Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20181113

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 13/11; af te handelen vanaf 27/11[bewerken]

Toegevoegd 13/11: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Ir. Lely Lyceum -wiu- Het eerste deel is prima, maar daarna komt nog een heleboel niet-encyclopedische reclame, met zinnen als: Op het Ir. Lely Lyceum is er bijzondere aandacht om HAVO leerlingen op te laten stromen naar een hoger niveau. Naast het reguliere programma werken leerlingen aan hun algemene ontwikkeling en loopbaanoriëntatie. Dit gebeurt tijdens diverse excursies en projecten en dergelijke. Al dit soort niet-neutrale studiegids-informatie kan wel verwijderd worden want is gewoon reclame. Fred (overleg) 13 nov 2018 10:46 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Oorspronkelijk bevatte het een zin dat het één van de oudste scholen in Nederland zou zijn. Onzin natuurlijk. Bevat veel POV en WP:GOO, terwijl de relevantie niet duidelijk is. Dingen als: "Leerlingen worden extra uitgedaagd", "De school stimuleert leerlingen", "bijzondere aandacht" klinken niet neutraal.Rode raaf (overleg) 13 nov 2018 11:19 (CET)
  • Ik heb even de twee bronnen bekeken. Van het lokale blaadje (waar ik de school niet zomaar in terug vond) kun je je afvragen wat de journalistieke waarde is. Vaak plaatsen die een toegestuurd stukje ongezien als kopij. De andere "bron" was een school-vergelijkings-website, die voor een encyclopedie nauwelijks een bron is te noemen. Daarmee is dit artikel dus feitelijk bronloos. Edoderoo (overleg) 13 nov 2018 14:34 (CET)
  • Misschien dat we SG Reigersbos in dit artikel moeten voegen? Het gaat om hetzelfde beestje, maar dan onder een andere naam. Overigens is het onderwerp op zich wel gewoon relevant. Encycloon (overleg) 13 nov 2018 21:30 (CET)
  • Opmerking Opmerking Ik heb het artikel een poetsbeurt gegeven. Misschien nog niet helemaal goed, maar de geschiedenis in ieder geval opgeschoond en van bronnen voorzien. Denk dat het zo prima kan blijven staan, al zou iemand misschien nog een extra snoeibeurt kunnen geven. Effeietsanders 15 dec 2018 00:37 (CET)
 • Voldoende opgeknapt om te behouden: onderwerp is EW o.a. gezien de geschiedenis. Niet wervend van aard. Daarom behouden Ecritures (overleg) 19 dec 2018 22:50 (CET)
 • Klusensprung - wb - Vertaling van Engelse Wikipedia, maar (ook daar) niet meer dan één feit. Zal uitgebreid moeten worden, bijvoorbeeld op basis van het Duitse artikel. Encycloon (overleg) 13 nov 2018 12:26 (CET)
 • Netwerk Nabij-de-Dood ervaringen, - ne -, de stichting stelt zich voor. Peter b (overleg) 13 nov 2018 12:43 (CET)
 • Abstracte dans - wiu - In deze vorm wel erg beknopt. Kan uitleg gebruiken bijv. over de geschiedenis, het ontstaan en voorbeelden. Verdel (overleg) 13 nov 2018 12:56 (CET)
  • is niet alle dans abstract? - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 13 nov 2018 13:56 (CET)
 • Malinese kunst - wiu - Summiere tekst. Kan uitbreiding en bronnen gebruiken, bevat een kromme zin, mogelijk een gebrekkige vertaling ergens van. Hier kan meer over geschreven worden, al is het maar vanwege de recente beeldenstorm en vernietiging van erfgoed in Mali. Rode raaf (overleg) 13 nov 2018 13:41 (CET)
 • Zonnebrandstoffen - door Verdel genomineerd voor {nuweg} met als toelichting NE. NE is echter geen nuwegreden, vandaar dat ik de nominatie naar deze pagina heb verplaatst. Overigens: in deze vorm is het lemma uiteraard niet behoudbaar. Machaerus (overleg) 13 nov 2018 14:44 (CET)
  • Het artikel stelt vooral vragen aan de lezer, vandaar mijn reden voor nuweg. Op de TBP kan ook uiteraard. Verdel (overleg) 13 nov 2018 14:49 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - omdat het artikel alleen vragen stelt (en 1 bewering plaatst) had een nuweg prima gekund. Nietanoniem (overleg) 13 nov 2018 14:57 (CET)
   • Voor Voor verwijderen klok-en-klepelverhaal. De vraag Wat zijn zonnebrandstoffen? wordt niet beantwoord en daar zijn we nu juist zo nieuwsgierig naar. Zou er kernfusie mee bedoeld zijn? Maar daar is al een artikel van. Fred (overleg) 13 nov 2018 17:54 (CET)
   • Opmerking Opmerking Heeft op zich wel zelfstandige relevantie, zie hier en dit stukje op WP. Moet het alleen wel wat encyclopedischer geschreven worden. Encycloon (overleg) 13 nov 2018 19:23 (CET)
    • O, maar dat is gewoon een woord voor met behulp van elektriciteit vervaardigde ethanol. Als die elektriciteit dan met zonnepanelen wordt opgewekt, heet het blijkbaar ineens zonnebrandstof, maar het ís natuurlijk gewoon ethanol. Fred (overleg) 13 nov 2018 23:02 (CET)
  • Ik ben het ermee eens dat NE geen geldige reden is voor nuweg. Maar 'geen zinvolle inhoud' is dat wel. En daarvan is hier toch wel sprake, lijkt me. Want dit is gewoon gebabbel. (Ik had bij het zien van deze titel trouwens het idee dat het zou gaan over zonnebrand-crème en after sun, maar dat terzijde.) Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 nov 2018 23:49 (CET)
  • Ik heb de titel aangepast naar enkelvoud, Zonnebrandstof. Verdel (overleg) 14 nov 2018 14:15 (CET)
  • En de inhoud is aangevuld. Nominatie kan wmb. worden doorgehaald. Verdel (overleg) 14 nov 2018 14:46 (CET)
  • Voor Voor verwijderen en graag zo snel mogelijk. Wat een onzinverhaal. De tekst strooit met wat termen die indruk moeten maken, echter, het is alleen maar speculatie. De bronnen zijn alweer jaren oud en zijn vage verhalen over het zoeken naar mogelijkheden om aan de energievraag te voldoen, maar er zijn geen concrete resultaten. Allemaal fantasie. Dit verhaal is een schoolvoorbeeld van flauwekul waar wikipedia zich niet voor moet laten gebruiken. VanBuren (overleg) 16 nov 2018 22:48 (CET)

Toegevoegd 13/11: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Max Récamier - wiu - tekstdump - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 13 nov 2018 15:50 (CET)
  • Maak er maar nuweg van. Aanmaker met een reputatie. De tekst gaat niet over Recamier. Het is een tekstdump van Bernard Kouchner. Ldhank (overleg) 13 nov 2018 16:37 (CET)
 • Motionless in White - weg - Machinevertaling. Rode raaf (overleg) 13 nov 2018 17:02 (CET)
 • PAW FC - wiu/ew? - Geen idee of dit relevant is, zo ja, zal er wat aan opmaak, wikificatie, gedaan mogen worden en enige uitbreidingen en bronnen zouden meer dan welkom zijn. Rode raaf (overleg) 13 nov 2018 17:07 (CET)
  • Futsal.... Blijkt zaalvoetbal te betekenen. Krijg slechts 1 hit in Google en dat betreft een app die door de club wordt gebruikt. Komt me NE over allemaal.Thieu1972 (overleg) 13 nov 2018 17:22 (CET)
  • Als ik zo het (gebrek aan) bronnen bekijk op het artikel en op Google, lijkr het eerder een hoax. Een semiprofessionele club laat toch meer sporen na dan twee hits, inclusief een teamapp zonder enige info? Daarbij is de competitie waarin zij spelen ook nergens te vinden. The Banner Overleg 13 nov 2018 17:18 (CET)
  • Het staat er toch gewoon: de interne universiteitscompetitie. Vast heel gezellig, maar compleet NE. - Agora (overleg) 13 nov 2018 21:56 (CET)
 • Braoiers - NE - Carnavalsvereniging uit Beneden-Leeuwen. Dergelijke verenigingen zijn in principe toch niet NE? Ik kom ook niets in de tekst tegen dat deze vereniging extra interessant zou maken t.o.v. andere verenigingen.Thieu1972 (overleg) 13 nov 2018 19:10 (CET)
 • Anthony Riley - NE, geen bronnen. SanderO (overleg) 13 nov 2018 22:38 (CET)
 • Verborgen verlangen - weg - Nietszeggende eenzinner, mag wmb ook nuweg. Rode raaf (overleg) 13 nov 2018 22:40 (CET)
 • Rob van Win - wiu/ew? - Geschreven in een soort genealogische stenotaal waaruit geen relevantie blijkt. Geheel is bronloos en zonder opmaak, indien relevant zullen aanvullingen en bronnen welkom zijn. Rode raaf (overleg) 13 nov 2018 22:58 (CET)
 • CHEOPS (studievereniging) -NE- Een studievereniging die zich voorstelt en aldus de kale doelstellingen presenteert, die uiteraard globaal voor elke studievereniging gelden. Deze advertorial werd u overigens aangeboden door de voorzitter van deze vereniging. Fred (overleg) 13 nov 2018 23:40 (CET)

Effeietsanders 15 dec 2018 00:59 (CET)