Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180218

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Als u hier nieuw bent, of hier terechtkwam op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt niettemin uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering, en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator het artikel, besluit om het artikel te behouden of te verwijderen. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie.

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Slechts bij uitzondering wordt een terugplaatsingsverzoek gehonoreerd, zie: Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 18/02; af te handelen vanaf 04/03[bewerken]

Toegevoegd 18/02: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Roeivereniging Aeneas - ne - Twee eerdere versies waren vandaag onmiddellijk verwijderd wegens reclame (in de eerste was er zelfs sprake van "onze website"). In deze derde versie ontbreekt weliswaar het reclame-element, maar de E-waarde van deze sportclub wordt op geen enkele manier duidelijk gemaakt en bronnen ontbreken. Flag of Interslavic.svg IJzeren Jan 18 feb 2018 23:54 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - net zoals je niet mag vergelijken met andere artikelen, zou je ook niet mogen vergelijken met eerdere versies. Elk artikel/inhoud moet op zichzelf beoordeeld worden. Maar ja, zo werkt het natuurlijk niet. Aeneas staat in het sjabloon met roeiverenigingen genoemd, blijkbaar is het bestaan al E genoeg. Zie ook sommige andere artikelen over roeiverenigingen (Alkmaarsche Roei- en Zeil Vereeniging en Maastrichtsche Watersportclub. Nietanoniem (overleg) 20 feb 2018 16:43 (CET)
 • Oorlogsburgemeester, bronloze beweringen, daardoor deze beweringen de mening van de schrijver weergeven. ed0verleg 18 feb 2018 10:51 (CET)
  • doorverwijzen naar Burgemeester#Burgemeester in oorlogstijd, me dunkt - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 18 feb 2018 11:35 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Het artikel is aanzienlijk bijgewerkt en lijkt me (ook al kan het nog beter) zeker het behouden waard. Andries Van den Abeele (overleg) 22 feb 2018 17:59 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Dit artikel verklaart alle zittende en nieuw benoemde burgemeesters fout. Zoals zo vaak is de werkelijkheid aanzienlijk genuanceerder, wat onder meer blijkt uit het aandeel dat veel burgemeesters hadden in het verzet, met name binnen het ambtelijke verzet. The Banner Overleg 27 feb 2018 18:01 (CET)
   • Ik begrijp de bemerking van Banner niet goed. Misschien omdat de toestand anders kan geweest zijn in Nederland dan in België? Niets belet hem de nuancering toe te voegen die hem wenselijk lijkt. Andries Van den Abeele (overleg) 3 mrt 2018 10:49 (CET)
 • Anonieme Overeters - wiu/ew? - bronloze tekst van elders. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 feb 2018 16:29 (CET)

Geachte MoiraMoira,

Naar aanleiding van uw feedback over de tekst van Anonieme Overeters informeer ik u hierbij, dat ik de tekst heb doorgenomen en gecontroleerd. Daarbij heb ik een aantal wijzigingen doorgevoerd, en de uitleg over de organisatie zelf uitgebreid. Zoals het nu is, is deze pagina is een precieze beschrijving van hoe anonieme overeters is ontstaan en hoe het functioneert. Aangezien de visie en aanpak op het ziektebeeld dwangmatig eten van OA uniek is, is er veel aandacht aan besteed. Bijna alles op de pagina gaat over de aspecten van OA die onderzoekers systematisch hebben onderzocht. Het is absoluut niet de bedoeling, om er een “zelfhulphandleiding” van te maken. In het geval je een “zelfhulphandleiding” nodig hebt, kun je die prima vinden op onze websites.

Ik ga er van uit, dat de pagina nu in orde wordt bevonden, en dat na deze wijzigingen de nominatie voor verwijdering ongedaan gemaakt kan worden.

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,

Henry Staverman (overleg) 3 mrt 2018 11:43 (CET)

Dat lost helaas de problemen niet op die ik u aangaf (twee onderwerpen in 1 lemma, promo voor een organisatie). En wie zijn "onze websites"? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 4 mrt 2018 08:49 (CET)

Hallo MoiraMoira, "Onze websites" stonden vermeld onderaan de pagina, die u verwijderd heeft. U heeft dus gewoon niet goed gelezen. Ik heb trouwens de indruk dat u de rest van de tekst ook niet goed gelezen heeft. Ik ben echter niet van plan om een twistgesprek of verdere onderhandelingen te beginnen. Daarom stel ik voor om de oorspronkelijke tekst terug te plaatsen. Kunnen jullie de oorspronkelijke versie weer terugzetten? Bij voorbaat dank, Met vriendelijke groet, Henry Staverman Henry Staverman (overleg) 4 mrt 2018 16:23 (CET)

Toegevoegd 18/02: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Doña amb barret i coll de pell - wiu - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 18 feb 2018 17:28 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Vele taalfouten en wat een meisje met lederen hals zou kunnen zijn wordt niet duidelijk gemaakt. In het Engels wordt het vertaald als Woman in Hat and Fur Collar en dat is een vrouw met hoed en bontkraag, dus iets geheel anders. Fred (overleg) 18 feb 2018 20:53 (CET)
 • Bazli Hazwan -wiu- Nietszeggend artikel met nietszeggend lijstje. Ook geen bronnen die enige E-waarde zouden doen vermoeden. Fred (overleg) 18 feb 2018 20:52 (CET)
 • Y*** D*** - Speelt volgens mij niet in de Belgische eredivisie. Koos van den beukel (overleg) 18 feb 2018 20:54 (CET)
  • Nee. En daarom had ik het artikel ook verwijderd als privacyschending. Mbch331 (Overleg) 18 feb 2018 20:57 (CET)
 • C*** A***- Ook dit lijkt me geen eredivisie/ Koos van den beukel (overleg) 18 feb 2018 21:16 (CET)
  • Nee. En daarom had ik het artikel ook verwijderd als privacyschending. Mbch331 (Overleg) 18 feb 2018 22:44 (CET)
 • Holiday Inn -wiu- Zeer fragmentarisch en ook enigszins slordig opgesteld artikel. We komen niet eens te weten wanneer deze keten is opgericht. Hier valt vast veel meer van te vertellen, zie bijvoorbeeld de Engelstalige Wiki. Fred (overleg) 18 feb 2018 22:19 (CET)
 • Angustia (1987) - wiu - Een inleidende zin waar geen relevantie uit blijkt, daarna een flinke tabel met de acteurs en een ingevulde infobox... waar is het artikel? Waar zijn de bronnen die over deze film hebben bericht? Mocht Geschiedschrijver nog uit willen leggen waarom het artikel goedgekeurd is, dan hoor ik dat heel graag. Dqfn13 (overleg) 18 feb 2018 22:31 (CET)
  • @Dqfn13, heb je al gezien dat er 11 interwikilinks zijn en dat het Duitse artikel nog minder voorstelt? Ook van mij zou deze versie de goedkeuring krijgen. Sonuwe () 19 feb 2018 00:34 (CET)
  • Het weliswaar beknopte artikel leek me evenwel relevante informatie te geven, die nuttig is voor mensen die meer over deze film willen weten. Bovendien is er de link naar de IMDB. Geschiedschrijver (overleg) 19 feb 2018 08:22 (CET)
 • Mendi dueling pistol - wiu - Artikel met potentieel, maar moet nog het een en ander aan gebeuren. Flag of Interslavic.svg IJzeren Jan 18 feb 2018 22:33 (CET)
 • Jennifer Davis - weg - over welke persoon gaat deze pagina? OP IMDb worden op de pagina's van de diverse werken gelinkt naar diverse vrouwen die Jennifer Davis heten, allemaal met verschillende perioden van activiteit. Twijfel aan de juistheid van de gegeven informatie. Sjoerd de Bruin (overleg) 18 feb 2018 23:54 (CET)
  • Voor de rol in M*A*S*H heb ik een bron/boek gevonden. Dat IMDb een rommeltje is, mag niet tot verwijderen van artikelen alhier leiden, hoewel de nu gelinkte IMDb naar mijn mening wel de juiste is (met de zelfde volledige naam ook). ed0verleg 19 feb 2018 09:43 (CET)
 • Nitard Hendrik (Henk) Wiarda - weg, bronloos verhaal, niets over te vinden - RonaldB (overleg) 18 feb 2018 00:14 (CET)
  • Dat lijkt me onjuist. Een E-waardig persoon dus, en medeschrijver van het zeer uitvoerige Algemene burgerlijke pensioenwet met uitvoeringsvoorschriften (1966-). Dus wat mij betreft wiu (met bronnen) en anders weg. Paul Brussel (overleg) 18 feb 2018 00:46 (CET)
 • SOS arts - wiu - Niet neutraal geschreven. Staat vol met meningen. Rode raaf (overleg) 18 feb 2018 10:07 (CET)
 • Diamond painting - wiu - pov geschreven handleiding zonder opmaak. Rode raaf (overleg) 18 feb 2018 10:14 (CET)
 • Moïsa van Koot - wiu/ew? - Relevantie blijkt niet uit de bronloze inhoud zonder opmaak. Rode raaf (overleg) 18 feb 2018 11:53 (CET)
 • Lijst van videogames mascottes - weg - Computervertaling Kattenkruid (overleg) 18 feb 2018 13:43 (CET)
 • Firebeatz - wiu - Kattenkruid (overleg) 18 feb 2018 14:30 (CET)