Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20081104

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2024

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
    Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
    Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
    De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
  2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
    Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
    De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
  3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
    De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 04/11 te verwijderen vanaf 18/11[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 04/11: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

  • Ruben kuijsters - zelfpromo, ne - JamesDeButler 4 nov 2008 03:51 (CET)[reageren]
  • Mo Solid Gold - wiu - 2 weken extra bij sessie - uitgebreide info in sjabloon geplaatst. MoiraMoira overleg 4 nov 2008 09:07 (CET)[reageren]
  • Sensitherapie - ne - uitgebreide info in sjabloon geplaatst. MoiraMoira overleg 4 nov 2008 10:14 (CET)[reageren]
  • Palm (bier) - wiu/reclame - aan dit artikel is recent heel veel tekst toegevoegd - deels wat inhoudelijk goede aanvullingen (zoals update van de berdrijfsgegevens), maar ook een heleboel reclame/promoteksten over hoe geweldig dit bier niet is. Kortom - werk aan de winkel voor een bierkenner om alle promo er uit te slopen en de inhoudelijke toevoegingen wel te bewaren. MoiraMoira overleg 4 nov 2008 10:24 (CET)[reageren]
    • Ik vind je label 'verbetering gevraagd' keurig en geweldig, maar waarom hangt daar een nominatie aan vast? Ik begrijp niet waarom er 2 weken deadlines en dit soort rigoreuze stappen ondernomen worden bij onderwerpen die glashard E zijn. Dat label zorgt er vanzelf voor dat iemand het gaat verbeteren en het maakt duidelijk dat er een dikke bias op de huidige versie ligt. Tegen Tegen verwijderen dus. Doorzonwoning 4 nov 2008 11:58 (CET)[reageren]
      • Die nominatie is gewoon deel van het proces, en hangt er volstrekt terecht aan. Wat bijvoorbeeld "degustatiebieren" zijn wordt nergens duidelijk en het nederlands laat hier en daar te wensen over. Kleuske 4 nov 2008 12:17 (CET)[reageren]
    • Teruggezet naar versie van 27 jan 2008 20:26: was tekstdump. — Zanaq (?) 4 nov 2008 12:50 (CET)
  • Isabella Voortenten - ne - Een fabrikant van voortenten, zonder enige extra info behalve vertegenwoordigingen en export. Kleuske 4 nov 2008 11:26 (CET)[reageren]
    • Geen geweldig artikel, maar lijkt me prima houdbaar. Lijkt ook niet op reclame of zelfpromo. — Zanaq (?) 4 nov 2008 11:29 (CET)
  • Pauze Festival - reclame - in deze vorm een reclameartikel (lijkt wel E) — Zanaq (?) 4 nov 2008 11:27 (CET)
    • Ik vind dit wel wat overdreven eerlijk gezegd. Jullie strijden mijns inziens tegen cultuurverspreiding. Ik vind dat geen goede ontwikkeling. Kun je specifiek aangeven door welke bewoordingen het reclame is? Volgens mij is alle informatie objectief. De berg rode links vind ik een groot probleem omdat ik daardoor erg moeilijk de E-factor van de organisatie (K-RAA-K)3, hun tijdschrift 'Ruis', het festival en alles eromheen aan kan tonen. avant garde kunst is altijd in de minderheid en bij beoordeling van een 'gemeenschap' verlies je het altijd van de gemene deler. Ik vind dus dat deze beoordeling goed onderzocht moet worden op E door vakkundig muzikaal onderlegd persoon en niet zozeer op promotie. Aan Zanaq het verzoek om een bijdrage te leveren aan het artikel of anders deze nominatie in te trekken. Labelen vind ik een beetje een makkelijke werkwijze die ik niet evenwichtig vind, omdat ik me moet verdedigen en hij er niets extra's voor hoeft te ondernemen. Ik vind dat niet helemaal eerlijk in onderhandeling/overleg. Doorzonwoning 4 nov 2008 11:51 (CET)[reageren]
    • De Engelse Wiki heeft wel veel artikelen over de rode artiesten. maar wiki-en is geen bron, dat weet ik. Het zegt wel iets over de achterstand van de NL versie. Ik zal kijken of ik die artikelen ook aan kan maken. Als jullie overwegen om dit artikel op grond van NE te verwijderen, kan ik daar vooraf een melding over krijgen? Dan zal ik met zij-artikelen aantonen wie wie is. Doorzonwoning 4 nov 2008 12:03 (CET)[reageren]
    • Tegen Tegen verwijderen Ik kan er geen reclame in ontwaren en hoewel niet ieder festival E is lijkt dit me toch wel de moeite waard. Kleuske 4 nov 2008 12:13 (CET)[reageren]
    • Het is een jaarlijks muziekfestival waarbij niet aangegeven is wanneer het begonnen is: als het pas in 2007 begonnen is, dan is het reclame om dat jaarlijks te noemen. De aankondiging van het komende festival is ook reclame. "Line up" is geen encyclopedische uitdrukking. Te veel focus op het actuele gebeuren. Festivals presenteren niets. "zijdelings gerelateerde festiviteiten" is ook pov en promo. Wat die externe link naar https://www.ipem.ugent.be/ er te zoeken heeft is mij een raadsel. — Zanaq (?) 4 nov 2008 12:46 (CET)
      • Zeer hartelijk dank voor deze inlichtende onderbouwing. Inhakend op de benoemde wiu's:
        • Het loopt volgens mij vanaf 2005. Ik heb 2005 en 2006 ook ingevoegd, om het minder op het actuele gebeuren te richten.
        • Line-up is een prima uitdrukking echter wat angelsaksisch. Volgens mij is er geen wikipedia-richtlijn die aangeeft dat angelsaksische termen (underground, cutting edge, post rock, grunge) onencyclopedische uitdrukkingen zijn. Ik heb het veranderd in 'artiesten' zoals ook bij Lowlands gangbaar is.
        • Teveel focus op het actuele gebeuren, begrijp ik niet goed. Bij elk festival worden vooraf artiestenlijsten ingebracht wie er dit jaar op Pinkpop, Parkpop of Lowlands staan. Dus dat dat hier een punt zou zijn is willekeurig en volgens mij is er geen wikipedia-regelement die die mening ondersteunt. Met de invoeging van 2005 en 2006 is dit niet meer het geval.
        • Zijdelings gerelateerde nevenactiviteiten is vooral lelijk beschreven. Allerminst een pov, er worden immers films en docs vertoond. Ik heb het nu veranderd in een aantal nevenactiviteiten. Als dat niet akkoord is, gaarne verwijderen of verbeteren.
        • De link Ipem heb ik ingevoegd, om zekerheid aan jullie te tonen dat het hier om een E onderwerp gaat en niet een door een lokaal jeugdhonk georganiseerde bandwedstrijd. Ipem is een departement van de opleiding musicologie in Gent die meewerkt aan dit festival. De link heb ik bij deze verwijderd, omdat hij er inderdaad niet in hoort als externe link, maar slechts ter ondersteuning van de E van dit onderwerp.
        • Festivals presenteren niets? Een mooie paradoxale zin. Het is toch juist het enige wat ze doen? Volgens mij bedoelt de nominator dat een Festival an sich niet onvoorwaardelijk E is. Akkoord, maar in dit geval gezien de steun van Ipem en dat het zowel in NL als in BE plaatsvindt lijkt me dat niet het probleem.
        • Ik heb alles aangevuld en veranderd zoals nominator aangaf. Ik hoop dat het artikel nu goed genoeg is aangepast om de nominatie in te trekken. Mocht er nog iets niet in orde zijn, dan hoor ik het graag en ga ik het nog beter in orde maken.Doorzonwoning 4 nov 2008 13:56 (CET)[reageren]
    • Misschien is de presentatie wat filosofisch, maar op die manier verwar je de organisatie en de gebeurtenis. Maar vooruit, significante problemen zijn opgelost: het kan uiteraard beter, maar ik haal het sjabloon weg. — Zanaq (?) 4 nov 2008 21:03 (CET)
      • Dankjewel, ik zal kijken of het in een later stadium nog iets te verbeteren is en ga uitzoeken of die (k-raa-k)3 via internet traceerbaar E genoeg is voor een artikel. Ik verwacht van wel, maar zal even goed opletten vooraf. Ik heb nu helaas niet meer info ter beschikking. Ik ga aan de slag. Doorzonwoning 5 nov 2008 09:18 (CET)[reageren]
  • Reddingstechnieken - ne - lijkt op tekst die rechtstreeks uit een folder of lesmateriaal komt (copyvio?). Dre Odz 4 nov 2008 12:08 (CET)[reageren]
  • Alice Vrebos - WIU - Veel verder dan een paar opsommingen komt het artikel (nog) niet. Kleuske 4 nov 2008 12:44 (CET)[reageren]
  • Leids Ontwerp - wiu - vertelt niet wat het is (geen definitie aan begin) — Zanaq (?) 4 nov 2008 13:01 (CET)
  • Saad korkis - leest als zelfpromo, tevens wiu - BrightSide 4 nov 2008 13:17 (CET)[reageren]
  • ChallengerDay - ne, wiu - BrightSide 4 nov 2008 13:32 (CET)[reageren]
  • Challenger50 - ne en wiu - Carsrac 4 nov 2008 14:36 (CET)[reageren]

Toegevoegd 04/11: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 04/11: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]

Omdat mijn eerdere omzetting naar een dp weer ongedaan is gemaakt. In deze vorm is het geen geslachtsbeschrijving en bovendien ook nog eens feitelijk onjuist. Weliswaar is één zoon van Jacob Rost van Tonningen Marinus Bernardus advocaat en rechter in Zierikzee geweest maar het is zeker niet zo, dat zijn nazaten als bestuurders en juristen gedurende de 19de eeuw een belangrijke rol in Zierikzee gingen spelen, zoals in het artikel wordt beweerd. Zijn nazaten zijn vnl. officieren in het Nederlands leger geweest in deze periode, deels in het toenmalige Ned. Indië en deels in het toenmalige West-Indië (zie: Nederland's Patriciaat 1997). Van een prominente rol van het geslacht Rost van Tonningen in Zierikzee was geen sprake. Gouwenaar 16 nov 2008 19:58 (CET)[reageren]
Het artikel is feitelijk onjuist, dat is wat er mis mee is. Overigens heb ik geen bezwaar tegen een dp met daarin de namen waarnaar verwezen wordt. Zoals ik hierboven al aangaf klopt het niet dat leden van het geslacht als bestuurders en juristen een belangrijke rol in Zierikzee gingen spelen. Die stelling is nergens op gebaseerd. Gouwenaar 17 nov 2008 13:12 (CET)[reageren]
    • Tegen Tegen verwijderen - Oneigenlijke nominatie, als je vindt dat er feitelijke onjuistheden in een lemma staan, doe er dan wat aan. Als je vindt dat het een dp moet zijn, ga dan in overleg. Balko 18 nov 2008 00:06 (CET)[reageren]
  • Ingen Housz - wiu - dezelfde argumentatie in nog sterkere mate als bij Rost van Tonningen, onderlinge relaties tussen personen geheelt onduidelijk, geen beschrijving van een geslacht in zijn historische en sociale context. Ook hier geldt weer, prima te gebruiken als dp. Gouwenaar 4 nov 2008 22:40 (CET)[reageren]
Is nu weer terugezet als dp, als dat zo blijft vervalt mijn nominatie. Gouwenaar 6 nov 2008 00:31 (CET)[reageren]
Inmiddels zo ver aangepast, dat er sprake is van een, weliswaar summiere, geslachtsbeschrijving. Nominatie doorgestreept. Gouwenaar 7 nov 2008 22:36 (CET)[reageren]