Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20181216

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2020

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 16/12; af te handelen vanaf 30/12[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 16/12: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Vóór alles het Hoofdnummer - reclame, zp, - Artikel is geschreven door iemand met dezelfde naam als de auteur van het besproken boek. Aanleiding voor het artikel lijkt dan ook dit (zojuist verschenen) boekwerk te zijn. De inhoud van het artikel kan trouwens prima worden ondergebracht bij het lemma U.S.R. Triton; ik zie niet goed in waarom er een apart artikel aan gewijd moet worden.Thieu1972 (overleg) 16 dec 2018 09:58 (CET)
 • Opmerking Conclusie afhandelend moderator: een niet neutrale tekst met superlatieven die naar aller waarschijnlijkheid niet op onafhankelijke, gezaghebbende bronnen gebaseerd is. Natuur12 (overleg) 8 jan 2019 22:31 (CET)
 • Opmerking Conclusie afhandelend moderator: ondermaatse vertaling. Natuur12 (overleg) 8 jan 2019 22:31 (CET)
 • Tita Tovenaar (personage) - wiu/ne - Sowieso te weinig inhoud, maar relevantie van dit specifieke onderwerp zal ook met onafhankelijke bronnen aangetoond moeten worden. Encycloon (overleg) 16 dec 2018 13:47 (CET)
 • Brawl Stars - ne - Encyclopedische relevantie van mobiel spel niet duidelijk. Is volgens artikel vier dagen terug pas uitgekomen. Verdel (overleg) 16 dec 2018 13:54 (CET)
 • Opmerking Conclusie afhandelend moderator: relevantie niet aangetoond middels onafhankelijke, gezaghebbende bronnen die het onderwerp beschrijven. Ik heb de bronnen op en-wiki en de-wiki bekeken en die zijn simpelweg te dun. Daar kunnen we de relevantie ook niet uit afleiden. Natuur12 (overleg) 8 jan 2019 22:31 (CET)
 • Skinologie -wiu- Onafhankelijke bronnen ontbreken, en bij zo'n lemma noodzakelijk lijkt mij. Ondanks, dat er geen expliciete reclame in staat is het mogelijk geen neutraal lemma door het bestaan van sites als skinologie.com en skinology.nl. Het woord als zodanig is ook geen wikidata element. Ldhank (overleg) 16 dec 2018 14:12 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Inhoudelijk mager en geheel bronloos. JanB46 (overleg) 21 dec 2018 08:40 (CET)
 • Opmerking Conclusie afhandelend moderator: 100% eens met de nominator. Natuur12 (overleg) 8 jan 2019 22:31 (CET)

Dit dagdeel is op 8 januari 2019 afgehandeld door Natuur12. Vragen en opmerkingen kunnen op zijn overlegpagina achtergelaten worden. Een met rede omkleed verzoek tot terugplaatsing kan ingediend worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Toegevoegd 16/12: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Pieter Vanreybrouck - voetballer, niet neutraal beschreven, maar als fanpage. Ook relevantie is niet helemaal duidelijk. Edoderoo (overleg) 16 dec 2018 17:22 (CET)
  • nuweg mag ook. voetballer is niet te verifieren. Zijn huidige voetbalclub FC Barbar is evenmin te verifieren Ldhank (overleg) 17 dec 2018 09:07 (CET)
 • Opmerking Conclusie afhandelend moderator: relevantie niet aannemelijk gemaakt middels onafhankelijke, gezaghebbende bronnen. Door de jubeltaal is de pagina niet in lijn met wp:NPOV. Bovendien: hoax tot het tegendeel bewezen is. Natuur12 (overleg) 8 jan 2019 22:44 (CET)
 • M2 (Joegoslavië) - weg - Bronloos relaas over een kennelijk niet bestaande hoofdweg? Rode raaf (overleg) 16 dec 2018 17:39 (CET)
  • Vooral dat bronloos lijkt me een probleem. Ik kan er niks over terugvinden, wat de deur naar een hoax op een kier zet. Liever niet weer een Urker Vistaart. Edoderoo (overleg) 16 dec 2018 21:01 (CET)
 • Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Hoax tot het tegendeel bewezen is. Los daarvan is de relevantie wegens het ontbreken van onafhankelijke, gezaghebbende bronnen ook niet duidelijk. Natuur12 (overleg) 8 jan 2019 22:44 (CET)
 • Louis Alenus - reclame/weg - Reclameartikel zonder opmaak en bronnen, relevantie onduidelijk. Inhoud mag neutraler en kan bronnen gebruiken, indien relevant. Rode raaf (overleg) 16 dec 2018 19:44 (CET)
 • Opmerking Conclusie afhandelend moderator: eens met de nominator. Wel wil ik eraan toevoegen dat er ook onafhankelijke, gezaghebbende bronnen nodig zijn om de relevantie aan te tonen. Natuur12 (overleg) 8 jan 2019 22:44 (CET)
 • Irakese Joden in Israël - ne - dp met foutieve spelling (per abuis zelf aangemaakt). --Theo Oppewal (overleg) 16 dec 2018 20:16 (CET)
  • Als je hem zelf hebt aangemaakt en de pagina duidelijk fout is kan het doorgaans ook nuweg. In dit geval lijkt het me echter niet nodig om te verwijderen, zie hieronder. Encycloon (overleg) 16 dec 2018 20:39 (CET)
 • Opmerking Conclusie afhandelend moderator: Aanvraag aanmaker, enige auteur. Verzoek twee dagen na aanmaak ingediend. Natuur12 (overleg) 8 jan 2019 22:44 (CET)
 • Opmerking Conclusie afhandelend moderator: zijn interne links naar. Redirect is uit 2006 dus valt het niet uit te sluiten dat er extern naar deze redirect gelinkt wordt. Zie ook Wikipedia:Redirect#Verwijderen. Natuur12 (overleg) 8 jan 2019 22:44 (CET)
 • Filippo Fratantoni -weg- Nietszeggende éénzinner aangaande een nog levende (?) persoon, zonder opmaak of bronnen. De enige "bron" is een verkoopsite van een van zijn "tientallen" (?) boeken. Fred (overleg) 16 dec 2018 22:12 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Geen vermelding op Italiaanse Wikipedia SvenDK (overleg) 17 dec 2018 05:14 (CET)
  • Opmerking Opmerking-wat heeft de Italiaanse wiki er mee te maken? Edoderoo (overleg) 20 dec 2018 18:00 (CET)
 • Opmerking Conclusie afhandelend moderator: relevantie niet aannemelijk gemaakt middels onafhankelijke, gezaghebbende bronnen die het onderwerp beschrijven. Natuur12 (overleg) 8 jan 2019 22:44 (CET)

Dit dagdeel is op 8 januari 2019 afgehandeld door Natuur12. Vragen en opmerkingen kunnen op zijn overlegpagina achtergelaten worden. Een met rede omkleed verzoek tot terugplaatsing kan ingediend worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.