Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20120511

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2024

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
    Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
    Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
    De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
  2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
    Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
    De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
  3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
    De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 11/05 te verwijderen vanaf 25/05[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 11/05: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

  • Jacko - een commercieel trucje waar we niet aan mee moeten werken. Een geval van broodje aap om een website naamsbekendheid te geven. Willekeur wordt via een computerprogrammatje gesimuleerd, niet via een aap. Dat vermogensbeheerders regelmatig het gemiddelde niet verslaan is een feit, maar dat heeft niets met dit artikel te maken. Jacob overleg 11 mei 2012 10:04 (CEST)[reageer]
Jacko - Het experiment met Beursgorilla Jacko is bedoeld als knipoog naar de financiële wereld. Buiten dat is Jacko wel degelijk een bestaande aap. Deze verblijft in Artis in Amsterdam. Bij het 10-jarig bestaan van Jacko, hebben we de aap hier live een aandelenwissel laten doen, volgens het experiment met de bananen. Omdat het logistiek erg lastig om elke maand de gorilla met bananen een wissel te laten uitvoeren, wordt de wissel normaal inderdaad uitgevoerd door een computerprogramma. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Amandabulthuis (overleg · bijdragen)
De gorilla lijkt op zich relevant genoeg. Ook de website lijkt relevant genoeg met Alexarank 925 in nl. Blijft natuurlijk ZP, en de promo druipt er werkelijk vanaf. — Zanaq (?) 11 mei 2012 12:26 (CEST)
Het blijkt al een oud artikel te zijn, waar de promo recent aan is toegevoegd. Ik stel voor deze versie terug te plaatsen als de objectiviteit niet beter wordt. — Zanaq (?) 11 mei 2012 12:36 (CEST)
Zanaq, het artikel is een hoax. Een verzonnen personage (aap Jacko) die een rol gekregen heeft. Dat mag, maar hoort niet thuis op wikipedia. Of de inleiding moet zijn "Jacko is een mogelijk bestaande aap die een rol heeft gekregen in de persberichten van de website Beursgorilla. De persberichten gaan over het resultaat van willekeurige aandelen selectie (zogenaamd geselecteerd door een aap).". Jacob overleg 11 mei 2012 13:21 (CEST)[reageer]
Jacko is wel degelijk een bestaande aap. Zoals ik je al hier heb aangegeven. Ik heb btw al een paar kleine aanpassingen aan de pagina gedaan, dus misschien dat je het nu beter vindt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Amandabulthuis (overleg · bijdragen)
Eventueel kan die relativerende informatie over hoax/computerprogramma toegevoegd worden. In deze vorm is het mi qua stijl houdbaar. — Zanaq (?) 11 mei 2012 19:43 (CEST)
Als jullie aangeven tegen welke passage je precies bezwaar hebt, kan ik die natuurlijk ook gewoon aanpassen. De informatie in het oude artikel is namelijk helemaal niet meer up to date. Dus die terugplaatsen lijkt me niet handig. Gebruiker: Amanda Bulthuis – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Amandabulthuis (overleg · bijdragen)
Liever verouderde informatie dan reclame. — Zanaq (?) 11 mei 2012 13:28 (CEST)
Hmm,ik wil wel overwegen om de oude versie terug te laten zetten en dat ik dan alleen toevoeg dat Jacko tegenwoordig in Artis woont en dat stukje over het verlies in 2011 mag toevoegen. Is dat akkoord? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Amandabulthuis (overleg · bijdragen)
Ik heb de oude versie teruggezet (maar sjabloon laten staan). Kijk maar of je er iets van kan maken: probeer het zo droog en zakelijk mogelijk te houden. — Zanaq (?) 11 mei 2012 16:24 (CEST)
Dank je, Zanaq. Ik heb nu nog een paar kleine wijzigingen gedaan om de pagina up to date te maken. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Amandabulthuis (overleg · bijdragen)

Toegevoegd 11/05: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Ik heb het artikel wat opgeknapt, maar ik blijf me afvragen of de man E is. EvilFreDoverleg 11 mei 2012 18:36 (CEST)[reageer]

Toegevoegd 11/05: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

  • Lijst van metrosystemen met de meeste passagiers - Weg. Inmiddels zes jaar oud artikel, dus flink verouderd. Daarnaast ontbreken ook de bronnen. Alankomaat (overleg) 11 mei 2012 19:07 (CEST)[reageer]
    • Verouderd is geen argument: ook over 2006 willen we gegevens. Dit is echter wel een heel mager lijstje dat nauwelijks toegevoegde waarde biedt. — Zanaq (?) 11 mei 2012 21:08 (CEST)
  • Zweefvliegclub Rotterdam - heraanmaak van vanmorgen verwijderde artikel BlueKnight 11 mei 2012 20:07 (CEST)[reageer]
    • Is zo te zien verwijderd wegens auteursrechtenschending. Heraanmaak in andere vorm (zonder auteursrechtenschending) is geen geldige reden om te nomineren. Promo en irrelevante details wel trouwens: ik zet dat in het sjabloon. — Zanaq (?) 11 mei 2012 20:14 (CEST)
      • De pagina was door mijzelf aangepast, maar daarna verwijderd door wikipedia, zonder dat er op mijn aanpassing is gereageerd. Graag zou ik de inhoudelijke reden willen weten waarom deze bijdrage op de te verwijderen pagina's is geplaatst.
        • Voor Voor verwijderen Dit lijkt me promo voor een zweefvliegclub, waarvcoor de eigen website, en niet Wiki, prima te gebruiken is. Het blijkt uit zinsneden als: een scala aan contributiemogelijkheden. Welke encyclopedie zit op zoiets nu te wachten?? Zinnen als: met een moderne vloot van kunststofkisten, van leskisten tot aan de nieuwste prestatiekisten zijn in niet-encyclopedisch taalgebruik gesteld. Overigens zijn zinnetjes als: Bij de Zweefvliegclub Rotterdam staat voorop dat vliegen voor iedereen toegankelijk dient te zijn, er is dan ook een scala aan contributievormen geheel en letterlijk van de eigen website gedumpt, zie [2]. Wiki is echter geen mirrorwebsite voor clubs die zich willen promoten. Uiteraard is aanmaker lid van ZCR. Fred (overleg) 11 mei 2012 20:31 (CEST)[reageer]
          • Dank voor het commentaar, de pagina is aangepast. Promotie via wikipedia is niet mijn doel, wel de aanwezigheid.
            • Komt dat niet op hetzelfde neer? Promotie is toch het vergroten van naamsbekendheid? Fred (overleg) 11 mei 2012 21:08 (CEST)[reageer]
              • Dank voor de reactie, aanwezigheid is dat de ZCR in het rijtje zweefvliegverenigingen hoort te staan en dat maakt wikipedia completer, dat is ook mijn doel. Promotie is iets anders, daar heeft de ZCR een aparte commissie voor, is hier niet aan de orde, mijns inziens. Alle tekst die als promotie zou uitgelegd zou kunnen worden is derhalve door mij verwijderd.
    • Het valt met de promo op deze manier wel mee. Wellicht nog geen perfecte tekst, maar goed genoeg om te behouden. edOverleg 12 mei 2012 00:25 (CEST)[reageer]
    • het artikel moet volgens de nominator weg omdat het o.a. droog en zakelijk is. Was het artikel echter sappig en vrolijk geschreven, zou een hele bundel critikasters het voor verwijdering hebben voorgedragen. Geen valide reden voor verwijdering. Het is nu informatief en dat is waar het aan moet voldoen. Ergo: Tegen Tegen verwijderen Ik zou alsnog ook nog wel graag willen weten waarom er niet meer op Zestienhoven wordt gevlogen. --Stunteltje (overleg) 13 mei 2012 16:51 (CEST)[reageer]
      • Stunteltje, ik heb "droog en zakelijk" niet geschreven. Als je even de bijdrage van Zanaq hierboven leest, dan lees je dat hij/zij de nominatiereden heeft aangepast. Dit kun je in de bewerkingsgeschiedenis teruglezen. Mvg, BlueKnight 14 mei 2012 20:40 (CEST)[reageer]
  • 6-j-symbool - twee weken extra gegeven bij sessie van 27/04/2012, vanmorgen afgehandeld BlueKnight 11 mei 2012 20:23 (CEST)[reageer]
  • Lijst van Outtakes van Checkpoint - NE - twee weken extra gegeven bij sessie van 27-04-2012 - lijst met fragmenten van een bepaalde televisieprogramma. BlueKnight 11 mei 2012 20:25 (CEST)[reageer]
  • Hans Knot -wiu- Niet geheel neutraal met zinnen als: Knot’s fascinatie voor (offshore) radio bleek groter dan alleen zelf doen. Overigens, een zeezenderkenner is wel een érg vreemd woord. Google leert dat dit woord enkel in verband met Hans Knot wordt gebracht, die soms zelfs de zeezenderkenner bij uitstek wordt genoemd, maar of een encyclopedie een dergelijk niet-gangbaar woord nu moet overnemen? Fred (overleg) 11 mei 2012 21:06 (CEST)[reageer]
    • In 2007 ook al twee keer verwijderd zie ik. EvilFreDoverleg 11 mei 2012 21:28 (CEST)[reageer]
    • Ik heb de pagina aangepast en het woord zeezenderkenner vermeden. Overigens zegt het feit dat er maar 1 zeezenderkenner schijnt te zijn wel iets over Knot's werk. Ik ben geen fan van hem, alleen vind ik een ridderorde het noemen wel waard. Overigens is het feit dat de entry Hans Knot in 2007 al eens is verwijderd, geen enkel argument voor de kwaliteit van het artikel nu. Die van 2007 heb ik indertijd gelezen en die sloeg inderdaad nergens op. Vraag: behoor ik nu zelf de nominatie weg te halen? ew9303 13 mei 2012 23:15 (CEST)[reageer]
  • Naald (gereedschap), een overbodige doorverwijzing naar Naald (naaigerei) Maarten Rail (overleg) 11 mei 2012 22:07 (CEST)[reageer]
  • Naald (naaigereedschap), een tweede overbodige doorverwijzing naar Naald (naaigerei) (beide zelf hernoemd/aangemaakt) Maarten Rail (overleg) 11 mei 2012 22:07 (CEST)[reageer]
  • Landelijke Stichting Zelfbeschadiging - Copyvio. --ErikvanB (overleg) 11 mei 2012 22:19 (CEST)[reageer]
    • Voor Voor verwijderen Door voorlichting te geven, actief pers en media te benutten en projecten op te starten voor diverse doelgroepen, heeft de Stichting een belangrijke rol gespeeld in de toename van de algemene bekendheid met zelfbeschadiging... Dus Wiki valt onder het actief benutten van pers en media om de Stichting meer bekendheid te geven. Maar helaas, Wiki is daar niet (Wiki is geen mirrorwebsite), reclamemedia en de eigen website zijn daar wèl voor geschikt. Fred (overleg) 11 mei 2012 22:34 (CEST)[reageer]
    • Verwijderd ivm auteursrechtenschending. Freaky Fries (Overleg) 11 mei 2012 22:55 (CEST)[reageer]
  • Stefan Zielman - ne - Veel gedaan maar nauwelijks iets dat een lemma rechtvaardigt Kattenkruid (overleg) 11 mei 2012 22:40 (CEST)[reageer]
    • Voor Voor verwijderen Nou ja, volgens dit CV begon hij in ieder geval al op Mozart-leeftijd met van alles en nog wat: Op 6-jarige leeftijd begon hij met schaatsen en skeeleren bij de schaatsclub in Genemuiden.Ook op deze leeftijd begon hij te tennissen bij de tennisclub van Genemuiden, kortom, een jong talent. Nu nog het verschil tussen LinkedIn en Wiki onder de knie krijgen. Wat het verschil tussen een enterpreneur en een ondernemer is (volgens mij is dat hetzelfde) kan aanmaker me waarschijnlijk dan weer uitleggen. Fred (overleg) 11 mei 2012 23:29 (CEST)[reageer]
    • had eigenlijk wel direct verwijderd mogen worden. - Agora (overleg) 24 mei 2012 08:54 (CEST)[reageer]
  • Elitekommando Ost - deze eenheid heeft alleen bestaan in de fantasie van de schrijver - zie dit Spiegel-artikel Hanhil (overleg) 11 mei 2012 23:30 (CEST)[reageer]
    • Maar als Der Spiegel er aandacht aan besteedt is het misschien juist encyclopedisch, met de informatie dat het fictie betreft. Zeker als er veel mis-informatie (op het internet) rondzwerft kunnen we daar de lezer mee dienen. In deze vorm moet het helaas weg. — Zanaq (?) 12 mei 2012 02:10 (CEST)