Overleg Wikipedia:Uitreiking Erasmusprijs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Discussie over criteria[brontekst bewerken]

Verplaatst van de projectpagina. FrankT (overleg) 23 jun 2015 16:06 (CEST)

Op basis van welke criteria zou moeten worden bepaald welke in Nederland of België woonachtige Wikipedianen door de Stichting Praemium Erasmianum kunnen worden uitgenodigd om de uitreiking van de Erasmusprijs bij te wonen? We zijn zeer benieuwd naar jullie mening.

 • Ik dacht zelf aan mensen die een of meer sterren hebben gekregen of op een of andere manier reeds de gemeenschap vertegenwoordigen: moderatoren, en andere functies die ook overkoepelend werken. Dqfn13 (overleg) 9 jun 2015 13:30 (CEST)
Als ik jou een ster geef, geef jij mij dan ook een ster?... Ik vind de waarde van sterren discutabel, omdat er minstens één bijdraagster met toegekende sterren is wie haar toegevoegde lemma's geregeld voor verwijdering (NE) genomineerd en zelfs verwijderd worden. Ik vind de kwaliteit van bijdrages belangrijker dan kwantiteit. JoostB (overleg) 10 jun 2015 00:01 (CEST)
 • De Erasmusprijs is vooral bestemd voor Wikipedia als gemeenschap, dus ik denk dat er een evenredige verdeling dient te komen van de verschillende werkzaamheden van de bijdragers; ik denk daarbij aan een technisch iemand als Romaine, aan een moderator als MoiraMoira en aan vandalismebestrijder Richardkiwi. Verder lijkt het mij dat personen die veel kwalitatief goede nieuwe lemma's hebben toegevoegd, ook uitgenodigd worden, zoals Paul Brussel, evenals personen die zich voornamelijk bezighouden met het verbeteren van lemma's. Daarnaast moet eraan gedacht worden om zowel Belgen als Nederlanders uit te nodigen en wat mij betreft mogen er ook andere nationaliteiten bij. Dan moet eraan gedacht worden dat gebruikers aanwezig zijn die op verschillende terreinen actief zijn bij het toevoegen van encyclopedische informatie. Ik denk aan iemand als B_kimmel die veel over biologie schrijft, iemand als Agora die veel over voetbal schrijft, Jan Arkesteijn vanwege zijn talrijke uploads van afbeeldingen etc. Ook dient uit elke leeftijdsgroep iemand vertegenwoordigd te zijn. Personen die zich vaak bedienen van persoonlijke aanvallen dienen wat mij betreft geweerd te worden. Mij mag je in ieder geval weghouden uit de lijst, aangezien ik er sowieso niet bij kan zijn. Happytravels (overleg) 9 jun 2015 14:16 (CEST)
  • Eens met Happytravels. Nodig trouwens ook maar een van de waakhonden van de beoordelingslijst uit. Sijtze Reurich (overleg) 9 jun 2015 16:10 (CEST)
 • De vraag is natuurlijk of er criteria nodig zijn? Zijn er meer kandidaten dan dat er mensen aanwezig kunnen zijn. Elke gebruiker (die bv meer dan 1000 bewerkingen heeft gedaan) kan zich opgeven en inschrijven. Kijk daarna pas of je er te veel hebt. Anders starten we hier misschien een eindeloze discussie die achteraf nergens voor nodig is. 60 gebruikers die kunnen en willen komen is meer dan dat je denkt. Globe.svg Druyts.t overleg 9 jun 2015 16:25 (CEST)
  • De 60 actiefste. En daar zitten moderatoren en niet mods in. Bvb ErikvanB. Het uitselecteren van moderatoren ten kosten van inhoudelijke bijdragers zoals voorgesteld wordt door Dqfn13 is verwerpelijk. Het laat (nog) maar eens uitschijnen dat de moderatoren zich "meer" voelen dan anderen. Daarnaast is het krijgen van sterren eveneens geen goede keuze (POV). Hoe meer vrienden hoe meer sterren. En februari telt meer dan 5 sterren maar is nu wel al lang geblokkeerd. Uiteindelijk komt alles bij hetzelfde en dat is inzet. Wie zich veel inzet verdient het. (En die zal dan ook wel de nodige sterren gekregen hebben). Ik ga er van uit dat nationaliteiten ook zullen vertegenwoordig zijn als we op deze basis werken. Maar indien niet is dat spijtig. Het kan niet dat een luie Belg het krijgt omdat hij Belg is en er 50 actievere Nederlander op hun kin moeten kloppen omdat ze nu toevallig Nederlander zijn en er al 30 gekozen zijn (Beetje op flessen getrokken). Het stimuleert daarnaast ook perse het hokjes denken in nationaliteiten. Uiteindelijk is dit een samenwerkingsproject dat grenzen overstijgt. Wie veel doet kan gaan ongeacht met welke achtergrond. En dan zullen het misschien niet evenredig zijn maar wel de werkers. En we hebben wel een zekere mix van jong-oud, Belg-Ned, man-vrouw, hetero-holebi, linkshandig-rechtshandig, ref-rooms. Vdkdaan (Gif mo sjette) 9 jun 2015 17:06 (CEST)
   • Zijn er die niet willen gaan? Dan gaat het naar de volgende. Vdkdaan (Gif mo sjette) 9 jun 2015 17:07 (CEST)
    • Wil jij even verder kijken dan je neus lang is Vdkdaan? Ik geef expres als eerste optie: de mensen met beloningen. In die groep zitten namelijk meer niet moderatoren dan wel. Mijn voorkeur gaat daar ook het meeste naar uit. Ik vind het eerlijk gezegd beledigend hoe jij denkt over de moderatoren. Dqfn13 (overleg) 9 jun 2015 17:40 (CEST)
     • En hoe denk ik er dan over volgens jou? Dan kan ik zeggen hoe ik er volgens mij over denk. Ik vind het eerlijk gezegd beledigend dat je het maar opwerpt, zelfs als tweede keuze. Daarmee kunnen mensen denken dat jijzelf je meer acht (omdat jezelf moderator bent natuurlijk) en als tweede optie hen en dus jezelf voorrang zou geven. En zoals ik hierboven al schreef "het laat uitschijnen" wat niet wil zeggen dat je dat zegt of dat jij dat denkt. Maar zo heb jij mij wel gelezen natuurlijk. Dus herlees het eens aandachtig en ga eens uit van goede wil. Zoals ik van goed wil uit ging en niet zei dat je dat bedoelde maar dat het zo over kwam. Ik heb graag dat mensen me op dezelfde wijze behandelen zoals ik hen behandel. Vdkdaan (Gif mo sjette) 9 jun 2015 20:27 (CEST)
      • Ik heb Het laat (nog) maar eens uitschijnen dat... gelezen als Het laat (nog) maar eens zien / toont aan dat..., als een verwijt dus. Terwijl ik voor een handvol moderatoren zou kiezen (dus echt niet meer dan 5 van de 60), omdat zij vaak zeer actief zijn en vaak ook een meerderheidssteun hebben van de gemeenschap. Ik ga niet weer aangeven dat het "meer zijn" complete kul is, daarbij wordt ik onderhand een roepende in de woestijn. Dqfn13 (overleg) 10 jun 2015 12:53 (CEST)
     • Ik ben er niet voor dat je actieve gebruikers (kwantiteit) moet belonen voor het feit dat ze alléén maar bijdragen, nooit beschouwend bezig zijn. Kom je, als je zo actief bijdraagt, wel toe aan bestudering van je bronnen; kom je wel toe aan het beoordelen van andermans bijragen? Naar mijn idee blijf je, als je erg actief bent, in een tunnelvisie hangen die niet gezond meer is. Mag je nog wel een leven buiten WP hebben om er bij te horen? JoostB (overleg) 10 jun 2015 00:16 (CEST)
 • Kies op volgorde van het aantal bewerkingen, en tel bots niet mee daarbij. Ilonamay (overleg) 9 jun 2015 17:11 (CEST)
 • Eens met Druyts.t: criteria zijn waarschijnlijk niet nodig. Laat iedereen die aangeeft te willen komen maar uitgenodigd worden - dat zijn er vast geen zestig. MrBlueSky (overleg) 9 jun 2015 18:24 (CEST)
  • Heel erg eens met Druyts.t en MrBlueSky. Mochten het er toch meer dan 60 zijn, dan gewoon het lot laten bepalen wie er mag. Wat mij betreft moet het beslist geen beauty contest worden. 82.95.112.83 9 jun 2015 19:09 (CEST)
   • Prima voorstel. --JanB (overleg) 9 jun 2015 20:06 (CEST)
   • Volledig eens. Over dit soort zaken moeten we vooral niet gaan overleggen. Malinka1 (overleg) 9 jun 2015 20:46 (CEST)
   • Inderdaad, eerst maar eens kijken hoeveel er eigenlijk überhaupt willen komen. Happytravels (overleg) 9 jun 2015 22:21 (CEST)
   • Goed idee. (Alternatief: omdat de naam van 's konings eega met de letters m en a begint en uit drie lettergrepen bestaat, zou het tegenover hem een mooi gebaar zijn om voorrang te geven aan gebruikers wier naam dezelfde kenmerken heeft.) Marrakech (overleg) 9 jun 2015 22:43 (CEST)
    • s Konings schoonzuster schijnt ook enthousiast wikipediaan te zijn, en haar naam begint ook met een m en een a. Misschien komt zij ook wel 🙂 82.95.112.83 9 jun 2015 23:20 (CEST)
  • Komt Maxima ook? De koning vind ik niet zo boeiend, maar als Maxima komt, nou dan is er vast meer interesse... Peter b (overleg) 9 jun 2015 22:47 (CEST) (en de MAR's van deze wereld mogen van mij wel voorrang 🙂)
   • @Marrakech: zeker aangevoerd door Majesteit? (Ik ben nu bij de "Maj" en denk dat we die 60 vol kunnen maken met jouw definitie.) Serieus: per Druyts.t en MrBlue Sky. Sander1453 (overleg) 9 jun 2015 23:33 (CEST)
    • Ik ben helaas te laat met aanmelden als sporadische Wikipedia-bewerker, maar met mijn gebruikersnaam had ik er zeker bijgepast! ;-) Majesteit (overleg) 14 jul 2015 11:29 (CEST)
 • Het is moeilijk om kwaliteit mee te nemen in een beoordeling tussen een paar tiental verschillende mensen die allen zich op een ander vlak bezig hebben gehouden gedurende een decennia. De enige enigzins objectieve manier is aantal bijdragen, maar dat negeert de kwaliteit van bijdragen. Het is inderdaad goed mogelijk dat er geen 60 mensen zullen zijn die online bijdragen en offline aanwezig wensen te zijn. Ik zou mensen zich laten opgeven op een lijst en indien meer dan 60 man zich aanmelden de mensen met het hoogste aantal bewerkingen laten deelnemen. Mvg, Taketa (overleg) 10 jun 2015 04:00 (CEST)

Aangezien ik niet zeer actief ben op nl:, maar wel op li:, wil ik me ook even in deze discussie mengen. Ongetwijfeld is de prijs vooral uitgereikt met de Nederlandstalige Wikipedia in gedachten, maar de Limburgstalige Wikipedia en de andere kleine zusjes zijn steeds in de discussie betrokken (d.w.z. netjes via de respectieve Kroegen op de hoogte gehouden). Het is daarom het overwegen waard om ook mensen uit die hoek te laten komen. Zelf zou ik het een grote eer vinden daar in de zaal te zitten. :) Mocht het nou zo zijn dat er meer dan zestig mensen willen komen - graag daarmee rekening houden. Als de meerderheid vindt dat alleen bijdragen aan nl: doorwegen - even goede vrienden, maar dan is het ten minste aan de orde geweest.
Voor de rest zou ik niet uitsluitend op positieve criteria willen vertrouwen. Sommige gebruikers hebben kwantitatief weinig bijgedragen maar zulk waardevol werk geleverd, dat ze gewoon niet weg te denken zijn uit de geschiedenis van Wikipedia. Voor de Nederlandstalige afdeling denk ik dan aan die mensen die vrij kort na het begin zijn ingestapt. Laten we zeggen: zij die er aan het begin van 2004 al bij waren en toen tot de vaste gebruikers hoorden. Of als dat er te veel zijn: de mensen van medio 2003. Deze pipo bijvoorbeeld, of deze. Helden, als je het mij vraagt. Steinbach (overleg) 10 jun 2015 23:38 (CEST)

 • Aansluitend op Steinbach stel ik voor een min of meer evenredige afvaardiging van de provincies en de anderstalige Wikipediae zoals nds, fy, li, vls, zea en misschien ook de Surinaamse en/of Antilliaanse? Overigens ben ik het niet helemaal eens met de eis in Nederland of België te wonen. Als je in Luxemburg, Nord-Rhein-Westfalen woont of toevallig op vakantie of werkbezoek bent in een van de toegestane landen, ben je niet welkom? Raar maar waar.  Klaas `Z4␟` V:  11 jun 2015 08:47 (CEST) P.S. Samengevat: laten we ons best doen een kleurrijke afvaardiging te formeren.

Allereerst hartelijk dank voor jullie reacties tot nu toe. Even een opmerking naar aanleiding van de bijdragen van Steinbach en Klaas. @ Steinbach, de Erasmusprijs is er voor de hele (internationale) gemeenschap, zeker niet alleen voor de Nederlandstalige. Dus de Limburgse gemeenschap is wat ons betreft van harte welkom!
Onze oproep richting de in Nederland en België woonachtige Wikipedianen is vooral uit praktische overwegingen gekozen. We gaan er van uit dat bij de uitreiking vooral mensen uit de regio aanwezig zullen kunnen zijn. Voor welke Wikipedia ze actief zijn maakt daarbij uiteraard niets uit. Wat dat betreft wil ik me van harte aansluiten bij de laatste opmerking van Klaas!
Verder zouden we willen voorstellen om, gezien de suggesties hierboven, alvast te beginnen met het samenstellen van een lijst geïnteresseerden. Dan kunnen we hier nog verder discussiëren over de vraag welk selectiecriterium er moet worden gebruikt bij overschrijving. Een vraag hierbij van onze kant. Moet deze lijst openbaar zijn of gesloten? FrankT (overleg) 11 jun 2015 10:35 (CEST)

  • Ik zie geen bezwaar om de lijst openbaar te maken. Niemand hoeft zich immers te schamen als hij/zij naar de bijeenkomst zou willen gaan. Strikte privacy is uiteraard aan de orde, want velen wensen hun echte naam niet bekend te maken. Dat er straks echte namen nodig zijn is logisch, want anders kom je er simpelweg niet in. Maar dat is allemaal van later zorg. groet, Malinka1 (overleg) 12 jun 2015 19:08 (CEST)
   • Helemaal eens met Malinka. Lijst met gebruikersnamen openbaar. Pas als je tot de uitverkorenen behoort, geef je echte naam en e-mailadres door aan het bestuur dat dit weer doorbrieft aan het comité. Getrapt, maar doeltreffend, toch?  Klaas `Z4␟` V:  13 jun 2015 10:28 (CEST)
 • Ik vind dat er geen enkele relatie tussen de gebruikersnaam en de AFK-identiteit hoeft te zijn. Dus als WMNL een emailadres bekend maakt waar reserveringen aan kunnen worden gemaild, lijkt me dat voldoende. Als er meer dan zestig aanmeldingen zijn, wordt er geloot. Anoniemen maken namelijk net zo deel uit van de gemeenschap die wordt geëerd. De uitnodiging kan in de MediaWiki:Sitenotice.
  Verder kunnen er misschien iets meer dan 60 plaatsen worden verloot omdat vast een deel niet zal komen (dat heb je met gratis aanmeldingen). De (bv) eerste twintig aanmeldingen voorbij de 60 krijgen bericht dat ze op de reservelijst staan. Dit evt in overleg met de Erasmus prijs. Stratoprutser (overleg) 14 jun 2015 14:40 (CEST)
  • Ow, en om te voorkomen dat er grappenmakers alle plaatsen reserveren en niet komen opdagen kunnen jullie iedereen die een plekje reserveert EUR 10 vragen, over te maken voor een bepaalde termijn. Als dat niet op tijd wordt gedaan, kan de reservering vervallen en komt de volgende persoon op de wachtlijst aan de beurt. Diegenen die op de prijsuitreiking verschijnen krijgen daar dan hun 10 euro terug krijgen. Stratoprutser (overleg) 15 jun 2015 12:17 (CEST)
   • Als je grappenmakers wilt weren, moet je natuurlijk niet melden, dat ze het tientje kunnen terugkrijgen. Dan helpt dat "weren" immers niet. Malinka1 (overleg) 15 jun 2015 13:45 (CEST)
 • Het lijkt mij eigenlijk het effectiefst om een tweewegenbeleid te hanteren: mensen kunnen zich aanmelden, en parallel kun je mensen nomineren. Dan kun je al vrij rap een eerste selectie maken denk ik. Mensen die (meermalen) genomineerd zijn, maar niet aangemeld hebben, kunnen eventueel nog aangeschreven worden - zodat niet alleen kroegtijgers worden bereikt. Vervolgens kun je dan op basis van een aantal criteria (hierboven zijn er enkele genoemd - een kleine commissie lijkt mij evenwel praktischer om te voorkomen dat allerlei mensen die het toch echt verdienen buiten de boot vallen) wel snel tot het benodigde aantal komen. Van mij hoeft dat overigens allemaal niet per se publiek, ik zie er weinig voordelen bij, en mensen kunnen er hooguit beledigd door raken - maar als anderen er veel waarde aan hechten om het selectieproces op de voet te volgen, ach so be it. Wellicht open deur: het lijkt me wel zo goed om mensen die een blokkade hebben lopen op een Wikipediaproject tijdens het proces, uit te sluiten. Effeië T.Sanders 21 jun 2015 00:51 (CEST)
Inschrijflijst geopend[brontekst bewerken]

Nogmaals hartelijk dank voor al jullie inbreng. Er zijn veel verschillende ideeën geopperd om de inschrijving goed te laten verlopen. Daarbij is het zelf opgeven via een lijst en/of mail de meest voorkomende suggestie. Dit is dan ook wat we willen gaan doen. Op de projectpagina is inmiddels een inschrijflijst geopend waar iedereen zichzelf kan aanmelden. Daarnaast is het mogelijk om je aan te melden via Wikipedia mail. Deze optie is boven gewone email verkozen omdat het hiermee zeker is dat de geïnteresseerde een bestaande Wikipedia bewerker is. Het suggereren / nomineren van mensen willen we niet via de openbare lijst laten lopen. Dit kan eventueel via Wikipedia mail, maar we hebben de voorkeur dat mensen zichzelf aanmelden. FrankT (overleg) 23 jun 2015 16:14 (CEST)

Het is misschien goed aan te geven tot wanneer mensen zich kunnen opgeven. Het protocol/de AIVD is nogal strikt in het hanteren van sluitingstermijnen voor dit soort gelegenheden daar via inzending van paspoortkopieën nogal wat antecendentenonderzoek vooraf moet worden gedaan. Paul Brussel (overleg) 23 jun 2015 16:47 (CEST)
Hoi, komt er nu een sitenotice om gebruikers te attenderen dat ze zich kunnen aanmelden? Is het op volgorde van binnenkomst of gaan jullie loten? Verder om [1] te kunnen openen moet men een wp account hebben met een email adres er aan gekoppeld, dat lijkt me een onnodige hindernis voor anonieme wp bewerkers? De Erasmus Prijs is toch niet alleen toegekend aan geregistreerde gebruikers maar aan iedereen die deel is van de gemeenschap? Stratoprutser (overleg) 23 jun 2015 18:29 (CEST)
De discussie vindt/vond hierboven plaats, niet onder dit kopje. Paul Brussel (overleg) 23 jun 2015 18:32 (CEST)

Beste mensen, ik moet, wil ik die dag het Paleis in mogen, de Wikimedia Vereniging mijn persoonsgegevens e-mailen. Misschien een domme vraag, maar naar wie of waarnaar moet ik mailen? Steinbach (overleg) 27 jun 2015 19:29 (CEST)

Beste Steinbach, je hoeft je gegevens nu nog niet op te geven. Na afloop van de inschrijftermijn (10 juli) zullen we eerst bekijken of er nog een selectie moet plaatsvinden. (Als er teveel inschrijvingen zijn). Daarna benaderen we de geselecteerden en kan iedereen via Wikipedia mail zijn of haar adresgegevens doorgeven. Dit kan tot 20 juli. Mvgr. FrankT (overleg) 28 jun 2015 12:40 (CEST)

Criteria? A.u.b. gewoon loting zoals in beschaafde landen gebruikelijk, groet Hansmuller (overleg) 5 jul 2015 11:37 (CEST)

Met nog 5 dagen te gaan en een teller die momenteel op 26 staat, hoeven we ons nog niet druk te gaan maken over een loting. (Pas als er nu nog meer dan 34 aanmeldingen komen.) Mbch331 (Overleg) 5 jul 2015 11:41 (CEST)

Aanleveren adresgegevens[brontekst bewerken]

Zoals jullie waarschijnlijk hebben kunnen zien hoeven we (gelukkig) niet te selecteren of loten. We laten de inschrijflijst nog wel even open staan, maar iedereen die zich voor 10 juli heeft opgegeven kan in ieder geval naar de prijsuitreiking.
Jullie naam en adresgegevens, kunnen via wikipediamail naar Wikimedia Nederland worden verzonden. De deadline hiervoor is 20 juli. Begin volgende week zullen we ook nog een persoonlijke herinnering sturen. Met hartelijke groet, Frank Meijer / FrankT (overleg) 10 jul 2015 10:44 (CEST)

Hoi, ik ben gisteren aangekomen in Nederland om me na 16 jaar helaas weer te vestigen in deze gevangenis genaamd Nederland. Ik ben naar het gemeentehuis geweest. Maar de inschrijving kan 4 weken duren. Ik weet natuurlijk mijn adres. Maar als men gaat natrekken ziet men mij misschien nog niet staan :p Zou dat een probleem zijn. Dit gooit roet in het eten want hierdoor kan ik ook niet maandag op mijn werk beginnen grmbl. Wae®thtm©2015 | klagen over Waerth als je hem stout vindt ... maar pas op .... hij bijt! 10 jul 2015 13:54 (CEST)
Haha, die Waerth. Je bent inderdaad lang weg geweest :-). Maar in NL kan niemand jouw adres natrekken via de gemeentelijke basisadministratie, tenzij je van de AIVD, Belastingdienst, of andere dit soort organisaties bent. Gelukkig kan je ook gewoon weer weg als je het hier een gevangenis zou vinden. Maar bureaucratisch, dat is het hier wel Glimlach. Welkom terug in elk geval. Elly (overleg) 13 jul 2015 17:17 (CEST)
Volgens mij worden alle genodigden bij zo'n gelegenheid nagetrokken door de AIVD, reden waarom dat ook allemaal zo vroeg moet worden ingediend. Paul Brussel (overleg) 13 jul 2015 17:43 (CEST)
Haha! Elly (overleg) 13 jul 2015 18:02 (CEST)
Um: ik ben serieus, hoor. (Ik heb zoiets al eerder meegemaakt.) Paul Brussel (overleg) 13 jul 2015 18:28 (CEST)
Het lijkt mij inderdaad gebruikelijk dat men bij dit soort activiteiten een achtergrondcheck doet. Sjoerd de Bruin (overleg) 13 jul 2015 18:39 (CEST)
Hmmm... zou idd wel kunnen als leden van het koninklijk huis aanwezig zijn. Met mij zit het iig goed, ik heb net een verklaring omtrent het gedrag aangevraagd, vanwege een simpele detachering. Mijn gedrag irl kan door de beugel, op Wikipedia weet ik het niet zeker... Elly (overleg) 13 jul 2015 19:07 (CEST)
Nou ja ik heb mijn adres doorgegeven aan FrankT. Ik zal hopelijk zo snel mogelijk ingeschreven staan in de gemeente Alphen :p Bedankt voor het welkom Elly :) Wae®thtm©2015 | klagen over Waerth als je hem stout vindt ... maar pas op .... hij bijt! 13 jul 2015 21:31 (CEST)
Paul, ik had je eigenlijk wel verwacht op het lijstje. Net als ik ben je een recidivist zo te lezen. Een stropdas moet je toch nog wel ergens kunnen vinden denk ik. Glimlach. Malinka1 (overleg) 15 jul 2015 11:39 (CEST)

Uitnodigingen[brontekst bewerken]

Wanneer worden de uitnodigingen verstuurd? Sjoerd de Bruin (overleg) 6 okt 2015 12:08 (CEST)

Dat begon ik mij laatst nou ook af te vragen... heb er ook nog geen mail over gehad namelijk, ook niet over of we doorgelicht gaan worden door de AIVD, bijvoorbeeld. Dqfn13 (overleg) 6 okt 2015 12:09 (CEST)
Ik vroeg me af of men mijn adres ontvangen had :p Wae®thtm©2015 | klagen over Waerth als je hem stout vindt ... maar pas op .... hij bijt! 6 okt 2015 13:08 (CEST)
Ik heb even geïnformeerd bij de SPE, en de uitnodigingen zijn gedrukt en gaan deze week (41) de deur uit. Groet, FrankT (overleg) 6 okt 2015 13:12 (CEST)
Toevallig, ik begon het me ook net af te vragen. Bedankt Frank ! TheDJ (overleg) 6 okt 2015 14:15 (CEST)
Ah mooi om te weten! Wae®thtm©2015 | klagen over Waerth als je hem stout vindt ... maar pas op .... hij bijt! 6 okt 2015 15:11 (CEST)

Mijn uitnodiging is vandaag binnen! Wae®thtm©2015 | klagen over Waerth als je hem stout vindt ... maar pas op .... hij bijt! 10 okt 2015 13:27 (CEST)

Om een toegangskaart te krijgen wel de antwoordkaart insturen! Wammes Waggel (overleg) 10 okt 2015 14:34 (CEST)
Bedankt meneer Waggel .... ik heb voor de zekerheid ook gemailed. Anijs? Wae®thtm©2015 | klagen over Waerth als je hem stout vindt ... maar pas op .... hij bijt! 11 okt 2015 11:06 (CEST)
Heb een mooie enveloppe ontvangen. Kwam gisteren vrij laat thuis, dus heb deze nog niet opengemaakt. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2015 11:47 (CEST)
Gewoon bewaren tot 5 december en dan openen ;) Wae®thtm©2015 | klagen over Waerth als je hem stout vindt ... maar pas op .... hij bijt! 12 okt 2015 14:13 (CEST)
Ik heb niet de naam van Sint-Nicolaas zien staal, wel die van Praemium Erasmianum. Ben dus bang als ik hem pas op 5 december open dat ik dan te laat ben. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2015 14:50 (CEST)

Krijgen we de toegangskaart ook per post? En weet iemand of er een bevestiging via email voor 28 oktober te verwachten is? Ik heb mijn antwoordkaart op Maandag ingestuurd, dus zal ze intussen aangekomen zijn.--XanonymusX (overleg) 25 okt 2015 13:47 (CET)

Hoi XanonymusX, voor zover ik begrepen heb, krijg je inderdaad die toegangskaart per post, en hoef je voor die tijd geen bevestiging te verwachten. Effeië T.Sanders 25 okt 2015 20:43 (CET)
Overigens kun je bij twijfel of je antwoord op tijd aankomt, de informatie van de antwoordkaart ook per email insturen. Effeië T.Sanders 25 okt 2015 20:44 (CET)
OK, ik ga morgen een email schrijven, voor zekerheid; bedankt.--XanonymusX (overleg) 25 okt 2015 20:52 (CET)

Mag ik uit het feit dat ik nog geen uitnodiging heb ontvangen concluderen dat ik niet welkom ben en/of dat er iets is misgegaan? En als er iets is misgegaan, is dat dan mijn fout of die van een ander? - André Engels (overleg) 26 okt 2015 14:09 (CET)

Ik denk dat er dan wat is misgegaan. De uitnodigingen zijn al iets van twee weken geleden ontvangen (althans, bij de mensen die het hier hebben gemeld). Of doel jij op het toegangsbewijs dat je moet krijgen nadat je de antwoordkaart hebt verstuurd? Want daar zit ik inmiddels op te wachten. Dqfn13 (overleg) 26 okt 2015 14:14 (CET)
De toegangskaarten zullen "ca. 3 weken tevoren" worden uitgestuurd, heeft de SPE in mijn e-mail geschreven! Als je de uitnodiging nog niet ontvangen hebt, is er iets misgegaan; heb je al iemand van WMNL contacteerd?--XanonymusX (overleg) 26 okt 2015 14:19 (CET)
Daar kan FrankT vast en zeker meer over vertellen dan. Dqfn13 (overleg) 26 okt 2015 14:24 (CET)
Beste André, als jij geen uitnodiging hebt ontvangen is er inderdaad iets misgegaan. Jij stond gewoon op de lijst die we aan de SPE hebben gestuurd. Ik zal contact met ze opnemen en mail jou nog even direct om de adresgegevens te checken. Groet, FrankT (overleg) 26 okt 2015 20:50 (CET)

Toegangskaarten[brontekst bewerken]

Is er enig idee wanneer de toegangskaarten verzonden worden? Ik heb inmiddels een paar weken geleden de antwoordkaart verstuurd, maar heb nog geen toegangskaart ontvangen. Dqfn13 (overleg) 4 nov 2015 14:52 (CET)

Ik ook nog niet. Ben met post altijd bang dat er iets mis gaat en de post kwijt raakt (in Thailand vaak het geval dus reflecteer ik die angst naar NL :p) Wae®thtm©2015 | Als je aan zijn bijdragen op overlegpagina's komt zal hij je bijten 4 nov 2015 14:55 (CET)
Ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken. Je staat hoe dan ook op de gastenlijst, dus het zal vast wel goed komen. Glimlach Trijnstel (overleg) 4 nov 2015 14:57 (CET)
Ik herken de angst van Waerth wel een beetje, in mijn voor-vorige woonplaats raakte er ook wel eens wat kwijt of kwam het pas na dagen (klein dorpje met net iets meer dan 100 inwoners) via buren pas terecht. Dqfn13 (overleg) 4 nov 2015 15:13 (CET)
Ben zelfs bang dat antwoordkaart niet is aangekomen. Maar heeft iemand al toegangskaarten gehad? Wae®thtm©2015 | Als je aan zijn bijdragen op overlegpagina's komt zal hij je bijten 4 nov 2015 18:42 (CET)
Beste Dqfn13 en Waerth, geen zorgen. De toegangskaarten kunnen ieder moment worden verstuurd. En jullie antwoordkaarten zijn in ieder geval aangekomen (heb ik nagevraagd). Groet, FrankT (overleg) 4 nov 2015 21:30 (CET)
Dat scheelt een hoop, hoef ik Layka100 ook niet te bellen voor controle (ze neemt niet op, dus wordt sowieso lastig dan) of zij wel al heeft ontvangen of niet. De uitnodiging heeft zij ook een dag eerder ontvangen dan dat ik hem binnen had. Dqfn13 (overleg) 4 nov 2015 21:36 (CET)
Kom op mensen, 't is pas over drie weken! Wammes Waggel (overleg) 4 nov 2015 23:11 (CET)
Beste Wammes je hebt nog nooit 21 jaar van je leven in 3e wereldlanden doorgebracht ;) dan begreep je mijn zorgen :p. Wae®thtm©2015 | Als je aan zijn bijdragen op overlegpagina's komt zal hij je bijten 5 nov 2015 00:01 (CET)

Ik heb nu de digitale toegangskaart via e-mail ontvangen; de oficiële kaart zal onderweg zijn.XanonymusX (overleg) 10 nov 2015 12:27 (CET)

De postbode heeft zojuist mijn toegangskaart bezorgd. Wammes Waggel (overleg) 10 nov 2015 13:11 (CET)
Ik heb hem ook ontvangen Wae®thtm©2015 | Als je aan zijn bijdragen op overlegpagina's komt zal hij je bijten 10 nov 2015 18:46 (CET)
Hier ook binnen, wel een onhandig formaat. ;) Sjoerd de Bruin (overleg) 10 nov 2015 18:50 (CET)
Ach, met een béétje tenue de ville moet dat toch geen probleem zijn :-) Wammes Waggel (overleg) 10 nov 2015 19:17 (CET)
De toegangskaart past echt niet in mijn colbert. Gelukkig heb ik altijd een tasje bij me (heb altijd mijn medicatie bij me) en daar past 'ie net in. Dqfn13 (overleg) 10 nov 2015 20:07 (CET)

Wikimeet?[brontekst bewerken]

Hoi, weet iemand al details over de «Wikimeet met een diner, ergens in Amsterdam»? Ik ben van de Duitse afvaardiging en wij zouden er graag iets meer over weten, omdat we in Amsterdam zullen blijven overnachten. Beste groeten, XanonymusX (overleg) 12 okt 2015 22:30 (CEST)

Ping FrankT. Ik ben ook wel benieuwd. :) Ciell 12 okt 2015 22:33 (CEST)
Een etentje? Count me in! Sjoerd de Bruin (overleg) 12 okt 2015 22:35 (CEST)

Voorstel: Intekenlijstje maken? Als er genoeg belangstellenden zijn dan kan een zaaltje of een restaurantje worden gereserveerd! Erik Wannee (overleg) 12 okt 2015 23:50 (CEST)

Kunnen we graag doen. Wij (de Duitse afvaardiging) zijn 11 t/m 16 Wikipedianen, die ook 's avonds in Amsterdam zijn en graag meedoen (en meeëten) zullen. XanonymusX (overleg) 13 okt 2015 00:00 (CEST)
Dat moet dan natuurlijk wel in een restaurant dat WP-waardig is! (Dus: zonder lemma niet het bezoeken waard...) Paul Brussel (overleg) 13 okt 2015 00:31 (CEST)
"Na afloop organiseert WMNL een gezellige Wikimeet met een diner, ergens in Amsterdam. Deze bijeenkomst is vanzelfsprekend vrij toegankelijk voor Wikipedianen. Details hierover volgen nog" (zie hier). Paul Brussel (overleg) 13 okt 2015 00:40 (CEST)
Precies, daar was mijn vraag over! :) XanonymusX (overleg) 13 okt 2015 08:50 (CEST)
Als dat etentje er komt dan zullen Layka100 en ik ook wel aan willen schuiven. Dqfn13 (overleg) 13 okt 2015 10:16 (CEST)
De Wikimeet gaat in ieder geval door - we zijn nu in onderhandeling met twee mogelijke locaties. Het is in ieder geval in het centrum van Amsterdam op loopafstand van Paleis en Centraal Station. Nog een momentje geduld, svp. Deze week nog maken we alle details bekend en komt er een inschrijfpagina. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 13 okt 2015 10:20 (CEST)
Leuk om te weten, bedankt. XanonymusX (overleg) 13 okt 2015 16:39 (CEST)
Lieve mensen, is het een idee om alvast een inschrijving te starten en of je eventueel vegetariër bent of niet? Als de locatie bekend is natuurlijk. Zo kan de locatie daar eventueel rekening mee houden. Mijn ervaring is als je met een grote groep gaat eten dat sommigen dan pas laat het eten krijgen......... (Iemand is het met toetje bezig en de ander moet nog het voorgerecht krijgen.) Nuvola apps kmoon.png Maan Meis 13 okt 2015 17:15 (CEST)
Dat is misschien wel een goed idee. Al kan het ook zo zijn dat restaurants daar vaak al wel rekening mee houden... Dqfn13 (overleg) 13 okt 2015 18:30 (CEST)
Het wordt waarschijnlijk een buffet en we gaan ervoor zorgen dat er ook voor vegetariërs voldoende keus is. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 14 okt 2015 16:16 (CEST)
Is het een idee om vooraf ergens te verzamelen, bijvoorbeeld in hetzelfde restaurant, en na koffie / thee naar het paleis te wandelen? Henk van Haandel (overleg) 14 okt 2015 05:45 (CEST)
Veel mensen zullen waarschijnlijk via Amsterdam Centraal komen, daar kan eventueel ook afgesproken worden. Bijvoorbeeld bij de piano in de Cuypershal (dat is voor de middelste tunnel, aan de zijde van het centrum). Dqfn13 (overleg) 14 okt 2015 12:28 (CEST)

Dank voor het geduld. Informatie over de Wikimeet op 25 november is te vinden op deze pagina. Inschrijving ook daar. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 14 okt 2015 22:19 (CEST)

Dank voor je werk!!Nuvola apps kmoon.png Maan Meis 14 okt 2015 22:47 (CEST)

@Paul Brussel: Overigens, ga jij de artikel over de Restaurant Sea Palace schrijven? Glimlach--XanonymusX (overleg) 26 okt 2015 14:46 (CET)

Dat vrees ik van niet: ik betwijfel of het een encyclopedisch relevant restaurant is, en ik zal het ook niet bezoeken. Veel plezier in ieder geval! Paul Brussel (overleg) 26 okt 2015 15:04 (CET) PS: ik zie dat ik nog nooit over E-waardige restaurants in Duitsland een artikel heb gemaakt terwijl ik daar toch een aantal sterrenrestaurants bezocht heb, zoals Tim Rauhe en Fritzi's Fish. Paul Brussel (overleg) 26 okt 2015 15:13 (CET)
Misschien als restaurant (instelling) niet, maar als gebouw wel. Het is nogal markant en zeker ook beeldbepalend (POV) op die plek, want het ligt in het water. Ik weet ook niet beter dan dat het restaurant aan de Oosterdokskade ligt, laten we (natte vingerwerk) zeggen dat het restaurant er al zo'n 20 jaar ligt. Dqfn13 (overleg) 26 okt 2015 15:08 (CET)

Bezichtiging historische encyclopedieën[brontekst bewerken]

Wie maakt mee bij één van de bezichtigingen? Ik weet nog niet, hoeveel van onze afvaardiging geïnteresseerd zijn (en wanneer), maar ik dacht dat we misschien een gemeenschappelijke groep kunnen vormen. XanonymusX (overleg) 28 okt 2015 12:43 (CET)

Kluisje?[brontekst bewerken]

Een hele praktische vraag: hoe doen jullie dat met rugzakken en jassen? Zijn er kluisjes in de buurt waar ik mijn spul in kwijt kan of moet ik alles achterlaten op CS en in mijn tenue de ville met mijn enveloppetasje heel het Damrak aflopen? Glimlach Ciell 12 nov 2015 22:25 (CET)

Dat is een goede vraag, ik neem namelijk wel een tas mee omdat ik medicatie bij me wil hebben (diabetes). Dqfn13 (overleg) 12 nov 2015 22:39 (CET)
Het Paleis op de Dam heeft gewoon een vestiaire. Paul Brussel (overleg) 12 nov 2015 22:41 (CET)
Ja, dit had ik ook gevraagd; kunnen we ons ergens omkleden? Want ik zal al s'morgens in Amsterdam zijn en wil dan niet de hele dag in tenue de ville rondlopen. XanonymusX (overleg) 12 nov 2015 23:58 (CET)
Er zijn ook nog wc's waar je je kunt omkleden. Maar de eerste barrière om doorheen te komen is de politie voordat je je kunt omkleden. Paul Brussel (overleg) 13 nov 2015 00:01 (CET)
Paul Brussel heeft helemaal gelijk: er is een vestiaire in het Paleis waar je grotere tassen etc. kwijt kunt en omkleden in een wc zal daar ook nog wel lukken. Mensen die een hotel hebben in Amsterdam zouden normaal gesproken vanaf 2 uur op hun kamer terecht moeten kunnen. Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 13 nov 2015 16:35 (CET)
Ik woon op 40 minuten met de trein, dus omkleden hoeft niet. Aangezien ik een kleine tas meeneem (ze noemen het heel discriminerend wel eens een Marokkanentas, ikzelf beschrijf het liever als een kleine (schouder)tas voor mannen) zal ik die hopelijk gewoon mee mogen nemen. Als die tas niet meemag dan hoop ik dat er een kluisje is. Dqfn13 (overleg) 13 nov 2015 17:08 (CET)
In Motel One kan je vanaf 15.00 uur inchecken! Dit zal te laat zijn. XanonymusX (overleg) 13 nov 2015 17:12 (CET)
Vanaf 15 uur kunnen we het Paleis al in inderdaad: ik denk dat dat aan de late kant is.
Dqfn13: Jouw kleine tasje mag best in mijn rugzak als ze moeilijk doen, of je medicijnen in mijn kleine tas. Wij dames mogen er in ieder geval eentje meenemen, als onderdeel van onze outfit. Ciell 13 nov 2015 21:49 (CET)
Tja... ik ben net niet vrouwelijk genoeg om het als onderdeel van mijn outfit te mogen noemen... Dqfn13 (overleg) 13 nov 2015 21:52 (CET)

Deelname aan Wikimeet nog mogelijk?[brontekst bewerken]

Ik heb over het hoofd gezien dat er tijdig ingeschreven moest worden voor de Wikimeet op 25 nov. En nou dreig ik de boot te missen; de inschrijfpagina is beveiligd afgesloten. Is er nog een kansje voor mij? (meet without meat; oftewel vegetarisch) Erik Wannee (overleg) 20 nov 2015 14:45 (CET)

Ping Sandra en FrankT. Dqfn13 (overleg) 20 nov 2015 15:30 (CET)
En Sindy, aangezien zij de pagina beveiligd heeft. Trijnstel (overleg) 21 nov 2015 01:38 (CET)
Beste Erik Wannee, Dat het niet mogelijk was/is om de pagina te bewerken klopt. Zoals aangegeven op de pagina was inschrijven mogelijk tot 18 november. Dit i.v.m de planning van het restaurant. Onlangs is er een plekje vrij gekomen en ben je van harte welkom op de Wikimeet. Graag tot dan! SindyM3 (overleg) 21 nov 2015 20:24 (CET) @Trijnstel bedankt voor de ping
Dankjewel! Tot woensdag! Erik Wannee (overleg) 21 nov 2015 20:42 (CET)

Media-aandacht voor de uitreiking?[brontekst bewerken]

Is er al wat bekend over de media-aandacht voor de uitreiking? Het is niet toegestaan om zelf fototoestellen mee te nemen, maar ik neem aan dat het wel (professioneel) vastgelegd zal worden. En hopelijk zal er ook buitenlandse pers bij zijn. Ik vond hier dat de Groene Amsterdammer er aandacht aan zal besteden, maar dat zal toch niet de enige zijn. Komen 'we' op het journaal? Ik ben heel benieuwd of daar al wat over bekend is. (En verder hoop ik uiteraard ook eindelijk die brandende vraag beantwoord te krijgen of ZKH Willem Alexander zelf ook wel eens bijdraagt aan Wikipedia...) Erik Wannee (overleg) 21 nov 2015 20:51 (CET)

Waarom niet? Uiteindelijk is het gewoon een man met een baan. Niks bijzonders. Je moet ZM en de persoon Alexander van Buren totaal van elkaar gescheiden zien. En hij lijkt nogal op Claus vind ik, de meest miskende interlectueel van Nederland in mijn ogen. Dus het zou me weinig verbazen. Maar doet het er toe? Totaal niet. Graaf Statler (overleg) 23 nov 2015 15:06 (CET)
ZKH? Dat is hij niet meer. Hij is tegenwoordig ZM. Mbch331 (Overleg) 21 nov 2015 21:05 (CET)
Oeps... Je hebt helemaal gelijk. (Een zwak puntje van mij; ik heb al moeite met mijn eigen aanspreektitel.) Erik Wannee (overleg) 21 nov 2015 22:05 (CET)
Zover ik begrepen heb is er een fotograaf die foto's zal maken. Er staan meerdere artikelen op de planning om de komende dagen gepubliceerd te gaan worden. Romaine (overleg) 21 nov 2015 22:35 (CET)
"niet toegestaan om zelf fototoestellen mee te nemen" - waar had ik dat kunnen lezen?? Wammes Waggel (overleg) 21 nov 2015 23:22 (CET
Op den uitnodigingh..... ;-) Nuvola apps kmoon.png Maan Meis 22 nov 2015 00:57 (CET) SBS shownieuws. Wedden?
Op de toegangskaart staat een verzoek om niet te fotograferen in het paleis (geen verbod op het meenemen van een camera, dus ik neem ook cameratas en lensdop mee :-). Op de uitnodiging staat er helemaal niets over. En wat zou een cameraverbod trouwens voor zin hebben de meesten hebben toch een telefoon met camera of mag dat ook al niet mopper mopper Wammes Waggel (overleg) 22 nov 2015 12:30 (CET)
Er is zeker media-aandacht. Zoals hierboven al gemeld heeft De Groene Amsterdammer in het nieuwste nummer twee artikelen over Wikipedia. Trouw komt woensdag met een redelijk groot verhaal. NRC en Parool hebben zich gemeld voor interviews met Jimmy Wales. Met het oog op morgen (radio) heeft ook al belangstelling getoond. Verder is de uitreiking meestal een item in tv- en radionieuwsuitzendingen. En ongetwijfeld gaat 'Blauw Bloed' er ook aandacht aan besteden.... Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland (overleg) 22 nov 2015 10:57 (CET)

Lijstje met aandacht voor Wikipedia in de media (november-december 2015)[brontekst bewerken]

Tenue de Clown[brontekst bewerken]

Ermmm bij gebrek aan pak (dat ligt in Bangkok) heb ik een tenue de clown samengesteld (200 euro voor nieuw tenue iets te gortig). Zwarte pantalon, with overhemd en een bruin jasje. Hoop dat dat goed genoeg is. Wae®thtm©2015 | Als je aan zijn bijdragen op overlegpagina's komt zal hij je bijten 23 nov 2015 11:53 (CET)

Ik hoop het voor je. Mijn pak is ook samengesteld hoor: zwarte pantalon en zwart colbert. Er zijn wel plekken waar je het voor minder dan 200 samen kan stellen (een zekere grote winkelketen die als relatief goedkoop te boek staat). Mijn hele pak heeft op die manier iets van 80 euro gekost. Dqfn13 (overleg) 23 nov 2015 11:57 (CET)
Ik heb ook geen kant en klaar pak, maar een zwarte pantalon, zwart colbert en een witte overhemd die los van elkaar gekocht zijn. Voor Tenue de Ville is het ook niet verplicht dat het een pak is, alleen dat je een colbert, overhemd en pantalon draagt. En vergeet niet: stropdas is verplicht. Mbch331 (Overleg) 23 nov 2015 12:30 (CET)
Denk overigens dat ik ook mijn wildgroeibaard kortwiek. Gaf problemen in Shanghai afgelopen vrijdag ..... Wae®thtm©2015 | Als je aan zijn bijdragen op overlegpagina's komt zal hij je bijten 23 nov 2015 13:41 (CET)
Vlinderdas mag toch ook wel? En een baard mag wel, mits netjes onderhouden (ik hou het bij netjes getrimde stoppels, want ik haat het om me te scheren). Dqfn13 (overleg) 23 nov 2015 14:00 (CET)
Ik vermoed dat Z.K.H. wel beseft dat hij een stelletje nerds heeft uitgenodigd en niet te streng zal zijn voor wat betreft het correcte tenue. Zo niet, eigen schuld, dikke bult. Kleuske (overleg) 23 nov 2015 14:02 (CET)
Ik neem aan dat hij dit ook leest, dus is hij voorbereid. En uiteraard mag hij hier laten weten wat hij ervan denkt Glimlach.
Ik heb thuis ook geen pak en al helemaal geen stropdas (ik deel het gedachtengoed van de vader van Z.K.H.) en heb me door de organisatie laten overtuigen dat ik niet bij de poort geweerd zal worden als ik verschijn in een tenue dat ik pleeg te dragen als ik mijn ville in ga, oftewel gewoon netjes gekleed. De soep wordt dus niet zo heet gegeten.
O ja, ik neem meteen de gelegenheid te baat: iedereen die een Wikipedia-Tshirt of een ander Wikipedia-kledingstuk of -attribuut heeft: het lijkt me leuk om die allemaal mee te nemen voor op een groepsfoto na afloop. Erik Wannee (overleg) 23 nov 2015 20:03 (CET)
Dat kan in de drijvende Chinees Erik Wannee, daar wordt een buffet georganiseerd voor hen die zich hebben opgegeven. Dqfn13 (overleg) 23 nov 2015 20:56 (CET)
Ik kreeg een paar dagen terug een Wikipedia-speldje toegestuurd, met dank aan Frank Meijer. Die neem ik ook mee :-) Wammes Waggel (overleg) 23 nov 2015 20:58 (CET)
Het bescheiden speldje (dat bedoel ik heel positief) zal ik opdoen! Dank je Frank. Het T-shirt dat ik kreeg(!) dit jaar en waar ik heel blij ben past vrees ik niet bij mijn netste jasje.... maar als ik eraan denk neem ik het mee. Elly (overleg) 23 nov 2015 21:15 (CET)
T-shirt heb ik niet, maar het speldje dat ook ik al binnen heb zal ik wel dragen. Dqfn13 (overleg) 23 nov 2015 21:21 (CET)
Nou, veel plezier allemaal en doe Alexander vooral de groeten van me ;) Ik heb niks met dergelijke circussen, zal nooit naar zoiets toegaan, maar hoe dan ook een fijne dag gewenst allemaal! Graaf Statler (overleg) 23 nov 2015 21:48 (CET)
Apropos speldje: ik heb zelf een naamplaatje geknutseld, hoop dat het toepasselijk is. XanonymusX (overleg) 23 nov 2015 23:55 (CET)
'tuurlijk! Wikipedianen zijn echte knutselaars, dus is het haast per definitie toepasselijk. Erik Wannee (overleg) 24 nov 2015 07:34 (CET)

Met het oog op morgen[brontekst bewerken]

Als ik goed geïnformeerd ben, zal vanavond (maandagavond 23 nov.) Lodewijk in Met het Oog op Morgen zijn! Tussen 11 en 12 gekluisterd aan het radiotoestel, dus! --Dick Bos (overleg) 23 nov 2015 20:55 (CET)

En inmiddels hier terug te luisteren vanaf minuut 26. Huskyoog.jpg Husky (overleg) 24 nov 2015 01:27 (CET)
Leuk, ik had het niet beter kunnen doen. RONN (overleg) 24 nov 2015 01:38 (CET)
Uitstekend Lodewijk! Ilonamay (overleg) 24 nov 2015 13:47 (CET)
Goed gedaan hoor! Ciell 24 nov 2015 22:29 (CET)
Wiki loves Lodewijk. 2A02:1810:4D14:8F00:802E:C4AE:69E0:DECE 28 nov 2015 05:52 (CET)

Niet vergeten[brontekst bewerken]

Beste allen, leuk om jullie allemaal te zien morgen. Wellicht ten overvloede, maar toch nog maar even een advies: vergeten jullie vooral niet je toegangskaart en identiteitsbewijs mee te nemen? Anders kom je het Paleis echt niet in. Tot morgen! FrankT (overleg) 24 nov 2015 16:34 (CET)

Mijn handtasje staat al klaar. Knipoog RONN (overleg) 24 nov 2015 17:03 (CET)
Tot morgen! XanonymusX (overleg) 24 nov 2015 17:16 (CET)
Ik heb mijn tas ook al klaar staan voor morgen. Alleen nog wat adressen noteren van panden die ik onderweg misschien nog ga fotograferen en dan ben ik er helemaal klaar voor. Dqfn13 (overleg) 24 nov 2015 17:31 (CET)
Misschien nog een tip, om potentieel gevaarlijke voorwerpen zoals zakmessen thuis te laten, omdat die wellicht anders bij de poort tijdelijk ingenomen worden uit veiligheidsoverweging. We leven in een tijd waarin iedereen erg op veiligheid gericht is... Erik Wannee (overleg) 24 nov 2015 18:02 (CET)

Paraplu en tenue de pluie :-) Wammes Waggel (overleg) 24 nov 2015 20:20 (CET)

Bijeen komen vooraf?[brontekst bewerken]

Locatie: gewoon voor de zekerheid zodat iedereen het gebouw kan vinden ;-)

Is het een idee om vooraf bij de piano af te spreken zodat we als groep naar het Paleis kunnen lopen? Of gaan we allemaal zelfstandig? Ik heb ook nog een lijstje gemaakt met panden die ik ga fotograferen nu ik toch in Amsterdam kom... dus ik ben dan al bij het Paleis, maar ik wil best wel teruglopen naar CS. Dqfn13 (overleg) 25 nov 2015 10:18 (CET)

Ben nu nog in Bethutten bij Zoetermeer. Ga zo weg. Hoop rond 14uur in Adam te zijn. Voel vrij me te bellen op nulzes vierzesvijfvijf tweezevennegenvijf. Na nu geen internet meer want neem tablet niet mee. Wae®thtm©2015 | Als je aan zijn bijdragen op overlegpagina's komt zal hij je bijten 25 nov 2015 10:35 (CET)
Ik verwacht om 14.22 uur op CS aan te komen, lijkt me wel mooi om te verzamelen. Kunnen we alvast kennismaken, er zijn nog genoeg Wikipedianen die ik niet ken. Mbch331 (Overleg) 25 nov 2015 10:38 (CET)
Ik sluit me er graag bij aan; lijkt me gezellig en ik denk dat de meeste mensen (ik ook) met het OV komen. Moeten we wel een uiterste tijd noemen om te vertrekken zodat iedereen er dan ook echt is. 15:00 uur? Erik Wannee (overleg) 25 nov 2015 10:41 (CET)
Wat wordt bedoeld met piano? Elly (overleg) 25 nov 2015 10:43 (CET)
Er staat ergens een piano die vrij bespeeld kan worden door iedereen. Dat is een makkelijke meetingpoint. Mbch331 (Overleg) 25 nov 2015 10:46 (CET)
Oké ik ga die proberen te vinden. Glimlach. Tot vanmiddag in elk geval. Elly (overleg) 25 nov 2015 10:49 (CET)
Ik weet alleen dat die er is, maar ik moet hem ook gaan zoeken. Kom vrijwel nooit in Amsterdam. Mbch331 (Overleg) 25 nov 2015 10:50 (CET)
Ik las hier dat hij in de centrale hal moet staan, dus dat moet niet zo lastig zijn. En als het goed is kunnen we hem horen. Zolang je maar niet aan de Noordkant van het station naar buiten loopt :-) Erik Wannee (overleg) 25 nov 2015 10:57 (CET)
Ik kan wel om half drie al aanwezig zijn, is wel wat vroeg, want de deuren gaan pas om 15:30 open, Waerth. Rond 15:00 lijkt mij beter, dan is er nog altijd een half uur om te lopen. Dqfn13 (overleg) 25 nov 2015 11:33 (CET)
Volgens mijn uitnodiging gaan de deuren om 15:00 uur open. Mbch331 (Overleg) 25 nov 2015 11:37 (CET)
Hmmmm... <kijkt op uitnodiging/> volgens de mijne ook. Volgens mijn herinnering echter niet, gelukkig heeft het papier geen geheugen... Dqfn13 (overleg) 25 nov 2015 11:40 (CET)
Ik heb hiernaast een fotootje geplakt, gewoon om te zorgen dat iedereen de locatie kan vinden. ;-) Romaine (overleg) 25 nov 2015 12:08 (CET)
Whahahahaha. Dqfn13 (overleg) 25 nov 2015 12:09 (CET)

Was een leuke ceremonie[brontekst bewerken]

Vooral de praatjes, en dat was ook leuk met jullie te praten voor en tijdens de receptie. Jammer dat ik na zes uur tegug moest en naar het diner nier kon.Ymblanter (overleg) 25 nov 2015 22:27 (CET)

Sluit ik mij bij aan. Niet alleen leuk, bijzonder indrukwekkend. Wat ik er vooral uitpikte is wat een mooie doelstellingen wij met de Wikipedia/Wikimedia projecten nastreven. Complimenten ook aan Lodewijk Gelauff voor zijn prachtige toespraak! Elly (overleg) 26 nov 2015 10:41 (CET)
Heeft iemand de gewenste artikelen al aangemaakt? Wae®thtm©2015 | Als je aan zijn bijdragen op overlegpagina's komt zal hij je bijten 26 nov 2015 10:59 (CET)
Nog niet. We hebben nog geen artikel over kokosnootsoep. Die andere twee ben ik alweer vergeten. Mbch331 (Overleg) 26 nov 2015 11:04 (CET)
Het vrouwen-onderwerp ging over ophalen (breien). Ik vrees dat zo een artikel meteen op de verbeterlijst gezet zou worden... maar als er voldoende steun is wil ik zo een artikel (dat absoluut bronloos wordt!) wel maken. Elly (overleg) 26 nov 2015 11:20 (CET)
Weet nog iemand wat de eerste was, over een congolese stad?--Ymblanter (overleg) 26 nov 2015 11:46 (CET)
Baraka toch? De naam deed me aan Obama denken. RONN (overleg) 26 nov 2015 11:56 (CET)
Klopt. Het was inderdaad Baraka. Mbch331 (Overleg) 26 nov 2015 12:27 (CET)
Een stad van meer dan 100.000 inwoners, dat weet ik ook nog. Dqfn13 (overleg) 26 nov 2015 13:01 (CET)
Hartelijk dank. Sj hat een stub in het Engelse Wikipedia begonnen, maar dat is op dit moment een lijn, dus er is wat nog ruimte voor mij.--Ymblanter (overleg) 26 nov 2015 14:40 (CET)
Ik realiseer me opeens wie jij bent, Ymblanter. Haha Leuk je gezien te hebben. Ken je deze "ontmoete Wikipedianen" al? (Geldt ook voor meelezers natuurlijk.) RONN (overleg) 26 nov 2015 15:02 (CET)
Voor de liefhebbers: Tshikapa heeft meer dan 587.000 inwoners en Masina > 485.000. (En allebei staan ze niet in NL-Wiki.) Vysotsky (overleg) 26 nov 2015 15:08 (CET)
Ik denk ik weet wie je ben, Ronn. Was leuk je te zien. Nee, dit pagina ken ik niet, ga even lezen.Ymblanter (overleg) 26 nov 2015 15:36 (CET)

Ja, het was superleuk! Hartelijk bedankt WMNL en allen Nederlandse collega's! Ik zal graag weer eens naar Amsterdam komen (maar misschien niet meer met een uitnodiging van de koning). Glimlach XanonymusX (overleg) 27 nov 2015 11:31 (CET)

Elly zou zeker fijn zijn als je een begin kunt maken met het beschrijven! Bronnen moeten we toch wel kunnen vinden? Zeg, een boekje 'hoe brei jij' ofzo? Overigens bleek het in het Engels toch al te bestaan onder een andere naam (zouden we toch bijna weer de naar jou vernoemde wet volgen): en:Pick up stitches (knitting). Effeië T.Sanders 29 nov 2015 22:51 (CET)
Hoi Effe, bedoelde je in je toespraak het ophalen van gevallen steken (zoals bedoelt in het spreekwoord, de beste breister laat wel eens een steekje vallen) of bedoelde je wat in de Engelse wikipedia staat. ...Tja, mijn vraag vereist wel wat breikennis... Ik zal eens wat breiboekjes erbij pakken, die heb ik hier nog wel staan. Help je dan ook ff op de verwijderlijst aub?? Of ben ik nu te pessimistisch of mijn breiboekjes als bron gebruikt mogen worden. :-). Elly (overleg) 2 dec 2015 16:42 (CET)
Ik bedoelde wat er ook op de Engelse Wikipedia staat - maar als allebei artikelwaardig genoeg zijn... why not! Ik vrees dat er een heel scala aan onderwerpen rond handwerken nog mogelijk is. Ik vrees met je dat daar toch minder waarde aan gehecht zal worden dan aan een eerste-divisievoetballer of een onbekende vissoort - wat tekenend is voor het probleem dat een gebrek aan diversiteit veroorzaakt... Effeië T.Sanders 4 dec 2015 21:33 (CET)

Foto's en filmpje[brontekst bewerken]

Wikimeet
Het filmpje!

Benieuwd of de gemaakte foto's nog ergens online te zien zijn, en bij voorkeur natuurlijk onder een CC-licentie! Zag het filmpje al op YouTube, kunnen we dat ook op Commons zetten? Huskyoog.jpg Husky (overleg) 26 nov 2015 11:10 (CET)

Er is al een categorie op Commons voor aangemaakt. We hadden Lodewijk een camera in zijn knoopsgat moeten geven. Knipoog RONN (overleg) 26 nov 2015 11:21 (CET)
We hebben contact met de maker van de film, ze wil hem graag op Commons zetten idd. Komt!
Ik sprak de fotograaf nog die aanwezig was: zijn foto's gaan naar het Praemium Erasmianum, ik kreeg niet duidelijk wat dit betekent voor de rechten, maar Jan-Bart wilde de foto's wel voor ons proberen te krijgen. Ciell 26 nov 2015 11:26 (CET)
Ik schreef net op Facebook over het filmpje: "Leuk om daarin een aantal bekenden te zien, maar ik voelde vooral ook trots over wat we met elkaar neerzetten." Duim omhoog RONN (overleg) 26 nov 2015 11:30 (CET)
De foto's zullen (uiteraard) door Preamium Erasmianum worden vrijgegeven om op Commons te kunnen plaatsen. Dat hebben ze al toegezegd. De fotograaf zou zo snel mogelijk zijn selectie aan hen overdragen. Hopelijk vandaag nog. FrankT (overleg) 26 nov 2015 12:09 (CET)
Ik ben niet helemaal tevreden met de kwaliteit van mijn foto's, maar voor een indruk zijn ze aardig.. Zie Commons. RONN (overleg) 26 nov 2015 12:58 (CET)
Jammer, ik sta niet eens op de foto... Ach ja, ik was er bij, dat is veel belangrijker. Dqfn13 (overleg) 26 nov 2015 13:03 (CET)
Op de groepsfoto toch wel? Ik wil zaterdag wel een foto van je maken hoor. ;) RONN (overleg) 26 nov 2015 13:08 (CET)
Nee Ronn, ik stond rechts, net buiten beeld. Dqfn13 (overleg) 26 nov 2015 13:12 (CET)
~ Geeft Dqfn13 een vergrootglas ~ Gezicht met tong uit de mond RONN (overleg) 26 nov 2015 13:43 (CET)
<geeft toe verkeerd te hebben gekeken/> Dqfn13 (overleg) 26 nov 2015 13:52 (CET)

Twee foto's erbij. Was zelf al weg voor de groepsfoto gemaakt werd. - Wammes Waggel (overleg) 27 nov 2015 10:48 (CET)

Ooooh, mooi. Jij had vast een betere groepsfoto kunnen maken! Volgende keer dan maar. :) RONN (overleg) 27 nov 2015 11:00 (CET)
Vol verwachting klopt ons hart, FrankT. Heb je al wat gehoord over de foto's? RONN (overleg) 2 dec 2015 18:53 (CET)
Als ik het goed begreep wordt de toestemming vandaag geregeld in de OTRS en zal ik ze gaan uploaden. Romaine (overleg) 3 dec 2015 14:07 (CET)
Dat duurde toch iets langer, maar inmiddels heb ik voor de Stichting Praemium Erasmianum de 222 foto's van de uitreiking en de borrel in het koninklijk Paleis op de Dam op Commons geüpload en toegevoegd aan c:Category:Erasmus Prize 2015. Romaine (overleg) 6 dec 2015 14:23 (CET)
Jaja, ik sta ook op de foto, al is het dan min of meer incognito. :P Bedankt Romaine. RONN (overleg) 6 dec 2015 15:34 (CET) PS Wie is eigenlijk de meneer die iedereen een handje gaf?
Anoniem ach file:Erasmusprijs 2015 - paleis - 03.jpg valt best mee Ronn, Taketa (overleg) 6 dec 2015 19:33 (CET)
Haha, die is prachtig, maar die hoort niet bij de 'officiële' foto's van de Stichting. RONN (overleg) 6 dec 2015 19:43 (CET)
Als antwoord op mijn eigen vraag: dat is Hans Veenhuijzen, een van de adjudanten van de koning. RONN (overleg) 6 dec 2015 18:04 (CET)
Als zoethoudertje vast wat foto's van die dag die ik zelf gemaakt heb:
Maar de beste foto's komen nog! Romaine (overleg) 3 dec 2015 14:07 (CET)
PS: Vraagje: Is er iemand toevallig door een sabel geprikt? Romaine (overleg) 3 dec 2015 14:08 (CET)
Zie de categorie Wikimeet in Amsterdam, 25 November 2015 van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
Zie de categorie Erasmus Prize 2015 van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.