Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20181025

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 25/10; af te handelen vanaf 08/11[bewerken]

Toegevoegd 25/10: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Opmerking Opmerking: beoordelingssessie is op 16 november 2018 afgehandeld door moderator MatthijsWiki. Vragen kunnen gesteld worden of opmerkingen kunnen gemaakt worden op zijn overlegpagina. Verzoeken tot terugplaatsing kunnen op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen worden gedaan.

Toegevoegd 25/10: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Bols Genever - "Het unieke Lucas Bols moutdistillaat is extra lang gefermenteerd en geeft alle Bols genevers een rijke en bijzonder zachte smaak." - wervende toon - reclame dus - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 25 okt 2018 15:22 (CEST)
 • Beetje overbodig, want de pagina's Lucas Bols en Jenever bestaan al. Het nieuwe artikel is een soort reclametekst voor dit ene product van Bols. Thieu1972 (overleg) 25 okt 2018 18:59 (CEST)
 • zo beschouwd kan het ook {{nuweg}} - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 25 okt 2018 20:59 (CEST)
 • Geen nuweg imo. Op de pagina Lucas Bols worden de verschillende ondermerken genoemd. Sommige daarvan hebben een aparte pagina. Bols Genever is daar een van. Alleen de inleiding is dubbel Ldhank (overleg) 25 okt 2018 21:24 (CEST)
 • Toch heeft het artikel te veel weg van reclame. - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 27 okt 2018 12:46 (CEST)
 • Tegen Tegen verwijderen ja, misschien is er wat overlap met het lemma Lucas Bols, maar dan moeten we nadenken over samenvoegen of inknipping van Lucas Bols (wat onderhand gebeurt is. Ik vind een product dat al eeuwen bestaat en deel uitmaakt van de cultuur van de lage landen hier hoort. Voor mij. Voelt de tekst niet als reclame aan. De zin die hierboven wordt aangehaalt verduidelijk wat het product onderscheid van gelijkaardige producten. Zijn belangrijkste eigenschap dus. Voor de rest zie ik vooral feitenmateriaal SvenDK (overleg) 3 nov 2018 06:28 (CET)
 • Vooral de zin 'Het unieke Lucas Bols moutdistillaat is extra lang gefermenteerd en geeft alle Bols jenevers een rijke en bijzonder zachte smaak.' blijft rieken naar reclame. Ik zal 'm eens aanpassen.Thieu1972 (overleg) 3 nov 2018 08:02 (CET)
 • Ik heb de pagina gewijzigd en hoop dat deze zo akkoord is. Eventueel kan ik deze toevoegen aan het Lucas Bols artikel. MariekeKraanLB (overleg) 5 nov 2018 14:57 (CET)
 • Pseudo-dyslexie - twijfel aan de juistheid - is dit een academische term, of gewoon spraakgebruik - bronnen graag - als het dat wel is, is het een woordenboekdefinitie - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 25 okt 2018 16:01 (CEST)
 • Ik heb het artikel aangepast. Ik hoop dat nu goed is. Mvg Ramon (overleg) 25 okt 2018 21:23 (CEST)
 • ziet er in nu beter uit - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 25 okt 2018 23:33 (CEST)
 • Het lijkt misschien beter, maar ik zou zeggen dit is een pseude-lemma, een paar losse opmerkingen die de mening van de schrijver van het lemma lijken te ondersteunen, maar geen enkele aanwijzing dat dit een werkelijk bestaand fenomeen is. Peter b (overleg) 26 okt 2018 12:12 (CEST)
 • In het artikel kan je zien dat er meerdere meningen en verklaringen worden gegeven. Ik heb zelf over pseudo-dyslexie geen mening. Ik stel alleen vast dat vooraanstaande academici die de materie bestuderen , net zoals journalisten, de termen pseudo-dyslexie en pseudo-dyslecten gebruiken. Het is dan handig dat mensen kunnen opzoeken wat daarmee bedoeld wordt. Ramon (overleg) 26 okt 2018 16:13 (CEST)
 • Een link naar Google Scholar voor de term in wetenschappelijke literatuur. zie hierRamon (overleg) 26 okt 2018 16:33 (CEST)
 • Het komt er dus, mijns inziens, op neer dat er door sommigen aan het bestaan van dyslexie wordt getwijfeld en die noemen het dan dus pseudo-dyslexie. - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 27 okt 2018 12:52 (CEST)
 • Dat is één visie die wordt weergegeven. Andere visie is dat er onterecht dyslexieverklaringen worden afgeleverd. Visie drie is verkeerde diagnose doordat een leesprobleem de schijn heeft dyslexie te zijn. Vandaar het pseudo ofte schijn.Ramon (overleg) 27 okt 2018 13:55 (CEST)
 • Ja, dat ook. Maar ook dat is wat vreemd, want als bij iemand griep wordt vermoed en het blijkt iets anders te zijn noem je dat achteraf geen pseudo-griep. De eerste vermoedens worden dus ontkracht. - groeten, vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 29 okt 2018 14:08 (CET)
 • Dat klopt, maar hier gaat het niet meer over vermoedens, maar over kinderen die al gediagnosticeerd zijn met dyslexie (onterecht) en die daar een officiële verklaring van hebben gekregen. Ramon (overleg) 29 okt 2018 20:08 (CET)
 • Zou het sjabloon nu van de pagina mogen of moet ik nog aanpassingen doen? MvgRamon (overleg) 11 nov 2018 12:01 (CET)
 • Stoeterij In 't Groene Hout - reclame voor NE commercieel bedrijf. Paul Brussel (overleg) 25 okt 2018 17:33 (CEST)
 • Sander De Keere - Automatische nominatie na terugplaatsing om Mileau de kans te geven er iets van te maken dat wel geaccepteerd wordt. Succes! Effeietsanders 25 okt 2018 17:39 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Het artikel is OK in huidige vorm en persoon in kwestie heeft voldoende relevantie om een artikel in Wikipedia te verrechtvaardigen — Mileau (overleg) 28 okt 2018 17:15 (CET)
 • Only Love - weg - doorverwijspagina die niet doorverwijst naar bestaande artikelen The Banner Overleg 25 okt 2018 18:38 (CEST)
  • Er staat nu een blauwe link tussen, maar was het een ramp geweest als dat pas morgen zo was, of volgende week, of volgend jaar? Misschien is het eens interessant om iets te gaan maken, The Banner, in plaats van onafgebroken andermans werk te willen vernietigen – ik begin in elk geval langzaam disruptief gedrag te zien en volgens mij zou je dat niet moeten willen. Jürgen Eissink (overleg) 26 okt 2018 03:47 (CEST).
   • Je kan jouw persoonlijke aanvallen bij jou houden, Jürgen Eissink. The Banner Overleg 26 okt 2018 08:59 (CEST)
  • Nominatie doorgehaald nu de doorverwijspagina wel doorverwijst naar een bestaand artikel. The Banner Overleg 26 okt 2018 08:59 (CEST)
 • Al-Hakam II - wiu - eenzinner - Hanhil (overleg) 25 okt 2018 19:28 (CEST)
 • Leuke opmerking in de tekst: 'Voor nadere info: bekijk deze pagina in een andere taal (bijv.Engels of Spaans).' Thieu1972 (overleg) 25 okt 2018 20:39 (CEST)
  • Artikel was inmiddels uitgebreid; nominatie doorgehaald Hanhil (overleg) 28 okt 2018 06:29 (CET)
 • Opmerking Opmerking: beoordelingssessie is op 16 november 2018 afgehandeld door moderator MatthijsWiki. Vragen kunnen gesteld worden of opmerkingen kunnen gemaakt worden op zijn overlegpagina. Verzoeken tot terugplaatsing kunnen op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen worden gedaan.

Toegevoegd 25/10: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Henri André Hillewaert - wiu - ew? - Artikel bevat meer hoofdstukkopjes dan tekst. Er staat niet bij dat het in bewerking is. Op dit moment is het dus een inhoudsloos artikel en is het mij niet duidelijk of deze persoon EW is.Thieu1972 (overleg) 25 okt 2018 20:46 (CEST)
  • Persoonlijk vind ik dit wel een nuttig artikel: Het geeft o.a. de overlijdensdatum van de schilder weer, waardoor je kunt beoordelen of zijn werken al in het publieke domein vallen (wat nu nog niet het geval is) in Wikimedia Commons. NB Ik heb deze pagina als bron gebruikt in de Wikimedia-category over hem, zie Category:Henri_André_Hillewaert JopkeB (overleg) 27 okt 2018 05:23 (CEST)
 • Jade Alleyne - wiu - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 25 okt 2018 20:57 (CEST)
  • Aangeraden wordt om pas na een uur te nomineren om de aanmaker de kans te geven het artikel nog aan te vullen. Ook om nieuwe bijdragers niet gelijk af te schrikken. Verdel (overleg) 25 okt 2018 21:00 (CEST)
   • Gezien het verleden van deze gebruiker, actief hier sinds 28 oktober 2017, denk ik dat het hier wel iets anders ligt. Paul Brussel (overleg) 25 okt 2018 21:27 (CEST)
    • Goed punt, ik zag net de verwijderde bijdragen van deze anonieme persoon. Verdel (overleg) 25 okt 2018 21:44 (CEST)
    • soms zie je gewoon dat iemand niet echt van plan is zijn best te doen - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 25 okt 2018 23:35 (CEST)
  • 17-jarige die graag beroemd is. ErikvanB (overleg) 8 nov 2018 08:24 (CET)
 • Actie (genre)- wiu - Artikel over het genre kan op WP, maar niet in deze vorm. Heeft nood aan een stevig rondje redactie, zo niet herschrijven. Het artikel blijft momenteel wat hangen op een willekeurige opsomming van actiefilms. Nieuwe haas (overleg) 25 okt 2018 22:42 (CEST)
  • Genre van wat? In de eerste onduidelijke zin is er ook sprake van tentoonstellingen. Duistere verwijzing. Maar voor de rest gaat het artikel gewoon over actiefilms, en dat lemma bestaat al.Johanraymond (overleg) 26 okt 2018 20:51 (CEST)
 • J. Bakker Denies BV - NE - bronloos artikel over NE bedrijf. Paul Brussel (overleg) 25 okt 2018 22:46 (CEST)
  • We komen niet eens te weten waar dit bedrijf gevestigd was. Fred (overleg) 25 okt 2018 23:35 (CEST)
  • Er zijn pagina's over andere bouwers van kermisattracties, zoals Gerstlauer en Intamin AG. Dus ik kan me indenken dat een pagina over een (voormalige) bouwer uit Nederland ook iets kan worden. Alleen is de huidige tekst zo minimaal dat je er weinig mee kunt. Thieu1972 (overleg) 26 okt 2018 18:32 (CEST)
   • Omdat ik het een interessant topic vind, heb ik een en ander toegevoegd aan het artikel;Ramon (overleg) 28 okt 2018 10:47 (CET)
    • Mag het sjabloon nu van de pagina verwijderd worden? Ik ben van mening dat het stuk nu voldoet. Mvg Ramon (overleg) 11 nov 2018 12:03 (CET)
 • Jeroen Paternostre -NE- Een man met een beroep die over zichzelf schrijft. Fred (overleg) 25 okt 2018 23:35 (CEST)
  • De geschiedenis van startpagina.nl lijkt me wel relevant, maar dan niet per se bij dit artikel. Edoderoo (overleg) 26 okt 2018 16:04 (CEST)
  • Jeroen geeft via e-mail aan dat het artikel wat hem betreft kan worden verwijderd. Verdel (overleg) 8 nov 2018 19:46 (CET)
 • Opmerking Opmerking: beoordelingssessie is op 16 november 2018 afgehandeld door moderator MatthijsWiki. Vragen kunnen gesteld worden of opmerkingen kunnen gemaakt worden op zijn overlegpagina. Verzoeken tot terugplaatsing kunnen op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen worden gedaan.