Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160602

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2020

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als die niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 02/06; af te handelen vanaf 16/06[bewerken | brontekst bewerken]

Toegevoegd 02/06: Deel 1[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • NGC 5408A - Dit artikel is automatisch aangemaakt door het NGC-project, dat gebaseerd is op de bronnen SEDS, NASA/IPAC en SIMBAD. Die drie bronnen staan vermeld als hyperlinks in het artikel, maar alledrie de links zijn kapot. Als je in SEDS naar NGC 5408 zoekt (een echt bestaand sterrenstelsel, in tegenstelling tot NGC 5408A) dan vind je NGC 5408A terug als een radiobron. Dit artikel bestaat alleen op de "kleine" wikipedias, misschien omdat ze eveneens als dit artikel op een foute, inmiddels gecorrigeerde bron zijn gebaseerd?Lieven Smits (overleg) 2 jun 2016 21:27 (CEST)
  • Mogelijk... Naast NGC 5408 is dit artikel iig tamelijk overbodig, temeer omdat niet eens duidelijk wordt welk deel van het onregelmatige melkwegstelsel bedoeld wordt. NGC 5408 zelf verdient ook wat aandacht. Kleuske (overleg) 3 jun 2016 10:38 (CEST)
 • Stade El Abdi - wiu Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 2 jun 2016 21:35 (CEST)
  • Beetje bijgewerkt. Kaartje lijkt me niet zo'n probleem; geeft globaal wel weer waar het is. - Agora (overleg) 15 jun 2016 11:40 (CEST)
 • Ralph Keuning, - ne -, man met baan en ws een afdeling pr, in tien zinnen vier keer je eigen toko linken, t moet worden verboden. Peter b (overleg) 2 jun 2016 11:46 (CEST)
  • Het is inderdaad een loftrompet/C.V. hooguit is zijn medewerking (wat precies wordt niet duidelijk, geeft te denken) aan enkele publicaties relevant. In de huidige vorm voorweg. Arch (overleg) 2 jun 2016 11:49 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Wat maakt de directeur van een vooraanstaand en tegenwoordig nogal spraakmakend Nederlands museum minder relevant dan, zeg, Andreas Blühm, Taco Dibbits, Charles Esche, Sjarel Ex, Wim Pijbes, wijlen René Pingen, Beatrix Ruf, Benno Tempel? Er bestaan zelfs Wiki-categorieën voor museumdirecteuren. Een paar POVjes weg en het is klaar. Hartenhof (overleg) 2 jun 2016 21:17 (CEST)
  • Die staan hier niet ter discussie, lemma's worden individueel beoordeeld. En erg neutraal en zonder POV is het, zelfs nu dat al een stuk beter is dan de oorspronkelijke versie, nog steeds niet. - Agora (overleg) 15 jun 2016 11:27 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen. Op dit moment wat mij betreft een prima artikel. Elly (overleg) 15 jun 2016 23:36 (CEST)

Toegevoegd 02/06: Deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • De Flierefluiters - niet neutraal, en mogelijk ook niet voldoende relevant. ed0verleg 2 jun 2016 13:01 (CEST)
 • Evi van lanschot - Reclame - Kleuske (overleg) 2 jun 2016 13:44 (CEST)
  • voorweg - expliciete reclame zelfs. Weg ermee! Arch (overleg) 2 jun 2016 13:59 (CEST)
   • de auteur dit die stukje begon werkt bij de bank als "Social Media Marketing Intern at Van Lanschot Bankiers", reclame dus. Alexandersam (overleg) 2 jun 2016 14:04 (CEST)
    • Die is daar dan wel weer transparant over op de gebruikspagina. Maar goed, een zelfstandig lemma over dit sublabel lijkt me zowel NE als reclame en meer dan 2 regels in het hoofdlemma gaat het wat mij betreft ook niet worden. - Agora (overleg) 2 jun 2016 15:42 (CEST)
  • En dan ook nog een spelfout in de titel en een spervuur van externe links: Ik betwijfel of we dit twee weken moeten dulden; ik denk dat het onder de nuwegcriteria valt en nomineer het als zodanig. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 4 jun 2016 10:42 (CEST)
 • Myprotein - Reclame/NE - U aangeboden door SEO Executive at The Hut Group (de eigenaar) Kleuske (overleg) 2 jun 2016 14:08 (CEST)
 • Narouz Moltzer - NE/wiu - Een expo maakt geen E-kunstenaar. Neutraliteit en opmaak laten te wensen over (kandidaat "Understatement of the Year")Kleuske (overleg) 2 jun 2016 14:23 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - RKD kent deze meneer niet, geen relevantie aanwezif. Aanmaker reageert niet op overleg, plaatst steeds in de samenvatting: "Narouz Moltzer Talented Dutch artist painter" wat me als POV pusherij overkomt. Het lijkt erop dat deze meneer reclame/promotie voor zichzelf aan het maken is. Arch (overleg) 2 jun 2016 14:31 (CEST)
   • promotie? nee hoor ik ben alleen bezig een pagina voor Narouz Moltzer te maken aangezien hij een leerling is van Aat Veldhoen en eigenlijk de nieuwe Nederlandse VanGogh zal worden. Dus vind het belangrijk dat hij ook op wikipedia wordt opgenomen. Ik ben (nog) niet goed in Wikipedia, maar aldoende leert men. Kunnen jullie mij hierbij helpen? bedankt! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Sart2016 (overleg · bijdragen)
   • Hm, tja, misschien kan het artikel beter wachten tot hij de nieuwe Nederlandse VanGogh is? Sijtze Reurich (overleg) 2 jun 2016 14:55 (CEST)
   • of u helpt me een mooie pagina te maken... zou u dit wellicht willen? ik ben al druk bezig en heb inmiddels een foto toegevoegd. kijk maar eens op zijn website, dan gaat het ook u (hoogstwaarschijnlijk) interesseren. Bedankt voor alle hulp! :-) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Sart2016 (overleg · bijdragen)
   • Voor Voor verwijderen Een Google-test levert 2310 hits op maar bij doorklikken blijft de teller steken op 103 hits. Niet echt overtuigend voor de E-waarde van meneer. Lijkt inderdaad, zoals Arch ook stelt, op promotie. The Banner Overleg 2 jun 2016 18:30 (CEST)
  • het lijkt erop dat Sart2016 Narouz Moltzer zelf is, als ik naar de verklaring op de afbeelding op Commons kijk. Lees in dat geval ook eens WP:ZELF, en dan leest de gaat de nieuwe Van Gogh worden toch even heel anders. ed0verleg 2 jun 2016 21:19 (CEST)
   • ik ben hem niet zelf, maar begrijp werkelijk jullie spijkers op laag water zoekende kritiek niet. zoek op google dan hij is de leerling van aat veldhoen! Ik heb in de basis omdat ik zijn werk zeer mooi vind en hij een wiki pagina verdient even geknipt en geplakt van aat zijn wikipedia pagina, en begrijp zeker ook dat wikipedia ook last heeft van fakers, maar dit is hier zeker niet het geval, als je goed kijkt. maar laat iemand anders de pagina maar maken dan. succes met jullie in deze volkomen doorgeslagen speurwerk!
 • Geencentteveel.nl - reclame / NE / zp - reclame voor niet relevante website aangeboden door de online marketeer van het bedrijf - Agora (overleg) 2 jun 2016 15:36 (CEST)
  • Ik weet dat we elke pagina afzonderlijk beoordelen, maar vind het toch ongemakkelijk dat we het artikel over de concullega Independer wel toegelaten hebben. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 4 jun 2016 10:38 (CEST)
   • Beste Agora, het artikel van concullega Independer heeft mij aangezet om ook een artikel over Geencentteveel.nl op Wikipedia te plaatsen. Zoals Gebruiker:Erik Wannee op 4 jun 2016 10:38 (CEST) reeds aangaf zou het minstens opvallend zijn als het artikel over Geencentteveel.nl daarom niet wordt toegelaten. Vooral omdat de strekking van het artikel nagenoeg gelijk is. Bij deze het verzoek om het artikel over Geencentteveel.nl in positieve zin te herzien. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Nick Brendel van Geencentteveel.nl – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Nickbrendel (overleg · bijdragen)
  • De pagina is geschreven door geencentteveel.nl zelf, en mist onafhankelijke bronnen. ed0verleg 9 jun 2016 16:17 (CEST)
   • Beste ed0, de pagina over [Independer]] is door Ferdy C geschreven. Het lijkt erop dat deze persoon een medewerker van Independer is (http://weblog.independer.nl/medewerkers/marketing/ferdy-cornelissen/), dus door Independer' zelf geschreven. Met vriendelijke groet, Nick Brendel van Geencentteveel.nl – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Nickbrendel (overleg · bijdragen)
    • Goed gevonden die zelfpromo bij Independer. Echter worden lemma's hier individueel beoordeeld en staat hier enkel Geencentteveel.nl ter beoordeling. Een ander lemma nomineren staat overigens vrij! Hier speelt echter ook mee dat het genomineerde lemma ergens op plaats 33.800 voor NL sites alleen op Alexa scoort [1], eigenlijk gewoon erg laag. Dat vergelijken met een site rond plaats 440 [2] geeft al een duidelijk verschil in relevantie weer. Agora (overleg) 15 jun 2016 11:33 (CEST)
     • Dat kan ik maar ten dele met je eens zijn. Wikipedia hoeft natuurlijk niet alleen zaken te vermelden die de meeste mensen al weten; juist de net wat minder bekende zaken zijn vaak interessanter voor de lezer. Dat maakt althans duidelijk dat independer niet de enige (Nederlandse) consumentenwebsite is. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 16 jun 2016 07:46 (CEST)
      • Spijtig om te zien dat Geencentteveel.nl toch nog van Wikipedia verwijderd is. Dank voor je weerleggingen Full pentagon.svgErik Wannee (overleg). Agora, het is niet geheel rechtlijnig om relevantie met behulp van Alexa aan te tonen. Natuurlijk kan Alexa een indicatie geven, maar zo zijn wij voor bepaalde organische zoekwoorden op Google op een tweede plek achter Independer te vinden. In dat geval zijn wij dan uiterst relevant omdat de consument veelal Google gebruikt om online naar informatie te zoeken. Mijn argumenten haal ik verder ook niet aan om Independer opnieuw te laten beoordelen, maar om jouw argumenten te weerleggen. Met vriendelijke groet, Nick Brendel van Geencentteveel.nl – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Nickbrendel (overleg · bijdragen)

Toegevoegd 02/06: Deel 3[bewerken | brontekst bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Timuquana Country Club - weg - NE, gezellig gebabbel maar geen onafhankelijke bronnen om de E-waarde aan te tonen The Banner Overleg 2 jun 2016 19:17 (CEST)
  • Genoeg nationale toernooien on de golfbaan E te maken. 188.200.235.36 8 jun 2016 10:33 (CEST)
 • US Open 1972 (golf) - NE, de relevante informatie (de winnaar en zijn score) staat al gemeld in US Open. De rest van de informatie is niet relevant en/of fancruft. The Banner Overleg 2 jun 2016 19:22 (CEST)
  • de lijst met voormalige deelnemende winnaars kan er beter uit. Maar voor de rest is dit een toernooi-beschrijving zoals ik die bij vele sporten tegenkom, waarom van de US Open geen edities mogen beschreven worden is mij dan eigenlijk een raadsel. ed0verleg 2 jun 2016 21:22 (CEST)
 • Ik (persoonlijk voornaamwoord) - weg, overbodige rd. Het is niet nodig om de titel NOG eens te disambigueren als al duidelijk is dat het voornaamwoord is bedoeld. (Er is immers geen bezittelijk voornaamwoord ik oid). De Wikischim (overleg) 2 jun 2016 19:38 (CEST)
  • Geen bezwaar, als je wél eerst even zorgt dat de nog inkomende links worden omgeleid. Om die reden heb ik nu de sjabloon ook onder de redirectcode gezet. Paul B (overleg) 3 jun 2016 01:20 (CEST)
 • Sophie Francis -NE- Beginnende 18-jarige dj. Geen onafhankelijke bronnen. Wél een Mozartje: Ze speelde vanaf haar 9e al...piano (sic!), maar maakte op haar 16e de overstap naar DJ. Ze wisselt wel eens van "artiesten"-naam, want: Voorheen werd Sophie bekent onder de naam Sophie's Choice, in September 2015 werd deze veranderd naar Sophie Francis... Fred (overleg) 2 jun 2016 20:17 (CEST)
 • Juan martin - wiu - Eenregelig artikel, aangemaakt door iemand die het leuk vindt om onzinartikeltjes te maken. - Paul-MD (overleg) 2 jun 2016 21:49 (CEST)
  • Dankzij bijdragen van Toth, DirkVE en Pvt Pauline opgeknapt. Allen bedankt. Is nu een leesbaar artikel geworden → nominatie geschrapt. - Paul-MD (overleg) 4 jun 2016 13:28 (CEST)
 • Netting -wb- Regeltje uit leerboek? Fred (overleg) 2 jun 2016 22:11 (CEST)
 • Wouter perquin - Reclame/ne - Een man met een baan/adviesbureau. maarten|overleg 2 jun 2016 07:37 (CEST)
 • Slikworm - weg - Uit dezelfde bron waarop het artikel op gestoelt is: "De kans dat er slikwormen worden waargenomen is hierdoor nihil." dit riekt naar een grap. Verder helemaal niets over dit vermeende diertje te vinden. De beschreven Port jackson stierkophaai haai komt in Australië voor, heeft noot in de Waddenzee gezwommen, dit is onzin, misschien een 1 april grap ofzo. Arch (overleg) 2 jun 2016 09:42 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Dit lijkt mij een hoax. De bron, het "Zeemuseum", is een blog van onbekende origine zonder verwijzing naar enige publicatie. Dit artikel is misschien zelfs een nuwegkandidaat? maarten|overleg 2 jun 2016 10:06 (CEST)
  • Ik heb er een nuweg van gemaakt, zulke ongein moet niet twee weken staan. Groetjes Arch (overleg) 2 jun 2016 10:21 (CEST)