Rotterdams busnet

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf RET-busnet)
Ga naar: navigatie, zoeken
RET-bus 222 (Mercedes-Benz Citaro) als buslijn 48 richting Centraal Station op het Hofplein. Deze lijn reed tot en met 13 december 2014 en is vervangen door buslijn 32 tussen Overschie en Station Zuid.

Het busnet in en rondom Rotterdam telt in het dienstregelingsjaar 2015 53 lijnen, exclusief de nachtlijnen. Het busnetwerk wordt geëxploiteerd door de Rotterdamse Elektrische Tram (RET). De RET-bussen rijden in de gemeente Rotterdam (behalve in Hoek van Holland (uitgezonderd een nachtlijn) en Rozenburg) en daarnaast ook in Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Delft, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Midden-Delfland, Pijnacker, Ridderkerk, Schiedam, Vlaardingen en Zoetermeer.

Geschiedenis[bewerken]

De eerste bus in Rotterdam reed in 1906. Dit was de particuliere onderneming M.A.V. die een poging ondernam een eerste motoromnibusdienst op te zetten, dit mislukte echter. Tussen 1920 en 1928 exploiteerde niet minder dan 118 particuliere ondernemers korte of langere tijd een busdienst. Door de gemeente Rotterdam werd in 1921 één lijn geëxploiteerd waarvoor van een particulier een aantal bussen werd gehuurd. Daarnaast waren er ook particulieren busdiensten naar omliggende gemeenten.

De eerste RET bussen verschenen op 26 mei 1928 op lijn A, B en C. In 1929 waren er 5 lijnen onder meer lijn D naar Overschie als opvolger van de motortram, die als lijn 33 nog steeds bestaat. In 1930 waren er 8 buslijnen. Eind 1939 waren er 11 lijnen de lijnen A-F, H, K ,L , M en T. Op 14 mei 1940 tijdens het bombardement werd een groot aantal bussen onherstelbaar beschadigd. Met veel moeite kon men naderhand weer een aantal bussen in dienst stellen maar in de loop van de oorlog werd het steeds moeilijker de dienst gaande te houden vooral door gebrek aan brandstof en men zich al met alternatieve brandstof moest behelpen. Uiteindelijk werd al het busverkeer gestaakt. Het door de Maastunnel geopende proeftraject voor een trolleybus is nooit in gebruik genomen.

Na de oorlog bleken er nog maar 50 bussen aanwezig (de rest was naar het oosten verdwenen) waarvan een groot aantal onbruikbaar. Later werd toch een groot deel weer teruggevonden. Met veel moeite lukte het toch de busdienst weer op te starten op een beperkt aantal lijnen. In 1946 konden er weer 10 lijnen worden geëxploiteerd. Ook kwam er nieuw materieel in dienst en werd het wagenpark gestaag uitgebreid.

In de jaren 1950 werd het busnet sterk uitgebreid voornamelijk naar de nieuwe wijken. Ook werden in 1953 de letterlijnen vernummerd in cijferlijnen en bestonden toen de lijnen 30-50. De RTM-tramlijn, later buslijn naar Hoogvliet, werd vervangen door de RET-lijnen 62 en 63. Naar Schiebroek verscheen lijn 45 en naar de Alexanderpolder lijn A, later lijn 36.

Tot de opening van de metro in 1968 werd het busnet nog verder uitgebreid en bereikte het z'n grootste omvang. De tramlijnen 1 en 15 werden gedeeltelijk vervangen door buslijn 38. Na de opening van de metro verdween al het rivierkruisend verkeer bij tram en bus. Op Zuid werd behalve één tramlijn (2/12) al het aanvullende vervoer door de bus verzorgd. Wel verschenen de nieuwe lijnen 46 door de Maastunnel, 49 over de Willemsbrug en 48 over de Van Brienenoordbrug. Ook kwam er een nieuw nummerschema waarbij de 30- en lage 40-lijnen op de Rechter Maasoever reden, de hoge 40-lijnen rivierkruisende lijnen waren, de 50-lijnen in Schiedam en Vlaardingen reden en de 60- en 70-lijnen op de Linker Maasoever reden. Vrijwel alle buslijnen kregen hierdoor een ander lijnnummer.

In 1969 werd de zware buslijn 45 vervangen door een verlenging van tramlijn 5. Naar Ommoord verscheen lijn 37. In 1972 kwam voor deze lijn de Ommoordse busbaan in gebruik op het toekomstige tracé van de metro. Ook ontstonden in samenwerking met de RTM, later ZWN, de rivierkruisende buslijnen 50 en 51 (later 80 en 82) door de Beneluxtunnel. Ook kwam er stadsvervoer op de meeste streeklijnen.

In oktober 1974 na de verlenging van de metro naar Hoogvliet vervielen de lijnen 62 en 63. Ook werd op proef een nachtnet (Borrelbus) ingevoerd. In 1982 en 1983 bij de opening van de oost-west metrolijn werd het busnet verder ingekrompen en verdwenen de lijnen 36 en 37. Ook werd buslijn 34 ingekort en de lijnen 39 en 46 gecombineerd tot één lijn 39.

In 2002 bij de ingebruikname van de Beneluxlijn van de metro werd het busnet ingrijpend gewijzigd en verdween een groot aantal lijnen en kwamen er nieuwe lijnen voor terug. Er verschenen op verschillende relaties weer rechtstreekse buslijnen in plaats van aantak op metro of tram. In 2004 werd dit door de bezuinigingen alweer grotendeels ongedaan gemaakt. In december 2012 nam de RET de streeklijnen van Qbuzz over.

Het busnet is tegenwoordig ondergeschikt aan de metro en tram en vooral aanvullend. Alleen de meeste Frequentlijnen naar wijken die geen tram of metro hebben behoren nog tot het hoofdnet.

Huidig busnet[bewerken]

Het busnet is de laatste jaren flink veranderd door bezuinigingen en is meerdere malen aangepast. Doordat de RET de concessie gegund is, moesten er een aantal veranderingen plaatsvinden, waarbij een aantal nieuwe lijnen is ingesteld. Wat ook nieuw is, is het lijntype, zo is er een Frequent-bus die de hele dag vaak rijdt, doordeweeks tussen 7:00 en 19:00 uur zelfs om de tien minuten of vaker. Het betreft nu een negental lijnen. Vanaf 9 december 2012 heet de frequentbus de 6-4-2 bus, in de spits 6 keer per uur, in de daluren 4 keer per uur en in de stille uren 2 keer per uur. Er zijn ook zogenoemde Gemaksbussen. De 24 lijnen die zo genoemd zijn, rijden minder vaak, en soms niet de hele dag of dagsoort. Ook is er een snelbusnetwerk met zeven lijnen, deze stoppen niet op alle haltes op de route en zijn afgestemd op school- en werktijden. Tot slot is er één buurtbus.

Bij de Frequent-bussen gaat het om de lijnen 30, 32, 33, 38, 44, 56, 66, 70, 76, 82/183, 84/184, 97, 98, 144, 146, 170 en 173. Deze lijnen zijn gebonden aan de kleur rood, wat betekent dat op de haltepalen en op de lijnennetplattegrond deze lijnen in de kleur rood zijn aangegeven. Zo zijn er ook de groene en blauwe lijnen.

Daarnaast exploiteert de RET ook een nachtbusnet. Hierbij wordt ook naar een aantal plaatsen in de omgeving gereden die door het dagnet niet worden aangedaan.

1rightarrow blue.svg Zie Rotterdams nachtbusnet voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De RET heeft voor de exploitatie van het stadsbusnet de beschikking over ongeveer 185 dienstvaardige bussen. In 1982 waren dit er nog ongeveer 330 bussen (43,5% minder). Deze vermindering komt voor het grootste deel door de uitbreiding van de metro maar ook van de tram. Ook zijn op de meeste lijnen de wagenaantallen en frequenties lager dan in 1982. Op 9 december 2012 kwam uitbreiding met 89 van Qbuzz overgenomen streekbussen maar deze zijn niet voor het stadsnet bestemd. In de praktijk rijden deze streekbussen echter wel stadsdiensten (met name in Rotterdam Oost)

1rightarrow blue.svg Zie Rotterdams busmaterieel voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Busnet per 11 december 2016[bewerken]

Lijn Route Via Opmerkingen
6-4-2 Bus
30 Station Alexander - Capelle Schollevaar
32 Overschie - Station Zuid Heemraadsplein, Eendrachtsplein, Westblaak, Station Blaak, Feijenoord
33 Rotterdam Centraal - Meijersplein Blijdorp, Overschie, Rotterdam The Hague Airport
38 Station Schiedam Centrum - Crooswijk Schiedam, Beukelsbrug, Rotterdam Centraal, Pompenburg, Admiraal de Ruyterweg, Oude Noorden De helft van de ritten rijdt door naar Crooswijk
44 Zuidplein - Rotterdam Centraal Carnisserbuurt, Maastunnel, Erasmus MC, Heemraadsplein, Diergaarde Blijdorp
56 Station Vlaardingen West - Holy-Noord Station Vlaardingen Oost, Vijfsluizen
66 Zuidplein - Feijenoord Station Zuid
68 Zuidplein - RDM Campus Slinge, Waalhaven, Heijplaat
70 Charlois - Keizerswaard Carnisse, Zuidplein, Slinge, Zuidwijk, Station Lombardijen
76 Zuidplein - Keizerswaard Zuiderziekenhuis, Vreewijk, Station Lombardijen, Groot-IJsselmonde
84 Zuidplein - Station Barendrecht Pascalweg, Barendrecht Molenvliet
97 Capelsebrug - Capelsebrug Krimpen aan den IJssel Ringlijn in één richting samen met buslijn 98.
98 Capelsebrug - Capelsebrug Krimpen aan den IJssel Ringlijn in één richting samen met buslijn 97.
144 Zuidplein - Ridderkerk, 't Zand Station Lombardijen, Keizerswaard, Bolnes, Slikkerveer, Ridderkerk Rijdt verder als lijn 146 naar Zuidplein
146 Zuidplein - Ridderkerk, 't Zand A15 Rijdt verder als lijn 144 naar Zuidplein
170 Rodenrijs, Metrostation - Zoetermeer, Centrum-West Berkel en Rodenrijs, ZoRo-busbaan, Lansinghage, Station Zoetermeer Oost, Station Zoetermeer Onderdeel RandstadRail, rijdt over de nieuwe ZoRo-busbaan tussen station Rodenrijs en Lansinghage.
173 Rodenrijs, Metrostation - Zoetermeer, Centrum-West Berkel en Rodenrijs, ZoRo-busbaan, Bergschenhoek, Bleiswijk Korenmolenweg, Palenstein, Stadscentrum 3x per uur tot Bleiswijk Korenmolenweg, 1x per uur (2x per uur in de spitsuren) door naar Centrum-West als gemaksbus.
Gemaksbus (dagelijkse dienst)
31 Station Alexander - Oostgaarde Capelle Centrum
35 Station Alexander - Melanchthonweg Schiebroek, Hillegersberg, Terbregge, Ommoord
36 Station Alexander - Kralingse Zoom Het Lage Land, Prinsenland
47 Station Blaak - Noordereiland Willemsbrug
54 Station Schiedam Centrum - De Gorzen
67 Zuidplein - Pendrecht Carnisserbuurt
77 Zuidplein - ss Rotterdam Rijnhaven De helft van de ritten rijdt door naar Zuidplein.
78 Hoogvliet Metro Westpunt, Oudeland Ringlijn.
79 Poortugaal Metro - Delta Psych. Centrum Rijdt 's avonds niet.
80 Hoogvliet Metro - Hoogvliet Centrum Zalmplaat, Meeuwenplaat Rijdt 's avonds, op zaterdagochtend en de hele zondag een ingekorte route tot Zalmplaat.
82 Zuidplein - Zuidplein Slinge, Barendrecht Carnisselande, Rhoon Portland, Slinge Ringlijn.
83 Kralingse Zoom - Keizerswaard HES Rijdt niet op zaterdag overdag en tijdens de daluren in vakanties (dan rijdt alleen lijn 183).
126 Schiedam, Station Schiedam Centrum - Maassluis, Einthovendreef Vijfsluizen, station Vlaardingen Oost, Liesveldviaduct, Maasland Viaduct, station Maassluis West
174 Delft, Station Delft - Station Noord Zuidpoort, TU Delft, Pijnacker Zuid, Berkel Westpolder, Berkel, Bergschenhoek, Hillegersberg, Schiebroek Tussen Delft en Berkel Westpolder als gemaksbus met beperkte dienst.
Gemaksbus (beperkte dienst)
37 Station Alexander - Capelsebrug Het Lage Land, IJsselland Ziekenhuis, Capelle Centrum Rijdt alleen van maandag t/m zaterdag overdag.
40 Delft Station - Rotterdam Centraal De Zweth, Overschie Rijdt alleen van maandag t/m vrijdag overdag.
42 Bedrijventerrein Rotterdam Noord-West - Marconiplein Overschie, Spaanse Polder Rijdt alleen van maandag t/m vrijdag overdag.
51 Station Schiedam Centrum - Westerhoofd Station Schiedam Nieuwland, Vlaardingen-Holy, station Vlaardingen Centrum Rijdt niet 's avonds na 19.00 uur en op zondag.
53 Woudhoek - Station Schiedam Centrum Rijdt niet 's avonds na 19.00 uur en op zaterdag en zondag.
57 Holy Noord - Holy Noord Rijdt niet 's avonds na 19.00 uur en op zondag.
69 Zuidplein - Waalhaven Slinge Rijdt niet 's avonds na 18.00 uur en op zaterdag en zondag.
95 Capelsebrug - Capelsebrug Kralingse Veer - Rivium - Capelle West Ringlijn. Rijdt alleen van maandag t/m vrijdag overdag.
96 Capelsebrug - Krimpen aan den IJssel, Stormpolder Krimpen Busstation Rijdt alleen in de spits.
121 Hof van Spaland - Woudhoek In de avond pendeldienst tramlijn 21.
140 Kralingse Zoom - Ridderkerk, Slikkerveer Bolnes Rijdt alleen van maandag t/m vrijdag overdag.
143 Zuidplein - Station Dordrecht Station Lombardijen, Keizerswaard, Koningsplein Rijdt niet 's avonds en op zondag.
183 Kralingse Zoom - Zuidplein HES, Keizerswaard, Station Lombardijen, Pascalweg, Viaduct A15, Barendrecht, Portland, Slinge Rijdt alleen van maandag t/m zaterdag overdag.
187 Zuidplein - Barendrecht, Handelsweg II Station Barendrecht Rijdt alleen in de spits.
188 Station Barendrecht - Waterschap Station Barendrecht, Koopliedenweg, Waterschap Rijdt alleen in de spits.
Snelbus
69 Zuidplein - Pernis Slinge, Waalhaven Rijdt alleen in de spits en tevens non-stop tussen Zuidplein en Korperweg.
72 Zuidplein - Sluisjesdijk Slinge Metro,Waalhaven O.Z. Rijdt alleen in de spits en van maandag tot vrijdag
74 Zuidplein - Charloisse Poort Rijdt alleen van maandag t/m vrijdag overdag.
226 Maasland, Viaduct - Maassluis, Einthovendreef Maassluis West Rijdt alleen in ochtendspits.
245 Kralingse Zoom - Ridderkerk, 't Zand A16 Rijdt niet 's avonds en in het weekend.
283 Kralingse Zoom - Zuidplein A16, Station Barendrecht, Carnisselande, Portland Rijdt alleen in de spits. Rijdt 's ochtends naar Kralingse Zoom en 's middags naar Zuidplein.
290 Zuidplein - Ridderkerk, Ridderhaven A15 Rijdt alleen in de spits.
Buurtbus (beperkte dienst)
601 Beverwaard - Barendrecht Gemeentehuis Veer De Schans, Ridderkerk Koningsplein, Rijsoord, Station Barendrecht
602 metrostation Poortugaal - Smitshoek Barendrecht metrostation Rhoon, Portland

Literatuur[bewerken]

  • Wallast, Martin, 75 jaar Autobussen in Rotterdam, Het Groene hart, 1981.
  • Wallast, Martin, Rotterdamse autobussen 1928-1968, DeBoektant, 1981. ISBN 9071802655.

Externe links[bewerken]

Portal.svg Portaal Openbaar vervoer