Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20121118

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2021

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 18/11; te verwijderen vanaf 02/12[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 18/11: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Waterdieren - wb - )°///< (overleg) 18 nov 2012 10:03 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - niet eens wb; gewoon gepruts. Erik Wannee (overleg) 24 nov 2012 21:57 (CET)
 • Delta Heavy - dj die 48 nummers heeft gemaakt(?)/gedraaid(?) - )°///< (overleg) 18 nov 2012 10:07 (CET)
  • Weg ermee; aan dit soort mislukte lijstjes hebben we niks. Erik Wannee (overleg) 1 dec 2012 09:19 (CET)
 • My Babysitter's a Vampire (film) - wiu - Was genomineerd voor directe verwijdering maar voldoet niet aan de vereisten. EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 10:57 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - in deze vorm letterlijk een zgn. tekstdump -  |Klaas ‌ V| 19 nov 2012 12:38 (CET)
 • Juan Manuel Santos - Wiu genomineerd op 31 oktober door Xibalba maar niet op de lijst geplaatst. EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 11:21 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Een artikel over een dergelijk onderwerp op de verwijderlijst plaatsen is ronduit piraterij. Als je zelf te ledig bent om het te verbeteren of uit te breiden, laat het dan aan anderen over, maar ga het niet afbreken. Gertjan R 18 nov 2012 12:16 (CET)
  • Opmerking Opmerking Ik heb de inhoud van vlak voor de nominatie terug geplaatst zodat het artikel daarop kan worden beoordeeld en verbeterd kan worden (daar dient een wiu-sjabloon namelijk voor ). Hier werd feitelijk op een oneigenlijke manier een artikel voor verwijdering genomineerd. EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 13:46 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - prima teruggedraaid ;-) --LimoWreck (overleg) 1 dec 2012 17:02 (CET)
   • Uitgevoerd Uitgevoerd ziezo, alle onleesbare computervertaling er uit gesnoeid, en een heel beknopte stukje in de plaats gezet. --LimoWreck (overleg) 1 dec 2012 17:15 (CET)
    • Mooi werk! Ik heb het nog een beetje verder opgepoetst. Gertjan R 1 dec 2012 18:11 (CET)
 • Vision factory - Wiu genomineerd op 8 november door Joostik maar niet op de lijst gezet. EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 11:30 (CET)
  • Is ondertussen wel aardig verbeterd, dus nominatie mag wat mij betreft verwijderd. Joostik (overleg) 18 nov 2012 12:06 (CET)
 • Worp (gitaar) -- Bestaand merk akoestische basgitaar, maar artikel is niet echt duidelijk. Joostik (overleg) 18 nov 2012 12:04 (CET)
 • Het Vinkje is een copy/paste Kloentje2 (overleg) 18 nov 2012 12:47 (CET)
  • Ik vind het wel mee vallen, Inderdaad worden enkele stukjes tekst letterlijk geciteerd, maar dat is functioneel. Erik Wannee (overleg) 1 dec 2012 09:30 (CET)
  • Opmerking Opmerking Sjabloon niet geplaatst in artikel zelf door Kloentje2, derhalve niet behandeld. BlueKnight 2 dec 2012 08:24 (CET)

Voetbalclub Y in seizoen Z[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Antwerp FC in het seizoen 2012-2013 - Wordt al maanden niet bijgewerkt en bevat amper informatie. Takk (overleg) 18 nov 2012 10:43 (CET)
 • Antwerp FC in het seizoen 2011-2012 - Er worden amper twee wedstrijden beschreven op deze pagina, ruim onvoldoende om als een volwaardig artikel behandeld te worden. Takk (overleg) 18 nov 2012 10:45 (CET)
 • De Graafschap in het seizoen 2010/11 - Er worden amper twee wedstrijden beschreven op deze pagina, ruim onvoldoende om als een volwaardig artikel behandeld te worden. Takk (overleg) 18 nov 2012 10:50 (CET)
 • De Graafschap in het seizoen 2011/12 - Wordt al maanden niet bijgewerkt en bevat amper informatie. Takk (overleg) 18 nov 2012 10:51 (CET)
 • Sparta Rotterdam in het seizoen 2010/11 - Wordt al maanden niet bijgewerkt en bevat amper informatie. Takk (overleg) 18 nov 2012 10:51 (CET)
 • Sparta Rotterdam in het seizoen 2011/12 - Wordt al maanden niet bijgewerkt en bevat amper informatie. Takk (overleg) 18 nov 2012 10:51 (CET)
  • Zojuist deze nominaties getoetst aan de optie 'willekeurige pagina'. Na twee klikken kwam ik uit op Rhampsinitus transvaalicus dat nog veel minder informatie bevat en voor het laatst werd bewerkt op 14 juli 2012. Dus wat is precies je punt? EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 14:36 (CET)
   • Hmmm, wat is het punt om appels met mosselen te vergelijken? Wat Takk bedoelt is dat de hele serie WIU is en dringend een update verdient. The Banner Overleg 18 nov 2012 14:45 (CET)
    • Het zijn anders geen wiu nominaties maar gewone weg nominaties en de enige motivering is daarbij dat het amper informatie bevat en al maanden niet meer bijgewerkt wordt. Dat is onvoldoende als motivering. Je kunt wel open deuren gaan intrappen maar als je iets op de lijst zet moet je zeker weten dat het niet op Wikipedia thuishoort in deze vorm en verwijderd kan worden indien het niet voldoende verbeterd binnen de veertien dagen. EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 14:51 (CET)
     • Het zijn gewoon lege dozen die geen of veruit onvoldoende informatie bevatten. Bij sommige pagina's staan zelfs geen spelers opgesomd, bij anderen geen wedstrijden. Als iedereen gewoon seizoenspagina's kan maken en ze vervolgens jarenlang niet aanvult, is het wel heel makkelijk om zulke pagina's te creëren. Als de pagina's voldoende aangevuld worden, wil ik mijn nominatie gerust intrekken, maar momenteel zijn ze zo goed als inhoudsloos. Takk (overleg) 19 nov 2012 13:44 (CET)
      • Bij de eerste in deze lijst ben ik het wel met je eens. Dat artikel bevat wel heel erg weinig informatie en staat echt nutteloos te wezen. Over de rest twijfel ik wel een beetje. Er staat toch al aardig wat informatie. De term 'lege doos' is daar echt wel een onjuiste voorstelling van zaken. Aan de andere kant is het maar de vraag wie deze artikelen nog verder gaat completeren, maar dat is volgens mij geen criterium om verwijderd te worden. EvilFreD (overleg) 20 nov 2012 20:56 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Beetje stok achter de deur nominaties maar je moet er eens aan beginnen. Dat seizoen is al weer ruim een half jaar geleden afgelopen de deze lemma's komen niet eens verder dan 2 wedstrijden en een teamlijst. Dat is niks en ook met het waarschuwingssignaal van deze nominatie niet meer opgepakt. Agora (overleg) 1 dec 2012 12:54 (CET)

Toegevoegd 18/11: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • De Haan (doorverwijspagina), weg, hier help je niemand mee, doorgeschoten dp-ziekte. Peter b (overleg) 18 nov 2012 12:29 (CET)
  • Moet niet weg, maar achter de zeer vele personen zouden geboorte- en sterfjaar, en functie moeten (Belgisch politicus, Nederlands kunstschilder, om maar eens iets te noemen). Anders zoekt het inderdaad erg lastig. Ik 'geef er ook de voorkeur aan de personen in chronologische volgorde te vermelden, anders verdrinken de kunstschilders en filosofen in een zee van wielrenners, voetballers en TV-persoonlijkheden. Fred (overleg) 18 nov 2012 14:26 (CET)
  • De kritiek op de pagina is terecht, zodat ik een kleine voorzet gegeven heb hoe het aanzienlijk nuttiger kan. Doorgeschoten dp-ziekte is het zeker niet, als service naar de gebruikers heeft het zeker een rol. Maar niet in de genoimineerde vorm. Tegen Tegen verwijderen en voor opknappen. The Banner Overleg 18 nov 2012 15:05 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - na bijwerken door bovenstaande gebruikers OK lijkt me --LimoWreck (overleg) 24 nov 2012 18:23 (CET)
 • Anne-Marie Hunsel -reclame- Niet-neutraal, met zinnen als: Anne-Marie is nu te bewonderen in de eigen voorstelling "The Grand Ladies of Jazz" waar zij samen met zangeressen Farida Merville en Graziëlla Hunsel Rivero werken van Dinah Washington, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan geheel op eigen wijze vertolkt. Persoon mogelijk E, maar dan een encyclopedisch, en geen promotioneel artikel. Fred (overleg) 18 nov 2012 12:48 (CET)
  • Tekst is aangepast, er staat geen reclame in en is geschikt voor Wikipedia – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Herman reurts (overleg · bijdragen)
  • Voor Voor verwijderen in ieder geval flink wiu en promotioneel wat door de copyvio te verklaren is. Daarnaast blijkt de relevantie nu onvoldoende in het lemma. - Agora (overleg) 1 dec 2012 13:02 (CET)
 • Soerendonk, Sterksel & Gastel - wiu - Geen bronnen, infobox e.d. mist ook. Nummer12(overleg) 18 nov 2012 14:33 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Opgeknapt, jaartallen toegevoegd en correctie op taalgebruik uitgevoerd. Bevat nu meer dan genoeg informatie voor een beginnetje. Eventueel zou nog een verhaal over het toenmalige gemeentewapen kunnen worden toegevoegd. Fred (overleg) 18 nov 2012 15:16 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen fancy & door "en" vervangen en interwiki's toegevoegd. Agora (overleg) 1 dec 2012 13:02 (CET)
 • Erik de Haan - wiu - geen bronnen, zeer incompleet. Meer gegevens over zijn carrière noodzakelijk. Infobox? The Banner Overleg 18 nov 2012 14:58 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen box erbij Agora (overleg) 1 dec 2012 13:02 (CET)
 • Maarten Knuts - ne - Lokale radiopresentator. EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 15:08 (CET)
 • Miss Latina Holanda - weg: wervend - ondertekend door de eigenaar - )°///< (overleg) 18 nov 2012 16:20 (CET)
 • Polyscias - wb - )°///< (overleg) 18 nov 2012 16:34 (CET)
 • Red (2010) - machinevertaling - )°///< (overleg) 18 nov 2012 17:00 (CET)
  • een gruwelijk onleesbare machinevertalingstekstdump en is een nuweg dus Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 nov 2012 19:59 (CET)

Toegevoegd 18/11: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Top 2000 2011 - wiu - Zwaar onder de maat. Geen opmaak, niet duidelijk is over welke top 2000 het gaat. EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 18:22 (CET)
 • Ela savanas - ne/wiu - Volgens mij niet voldoende relevant maar in ieder geval is het artikel onder de maat. EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 18:36 (CET)
 • Frank van Vloten - toetsing gevraagd, onderwerp hangt samen met (mythevorming rond) het Ronde Huis. Sonty (overleg) 18 nov 2012 19:01 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Met zo weinig informatie, kan het zonder meer ingevoegd worden in Ronde Huis. The Banner Overleg 22 nov 2012 11:13 (CET)
  • lijkt me een serieuze kandidaat voor nuweg Peter b (overleg) 18 nov 2012 20:12 (CET)
  • Voor Voor verwijderen uit de dood herrezen? Gouwenaar (overleg) 18 nov 2012 21:50 (CET)
  • Opmerking Opmerking - inmiddels is de tekst vervangen door een geheel nieuwe tekst waarvan geheel onduidelijk is welke betrouwbare en verifieerbare bronnen hieraan ten grondslag liggen. De tekst is niet of nauwelijks encyclopedisch en bevat nogal wat gevolgtrekkingen, waarvan niet duidelijk is of die van de auteur zelf afkomstig zijn. Gouwenaar (overleg) 29 nov 2012 15:57 (CET)
   • Hoe is het nu met toegevoegde bronvermeldingen, duidelijke scheiding levensloop met de geruchten/beweringen en het toepassen van wiki-format? Maarten Brandts Buijs (overleg) 1 dec 2012 14:11 (CET)
  • Twee weken extra gegeven i.v.m. de korte tijd waarin de nieuwe tekst beoordeeld diende te worden. Mvg, BlueKnight 2 dec 2012 08:54 (CET)
 • Steppenvaraan - AUT - [2] – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 78.21.127.15 (overleg · bijdragen)
  • Lijkt me eerder andersom. EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 19:54 (CET)
   • Als dat zo is, dan claimt de website onterecht het auteursrecht. --ErikvanB (overleg) 18 nov 2012 20:40 (CET)
    • Nou, sorry, ik heb het nog eens bekeken en ik zie geen enkele overeenkomst. Sjabloon verwijderd. --ErikvanB (overleg) 18 nov 2012 20:44 (CET)
     • Nog beter. Ik heb de vermelding hier ook maar even doorgestreept daar anoniemen zich vaak maar eenmalig laten zien op beoordelingslijsten. EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 20:51 (CET)
 • Peraccio Radecchio Rota - weg/NE - Hoaxverhaal. Google geeft geen hits (afgezien van de hit op Wikipedia) en als dit al bestaat zal dit al helemaal niet alleen maar verkrijgbaar zijn bij een Albert Heijn (staat zelfs een spelfout over in, in het artikel) in Rotterdam. Michael 1988 (overleg) 18 nov 2012 20:10 (CET)
 • RGR2 - wiu - Opmaak dient flink aangepast en aangevuld te worden. Daarbij heb ik grote twijfel over de relevantie van het artikel. Die komt niet duidelijk naar voren in het artikel. Michael 1988 (overleg) 18 nov 2012 20:36 (CET)
 • Boréas - ZP - Vermoedelijk is dit artikel door een lid van de betreffende studievereniging geschreven. Jaap K (overleg) 18 nov 2012 20:36 (CET)
  • Let op: indien besloten wordt dit artikel te verwijderen, dient ook de verwijzing op de doorverwijspagina Boreas verwijderd te worden. Jaap K (overleg) 18 nov 2012 20:46 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Sorry, ik heb het aangepast. Want absoluut niet bedoeld als reclame! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door DMM97 (overleg · bijdragen) 19 nov 2012 08:17
  • Voor Voor verwijderen ZP en NE, als het geen reclame is (zo'n artikel van twee regels is eigenlijk slechts reclame voor Jantje van Leiden), dan is het in elk geval linkspam en poging tot genereren van naamsbekendheid. Dus tòch reclame. Fred (overleg) 19 nov 2012 14:03 (CET)
 • MSP430 - promo/wiu - Artikel riekt teveel naar promo voor dit product. Onder andere vanwege de prijs die erin wordt vermeldt en de opbouw van sommige zinnen. Michael 1988 (overleg) 18 nov 2012 20:43 (CET)
 • Wreck this journal - wiu - Opmaak ontbreekt. EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 21:13 (CET)
 • Gianni brackez - ne - Amateursporter. EvilFreD (overleg) 18 nov 2012 21:27 (CET)
 • Ajax-fc twente 2011 - ne - ne + wiu JurriaanH overleg 18 nov 2012 22:24 (CET)
 • GOAL - Auteur - Geheel vertaald van [3]. Overigens komt de geschiedenis en relevantie niet duidelijk naar voren. Ook het doel en het gebruik van het programmeertaal is in mijn ogen onduidelijk. Michael 1988 (overleg) 18 nov 2012 22:50 (CET)