Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20121231

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 31/12; te verwijderen vanaf 14/01[bewerken]

Toegevoegd 31/12: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Andreas Moulin - Reclame (ZP?) voor ene Andreas Moulin Mbch331 (overleg) 31 dec 2012 07:35 (CET)
  • Lijkt me serieuze kandidaat voor nuweg Peter b (overleg) 31 dec 2012 11:15 (CET)
  • De pagina werd leeggehaald door de aanmaker, dus ik heb hem verwijderd. MrBlueSky (overleg) 31 dec 2012 12:33 (CET)
 • Groen liberalisme - wiu - Ik ben streng maar rechtvaardig: ik vind dat dit artikel tekortschiet: ...waarbij zowel de "vrijheid" als de "verantwoordelijkheid" van individu voorop staan. Waarbij het bij de "vrijheid" vooral omgaat... enz. Wat is de juiste spelling van "groen liberalen"? Niet deze in ieder geval, want dan zou het "groene liberalen" moeten zijn. Ik lees ook: De groen liberalen vinden dat de individu meer moet doen om de "milieu-crisis" tegen te gaan. Geen enkele bronvermelding voor alle beweringen. En als het een vertaling is, waarvan dan? --ErikvanB (overleg) 31 dec 2012 09:54 (CET)
  • Hoort GroenLinks ook niet bij deze stroming? Fred (overleg) 31 dec 2012 12:19 (CET)
   • Dan toch zeker niet dat deel dat uit de CPN komt... Ze leunden er onder Halsema wel wat tegenaan, ik weet niet hoe dat nu is. Paul B (overleg) 31 dec 2012 13:57 (CET)
   • Nou, dat deel is, op Ina Brouwer na (die trouwens naar de PvdA is overgestapt), dan toch weinig actief gebleken. Hetzelfde geldt voor de PSP-leden, terwijl ook de oorspronkelijke PPR-idealen in GL erg zijn verwaterd. Ik volg GL uitsluitend vanuit de kranten en bespeur binnen deze partij een zeer sterke Groen-liberale stroming, wat door GL-prominenten ook ruiterlijk wordt toegegeven. Maar, objectief gezien, hoe positioneert GL zichzelf? Ik dacht als Groen-liberaal. Fred (overleg) 31 dec 2012 15:07 (CET)
    • Naar mijn ervaring is iedereen met politieke principes al hoog en breed weggelopen. The Banner Overleg 1 jan 2013 06:18 (CET)
     • Dèze persoon heeft duidelijke politieke principes (maar welke dat zijn, verklap ik hier niet, want dit is een neutrale encyclopedie), maar ik ben niet weggelopen van GL, want ik ben daar nooit bij geweest omdat ik de bui al bij voorbaat zag hangen.... Fred (overleg) 1 jan 2013 15:08 (CET)
     • Het artikel is al aangepast met bronnen en dergelijke. Wat kan er nog aan verbeterd worden?Dokke (overleg)
      • Een van die bronnen is How to be a Green Liberal. Dat is een Amerikaans boek, zo te zien, en in het Amerikaans betekent liberal toch vooral links (i.p.v. liberaal à la VVD), dus hopelijk worden er geen termen verward. Ik ben persoonlijk nog nooit iemand tegengekomen die zich een groen liberaal, groen-liberaal, groenliberaal of groene liberaal noemde, dus ik kan deze hele materie moeilijk inschatten. Wat vinden de anderen ervan? --ErikvanB (overleg) 3 jan 2013 20:52 (CET)
       • Ik meen dat een paar jaar geleden een cluppie Groen-Rechts aan de verkiezingen mee wilde doen of mee gedaan heeft.([1]). Echter, ik meen mij te herinneren dat zij meer eng rechts waren dan groen. The Banner Overleg 3 jan 2013 22:19 (CET)
       • Bij het boek 'How to be a Green liberal" gaat het bij 'liberal' om economisch liberalisme dus niet links. Maar de term liberalisme verschilt nogal per continent.Dokke (overleg) 4 jan 2013 21:01 (CET)
        • Tegen Tegen verwijderen het is goed aangepast, en prima voor wikipedia Dokke (overleg) 24 jan 2013 16:50 (CET)
 • De Hoefslag - wiu - Peter b (overleg) 31 dec 2012 10:10 (CET)
  • Eerste poets gegeven, een ander mag de bronnen vertalen (als die niet genadeloos weggekapt worden.) The Banner Overleg 1 jan 2013 06:16 (CET)
   • Jammer dat links 4 t/m 10 niet werken, omdat de pagina's niet meer bestaan. --ErikvanB (overleg) 3 jan 2013 18:31 (CET)
    • Volgens mij werken de links 4 tot 21 gewoon hoor! Glimlach The Banner Overleg 3 jan 2013 22:11 (CET) noodgedwongen maar even aan het updaten geweest.
 • De Kroepoekfabriek -reclame- Nog mee bezig maar in deze stijl wordt het niks. De vele (kromme) zinnen als: Een groot deel van de Kroepoekfabriek is het aantal vrijwilligers dat ieder weekend de Kroepoekfabriek weer tot een succes proberen te brengen doen bovendien reclame en zelfpromo meer dan vermoeden. Fred (overleg) 31 dec 2012 12:22 (CET)
  • Pagina is aangepast, taalfouten eruit gehaald, stijl objectiever gemaakt, etc. Hopelijk voldoet hij zo wel aan de eisen. Pinkpix (overleg) 7 jan 2013 15:35 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Nog wat gepoetst, lijkt me prima zo. Michielderoo (overleg) 14 jan 2013 09:11 (CET)
 • Amelander Bierbrouwerij, - ne - zoals de eigen website duidelijk maakt, een hobby, en das leuk maar hoort niet in een encyclopedie. Peter b (overleg) 31 dec 2012 12:57 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Als jouw hobby tot iets officieel leidt, mag die er misschien ook op. Misschien amateurvoetballer? Trouwens niet vergeten de aanmaker te verwittigen van je nominatie; we blijven beleefd, nietwaar? Inhoudelijk: is een officiële brouwerij die media-aandacht krijgt, waarvan de producten ruimer verkrijgbaar zijn en erkend zijn als streekproduct: zie hier.--Queeste (overleg) 31 dec 2012 18:55 (CET)
   • Moeten we dat werkelijk serieus nemen? De ene hobbysite die het product van de hobbybrouwer als streekproduct ondersteunt? reclame voor een hobby, moeten we daar aan meewerken? Peter b (overleg) 1 jan 2013 01:53 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Dit soort nominaties en de ware motivering daarvoor begint een beetje vervelend en irritant te worden. Menke (overleg) 31 dec 2012 19:14 (CET)
   • Kun je misschien een beetje je fatsoen houden? Ik begin een beetje genoeg van jouw gemier te krijgen, als ik meuk nomineer doe ik dat voor de kwaliteit van dit projekt, dat jij kwaliteit niet kan of wil onderkennen is jouw probleem. Val mij daar niet mee lastig Peter b (overleg) 1 jan 2013 01:55 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Mijns inziens zijn dit streekproducten die op diverse plaatsen te verkrijgen zijn. Hoe de maker het ook wil zien, dat is geen hobbyniveau. Verder voldoende relevante bronnen te vinden. --Michielderoo (overleg) 31 dec 2012 20:20 (CET)
  • Als aanmaker van deze pagina onthoud ik mij van stemmen, maar uiteraard vind ik de nominatie onterecht. De manier waarop ze gedaan is (aanvankelijk zonder de aanmaker te verwittigen, met oneigenlijke argumenten en ook hier weer rare ad hominems van Peter b) zou ook best eens beoordeeld mogen worden door de wikipediegemeenschap. Plaats (overleg) 1 jan 2013 11:36 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Het nieuwe voornemen van Peter B voor 2013? Zoveel mogelijk Nederlandse brouwerijen nomineren. Ik zou zeggen stop met deze onzin en hou je bezig met nuttige dingen ter verbetering van Wikipedia. KroySquare.jpgDirkVE overleg 1 jan 2013 11:43 (CET)
  • Hmmm, als beginnen als hobbyist/amateur en daarna professionaliseren je automatisch NE maakt, voorzie ik een ernstige kaalslag onder de sporters, kunstenaars, acteurs, politici, musici en zo nog wat groepen. Duidelijk een compleet onzinnige nominatie. Tegen Tegen verwijderen The Banner Overleg 3 jan 2013 22:27 (CET)
  • Voor Voor verwijderen, ondanks gesubsidieer en loos gepromoot zoals "erkend streekproduct" zit hier geen E-waarde in. Door dit soort onderwerpen verwatert de encyclopedie tot een verzameling trivia met dat iedere koekenbakker uniek is omdat er een paar Wikipedia-mensen zijn die roepen dat alle koeken lekker zijn. Sonty (overleg) 12 jan 2013 00:08 (CET)
 • Max Reclamier - wiu - Erik Wannee (overleg) 31 dec 2012 13:34 (CET)
 • Arturo y Clementina - weg? - Schildpadjes uit een Spaanstalig kinderboek. Is dit E genoeg? Het is nu sowieso veel te mager voor een artikel. Erik Wannee (overleg) 31 dec 2012 13:40 (CET)
 • Prof.dr. Just M. Vlak - kort - zp? want auteur = Just M. Vlak - )°///< (overleg) 31 dec 2012 13:42 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Artikel toont geen E-waarde aan. Titel is fout: We doen niet aan titilatuur, het gaat om de wetenschappelijke verdienste. Fred (overleg) 31 dec 2012 15:00 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Artikel is bijgewerkt. Werd trouwens niet voorgesteld als 'te verwijderen' maar als 'te verbeteren'. Andries Van den Abeele (overleg) 13 jan 2013 11:54 (CET)
 • Kurtlar Vadisi - wiu - Oghuz (overleg) 31 dec 2012 14:45 (CET)

Toegevoegd 31/12: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Monica van Dael - WIU & NE - Kippenvlees (overleg‽) 31 dec 2012 14:56 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Kennelijk onopgemaakte ZP/reclame, met POV incluis, van iemand die talloze exposities heeft gehad, maar bij Wiki kunnen we wel tellen, hoor! Fred (overleg) 31 dec 2012 15:01 (CET)
   • Zie ook Lucy Van Dael hieronder. --ErikvanB (overleg) 31 dec 2012 17:59 (CET)
    • Heb erin zitten snoeien...heb hem objectief gemaakt en overige ZP feitjes eruit gehaald, nu goed jongens? Aswin (overleg) 7 jan 2013 20:37 (CET)
     • Het artikel is nu wel keurig neutraal en niet meer wiu. De e-waarde laat ik over aan de nominator, gemeenschap en moderator van dienst. --ErikvanB (overleg) 8 jan 2013 18:13 (CET)
      • Danku, heb me best op het opknappen gedaan, E waarde lijkt me ook wel bewezen gezien de lijst van expositiets Tegen tegen weggooien
  • Tegen Tegen verwijderen - Met zo'n waslijst aan exposities door heel Nederland ben je als kunstenaar echt wel belangrijk genoeg. Dqfn13 (overleg) 9 jan 2013 19:46 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Exposeert in Nederland en erbuiten. Een voetballer hoeft slechts een wedstrijd 'geëposeerd' te hebben op landelijk eredivisie-niveau. Duidelijk E dus. PWester (overleg) 9 jan 2013 21:31 (CET)
 • Hidde van Koningsveld - ne - Bloggers zijn niet per se relevant. Toekomstige regisseurs ook niet. Ook is niet iedereen die het landelijke nieuws haalde relevant en iemand die de tweede plaats behaalde bij een landelijke wedstrijd ook niet. Ook de optelsom maakt niet relevant. Vier keer niks is nog altijd niks (waarmee ik niet wil beweren dat het ook nooit iets kan worden met deze persoon). EvilFreD (overleg) 31 dec 2012 15:33 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Hidde van Koningsveld heeft de titel 'Jongere van het Jaar' verdiend en is een invloedrijk blogger. Lijken mij genoeg redenen om de pagina niet te verwijderen.
  • Voor Voor verwijderen, mag ook nuweg, gokje, aangemaakt door de invloedrijke blogger himself Peter b (overleg) 31 dec 2012 18:04 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Totaal oninteressant persoon. Kan middels onafhankelijke bronnen worden duidelijk gemaakt hoe "invloedrijk" deze blogger dan wel niet is? Gelieve overigens commentaar af te sluiten met vier tildes, zodat we weten met wie we te doen hebben. Fred (overleg) 31 dec 2012 18:07 (CET)
 • Lijst van portmanteaumerknamen - ne - Lijsten maken om het lijsten maken. EvilFreD (overleg) 31 dec 2012 15:39 (CET)
 • Franz drappier, Hoofdletter vergeten in de achternaam. Geoffrey (overleg) 31 dec 2012 16:56 (CET)
 • Efemerisdag - het is mij volkomen onduidelijk - )°///< (overleg) 31 dec 2012 17:06 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Onbegrijpelijk verhaal. Bijvoorbeeld: De sterrentijd verstrijkt per dag 3 minuten 56,55 seconden (3.9425 minuten). Dat snap ik niet helemaal. Fred (overleg) 31 dec 2012 18:09 (CET)
  • Dit is waarschijnlijk hetzelfde als Efemeriden. MrBlueSky (overleg) 31 dec 2012 18:18 (CET)
   • En dàt artikel snap ik nu weer wel... Fred (overleg) 1 jan 2013 14:50 (CET)
 • Koninkrijk Ghana - leeg; aangemaakt als onjuiste redirect (nl. naar het land Ghana, maar dat betreft een heel andere staat). KKoolstra (overleg) 31 dec 2012 17:08 (CET)
  • Als het een onjuiste redirect is, dan is een {{nuweg}} op zijn plaats. Die heb ik er dan ook maar opgeplakt. Mbch331 (overleg) 1 jan 2013 16:40 (CET)
 • Heilige koe in hindoeïsme - persoonlijk verhaal - )°///< (overleg) 31 dec 2012 17:14 (CET)
 • Lucy Van Dael - wiu - Violiste die beter verdient dan dit. Was eerder vandaag verwijderd als niet-Nederlandstalig, en daarna nogmaals verwijderd wegens copyvio. Ook de naam is vermoedelijk fout. --ErikvanB (overleg) 31 dec 2012 17:51 (CET)
  • Is ze overigens familie van Monica van Dael? Want die pagina is vanaf hetzelfde IP-adres aangemaakt. --ErikvanB (overleg) 31 dec 2012 17:58 (CET)
   • Ik lees nu op de website van de anoniem: "eventuele aanpassingen zullen tzt door Lucy zelf worden uitgevoerd". Dus inderdaad wordt de hele familie op internet gezet. --ErikvanB (overleg) 31 dec 2012 18:03 (CET)
  • Die Lucy van Dael lijkt toch een ander verhaal dan "het andere lid van de familie". De betrokkene heeft een indrukwekkende discografie, mooie internationale besprekingen en was in de Nederlandse Wikipedia op vele pagina's al een redlink. Kvdh (overleg) 1 jan 2013 10:18 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Achttien jaar concertmeester van het niet geringe orkest van de 18e eeuw. Is beslist E-waardig. Het artikel is inmiddels behoorlijk opgeknapt, zit goed in elkaar en oogt (na mijn globale vergelijking met de bronnen) heel accuraat. Vinkje83 (overleg) 2 jan 2013 09:13 (CET)
  • Pagina is ondertussen aangepast en door meerder gebruikers verbeterd. Gezien Lucy van Dael wel een Engelse, Duitse en Italiaanse pagina had, ben ik deze pagina begonnen. MrBlackSky (overleg))7 jan 2013 19:15 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Als er al op het ogenblik van nomineren iets op het lemma was aan te merken, dan nu zeker niet meer. Andries Van den Abeele (overleg) 7 jan 2013 21:26 (CET)
   • Niets meer op aan te merken. Iedereen bedankt. Doorgehaald. --ErikvanB (overleg) 8 jan 2013 18:17 (CET)

Toegevoegd 31/12: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Aart den Boer - wiu - ErikvanB (overleg) 31 dec 2012 21:37 (CET)
  • Ik lees dat Den Boer timmerman was, leraar technisch tekenen, opzichter, assistent van een directeur, medeoprichter van een betonfabriek, wethouder, locoburgemeester, voorzitter van een schoolbestuur en architect, waarbij één gebouw genoemd wordt. Ik herinner me dat er ooit eens een discussie is geweest over een vergelijkbaar veelzijdige persoon, maar ik ben vergeten hoe het daarmee is afgelopen. Ik zou zeggen dat Den Boers e-waardigheid (als die er is) niet zit in zijn veelzijdigheid, maar hooguit in zijn ontwerp van ("onder meer") een bejaardentehuis in Nieuw-Lekkerland en zijn functie van locoburgemeester. Is dat voor iedereen hier voldoende? --ErikvanB (overleg) 3 jan 2013 21:05 (CET)
 • Lee Jung Su - wiu, staat vol taalfouten en onvolledige zinnen - C (o) 31 dec 2012 22:59 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen, aan de bezwaren is tegemoet gekomen. - FakirNLoverleg 9 jan 2013 18:30 (CET)
 • Jenny Saville - dat kan nog wel wat verbeterd worden. Menke (overleg) 31 dec 2012 23:00 (CET)