Tramlijn I⁴

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
HTM tram "Buitenlijner 54" uit 1923 in de remise Maaldrift te Wassenaar. De wagen is nog uitgerust met een witte richtingfilm met de tekst "Haag" welke kort na aflevering werd vervangen door "Den Haag". De wagen is nog compleet in afleveringstoestand.

Tramlijn I⁴ van de Haagse Tramweg Maatschappij (HTM) is een voormalige elektrische tramlijn op de route Den HaagWassenaar en maakte deel uit van de route van Tramlijn I². De letter I stond voor intercommunaal en gaf aan dat het traject gedeeltelijk buiten de grenzen van de gemeente Den Haag voerde. De lijnaanduiding I⁴ had alleen interne betekenis, had geen functie voor de publieksinformatie,en stond niet vermeld op de trams, de haltes, de lijnkaarten in de trams en de netplattegronden. Deze ritten dienden ter versterking van lijn I².

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Op 1 mei 1928 vond de opening plaats van de korttrajectritten van tramlijn I² tussen Den Haag, Plein en Wassenaar, De Lus. Op dit traject werd gereden met buitenlijnmaterieel, dat geschikt was voor 1200 volt gelijkspanning op de bovenleiding. Voor de stadstrajecten gold een rijspanning van 600 volt gelijkspanning. Op 5 augustus 1940 vond op last van de Duitse bezetter een verplaatsing van het Haagse eindpunt plaats naar de Houtmarkt. In augustus 1944 werd de dienst wegens energiegebrek gestaakt. Op 3 december 1945 kon de lijn na herstel van oorlogsschade weer hersteld worden naar de situatie van 1940.

HTM-motorwagen 88 (ex LTM 608) te remise 's-Gravenmade, aan de achterkant gezien (september 1964)

Vanaf 1 september 1951 werden de Limburgers op de lijn ingezet. Dit was eenrichtingsmaterieel met een grotere radstand dan bij de HTM-buitenlijnen gebruikelijk, waardoor het Wassenaarse eindpunt werd verlegd van de keerlus bij Den Deijl naar de keerdriehoek remise Maaldrift. Op het traject Den Haag-Wassenaar werd door de korttrajecttrams 2 maal per uur gereden, afwisselend met de trams op de lijn naar/van Leiden die eveneens 2 maal per uur reden, waardoor tussen Wassenaar en Den Haag met een kwartierdienst werd gereden.

Met de opheffing op 9 november 1961 van tramlijn I² verdween ook de korttrajectdienst.

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]

  • R.F. de Bock, Allemaal voorzien? De Haagse tram in woord en beeld; uitgevers Wyt, Rotterdam, 1979; ISBN 90 6007 588 9.
  • Ad van Kamp: De Gele Tram - Een rit per electrische tram van Den Haag naar Wassenaar, Leiden, Voorburg en Delft. Van Kamp, Heiloo, 1987.
  • Johan Blok: De buitenlijnen van de Haagse Tramweg Maatschappij. Pirola, Schoorl, 1988. ISBN 90-6455-074-3
  • Ad van Kamp: Retourtje Wassenaar - Herinneringen aan de electrische tramlijn Den Haag - Wassenaar - Leiden. Van Kamp, Heiloo, 1992.
  • Johan Blok: De buitenlijnen van de HTM. De Alk, Alkmaar, 2014. ISBN 978-90-6013347-7

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]