Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190210

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 10/02; af te handelen vanaf 24/02[bewerken]

Toegevoegd 10/02 voor 12:00[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Lu Andrade -wiu- Wel héél erg beknopt. Lijkt me trouwens een zangeres i.p.v. een zanger. Ook externe bronnen die de E-waarde moeten aantonen ontbreken. Uitbreiden tot een deftig artikel zou trouwens niet zo moeilijk moeten zijn, zie bijvoorbeeld en-Wiki. Fred (overleg) 10 feb 2019 11:25 (CET)
 • Dexter Jettster - NE - de relevantie is niet aangetoond middels onafhankelijke, gezaghebbende bronnen die het onderwerp beschrijven. Meer iets voor een fanwiki. Arbril316 (overleg) 10 feb 2019 11:58 (CET)

Toegevoegd 10/02 tussen 12:00 en 18:00[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Mark de Koning -reclame- Een bronloze zelfpromotie die ten doel lijkt te hebben om reclame te maken voor zijn eigen NE-adviesbureau. De commerciële link daar naar toe heb ik maar al vast weggehaald. A propos, wat zijn de landelijke socialisten in de PvdA? Fred (overleg) 10 feb 2019 15:10 (CET)
  • Ach ja, 19 minuten en alleen een nietszeggend sjabloon gedumpt. Niets waar meneer iets van kan leren. Maar als je wat meer tijd besteed had aan dit artikel, dan had je kunnen zien dat het op de "landelijke Jonge Socialisten" ging. De zelfpromo ben ik trouwens wel met jou eens, jammer dat je dat niet aan meneer verteld hebt. The Banner Overleg 10 feb 2019 15:21 (CET)
   • Dat meneer geen reclame voor zichzelf en zijn adviesbureau mag maken, kan hij in de handleiding lezen, onder Wikipedia: Conventies bijvoorbeeld. Fred (overleg) 10 feb 2019 15:44 (CET)
    • ja, vooral niets uitleggen. laat de ander het maar gewoon uitzoeken. Hoeveel kritiek heb je inmiddels gekregen op jouw nominatiegedrag? The Banner Overleg 10 feb 2019 15:55 (CET)
     • En daarnet zei jij dat ik maar moest uitzoeken (wat meer tijd besteden) of meneer encyclopedisch relevant was... Wellicht kon ook meneer wat meer tijd besteden alvorens reclame voor zichzelf te maken op een niet daarvoor bestemd medium. Fred (overleg) 10 feb 2019 16:06 (CET)
      • Och, Fred, de conventie is om niet binnen het uur te nomineren als het geen nuweg-geval is. van dat uur had jij nog 41 minuten over om even verder te kijken The Banner Overleg 10 feb 2019 17:56 (CET)
       • Waar staat dat dan in de conventies? Ik kan het namelijk niet zo direct vinden. Fred (overleg) 10 feb 2019 21:19 (CET)
        • Je bent al enige tientallen keren gewezen op de uitleg bovenaan deze pagina. Hint: de link genaamd uitleg. The Banner Overleg 10 feb 2019 21:41 (CET)
   • Lijkt me wel weer genoeg gezeur tussen jullie beiden. Gewoon verder praten op de OP van Fred Lambert bijvoorbeeld. Kunnen we hier weer verder met onze waan van de dag. Ecritures (overleg) 10 feb 2019 21:30 (CET)
    • Eens met Ecritures. Jullie zijn al meerdere keren gewezen op de ongewenstheid van dit soort overleg. Spreek elkaar op elkaars OP aan, maar val ons (en nietsvermoedende nieuwkomers!) niet met jullie gekibbel lastig. Vinvlugt (overleg) 11 feb 2019 09:17 (CET)
     • Het negeren van het probleem helpt de encyclopedie niet... En laten wij nu net nieuwe medewerkers nodig hebben om de toekomst van Wikipedia te garanderen? The Banner Overleg 11 feb 2019 10:34 (CET)
      • Ik vraag je ook zeker niet om het probleem te negeren! Ik denk alleen dat er met dit soort discussies op TBP niet veel gaat veranderen. Vinvlugt (overleg) 11 feb 2019 15:05 (CET)
  • ook voor deze persoon geldt mogelijk dat ie in ieder geval een aantal weken zichtbaar is op wikipedia. Net als voor de ander filosoof/ componist : mag weg van mij Neeroppie (overleg) 10 feb 2019 15:28 (CET)
  • nuweg Mark de Koning (behoorlijk NE) over Mark de Koning (nog meer NE), dat mag gewoon direct naar de prulle(n)bak. Peter b (overleg) 10 feb 2019 23:17 (CET)
   • Volgens de nuweg-regels kan dat helaas niet maar uit artikel blijkt niet waarom het E genoeg is voor nl-wiki. Dan maar twee weken wachten voor het weg kan. - Robotje (overleg) 11 feb 2019 16:59 (CET)
 • Boushh - NE - de relevantie is niet aangetoond middels onafhankelijke, gezaghebbende bronnen die het onderwerp beschrijven. Arbril316 (overleg) 10 feb 2019 13:04 (CET)
 • Korneel Lenaerts - ne - artikel bevat geen onafhankelijke referenties die de relevantie van deze persoon bevestigen. Sjoerd de Bruin (overleg) 10 feb 2019 16:17 (CET)

Toegevoegd 10/02 na 18:00[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Jackin Jeff - wiu/ne - Inleiding is onleesbaar - ook verder nog zaken die taalkundig niet ok zijn. Verder geen opmaak, bronnen, categorie en veel pov ("met de grote liefde en passie voor e muziek", ...). Uit dit alles wordt evenmin duidelijk of de man eigenlijk wel E is. Queeste (overleg) 10 feb 2019 18:32 (CET)
  • Een zeer moeizaam stukje proza, ik moest er echt doorheen worstelen. Het moet dus sowieso herschreven worden om het prettig leesbaar te krijgen. Verder lijkt hij vooral lokaal bezig te zijn (geweest) en is er nooit een grote doorbraak geweest. Lijkt dan ook niet erg EW te zijn. Thieu1972 (overleg) 10 feb 2019 18:54 (CET)
 • Patricia Steur - wiu/promo - Heel erg pov, uitgesproken lof (in die mate dat het promo wordt) en familiair alleen voornamen (aangemaakt door familielid) - verder geen enkele bron; moet zeer grondig gesnoeid worden en onderbouwd. Queeste (overleg) 10 feb 2019 18:43 (CET)
  • Zit er geen copyright op de gebruikte foto? Thieu1972 (overleg) 10 feb 2019 18:57 (CET)
  • Kijk hier zou The Banner echt zinvol werk kunnen doen, gokje, dochter schrijft over moeder, dat kun je beter niet doen, maar deze moeder lijkt me wel E, steek de handen maar even uit de mouwen daar in Ierland. Peter b (overleg) 10 feb 2019 23:21 (CET)
  • Zou heel fijn zijn als iemand dit artikel zou willen (her)schrijven. Steur staat al acht jaar op mijn wensenlijstje en is absoluut relevant... Trijnstel (overleg) 10 feb 2019 23:46 (CET)
  • Now is the moment Trijnstel ! 8 jaar is best lang! Neeroppie (overleg) 10 feb 2019 23:51 (CET)
   • Zeker weten. Alleen kom ik er niet aan toe, dus ik hoop dat iemand anders het wil oppakken. Trijnstel (overleg) 10 feb 2019 23:55 (CET)
  • Goedemorgen Queeste, Dank voor de reactie. Ik ben inderdaad familie van Patricia, haar jongere zus. Ik heb geen ervaring op Wikipedia. Ik zal kijken naar aanpassingen, echter ik hoop iemand te vinden op Wikipedia die haar pagina verder wil schrijven. Er zijn bronnen natuurlijk en nog niet gelinkt. Ik besteed er aandacht aan de komende weken. Trouwens, ik begrijp het commentaar. Groet, Liesbeth Steur (commentaar van de aanmaker op mijn overlegpagina naar hier gekopieerd; Queeste (overleg) 11 feb 2019 16:43 (CET))
 • Finis Valorum - NE - de relevantie van dit bijrolpersonage is niet aangetoond middels onafhankelijke, gezaghebbende bronnen die het onderwerp beschrijven. Arbril316 (overleg) 10 feb 2019 19:06 (CET)
 • Tractor Tom, maar gezien de geschiedenis van dit ip-adres en zijn continue perfect in de bewerkingssamenvatting begin ik langzaam opzet/vandalisme te bespeuren. Edoderoo (overleg) 10 feb 2019 19:46 (CET)
  • Het lijkt er wel op, maar het betreft bijna alleen kinderseries en aanverwante onderwerpen, zonder dat er echt rare dingen in staan (afgezien van taalfouten en korte teksten). Kwade opzet, of goedbedoelde opstartjes? Hoe dan ook, zou mooi zijn als de auteur toch iets zou opsteken van zijn/haar fouten, want zo blijft iedereen bezig met nomineren en tekstverbeteren. Thieu1972 (overleg) 10 feb 2019 20:52 (CET)
 • The Scorch Trials (doorverwijspagina) kan weg als dubbel van The Scorch Trials - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 10 feb 2019 21:12 (CET)