Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180313

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Als u hier nieuw bent, of hier terechtkwam op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt niettemin uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering, en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator het artikel, besluit om het artikel te behouden of te verwijderen. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie.

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Slechts bij uitzondering wordt een terugplaatsingsverzoek gehonoreerd, zie: Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 13/03; af te handelen vanaf 27/03[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Toegevoegd 13/03: Deel 1[bewerken]

 • Wonder van Scheemda - wiu (twijfel aan E, leest als reclame) - Artikel mist opmaak, wikilinks en vooral onafhankelijke bronnen (een citaat uit een post op Facebook is geen neutrale bron) - JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 13 mrt 2018 10:00 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Een essay, met veel gebabbel erin. Absoluut geen encyclopedisch artikel, meer een reclame voor een streekproduct. Als er over dit oude erwtenras een encyclopedisch artikel geschreven wordt, dan graag, maar bovengenoemd essay lijkt meer op promotie voor een op zich lovenswaardig initiatief, wat echter geenszins in een encyclopedie thuishoort. Fred (overleg) 13 mrt 2018 10:47 (CET)
  • Heb het artikel sterk ingekort. Gebruiker:Stadseboerin
  • Vergeleken met een andere vergeten groente, zoals de Pronkboon heeft deze erwt (nog) geen vermelding op SoortenBank.nl, echter wordt de erwt wel genoemd in de Tuinbouwgids 1947 - Volume 4 - Pagina 249. Vergeleken met een streekproduct zoals de Opperdoezer Ronde, heeft deze tenminste een beschermde oorsprongsbenaming. Desalniettemin is de relantie flinterdun, onafhankelijke bronnen ontbreken. Dat zou over een paar jaar zomaar anders kunnen zijn, óf de erwt heeft dan meer verifieerbare bekendheid, óf is weer vergeten. Nu wekt het de indruk van het onder de aandacht willen brengen van deze erwt. Rode raaf (overleg) 13 mrt 2018 11:56 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen eerst wat snoei, daarna opmaak, bronnen en informatie toegevoegd en fouten gecorrigeerd. Het is een variëteit gekweekt in de jaren twintig der vorige eeuw. The Banner Overleg 13 mrt 2018 13:39 (CET)
  • Krijgen Wonder van Amerika en Broeiwonder en Koning der Middelvroegen ook een artikel? Ik heb boven nog een heel oud boekje liggen van mijn grootvader met ik weet niet hoeveel rozencultuurvariëteiten. Ook leuk. Ik denk dat dit een vaag en gevaarlijk terrein is, maar ik ben geen bioloog. ErikvanB (overleg) 13 mrt 2018 14:09 (CET)
   • Als een ras of variëteit cultuurhistorisch interessant is, kan een zelfstandig artikel worden overwogen. Er zal altijd sprake zijn van een subjectieve inschatting, maar soms kunnen de kweekvormen ook worden gegroepeerd, zoals dat bij bijvoorbeeld de Rembrandt- en Darwintulpen (die elk duizenden variëteiten kennen) geschiedt. Fred (overleg) 13 mrt 2018 15:01 (CET)
 • Eurasia (studentenvereniging) -reclame- Een reclame voor een totaal on-encyclopedische studentenclub, die vergeet dat Wikipedia geen aanplakzuil is. Mag wmb ook nuweg wegens expliciete reclame. Fred (overleg) 13 mrt 2018 13:01 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - bronloze reclame, waarschijnlijk voor de eigen vereniging. Tulp8 (overleg) 11 apr 2018 08:34 (CEST)
 • Vechain -weg- Alweer een kriptomunt waaraan blijkbaar langs deze weg bekendheid moet worden gegeven. Als ik de onbegrijpelijke tekst lees is het echter geen cryptocurrency, maar een platform, en even later is het weer een team. Wat het nu precies is en hoe het werkt wordt echter niet duidelijk gemaakt. Een bedrijfje met 60 werknemers van enkele jaren oud is overigens niet zonder meer encyclopedisch. Bronnen die de E-waarde zouden kunnen aantonen ontbreken echter. Fred (overleg) 13 mrt 2018 14:26 (CET)
  • Na wat studie zie ik dat het een iets andere toepassing is van de blockchain. Die niet de authenticiteit van een munt garandeert maar van een product. Daarnaast is er ook een cryptomunt, maar die heet VeChainToken (VET). Het Engelstalige artikel is een stuk helderder; ik heb het gekoppeld. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 14 mrt 2018 12:10 (CET)
 • Is Mijn Data Gelekt? - heeft toch wel veel weg van reclame - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 13 mrt 2018 15:14 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Dit lijkt me zelfs veel weg te hebben van expliciete reclame. Wellicht is nuweg te overwegen, dan hoeven we niet 14 dagen als reclamezuil te dienen. Fred (overleg) 13 mrt 2018 15:21 (CET)
  • Voor Voor verwijderen en liever nog nuweg, gewoon ordinaire reclame. Peter b (overleg) 13 mrt 2018 15:26 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Letterlijk elke zin bevat de tekst "Is Mijn Data Gelekt?". Overduidelijke promo. Verdel (overleg) 13 mrt 2018 15:35 (CET)
  • Voor Voor verwijderen, maar uiteraard wel herschrijven. Have I been pwnd is een belangrijke en veelgebruikte dienst op het internet en een Nederlands alternatief is relevant om te vermelden op de Nederlandstalige wiki. Casperinfo (overleg) 13 mrt 2018 15:44 (CET)
   • Verkeerd sjabloon geplakt, Casperinfo? Uit de tekst maak ik op de het 'tegenweg' had moeten zijn. Zelf ben ik overigens Voor Voor verwijderen, want het is m.i. niets anders dan reclame. Jürgen Eissink (overleg) 13 mrt 2018 16:25 (CET)
    • Ik denk dat Casper bedoelt in deze vorm voor verwijderen. Maar ik ben Casper niet. ErikvanB (overleg) 13 mrt 2018 16:32 (CET)
  • Ik kijk wel link uit mijn e-mailadres en andere gegevens te verstrekken aan totaal anonieme figuren achter een website die zich 'wij' noemen zonder te zeggen wie 'wij' zijn. ErikvanB (overleg) 13 mrt 2018 15:57 (CET)
  • En bovendien klopt de titelzin niet. 'Data' is meervoud, dus zou het op z'n minst 'Zijn mijn data gelekt?' moeten zijn. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 mrt 2018 17:44 (CET)
   • Zat ik net aan te denken! Ja. - ErikvanB (overleg) 13 mrt 2018 17:47 (CET)
    • Ik betrapte afgelopen week zelfs Frits Spits in het radioprogramma De Taalstaat op een dergelijke fout: 'De media is ...' Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 mrt 2018 17:55 (CET)
     • In het jargon van ict-medewerkers komt een enkelvoudige persoonsvorm na data inderdaad vaak voor: 'De data is overgezet', 'De data kan verwijderd worden.' Dat komt doordat je data ook als een soort verzamelterm kunt zien, net als bijvoorbeeld informatie, en in die hoedanigheid kan het als een eenheid worden opgevat. 'De data is' is in het Nederlands echter zeker nog niet algemeen geaccepteerd. Data is … is een anglicisme. In de Verenigde Staten zal je nooit horen zeggen “data are”. Daar is “data is” gangbaar in het Engelse taalgebruik. Ik hoor graag wat er gewijzigd moet worden om de pagina te behouden. De pagina is niet voor reclame bedoeld. Er word ook niet naar de pagina gelinkt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 145.131.253.84 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
      • De Irritante Gewoonte Om Elk Woord Met Een Hoofdletter Te Beginnen Komt Ook Uit De VS, zoals heel veel foute dingen. Laten we maar hopen dat wij daar ook niet mee besmet worden. Trouwens erg inefficiënt om telkens de shifttoets te moeten indrukken, maar nu dwalen we af. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 mrt 2018 18:18 (CET)
  • Op Enwiki zou dit een nuweg zijn. Dat zouden we hier ook moeten doen. Wikiwerner (overleg) 13 mrt 2018 19:58 (CET)
  • Nuweg van gemaakt: blijkt grotendeels tekstdump / copyvio van https://ismijndatagelekt.nl/meer-informatie/. Jürgen Eissink (overleg) 13 mrt 2018 22:17 (CET).
  • Nuweg was volkomen terecht. Lees dit bericht maar: https://www.rtlnieuws.nl/technieuws/is-mijn-data-gelekt-negeert-wet-gaat-honderdduizenden-nederlanders-spammen. Daar willen we op Wikipedia toch niet aan meedoen? JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 14 mrt 2018 09:45 (CET)

Toegevoegd 13/03: Deel 2[bewerken]

 • Suzanne Swarts - Vrouw met baan en infobox. Dat is veel te beperkt, en het is helemaal de vraag of deze persoon E is. Dat volgt niet uit dit stukje tekst. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 mrt 2018 17:51 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - artikel wat uitgebreid en voorzien van bronnen. Deze vrouw is imo zeker relevant voor opname in Wikipedia. Gouwenaar (overleg) 13 mrt 2018 22:35 (CET)
   • Kijk, zó hoort het! Dankjewel. Ik heb de nominatie er uiteraard van af gehaald. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 mrt 2018 23:11 (CET)
 • All Things Must Pass - wiu - Dit is geen artikel, dit is een zin over de schutting gooien en het andere mensen lekker op laten knappen. Dqfn13 (overleg) 13 mrt 2018 20:32 (CET)
  • Sjabloon werd door Ucipital verwijderd, zonder opgaaf van reden. Omdat het artikel nog steeds uit één zin bestaat, heb ik het teruggezet. Dqfn13 (overleg) 16 mrt 2018 13:51 (CET)
  • Tevens bronverzoek bij een van de zinnen geplaatst. Dqfn13 (overleg) 18 mrt 2018 16:55 (CET)
   • Ben je misschien ook blij met (onderdelen van) de uitbreiding? Het artikel is in elk geval voldoende nu - naar mijn mening. Apdency (overleg) 19 mrt 2018 19:53 (CET)
    • Er staan twee zinnen extra bij, prima, het is een begin van een artikel. Een tracklist en een infobox maken officieel geen deel uit van een artikel en die tel ik dus ook nooit mee. Een infobox behoort een samenvatting te zijn van een artikel, terwijl er in deze infobox informatie staat die niet in het artikel staat, zoals de ruim 100 uur aan muziek... (en ja, ik ben mij er van bewust dat dat niet zo gezien moet worden en dat het om 105 minuten gaat) Dqfn13 (overleg) 19 mrt 2018 21:30 (CET)
 • Julian Jordan - wiu - Mager artikel over een DJ die tot de top 100 DJ's ter wereld behoort. Was oorspronkelijk als nuweg voorgedragen omdat het een onbekende DJ zou zijn, maar een keer zoeken in Google en ik vond al een artikel over zijn opname in de top 100 DJ's ter wereld. Alleen ben ik onvoldoende thuis in dit soort artiesten om er een goed artikel van te maken. Mbch331 (Overleg) 13 mrt 2018 22:45 (CET)
 • Snack a Jacks - Artikel is erg mager. Ik weet zo ook niet 100% zeker of het een bedrijf of alleen een merk is. Maar moet nog wel verbeterd worden, wil het behouden kunnen blijven. Mbch331 (Overleg) 13 mrt 2018 22:49 (CET)