M7 (spoorwegrijtuig)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
M7
Afbeelding gewenst
Aantal 445
Fabrikant Bombardier/Alstom
Vervoerder NMBS
Bouwjaar 2015 -
Indienststelling 2018 -
Spoorwijdte 1.435 mm
Lengte over buffers 26,80 m
Breedte 2,83 m
Hoogte 4.632 mm
Maximumsnelheid 200 km/h
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Verkeer & Vervoer

De M7 zullen vanaf 2018 de nieuwste dubbeldeksrijtuigen van de NMBS worden. Ze worden gebouwd door Bombardier en Alstom. Alstom staat in voor de bouw van gemotoriseerde koprijtuigen in Charleroi en Valenciennes en het ETCS level 2-beveiligingssysteem voor alle rijtuigen. De eindassemblage gebeurde door Bombardier in Brugge (het vroegere BN). In de loop van 2018 worden de eerste rijtuigen in dienst genomen.

M7-rijtuigen kunnen vlot gekoppeld worden met M6-rijtuigen en zullen ook in Nederland en het Groothertogdom Luxemburg kunnen rijden, evenals op de Belgische hogesnelheidslijnen.

Materieel[bewerken]

De M7-rijtuigen zijn vooral bedoeld als intercitymaterieel en de inrichting is daarop afgestemd. Ze hebben airconditioning en een gesloten toiletsysteem. Naast de binnendeuren zijn informatieschermen aangebracht waarop reisinformatie van het "RIS"-systeem wordt getoond.

De NMBS legde contractueel met het consortium Bombardier-Alstom bijkomende betrouwbaarheids- en leveringsclausules vast. Ook zal de spoorwegoperator gedurende een half jaar een eerste reeks rijtuigen kunnen testen en indien nodig feedback doorgeven aan de fabrikanten. De NMBS engageert zich in een eerste fase voor 445 rijtuigen met 105.000 zitplaatsen aan een totale prijs van 1,3 miljard euro, te leveren tussen 2018 en 2021. Er is een optie voor 917 bijkomende rijtuigen, wat het totaal op 1362 rijtuigen zou brengen, voor een totaalbedrag van 3,3 miljard euro.

De eerste 445 rijtuigen zijn opgedeeld in 90 gemotoriseerde stuurrijtuigen, 65 stuurrijtuigen en 290 rijtuigen. Het aandeel van Bombardier in deze eerste bestelling wordt op 787 miljoen euro geraamd, het aandeel van Alstom op 471 miljoen euro.

Sommige rijtuigen worden uitgerust met een multifunctionele ruimte, en in vergelijking met de M6-rijtuigen meer comfortabele zitplaatsen, informatieschermen, hogere plafonds, meer beenruimte bij tegenover elkaar staande zetels, ruimte voor grote bagage en meer stopcontacten.[1][2]