Villa Felderhof

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Villa Felderhof was een Nederlands televisieprogramma van de NCRV met Rik Felderhof. Het programma bestond van 1996 tot 2010 en speelde zich af rond een luxe villa in de buurt van Saint-Tropez aan de Côte d'Azur, waar twee bekende Nederlanders door Felderhof werden geïnterviewd. In 1998 werd het programma met een Gouden Televizier-Ring bekroond.

De twee gasten logeerden een aantal dagen op de villa, waar ze met gastheer Felderhof onder andere inkopen deden voor een maaltijd, een schilderij maakten en (individueel) aan de hand van foto-albums hun levensverhaal en visie doornamen.

Over het algemeen waren de twee gasten bekende Nederlanders (meestal een man en een vrouw) met levens die nogal van elkaar verschilden. Zo werd bijvoorbeeld een aflevering opgenomen met Herman Brood en Majoor Bosshardt.

In het grote aantal gemaakte afleveringen zijn veel bekende Nederlanders te gast geweest. Bij het overlijden van een bekende Nederlander wordt meestal op de avond van de bekendmaking een oude uitzending met die persoon herhaald, zoals bij André Hazes, Frédérique Huydts, Herman Brood, Majoor Bosshardt en Jos Brink.

Niet iedereen was overigens een fan van Villa Felderhof. Nadat bekend werd dat het programma van de buis zou verdwijnen, maakte Youp van 't Hek het programma in zijn column in NRC Handelsblad volkomen belachelijk.[1]

Gasten in de Villa[bewerken]

1996[bewerken]

1997[bewerken]

1998[bewerken]

1999[bewerken]

2001[bewerken]

2003[bewerken]

2004[bewerken]

2005[bewerken]

2006[bewerken]

2007/2008[bewerken]

2008/2009[bewerken]

2009/2010[bewerken]

Extra[bewerken]

Locatie[bewerken]

De villa is gesitueerd bij de kustplaats Ramatuelle, Bonne Terrasse.

Boeken[bewerken]

  • Cees Baan schreef een boek genaamd "Villa Felderhof" waarin verschillende gasten aan het woord komen.
  • Tevens verscheen het boek Koken in Villa Felderhof. Het bevat recepten om in de sfeer van Zuid-Frankrijk te komen. Het boek is aangevuld met een voorwoord van Rik Felderhof waarin hij inside-tips geeft over de beste restaurants en terrassen rondom Saint-Tropez. Het boek bevat foto's en verschillende anekdotes van de gasten in 10 jaar Villa Felderhof. Dit boek werd geschreven door L. Faber en gefotografeerd door Gerhard Witteveen. Het boek werd in 2007 genomineerd voor de World Cookbook awards in de categorie "Best French Quisine Book".

Dvd's[bewerken]

  • Op 25 augustus 2003 verscheen de eerste dvd met vier ontmoetingen in Villa Felderhof. Op de dvd staan een blik achter de schermen, dagboeken, gastenlijst en biografieën van Rik Felderhof en zijn gasten.

Muziek[bewerken]

  • Ook zijn via de webwinkel van de NCRV verschillende cd's verkrijgbaar met de in het programma gebruikte muziek.
Voorganger:
Baantjer (RTL)
Winnaar Gouden Televizier-Ring
1998
Opvolger:
Toen was geluk heel gewoon (KRO)