Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190828

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 28/08; af te handelen vanaf 11/09[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

Milou Bonke[bewerken]

NE/WIU Actrice heeft ooit een lesbishe rol gespeeld in een soap en zou daarme "het onderwerp 'uit de kast komen' en 'vreemdgaan' aan de kaak te stellen", aldus de pagina. Dit zou de reden voor EW zijn. Het enige wat ik hier over terug vindt is een enkel artikel hier. Ik kan verder geen onafhankelijke diepgaande bronnen over actrice vinden. De pagina zelf is bronloos en sinds 2014 niet geupdate en voldoet niet aan WIU. Daarnaast twijfel ik aan de E-waarde van actrice. HM Wilburt (overleg) 28 aug 2019 01:17 (CEST)

 • Voor Voor verwijderen Ik heb alvast de bronloze privé verwijderd, EW blijkt niet uit de inhoud. Verder per nominatie. Arch (Overleg) 28 aug 2019 05:00 (CEST)
Het lijkt er op dat ze alleen deze rol ooit heeft gespeeld, en daarna iets anders is gaan doen met haar leven dan acteerwerk. Afgezien van dat interview in Metro kom ik niets bruikbaars tegen. Thieu1972 (overleg) 28 aug 2019 08:27 (CEST)
 • Voor Voor verwijderen Een niet zo belangrijke ex-actrice.

Wilco Melissant[bewerken]

NE - Persoon is niet EW. Pagina is WIU. Geen enkele diepgaande onafhankelijke bron die over deze persoon schrijft. De enige bron aanwezig op pagina is een Weebly website. Relevantie voor EW niet aanwezig. HM Wilburt (overleg) 28 aug 2019 01:23 (CEST)

 • Voor Voor verwijderen - "diverse arthouse videoproducties heeft geregisseerd voor Witchhunt Productions, waar hijzelf de voorzitter van is. " Opgeklopt en NE. Arch (Overleg) 28 aug 2019 05:02 (CEST)
 • Eigenlijk zouden alle lemma's die voor 2010 aangemaakt werden moeten worden nagekeken omdat de normen toen lager lagen. Someone Not Awful (overleg) 29 aug 2019 22:44 (CEST)

Michiel Koudstaal[bewerken]

NE - Persoon is niet EW. Onvoldoende diepgaande onafhankelijke bronnen die over deze persoon schrijven. Relevantie voor EW niet aanwezig. HM Wilburt (overleg) 28 aug 2019 01:29 (CEST)

Marieke Homma[bewerken]

NE - Actrice speelde in 2007 in een lokale regiosoap in Twente. Daarna heeft ze geen merkwaardige rollen gespeeld. Een enkele korte film volgens haar imdb. Pagina zelf is bronloos en onafhankelijke diepgaande bronnen die inhoudelijk over actrice schrijven zijn niet te vinden. Enkel in een lokale regiosoap gespeeld hebben lijkt mij wat mager voor EW. Heeft meer weg van 15 minutes of fame. Daarnaast ook geen inhoudelijke bronnen, dus NE. HM Wilburt (overleg) 28 aug 2019 01:37 (CEST)

Nee, dit wordt 'm inderdaad niet. Afgezien van die lokale serie heeft ze nog eens meegedaan aan een korte film waarover ik niks kan vinden (schoolproject?). Op dit moment gewoonweg te weinig rollen op haar conto die voor EW kunnen zorgen. Thieu1972 (overleg) 28 aug 2019 08:37 (CEST)
Opmerking Opmerking Deze "lokale regiosoap" werd eveneens door lokale omroepen van Gelderland, Noord-Holland, Utrecht en Noord uitgezonden, daarna landelijk op TV via Nederland 2 door de KRO uitgezonden. Arch (Overleg) 28 aug 2019 11:04 (CEST)
Ja, dat is waar, was ik al weer vergeten. Maar is het voldoende? Het blijft bij een eenmalige rol in een televisieserie. Als je het vergelijkt met jonge acteurs van bv SpangaS, dan hebben zij altijd wel in meerdere producties (TV, film, theater) gespeeld. Bij Marieke Homma zie ik nog niets terug buiten de regionale-maar-ook-landelijke soapserie. Thieu1972 (overleg) 28 aug 2019 11:54 (CEST)
Opmerking: ik kan alle regionale zenders bekijken, waarmee een regionale zender zonder meer een landelijke dekking heeft. Een lokale omroep is lokaal omdat het maar 1 in plaats wordt uitgezonden, ik vraag me af of dat tegenwoordig nog bestaat. Zelfs AT5, wat dan een lokale omroep is, zit bij mij in het standaard pakket van zenders. Hier voor verwijdering pleiten omdat het maar lokaal is, is dan wel glad ijs. Edoderoo (overleg) 28 aug 2019 12:09 (CEST)
lokaal of niet, het blijft 15 minutes of fame voor actrice omdat er geen andere merkwaardige rollen zijn gekomen. HM Wilburt (overleg) 28 aug 2019 13:53 (CEST)
Dan snap ik niet wat de argumenten 2007 en lokale omroep bij de nominatie doen. Edoderoo (overleg) 28 aug 2019 15:18 (CEST)
Het is een discussie voor een ander moment; zijnde landelijke bekendheid tegenover lokale bekendheid en de relevantie daarmee mbt E-waarde. HM Wilburt (overleg) 28 aug 2019 18:24 (CEST)

Maura Renardel de Lavalette[bewerken]

NE - Geen diepgaande onafhankelijke bronnen die inhoudelijk over stemactrice schrijven. Relevantie onvoldoende aanwezig. Daarnaast ook geen bronnen die haar inspreekwerk bevestigen. Op haar imdb pagina staat maar 1 credit en die is niet voor inspreken. HM Wilburt (overleg) 28 aug 2019 01:50 (CEST)

Hans van Raam[bewerken]

NE - Geen diepgaande onafhankelijke bronnen die inhoudelijk over acteur schrijven. Pagina zelf is bronloos en online zijn er geen inhoudelijke bronnen te vinden. Zoekresultaten geven wel aan dat persoon hier en daar een rolletje heeft gehad maar zijn rollen zijn beperkt tot eenmalige kleine rolletjes. Geen enkele hoofdrol of grote bijrol. Onvoldoende relevantie voor E-waarde. HM Wilburt (overleg) 28 aug 2019 01:55 (CEST)

Voor Voor verwijderen - volgens nominator; lijkt bovendien alleen bij- en gastrollen te spelen / hebben gespeeld. Paul Brussel (overleg) 28 aug 2019 18:26 (CEST)

Montagni[bewerken]

Bronloos verhaal over iets dat geheim is. Een familie die zo invloedrijk is dat ze in alle lagen van de bevolking haar invloed heeft. Als iets geheim is, en alom aanwezig, dan is het ofwel een hoax, of er zijn bronnen voor. Dat laatste mist helaas. Edoderoo (overleg) 28 aug 2019 11:35 (CEST)

Tsja. Ik mis eigenlijk nog wat geklets over de Heilige Graal, Tempeliers, Illuminati en Bilderberg. Ik zou zeggen: kom maar op met de betrouwbare bronnen die dit artikel ondersteunen. Thieu1972 (overleg) 28 aug 2019 11:48 (CEST)
Glimlach Arch (Overleg) 28 aug 2019 16:49 (CEST)

Voor Voor verwijderen De Italiaanse wiki vermeldt enkel een bergdorp nabij Firenze met de toepasselijke naam Montagna Fiorentina Philemonbaucis (overleg) 28 aug 2019 21:18 (CEST)

Thieu1972 je wordt op je wenken bediend. Regeren vanuit het Duister is zojuist toegevoegd als eerste bron. SanderO (overleg) 4 sep 2019 11:55 (CEST)
Nou, bron..... Een complottheorie in boekvorm. Het artikel beschrijft alles nog steeds alsof het de waarheid is. Thieu1972 (overleg) 4 sep 2019 12:14 (CEST)
Voor Voor verwijderen Ik neig naar hoax, maar gezien deze en deze zoekopdracht is dat niet nodig: die familie is zo geheim dat ze NE is. SanderO (overleg) 4 sep 2019 12:24 (CEST)

Stichting Natuurpark de Efteling[bewerken]

WIU – Drie zinnetjes in steno-stijl zonder opmaak, waarvan de relevantie onduidelijk is. Kan zondermeer uitbreiding, opmaak, bronnen enz. gebruiken tot artikel, indien relevant. In de huidige vorm is het geen plezier voor de lezer. Arch (Overleg) 28 aug 2019 13:31 (CEST)


Tekst was aangepast, maar vervolgens copyvio geworden van deze site. Dus verwijderd. Trijnstel (overleg) 11 sep 2019 15:19 (CEST)

Kyla-Drew Simmons[bewerken]

Bronloos Edoderoo (overleg) 28 aug 2019 15:17 (CEST)

Voor Voor verwijderen Lijkt wel een machinevertaling: "Ze is van gemengde etniciteit en van Latijns- en Afrikaans erfgoed" (nu begrijp ik sowieso niet waarom we vreemde Amerikaanse vermeldingen over afkomst overnemen) het komt ergens vandaan, de mogelijkheid van "vertaalde" copyvio sluit ik niet uit. Arch (Overleg) 28 aug 2019 16:48 (CEST)
Voor Voor verwijderen Wat een baggervertaling is dit zeg. Lijkt me overigens niet van Wikipedia afkomstig, gezien de zeer vreemde opbouw en de dubbelingen. Een vertaling dus van een andere tekst, denk ik. Thieu1972 (overleg) 28 aug 2019 18:17 (CEST)

Gerrit Doorwaard Niermans[bewerken]

Werk in uitvoering. Door gesjoemel met zowel bronnen als zeer waarschijnlijk ook afbeeldingen (op Commons), gebruikt in dit artikel, heb ik geen goed gevoel bij dit artikel en ik denk dat het goed moet worden nagekeken. De vermelding van referenties laat in uitwerking in elk geval zeer te wensen over. Eissink (overleg) 28 aug 2019 15:51 (CEST).

Referenties aangepast, ter uwer gemak hierbij de referenties met de alinea waarin de informatie te vinden is.

ref 1

Gids van Enschede en Omgeving: Historische herinneringen

Bij het uitbarsten van het oproer in 1830 week hij uit naar Rotterdam, waar hij in kennis kwam met de Heeren van Gelder en Schouten, papierfabrikanten te Wormerveer, die hij gedurende een paar jaar met zijne veelzijdige kennis van industrie- en handelszaken ter zijde stond. Hier te Wormerveer werd hij door eene vreeselijke ziekte aangetast, gedurende welke hij door den timmerman van de fabriek, G. Doorewaard Niermans, werd opgepast en verzorgd. Deze opoffering van laatstgenoemden deed eene vriendschappelijke betrekking tusschen beide mannen ontstaan, die oorzaak was, dat Ainsworth, toen de weefschool geopend was, Niermans naar Goor riep en aan het hoofd plaatste van de snelspoelmakerij.

ref 2

Geschiedenis van de techniek in Nederland. De wording van een moderne samenleving 1800-1890. Deel VI Techniek en samenleving, hoofdredactie H.W. Lintsen

In de zomer van 1833 startte de weefschool van de NHM te Goor. Ainsworth was belast met de directie en kwam, gescheiden van zijn vrouw en hun vier kinderen, die Brussel prefereerden, in Goor wonen. Het doel van de school was de Twentse wevers met het gebruik van de snelspoel bekend te maken, waardoor de produktiviteit enorm zou kunnen stijgen. De school was gevestigd in een stenen schuur met twee verdiepingen, waar elk 43 getouwen konden staan. De Engelsman Thomas Walsh was de opziener en Gerrit Doorwaard Niermans, die Ainsworth in de Zaanstreek had ontmoet, vervaardigde de getouwen.

ref 3

Functioneel en manifest de architectuur van de textielfabrieken in Twente 1850-1925, Doctoraalscriptie Kunstgeschiedenis,Universiteit Utrecht, februari 2006, M. Tuinstra

G.D. Niermans (1807-1871) ontwierp, als oorspronkelijk Amsterdamse meestertimmerman met de Engelse John Dixon de katoenspinnerij ‘de Grootte Stoom’ in 1838 in Enschede. Hij werd stadsarchitect in Enschede. Tot 1870 was hij de eerste en belangrijkste specialist in de fabrieksarchitectuur in Twente. Zoon G.J. Niermans (1844-1890), was eveneens stadsarchitect in Enschede. Hij ontwierp de Spinnerij van G. van Delden in Gronau en was vaste architect voor van Heek tot hij in 1882 opgevolgd werd door G. Beltman

ref 3a

Cotton mills for the continent ‘n Groote Stoom torent als eerste mechanische spinnerij hoog boven de bescheiden Enschedese huizen uit. Het imposante gebouw met twaalf assen en vier verdiepingen werd in 1835 door G. Doorwaard Niermanns gebouwd en door de Engelse technici John und George Dixon met 12.500 spindels ingericht.

ref 4 zie : http://www.historischekringhaaksbergen.nl/bibliotheek/all-books.php en https://www.pkn-haaksbergen.nl/historie_van_de_kerk_te_haaksbergen/

Het huidige kerkgebouw De nieuwe kerk werd op de zelfde plaats gebouwd naar een ontwerp van de Amsterdamse architect H. Hana. Omdat de vorm van het gebouw volgens Rijkswaterstaat teveel afweek van de traditionele kerkvorm, duurde het lang voordat de goedkeuring afkwam van de betreffende minister. Maar in 1853 kon de bouw toch worden aanbesteed en worden gegund aan G. Doorwaard Niermans uit Enschede voor het bedrag van fl. 18.300. De hoofdopzichter tijdens de bouw was de heer Hendrik Honhof uit Eibergen. Na veel problemen tussen aannemer en hoofdopzichter kon de kerk omstreeks 1 januari 1855 in gebruik worden genomen. De totale kosten waren opgelopen tot fl. 22.000, . Via diverse acties werd fl. 11.000, ingezameld. Het rijk gaf fl 1.000, en het Fonds Noodlijdende Kerken gaf een zelfde bedrag.

ref 5 Nieuw Amsterdamsch handels- en effectenblad 05-08-1862

In ons nommer van 26 Julij komt voor als berigt, dat aan de Heuvelink en Reinders, respectievelijk architecten te Arnhem Zwolle door het gemeentebestuur van Enschedé is opgedragen ontwerpen van plannen tot wederopbouw der stad, en dat de der Blaauwegracht reeds is besloten; en in het blad van Julij, deelden wij, als berigt uit Enschedé mede, dat burgemees en wethouders den heer Immink, architect en civiel ingenieur Zaandam, tot architect der gemeente hebben aangesteld. Als van deze berigten, wordt ons thans van daar medege- dat de heer Immink reeds sedert 3 Junij werkzaam is ten der gemeente Enschedé, dat door ZEd. verschillende wij- zijn gebragt in een door den heer Reinders ontworpen dat de heer Heuvelink nimmer een plan heeft ontworpen; dat heer Immink, wiens soliede kunde ook hier algemeen erkend wel is waar is belast met het uitwerken der plannen voor riolissatie der gemeente, voor de publieke gebouwen enz., echter aanstelling heeft als stads architect, daaraan zelfs niet is uithoofde van ZEd. betrekkingen te Zaandam en relatiën in

ref 6

Het nieuws van den dag : kleine courant, 02-11-1871 Tot gemeente-architect te Enschede is benoemd de Heer G. J. Niermans, te Lonneker.

Dagblad van Zuidholland en 's Gravenhage 20-07-1862

ref 7

Geschiedenis van de techniek in Nederland. De wording van een moderne samenleving 1800-1890. Deel III(1993)–H.W. Lintsen Textiel. Gas, licht en elektriciteit.

Bovenstaande refs geplaatst op/door: 2 sep 2019 20:01‎ 62.163.79.39 (Deze opsomming hoort eigenlijk (ook) op de overlegpagina van het artikel...)

Ik heb het artikel een poets gegeven en irrelevante info verwijderd. Wat betreft de bronnen en afbeelding ga ik uit van goede wil. Artikel behouden. Trijnstel (overleg) 11 sep 2019 15:53 (CEST)

Auke Heinsius[bewerken]

NE: zo goed als bronloos artikel waaruit niet blijkt wat de E waarde van deze persoon is. Paul Brussel (overleg) 28 aug 2019 16:57 (CEST)

Wat is E waarde?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.169.25.238 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Encyclopedische waarde of wel: in aanmerking komend voor een artikel in een encyclopedie als deze. Paul Brussel (overleg) 28 aug 2019 17:03 (CEST)
Het probleem van dit artikel is dat deze persoon vermoedelijk niet belangrijk genoeg is voor een artikel. Niet iedere persoon kan een artikel krijgen. Wat heeft Auke Heinsius voor bijzonders gedaan? Is hij burgemeester geweest of kwam hij in het nieuws? Floortje Désirée (overleg) 28 aug 2019 17:05 (CEST)

Heel klein beetje duidelijker gemaakt,maar er is nog wel werk aan de winkel.Wil mijn IP adres liever niet laten zien. 28 aug 2019 17:37 (CEST) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 92.110.165.38 (overleg · bijdragen)

Als je je IP-adres niet wilt laten zien dan is daar een effectieve oplossing voor: werk ingelogd. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 8 sep 2019 22:52 (CEST)
Uit dezelfde serie komt Willem Cornelis Heinsius. Ook daar komt het qua bronnen niet veel verder dan enkele vermeldingen in oude geschriften. Waar de rest van het artikel op gebaseerd is, blijft dus volledig onduidelijk. Thieu1972 (overleg) 28 aug 2019 18:26 (CEST)
Behalve gebrek aan bronnen heeft de tekst geen interne logica. De ene zin volgt niet uit de andere. De tekst is onsamenhangend. Voorbeeld: "Groeide op in het huis van staatsman Tjalling Edo Sixma, waar zij wonen. Reeds in 1786, tekende hij de resolutie der Staten van Holland en West-Friesland bij ingenieur Lt.-Kol. Cornelis Redelijkheid. De heer Redelijkheid was in dat jaar naar Utrecht gezonden om de stad in staat van verdediging te brengen. Heinsius overleefde die periode maar ternauwernood." Welke periode en waarom overleefde hij ternauwernood? En wat betekent het tekenen van de resolutie? Enzovoorts.
De andere teksten van betrokken schrijver lijden in iets mindere mate aan hetzelfde euvel. Onsamenhangende verhalen, waarin hoofd- en bijzaken vechten om aandacht. Hansaviertel (overleg) 28 aug 2019 21:03 (CEST)
Klopt, het is geen artikel maar een rijtje feiten. De samenhang ontbreekt, en opmerkingen als ...Gevreesd is dat het een aanslag betreft... blijven in het luchtledige hangen: toelichting en duiding ontbreken, terwijl ik wel zou willen weten waarom het een aanslag zou kunnen zijn. Thieu1972 (overleg) 28 aug 2019 21:21 (CEST)
Voor Voor verwijderen - Los van de encyclopedische relevantie, die ook nmm niet is aangetoond, kunnen er de nodige vraagtekens bij de inhoud van dit artikel gesteld worden. Zo overleed Auke Heinsius niet in Stavoren, maar in Amsterdam. Volgens de overlijdensadvertentie die zijn vrouw liet plaatsen op 83-jarige leeftijd, maar dat zal wel een vergissing zijn (volgens de publicaties van F.N. Heinsius is zijn geboortedatum van 31 juli 1759 gebaseerd op een vermelding in het Familiearchief Heinsius; zijn door Heinsius genoemde doopdatum 22 augustus 1759 kan wel geverifieerd worden in het doopboek van Stavoren). Merkwaardiger is echter de passage "Verloor in 1836 bij een ernstig ongeluk met zijn koets op het Spui drie familieleden. Gevreesd is dat het een aanslag betreft". Het ongeval wordt o.a. hier beschreven. Van een aanslag lijkt in de verste verte geen sprake. Ook de familie zelf tekende in Opregte Haarlemsche Courant op dat er sprake was van "een ongelukkig toeval". Dan laat ik nog ongenoemd onbegrijpelijke zinnen als "Werd daarna in 1789 burger van Amsterdam met een firma als commissionair". Gouwenaar (overleg) 28 aug 2019 21:41 (CEST)
Weet niet wat dit allemaal doet. Inzake de doorverwijspagina. Er is nu iets bekend van 1 van die 20.000 die in Utrecht rondlopen. Die blijkt later 2 ingeniers kolonel te kennen. Gabimus Siderius is opgeleid in Groningen tot ingenieurs fortificaties. Bij Cornelis weet ik het niet. Is hij soms Vadertje Hooft geworden? Bataafse Revolutie start pas in 1794. We hebben dus een Pré-Bataafse Revolutie periode. Hoe heet dat hier? Gelet op die resolutie waarin ze aandringen op aanstelling met klasse-indeling en dergelijke, is het een petitie om de verkozen leden te steunen? Waar praten we over bij Auke Heinsius; een Fries die eerst in Utrecht een wal staat te graven en dan 3 jaar later in Bergen op Zoom staat te trouwen. Werd ondertussen gewoon burger in Amsterdam in 1789 als commissionair. Staat de aanbevelingslijst of resolutie niet ergens bekend? Hij lijkt me met Redelijkheid in de nieuw te benoemen Pré-Bataafse Revolutie periode opgenomen te moeten worden in eem rubriek als Aanstelling van nieuwe militairen, Republiek iets niet op orde, nl. geen krijgsmacht, en hoe doe je dat dan snel? Engelse sdterven af, Duitsers komen op. Fransen moeten het redden. Bataafse Resolutie zou de rare lijst wel mogen heten. En dan nog iets. Redelijkheid is genoemd als ingeneieur die een Zeesluis zou verbeteren heb ik dat goed> En dan is er in Amsterdam een huisje bij een sluis in brand ge4zet door de Patriotten. Hoort dat soms bij elkaar? Mijn voorstel: 1) Pré-Bataafse periode benoemen (jaartal terug naar 1785, mag ook; 2) Aanstelling eigen militairen voor 1811 (met commentaren van nieuwe 'dienstplichtigen'). 3) Mensen uit Stavoren altijd bij Marine. Vaart Auke soms bij de Doggersbank mee? Later vooral Duinkerken. 4) Bataafse Resolutie. Het manifest met aanbeveling. Wat is het? Wie drukt het af? Kennen ze Siderius ook wel? Hoe loopt het af met 1 van hen nl. Auke, en hoe vergaat het alle anderen?? FNH (Geplaatst op/door 30 aug 2019 06:50‎ 82.169.25.238)

Aanvankelijk behouden, maar bij nader inzien toch verwijderd per de inhoud van deze (inmiddels verwijderde) overlegpagina. Trijnstel (overleg) 11 sep 2019 23:59 (CEST)

Clara Bovenberg[bewerken]

NE - Geen diepgaande onafhankelijke bronnen die inhoudelijk over actrice schrijven. Onvoldoende aantoonbare relevantie voor E-waarde. Uit zoekresultaten blijkt actrice wel een werkend actrice te zijn, maar daar blijft het dan ook bij. Onvoldoende relevantie voor een wikipagina. HM Wilburt (overleg) 28 aug 2019 18:28 (CEST)

Ik heb flink zitten zoeken, maar inderdaad, er is eigenlijk niks te vinden. Ze speelt bijrollen in enkele films en tv-series, en ze speelt in het theater. Omdat ze nergens een hoofdrol speelt, wordt ze in recensies hoogstens zijdelings genoemd. Een bron over Bovenberg zelf, is onvindbaar. Thieu1972 (overleg) 28 aug 2019 18:48 (CEST)
Noot: het artikel is al in 2007 genomineerd geweest en toen beoordeeld door MoiraMoira als zijnde E. The Banner Overleg 7 sep 2019 21:17 (CEST)

Xeltis[bewerken]

Rcelame/NE: (kleine) start-up die door naamsbekendheid / crowdfunding aan geld probeert te komen; daar is WP niet voor bedoeld. Paul Brussel (overleg) 28 aug 2019 18:30 (CEST)

Dat lijkt me niet helemaal juist. Het bedrijf is geen start-up: het bestaat al sinds 2006, en gefuseerd sinds 2012. In het artikel is ook geen sprake van fundraising op dit moment. Blijkbaar was er wel een fundraisingactie in 2017. En zoiets gebeurt toch geregeld bij hi-tech bedrijven. De twee eerste bronnen die worden genoemd zijn krantenartikelen uit 2016 en 2017 waar hun product al in mensen wordt gebruikt. Mijns inziens is het geen reclame maar een verhaaltje over een succesvol bedrijf. VanBuren (overleg) 28 aug 2019 21:23 (CEST)
Het kan geen reclame zijn omdat ik het bedrijf tot voor kort in het geheel niet kende. Toen ik er meer over opzocht hier op Wikipedia vond ik welgeteld 1 zinnetje in het lange artikel over Bert Meijer. Vandaar dat ik er een kort artikel aan gewijd heb. Overigens werd bij de tweede crowdfundingsronde ook al 27M opgehaald: geen klein bedrag. Die 45M heb ik juist wel genoemd om de E-waarde mede aan te tonen. Mocht juist dat geldbedrag storen, verwijder het dan gerust. KatVanHuis (overleg) 28 aug 2019 22:13 (CEST)

Tegen Tegen verwijderen Ook ik zie hier geen reclame in, en het heeft m.i. gewoon E-waarde. Een prima artikel. Kan wellicht nog wat uitbreiding gebruiken, maar in principe prima. Vistaus (overleg) 29 aug 2019 01:15 (CEST)

Tegen Tegen verwijderen Artikel komt neutraal over. Ze hebben een succesvolle en veelbelovende technologie ontwikkeld, dus logisch dat dat vermeld wordt. Vind de technologie nog wel lastig te begrijpen (heb de inleiding daarom ook wat aangepast, en ik hoop op een goede manier). NB: het sjabloon verwijst naar 29-08 i.p.v. 28-08. Thieu1972 (overleg) 29 aug 2019 05:46 (CEST)

Tegen Tegen verwijderen per Vistaus en Thieu1972 Geerestein (overleg) 29 aug 2019 13:08 (CEST)

Raynaud Ritsma[bewerken]

Weg – Met deze summiere info ontgaat het me waarom Ritsma een zelfstandig artikel moet hebben. Arch (Overleg) 28 aug 2019 18:33 (CEST)


Zanger van een coverband, presentator bij een lokale omroep en bovendien al eerder verwijderd wegens NE: weg dus. Trijnstel (overleg) 11 sep 2019 16:28 (CEST)

Pomsky[bewerken]

WIU – Bronloos verhaal over een nieuwe kruising tussen twee hondenrassen. Bij zoeken komen er vooral schreeuwende verhalen, advertenties en verkoopsites naar voren, nog geen fatsoenlijke bronnen. Dqfn13 (overleg) 28 aug 2019 20:57 (CEST)


Behouden: onder meer op basis van de Google-resultaten (2,5 miljoen), de interwiki's en verdere info van de Nederlandse Pomsky Club. Trijnstel (overleg) 11 sep 2019 17:16 (CEST)

2,5 miljoen resultaten zijn vooral advertenties en lyrische verhalen om de verkoop te stimuleren... dus geen onafhankelijke bronnen. Dqfn13 (overleg) 11 sep 2019 20:26 (CEST)

Walter Damen[bewerken]

Onderwerp is mogelijk relevant voor opname, maar artikel bevat momenteel te weinig informatie om bruikbaar te zijn. Artikel moet worden aangevuld. Sum?urai8? 28 aug 2019 21:17 (CEST)