Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180402

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 02/04; af te handelen vanaf 16/04[bewerken]

Toegevoegd 02/04: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Angelo Agostini - Overgenomen van de Engelstalige Wikipedia. De zinnen kunnen nog wat beter lopen. Livenws (overleg) 2 apr 2018 00:42 (CEST)
 • * Het Duitse Wikipedia-artikel is misschien geschikter om in dit geval vanuit te vertalen (zijn jeugd staat daar beter in beschreven en karikatuur past misschien beter bij de tijd dan cartoon), al is het natuurlijk beter om zelf in externe literatuur te kijken. Ik heb me nu beperkt tot het aanpassen van de intro. Bever (overleg) 16 apr 2018 01:46 (CEST)
 • EN/IEC 61000-3-2 - wiu - Laatste deel (Klasse D) nog niet vertaald, wel erg beknopt/opsommerig weergegeven. 217.121.46.31 2 apr 2018 02:37 (CEST)
 • Transformatorblik - wiu: Wel een E onderwerp, maar nu veel te onbegrijpelijk geformuleerd. Ook is het artikel nog niet opgemaakt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 2 apr 2018 09:29 (CEST)
  • Onderwerpje naar mijn smaak. Ik ga hiermee aan de slag. Fred (overleg) 2 apr 2018 16:18 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Delen van de tekst die minder begrijpelijk (en ook minder ter zake waren) geschrapt, aangevuld met uitleg, cats, doorverwijzingen, en een plaatje. Fred (overleg) 2 apr 2018 18:31 (CEST)
   • Kijk, zo hoort het! Hartelijk bedankt; nominatie geschrapt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 3 apr 2018 21:59 (CEST)
 • Tim Henson - weg/promo - crosswiki aangemaakt, per WP:RPO: Niet: alle leden van een band een eigen artikel, met als belangrijkste inhoud dat de persoon lid is van de band. Rode raaf (overleg) 2 apr 2018 09:42 (CEST)
 • Live op Limmen -NE- Een online muziekprogramma van een krant. Fred (overleg) 2 apr 2018 11:18 (CEST)
 • A Fool for Love -NE- De tracklist van een drie dagen geleden uitgebracht album. Fred (overleg) 2 apr 2018 11:20 (CEST)
  • Blijkbaar een Birgit Schuurman-fan. Of Birgit Schuurman zelf. ErikvanB (overleg) 3 apr 2018 02:02 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Een album van drie dagen oud kan zeker nog geen invloed gehad hebben, en grote namen qua producers of platenlabels zie ik ook niet staan. Trouwens, dit album is reeds eerder verwijderd vanwege zelfpromo. AnarchistiCookie Overleg 8 apr 2018 22:24 (CEST)
 • HV Dongen - wiu - Te mager om een beginnetje te heten. Kan uitbreiding gebruiken. Rode raaf (overleg) 2 apr 2018 13:21 (CEST)
 • Vamos met de familie pos - weg - aankondiging Rode raaf (overleg) 2 apr 2018 14:46 (CEST)
 • Nationaal Concours Hippique Eext -weg- Eénzinner aangaande een aankondiging van een waar begrip in de Hippische wereld, zonder nadere duiding noch bronnen. We worden weliswaar uitgenodigd onze uitbreidingen toe te voegen, maar dit is in de eerste plaats een taak voor de aanmaker, want er moeten bronnen genoeg zijn voor dit ware begrip, waaruit aanmaker naar hartelust kan putten om er een deftig artikel van te maken. Fred (overleg) 2 apr 2018 16:15 (CEST)
 • Julianne Binard - weg - Cross-wiki-promo door een hele horde onbekende gebruikers, verwijderd na sessie en beveiligd op frwiki en verwijderd na sessie en beveiligd op enwiki, met auteursrechtschendingen op Commons. ErikvanB (overleg) 2 apr 2018 16:52 (CEST)
  • En ook verwijderd en beveiligd op dewiki. Ik stel voor dat dan hier ook maar te doen als dat op andere wiki's nodig is gebleken. ErikvanB (overleg) 2 apr 2018 17:17 (CEST)
  • De geschiedenis bevat copyvio, dan kan ze hier beter ook weg toch? Wikiwerner (overleg) 2 apr 2018 19:50 (CEST)
 • Mee bezig Mee bezig Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 3 apr 2018 09:36 (CEST)

Toegevoegd 02/04: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Dromen met Bassie & Adriaan -NE- Wat is er encyclopedisch aan de afspeellijst van een videoband met een kinderprogramma? Fred (overleg) 2 apr 2018 19:44 (CEST)
 • Edwin Boeckxstaens - weg - geen toelichtende tekst; ZP. 217.121.46.31 2 apr 2018 20:07 (CEST)
 • Sonja van Driel - ne/wiu - Niet duidelijk of deze vrouw wel E is, dan wel gewoon een vrouw met baan. Geen enkele onafhankelijke bron en heel de tekst door wordt familiair over "Sonja" gesproken. Queeste (overleg) 2 apr 2018 20:18 (CEST)
 • Auction Hunters - wiu - Xxmarijnw overleg 2 apr 2018 20:37 (CEST)
 • BLI:B - ne - Plaatselijke bibliotheek. Het gebouw is mogelijk wel E, maar dan moet daarover een artikel geschreven worden, niet over de bib op zich. Queeste (overleg) 2 apr 2018 20:48 (CEST)
  • Het artikel over het gebouw zou wel een paragraaf kunnen bevatten over het huidige gebruik, dus het kunstencentrum en de bibliotheek. Daarin zouden dan de punten kunnen worden genoemd waarin deze bibliotheek zich onderscheidt van andere bibliotheken, zoals die nominatie voor 'Beste bibliotheek' en wellicht de verzameling kunstboeken en de hulp bij taaleducatie (maar misschien geldt dat laatste voor alle Brusselse bibliotheken en zou het in dat artikel thuishoren). Bever (overleg) 4 apr 2018 17:26 (CEST)
 • Mamedov, Mamed (Medo) - ne - Lokale bekendheid in Oisterwijk. Indien relevant zal er even met een scherp oog gekeken moeten worden, een zin zoals: "In die tijd was het aantal wolven in het bos gestegen, waardoor de mensen die rondom het bos woonden in angst leefden. " komt vreemd over, aangezien de laatste wolf in Nederland rond 1897 werd waargenomen.Rode raaf (overleg) 2 apr 2018 22:02 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen De E-waarde komt niet uit de verf. Fred (overleg) 2 apr 2018 23:11 (CEST)
  • Misschien vindt men niet dat alle verzetsstrijders en alle leden van de orde van Oranje-Nassau een Wikipedia-artikel verdienen, maar dat laatste is in elk geval een zekere vorm van erkenning van relevantie. Bever (overleg) 4 apr 2018 17:20 (CEST)
  • Ik heb het artikel herschreven zodat het nu betrouwbaar is (door beoordelen en vergelijken van de gegeven bronnen). Blijft de vraag of hij relevant is. Hij voldoet in elk geval aan de kandidaat-richtlijn dat er door onafhankelijke bronnen over hem gepubliceerd moet zijn. Het hoofdargument is echter dat hij een lokale bekendheid is. Naar mijn mening hoeven op Wikipedia niet alleen mensen te staan die landelijk bekend zijn. Er is immers geen Oisterwijkse Wikipedia, voetbalwikipedia, hockey-wikipedia, dichterswikipedia enzovoorts. Wikipedia is door de opzet een omnibus van gespecialiseerde encyclopedieën geworden (die is geloof ik ook ooit in een door Zanaq opgezette peiling of stemming bekrachtigd). Dus als naast buurtbewoners en familie ook de gemeente Oisterwijk, het Rijk en Azerbeidzjan hem relevant vinden, waarom zou hij dan hier weg moeten? Er zijn natuurlijk ook duizenden lokale bekendheden zónder artikel, maar dat is geen reden om een nieuw artikel over zo iemand te schrappen, zolang de informatie maar klopt. Bever (overleg) 11 apr 2018 18:49 (CEST)
   • Betreffende peiling is niet door mij opgezet, maar ik ben het er wel mee eens, en met wat Bever zegt. — Zanaq (?) 11 apr 2018 18:57 (CEST)
 • Dubius - ne - Officiële website is dode link, relevantie mist. 217.121.46.31 2 apr 2018 22:27 (CEST)
 • Villapark de Hondsrug - Reclame - In historische feitjes verpakte reclame voor een renovatieproject van een bungalowpark. Aangemaakt door een nieuwe gebruiker met een commercieel belang, getuige het jargon en de makelspraak in de laatste alinea. Het is een ongezellig lezende opsomming van namen van BN-ers en van vastgoedbedrijfjes. Overigens is relevantie onduidelijk. Take Mirrenberg (overleg) 2 apr 2018 22:39 (CEST)
  • Weg hiermee. Ik heb hier recent wat YouTube-reclames voor gezien (onder de naam 'Puur Exloo') en dit wordt nu vooral als beleggingsobject in de markt gezet. Reclame hoort beslist niet hier (en gezien de timing is het moeilijk als iets anders te zien dan als onderdeel van die reclamecampagne). Wat dat betreft zijn deze twee weken al veel te veel geweest. Paul B (overleg) 15 apr 2018 00:23 (CEST)
 • My Little Friendly Art Project -weg- Onopgemaakte lap niet-neutrale tekst die op de website van aanmaker thuishoort, maar niet in een encyclopedie. Gezien de waarschuwingen op OP van aanmaker is dit een kandidaat voor nuweg. Fred (overleg) 2 apr 2018 23:44 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - zp - Hanhil (overleg) 3 apr 2018 06:29 (CEST)
   • Aanmaker maakte gisteren meermalen een GP aan met dezelfde plaatjes en is zojuist OT geblokkeerd voor bedreiging. Tulp8 (overleg) 3 apr 2018 06:57 (CEST)