Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170828

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2024

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
  1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
    Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
    Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
    De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
  2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
    Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
    De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
  3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
    De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'bewerken' dan wel 'brontekst bewerken'.

Toegevoegd 28/08; af te handelen vanaf 11/09[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 28/08: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Dit artikel in de Volkskrant van 25 oktober 2014 "Met een tweet Israël bestoken" schrijft: "Zo wees de Stichting DocP, die de BDS-campagne in Nederland coördineert, de Technische Universiteit Delft op de rol van G4S in Israël. Het bedrijf beveiligt de universiteit. Het leidde tot een gesprek met het college van bestuur, dat besloot in de nieuwe aanbesteding een richtlijn op te nemen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen."
Hier schrijft de Volkskrant van 26 januari 2016: "De Europese Unie stemde in november in met de invoering van etiketten op producten uit Israëlische nederzettingen. 'Een rare actie', zegt Benji de Levie, voorzitter van DocP, de organisatie die leiding geeft aan de kleine BDS-beweging in Nederland. 'Een gestolen fiets zet je ook niet in de winkel met een bordje erbij dat het een gestolen fiets is.'" en ook: "Booking.com heeft zich nooit uitgesproken over hun omstreden verblijven. 'Bij zo'n bedrijf kunnen we nu een verschil maken', zegt De Levie. 'Booking.com geeft om zijn publieksnaam. Als een organisatie als HRW vervolgens kritiek heeft op zijn zaken, kan die naam verslechteren en kan dat extra gewicht geven aan onze argumenten.'"
Hier publiceerde de Volkskrant (21 + 22 maart 2013) een "duel" tussen DocP-bestuurslid Sonja Zimmermann en Tweedekamerlid Voordewind (ChristenUnie).
En hier een artikel in Trouw van 2 oktober 2014, het noemt SONJA ZIMMERMANN, DIENSTEN EN ONDERZOEK CENTRUM PALESTINA (DOCP).
- Paul K. (overleg) 15 sep 2017 18:52 (CEST)[reageren]
Tegen Tegen verwijderen DocP is een kritische organisatie, die de vinger aan de pols houdt en met politieke partijen en maatschappelijke organisaties (nationaal en internationaal) in gesprek gaat. Bijv. nog een artikel in de landelijke pers: Het Parool, juni 2015. DocP doet ook onderzoek. Na een internationaal onderzoek in 2013 naar correcte en objectieve reisinformatie betreffende Israël/Palestina door reisorganisaties, is DocP ook een onderzoek gestart aan de hand van gerenommeerde bronnen. Rapport Grensverleggend Toerisme, december 2016. Kronkelwilg (overleg) 15 sep 2017 23:26 (CEST)[reageren]
  • Na het raadplegen van de links en het doorlezen van het artikel ben ik nog niet helemaal overtuigd van de E-waarde. Naar publicaties in landelijke media moet je blijkbaar echt even zoeken en/of toevallig de weg weten, de gegeven links horen niet tot de categorie "voorpaginanieuws". Er is ook meer aan de hand met het artikel dan alleen E-waarde; indien het behouden wordt dan moet er daarom alsnog kritisch gekeken worden naar de tekst i.v.m. onderscheid tussen de mening van DocP en feiten: Wikipedia is namelijk niet bedoeld als een doorgeefluik van standpunten van (kleine) actiegroepen. Mvg, BlueKnight 16 sep 2017 10:40 (CEST)[reageren]

Toegevoegd 28/08: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.