Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180311

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Als u hier nieuw bent, of hier terechtkwam op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt niettemin uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering, en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator het artikel, besluit om het artikel te behouden of te verwijderen. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie.

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Slechts bij uitzondering wordt een terugplaatsingsverzoek gehonoreerd, zie: Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 11/03; af te handelen vanaf 25/03[bewerken]

Toegevoegd 11/03: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Menken-Landbouw wiu: Er lijkt nogal wat informatie te ontbreken. Wat is de relatie met Menken Zuivel, Menken van Grieken, Menken Orlando en zo? Heette deze holding niet gewoon 'Menken holding'? En bestaat dit merk nog; zo nee waarin is het opgegaan? En verder weet ik niet wat ik moet denken van die fotoserie, inclusief de exacte vindplaats. Het heeft misschien iets kunstzinnigs, maar is wel erg ongebruikelijk. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 mrt 2018 01:08 (CET)
  • Menken werd in 1925 als particulier initiatief begonnen, uiteindelijk in 1998 aan Campina verkocht. Het was één van de grootsten in Nederland, 10% van de Nederlanders dronk het. Hier staat een mager artikeltje met een opsomming uit 1987 van de holding. Er zijn voldoende bronnen beschikbaar om hier een deftig artikel van te maken, in de huidige vorm (heb ik het niet over de foto's) doen we hier de lezer geen plezier mee. Rode raaf (overleg) 11 mrt 2018 08:45 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Met nog wat meer opzoekwerk kan wellicht nog meer worden beschreven, maar is nu al voldoende om te behouden. Livenws (overleg) 12 mrt 2018 12:59 (CET)
  • Uiteraard de wiu-nominatie doorgehaald, dankzij mooi opknapwerk van Livenws. Ik heb toch maar twee van de drie foto's inclusief de beschrijving van de vindplaats verwijderd omdat die echt NE waren. Wat we met de resterende foto moeten mag de overige Wiki-gemeenschap beoordelen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 12 mrt 2018 18:40 (CET)
 • Ezg - wiu - Voldoet niet aan de conventies. Het gaat over een rapper. Lees wel een opsomming van hits, maar niets over de rapper zelf. Bevatte oorspronkelijk een aantal externe links in de lopende tekst die verder geheel bronloos is. Kan per WP:BLP verbetering gebruiken. Rode raaf (overleg) 11 mrt 2018 08:27 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Barst van de POV: groot succes, kon niet uitblijven, niemand minder dan en verder wederom een heleboel ander halleluja (wederom een plaat waarop de thema’s drank, drugs, geweld en voetbalcultuur prominent aanwezig zijn). Dit reclamelemma dient door een nuchter, objectief en onafhankelijk bebrond verhaal (waaruit de E-waarde blijkt) te worden vervangen, of te verdwijnen, want de E-waarde wordt uit dit snorkende relaas allerminst duidelijk. Fred (overleg) 11 mrt 2018 12:09 (CET)
 • Ford Courier -wiu- Veel te mager. We komen zelfs niet te weten wanneer deze auto werd geproduceerd. Fred (overleg) 11 mrt 2018 00:07 (CET)
 • Rover 75 - wiu; eenzinner Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2018 09:36 (CET)
 • Peugeot Boxer - twee zinnen slechts Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2018 09:38 (CET)
 • Mercedes-Benz Citan - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2018 09:40 (CET)
 • Mitsubishi Space Wagon - wiu - eenzinner Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2018 09:41 (CET)
 • Ford Falcon - idem Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2018 09:45 (CET)
 • Daihatsu Charade - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2018 09:46 (CET)
 • Rover 100 - wiu met fouten Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2018 09:47 (CET)
 • Peugeot Expert - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2018 09:48 (CET)
 • Daewoo Nubira - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 mrt 2018 09:49 (CET)

Toegevoegd 11/03: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Raquel del Rosario - weg - WP:RPO: "Niet": Alle leden van een band een eigen artikel, met als belangrijkste inhoud dat de persoon lid is van de band. Die informatie kan beter vermeld worden in het artikel over de band zelf. Er zijn echter uitzonderingen: als bijvoorbeeld het bandlid naast zijn deelname aan de band ook een succesvolle solocarrière heeft, is de persoon wel degelijk Wiki-waardig. Rode raaf (overleg) 11 mrt 2018 10:37 (CET)
  • Mijn voorstel: redirect. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 mrt 2018 13:38 (CET)
   • NE=NE: Wat NE is niet redirecten en niet vermelden. Voor samenvoegen is er een andere lijst. Verder verkondigt WP:NIET daar wmb flauwekul: ja, het is beter aparte artikelen over bandleden te maken, zelfs als de belangrijkste inhoud is dat de persoon lid is van de band. Geef lezers precies waar ze naar op zoek zijn en plaats daar veel links zodat de lezer makkelijk kan doorklikken. — Zanaq (?) 12 mrt 2018 18:27 (CET)
 • Chicken invaders - wiu - Slordige opmaak, spelfouten. Verdel (overleg) 11 mrt 2018 13:48 (CET)
 • Dampfase-gemedieerde antimicrobiële activiteit - weg - WP:GOO - zie ook hier - RonaldB (overleg) 11 mrt 2018 15:35 (CET)
 • Volkswagen Golf Plus -wiu- Eénzinner over een auto. Fred (overleg) 11 mrt 2018 15:38 (CET)
 • Suzuki Grand Vitara -wiu- Nog één. Fred (overleg) 11 mrt 2018 15:40 (CET)
 • That's how you write a song -wiu- Een éénzinner, nu over een liedje. Fred (overleg) 11 mrt 2018 15:42 (CET)
 • StedenbaanPlus - wiu - waarschijnlijk ergens gekopieerd en zonder context onbegrijpelijk - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 11 mrt 2018 15:51 (CET)
 • Rotterdamse Studenten Schietvereniging 'De Schutterij' -NE- Ondervereniging van het Rotterdams Studentencorps, waarover blijkbaar weinig te vertellen valt. Weliswaar hebben enkele studentenweerbaarheden een eigen lemma, maar die kunnen dan ook bogen op een rijke geschiedenis. Onderhavige vereniging is echter pas in 1959 opgericht en aangaande enige rijkdom aan geschiedenis wordt niets meegedeeld. Fred (overleg) 11 mrt 2018 16:48 (CET)
 • Lijst van bijrollen in Grace And Frankie -NE- Fancroft in een lijst die vooral uit afk. bestaat, nietszeggende voornamen als Frankie en Peter, en andere zaken die niet zo duidelijk zijn en waarvan de E-waarde al helemaal ver te zoeken is. Fred (overleg) 11 mrt 2018 16:55 (CET)

Toegevoegd 11/03: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Goodwill Day -NE- Dit gaat over één enkel evenement, niet over het verschijnsel Goodwill Day in het algemeen, zo dat al enige E-waarde zou hebben. Aan de overlegpagina van de one-issue aanmaker te zien is Goodwill nog een geregistreerd handelsmerk bovendien. Fred (overleg) 11 mrt 2018 16:58 (CET)
  • Beste Fred, maandelijks vindt er een Goodwill Day plaats bij een medisch kinderdagverblijf in Nederland. Vanuit mijn privé situatie heb ik dit meegemaakt en gezien hoe de kinderen genieten als ze wel een keer op stap kunnen of als er nieuwe materialen zijn. Normaal is hier geen budget voor maar een Goodwill Day wordt geschonken en dan is dit wel mogelijk. Naar mijn mening is dit heel belangrijk, hierdoor wordt de ontwikkeling van deze kinderen gestimuleerd en dat is goed voor de hele maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan lagere zorgkosten door kortere behandeling. Wat kan ik aanvullen om de pagina wel online te houden? WikiGood (overleg) 21 mrt 2018 15:48 (CET)
   • Het artikel is erg beknopt, dus meer info is welkom. Wat is het, waarom, waar? Het moet ook neutraler (dus niet "leuke dag"). Succes. Met vriendelijke groeten, Face-smile.svg4ever(Overleg) 21 mrt 2018 17:22 (CET)
    • "Vanuit mijn privé situatie heb ik dit meegemaakt en gezien hoe de kinderen genieten als ze wel een keer op stap kunnen of als er nieuwe materialen zijn." Dat is heel nobel, maar een onderwerp is niet om die reden relevant voor de encyclopedie. Een onderwerp is pas relevant voor de encyclopedie als er onafhankelijke, secundaire bronnen geschreven hebben over de Goodwill Day en de informatie in het artikel moet gebaseerd zijn op die bronnen, hoewel het niet verplicht is om die bronnen ook te noemen. Zie ook onze Vijf zuilen, met name de eerste. Eerder gaf ik al aan op uw overlegpagina hoe het zit met de relevantie van uw organisatie Goodwill, die blijkbaar ook de Goodwill Day organiseert. De bekendheid in secundaire bronnen komt niet in de buurt van de pagina's in de categorie:Themadag of themaweek. Om eerlijk te zijn, geef ik een pagina over dit onderwerp weinig kans. Wikiwerner (overleg) 21 mrt 2018 19:17 (CET)
  • Dat merk is van de organisatie waaraan de aanmaker verbonden is. Diegene heeft ook een aantal keer Goodwill (maatschappelijke organisatie) en Goodwill® aangemaakt. Wikiwerner (overleg) 11 mrt 2018 17:17 (CET)
 • Food Club - ne - Van dezelfde aanmaker als Marginale driehoek, zeer summier te googelen, tussen alle cateraars door. Wikiwerner (overleg) 11 mrt 2018 17:25 (CET)
 • Biff - ne - Zelfstandige relevantie blijkt niet uit het artikel. Het is vertaald van Wikia.com, dat CC-BY-SA 3.0 hanteert, dus ik heb de bron vermeld. Zijn partner, Sully (Muppet), is verwijderd op 16 december bij sessie. Wikiwerner (overleg) 11 mrt 2018 17:39 (CET)
 • Fanfare St. Caecilia, Heemskerk -wiu- Een aanzienlijke lap tekst, met veel ditjes en datjes zoals de langwerpigheid van een jubileumfoto en nog veel meer wat niet in een encyclopedie thuishoort. Wellicht overgenomen uit een jaarboek of zoiets? Aangemaakt door de hoornist van deze fanfare. Fred (overleg) 11 mrt 2018 18:27 (CET)
 • Raadhuis De Rijp - weg - overbodige redirect na het hernoemen van de pagina. Omdat een raadhuis genoemd wordt naar de plaats, is het woordje "van" nodig. Omdat redirects doorgaans niet gewenst zijn om te verwijderen geen nuwegverzoek, maar een reguliere beoordelingsnominatie. Dqfn13 (overleg) 11 mrt 2018 18:29 (CET)
  • Voor Voor verwijderen; inderdaad overbodige redirect. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 12 mrt 2018 07:24 (CET)
   • Mogelijk overbodig, maar de nominatie is zeker overbodig, en verwijderen zou helemaal overbodig zijn. Geen redirects verwijderen: ze kunnen nog behulpzaam zijn en staan niet in de weg. Het is niet ondenkbaar dat de zoekende gebruiker gewoon op Raadhuis De Rijp zoekt, en dan op het artikel uitkomt ipv op de zoekpagina. Dit geldt ook voor onderstaande nominaties. — Zanaq (?) 12 mrt 2018 18:29 (CET)
    • Nominaties zijn zelden overbodig, zonder nominatie had hier ook geen discussie kunnen zijn. Jouw redenering deel ik maar zéér ten dele. Maar die discussie is ook al talloze keren gevoerd. Want wat als iemand zoekt op Stadhuis De Rijp, Raadhuis De Reip, Raadhuis de Rijp of Raadhuis van de Rijp? Dat is allemaal net zo denkbaar. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 12 mrt 2018 18:51 (CET)
     • Sommige doorverwijzingen zijn wel handig ja, zoals Kleine Dam 1, De Rijp, want dat is het adres. Maar sommige spelfouten of het weglaten van woorden is niet logisch. Je kan ook op een bepaald moment wel een grens trekken wat betreft het "hulp bieden" aan gebruikers. Dqfn13 (overleg) 12 mrt 2018 19:07 (CET)
      • Als de lezer potentieel ermee gediend is kunnen die redirects aangemaakt worden: Stadhuis De Rijp lijkt me een zeer aannemelijke kandidaat. De zoekfunctie is niet hoofdlettergevoelig dus Raadhuis de Rijp is daarvoor niet nodig, hoewel deze wel mogelijk op andere manieren kan helpen. De spelfouten zou ik nog even niet aanmaken, maar in principe hoort alles waarmee een begrip aangeduid kan worden in de doorverwijsconstructies te worden opgenomen. — Zanaq (?) 12 mrt 2018 19:11 (CET)
       • Dan hebben we binnen no time meer doorverwijspagina's dan artikelen... we mogen toch hopelijk wel enige intelligentie van de lezer verwachten? Is het echt zo'n ramp als de lezer één keer meer moet klikken via de zoekpagina met titels die lijken op de pagina die men zoekt? Er staan op de reeds bestaande doorverwijspagina al meer dan 40 raadhuizen, die krijgen als het dus aan jou ligt per stuk minimaal 5 redirects. Vind je het niet een beetje overdreven om pak 'em beet 200 redirects te hebben voor 40 artikelen? Dqfn13 (overleg) 12 mrt 2018 23:40 (CET)
        • Ja. Nee. Elke overbodige klik die we onze lezers laten verrichten is er een te veel. Als informatie die we wel hebben niet gevonden wordt is dat ook erg. En je kan niet te veel doorverwijspagina's en redirects aanleggen. — Zanaq (?) 13 mrt 2018 18:34 (CET)
         • Ik zie dergelijke doorverwijspagina's als overbodig en als vervuiling omdat ze wel in de zoekbalk verschijnen als een legitieme pagina. Laten we het er maar bij houden dat we het hier nooit met elkaar eens zullen worden. Dqfn13 (overleg) 13 mrt 2018 20:04 (CET)
          • Is geen vervuiling, maar een prettige aanvulling voor de zoekende gebruiker, die niet de exacte titel weet.Arend41 (overleg) 17 mrt 2018 11:57 (CET)
           • En als we dat voor elk artikel zouden gaan doen, gemiddeld een stuk of tien 'alternatieve titels' aanmaken als redirects, dan komen er in het ergste geval enkele miljoenen foutief gespelde suggesties bij in de zoekbalk. En uiteraard komen er dan zelfs doorverwijspagina's met rijtjes verwijzingen naar meerdere denkbare opties à la 'Bedoelde u misschien .... of .... ?' Lekker dan. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 29 mrt 2018 23:10 (CEST)
 • Raadhuis Bochum - idem. Dqfn13 (overleg) 11 mrt 2018 18:32 (CET)
 • Raadhuis Nieuwer-Amstel - Zie bovenstaande. Dqfn13 (overleg) 11 mrt 2018 18:32 (CET)
 • Johnny van Haeften - Relevantie blijkt niet uit onafhankelijke, betrouwbare en gezaghebbende bronnen. Een anderstalige Wikipedia geldt niet als een betrouwbare bron. Gouwenaar (overleg) 11 mrt 2018 19:39 (CET)
  • Inmiddels overtuigd van zijn encyclopedische relevantie en nominatie ingetrokken. Gouwenaar (overleg) 12 mrt 2018 19:24 (CET)
 • Platencontract - weg - Vreemde redirect. ErikvanB (overleg) 11 mrt 2018 20:49 (CET)
  • Niet zo vreemd als het doelartikel die informatie geeft. Ik heb de link iets specifieker gemaakt. — Zanaq (?) 11 mrt 2018 23:02 (CET)
 • La Lune Noire - Bronloos babbelverhaal met veel tracklists en weinig inhoud. Fred (overleg) 11 mrt 2018 21:07 (CET)
  • Met een vermelding in de muziekencyclopedie zou dit zeker EW kunnen zijn, echter de inhoud is een letterlijk overgenomen (vertaling) van: la-lune-noire.com. En dat maakt het een mogelijke kandidaat voor een nuweg, als de tekst zelfgeschreven blijkt van de bron, dan is er sprake van ZP. Rode raaf (overleg) 11 mrt 2018 21:15 (CET)
 • LvOP -reclame- Zelfs deze bronloze éénzinner bevat een waarde-oordeel (de eerste en enige onafhankelijke gekozen fractie), en voorts totaal NE (een fractie in een toezichtorgaan van een pensioenfonds). Fred (overleg) 11 mrt 2018 22:04 (CET)
 • Blink comparator - wiu - Letterlijke Google Translate-kopie vanaf en-wiki, bevat taalfouten en rode links omdat de Engelstalige artikelen hier nog niet bestaan. Verdel (overleg) 11 mrt 2018 22:09 (CET)
 • M**** van der L***** - NE - 16-jarige voetbalster - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 11 mrt 2018 22:32 (CET)
nuweg van gemaakt; zie ook ‎De dagen die dansen van dezelfde aanmaker. Jürgen Eissink (overleg) 11 mrt 2018 22:50 (CET).
Daar heb ik ook al -nuweg- opgeplakt. Nuvola apps bug.pngalgont overleg 11 mrt 2018 22:55 (CET)
Terecht, geen zinvolle inhoud, die misschien nog het beste als cyberpesten gekwalificeerd kan worden. Machaerus (overleg) 11 mrt 2018 23:13 (CET)
 • HBBC - NE - stichting met sympathieke doelstelling - opgericht om dingen te regelen - een stichting zoals zo vele dus- vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 11 mrt 2018 22:41 (CET)