Help:Helpdesk/Archief/nov 2018

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Drentse school?[bewerken]

Kan iemand uitzoeken hoe dit zit? De school die nu wordt genoemd, klopt sowieso niet meer (per 1 januari 2018 opgegaan in CKC Drenthe. Echter geven de IP-scans 'Groningen' als locatie. CKC is (onder andere) gevestigd aan de Groningerstraat, maar dan in Assen en nergens in Groningen... Wat gaat hier fout? Encycloon (overleg) 1 nov 2018 11:50 (CET)

Het adres dat door de Whois IP-scan gegeven wordt, is in dit geval (en in vele gevallen) een adres van de provider bij wie de school het IP-adres heeft geregistreerd, niet het adres van de school zelf. Mvg, Trewal 1 nov 2018 12:04 (CET)
Met whois zie ik (o.a.) het volgende:
netname:    STICHTING_CHRISTELIJKE_KINDCENTRA_DRENTH
descr:     Stichting Christelijke Kindcentra Drenth
descr:     SMILDE
descr:     This space is statically assigned.
IP-scans zijn sowieso onnauwkeurig. –bdijkstra (overleg) 1 nov 2018 12:06 (CET)
Oké, bedankt. Dan kan ik de naam van deze IP-gebruiker dus gerust veranderen in CKC. Encycloon (overleg) 1 nov 2018 12:31 (CET)

Overleg gebruiker[bewerken]

Graag zou ik de pagina: "Overleg gebruiker:Bmdeboer" verwijderd willen hebben. Ik heb tien jaar geleden een artikel willen toevoegen, maar dat werd destijds direct aangemerkt voor verwijdering. Ik neem aan dat dat is gebeurd. Ik ben zelf niet van plan daar ooit nog aan te werken of commentaar op te leveren. Verwijderen van het niet bestaande artikel "artoonisten" is dus ook prima. Nu tien jaar later, kom ik de nutteloze informatie, over een overleg dat tien jaar geleden had moeten plaatsvinden maar dat er feitelijk nooit is geweest, nog steeds tegen wanneer ik "bmdeboer" als zoekterm in google gebruik. Ik heb geen flauw idee hoe ik zelf dingen zou kunnen wijzigen of verwijderen. Bmdeboer (overleg) 2 nov 2018 02:15 (CET)

Het zou over niet al te lange tijd niet meer te vinden moeten zijn, u deed onlangs (per IP) een soortgelijk verzoek. In principe wordt er geen overleg verwijderd, maar ik ben geen moderator. Er is vast nog wel een moderator die dit leest, maar als het goed is dan is de pagina niet meer geïndexeerd binnen een week. - Richard kiwi Overleg 2 nov 2018 02:21 (CET)
We zouden het kunnen beschouwen als afgehandelde botmelding. De functie van de melding is de gebruiker ervan op de hoogte stellen dat zijn pagina is genomineerd voor verwijdering. De melding heeft zijn functie inmiddels verloren. Kattenkruid (overleg) 2 nov 2018 02:27 (CET)
Aangezien het je eigen overlegpagina betreft, kun je dat bericht ook zelf weghalen (rechtsbovenin klikken op 'pagina bewerken'). Om niet gevonden te worden op Google volstaat inderdaad de 'no index' die collega Richardkiwi al toegevoegd heeft - die zou ik dus zeker laten staan als ik jou was. Mocht je niet meer van plan zijn om ooit nog bij te dragen, kun je trouwens ook {{Vertrokken}} op deze pagina plaatsen. Zie verder de uitleg op deze pagina. Mvg, Encycloon (overleg) 2 nov 2018 09:42 (CET)

correctie , Mijn man Jan Roeland kunstschilder is 7 november 2016 overleden[bewerken]

Mijn man Jan Roeland, kunstschilder is 7 november 2016 overleden. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.80.162.135 (overleg · bijdragen)

Ik zal het corrigeren. Rode raaf (overleg) 3 nov 2018 09:41 (CET)

taal[bewerken]

Waarom kan is Wikepedia niet in het Nederlands. Zoek het woord kwarts Krijg alleen in het Nederlands. Jammer. Ben niet zo scheikundig– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.195.121.61 (overleg · bijdragen) 4 nov 2018 09:34‎

Dag IP-gebruiker, welkom op de Nederlandstalige Wikipedia. Om eerlijk te zijn snap ik niet zo goed wat je bedoelt, kwarts bestaat zowel als Nederlands artikel maar ook in de meeste andere taalversies. Kun je je vraag misschien verduidelijken? Mvg, Encycloon (overleg) 4 nov 2018 11:09 (CET)
Mij is de vraag ook niet echt duidelijk maar als je meer over Kwarts wilt lezen in andere talen, in de linkerkolom naast het artikel staan alle andere talen waarin dit artikel ook is geschreven. OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 4 nov 2018 12:12 (CET)
De vraagsteller zal bedoelen, dat het artikel lastig te lezen is. Dat vind ik ook. Iemand met een opleiding op lbo- of mbo-niveau kan er geen touw aan vastknopen — bertux 4 nov 2018 17:17 (CET)
Ah ja, op die manier. Dat begrijp ik inderdaad wel. Zelf ben ik helaas ook niet zo scheikundig maar ik heb er maar even een hulpvraagje aan gewijd. Encycloon (overleg) 4 nov 2018 17:30 (CET)

Wachttijden politie[bewerken]

waarom als ik een incident meld wat niet urgent is bij politie en ik moet bellen wordt ik opgelicht door de lange wacht tijden en dat ik 5 euro kwijt ben om de politie te helpen

Wikipedia is de politie niet. U kunt uw klacht het beste doorgeven aan de politie.
U kunt naar het politiebureau in uw buurt gaan. Er is ook een formulier voor vragen aan de politie. Klik hier om het formulier in te vullen.
Met vriendelijke groet — bertux 4 nov 2018 20:53 (CET)
In Nederland kost het 2,8 cent per minuut met een starttarief van 9,51 cent, naast de gebruikelijke belkosten van uw mobiele telefoon, dus dat valt toch alleszins mee? Vinvlugt (overleg) 5 nov 2018 09:24 (CET)

Pagina nominatie verwijdering[bewerken]

Beste, ik heb een pagina gemaakt over Justin Sinner, fotograaf op Texel. Hij staat genomineerd om verwijderd te worden maar waarom? Hij fotografeert met passie en is een bekend figuur op Texel. Kunt u mij tips geven over hoe hij goedgekeurd kan worden? Mvg (Sjakkkeliene Klaassen (overleg) 5 nov 2018 10:41 (CET))

Op Wikipedia:Zelfpromotie staat veel info. Let op of het artikel voldoet aan Wikipedia:Neutraal standpunt en Wikipedia:Relevantie, indien het een levende persoon betreft Wikipedia:Biografieën van levende personen een aanrader. Rode raaf (overleg) 5 nov 2018 10:57 (CET)

Sjabloon meebezig[bewerken]

Is het ongepast om het sjabloon {{meebezig|...}} te plaatsen boven een artikel van een ander, als ik het artikel wil bewerken? Heb het dan over artikelen die al een tijdje op WP staan en herschreven moeten worden, omdat ze aan bepaalde eisen niet voldoen. In dit geval over deze artikelen. -Sjoerd (overleg) 5 nov 2018 14:08 (CET)

Nee dat is zeker niet ongepast als je uitgebreid aan een artikel wil gaan werken gedurende meerdere dagen. Ik zou er echter voor willen pleiten om het sjabloon niet te lang te laten staan op een artikel. Veel succes! Vr groet Saschaporsche (overleg) 5 nov 2018 14:15 (CET)

Lampjes kroonluchter[bewerken]

Beste mede-Wikipedianen,

In een kroonluchter die mij recent onder handen is gekomen tref ik een vijftal lampjes aan die ik nog niet eerder had gezien. De lampjes zijn geplaatst in een adapter die past in een E14-fitting en staan daar gewoon los in. Ze zouden een vlam van een kaars moeten nabootsen (geen idee of ze dat doen, ze zijn allemaal defect). Iemand hier die kan zeggen wat de benaming is van deze lampjes? Tot nu toe heb ik niks kunnen vinden op internet.

Dank voor het meedenken. --RenéV (overleg) 5 nov 2018 09:09 (CET)

Het lijkt mij een steekfitting. Googelend op afbeeldingen heeft het overeenkomsten met steekfitting ba9s en ba7s. De adapter geeft misschien informatie, zit er een typeplaatje op? voltage in/uit en codes kunnen een aanwijzing geven. Maar als de lampjes er los in staan, passen ze misschien gewoon niet en heb je niets aan die info. Je kunt natuurlijk naar een ouderwetse vakman gaan. Ik weet niet waar je woont, maar in Tilburg heb of had je Piet Kennis, een winkelier in lampen en elektronica. Die man werd helemaal blij als je met iets onbekends aan kwam sjouwen — bertux 5 nov 2018 09:59 (CET)
Dank voor je reactie, Bertux. Het zijn zeker geen bajonetfittingen, dus ba9s en ba7s sluit ik uit. Het rechter lampje op de foto is nog het meest ongeschonden. Het maakt contact met de twee draadjes aan de horizontale lipjes. In het metalen voetje blijkt een minuscuul magneetje te zitten. De adapter wordt gevoed met 230V. Geen typeplaatje of iets. Hoogst waarschijnlijk bevat het elektronische componenten, want slecht één contactpunt meet nul ohm weerstand. Openmaken lukt niet zonder het geval te onherstelbaar te beschadigen. Een ritje naar Tilburg is vanuit hier wel te doen. Dank nogmaals. --RenéV (overleg) 5 nov 2018 13:17 (CET)
Gevonden. Gelet op de prijs kom ik er verder wel uit. --RenéV (overleg) 6 nov 2018 19:28 (CET)
Gefeliciteerd, en fijn dat je het even meldt! Blijkbaar maakt uBlock Origin (mijn advertentieblokkeerder) overuren, want ik zie geen prijzen of bestelmogelijkheden. Hoef ik ook niet te weten, maar het viel me op. Verlicht de donkere dagen in! — bertux 6 nov 2018 19:41 (CET)
Komt op 36 dollar per stuk, exclusief verzendkosten. Die dingen hebben bovendien slechts rond de 2000 branduren, dus ik ga voor een retro LED-lampje. Bedankt. --RenéV (overleg) 6 nov 2018 19:54 (CET)

Naam Stealth (techniek)[bewerken]

Beste ...,

Ik ben net de pagina 'stealth (techniek) tegengekomen en ik vroeg me af of de titel 'stealth' wel geschikt was. De Nederlandse vertaling is namelijk, naar mijn weten, signatuurreductie. Nu zit ik met een dilemma: moet ik de titel veranderen of moet ik een redirect maken, aangezien de benaming 'stealth' doorgaans meer gebruikt wordt?

M.v.g.

-Sjoerd (overleg) 8 nov 2018 16:15 (CET)

Beste Sjoerd,
Als beide termen geschikt zijn dan volstaat het om een artikel de meest gebruikelijke naam te geven, en vanaf de andere naam een redirect aan te maken. Je gaf zelf al aan welke term in de Nederlandse taal het meest gebruikt wordt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 8 nov 2018 16:18 (CET)

euro munten[bewerken]

beste hoe vind ik , wat is het verschil tussen ; alleen uit set ; en geen oplage , en hoe zie ik dat er geen geslagen zijn , van alle landen– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Tilleke2 (overleg · bijdragen) 8 nov 2018 10:36‎

Dag Tilleke2, je precieze vraag is me niet helemaal helder maar wellicht kun je al het een en ander vinden op de pagina Euromunten. Mvg, Encycloon (overleg) 8 nov 2018 10:46 (CET)
Hallo Tilleke2,
Euromunten kunnen in een beperkte oplage uitgegeven worden, maar als er geen oplage is, dan is de munt niet geslagen. Er is in Nederland een boekje, de Muntalmanak, verkrijgbaar bij verschillende munthandels. In de Muntalmanak staan alle euromunten opgesomd die verkrijgbaar zijn. Of ook de buitenlandse munten er in staan weet ik niet zeker. Mocht je dus specifiek voor België of andere landen willen weten, dan kan je beter even bij een munthandel vragen. Er zijn inderdaad ook munten die soms alleen in sets verkrijgbaar zijn, die munten worden dan alleen in sets uitgebracht. Er is dan dus een oplage van alleen die set (bijvoorbeeld de jaarsets van Finland die alleen daar de 1 en 2 cent hebben). Op Wikipedia is het helaas (nog) niet mogelijk om de oplages van munten te bekijken, omdat dat misschien nog niet relevant gevonden wordt. Hopelijk heb je hier wat aan. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 9 nov 2018 11:48 (CET)