Help:Helpdesk/Archief/jun 2021

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rename request[bewerken | bron bewerken]

Please rename Stadio Pierluigi Penzo to Stadio Pier Luigi Penzo. Thanks!!! 93.35.184.189 3 jun 2021 17:44 (CEST)

hi there, usually, rename requests go WP:AV, but happy to take a look at it. I'm slightly surprised, the stadio seems to be named after this guy, whose first name is Pierluigi. But I see other places, including it-wiki call it Stadio Pier Luigi Penzo. Any idea why the names got seperated? Milliped (overleg) 3 jun 2021 18:00 (CEST) (NB: I see the owner also refers to the stadium as Stadio Pier Luigi Penzo, so I'll go ahead and change it. Milliped (overleg) 3 jun 2021 18:13 (CEST)

Verzoek om assistentie[bewerken | bron bewerken]

Hallo iedereen, kun je me wat advies geven aub? Ik schreef het artikel over "Andrea Benetti", een internationaal bekende Italiaanse kunstenaar. Ik heb het concept geschreven https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:BarbaraLuciano13/Andrea_Benetti_(kunstenaar) . Wat moet ik doen om het officieel te maken, dat iedereen het kan lezen? Kun je controleren of alles in orde is en me voorstellen wat ik moet doen om het artikel af te maken? Heel erg bedankt, BarbaraLuciano13 (overleg) 2 jun 2021 16:18 (CEST)

Je kan op Help:Nieuwe pagina aanmaken vinden hoe je de pagina officieel kan maken! Ik zal het artikel even controleren. Kom ik zo op terug. Dajasj (overleg) 2 jun 2021 16:26 (CEST)
Ik heb gereageerd op Overleg gebruiker:BarbaraLuciano13/Andrea Benetti (kunstenaar) Dajasj (overleg) 2 jun 2021 16:39 (CEST)
Gezien er nu meerdere Wikipedianen aan hebben meegeschreven, maak je dit artikel beter aan via Help:Titel van een pagina wijzigen, zodat de bewerkingsgeschiedenis behouden blijft. Over het algemeen is het echter beter om het met een van de methodes op "Help:Nieuwe pagina aanmaken" (zie hierboven) aan te maken, zodat het bij Speciaal:NieuwePaginas terechtkomt. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 3 jun 2021 12:06 (CEST)
Ik heb de pagina aangemaakt, Andrea Benetti (kunstenaar) en de pagina in wikidata aangepast.vr groet Saschaporsche (overleg) 3 jun 2021 12:21 (CEST)
Sterk vermoeden van ZP van cross wiki spammert, en one issue account Barbara Luciano. In wikidata is er slechts een externe link voor deze kunstenaar. Op DE.Wiki en fr.wiki is de vraag om assistentie ook gelukt. Het maakt hem nu iig wel meer EW. Ldhank (overleg) 4 jun 2021 08:44 (CEST)
Op de Engelse Wiki overigens verwijderd. Was geplaatst door zelfde account. Dajasj (overleg) 4 jun 2021 10:15 (CEST)

artikel voor een acteur/kunstenaar die nog niet op Wikipedia is.[bewerken | bron bewerken]

Dag allen, ik wil graag een artikel schrijven over een acteur/kunstenaar die momenteel niet te vinden is op Wikipedia. Alleen weet ik niet hoe ik dit het beste kan doen en/of dit door mij geschreven mag worden. Ik heb wel de toestemming van deze persoon. Graag hoor ik van jullie meer informatie hierover. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Furkanguney1995 (overleg · bijdragen)

Iedereen mag een artikel schrijven over wat dan ook, zolang het aan de eisen of gewoontes van wikipedia tegemoetkomt. Een van de eisen is dat er onafhankelijke, secundaire gezaghebbende bronnen zijn die de inhoud staven. Bijvoorbeeeld, er staat een stuk over hem of haar in een gezaghebbende kunsttijdschrift of in een kunstbijlage van een dagblad. als er zulke bronnen zijn geeft dat doorgaans meteen aan dat de persoon de moeite waard is om over te schrijven. Een goede gewoonte (maar geen eis) is dat de schrijver niet te veel betrokken is bij het onderwerp. Als u een profiel aanmaakt, hebt u ook meteen de beschikking over een kladblok-pagina waarop u kunt oefenen, waarbij u eventueel hulp kunt inroepen. Helpt u dit? mvg HenriDuvent 6 jun 2021 02:18 (CEST)

Bedankt voor u antwoord. Het helpt mij zeker! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Furkanguney1995 (overleg · bijdragen) (graag volgende keer je overlegbijdragen ondertekenen met ~~~~ dan wordt automatisch je ondertekening gezet. Vr groet Saschaporsche (overleg) 6 jun 2021 11:08 (CEST))

Ik wil graag de pagina over Neel Korteweg, beeldend kunstenaar actualiseren/veranderen.[bewerken | bron bewerken]

Geachte helpdesk,

Ik heb mijn gebruikersnaam aangemaakt en ik heb de nieuwe tekst in de pagina gezet. Mijn bewerking is ongedaan gemaakt door moderator Encycloon. Wat doe ik verkeerd? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Nieck Engelhard (overleg · bijdragen)

Beste Nieck Engelhard,
Een soortgelijke wijziging is onderhand al diverse keren door accounts toegevoegd en weer ongedaan gemaakt. Gebruiker:Havenmeisjes heeft daar recent nog uitleg over gekregen. Ziet u alstublieft Overleg:Neel Korteweg en ook Wikipedia:Belangenverstrengeling. Mvg, Encycloon (overleg) 8 jun 2021 09:40 (CEST)

Wikipedia Cristian Eriksen[bewerken | bron bewerken]

Goedenavond,

Ik weett niet precies of ik hier goed zit, maar wil toch even een opmerking plaatsen mbt de Wikipedia pagina van bovenvermelde voetballer. Begin vd avond kreeg deze voetballer een beroerte op het voetbalveld, hij is minuten lang gereanimeerd. Gelukkig is hij nu bij kennis en aanspreekbaar. Echter, tijdens de reanimatie keek ik op de Wikipedia pagina en daarop stond zijn overlijden al vermeld. Iets te voorbarig en zeer kwalijk. Het is er gelijk ook weer afgehaald, maar allemaal niet zo netjes. Ik heb de screenshot aan mijn buurman laten zien en deze dacht natuurlijk ook dat Eriksen was overleden. Niet zo fraai allemaal.

Maurice

Ik zie het. Niet best inderdaad, mijn excuses namens Wikipedia, ook aan Christian Eriksen en ieder die hem een warm hart toedraagt.
Dit soort dingen gebeurt, doordat iedereen Wikipedia vrij kan bewerken. In de bewerkingsgeschiedenis zie je dat ook: jan en alleman moet er zo nodig over schrijven. Intussen heeft de pagina wat beveiliging gekregen om uitwassen tegen te gaan.
Dankuwel dat u dit wilde melden. Met vriendelijke groet →bertux 12 jun 2021 21:03 (CEST)