Overleg gebruiker:Bennie91
Onderwerp toevoegenWelkom/Welcome
[brontekst bewerken]Welkom op mijn gebruikers overlegpagina. Vragen of opmerking mogen altijd.
Welcome on my user talk page. Questions or remarks are always possible.
Bennie91 17 feb 2009 11:14 (CET)
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.171.948 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
- De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels. - Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik. - Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen. - Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt. - Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel. - Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen. - Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken - Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia - Vraag je mentor om hulp
Iedere nieuwe bewerker krijgt automatisch een mentor. Je kunt bij die persoon terecht met al je vragen. - Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia. - Conflictafhandeling
Kom je er niet uit en dreigt een discussie uit de hand te lopen? Kijk wat je kunt doen om conflicten te voorkomen en waar je terechtkunt als het wel misgaat. - Contactmogelijkheden
Zoek je contact? Je kunt bijvoorbeeld een bericht achterlaten op de overlegpagina van een andere gebruiker, helpdesk, kroeg of chatten op de Discordserver. Ook zijn er genoeg gebruikers die openstaan voor hulp of privécontact via e-mail of een Discordgesprek.
Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder Invoegen → Meer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.
Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 18 feb 2009 09:03 (CET)
Een klein bericht ivm licensering op uw commons overlegpagina. mvg, Deadstar 8 feb 2010 13:07 (CET)
Verwijderingsnominatie Het Einstein meisje
[brontekst bewerken]Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Het Einstein meisje dat is genomineerd door Advance. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100208 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 9 feb 2010 01:00 (CET)
Hallo Bennie. Ikzelf ken de term truss ervoor niet in het Nederlandstalige gebruik. Kon er ook niet 123 op internet wat op vinden. Zou je in het artikel willen aangeven waar dat wordt gedaan? Dank en m.v.g. --Sonty 1 mei 2010 16:24 (CEST)
Het is
[brontekst bewerken]Hai Bennie. Muziekalbums hoeven niet meer met die belachelijke hoofdletters. Zeker als het een Nederlandstalig album is/titels zijn mag er gewoon met kleine letters geschreven worden. Het is zoals het is...~~
Categorie & Wikidata
[brontekst bewerken]Hi Bennie91, Ik zag dat je het artikel Spoorbrug Zuidhorn aangemaakt hebt, mooi werk! Wel wil ik je graag twee suggesties meegeven. Allereerst is het gangbaar dat objecten, zoals een spoorbrug, ook toegevoegd worden aan een gemeentespecifieke categorie. Via de Categorie:Zuidhorn kwam ik achter het bestaan van de Categorie:Bouwwerk in Zuidhorn die ik nu aan het artikel heb toegevoegd. Ook is het gangbaar dat artikelen toegevoegd worden aan Wikidata. Op Wikipedia:Wikidata staat beschreven hoe je dit kunt doen. Voor dit artikel heb ik dat alvast gedaan. Groetjes - Romaine (overleg) 11 okt 2015 18:29 (CEST)
Ok, bedankt voor de suggesties, ik zal er mee aan de slag gaan. Begrijp ik goed dat het koppelen van een artikel aan wikidata het toevoegen van interwiki links naar andere talen op de artikelpagina zelf vervangt? Bennie91 (overleg) 11 okt 2015 18:35 (CEST)
- Ja, dat klopt helemaal. De interwikilinks die linksonder in de menubalk getoond worden, worden rechtstreeks uit Wikidata gehaald. Soms kan er door de cache wel een vertraging ontstaan, maar dat is tijdelijk. Als er verder vragen zijn verneem ik het graag. Groetjes - Romaine (overleg) 11 okt 2015 18:42 (CEST)
Tunnel
[brontekst bewerken]Hej Bennie! Vraagje over jouw aanpassingen in {{Infobox tunnel}}: wat bedoel je met 'lengte' en 'lengtegesloten'? En zit er niet een zekere overlap in 'gaat onder' en 'waterweg' (al kan een tunnel natuurlijk ook onder een berg doorgaan)? Richard 12 okt 2015 14:42 (CEST)
- Hoi Richard. Lengte en lengtegesloten is niet een onderscheid door mij bedacht, maar het lijkt me dat het bedoeld is als lengte = totale lengte tunnel, vanaf het moment dat de (spoor)weg onder maaiveld begint te zakken, dus inclusief een gedeelte waar de tunnel nog niet overdekt is maar al wel zijmuren heeft. Lengtegesloten is het gedeelte van de tunnel dat echt overdekt is c.q. onder de grond zit. Over je tweede vraag heb ik al iets gezegd op Template_talk:Infobox tunnel. Bennie91 (overleg) 12 okt 2015 19:57 (CEST)
- Heb ik gezien. Ik stel voor dat we dáár verder praten (het is geen privé onderonsje tenslotte). Richard 12 okt 2015 20:12 (CEST)
Beoordelingsnominatie Intercity Nieuwe Generatie
[brontekst bewerken]Hallo Bennie91, ik heb zojuist jouw artikel Intercity Nieuwe Generatie ter beoordeling voorgelegd op deze pagina. Omdat vrijwel alles in het artikel glazen bol is, is het naar mijn mening nog veel te vroeg voor een artikel. Zowel de eisen van de NS als de specificaties kunnen nog wijzigen. Mocht je vragen hebben, stel die dan hieronder zodat ik ze ook hier kan beantwoorden. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 4 dec 2015 22:17 (CET)
Tunnels voor de schrijfweken Denemarken
[brontekst bewerken]Hallo Bennie91, Je schrijft regelmatig fraaie artikelen over bruggen en tunnels. Zoals je misschien wel weet zijn vandaag de schrijfweken begonnen met het Koninkrijk Denemarken als thema (incl. de Faeröer en Groenland). Heb je misschien interesse om over de tunnels en bruggen in Denemarken te schrijven? Bv door deze lijst te vertalen (lijst) en de individuele tunnels en bruggen een artikel te geven (bv uit deze, deze en deze categorie). Meer informatie over de schrijfweken is te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Denemarken. Succes! Groetjes - Romaine (overleg) 19 dec 2015 19:21 (CET)
- Bedankt voor dit compliment. Ik wist niet van de schrijfweken. Ik zal er even over nadenken, misschien dat dit wel leuk is om in de kerstvakantie te doen. Bennie91 (overleg) 19 dec 2015 20:45 (CET)
- Wees welkom! Romaine (overleg) 20 dec 2015 15:57 (CET)
Beoordelingsnominatie van o.a. Het Is
[brontekst bewerken]Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Het Is door EvilFreD, De Koek door EvilFreD. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160106 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.
N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 7 jan 2016 01:00 (CET)
Nieuwe lokale schrijfweek: Noord-Brabant
[brontekst bewerken]Hallo Bennie91,
Morgen, 18 januari, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!
We houden van 18 t/m 24 januari 2016 een schrijfweek over de provincie Noord-Brabant. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze provincie. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Noord-Brabant.
Tijdens deze lokale schrijfweek vinden er ook twee lokale schrijfbijeenkomsten plaats:
- Maandag 18 januari (9:00 - 13:00): in het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch
- Donderdag 21 januari (14:00 - 17:00): in de bibliotheek in De Witte Dame in Eindhoven
Je kunt vrij deelnemen aan deze bijeenkomsten, maar het is wel prettig om op de bijeenkomstpagina aan te geven dat je komt.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 17 jan 2016 17:27 (CET)
Zie Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160118 - Agora (overleg) 18 jan 2016 11:27 (CET)
Dubbele schrijfweek Brussel
[brontekst bewerken]Maandag 4 april, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!
We houden tot en met 17 april 2016 een dubbele schrijfweek over de Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze regio. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Brussel.
In samenwerking met het Brussels Netwerk Openbare bibliotheken, de studentenvereniging InfoGroep van de Vrije Universiteit Brussel en Wikimedia België worden 11 schrijfmomenten of edit-a-thons georganiseerd op 6 locaties. Kom gerust langs. Als je hierbij wil assisteren om nieuwe gebruikers te begeleiden, laat dan een berichtje achter bij Gebruiker:SvenDK.
Voor de schrijfmomenten in de Brusselse bibliotheken, wordt gevraagd je in te schrijven via een registratieformulier.
Mocht je liever vanuit je luie zetel thuis werken, dan is het goed te weten dat we al een stevige lijst van Gewenste lemmas hebben.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - SvenDK (overleg) 3 apr 2016 21:15 (CEST)
Positiekaart Noord-Holland
[brontekst bewerken]Beste Bennie91,
Ik probeer al een tijdje een positiekaart+ van Noord-Holland te maken met daarop meerdere plaatsen. Op de positiekaart komen de plaatsen echter allemaal in zee terecht, zoals je kunt zien op mijn kladblok. De coördinaten van deze plaatsen heb ik uit de Locatiebepaler gehaald. Deze lijken juist te zijn, want weergegeven op OSM is het allemaal in orde.
Via Janwillemvanaalst, die mij attendeerde op Overlegpagina over de Sjablonen van de Positiekaarten, klop ik nu bij jou aan met dit probleem.
Eerst dacht ik dat de randcoördinaten in het Sjabloon:Positiekaart Noord-Holland niet juist zijn. Ik heb de breedtecoördinaten tijdelijk aangepast gehad, maar dat hielp maar een beetje. Janwillemvanaalst denkt dat het misschien ligt aan verschillen in coördinaatstelsels. Google gebruikt coördinaatsysteem EPSG:3857 voor zijn kaarten, Nederland gebruikt EPSG:28992 voor cartografie (en dus zijn kaarten ook).
Overigens viel op dat het Sjabloon:Positiekaart Noord-Holland nog de oude kaart bevat. Deze is misschien er tussendoor geglipt toen jij de provinciekaarten in januari hebt geüpdatet.
Weet jij misschien hoe ik dit goed krijg? Alvast bedankt. Vriendelijke groet, Take Mirrenberg (overleg) 29 mei 2016 22:20 (CEST).
- Mmm, van verschillen in coördinatensystemen heb ik geen verstand. Ik heb bij het updaten van de positiekaart sjablonen de nieuwe coördinaten uit Google Maps gehaald. Goed gespot van de Noord-Holland kaart, die is er inderdaad tussendoor geglipt! (Het was me niet opgevallen omdat ik op mijn brug- en tunnelartikelen al Sjabloon:Positiekaart Noord-Holland2 gebruikte). Ik zal morgen nog wat uitgebreider naar je probleem kijken. Bennie91 (overleg) 29 mei 2016 22:30 (CEST)
- Ok, alvast bedankt! Take Mirrenberg (overleg) 30 mei 2016 20:29 (CEST)
- Ik heb er net even naar gekeken, (en meteen de noord holland positiekaart geüpdate), maar ik heb geen idee. Je stipjes lijken teveel naar links verschoven te zijn, maar de laterale coördinaten lijken goed te zijn, via google maps kom ik daar ook op. Misschien moet je er gewoon simpelweg 0,2 bij optellen tot ze goed lijken? Sorry dat ik niet echt een antwoord heb. Bennie91 (overleg) 31 mei 2016 09:51 (CEST)
- Dag Bennie91, bedankt voor je reaktie. Ik zie dat jij de randcoordinaten nog aangepast hebt aan de nieuwe kaart. Hoe heb je die eigenlijk bepaald? Take Mirrenberg (overleg) 31 mei 2016 20:56 (CEST)
- Ik heb er net even naar gekeken, (en meteen de noord holland positiekaart geüpdate), maar ik heb geen idee. Je stipjes lijken teveel naar links verschoven te zijn, maar de laterale coördinaten lijken goed te zijn, via google maps kom ik daar ook op. Misschien moet je er gewoon simpelweg 0,2 bij optellen tot ze goed lijken? Sorry dat ik niet echt een antwoord heb. Bennie91 (overleg) 31 mei 2016 09:51 (CEST)
- Ok, alvast bedankt! Take Mirrenberg (overleg) 30 mei 2016 20:29 (CEST)
Dubbele themaweek cultureel erfgoed
[brontekst bewerken]Gisterochtend heeft de Nederlandse minister voor onderwijs, cultuur en wetenschap, Jet Bussemaker, het startsein gegeven voor de themaweken over cultureel erfgoed op Wikipedia. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen die vallen onder cultureel erfgoed, waar ook ter wereld, inclusief ook de ontwerpers en makers ervan. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Cultureel Erfgoed.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - MediaWiki message delivery (overleg) 30 jun 2016 13:14 (CEST)
Maandag 25 juli starten de LHBT-themaweken!
[brontekst bewerken]Van 25 juli tot en met 7 augustus 2016, tijdens Europride, houden we een dubbele themaweek over LGBT: Engels voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. Doel is om meer artikelen over LHBT op Wikipedia te krijgen. Iedereen kan meedoen door te schrijven over LHBT gerelateerde onderwerpen. Meer informatie is te vinden op de projectpagina van de themaweek.
Doe je mee?
Kijk voor inspiratie op de lijst met gewenste artikelen & deel jouw bijdrage op de resultatenlijst.
Hartelijke groet, de gendergap werkgroep
MediaWiki message delivery (overleg) 19 jul 2016 22:25 (CEST)
Beste Bennie91,
Schrijfweek Italië is begonnen! Van 12 t/m 25 september 2016 houden we een dubbele schrijfweek die gericht is op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Italië.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 12 sep 2016 15:16 (CEST)
Beste Bennie91, in de categorienaamruimte maken we geen gebruik van redirects. Anders kunnen gebruikers foutief artikelen in die categorie neerzetten, zonder dat dat opvalt door de rode link. Daarom heb ik de Categorie:Antwerpen voorgedragen voor directe verwijdering. Wikiwerner (overleg) 12 nov 2016 21:33 (CET)
- Beste Wikiwerner, bedankt voor je berichtje. Dat wist ik niet, bij deze is het duidelijk. Bedankt voor het melden! Bennie91 (overleg) 13 nov 2016 10:51 (CET)
Nieuwe dubbele schrijfweek
[brontekst bewerken]Hallo Bennie91,
De nieuwe dubbele schrijfweek is begonnen!
Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom het Koninkrijk Noorwegen. Het koninkrijk omvat naast Noorwegen zelf ook Jan Mayen en Spitsbergen (Svalbard) in de noordelijke Atlantische Oceaan, en op het zuidelijk halfrond Bouveteiland, Peter I-eiland en Koningin Maudland. Vanuit de Benelux gezien ligt Noorwegen aan de overkant van de Noordzee en hoewel het zo dichtbij ligt is er nog best weinig over dit land geschreven.
Daarom houden we van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017 de schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Noorwegen en haar overzeese territoria.
Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Noorwegen.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 dec 2016 11:54 (CET)
- PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2016. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 25 dec 2016 11:54 (CET)
NS FLIRT
[brontekst bewerken]Goedenavond Bennie91,
Ik heb een opmerking nav uw terugdraai bewerking op de pagina NS FLIRT. Bij treinserie 7500 had ik de vermelding inzet per 11 december 2016 verwijderd. Dit omdat de Flirts hier elke dag alle diensten al rijden. Naar mijn inziens is het duidelijker om de omschrijvingen zoals eerder genoemd daarom te verwijderen. Bij treinserie 9600 en 4400 heb ik deze omschrijvingen ook weggehaald maar dit heeft u niet terug gedraaid. Heeft u bij 9600 en 4400 deze wijziging niet terug gedraaid om dat er staat: Traject wordt bereden in combinatie met SGMm en DD-AR??
Voor alle duidelijkheid; ik zou de omschrijvingen waarin de datum vanaf wanneer start inzet staat gewoon weg halen als de treinen er daadwerkelijk rijden.
Met vriendelijke groet,
Bakel123 (overleg) 29 dec 2016 22:48 (CET)
- Beste Bakel123, Ik snap dat u de opmerking had weggehaald omdat de inzet inmiddels in het verleden ligt. Maar mijns inziens is het duidelijker als er bij alle trajecten staat vanaf welke datum ze bereden worden door Flirts, zodat mensen kunnen zien "oh ik kan deze nu al wel nemen, en deze over 1 maand pas". Het weghalen van de vermelding kan de suggestie wekken dat het onbekend is vanaf wanneer op dat traject Flirts rijden. Het zou consequent zijn om bij serie 9600 en 4400 de omschrijving ook terug te zetten, dit had ik niet gedaan omdat ik die informatie niet persoonlijk heb kunnen verifiëren (dan wel door een bron te raadplegen, dan wel door zelf de trein te nemen). Als alle Flirts daadwerkelijk rijden, kunnen de data wat mij betreft weg. Bennie91 (overleg) 30 dec 2016 13:03 (CET)
Goedenavond, u heeft inderdaad gelijk met de opmerking die u hierboven maakte. Ik zal bij de serie 4400/9600 vanavond of morgen de vermelding weer terug zetten. Als dan alle FLIRT's rijden halen we deze vermeldingen idd gewoon weg. Goed dat we het op deze manier op hebben kunnen lossen ipv een bewerkingsoorlog o.i.d. Groeten, Bakel123 (overleg) 30 dec 2016 18:53 (CET)
Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey
[brontekst bewerken]Hello! The Wikimedia Foundation is asking for your feedback in a survey. We want to know how well we are supporting your work on and off wiki, and how we can change or improve things in the future.[survey 1] The opinions you share will directly affect the current and future work of the Wikimedia Foundation. You have been randomly selected to take this survey as we would like to hear from your Wikimedia community. To say thank you for your time, we are giving away 20 Wikimedia T-shirts to randomly selected people who take the survey.[survey 2] The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes.
You can find more information about this project. This survey is hosted by a third-party service and governed by this privacy statement. Please visit our frequently asked questions page to find more information about this survey. If you need additional help, or if you wish to opt-out of future communications about this survey, send an email to surveys@wikimedia.org.
Thank you! --EGalvez (WMF) (talk) 11 jan 2017 10:58 (CET)
- ↑ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
- ↑ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey
[brontekst bewerken]Hello! This is a final reminder that the Wikimedia Foundation survey will close on 28 February, 2017 (23:59 UTC). The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes. Take the survey now.
If you already took the survey - thank you! We won't bother you again.
About this survey: You can find more information about this project here or you can read the frequently asked questions. This survey is hosted by a third-party service and governed by this privacy statement. If you need additional help, or if you wish to opt-out of future communications about this survey, send an email through EmailUser function to User:EGalvez (WMF). About the Wikimedia Foundation: The Wikimedia Foundation supports you by working on the software and technology to keep the sites fast, secure, and accessible, as well as supports Wikimedia programs and initiatives to expand access and support free knowledge globally. Thank you! --EGalvez (WMF) (talk) 19 feb 2017 17:30 (CET)
Dubbele schrijfweek Brussel 2017
[brontekst bewerken]Hallo Bennie91,
De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!
In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!
Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!
Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)
Mei 2017: Wikipedia-schrijfchallenge over Rijksmonumenten
[brontekst bewerken]Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseert het Wiki Loves Monuments team de Monument Challenge. Een schrijfwedstrijd waaraan je kunt meedoen door Wikipedia-artikelen over rijksmonumenten te schrijven. Er worden in mei ook twee Wikipedia schrijfworkshops georganiseerd voor de Monument Challenge. Hoe je kunt deelnemen aan de Monument Challenge en meer informatie over de workshops lees je op de projectpagina.
Deelnemerslijst en bijdragen · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 3 mei 2017 06:27 (CEST)
Themaweek: schrijf mee over de VOC
[brontekst bewerken]Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Eén van de bekendste Nederlandse handelsonderneming was de Vereenigde Oostindische Compagnie ofwel de VOC.
In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kun je terecht op de projectpagina van de themaweek. Hier vind je tevens enkele handige bronnen naar het VOC archief van het Nationaal Archief.
Projectpagina themaweek · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 jun 2017 05:40 (CEST)
Dubbele themaweek natuurgebieden
[brontekst bewerken]Hallo Bennie91,
Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!
Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.
Vriendelijke groet van project Natuur.
Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)
Dubbele schrijfweek Finland
[brontekst bewerken]In 2017-2018 bestaat Finland 100 jaar! Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Kaukasus, Brazilië, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom de republiek Finland. Voordien was het onderdeel van Koninkrijk Zweden en Rusland, tot het zich onafhankelijk verklaarde. Het land bestaat toch al 100 jaar maar is nog niet zo goed beschreven op de Nederlandstalige Wikipedia. Daarom houden we van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 de schrijfweken die gericht zijn op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Finland.
Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 23 dec 2017 01:13 (CET)
Astroschrijfweken 2017
[brontekst bewerken]Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!
Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)
De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018
[brontekst bewerken]Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.
Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018
Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)
Themaweken Maand van Verzet 2018
[brontekst bewerken]Hallo Bennie91,
In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp verzet beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.
Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 1 mei 2018 02:12 (CEST)
Schrijfweken Friesland 2018
[brontekst bewerken]"It giet oan!"
In 2018 is Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa. Op Wikipedia besteden we hier aandacht aan middels een dubbele lokale schrijfweek over Friesland. Deze vindt plaats van 1 t/m 14 oktober 2018. Doe je mee? Meld je dan aan op de projectpagina en schrijf mee!
Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 2 okt 2018 10:54 (CEST)
Dubbele lokale schrijfweek: Duitstalige Gemeenschap
[brontekst bewerken]Vanaf maandag 10 tot en met vrijdag 21 december 2018 organiseren we de schrijfweken over de Duitstalige Gemeenschap van België.
De Duitstalige Gemeenschap is een van de drie gemeenschappen van België, gelegen tegen de grens met Duitsland en omvat negen gemeenten: Amel, Büllingen, Burg-Reuland, Bütgenbach, Eupen, Kelmis, Lontzen, Raeren en Sankt Vith. Het gebied strekt zich uit van het Drielandenpunt bij Vaals in het noorden tot aan het Drielandenpunt bij Ouren in het zuiden.
Het gebied is helaas nog maar heel beperkt op Wikipedia beschreven. Daarom nodigen we je uit om mee te schrijven over dit gebied en zo deze lacune stukje bij beetje mee te helpen opvullen.
Ook vindt er op zaterdag 15 december in Eupen een edit-a-thon plaats.
Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Insipiratie · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 10 dec 2018 05:16 (CET)
Nieuwe dubbele schrijfweek kerstweken 2018
[brontekst bewerken]Allereerst alvast fijne dagen gewenst!
Honderdtachtig jaar geleden werd België met het Verdrag van Londen (1839) een onafhankelijk land. Daarbij verloor Luxemburg meer dan de helft van haar grondgebied aan België. Laten we door artikelen te schrijven dit land weer groeien, maar dan op Wikipedia, en het op één na kleinste land binnen de Europese Unie op Wikipedia groot maken.
Daarom houden we van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 de jaarlijkse kerstschrijfweken schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Luxemburg en verwante onderwerpen.
Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg.
Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)
- PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2018. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)