Tramlijn 26 (Amsterdam)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf IJtram)
Ga naar: navigatie, zoeken
Lijn 26
Totale lengte 8,5 km
Aangelegd door GVB
Geopend
28 mei 2005: Centraal StationIJburg
Huidige status in gebruik
Aantal sporen 2
Soort sporen tramdienst
Treindienst door GVB
Lijn 26
uKBFaBSicon .svg Centraal Station
uABZgr+rBSicon .svg tram 4, 9, 16, 24
umKRZuBSicon .svg Spoorlijn Utrecht - Amsterdam
umKRZuBSicon .svg Spoorlijn Amersfoort - Amsterdam
uWBRÜCKE1BSicon .svg Brug over Oostertoegang
uWBRÜCKE1BSicon .svg Brug over Oosterdok
uHSTBSicon .svg Muziekgebouw/Bimhuis
uABZlfBSicon .svg keerlus Passenger Terminal Amsterdam
uHSTBSicon .svg Kattenburgerstraat
uTUNNEL2BSicon .svg Onderdoorgang Piet Heinkade
uHSTBSicon .svg Rietlandpark
uTUNNELaBSicon .svg
utKRZBSicon .svg tram 10
utWSTRBSicon .svg Piet Heintunnel onder Spoorwegbassin
uTUNNELeBSicon .svg
uHSTBSicon .svg Zuiderzeeweg
uBS2c1uBS2+r{{{3}}}
uKDSTauSTRBSicon .svg Opstelterrein Zeeburg en Keerlus Zuiderzeeweg
uBS2luBS2r{{{3}}}
uHSTBSicon .svg Bob Haarmslaan
uAKRZuBSicon .svg A10
uWBRÜCKE1BSicon .svg Enneüs Heermabrug over het Buiten-IJ
uHSTBSicon .svg Steigereiland
uWBRÜCKE1BSicon .svg Brug 2002
uHSTBSicon .svg Vennepluimstraat
uHSTBSicon .svg Diemerparklaan
uHSTBSicon .svg Lumièrestraat
uABZlfuSTRlg
uBHFuSTR IJburg (Pampuslaan)
uSTRfuSTRg
uSTRlfuSTRrf

Gvba26.png Tramlijn 26 is een tramlijn in Amsterdam op de route Centraal StationRietlandparkZeeburgereilandIJburg.

De lijn, ook bekend als de IJtram, loopt van het Centraal Station via de Piet Heintunnel naar de IJburglaan in de oostelijke wijk IJburg. De lijn, die sinds 2005 in gebruik is, zal in de toekomst wellicht doorgetrokken worden. In het verleden heeft een andere route dit nummer gedragen.

Voormalige tramlijn 26[bewerken]

De huidige Amsterdamse lijn 26 is de tweede tramlijn met dit lijnnummer. De eerste bestond tussen 1945 en 1948. De route was: Centraal StationPrins HendrikkadeGeldersekadeNieuwmarktSint AntoniesbreestraatJodenbreestraat / WaterloopleinMuiderstraatPlantage MiddenlaanAlexanderpleinLinnaeusstraatVan Swindenstraat.

In 1948 nam lijn 11 een groot deel van deze route over, maar vanaf de Linnaeusstraat ging lijn 11 via de Wijttenbachstraat naar de Insulindeweg. Lijn 11 werd in 1955 vervangen door een busdienst.

Huidige tramlijn 26: de IJtram[bewerken]

Lijn 26 op de Middentoegangsbrug voor het Centraal Station van Amsterdam; 31 december 2015.

De lijn begint aan de oostzijde van het Stationsplein, voert langs de zuidelijke IJoever langs de De Ruijterkade en Piet Heinkade en door het Oostelijk Havengebied. Bij de Panamaknoop (halte Rietlandpark), loopt de trambaan door een tunnel, om het drukke verkeer ongelijkvloers te kruisen. Daarna volgt de Piet Heintunnel, het Zeeburgereiland en vervolgens wordt naar IJburg overgestoken via de Enneüs Heermabrug.

Aanvankelijk (1993) was gekozen voor een metro. Nadat in 1996 was besloten het aantal woningen op IJburg van 45.000 te beperken tot 18.000, werd gekozen voor een tramlijn. Het is geen sneltram, maar een snelle tram, geheel op een vrije baan.

Aanleg en opening[bewerken]

De IJtram op de Enneüs Heermabrug.
Tramlijn 26 op de IJburglaan, op het Steigereiland.
Tramhalte langs de IJburglaan; september 2006.

De aanleg van de eerste fase van Centraal Station tot Haveneiland vond plaats tussen 2000 en 2004. Met een vertraging van een jaar (in verband met de beveiliging in de tunnel) werd tramlijn 26 op 28 mei 2005 officieel geopend door minister Karla Peijs (CDA). De tramlijn verving buslijn 326, die deze route had gereden sinds november 2002.

Meteen na de opening op 28 mei 2005 was er een storing met de seinen in de Piet Heintunnel en de wissels. Ook op 30 mei 2005 zorgden de seinen voor problemen. De exploitatie nog wel kwetsbaar, mede omdat de lijn maar op één punt met de rest van het tramspoornet van Amsterdam is verbonden.

Met ingang van de zomerdienst van 2005 (30 mei) is de lijn geopend voor reizigersvervoer. Tijdens de spits op maandag tot vrijdag en op zaterdag en zondag overdag werd zesmaal per uur gereden. Op andere tijden wordt er viermaal per uur gereden. De rijtijd CS – Haveneiland bedraagt 20 minuten. De lijn is een groot succes en rijdt in de spits met een frequentie van 5 minuten. Vanaf 1 januari 2012 is dit in de ochtendspits om de 4 minuten.

Kenmerken[bewerken]

Bij de opening was lijn 26 zo'n 8,5 kilometer lang, waarvan 1,9 kilometer in de in 1997 geopende lange Piet Heintunnel tussen de Panamaknoop en Zeeburgereiland. De lijn telt tien haltes per richting en beschikt over een vrijliggende trambaan. In de route liggen twee grote bruggen die de verbinding vormen tussen Zeeburgereiland, het Steigereiland en het Haveneiland.

De haltes zijn verhoogd, en zijn voorzien van een display en een omroepinstallatie, zodat men weet over hoeveel minuten de tram komt. De displays en omroepinstallatie geven in het algemeen echter geen actuele informatie als de dienstregeling verstoord is,[bron?] terwijl de wachtende reizigers daar juist in die situatie behoefte aan hebben.

Bij de Passagiers Terminal Amsterdam is een keerlus aangelegd. Deze werd aanvankelijk gebruikt als eindpunt van tram 16; sinds 28 mei 2006 was dit het eindpunt van tram 25. Vanaf 1 januari 2012 is lijn 25 ingekort tot het Centraal Station. De lus kan niet gebruikt worden om lijn 26 vanaf IJburg in te korten waardoor deze lijn bij een stremming in de omgeving van het Centraal Station dan noodgedwongen tot het Zeeburgereiland moet worden ingekort met een aanvullende buslijn 326.

Maximumsnelheid[bewerken]

De baanvaksnelheid is 70 km/h. Tussen de Kattenburgerstraat en de kruising met de A10 bedraagt de maximumsnelheid 70 km/h, op de overige delen 50 km/h en op de beweegbare brug (nr. 485) ter hoogte van de IJtunnel 40 km/h. In het begin werd ervan uitgegaan dat lijn 26 een sneltram zou worden.

Materieel[bewerken]

Voor deze lijn zijn 25 Combino's geschikt gemaakt met een treinbeïnvloedingssysteem voor in de tunnel en de wissels (wagennummers 2131-2151 en 2201-2204). Veertien trams (2131-2144), die zijn voorzien van fietsklemmen voor het meenemen van twee fietsen, zijn beschikbaar voor de dagelijkse dienst. Sinds 1 januari 2012 is fietsvervoer in de spitsuren niet meer toegestaan. Voor dit materieel is een apart opstelterrein aangelegd op het Zeeburgereiland, dat valt onder het beheer van de Remise Lekstraat.

De vijf eerste Amsterdamse gelede trams 15G, die van het type Urbos 100 van de Spaanse fabrikant CAF zullen zijn, zullen worden uitgerust met ATB-treinbeïnvloeding voor inzet op de IJtram. De overige 15G-trams zullen worden voorbereid op eventuele latere inbouw van ATB.[1]

Toekomst[bewerken]

In 2009 werd voorzien dat de IJtram enkele jaren later zou worden verlengd naar het Strandeiland.[2] Oorspronkelijk was voorzien dat de tramlijn later nogmaals zou worden verlengd naar het Buiteneiland, maar in de laatste plannen zal het Buiteneiland door de te verlengen Zuidtangent worden ontsloten.[3] Deze ontwikkelingen zijn wel afhankelijk van de voortgang van de ontwikkeling van de tweede fase van IJburg.

Op 16 augustus 2015 is met de nieuwe halte Bob Haarmslaan,[4] gesitueerd tegenover tankstation Kriterion,[5] een tweede halte op het Zeeburgereiland geopend.

Externe link[bewerken]