Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180809

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 09/08; af te handelen vanaf 23/08[bewerken]

Toegevoegd 09/08: Deel 1[bewerken]

 • Dunch - Onduidelijk iets of eigen verzinsel. (Ik herinner me zoiets eerder te hebben gezien, maar deze term is nooit verwijderd.) ErikvanB (overleg) 9 aug 2018 05:31 (CEST)
 • Ulvi (Ida-Virumaa). Redirect naar Ulvi (Mustvee). Op het oog niets mis mee, maar Estland heeft in november 2017 een gemeentelijke herindeling doorgevoerd, waarbij Ulvi verhuisde van een gemeente in de provincie Ida-Virumaa naar de gemeente Mustvee in de provincie Jõgevamaa. Ulvi ligt dus helemaal niet meer in Ida-Virumaa. Daarmee is die redirect verwarrend geworden. Sijtze Reurich (overleg) 9 aug 2018 08:35 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Je kan ook gewoon de target van de redirect wijzigen zodat het naar het juiste artikel verwijst. Mensen die niets meegekregen hebben van de herindeling komen dan toch bij het correcte artikel uit. Klantvriendelijkheid en zo. The Banner Overleg 22 aug 2018 21:01 (CEST)
   • De redirect komt al bij het juiste artikel uit. Dat is het probleem niet. Sijtze Reurich (overleg) 22 aug 2018 23:12 (CEST)
 • B. IJntema - te weinig - ArjanHoverleg 9 aug 2018 10:19 (CEST)
 • Rosetta Spadaro - wiu/ew?- Te mager, 2 feitjes zonder bronnen en opmaak. Relevantie blijkt niet uit de inhoud. Kan per WP:BLP in ieder geval een bron gebruiken voor de datum. Rode raaf (overleg) 9 aug 2018 10:26 (CEST)
 • Sanatorium du Basil wiu: door Encycloon genomineerd voor nuweg, maar ik vind het eerder een wiu. Nominatiereden: Gedeelte onder Geschiedenis is auteursrechtenschending (niet precies duidelijk van welke website, er zijn er drie met deze zelfde tekst). De tekst onder de overige twee kopjes lijkt niet relevant genoeg om een artikel mee te starten. Ciell 9 aug 2018 11:01 (CEST)
  • Daar kan ik me wel enigszins in vinden. Ik heb inmiddels de auteursrechtschendende tekst verwijderd en bij de andere twee kopjes een bronvraag geplaatst. In deze staat niet Ewaardig; als het al waar is weten we eigenlijk alleen dat er een sekte zou kunnen samenkomen en dat er mogelijk 'een paranormaal wezen' gezien is. Encycloon (overleg) 9 aug 2018 11:12 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Bronloze pov: "uitstekende plaats", "ideale plek" Bevat verder geruchten waar feiten gewenst zijn, hoe zit het met de privacy, het noemen van namen van vermiste personen die bronloos worden gelinkt aan de sekte. In de huidige vorm niet iets om te bewaren.Rode raaf (overleg) 9 aug 2018 11:29 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - totaal geen uitleg over het gebouw (?) of slaat de titel daar niet op. Verder is het een onsamenhangend verhaal over sektes, orgies, verdwijningen en dat soort zaken. Nietanoniem (overleg) 9 aug 2018 11:46 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Fantasie en werkelijkheid wordt rijkelijk door elkaar gehaald. Het verhaal wemelt bovendien van de taalfouten en kromme zinnen. Fred (overleg) 9 aug 2018 12:46 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen, ook al vanwege de onhoudbare spelling. ErikvanB (overleg) 17 aug 2018 22:25 (CEST)

Toegevoegd 09/08: Deel 2[bewerken]

 • Wesly Dijs - wiu - opmaak, namedrop. Relevantie ook niet helemaal helder nu. - Agora (overleg) 9 aug 2018 15:09 (CEST)
 • Blackpink - wiu computervertaling onaf foute titel Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 9 aug 2018 16:47 (CEST)
  • Alweer een meevaller, dat het geen Nuweg is vanwege een foute zin. Deze nepmuziek(imo) uit zuid Korea is ook bij Nederlands jeugd gewoon populair. Dus zeker E. Veel interwiki's, maar de bron waaruit dit crosswiki zou zijn aangemaakt heb ik niet gezien. (45 is wat veel) Ldhank (overleg) 10 aug 2018 13:18 (CEST)
   • Natuurlijk na twee weken verwijderd. Ik had ook niet anders verwacht. Ondanks dat de tekst was aangepast in netjes lopende zinnen, voorzien was van tien bronnen, en met 56 interwiki's (!). Dat de meidengroep ook enthousiaste volgers heeft in Nederland boeit blijkbaar niet. Anderzijds op deze TBP pagina wel lemma's blauw kleuren voor een band, die slechts heel even Ew is geweest. Drie lemma's van cd's, die zwaar geflopt zijn. Hoe krom kan het zijn...Edit Wat er mis is met deze eerdere versie zie ik ook niet. Ldhank (overleg) 23 aug 2018 15:33 (CEST)
 • Bezoekerscentrum HIPPO.WAR - wiu - Niet neutraal, artikel leest als een tekst voor in een promotiefolder van het bezoekerscentrum. Dqfn13 (overleg) 9 aug 2018 18:09 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Inhoud komt duidelijk van deze site. Rode raaf (overleg) 9 aug 2018 18:13 (CEST)
  • En POV-zinnen als: Waregem is dé paardenstad bij uitstek worden totaal niet onderbouwd. Fred (overleg) 9 aug 2018 20:35 (CEST)
  • Als hoofdstukje onder het artikel over Hippodroom van Waregem zou dit wel passen...Johanraymond (overleg) 9 aug 2018 21:00 (CEST)
 • Wouter Rosegaar - NE? - Twijfel over de vraag of een keer meedoen aan de Dakar-rally voldoende is voor het krijgen van een biografie op wikipedia. Wat denken jullie? Sietske | Reageren? 9 aug 2018 20:04 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Een keer misschien niet, twaalf keer met een vierde plek overall als beste resultaat wel. JanCor01 (overleg) 10 aug 2018 18:41 (CEST)
  • Nominatie doorgehaald. Het artikel is uitgebreid met bronnen en de relevantie is nu een stuk duidelijker! Sietske | Reageren? 10 aug 2018 19:17 (CEST)
 • Diana Gabriels - NE - Encyclopedische relevantie niet duidelijk. Graag onafhankelijke bronnen toevoegen. Verdel (overleg) 9 aug 2018 20:23 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen E-waarde vermoedelijk geheel afwezig. Het oprichten van een schoonheidssalon en een sportschool maakt nog niet E. Fred (overleg) 9 aug 2018 20:34 (CEST)
  • herplaatste tekst via weer nieuw account. Was in gelijkaardige vorm reeds beoordeeld bij sessie dus nu direct verwijderd en aanmaker uitleg gegeven. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 aug 2018 07:43 (CEST)
 • Eau De Vie - NE - Opmaak is in orde, maar wat is de encyclopedische waarde van dit muziekalbum, anders dan dat het bestaat? Sietske | Reageren? 9 aug 2018 21:20 (CEST)
  • Artikel is grondig aangevuld, aan de bronnen te zien is de cd behoorlijk bekend. Ik trek de nominatie terug. Sietske | Reageren? 10 aug 2018 00:31 (CEST)
 • Taste (album) - NE - Opmaak is in orde, maar wat is de encyclopedische waarde van dit muziekalbum, anders dan dat het bestaat? Sietske | Reageren? 9 aug 2018 21:30 (CEST)
  • Artikel lijkt me voldoende verbeterd. Nominatie ingetrokken. Sietske | Reageren? 12 aug 2018 11:50 (CEST)
 • Slow Mirror, Wicked Chair - NE - Opmaak is in orde, maar wat is de encyclopedische waarde van dit muziekalbum, anders dan dat het bestaat? Sietske | Reageren? 9 aug 2018 21:36 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderende encyclopedische waarde IS dat het bestaat en ... het = een uiting van cultuur - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 11 aug 2018 12:47 (CEST)
   • Een beetje dubbel. Zeker niet bij alle uitingen van cultuur wordt zo'n minimale eis gesteld om iets te behouden. Het zal dus wel met de categorie te maken hebben. Ldhank (overleg) 11 aug 2018 15:28 (CEST)
   • de overige lp's van de groep hebben ook elk een artikel, die niet zijn genomineerd - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 11 aug 2018 23:27 (CEST)
    • Eens, ik heb niet genomineerd. Neemt niet weg, dat ik ook mijn bedenkingen heb gehad, toen ik zag dat er in twee dagen zeven lemma's werden aangemaakt van een niet zo succesvolle band, daardoor klopt de balans niet. Zoveel aandacht lijkt op fancruft of geschreven door een bandlid. In ieder geval wel eerlijk: Ondanks de juichende kritieken bleven de verkoopcijfers van het album opnieuw laag. Bovendien waren ook het aantal optredens en het aantal bezoekers gering. Ldhank (overleg) 12 aug 2018 00:38 (CEST)
  • Artikel lijkt me voldoende verbeterd. Nominatie ingetrokken. Sietske | Reageren? 12 aug 2018 11:50 (CEST)