Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20181020

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 20/10; af te handelen vanaf 03/11[bewerken]

Toegevoegd 20/10: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Unternehmen Margarethe - wiu - Slechts een linkje naar de Duitstalige pagina. Vraag me af of de aanmaker hier nog iets mee gaat doen. Thieu1972 (overleg) 20 okt 2018 08:32 (CEST)
 • Badmintonclub BCM'80 - ne - Een pagina over een recreatieve badmintonclub, waarop dingen als "Door middel van een kaartspel worden "random-teams" samen­gesteld om tegen elkaar te spelen. (Normaliter op 1e woensdag van de maand)" vermeld staan, lijkt me allesbehalve encyclopedisch. Daarnaast is er ook maar één bron, namelijk de website van de club zelf, die niet eens lijkt te werken? Mvg, OrviIIe (overleg) 20 okt 2018 10:09 (CEST).
 • Max & Anne willen winnen (wiu) - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 20 okt 2018 13:28 (CEST)
 • Manw - wiu - Onvoldoende inhoud, bronloos. Verdel (overleg) 20 okt 2018 15:24 (CEST)
 • Lijst van graven van Holland en Zeeland, op 19 oktober van “WIU” voorzien door aanmaker zelf(!), maar niet op beoordelingsdagpagina geplaatst. Is overigens kopie van Friestalige Wikipedia; blijkbaar daar ook de interwiki naar Lijst van graven van Holland niet opgemerk (waarom anders alsnog deze lijst geplaatst?) Pucky (overleg) 20 okt 2018 14:41 (CEST)
  • Er zit echt wel een verschil tussen de friese en de nederlandse lijst, het friese artikel is completer en nauwkeuriger, druk bezig om het ding te vertalen. Het nederlandse artikel is pijnlijk onvolledig. Gekozen voor deze weg, zodat er in alle rust aan gewerkt kan, maar wel een tijdsdruk op zit van twee weken. Carsrac (overleg) 20 okt 2018 19:03 (CEST)
   • Ik heb de links gecorrigeerd, de meeste zijn nu blauw. Ik zal binnenkort proberen of ik de lijst ook inhoudelijk kan controleren en eventueel bronnen kan toevoegen. HRvO (overleg) 26 okt 2018 00:21 (CEST)
    • Ik heb er zelf niets aan toe te voegen, behalve dat het een vertaling is vanuit het fries, dus het friese artiekel is de bron en de bron is stichting van graafschap holland, maar dat staat in elke papieren encylciopie. Carsrac (overleg) 1 nov 2018 13:23 (CET)
     • Ik ben er nog niet aan toegekomen, maar een snelle scan doet bij mij al wat vraagtekens rijzen. Zo snap ik het kopje "Opvolger" niet, dat zou ik eerder "Familierelatie" noemen. De kolom "Graafschap" klopt zeker in het begin niet, toen waren de graven bezitter van grondgebied in het graafschap, geen graven van dat graafschap. Verder eindigt de lijst bij Maria de Rijke en is dus niet compleet. Kortom, een grondige controle lijkt me geen overbodige luxe. Mvg, HRvO (overleg) 1 nov 2018 19:23 (CET)
      • Ik heb de lijst t/m graaf Jan I gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd en aangevuld. Verder heb ik bronnen toegevoegd. HRvO (overleg) 10 nov 2018 13:36 (CET)
       • De opmerking graafschappen klopt zover ik kan na gaan wel. Het graafschap Holland bestond nog niet voor een bepaald moment, dus dan is het graaf in Holland. Maar je kunt wel spreken van de graaf van Kennerland, Maasland of Texel. Hierbij geeft het Friese artikel https://fy.wikipedia.org/wiki/List_fan_greven_fan_Hollân_en_Seelân hou vast. Het kopje opvolger moet zijn opvolging (vertaalfout). Controle is nog steeds nodig. Carsrac (overleg) 15 dec 2018 05:39 (CET)
 • Elektrisch type - wiu - Onvoldoende inhoud, behoeft enige aanvulling en uitleg over dit type. Verdel (overleg) 20 okt 2018 16:34 (CEST)
  • Doorverwijzing van gemaakt naar Pokémon/Pokémon-typen. Verdel (overleg) 25 okt 2018 15:49 (CEST)
 • Pichu - ne - Relevantie blijkt niet uit de summiere inhoud. Rode raaf (overleg) 20 okt 2018 16:38 (CEST)
  • Uit ...is een Pokémon blijkt voldoende relevantie. Het is wel te summier. — Zanaq (?) 21 okt 2018 07:41 (CEST)
 • Havezate Hachmeule - was wegens dubbeling genomineerd als nuweg, maar bevat waardevolle informatie die over kan worden gebracht naar Hagmeule. Zie Overleg:Havezate Hachmeule. Jürgen Eissink (overleg) 20 okt 2018 16:42 (CEST).
  • Informatie is overgezet, pagina wordt verwijderd of als redirect ingezet, dus nominatie doorgestreept. Jürgen Eissink (overleg) 20 okt 2018 19:33 (CEST).
   • Dit kan natuurlijk absoluut niet: eventuele additionele informatie had moeten worden ingevoegd in het oudere artikel Hagmeule welk laatste artikel, neem ik aan, niet wordt voorgedragen voor verwijdering. Ten tweede neem ik aan dat nominator die nominatie wijzigde alle 'nieuwe' bronnen van bijdrager heeft geverifieerd aangezien er serieus vragen gesteld worden bij diens brongebruik. Paul Brussel (overleg) 20 okt 2018 19:40 (CEST) PS: ik zie dat het eerste 'probleem' inmiddels correct is opgelost, het tweede volgt nog? Paul Brussel (overleg) 20 okt 2018 19:47 (CEST)
    • (na bwc) Heb je wel gelezen wat ik schreef, Brussel? En waarom zou ik verantwoordelijk zijn voor informatie die wordt toegevoegd aan Hagmeule of enige andere pagina? Beheers je eens een keer. Jürgen Eissink (overleg) 20 okt 2018 19:48 (CEST).
 • Strandbeest de Geuzen - weg - Past meer op de eigen website, dan dat dit een encyclopedisch artikel zou zijn. Kennelijk mogen we nog meer pennenvruchten verwachten blijkens: "Bonusopdracht Maak voor jullie strandbeest een bijhorende Wikipediapagina met zoveel mogelijk informatie over jullie strandbeest." Rode raaf (overleg) 20 okt 2018 16:43 (CEST)
  • Getuigt toch eigenlijk van gebrek aan fatsoen om een e-mail of websitetekst over een scouting-evenement op Wikipedia neer te plempen en de kinderen dan ook nog op te roepen een eigen pagina over hun knutselwerkje aan te maken. Nuweg? Thieu1972 (overleg) 20 okt 2018 16:48 (CEST)
   • Mag wmb nuweg zijn, ik zag dat er al een hele serie gerelateerde pagina's geplaatst zijn. Rode raaf (overleg) 20 okt 2018 16:51 (CEST)
   • Inmiddels heb ik een hele reeks van dit soort artikelen in opdracht van de scoutinggroep voor nuweg voorgedragen (en deze zou daar ook bij moeten horen, dunkt me): dit kan echt niet zo. Paul Brussel (overleg) 20 okt 2018 16:53 (CEST)
   • En wat te denken van de gebruikte foto's? Wikiwerner (overleg) 20 okt 2018 17:17 (CEST)
    • Na een korte online zoektocht niets gevonden. Het is overduidelijk dat de foto's door drie verschillende "fotografen" gemaakt zijn, maar zonder bewijs is er geen actie te ondernemen. C'est la vie. Rode raaf (overleg) 20 okt 2018 18:44 (CEST)

Toegevoegd 20/10: Deel 2[bewerken]

 • George Nypels, militair en koloniaal historicus wiu - De tekst is kennelijk neergeplempt zonder enige aanpassing aan het Wiki-format. Titel lijkt me ook niet handig gekozen. Thieu1972 (overleg) 20 okt 2018 17:00 (CEST)
  • Deze pagina is onterecht verwijderd door een misverstand over een dubbel artikel: er is nog een artikel over George Nypels maar dat is een geheel ander persoon. Degene die de pagina verwijderde zou het laten corrigeren, zodat het weer verder mee kan in de beoordelingsronde. Ik zie de pagina echter nog niet terug? Thieu1972 (overleg) 21 okt 2018 20:27 (CEST)
 • EDEN World Builder - wiu - Relevantie blijkt niet uit de summiere inhoud. Verdel (overleg) 20 okt 2018 17:43 (CEST)
 • Djambo de Olifant - NE/reclame/fancruft. Paul Brussel (overleg) 20 okt 2018 17:48 (CEST)
  • Alle "idem"-nominaties hieronder. Uiteraard niet NE, maar voldoet niet qua inhoud. — Zanaq (?) 21 okt 2018 07:43 (CEST)
 • Mambo Djambo - idem. Paul Brussel (overleg) 20 okt 2018 18:03 (CEST)
 • Djamboshow - idem. Paul Brussel (overleg) 20 okt 2018 18:04 (CEST)
 • Clarence (tv-serie) - wiu - Gebabbel. Kattenkruid (overleg) 20 okt 2018 19:17 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Kinderlijk taalgebruik. Fred (overleg) 20 okt 2018 19:28 (CEST)
   • De titel is verkeerd. Clarence is een klassieke sitcom van en met Ronnie Barker uit 1988; ik heb de dvd hier liggen. Dit artikel gaat blijkbaar over een tekenfilmserie. Northerner (overleg) 24 okt 2018 21:38 (CEST)
 • De Wildernis In - idem/NE. Paul Brussel (overleg) 20 okt 2018 19:29 (CEST)
 • Survivor Dogs - idem/NE. Paul Brussel (overleg) 20 okt 2018 19:29 (CEST)
 • Seksshow - wiu - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 20 okt 2018 20:22 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Ook onjuist, want een seksshow is niet aan de televisie gebonden, denk aan de peepshow. Fred (overleg) 20 okt 2018 20:53 (CEST)
 • Heavy lift - wiu: krakkemikkig taalgebruik, voetnoten waren vermeld als gecontroleerd maar bleken desondanks niet te kloppen, sommige feiten kloppen volgens mij aantoonbaar niet (zoals dat anno 2018 een platform gesloopt wordt wat volgens mij al tien jaar geleden gebeurd is), en de opbouw van het artikel is erg rommelig. Zoals dat er plotseling over transportvliegtuigen wordt geschreven terwijl het artikel over zeetransport gaat. Veel termen (main deck, cargo, job) zijn onvertaald. Open deuren, bv dat vliegtuigen zorgen voor vervoer door de lucht. Ik poogde het artikel zelf op te knappen maar liep erop vast. Wie heeft voldoende kennis van zaken? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 20 okt 2018 21:42 (CEST)
 • Opmerking Opmerking: beoordelingssessie is op 7 november 2018 afgehandeld door moderator MatthijsWiki. Vragen kunnen gesteld worden of opmerkingen kunnen gemaakt worden op zijn overlegpagina. Verzoeken tot terugplaatsing kunnen op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen worden gedaan.

Toegevoegd 20/10: Deel 3[bewerken]