geschiedenis, politiek en sporadisch andere (vaak gerelateerde) onderwerpen, zoals bijvoorbeeld heraldiek. - Leuven en het Waasland zijn mij het meest vertrouwd. Norbert zeescouts (overleg) 17 jun 2017 13:20 (CEST) Stations, Antwerpen, Antwerpse tramlijnen, schepen, openbaar vervoer, lokale geschiedenis, ... Ernie (overleg) 29 jun 2017 22:35 (CEST) Algemene interesse in mijn land, maar vooral actief op sportgerelateerde onderwerpen. Nasty nas (overleg) 3 jul 2017 15:51 (CEST) Vooral interesse in (bouwkundig) erfgoed, kunst en cultuur. Philemonbaucis (overleg) 3 jul 2017 21:37 (CEST) Interesse in historische onderwerpen Flag of Belgium.svg Monseigneur Léopold (Contact) 27 aug 2017 10:02 (CEST) - Toevoegen van buurtschappen, daarnaast autosnelwegen, etc. Bezig met beschrijving van de dorpen en steden in de provincie Luik en de kerken, watermolens, kastelen en andere bezienswaardigheden. Fred (overleg) 27 jan 2018 15:42 (CET) MichielDMN 🐘 (overleg) 2 feb 2018 20:23 (CET) - Diverse onderwerpen, waaronder strips, beroemdheden en politiek. Mette (overleg) 28 feb 2018 09:01 (CEST) Paul Hermans (overleg) 8 mrt 2018 12:41 (CET) - Erfgoed en fotograferen ervan Marvi2131 (overleg) 12 mrt 2018 15:23 (CET) gemeenten en dorpen E10H msg 19 nov 2018 7:01 (CET) Voetbal & beetje basketbal K.vliet (overleg) 18 jan 2019 09:02 (CET) - alles over natuur, bos, landschap en waterbeheer OrviIIe (overleg) 20 mrt 2019 13:37 (CET) - voetbal, lokale geschiedenis, acteurs @deelnemers wikiproject België: Morgen 1 juli 2017 gaat de fotowedstrijd Wiki Loves Public Space beginnen in België. Dit jaar is het eerste jaar waarin gedurende de gehele zomer er panoramavrijheid bestaat in België (info), wat betekent dat moderne gebouwen en kunstwerken in de openbare ruimte vrijelijk gefotografeerd mogen worden en de foto's vrij gepubliceerd mogen worden. Jarenlang konden we op Wikipedia in artikelen geen foto's van moderne gebouwen en kunstwerken in de openbare ruimte gebruiken door deze beperking in het Belgische auteursrecht. Om deze vrijheid te vieren en om het jarenlang niet kunnen uploaden van foto's van deze Belgische onderwerpen (en dus kalere artikelen) te compenseren organiseren we deze fotowedstrijd.

Tijdens de zomermaanden juli en augustus 2017 kun je deelnemen door jezelf gemaakte foto's van moderne gebouwen, kunstwerken, erfgoedmonumenten en herdenkingsmonumenten, die zich in de openbare ruimte in België bevinden te uploaden.

Zie voor meer informatie over hoe deel te nemen op: Commons:Wiki Loves Public Space 2017 in België.

Deze fotowedstrijd wordt ook ondersteunt door Wikimedia België. Succes met fotograferen! Romaine 30 jun 2017 21:41 (CEST)

We staan in De Standaard: Wikimedia wil uw foto’s - Romaine (overleg) 6 jul 2017 07:21 (CEST)

Docent[bewerken]

Ik kwam toevallig bovenstaand artikel tegen en de inhoud verbaasde me een beetje. De eerste zin klopt dacht ik wel. Dan staat er echter "In Nederland..." terwijl dat bij mijn weten ook hier zo is. Ligt het aan mij of zijn er regionale verschillen of is dat verouderd? Docent lijkt me namelijk ook gewoon een synoniem voor leraar of onderwijzer.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 10 jul 2017 07:14 (CEST)

Ik ben zelf docent in de avondschool, dus gewoon leraar (geen academische titel). KroySquare.jpgDirkVE overleg 10 jul 2017 08:44 (CEST)

Golden River City Jazz Festival[bewerken]

Iemand uit Kortrijk die weet wat met dit festival (en ook de organiserende Golden River City Jazz) is gebeurd. Na een feesteditie, ik vermoed in 2010, vind ik er weinig nog van terug. Is dit evenement gestopt? Livenws (overleg) 5 sep 2017 23:48 (CEST)

Ik ben wel niet van Kortrijk maar in de krantenarchieven vind ik wel nog verslagen en aankondigingen van de festivals terug tot in 2015 (55ste editie op zondag 6 september 2015). Ik veronderstel dat ze daarna gestopt zijn. De Golden River City Jazz Band trad in 2017 nog op. Sonuwe () 6 sep 2017 00:16 (CEST)
Bedankt voor het antwoord! Kan je mij zeggen waar ik dit kan terugvinden? Dan kan ik het artikel aanpassen. Livenws (overleg) 6 sep 2017 00:41 (CEST)
Hier en hier. De krantenarchieven kunnen enkel in bibliotheken geraadpleegd worden of door personen met een betalend abonnement. In 2015 enkel kleine aankondigingen in "De Streekkrant" en "De Zondag", in 2014 nog een kleine aankondiging in "Het Laatste Nieuws". Blijkbaar was het toen al vrij kleinschalig. Sonuwe () 6 sep 2017 01:05 (CEST)
Ik vond dit Nieuwsblad artikel van 4/9/2017: "Het traditionele jazzfestival vond dit jaar niet plaats, maar in de Budastraat waren er jamsessies, de Leiestraat inviteerde de groep Carmamuse en in de Voorstraat trad de Chileense saxofonist Marcelo Moncada op., het lijkt er dus op dat er in 2016 nog een editie geweest is, dat leidt ik eruit af en ik heb ook zo aangepast. Nogmaals dank voor de hulp! Livenws (overleg) 6 sep 2017 13:51 (CEST)

Te redden[bewerken]

Kasteel van Limont - Kleine zoektocht levert me niet veel op, maar waarschijnlijk staat het ergens in een boek vermeld. Livenws (overleg) 9 sep 2017 02:11 (CEST)

Het kasteel is niet beschermd maar wel opgenomen in de inventaris van het Waalse onroerend erfgoed, hier is de fiche over het kasteel. Sonuwe () 9 sep 2017 09:14 (CEST)

Uit te breiden artikel enola[bewerken]

Zonet heb ik het artikel Enola (webzine) aangemaakt. Ik ben er vrij zeker van dat het onderwerp E genoeg is om behouden te blijven. Maar het is een kort artikel en de E-waarde zou voornamelijk moeten blijken uit de ontstaansgeschiedenis (fusie tussen de E bevonden onderwerpen goddeau en Digg*, beschreven door onafhankelijke bron) en de aantallen medewerkers. Immers, een klein onbenullig webzine zou toch geen honderd medewerkers bezighouden. Maar die honderd medewerkers zullen ongetwijfeld deels vrijwilligers zijn.

Mocht iemand goede bronnen weten die de E-waarde helpen verduidelijken, dan zou dat zeer op prijs gesteld worden. maarten|wpbe|mp 10 sep 2017 17:26 (CEST)

Dit en dit misschien.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 10 sep 2017 22:00 (CEST)
Inderdaad, dank voor de links. maarten|wpbe|mp 10 sep 2017 22:02 (CEST)

Kolenspoor[bewerken]

Het Kolenspoor is een voormalige spoorlijn in Limburg waar een toeristentrein op reed. Ik heb dat artikel aangevuld met recente informatie. Ik lees daar dat Kolenspoor over spoorlijn 21A reed, waar ook over het Kolenspoor wordt gesproken. Ik keek wat verder en kwam ook op spoorlijn 21B terecht, ook daar over Kolenspoor gesproken. Maar spoorlijn 21B is niet opgenomen in het artikel Kolenspoor zelf. Ik had gehoopt dat OVWIKI wat meer kon vertellen, maar dat is niet zo. Begrijp ik nu dat er een fietspad ligt op lijn 21A, of ook op lijn 21B of op gedeeltes van één of beide lijnen? Er werd recentelijk gepleit voor nog een fietssnelweg aan te leggen ook Kan iemand dit verduidelijken of verder aanvullen in de artikels? Voorts ook nog niet duidelijk waar al het treinmaterieel naar toe is nadat Kolenspoor ermee ophield. Ik denk dat de lijst ook niet volledig is. Zie hier nog een foto uit 2016 van een voormalig slaaprijtuig die werd gebruikt als slaapvoorzieningen voor gasten, dus waarschijnlijk staat die er nog, maar wordt het nog gebruikt? Ik had er enkele jaren geleden nog reclame van tegengekomen. Livenws (overleg) 13 sep 2017 01:02 (CEST)

Dat artikel rammelt inderdaad aan alle kanten. Ik zal er de volgende dagen eens naar kijken. Sonuwe () 13 sep 2017 16:59 (CEST)
Deze website gebruik ik altijd o.a. om de fietsostrades te checken. Ik weet niet waar het kolenspoor ligt, maar als je dat vergelijkt met die kaart op die website zou je normaal kunnen kijken of er een fietsostrade (gepland) is. Klik op de fietsostrade en dan zie je ook de lengte van de fietsostrades en het aantal kilometers dat er gerealiseerd van is. De nummers zijn gewoon de namen ervan. De F1 is bv. de fietsostrade van Antwerpen-Mechelen-Brussel.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 13 sep 2017 17:08 (CEST)
Oh, ik zie wel een gelijkenis tussen de F74 en een deel van het traject van spoorlijn 21A. De F74 lijkt ook afgewerkt te zijn volgens de website.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 13 sep 2017 17:17 (CEST)
Maar het Kolenspoor liep over lijn 21B naar Eisden. Lijn 21A liep naar Maaseik, is inderdaad een fietspad (volgens mij nog geen fietsostrade want ik ben er een maand geleden nog over gefietst) maar die lijn heeft NIETS te maken met het Kolenspoor. Zoals ik al zei, dat artikel rammelt aan alle kanten. Sonuwe () 13 sep 2017 19:30 (CEST)

Flandria[bewerken]

De Flandria schepen worden weldra verkocht: [2]. De Flandria 16, Flandria 1, en Flandria 18 gaan vermoedelijk naar het buitenland. Van de Flandria 1 is er nog geen enkele afbeelding op Commons Commons:Category:Flandria ships. Als iemand in de buurt nog snel even deze mooie schepen wil vereeuwigen? Livenws (overleg) 15 nov 2017 18:36 (CET)

#100wikiwomen challenge 2017-2018[bewerken]

Vandaag gaat de #100wikiwomen challenge 2017-2018 van start. Mocht je toch al van plan zijn om ergens in de komende drie maanden een artikel te schrijven over een Belgische vrouw, dan is het misschien een aardig idee om dat dan meteen te doen in het kader van de challenge. Wil je een cadeautje winnen, dan heb je nog een paar uur om je in te schrijven. @Ecritures: Ik neem aan dat inschrijven en meedoen de komende maanden ook gewoon nog kan? maarten|wpbe|mp 29 nov 2017 16:50 (CET)

Tony Willems[bewerken]

Deze Belgische acteur en regisseur heeft een artikel op Tony Willems waarop iemand heeft aangegeven verbetering te willen zien. Wie kan er helpen? Romaine (overleg) 9 dec 2017 10:09 (CET)

Het artikel was ondanks de inspanning van Gebruiker:Andries Van den Abeele toch verwijderd maar het is nu teruggeplaatst in mijn gebruikersnaamruimte waar ik het deze week zal proberen op te knappen. Sonuwe () 26 dec 2017 16:44 (CET)

Dag van de zorg[bewerken]

Ik heb bovenstaand nieuw (Belgisch) artikel op TBP gezet. Het huidige artikel leek me een beetje een twijfelgeval en omdat het op een redirect gezet, viel de aanmaak niet zo op (niet via de gebruikelijke controleerlijsten). Twijfelgevallen met weinig controle zet ik liever voor de zekerheid op TBP. Ik zet het ook maar hier zodat andere gebruikers hier nog hun mening op TBP kunnen zetten. Vrolijk kerstfeest.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 26 dec 2017 16:05 (CET)

Kortrijk[bewerken]

Wie is er bekend met Kortrijk? Ik wil graag de coördinaten prikken van de wijk Soetens Molen en Pius X (Kortrijk). Wie kan de coördinaten prikken of wie kan mij het middelpunt van de wijk aanwijzen? Alvast bedankt! Romaine (overleg) 27 jan 2018 16:47 (CET)

Opgezocht en toegevoegd. Het centrum van de Pius X-wijk bevindt zich aan de kerk en school terwijl de Soetens Molen-wijk zich nabij de voormalige molen bevindt, waar ik het centrum van de wijk aan de bushalte "Soetens Molen" genomen heb. KroySquare.jpgDirkVE overleg 28 jan 2018 11:12 (CET)
Dank! Romaine (overleg) 2 feb 2018 15:18 (CET)

Nieuwjaarsbijeenkomst 2018[bewerken]

BOZAR

== Deelnemers == Voeg jezelf hieronder toe als je deel wilt nemen aan dit wikiproject en mee wilt helpen. Geef gerust ook aan als je met een bepaald onderwerpengebied bezig bent.

Romaine 13 jun 2017 20:11 (CEST) - ik hou me graag bezig met erfgoed, geografie, infrastructuur en allerhande andere onderwerpen Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 13 jun 2017 23:33 (CEST) - Ik hou me tegenwoordig vooral bezig met zaken gerelateerd aan strips (voornamelijk Franco-Belgisch). SvenDK (overleg) 14 jun 2017 06:03 (CEST) - ik schrijf zowiso veel over Belgische onderwerpen in het algemeen en Brussel in het bijzonder maarten|wpbe|mp 14 jun 2017 08:30 (CEST) Er komt heel wat mooie popmuziek uit België. MJJR (overleg) 14 jun 2017 10:09 (CEST) Onderwerpen: erfgoed, infrastructuur, biografieën... Geertivp (overleg) 14 jun 2017 20:44 (CEST) - Belgische professoren, gebouwen, gemeenten, plaatsen, kerkhoven, geschiedkundige gebeurtenissen, gekoppeld aan OpenStreetMap Grottem (overleg) 14 jun 2017 21:48 (CEST) - Ik hou me meestal bezig met Belgische sporters, sportclubs,... HistorXIII (overleg) 14 jun 2017 22:58 (CEST) - Ik hou me vooral bezig met politiek Rob.scheerlinck (overleg) 14 jun 2017 23:00 (CEST) - Sport, maar eveneens erfgoed kan mij boeien. Beireke1 (overleg) 15 jun 2017 09:49 (CEST) kunst en cultuur, sporadisch ook andere onderwerpen zoals sport, geschiedenis,... Vdkdaan (Gif mo sjette) 15 jun 2017 10:41 (CEST) Natuurgebieden, erfgoed, bekende personen. - Centrum West-Vlaanderen en Gent Face-smile.svg4ever(Overleg) 15 jun 2017 13:59 (CEST) - Regio Sint-Niklaas en regio Antwerpen Wikibelgiaan (overleg) 16 jun 2017 11:53 (CEST) - Ik ben vooral geïnteresseerd in geschiedenis, politiek en sporadisch andere (vaak gerelateerde) onderwerpen, zoals bijvoorbeeld heraldiek. - Leuven en het Waasland zijn mij het meest vertrouwd. Norbert zeescouts (overleg) 17 jun 2017 13:20 (CEST) Stations, Antwerpen, Antwerpse tramlijnen, schepen, openbaar vervoer, lokale geschiedenis, ... Ernie (overleg) 29 jun 2017 22:35 (CEST) Algemene interesse in mijn land, maar vooral actief op sportgerelateerde onderwerpen. Nasty nas (overleg) 3 jul 2017 15:51 (CEST) Vooral interesse in (bouwkundig) erfgoed, kunst en cultuur. Philemonbaucis (overleg) 3 jul 2017 21:37 (CEST) Interesse in historische onderwerpen Flag of Belgium.svg Monseigneur Léopold (Contact) 27 aug 2017 10:02 (CEST) - Toevoegen van buurtschappen, daarnaast autosnelwegen, etc. Bezig met beschrijving van de dorpen en steden in de provincie Luik en de kerken, watermolens, kastelen en andere bezienswaardigheden. Fred (overleg) 27 jan 2018 15:42 (CET) MichielDMN 🐘 (overleg) 2 feb 2018 20:23 (CET) - Diverse onderwerpen, waaronder strips, beroemdheden en politiek. Mette (overleg) 28 feb 2018 09:01 (CEST) Paul Hermans (overleg) 8 mrt 2018 12:41 (CET) - Erfgoed en fotograferen ervan Marvi2131 (overleg) 12 mrt 2018 15:23 (CET) gemeenten en dorpen E10H msg 19 nov 2018 7:01 (CET) Voetbal & beetje basketbal K.vliet (overleg) 18 jan 2019 09:02 (CET) - alles over natuur, bos, landschap en waterbeheer OrviIIe (overleg) 20 mrt 2019 13:37 (CET) - voetbal, lokale geschiedenis, acteurs @deelnemers wikiproject België: Hallo allen, Op 16 februari 2018 organiseren we als Wikimedia België een nieuwjaarsbijeenkomst samen met de prijsuitreiking van de fotowedstrijd Wiki Loves Public Space. De bijeenkomst met borrel zal plaatsvinden in het klassieke gebouw van BOZAR in Brussel, naar het ontwerp van architect Victor Horta, dat sinds 1 januari 2018 publiek domein is!

Voorafgaand prijsuitreiking + borrel is er een presentatie over samenwerking tussen Wikipedia/etc en culturele instellingen (GLAM). Iedereen is welkom op bij beide delen aanwezig te zijn, maar alleen voor de prijsuitreiking, borrel, expo's en napraten is ook prima.

Zie voor meer informatie: Uitnodiging voor de nieuwjaarsbijeenkomst 2018

Hopelijk tot ziens op 16 februari! Romaine (overleg) 2 feb 2018 15:30 (CET)

Locatie van deze kerk[bewerken]

Hi allen (en @Sonuwe): Wie kan de locatie van deze kerk vinden? Zie de foto op: Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk (Flémalle-Haute). Let op: er bestaat ook een kapel met deze naam die ook aangeduid wordt met kerk, maar is een ander gebouw. Wie kan de plek achterhalen? Romaine (overleg) 4 feb 2018 07:45 (CET)

Het is dus niet de kapel op de hoek van de Rue du Beau Site en de Place de la Liberté. Norbert zeescouts (overleg) 4 feb 2018 08:43 (CET)
Zo te zien, niet. Zie hier het gebouw op de hoek Rue du Beau Site-Place de la Liberté. Er zijn twee straten die de naam Rue du Beau Site hebben. Ik ben ze allebei afgegaan met Streetview maar zonder resultaat. Ook het gebouw op de achtergrond, links, met de smalle ramen heb ik niet kunnen vinden. maarten|wpbe|mp 4 feb 2018 11:45 (CET)
Het is al bijna zeven jaar geleden dat ik daar die foto genomen heb maar gelukkig herinner ik mij nog haarfijn waar dit was, nl. hier (voorzijde) en hier (achterzijde). Omwille van de stand van de zon heb ik toen een foto van de achterzijde van de kerk moeten nemen. Inmiddels zijn de coördinaten toegevoegd in het artikel. Sonuwe () 4 feb 2018 12:25 (CET)
In het artikel staat nu: "(...) aan de Rue du Beau Site in de wijk Les Trixhes." Ik stel voor om de straatnaam te verwijderen en dus in deze zin alleen nog de wijk te vermelden waar de kerk in te vinden is. maarten|wpbe|mp 4 feb 2018 13:29 (CET)
Ik zie net dat volgens deze site het geen RK-kerk meer zou zijn maar een kerk van de evangelische gemeenschap. Blijkbaar wordt er terug gekerkt in de oude kapel en is de nieuwe kerk verkocht aan de protestanten. Sonuwe () 4 feb 2018 13:49 (CET)
Lijkt me logisch, nu de tijd van de uit hun voegen barstende katholieke kerken voorbij is. Ook de parochiezaal ligt er vlakbij aan de Place de la Liberté. Mogelijk moeten we het artikel herwerken naar twee kerken waarvan de katholieke op de hoek van de Rue du Beau Site en de Place de la Liberté en de evangelische kerk aan de Rue Les Marnières waar Sonuwe zijn foto's nam. Norbert zeescouts (overleg) 4 feb 2018 14:16 (CET)
Dan krijgen we de artikelen (bijvoorbeeld) Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk (kapel in Flémalle-Haute) en Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk (zaalkerk in Flémalle-Haute), met het al bestaande lemma als dp. Ik stel mijn kladblokruimte graag ter beschikking voor de artikelen. Hier de kapel en hier de zaalkerk. (Er van uit gaande dat het inderdaad om een zaalkerk gaat en dat we überhaupt het type gebouw als deel van het lemma gaan gebruiken, ik ga hier mogelijk te snel door de bocht.) maarten|wpbe|mp 4 feb 2018 17:04 (CET)
Als die kapel terug een kerk is geworden, is het geen kapel meer maar wel een kerk. Het gebouw lijkt me groot genoeg om van een volwaardige kerk te spreken. En als evangelische kerk zal die zaalkerk mogelijk niet meer aan Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand gewijd zijn. Ik weet niet welke strekking hier als evangelisch wordt omschreven. De Lutheranen zijn al iets meer Mariagezind dan de Calvinisten. We kunnen dus eerder spreken van een Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk (katholieke kerk in Flémalle-Haute) en een voormalige Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk (nu evangelische kerk in Flémalle-Haute). We kunnen beide kerken ook voorlopig samen op een pagina beschrijven tot we weten onder welke juiste benaming we beide kerken kunnen of moeten scheiden. Norbert zeescouts (overleg) 4 feb 2018 17:23 (CET)
Ah kijk, in mijn enthousiasme ging ik inderdaad iets te snel. Ik heb de links naar mijn kladblokruimte in mijn vorige bericht aangepast. Mocht het (nog) niet nodig zijn om de gebouwen aparte pagina's te geven; prima, maar weet dat de links naar de kladblokjes er alvast zijn. maarten|wpbe|mp 4 feb 2018 17:31 (CET)
Dank allen voor de input! Ik denk dat we gewoon tussen haakjes de straatnaam erachter moeten zetten, en op beide artikelen naar elkaar verwijzen. Het lijkt me geen goed idee om één artikel over twee verschillende kerkgebouwen te hebben. Romaine (overleg) 4 feb 2018 19:19 (CET)
De huidige pagina kan dan een dp worden. Norbert zeescouts (overleg) 4 feb 2018 19:41 (CET)
Wegens tijdsgebrek heb ik vandaag niet meer kunnen reageren. Ik heb ook foto's van de kapel waarop aan de voorkant in het groot het jaartal "1903" is aangebracht. Verder heb ik nog een foto teruggevonden van de regeling van de kerkvieringen in 2011 voor de wijk Trixhes. Zowel de kerk, aangeduid als "Trixhes" als de kapel, aangeduid door "Trixhes-chapelle" werden toen gebruikt voor misvieringen, de kapel elke zondag om 18h en de kerk elke eerste en derde zondag van de maand om 9h30. Op dat moment werd de kapel dus al meer gebruikt dan de kerk. Het is dus niet onlogisch dat de kerk werd verkocht, waarschijnlijk in 2013 of 2014 maar dat moet ik nog verder uitzoeken. Binnen enkele dagen heb ik wat meer tijd en zal ik mij ermee bezighouden. Sonuwe () 4 feb 2018 21:39 (CET)

Coördinaten gewenst natuurgebieden in België[bewerken]

Hallo allemaal, Er zijn nu op nl-wiki 85 artikelen van natuurgebieden in België die geen coördinaten hebben. Ik heb een overzicht van deze artikelen geplaatst op Wikipedia:Wikiproject/België/Werkpagina. Wie wil er meehelpen om al deze artikelen coördinaten te geven?

Tools om de coördinaten van een bepaalde locatie te prikken: tool 1 of tool 2

  1. Selecteer het type:forest (het type dat gebruikt wordt voor alle natuurgebieden)
  2. Prik de coördinaten en zoom in zodat het onderwerp goed in beeld is
  3. Kopieer het coördinatensjabloon naar het artikel (en plaats het onderaan het artikel, boven de categorieën en boven de defaultsort)

Voel je vrij de werkpagina te bewerken als je aan een artikel de coördinaten hebt toegevoegd. Als je de locatie niet kon vaststellen, maak dit dan kenbaar op de werkpagina door dat achter het natuurgebied dat te vermelden. Alvast bedankt! Romaine (overleg) 4 feb 2018 20:32 (CET)

Waarom zet je dit verzoek niet in de kroeg? Kan mooi onder het verzoek om coördinaten van Nederlandse natuurgebieden geplaatst worden. maarten|wpbe|mp 4 feb 2018 23:45 (CET)
Dit is hier ook de juiste plaats. Op mijn hulp kun je rekenen. KroySquare.jpgDirkVE overleg 5 feb 2018 09:29 (CET)
Dit is zeker geen verkeerde plaats, maar de kroeg heeft meer lezers. maarten|wpbe|mp 5 feb 2018 12:33 (CET)
Ik zal er ook eens voor kijken als ik wat meer tijd heb. 5 feb 2018 14:56 (CET) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Vdkdaan (overleg · bijdragen)
Al wat tijd gevonden en al wat gewijzigd. Vdkdaan (Gif mo sjette) 19 feb 2018 11:46 (CET)

Coördinaten gewenst voor Kasteel van Olne[bewerken]

Hi allen, Wie weet de coördinaten vast te stellen van waar het Kasteel van Olne heeft gestaan? Romaine (overleg) 19 feb 2018 09:28 (CET)

Hi, ik heb wel de coördinaten van het poortgebouw. OP inventarislijst van Wallonië staat een copie van een papieren verslag waarvan deze een foto van het kasdteel en het poortgebouw bevat. Via Googlemaps en zoekend in de straat "route du chateau" dan komt men het gerenoveerde poortgebouw tegen op 50 55 38.4 - 5 45 00.6. Te zien via googleearth maar via streetview kan men inzoemen op de voorkant. Men kan dit ook vergelijken met de info (en foto) van deze webstek of ook met deze op commons. Vdkdaan (Gif mo sjette) 19 feb 2018 10:33 (CET)
Uitgevoerd Uitgevoerd - coördinaten poortgebouw toegevoegd. Sonuwe () 19 feb 2018 10:43 (CET)

Uitnodiging voor de GenderGap edit-a-thon in maart 2018 (Brussel)[bewerken]

#WikiGap – laten we de genderkloof op internet dichten

Op Internationale Vrouwendag zullen de Permanente Vertegenwoordiging van Zweden bij de EU, Wikimedia België en de Europese Vrouwenlobby gezamenlijke actie ondernemen om op het internet meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen te creëren. Neem deel aan dit drie uur durende evenement om artikelen over Wikipedia te schrijven en te bewerken op basis van informatie over vrouwenprofielen, experts en rolmodellen in de Europese politiek. Wikimedia zal je kennis laten maken met de basis van Wikipedia en hoe je kunt bewerken. De feministische blogger en activist Linnéa Claeson zal er zijn om te helpen bij het schrijven en bewerken van artikelen.

#WikiGap is bedoeld om een platform te bieden voor vrijwilligers die willen bijdragen aan een gendervriendelijker internet. Tijdens het evenement zullen artikelen niet worden geschreven of bewerkt door de Permanente Vertegenwoordiging van Zweden, maar in plaats daarvan wordt dit gedaan door degenen die deelnemen aan de workshop.

Zie voor meer informatie op: Uitnodiging voor de GenderGap edit-a-thon in maart 2018. Romaine (overleg) 1 mrt 2018 07:20 (CET)

Willy Claes[bewerken]

Vraag op overleg:Willy Claes. Livenws (overleg) 2 mrt 2018 15:17 (CET)

Antwerpse handjes / Congolese handjes[bewerken]

Er werd vandaag een toevoeging gedaan op Antwerpse handjes over de betrekking die het had met Congo. De bewerking werd echter teruggedraaid wegens geen bron. Interessant onderwerp om verder te onderzoeken. Zie: Overleg:Antwerpse handjes - Livenws (overleg) 12 mrt 2018 08:47 (CET)

Wie weet de coördinaten van...[bewerken]

Is het wel nodig om de coördinaten te vermelden van een niet meer bestaande halte, die al bijna 100 jaar is afgeschaft, en gelegen aan een spoorlijn die intussen meer naar het zuiden is verlegd?
Ik heb via Google Earth het oude traçé van de spoorlijn kunnen terugvinden en de afstand vanaf het station Diepenbeek (3,649 km) afgepast. Dan kom ik uit op het kruispunt van de spoorlijn met de Kiezelstraat. Ik ben natuurlijk niet 100% zeker of die halte daar juist lag en dit is trouwens eigen onderzoek waardoor ik die coördinaten niet ga vermelden. Sonuwe () 30 mrt 2018 20:22 (CEST)
Klopt. Dit zijn de coordinaten 50°55'39.4"N 5°21'29.9"E, Deze zijn ook te vinden op deze webstek over het station. Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 30 mrt 2018 20:30 (CEST)
Op die website staat dat het station zou gelegen zijn aan de kruising met de Maastrichtersteenweg, dus een kruispunt dichter bij Hasselt. Wel vreemd omdat de Kiezelstraat richting Godsheide en haar kerk loopt en het dus logischer zou zijn dat de halte daar lag. Dat zou ook beter overeenkomen met de afstand die hier staat vermeld. Sonuwe () 30 mrt 2018 20:43 (CEST)
Ik denk dat het zeker goed is coördinaten op te nemen, op die manier kan men een stuk geschiedenis makkelijker plaatsen waar daar geweest is. Romaine (overleg) 30 mrt 2018 23:43 (CEST)
Zolang er geen duidelijkheid is zou ik geen opnemen. Vdkdaan (Gif mo sjette) 2 apr 2018 23:12 (CEST)
Ik ga morgen naar de Hasseltse bibliotheek om het verder uit te zoeken. Sonuwe () 2 apr 2018 23:35 (CEST)
De halte lag inderdaad aan de Maastrichtersteenweg (zijde Wolskestraat) en ik heb de coördinaten toegevoegd. Sonuwe () 3 apr 2018 13:49 (CEST)
  • Station Halewijn - De coördinaten die nu zijn opgegeven liggen niet langs een spoorlijn. Het moet ergens hier liggen, maar wat zijn de exacte coördinaten? Livenws (overleg) 11 apr 2018 12:17 (CEST)

Gezocht: tankmonumenten van België[bewerken]

Hi allen, De afgelopen dagen ben ik bezig geweest om alle tankmonumenten van België een artikel te geven. Mijn doel is om ze allemaal te hebben, zodat we deze onderwerpenserie volledig beschreven hebben op Wikipedia. De lijst van tankmonumenten lijkt nu redelijk compleet, maar als jullie er nog een tegenkomen of vinden, laat het me vooral weten! Alvast bedankt! Romaine (overleg) 2 apr 2018 19:49 (CEST)

PS: Welk onderwerp (met duidelijke afbakening) zou de volgende kunnen zijn om volledig beschreven te zijn? Romaine (overleg) 2 apr 2018 19:49 (CEST)

Rijksadministratief Centrum in Hasselt[bewerken]

Het artikel over het Rijksadministratief Centrum in Hasselt is genomineerd voor verwijdering. Het artikel is erg mager en verdient een opknapbeurt. Wie helpt er mee? - Romaine (overleg) 31 mei 2018 03:11 (CEST)

  • Het artikel is inderdaad nogal mager. Bouwjaar en architect zou welkom zijn, maar die kan ik niet vinden. Wellicht kan een inwoner van Hasselt hier ten dienste zijn, eventueel ook met foto? Fred (overleg) 31 mei 2018 11:03 (CEST)
  • Geen bronnen gevonden. Philemonbaucis (overleg) 31 mei 2018 22:55 (CEST)
    • Ben er langs gereden en het artikel aangevuld met een foto en de info die ik van de mensen aan de infobalie kreeg. Morgen bel ik architect Schouterden. Paul Hermans (overleg) 5 jun 2018 23:17 (CEST)

Moulin de Cornesse[bewerken]

Hi allen, De Moulin de Cornesse heeft nog geen coördinaten. De coördinaten op Molenecho's lijkt me niet juist. Weet iemand de coördinaten van deze watermolen te achterhalen? Romaine (overleg) 8 aug 2018 04:53 (CEST)

Strips[bewerken]

Strips is 1 van de onderwerpen op Wikipedia waar moeilijk plaatjes voor te maken zijn. Auteursrechten is gewoonlijk het grootste probleem. 1 van de weinige uitzonderingen zijn echter stripmuren omdat er in België sinds 2016 panoramavrijheid is. We hebben voor stripmuren een lijst van Brussel en Antwerpen waar de meeste ook te vinden zijn en die hebben ook bijna allemaal een plaatje. De anderen waren echter nog niet zo duidelijk aangegeven. Dus had ik in klad deels al een overkoepelende lijst gemaakt. Ik had echter wat issues met afbakening enzo en ik kreeg het drukker, dus het bleef wat liggen. Inmiddels heb ik Lijst van stripmuren in België dan maar aangemaakt. Die van Hasselt staan er niet op vermeld, maar die bestaan niet meer (wel kort vermeld bij "Achtergrond"). Op Commons staat wel nog een foto van die muur van Kiekeboe in Hasselt. Via deze pagina zie ik wel nog dat er nog foto's van die in Hasselt waren, maar dat die op Commons verwijderd zijn. Nu ja, ik meld het ook maar even hier mocht er iemand plaatjes willen maken. Voor de duidelijkheid, die van Angoulême, in Frankrijk is er een beperkte vorm van panoramavrijheid, dacht ik. Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 1 okt 2018 14:13 (CEST)

Witte fietsen in België[bewerken]

Zou iemand voor het artikel Witte fiets (gedenkteken) (en de Commons-categorie) een foto kunnen maken van zo'n fiets uit België? Daarvan staat nog niets op Commons. Er zijn ieder geval monumenten geweest in Leuven, Deurne, Waasmunster, Antwerpen en Oostakker. Of ze nog steeds bestaan weet ik natuurlijk niet. Mvg, Encycloon (overleg) 26 nov 2018 10:18 (CET)

+Nieuwe schrijfweken in de kerstperiode[bewerken]

Hallo allen,

Alvast fijne dagen gewenst!

Sinds dit weekend zijn er weer de traditionele schrijfweken begonnen en deze keer gaan die over ons buurland Luxemburg. Zie: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg.

Groetjes - Romaine (overleg) 23 dec 2018 16:17 (CET)

Gemeentelijke herindelingen[bewerken]

In tegenstelling tot onze Noorderburen hebben we niet zoveel gemeentelijke herindelingen. Tenslotte is dat al zo'n 40 jaar geleden (als je Antwerpen niet meerekent, anders zo'n 35 ofzo). Zowat elk jaar zijn er in Nederland wel gemeentelijke herindelingen (vooral sinds eind de jaren 90). Dus elk jaar op Wikipedia heeft dat wijzigingen op de artikelen rond 1 januari als gevolg. (artikels van deelgemeentes aanpassen, cats, sjablonen,... ) Nu zijn er dit jaar voor de eerste keer eens gemeentelijke herindelingen in België. (zie Fusies_van_Belgische_gemeenten#Fusie_van_2019) Die zijn gefuseerd op 1 januari 2019. Alleen zijn die aanpassingen bij categorieën, sjablonen, artikels,... vrij beperkt gebeurd. (we zijn daar wat onervaren mee, vermoed ik) Inmiddels is het al bijna eind januari. Ik heb daarnet de laatste dingen bij Kruisem deels gedaan. (ik ben er nog aan bezig) Dat is niet op 1,2,3 gebeurd. Waar ik nu vooral op stuit, is dat de vlaggen/wapenschilden nog niet op Commons staan (voor zover ik toch gezien heb). In de infoboxen bij de deelgemeentes wordt er ook meestal gebruikt gemaakt van het sjabloon BE-vlag bij de parameter "gemeente=". Echter is er op dat sjabloon nog niets toegevoegd van die gemeentelijke herindelingen waardoor ik dat in de infobox niet goed kan aanpassen. Zo staat bv. op Huise nog in de infobox dat het bij Zingem hoort. Nu ja, ik plaats het ook maar even hier.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 26 jan 2019 00:20 (CET)

Beginnetjes (2)[bewerken]

Beste deelnemers, op Wikipedia bevinden zich momenteel minstens 111 artikelen over België (dit is t/m de tweede subcategorie en inclusief geschiedenis van de Nederlanden) die als beginnetje zijn aangemerkt. Dit is bijvoorbeeld ook uit te splitsen naar cultureel erfgoed in België (17 resultaten), Belgische keuken (7) en voetbal in België (85). Misschien een mooie uitdaging om hier iets van weg te werken? Het zou leuk zijn als eventueel weggewerkte beginnetjes bij de resultaten van dit project gezet zouden worden (niet verplicht natuurlijk). Succes verder met dit project! Mvg, Encycloon (overleg) 17 feb 2019 01:04 (CET)

Markante plekken[bewerken]

Iedere week heeft de VRT een markante plek in België in de kijker op hun website. Deze markante plekken zouden allemaal een artikel moeten hebben, maar dat is voor een aantal (nog) niet het geval. Zie de lijst van markante plekken volgens de VRT. Romaine (overleg) 10 mrt 2019 17:49 (CET)

Primo TBP[bewerken]

Een van een bestverkopende Vlaamse tijdschriften had blijkbaar nog geen artikel. (Primo is een tv boekske) Het werd vandaag/gisteren aangemaakt (niet door mezelf), maar het werd genomineerd als reclame. Staat nu op TBP. Leek me wat raar. Dus gaf even een reactie tegen verwijdering. Ik zet het ook maar hier. Misschien zijn er nog argumenten.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 18 apr 2019 01:06 (CEST)

Pont des Trous in Doornik afbraak begonnen[bewerken]

Allen, het is alweer veel te lang geleden dat ik een bijdrage aan dit mooie project heb geleverd. Laat ik mezelf een klein schopje geven. Hier wordt gevraagd of iemand foto's kan maken van de afbraak van de Pont des Trous in Doornik. maarten|wpbe|mp 2 aug 2019 22:24 (CEST)