Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170320

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2021

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'bron bewerken'.

Toegevoegd 20/03; af te handelen vanaf 03/04[bewerken | bron bewerken]

Toegevoegd 20/03: Deel 1[bewerken | bron bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Vloedgracht - weg - NE en zelfpromo ten aanzien van zijn thesis The Banner Overleg 20 mrt 2017 00:07 (CET)
 • Paul Kempeneers - weg - twijfel aan E-waarde en zelfpromo The Banner Overleg 20 mrt 2017 00:11 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen De Banner overdrijft in zijn drang naar verwijderingen. Dit artikel, in 2005 op Wikipedia geplaatst (door een naamgenoot, maar daarom is er nog geen verwijt te maken van "zelfpromo"), is in de loop van de jaren aangevuld en verbeterd. Men moet wel heel ver verwijderd zijn van de realiteit om te twijfelen aan de e-waarde van deze persoon. Andries Van den Abeele (overleg) 21 mrt 2017 09:11 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - toch wel een bekende plaatsnaamkundige in Vlaanderen. Verder volledig eens met Andries. Sonuwe () 22 mrt 2017 10:07 (CET)
  • Neutraal Neutraal - gaat wel degelijk om zelfpromo, niet door de persoon in kwestie, maar door zijn zoon. Ik pleit voor een realistische opkuis van de bibliografie of verwijzing naar de webpagina. Rembert vragen? 22 mrt 2017 12:39 (CET)
 • Terreinscheur - weg - NE The Banner Overleg 20 mrt 2017 00:14 (CET)
 • Groengracht - weg - NE The Banner Overleg 20 mrt 2017 00:29 (CET)
  Stel jij de aanmaker nog in kennis van deze vier nominaties? Vinvlugt (overleg) 20 mrt 2017 10:24 (CET)
  Als hij nog actief was, had ik dat wel gedaan maar nu wacht ik rustig op de bot. The Banner Overleg 20 mrt 2017 10:31 (CET)
  Oeps, sorry, dat had ik niet gezien. Helemaal goed! Vinvlugt (overleg) 20 mrt 2017 10:32 (CET)
  • Ik zou beide lemmata gewoon behouden, (b)lijkt een term die gewoon bestaat en gebruikt wordt. Waarom het dan NE is, is blijkbaar een gevoelskwestie, en daarmee weinig objectief. ed0verleg 20 mrt 2017 14:31 (CET)
 • Politie Noord-Holland-Noord - weg/NE - RonaldB (overleg) 20 mrt 2017 02:48 (CET)
  • Gezien de categorie lijkt NE mij niet juist. Ik zou zeggen WIU, dan zou het ook zin hebben er nog wat tijd en moeite in te steken er wat van te maken. ed0verleg 20 mrt 2017 08:06 (CET)
 • Five Nights at Freddy's: Sister Location - wiu - Kattenkruid (overleg) 20 mrt 2017 03:19 (CET)
 • Generatie B - auteur - Nadat de copyvio afleveringbeschrijvingen eruit zijn gesloopt, is er nog steeds copyvio, nl. van https://www.canvas.be/generatie-b Kattenkruid (overleg) 20 mrt 2017 03:55 (CET)
 • Nederlandse Vrouwen Raad - auteur, teksten (vrijwel) geheel afkomstig van de eigen website. Aanmaakster gewezen op OTRS. Sonty (overleg) 20 mrt 2017 10:36 (CET)
 • Radio036 - weg - Lokaal internetstation dat niet lang heeft bestaan. Kattenkruid (overleg) 20 mrt 2017 14:25 (CET)
 • Jordan Bernio Verhagen - Ik kan nergens iets vinden dat het bestaan van deze vermeende profvoetballer bevestigt. Toth (overleg) 20 mrt 2017 15:02 (CET)

Toegevoegd 20/03: Deel 2[bewerken | bron bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Yrsa Waanders -weg- Geen bronnen die de onwaarschijnlijke stelling bevestigen dat deze 15-jarige een professionele basketbalspeelster zou zijn. Fred (overleg) 20 mrt 2017 16:03 (CET)
 • Mariano Juliano - weg - Te weinig beschikbare onafhankelijke bronnen. (NE) Kattenkruid (overleg) 20 mrt 2017 16:39 (CET)
  • Volgens mij een verzinsel, zelfs op de officiële website van Atlético Mineiro is deze persoon niet te vinden. P.oudhoff (overleg) 20 mrt 2017 17:31 (CET)
   • Het is aangemaakt door een geblokt kliederaccount dus een hoax zou goed kunnen. Kattenkruid (overleg) 20 mrt 2017 17:49 (CET)
  • 9 Googlehits in het Nederlands, waarvan niet één over voetbal. Nuweg van gemaakt. Wikiwerner (overleg) 21 mrt 2017 19:39 (CET)
 • Joseph Dezitter - wiu - Door aanmaker voorzien van wiu-sjabloon maar niet hier gemeld. Kattenkruid (overleg) 20 mrt 2017 17:54 (CET)
  • Voor Voor verwijderen De tekst is grotendeels afkomstig van deze website (slechts bij één alinea wordt daarnaar gelinkt). Maar ook andere passages zijn daar letterlijk terug te vinden. Het is de begeleidende informatie bij een tentoonstelling van 7 tot 16 maart 2014 (zie hier). De stad Poperinge vermeldt uitdrukkelijk "Copyright - Industriële en intellectuele eigendom. De presentatie en de gehele inhoud van deze website zijn beschermd door industriële en intellectuele eigendomsrechten. U mag de informatie, tekst, tekeningen of afbeeldingen op deze website enkel aanwenden voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik en mag die niet reproduceren, wijzigen, doorsturen, registreren of publiceren, noch gedeeltelijk, noch geheel, voor eender welk doel, zonder voorafgaande schriftelijke goedkeuring van de stad Poperinge, tenzij louter voor consultatie". Als er geen nadrukkelijk toestemming is gegeven voor hergebruik van deze bestaande teksten dan graag nuweg wegens auteursrechtenschending. Gouwenaar (overleg) 20 mrt 2017 19:11 (CET)
 • Huis van de Wetenschap - wiu - Door aanmaker voorzien van wiu-sjabloon maar niet hier gemeld. Kattenkruid (overleg) 20 mrt 2017 17:55 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - Het artikel is allerminst encyclopedisch geschreven, de lezer wordt rechtsreeks toegesproken. Het is imo een uitgesproken promotioneel verhaal voor het museum ("spectaculaire demonstraties", "u wordt tot denken aangezet", "zij [de gidsen] bezitten dan ook de nodige pedagogische capaciteiten" enz.). Dezelfde tekst is ook te vinden op o.a. deze website (maar ook elders), waarvan een zekere M.Wertz claimt de rechten te bezitten. Ik heb de aanmaker gevraagd of hij de oorspronkelijke auteur is. Zo niet dan graag nuweg vanwege copyvio.. Gouwenaar (overleg) 20 mrt 2017 19:11 (CET)
 • Rick van der Made - misschien wel E, maar dat is te mager - vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 20 mrt 2017 18:45 (CET)
  • ben bang dat de Heimdall een print on demand-uitgeverij is - vis ←  Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg  → overleg 20 mrt 2017 21:26 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Tenzij overtuigende onafhankelijke bronnen worden gegeven die hier ten enen male ontbreken. Fred (overleg) 21 mrt 2017 11:04 (CET)

Toegevoegd 20/03: Deel 3[bewerken | bron bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Wikipedia:Taverna -weg- Deze lokatie voor het voeren van discussies over Zuidoost-Europa lijdt een anemisch bestaan. De laatste bijdrage is van bijna twee jaar geleden. Er zijn andere café's die de functie kunnen overnemen, bijvoorbeeld Wikipedia:De Commotie. VanBuren (overleg) 20 mrt 2017 21:25 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Afgelopen december probeerde je het via samenvoegen al weg te krijgen en nu probeer je het maar opnieuw via TBP? Het is geen artikel dat actueel en correct moet blijven! The Banner Overleg 20 mrt 2017 22:29 (CET)
   • Ik denk dat dit niet de juiste manier is om een "café" te verwijderen. Open een discussie op de pagina zelf wat er mee moet gebeuren, misschien dat er een goed idee is om het om te vormen of te verbreden. Twee weken is te kort; trek er een kwartaal of misschien zelfs een half jaar voor uit. Komt er niets uit de discussie of is er geen interesse voor, vraag dan in Wikipedia:De kroeg wat ermee moet gebeuren. Verwijderen sowieso niet, archiveren lijkt me dan meer op zijn plaats. GeeJee (overleg) 21 mrt 2017 00:09 (CET)
    • @GeeJee, ik neem aan dat jij degene bent die daar nog een serieuze bijdrage heeft geleverd, maar dat is al bijna drie jaar geleden. Ik zie daar bijdragen van een aantal anderen dat zich vooral beperkt tot de helft van de bijdragen op die pagina, bijdragen die gaan over felicitaties voor de oprichting ervan. Gezien het zeer povere gebruik van het café Taverna en de winterslaap waar het zich in bevindt over de afgelopen jaren heeft het mijns inziens geen zin dit nog te behouden. Archiveren is natuurlijk nodig. Er zijn andere bestaande café's waar relevante discussies kunnen worden gevoerd. Waarom dan nog zelfs een half jaar sluiting ter discussie te stellen ontgaat mij. Enige tijd geleden deed ik al een voorstel tot samenvoegen als een vriendelijke optie voor een lange termijn overweging. Echter, op die samenvoegpagina staat veel heel lang te pruttelen. Ik wil wel graag eens wat duidelijkheid over het behouden van café's waar geen activiteit is. VanBuren (overleg) 21 mrt 2017 14:36 (CET)
     • Ik heb daar nooit een bijdrage gedaan, maar dat is ook het hele punt niet. Het maakt niet uit dat deze dingen "pruttelen" en een lange beslisweg nodig hebben. Het is geen hoofdnaamruimte. Samenvoegen met De Commotie lijkt me overigens niks, dat heeft een hele andere insteek. GeeJee (overleg) 24 mrt 2017 21:19 (CET)
Ik schrijf hierboven niet deze met De Commotie samen te voegen, wel dat daar de discussies kunnen plaats vinden die een aantal jaren geleden in de Taverna gevoerd werden, maar er zijn ook andere "café's". VanBuren (overleg) 25 mrt 2017 19:11 (CET)
 • Lijst van fictieve kapiteins -wiu- artikel zonder inleiding met allegaartje met kapiteins van zowel schepen als ruimteschepen uit films, boeken, voedingsmerken of zangers met kapitein of captain in de naam. Uit sommige rijen met rode link valt zelfs niet eens op te maken in welke zin de persoon een kapitein is. Mag wel wat aan gesleuteld worden dus. (ik pleit niet voor verwijdering maar voor verbetering, vandaar wiu dus.) Rickie97 (overleg) 20 mrt 2017 22:19 (CET)
 • Solar Boat Twente -ne- Een studententeam dat een boot heeft ontworpen die aan een toekomstige wedstrijd mee zal doen. Fred (overleg) 20 mrt 2017 22:56 (CET)