Overleg gebruiker:Emiel/Archief 1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit archief begint niet bij het begin van mijn overleg. Er hebben al eerder opschoningen plaatsgevonden die niet zijn gearchiveerd.

Inhoud

luchtvaartmaatschappijen[bewerken]

Hallo Emiel, ik heb wat zojuist door je aangemaakte/aangepaste artikelen/categorieën m.b.t. luchtvaartmaatschappijen nagelopen om de interwiki's (links naar artikel/categorie over zelfde onderwerp in andere taal binnen Wikipedia) aan te brengen en daarbij vielen me 3 dingen op

 1. China Airlines moet volgens mij toch echt een Taiwanese luchtvaartmaatschappij zijn
 2. Indonesia kan ik moeilijk linken met het bijbehorende Engelstalige artikel omdat het mij onduidelijk is of dat en:Indonesia Air Transport, en:Indonesia AirAsia of en:Indonesian Airlines zou moeten zijn
 3. Sommige van de nieuwe artikelen zoals Indonesia zijn wel erg klein, in dat geval is een "{ {beg}}" gewenst om aan te geven dat het eigenlijk een beginnetje is. Mooier zou het natuurlijk zijn als je er net iets meer van maakt (IATA codes, welk vliegveld ze als thuishaven hebben, etc.)

Hoe dan ook, je hebt er al aardig wat werk in zitten en ik hoop dat je nog genoeg zin en tijd hebt om de rest van die lijst ook nog te doen. Groetjes, Robotje 20 dec 2005 12:56 (CET)

ik heb naar die van Indonesia gekeken en hem veranderd in Indonesia Airlines Emiel 20 dec 2005 13:08 (CET)
Wauw, dat is snel. Robotje 20 dec 2005 13:34 (CET)
Toeval, over die IATA-codes nog eve, die lijst in NL is heel onvolledig, maar als je die van Duitsland gebruikt schiet het welop. Dat ga ik niet meer doen nu, het ismooi geweest Emiel 20 dec 2005 13:40 (CET)

Hee Emiel, wat is de toegevoegde waarde van alle luchtvaartmaatschappijen in een sjabloon bovenop de nationale? Ik zou het liefst een indeling per land zien. Mig de Jong 21 dec 2005 13:41 (CET)

Aangezien die nog niet bestaat is dit een goede start. Van hieruit kan je veel beter werken. Uiteindelijk zou je als het verder is het misschien verwijderen. Emiel 21 dec 2005 16:47 (CET)
Natuurlijk. Lijkt me een geode oplossing. Mig de Jong 22 dec 2005 15:57 (CET)

Hongxi[bewerken]

Hoi Emiel,

ik heb op je nieuwe lemma een {wiu2} sjabloon geplakt, dan kun je er rustig een paar dagen aan werken. Als je er mee klaar bent, kun je het er zelf weer afhalen. In alle gevallen als je met een nieuw lemma begonnen bent, kun je dit sjabloon zelf er op plaatsen, werkt lekker rustig! (alleen bots trekken zich er niets van aan) Veel succes hier. groet, --Algont 23 dec 2005 15:22 (CET)

Dankje Emiel 23 dec 2005 17:43 (CET)

Tim Shaw[bewerken]

Hoi Emiel,

Ik zag dat je het sjabloon "nocat" had geplakt toen je het artikel Tim Shaw maakte. Tip: grijp niet te snel naar dat sjabloon, het vinden van een passende categorie is vaak best makkelijk. Zo is er bijvoorbeeld voor iedere sportdiscipline intussen wel een categorie te vinden, vaak met een nationaliteit erbij ook nog. Succes!

Groetjes, Sietske Reageren? 3 jan 2006 13:39 (CET)

OpvolgingCombi[bewerken]

Hallo Emiel, ik zie dat je net het sjabloon OpvolgingCombi hebt aangepast. Nadeel is dat nu op honderden pagina's (zoals onderaan bij Willem Drees) de vakken van elkaar gescheiden worden. Het lijkt me daarom beter om je verandering weer terug te draaien. Groetjes, Robotje 9 jan 2006 11:46 (CET)

ik had het al gemerkt jaEmiel 9 jan 2006 11:46 (CET)
Ach, zoiets kan gebeuren, geen probleem. Ik heb het intussen teruggedraaid. Robotje 9 jan 2006 11:50 (CET)
dankje. Ik had dit namelijk bij een van mezelf gedaan en dat ging heel goed, ik had er alleen niet bij stilgestaan dat dat niet bij elke zou werken.Emiel 9 jan 2006 11:51 (CET)

Sjabloon:Succession box[bewerken]

Wat is het nut van dit (niet werkende) sjabloon bij de koningen van Frankrijk? Er staat nota bene al een sjabloon met de opvolger en voorganger enz. erin. Groet Känsterle 9 jan 2006 11:59 (CET)

Ik had te laat ontdekt dat er al een bestodn en had toen al deze aangemaakt. Ik was hem aan het bewerken waardoor hij het heel even niet deed. Nu doet hij het wel, dus laat ze nou maar staan. Emiel 9 jan 2006 12:07 (CET)

Nee, want er is al een sjabloon dat op al die pagina's staat. Je bent volledig dubbelop bezig, het sjabloon voegt in het geheel niets toe. Wat heeft het voor nut in 2 sjablonen op dezelfde pagina dezelfde informatie te melden>? Het bestaande sjabloon is uitgebreider en op honderden of duizenden pagina's geïmplenteerd. Känsterle 9 jan 2006 12:18 (CET)

maar die staan nog niet op deze pagina's, dus je kan ze overzetten, maar op die pagina's heeft het toch wel zin Emiel 9 jan 2006 13:02 (CET)

Die staan wél op die pagina's. Aan de zijkant staat een duidelijk zichtbaar sjabloon met foto, geboorte- en sterfdatum, opvolger, voorganger enz. En nog los daarvan ís er al een soortgelijk sjabloon, zoals al gezegd is, dus waarom een tweede? Känsterle 9 jan 2006 13:04 (CET)

Eens, liever geen dubbele sjablonen als het niet nodig is. Michiel1972 9 jan 2006 13:06 (CET)

Ok, al waren mijn data preciezer, of is het de bedoeling dat dat jaren blijven? Emiel 9 jan 2006 13:08 (CET)

Het zijn overal jaren, dus ik denk dat het het makkelijkste is dat maar zo te houden. Groet Känsterle 9 jan 2006 13:36 (CET)

Overleg:Bobby Farrell[bewerken]

Hoi Emiel, ik weet niet of je Overleg:Bobby Farrell op je volglijst hebt staan, maar ik heb daar geantwoord op je vraag. Groetjes, Sietske Reageren? 14 jan 2006 13:30 (CET)

AACO[bewerken]

Hoi Emiel, Sjabloon AACO, was nog aan het bedenken of ik het woord alliantie weg ging halen, de organisatie is eigenlijk een alliantie, en AACO is ook bezig met het oprichten van een officiele alliantie onder de naam ARABESK. Het is even een twijfel geval. Gr. mion 23 jan 2006 05:35 (CET)

OK, ik dacht, omdat er alliantie stond, dat hij vergelijkbaar was met de andere 3. Als dat niet is moet ik die sjablonen weer aanpassen. Zeg het maar, wat is het?Emiel 23 jan 2006 05:36 (CET)

Mag ik het zeggen ? Een samenwerkingsverband is in de luchtvaart hetzelfde als een alliantie, dus gewoon doen, bij de vorming van ARABESK of (ARABDESK) kan gewoon de naam gewijzigd worden. Gr. mion 23 jan 2006 05:41 (CET)

Doen we dat.Emiel 23 jan 2006 05:46 (CET)

Strikt genomen mag het sjabloon ARABESK pas bij bekendmaking opgenomen worden. dus met een maand, 2 maanden. Ik zal het woord alliantie uit het sjabloon weghalen. Gr. mion 23 jan 2006 05:49 (CET)

Ik laat het toch staan in de andere sjablonen. Kan je het dan veranderen. Emiel 23 jan 2006 05:57 (CET)

OK mion 23 jan 2006 06:10 (CET)

Ja, dat is met luchtvaartmaatschappijen net zo, sita heeft 600 leden + de maatschappijen die geen lid zijn. gr. mion 28 jan 2006 14:22 (CET)

Heb de links naar4 de andere allianties bij allemaal weggehaald. Er bleken te veel te zijn (ERA,ARA enz. ) Emiel 28 jan 2006 13:16 (CET)

AACO blijft gewoon bestaan, als arabesk aktief wordt komt er een apart sjabloon bij. Net gechecked, ze zijn nog niet online. Gr. mion 21 mrt 2006 00:20 (CET)

Luchtvaartmaatschappijcategorieën[bewerken]

Hoi Emiel!

Goed werk lever je met de luchtvaartmaatschappijen... Ik wil alleen vragen om categorieën met de luchtvaartmaatschappij(en) van een bepaald land ook onder de bedrijvencategorie van dat land te plaatsen, voorbeeld: Categorie:Chileense luchtvaartmaatschappij had ook onder Categorie:Chileens bedrijf moeten staan. Verder is het zo dat als maatschappijen reeds bijvoorbeeld in Categorie:Slowaakse luchtvaartmaatschappij zitten, ze niet meer in Categorie:Luchtvaartmaatschappij en Categorie:Slowaaks bedrijf mogen zitten (anders is het "dubbelop"). Groet, C&T 23 jan 2006 19:49 (CET)

okEmiel 23 jan 2006 20:04 (CET)

En er komt er nog een aan low cost en low fare, moet nog even met john uit Boston overleggen voor het verschil. Gr. mion 24 jan 2006 03:55 (CET)

SUper, worden de luchtvaartmaatschapijen eindelijk wat. Ik probeer wel het :sjabloon:infobox luchtvaartmaatsschappij te promoten, kunne jullie dit ook bij de alllergrootste neerzeetn. Ik heb er ook al een paar gedaan.

Emiel 24 jan 2006 12:51 (CET)

Hoi Emiel

 • low cost en low fare, naast de overeenkomsten is het verschil de status van het bedrijf als omafhankelijk of een dochtermaatschappij van.
 • Kan jij deze 2 categorieen aanmaken onder luchtvaartmaatschappij, of mij uitleggen hoe dat werkt ?

dank mion 28 jan 2006 01:37 (CET)

 • Categorie
  Hoe is de onderverdeling dan? Wat is low cost en welke low fare? Wil je dan dat ze allebei aangemaakt worden? Zal hij dan naast de categorie moeten komen waar ze al in staan, of zouden ze onderverdeeld moeten worden in de categorie waar ze al in staan. Een categorie is heel makkelijk aan te maken, als je bedoelde dat je daar uitleg voor wilde.
 • sjabloon
 • Als we ze hebben aangemaakt zullen we dat dan ook op een of andere manier aanbrengen op het sjabloon luchtvaartmaatschappij? Ik wil sowieso een aantal dingen aanbrengen op het sjabloon luchtvaartmaatschappij, maar weet niet of dat een goed idee is. Zo kunnen we een sterretje zetten bij de luchtvaartmaatschappij die het sjabloon Infobox luchtvaartmaatschappij gebruikt (zie KLM).
 • Code's
 • Verder wilde ik tussen haakjes de IATA code en ICAO code neerzetten. Maar we kunnen ze dus ook apart in een stukje neerzetten, zoiets als bij de opgeheven luchtvaartmaatschappijen. Zeg maar wat je plan is. Verder leek hetme leuk, maar ik weet niet of het kan een project van de luchtvaart(maatschappijen) te maken. Zoiets als bij Harry Potter. Emiel 28 jan 2006 13:14 (CET)

Hoi Emiel,

'Low cost - Low-Fare

 • 1 kijk even bij Low cost en Low fare, het verschil is onafhankelijk of niet, ik denk dat dat zo klopt, laten we even een paar dagen staan,
 • en:List of low-cost airlines idem, maar 18 backlinks en geen onderscheid in low cost en low fare.
 • Code's
 • De code's iata Icao zette ik er wel steeds bij dat er geen verwarring kan komen om welke maatschappij het gaat.

Ik heb gezien dat het maatschappij sjabloon hier en daar wordt overgenomen uit de EN wiki en daar zitten de code's al in. De NL wiki heeft nog geen lookup sjabloon voor de ICAO code's. (zie KLM) sjabloon infobox.

 • Sjabloon
 • 3 sjabloon luchtvaart Sjabloon:Luchtvaartmaatschappij zal ik even beter bekijken. Is wel een goed idee, het wordt wel een enorm sjabloon, in de EN wiki hebben ze hiervoor en:List_of_airlines gebruikt.
 • Sterretje erbij hoeft niet, naar verwachting zullen uiteindelijk alle pagina's zo'n sjabloon hebben, het kan wel tijdelijk op het sjabloon als controle middel om te zien waar wel sjablonen zijn gebruikt.
 • Het schijnt dat uitklapbaar niet verzet kan worden, de titel luchtvaart maatschappij klikt naar het artikel en niet naar de lijst. daar zijn 2 oplossingen voor.
 • 1. Luchtvaartmaatschappij niet doorlinken naar het artikel maar naar de lijst.
 • 2. de titel aanpassen : lange lijst luchtvaartmaatschappijen en een pijl naar rechts naar uitklapbaar.

Ik denk dat 70 % van de lezers de functie uitklapbaar niet vindt.

Lijst van Luchtvaartmaatschappijen

 • list of airlines en:List_of_airlines heeft maar een backlink vanuit 12 artikelen, is dus bijna alleen te vinden via het list overzicht, en het hoofdartikel Airlines, jouw methode van sjabloon heeft een veel betere horizontale linking.
 • Lijst van luchtvaartmaatschappijen , 5 backlinks.
 • Bot
 • Is het een idee om een bot te zoeken die automatisch vanuit het luchtvaartmaatschappijen sjabloon de list bijwerkt en omgekeerd ?
 • 4 categorieen zal ik even beter bekijken.
 • 5 project opzetten a la Potter, geen idee hoe dat werkt zal ik ook later bekijken.

Gr. mion 28 jan 2006 14:31 (CET)

HEel goed, zeg het maar hoe we het gaan aanpakken. Ik weet niet hoe een bot werkt, maar dat zou wel handig zijn. Die pagina van lijst van luchtvaartmaatschappijen werkt idd niet erg efficient. Hoe kan di er maar zo weinig hebben?Emiel 28 jan 2006 15:59 (CET)

Net als bij de DP pagina, mensen zetten het wel enthousiast op de lijst maar vergeten om een backlink te maken. in het EN is er wel een een bot die vanuit de DP pagina backlinks plaatst op de pagina's waarnaar verwezen wordt. Met een beetje aanpassing zou dat ook vanuit een lijst kunnen. De keuze is daarbij wel waar de backlink geplaatst wordt. Bij Lijst is dat in EN onder : Zie ook. - Lijst Luchtvaartmaatschappijen.

morgen verder Gr. mion 28 jan 2006 16:31 (CET)

lijkt me een goed idee zo'n bot. Kap er nu ook mee Emiel 28 jan 2006 17:04 (CET)

Hoi michiel Er is nog discussie over low cost low fare daar komen we wel uit. [[1]]

Het sjabloon, wil jij de inhoud kopieren naar een tekst verstand dat het niet verloren gaat, over 5-6 weken ben ik weer terug, gaan we kijken hoe we de categorieen, lijsten en veel sjablonen kunnen indelen. gr. mion 2 feb 2006 02:38 (CET)

hoi emiel, dank voor het sjabloon, ik heb nog iets [[2]] het sjabloon onderin . Gr. mion 3 feb 2006 19:59 (CET)

fr:Catégorie:Réglementation aéronautique de categorien en het sjabloon afstemmen, mion 3 feb 2006 20:01 (CET) +portaal, lijst en projekt zijn in het sjabloon opgenomen. mion 3 feb 2006 20:04 (CET)

sorry, maar zou je wat meer info kunnen geven over wat ik hier mee moet doen. Mijn frans is ook niet echt goed, dus ik weet niet helemaalwat ik er meej moet. Emiel 4 feb 2006 12:11 (CET)

Zie: Sjabloon:Luchtvaartkunde

ik heb het bekeken, (het is nog niet af). Je bent vrij om erin te editen. [[3]] Gr. mion 6 feb 2006 04:19 (CET)

Luchtvaart is geen openbaar vervoer[bewerken]

Vandaar de revert. Mig de Jong 24 jan 2006 15:09 (CET)

Geduld is een schone zaak, een vraag binnen 5 minuten beantwoorden en dan alsnog zoiets doorvoeren... Kan niet he? Mig de Jong 24 jan 2006 15:10 (CET)
Ja,sorry. Zal het weer verwijderen

Kort[bewerken]

Dag Emiel, veel artikelen die je aanmaakt zijn nog steeds véél te kort, ik heb er weer een paar op de verwijderlijst gezet. Eén regeltje is echt niet voldoende; het is doodsimpel om een paar regels meer te schrijven! Groet Känsterle 26 jan 2006 20:49 (CET)

ok Emiel 27 jan 2006 09:41 (CET)
Ivm hiermee heb ik een vraag in de kroeg gesteld. Artikelen die je nu aan het ameken bent bestaan inhoudelijk uit één zin, dat is geen informatie, niet encyclopedisch! Quichot 4 mrt 2006 22:32 (CET)

Portaal Dagelijks leven[bewerken]

Beste Emiel, je hebt bij het portaal dagelijks leven de link naar 'Ouders van Nu' verwijderd met de mededeling "ben zo vrij geweest deze te verwijderen. Dit is toch geen handige titel". Dat je de link betreffende dat tijdschrift verwijderd hebt is geen probleem. Om de zoveel tijd ruim ik alle links die er al 4 maanden staan op, en 'Ouders van Nu' was op 27 september toegevoegd dus die zou binnenkort toch verwijderd worden. Die opmerking van Känsterle klopt trouwens wel een beetje. De lijst op het portaal is bedoeld om mensen die een nieuw artikel willen beginnen te helpen een onderwerp te geven waarover een artikel ontbreekt. Maar hele korte artikelen daar zijn niet zo wenselijk omdat een gebruiker die op een blauwe link klikt dan teleurgesteld wordt als er maar een 1-regelige zin staan. Laat deze opmerking je er a.j.b. niet van weerhouden om te blijven bijdragen aan Wikipedia. Groetjes, Robotje 27 jan 2006 11:47 (CET)

ok, dat van die handige titel klopte niet, sorry maar wist al wel dat ie er heel lang op stond. Ik wist echter niet dat het een tijdschrift was. Emiel 27 jan 2006 15:02 (CET)

Aantal weken[bewerken]

Beste, ik bewerkte net Banger hart. Leuk als ook historische songs beschreven raken. Echter: leest uw Hitdossier beter. Het totale aantal weken in de Top 40 staat daar, en verderop staat een lijst van Nummer 1- hits waarbij staat hoelang iemand op 1 stond. Het was Robje's eerste nummer 1: Ritme van de regen en Alles wat ademt kwamen 2. Het Joop Zoetemelk-effect? Verrekijkertot overleg bereid 30 jan 2006 18:22 (CET)

Oh sorry, niet goed opgelet neejEmiel 30 jan 2006 18:29 (CET)

Rob was even in de zevende hemel ... Verrekijkertot overleg bereid 30 jan 2006 18:41 (CET)

HAHA Emiel 30 jan 2006 18:42 (CET)

Backup luchtvaartmaatschappij[bewerken]

ABX Air | Adam Air | Adria Airways | Aegean Airlines | Aer Arann | Aero Charter DARTA | Aeroflot | Aerolineas Argentinas | Aer Lingus | Aeroméxico | Aero Airlines | Aerolitoral | Aero Services Executive | Afriqiyah Airways | Aigle Azur | Air Algerie | Air Alps Aviation | Air Arabia | Air Asia | Air Atlantique | Air Berlin | Air Canada | Air China | Air Deccan | Air Dolomiti | Air Europa | Air France | Air Horizons | Air Iceland | Air India Express | Air Nostrum | Air Jamaica | Airlinair | Air Madrid | Air Maxi | Air Mediterranee | Air New Zealand | Air Philippines | Air Saint-Pierre | Air Service Plus | Air Southwest | Air Urga | Air Wales | airBaltic | AirTran Airways | AiRUnion | Alaska Air | Alitalia | Alitalia Express | Al Jazeera Airways | All Nippon Airways | Aloha Airlines | Alpi Eagles | AlsaceExcel | American Airlines | Arkia | ArkeFly | Arkia Israeli Airlines | Asiana Airlines | Asian Spirit | ASTAR Air Cargo | ATA Airlines | ATA - Aerocondor Transportes Aéreos | Atlas Air | Augsburg Airways | Austrian | Austrian Arrows | Avanti Air | Awair | Axis Airways | Binter Canarias | Blue1 | Blue Air | Blue Line | bmibaby | BonairExel | Brit Air | British Airways | Britannia Airways | Business Jet | buzz | Carpatair | Cathay Pacific | CCM Airlines | Cebu Pacific | Centralwings | Champagne Airlines | China Airlines | China Eastern Airlines | China Northwest Airlines | China Southern Airlines | Cimber Air | Citilink | City Airline | CityJet | ClubAir | Coast Air | Contact Air | Continental Airlines | COPA | Corsair | CSA Czech Airlines | Danish Air Transport | Danu Oro Transportas | Darwin Airline | dauair | Dba | Delta Air Lines | Denim Air | DHL Aviation | Eagle Aviation France | Eastern Airways | eayJet | EgyptAir | El Al | Emirates | Etihad Airways | Euroair | Eurojet Airlines | EuroLOT | European Air Express | European Air Transport | Eurowings | EVA Air | Evergreen International Airlines | Evolavia | ExpressJet Airlines | Falcon Air | FedEx Corporation | Finist'air | Finnair | Finncomm Airlines | Flash Airlines | Flightline | Flybaboo | Flybe | FlyLAL | FlyMe FlyNordic | Flywest | Freedom Air | Garuda Indonesia | Germania Express | Germanwings | Go Air | Golden Air | Gulf Air | Hahn Air Lines | Hapag-Lloyd Express | Hawaiian Airlines | Helios Airways | Helvetic Airways | Hemus Air | Hex'Air | HLX.com | Hokkaido International Airlines | Hong Kong Express | Iberia Airlines | Icelandair | Iceland Express | IndiGo | Indonesian Airlines | Interstate Airlines | Iraqi Airways | Japan Airlines | JAT Airways | Jet2.com | Jetairfly | JetBlue Airways | Jetstar Asia Airways | Jet X | Jordan Aviation | Kenya Airways | Kingfisher Airways | KLM | KLM Cityhopper | Kogalymavia Airlines | Korean Air | Kuwait Airways | Lan | Lao Airlines | Lauda Air Italia | Libyan Arab Airlines | Lion Air | LOT | LTU | Lufthansa | Lufthansa CityLine | Luxair | Maersk Air | Magic Blue Airlines | Malaysia Airlines | Malév | Malmö Aviation | Mandarin Airlines | Martinair | Meridiana | Metropolis | Mexicana | Middle East Airlines | Midwest Airlines | MNG Airlines | Montenegro Airlines | Myair | Neo Siam Airways | Niki | Nok Air | North Sea Airways | Northwest Airlines | Norwegian Air Shuttle | Oasis Airways | Ocean Airways | Octavia Airlines | Olympic Airways | Oman Air | One-Two-GO | Onur Air | Palestinian Airlines | Paramount Airways | Pegasus Airlines | PGA - Portugalia Airlines | Philippines | President Airlines | Qantas | Qatar Airways | Quick Airways Holland | Régional | Regional Air Lines | Royal Air Maroc | Rossair Europe | Royal Jordanian | Royal Phnom Penh Airways | Ryanair | SATA Air Açores | Saudi Arabian Airlines | Scandinavian Airlines | Schreiner Airways | Siem Reap Airways | SilkAir | Singapore Airlines | SkyEurope | SkyLink Aviation | Skymark Airlines | Skynet Asia Airways | Skyways Express | Smart Wings | SN Brussels Airlines | South East Asian Airlines | Southwest Airlines | SpiceJet | Star Airlines | Sterling Airlines | Styrian Sprit | Syrian Arab Airlines | Sud Airlines | Sudan Airways | Surinaamse Luchtvaart Maatschappij | Sverige Flyg | Swiss | Swiss International Air Lines | TAROM | Ted | Thai Air | Thai Airways Internationalë | Thomas Cook Airlines Belgium | Tiger Airways | TNT Airways | Trade Air | transavia.com | Trans Mediterranean Airways | Tulip Air | Tunisair | Tuniter | Turkish Airlines | Uni Air | United Airlines | United Parcel Service | US Airways | Valuair | VARIG | Vietnam Airlines | Virgin Atlantic Airways | Virgin Express | VLM Airlines | Volare Airlines | Vueling Airlines | Welcome Air | West Caribbean Airways | Wizz Air | WOW Asia | Yemenia |- | Opgeheven luchtvaartmaatschappij
Air Holland | Air Orient | BEA | Birdy Airlines | BOAC | Braniff International Airways | British Caledonian Airways | CityBird | Constellation Airlines | De Kroonduif | Delta Air Transport | DutchBird | Holland Exel | KNILM | Laker Airways | NLM | Pan American World Airways | People Express | Rotterdam Airlines | Sabena | SAS Snowflake | Sobelair | Swissair | TUI Airlines Belgium | TWA | ValuJet | V Bird | VG Airlines | West Air Sweden | Widerøe’s Flyveselskap |- | Zie ook
IATA airline codes | Sjablonen luchtvaart

o jee[bewerken]

Gaan ze die nu echt verwijderen? Mig de Jong 2 feb 2006 18:36 (CET)

Het ziet er na uit, al kunnen we ons natuurlijk verzetten. Emiel 2 feb 2006 18:38 (CET)
Of je maat een nieuwe aan... {sjabloon luchtvaartmij} ;) Mig de Jong 2 feb 2006 18:40 (CET)
haha, kan ook nog. Het is volgens mij echt onzin dat hij weg moet, zie ook mijn reactie in de lijstEmiel 2 feb 2006 18:45 (CET)

Sjabloon:Luchtvaartkunde2[bewerken]

Beste Emiel, ik heb een tweede vertikale versie gemaakt van het Sjabloon:Luchtvaartkunde waar jij al zo hard aan gewerkt hebt (mooi werk trouwens). De reden hiervoor is dat ik vind dat het sjabloon bij artikels vertikaal moet staan (omdat je bij het klikken op een artikel eerst wil lezen waar het over gaat, en niet eerst een sjabloon wil zien staan). Bij categorieën is jouw horizontale versie dan weer beter. Ik hoop dat je het goed vindt. Riki 6 feb 2006 13:36 (CET)

De vertikale versie is mooi bij plaatsing in lijsten. De horizontale versie is mooi bij plaatsing in artikelen, anders botst het met het infobox sjabloon zoals bij KLM. mion 6 feb 2006 15:17 (CET)

De luchtvaartmaatschappijen die dan dit sjabloon hebben kunnen weer door de bot automatich aan de lijst toegevoegd worden. mion 6 feb 2006 15:34 (CET)

emiel ik heb het stuk uitwerking verplaatss naar Overleg_sjabloon:Luchtvaartkunde. Gr. mion 6 feb 2006 15:42 (CET)

Ik ben het niet met jouw een sdat luchtvaartmaatschappij vervangen moet worden door luchtvaartkunde. Het zijn 2 afzonderlijke sjablonen en zouden allebei gebruikt moeten worden. Misschien zou je het nieuwe sjabloon onder die van luchtvaartmaatschappij kunnen zetten (al in het sjabloon). Emiel 6 feb 2006 16:08 (CET)

Hoi Emiel,

Het sjabloon luchtvaartmaatschappij staat op de verwijderlijst en ik krijg het er niet af, dus het gaat gewoon weg, het enige dat ik kon verzinnen is vervang het dan door het nieuwe sjabloon in de artikelen, dan hoeft dat niet later nog eens overal aangebracht te worden. De tegenstanders van het sjabloon vinden dat het sjabloon luchtvaartmaatschappij een functie doet die ook in Lijst zit, en stellen voor om in de artikelen Zie ook: Lijst luchtvaartmaatschappijen aan te brengen. Door het aanbrengen van het sjabloon Sjabloon:Luchtvaartkunde doe je dat al want in het sjabloon zit de lijst. Gr.mion 6 feb 2006 16:39 (CET) Laat het even weten, jij hebt beide sjablonen gemaakt, zonodig trek ik het botverzoek in. gr mion 6 feb 2006 16:44 (CET)

als je het zo stelt heb je wel gelijk, maar het beste zou zijn dat ze allebij zouden blijven bestaan. Maar als hij weg moet is dit een goed idee. Emiel 6 feb 2006 22:16 (CET)

ok, heb dit Wikipedia:Verzoekpagina voor bots bijgewerkt, maar even zien of dat lukt. gr. mion 7 feb 2006 00:50 (CET)

verzoek is ingetrokken mion 12 feb 2006 03:47 (CET)

Begrip met betrekking tot luchtvaart[bewerken]

Hee Emiel, ik hoop dat je dit nog aan gaat passen, want in de huidige vorm is het een nuwegje. Mig de Jong 7 feb 2006 13:15 (CET)

oh sorry, het zou een categorie moeten zijn. Hij moet verwijderd worden. Emiel 7 feb 2006 13:16 (CET)
Het sjabloon zou ook wel iets kleiner kunnen, anders krijg je de sjablonenhaters onvermijdelijk op je dak. Mig de Jong 7 feb 2006 13:17 (CET)
hij geeft op deze manier precies weer hoe de onderverdeling van de categoriën is. Voor de artikelen hebben we ook dat andere sjabloon. Die loopt btw alweer een hoop achter. Ben in hoog tempo met dit sjabloon bezig. Emiel 7 feb 2006 13:19 (CET)
Probeer het zo compact mogelijk te houden: lijsten ipv lijsten met betrekking to en dat vliegtuig mag ook wel een stuk kleiner. Succes! Mig de Jong 7 feb 2006 13:21 (CET)
heb je gelijk in ja Emiel 7 feb 2006 13:21 (CET)

Categorieën die te maken hebben met Luchtvaart = Categorieën, bijvoorbeeld. Mig de Jong 7 feb 2006 13:23 (CET)

Ski (skiën)[bewerken]

Ga je de info voor dit artikel uit Alpine_ski-uitrusting wegplukken Emiel? Groeten, Dolledre overleg 7 feb 2006 20:29 (CET)

ik had die pagina nog niet gezien, hij zou wel gekopieerd kunnen worden, al gaat dit natuurlijk niet over alle ski's.

luchtvaart / luchtvaartnavigatie[bewerken]

Emiel, ik heb jouw categorie-wijzigingen op radome en radar weer teruggedraaid. Een radome is natuurlijk alleen maar een beschermkap voor een radar, en hij heeft op zichzelf helemaal niks met navigatie te maken. Als je zo redeneert zou je een batterij ook onder die categorie kunnen zetten, want er zijn GPS-ontvangers die op batterijen werken... En een radar wordt voornamelijk gebruikt voor detectie, niet voor navigatie, dus ook daar klopt luchtvaartnavigatie niet als categorie. Groet, Lexw 8 feb 2006 20:50 (CET)

ok, dankjewel. Goed opgeletEmiel 8 feb 2006 20:51 (CET)

Categorie:luchtvaart[bewerken]

Van veel luchtvaart gerelateerde artikelen heb je de categorie gewijzigd. Het is goed dat je er orde in aanbrengt, maar ga zorgvuldiger te werk:

sjabloon luchtvaartmaatschappij[bewerken]

[5] geen idee of je mijn pagina volgt. een update Gr. mion 12 feb 2006 03:10 (CET) + Zie: Ronald [6] (botverzoek vervanging Sjablonen = halted/ingetrokken) Gr. mion 12 feb 2006 03:45 (CET)

Update [[7]] mion 12 feb 2006 14:51 (CET)

expressJet[bewerken]

Is de holding, in het sjabloon GRAAG vervangen door Continental Express. Gr. mion 12 feb 2006 05:07 (CET)

Je kan hem zelf ook veranderen, heb het nu al zelf gedaan, maar ik ben niet de beheerder ervan ofzo. Emiel 12 feb 2006 14:09 (CET)

sjabloon terminologie[bewerken]

hoi emiel, ik ben op zoek naar het sjabloon "wikipedia terminologie" , weet jij waar ik dat kan vinden ? Gr. mion 14 feb 2006 01:36 (CET)

Sjabloon:Wikipedia terminologie Emiel 14 feb 2006 13:09 (CET) Dankjewel. mion 14 feb 2006 13:27 (CET)

Intercom[bewerken]

Hé Emiel, over je opmerking op de verwijderlijst bij intercom: je hebt gelijk, zoveel werk was het niet geweest om het te verbeteren. Ik was op dat moment alleen bezig met het controleren van nieuwe artikelen, en om niet te zeer afgeleid te worden, heb ik het verbeteren even aan iemand anders gelaten. Uiteindelijk komt het dus goed. Groet, «Niels» zeg het eens.. 14 feb 2006 19:19 (CET)

ok, was ook niet echt een opmerking over jouw specifiek, maar over de gebruikers in het algemeen. Emiel 14 feb 2006 19:22 (CET)

werktabelletje[bewerken]

Emiel,
Zie hier Sjabloon:Luchtvaartmaatschappij/temp (voorlopig alleen bestaande luchtvaartmij'en). Er zijn talloze kleine vlaggetjes in omloop als sjabloon in omloop. Voorts kan je de code toevoegen (makkelijk voor mensen die wel een vluchtnummer hebben, maar niet weten welke mij daarbij hoort.

Als e.e.a gecompleteerd is, kan je bekijken om het in a-z pagina's op te splitsen. - mvg RonaldB 15 feb 2006 03:42 (CET)

heel goed, dankjewel. Moet nog ff bekijken wat ik hier precies van ga maken. Emiel 15 feb 2006 08:25 (CET)

Britney Spears albums[bewerken]

Hallo Emiel,
Mag ik vragen waarom je achter de namen van albums van Britney Spears "(Britney Spears)" toevoegt? Want het niet zo dat er verwarring kan ontstaan doordat een andere album hetzelfde naam heeft. Mocht dat ooit het geval zijn, zou dat handig kunnen zijn, tot die tijd denk ik niet dat iemand zijn/haar albums "Greatest Hits: My Prerogative" ofzo noemt. -- Mgv JustLuigi 16 feb 2006 0:57

het is veel makkelijker in de categorieen. Als alle album's de artiest er tussen haakjes bij hebben staan, zoals al bij een hoop artiesten gedaan is, zijn de cat's een hoop duidelijker. Emiel 19 feb 2006 12:42 (CET)

Sjabloon:Luchtvaartmaatschappij[bewerken]

Wat moet er met dit sjabloon gebeuren, het staat al enige tijd op de verwijderlijst, is het niet beter om het te verwerken in de lijst van luchtvaartmaatschappijen? Sεrvιεи | Overleg » 22 feb 2006 18:20 (CET)

gewoon behouden. Van de verwijderlijst af en behouden. Mig de Jong 22 feb 2006 18:27 (CET)
Vind ik ook Emiel 22 feb 2006 20:23 (CET)

Archief[bewerken]

Ik bemoei me weer eens met zaken waar ik niets mee te maken heb, maar ik vroeg me toch af waarom je je vraag bij dolfy in het archief hebt geplaatst?

Ik dacht dat dat de nieuwste was, maar ik zal er nog eens naar kijken, bedankt voor de opmerking! Emiel 24 feb 2006 16:05 (CET)

Air Canada[bewerken]

Beste Emiel,

Ik heb in het artikel Air Canada de infobox licht aangepast. Wellicht dat je wat zaken bij "hubs" en "moederbedrijf" over het hoofd hebt gezien bij het knippen en plakken. Want het lijkt me niet aannemelijk dat de main hub van Air Canada het vliegveld Franz-Joseph Strauβ is! Ook het moederbedrijf heb ik aangepast (naar ACE Aviuation Holdings) omdat ik niks kan vinden vann een overname van Air Canada door Lufthansa.

Met vriendelijke groet, Bramvr 25 feb 2006 11:58 (CET)

Dank je. Het zal waarschijnlijk komen door het kopieren van lufthansa. Emiel 26 feb 2006 17:31 (CET)

Upgraden[bewerken]

Prima, Emiel, dat je artikelen die een wiu hebben gekregen probeert te redden door ze te upgraden, maar kijk voortaan even goed na wat je toevoegt, want er staan veel onnodige taalfouten in! Succes en groet We El 27 feb 2006 12:18 (CET)

Ok, zal het voortaan maar naar Word overplaatsen om te controleren. Emiel 28 feb 2006 17:55 (CET)

Sjabloon Luchtvaartmaatschappij (2)[bewerken]

Dag Emiel,
Zoals je weet is er het nodige te doen (geweest) over dit sjabloon. Toen ik destijds met de betreffende verwijdersessie bezig was, heb ik het voorlopig het voordeel van de twijfel gegeven. Tevens heb ik toen een suggestie gedaan ter verbetering en de hele lijst als voorbereiding met mijn editor al wat voorbewerkt (zie [8]).

Johjak informeerde recent op mijn OP wat de stand van zaken is (zie [9]). Hij voert ook een valide technisch argument aan als bezwaar tegen de huidige opzet. Door aanpassing zoals ik gesuggereerd heb, zou dat bezwaar m.i. weggenomen worden. Kunnen we afspreken dat jij hier toch op redelijk korte termijn nog wat aan doet? Als je nog wat hulp wilt hebben waarbij ik je met mijn trukendoos kan ondersteunen, laat het dan s.v.p. even weten. - mvg RonaldB 28 feb 2006 18:08 (CET)

Het klopt dat ik er de laatste tijd niet echt veel meer aan heb gedaan. Dit kwam ook doordat het vrij lastig was om de code's te vinden omdat daar geen Nederlandse lijsten nog van bestaan. Ik zal er zo weer eens naar kijken. Emiel 28 feb 2006 18:13 (CET)
bestaat er eigenlijk een lijst van vlaggen van de landen? Het is erg lastig om de juiste namen van de vlaggen te vinden. Emiel 3 mrt 2006 16:57 (CET)

Eind van deze week zal ik even meekijken, gr. mion 21 mrt 2006 00:23 (CET)

Aan het sjabloon zijn intussen een hoop aanpassingen geweest. Kunnen die daar misschien in worden doorgevoerd. Emiel 21 mrt 2006 08:23 (CET)

Categorieen[bewerken]

Emiel, mag ik je een tip geven? Je bent op wikipedia nogal overijverig bezig met het categoriseren van allerlei onderwerpen uit de luchtvaart. Mijn tip: doe het wat rustiger aan. Maak niet voor elk onderwerp zijn eigen kleine categorietje aan, want dat werkt niet verhelderend. Integendeel, zo kan niemand meer iets vinden, omdat alles in een subcategorie van een subcategorie van een subcategorie van een categorie staat. Eigenlijk zou de categorie Luchtvaart hooguit in een paar subcategorieen verdeeld moeten zijn, die dan elk weer geen enkele subcategorie hebben. Dát is wél overzichtelijk... Overigens bestaat hier ook een help- c.q. adviespagina over, alleen kan ik zo gauw even niet vinden. Maar kijk eens even ergens in het gebruikersportaal bij pagina's over categorieen, daar kun je vast wel vinden wat ik bedoel. Groet, Lexw 4 mrt 2006 22:31 (CET)

ik heb bijna altijd gewoon de Engelse cat's aangehouden omdat die goed in elkaar zitten. Verder zijn er nog veel meer luchtvaartmaatschappijen die door dit systeem maar in een cat gezet hoeven te worden om via veel cat's gevonden te worden. Emiel 4 mrt 2006 22:43 (CET)
De engelse wikipedia is veel groter dan de nederlandse. Als je die categorie-indeling 1:1 zou kopieren zou je mogelijk zelfs categorien krijgen waar (nog) geen enkel artikel in zit. Dus dat is geen argument. En bovendien: wij zijn geen slaafje van de engelse wikipedia. Wat daar goed is of goed gevonden wordt, hoeft dat hier niet ook te zijn. Dus hou je a.u.b. een beetje in. Lexw 4 mrt 2006 22:47 (CET)
Ik ben nu bezig de opgeheven luchtvaartmaatschappijen de landencat's daarvan te schrappen en ze alleen nog maar onder te verdelen in werelddeel, zou ik ze dan wel in de cat's van landen zetten? Emiel 5 mrt 2006 00:19 (CET)
Zie mijn eigen overlegpagina (waar die vraag ook stond). Lexw 7 mrt 2006 12:36 (CET)


Hint: de categorie:gebouw bij vliegveld is er bij uitstek één die weg kan. Hij bevat maar drie artikelen, en ik zie er zo gauw geen meer bij komen ook. Die artikelen kun je wel in een andere (hogere) categorie onderbengen. Hoe hoger hoe beter, wat mij betreft. Gewoon onder categorie:luchtvaart lijkt mij een prima plek. Lexw 7 mrt 2006 12:36 (CET)

hmm weet niet, misschien zou je dat op de overlegpagina moeten plaatsen. Emiel 8 mrt 2006 17:57 (CET)

Haast?[bewerken]

Waarom neem je niet iets meer tijd per artikel, ipv zoveel mogelijk artikelen met nauwelijks info neer te zetten. Hou het encyclopedisch aub... Quichot 4 mrt 2006 22:40 (CET)

Ik zal mijn best doen Emiel 4 mrt 2006 22:43 (CET)
Breid dan dat artikel over AirTran Airways maar eens flink uit. Als je het dan toch kopieert van de engelse wikipedia, doe het dan goed. Lexw 4 mrt 2006 22:57 (CET)
ben er ook nog mee bezig, maar het sjabloon doet het niet helemaal dus ben er naar aan het kijken. Emiel 4 mrt 2006 22:57 (CET)
Oke. Veel succes ermee dan. Lexw 4 mrt 2006 22:58 (CET)

Montenegro Airlines[bewerken]

Weet je zeker dat Montenegro Airlines de Servische en Montenegrijnse maatschappij is? JAT is de Joegoslavische (lees Servische), en MA is mijns inziens weinig Servisch. Ze vliegen wel op Nis en Belgrado. Edo de Roo

Onder alle andere wikipedia's worden die onder een cat gedaan, omdat het een land is. Als je het anders wil kan je het best onderverdelen. Emiel 5 mrt 2006 00:04 (CET)
OK, ik las de cat anders dan bedoeld was. Dan is het goed zo, tot 23 mei, dan is er een afscheidingsreferendum (hmmm... zal nog wel wat langer goed zijn dus '-) Edo de Roo

I've Been Expecting You (Robbie Williams)[bewerken]

Hoi Emiel, ik kwam bij het controleren van nieuwe artikelen je artikel I've Been Expecting You (Robbie Williams) tegen. Zou je het nog wat kunnen uitbereiden, met wat meer info over het album, de geschiedenis van de nummers en reacties op het album uit de media bijvoorbeeld? Het is nu nog wat "mager". Groetjes, Sietske Reageren? 8 mrt 2006 15:52 (CET)

Cebu Pacific[bewerken]

Bedankt, voor het beginnetje over Cebu Pacific. Ik ben altijd blij als mensen iets schrijven mbt de Filipijnen. Ik las hierboven nogal wat aan kritiek in verband met korte artikelen. Ik ben het daar niet helemaal mee eens. Ik heb altijd nog liever een kort artikel dan helemaal geen. Overigens zijn er in de Filipijnen nog veel meer vliegtuigmaatschappijen, dus als je erg veel tijd over hebt ;) Groeten, Magalhães 9 mrt 2006 15:19 (CET)

ik maak veel maatschappijen aan dus daar zal ik nog wel een paar van aanmaken. Emiel 9 mrt 2006 15:21 (CET)

Austronesische sjablonen[bewerken]

Hoi Emiel! Ik weet niet of je wijzigingen aan de dialectsjablonen van het Kodisch en het Endenees gewenst zijn: De sjablonen passen in een project, waarbij alle gelijkaardige sjablonen met opzet minder overdadig zijn dan sjablonen die taalfamilies omvatten. C&T 10 mrt 2006 21:07 (CET)

Ik merkte het al en heb daardoor al het meeste ongedaan gemaakt. Verder nog bedankt voor het terugdraaien naar dialect ipv taal. Emiel 10 mrt 2006 21:08 (CET)
Oké. C&T 10 mrt 2006 21:11 (CET)

Luchtvaart in 1919[bewerken]

Valt er per maand wat te vertellen over de luchtvaart in 1919? En in alle jaren daarna? Kan dit soort informatie niet beter vermeld worden op de jaarpagina's? Groet, Ad 19 mrt 2006 18:49 (CET)

Op de Engelse en de Franse is dit zelfs al gebeurd dat er iedere maand wel iets verteld kan worden. Verder kan een enkele maand wel leeg blijven. Al staat het natuurlijk nog wel een beetje in de kinderschoenen is dit wel een makkelijke manier om iets op te zoeken of toe te voegen Emiel 19 mrt 2006 18:55 (CET)

Sjabloon:Luchtvaart in jaar[bewerken]

Even over de plaatsing van dit sjabloon: het lijkt mij beter om dit onderaan de pagina te plaatsen of om dit smaller te maken en dan rechtsboven (als een infobox). Whizz 19 mrt 2006 19:22 (CET)

Ik probeerde hem smaller rechtsboven te maken, maar het wilde niet lukken. Kan jij dat doen. Anders ga ik wel weer door met proberen Emiel 19 mrt 2006 19:23 (CET)


Schiphol[bewerken]

Emiel ik zag je de sttichtingsdatum wijzigen van 17 mei 1920 naar 1916 en vraag me af of dat wel juist is. Weliswaar werd in 1916 een militair vliegveld opgericht op de plaats waar later de luchthaven Schiphol ontstond, maar kun je die zaken werkelijk samentrekken? Zie ook Vliegveld voor het verschil tussen een vliegveld en een luchthaven. Muijz 20 mrt 2006 17:35 (CET)

Je hebt gelijk, ik zat al te twijfelen. Het moet idd 1920 zijn gezien de naam luchthaven Schiphol. Zal het veranderen. Emiel 20 mrt 2006 21:26 (CET)

Hoi Gebruikersboxgebruiker[bewerken]

Nieuw vector vlaggetje
Friese oranjekoek, Yammie!

Omdat er veel vlaggetjes dubbel in de database staan, ben ik bezig om vlaggetjes met een lagere of slechte kwaliteit te vervangen door vlaggetjes met een hogere kwaliteit. In de praktijk komt het eropneer dat afbeeldingen (in dit geval dus de vlaggetjes) op vectorbasis, betere resultaten geven dan afbeeldingen op bitmapbasis (Zoals je hiernaast kunt zien). Vandaar dat ik je wil vragen toestemming te verlenen om de provincievlaggetjes die je op je gebruikerspagina gebruikt te vervangen door de vectorvlaggetjes, zoals die ook gebruikt worden op Wikipedia:Gebruikersboxen#Provincies. Je mag ze natuurlijk ook zelf even vervangen... Groetjes, GeeKaa <>< 29 mrt 2006 12:42 (CEST)

OK, zal het wel ff doen Emiel 29 mrt 2006 16:50 (CEST)

Toon bewerking ter controle[bewerken]

Dag Emiel,

Wellicht kun je bvb. in het artikel Luchtvaart de knop "Toon bewerking ter controle" gebruiken ipv telkens "Pagina opslaan". Op die manier kun je je wijzigingen zien, zonder dat er telkens een nieuwe versie wordt opgeslagen. Dit belast de servers wat minder en laat een duidelijker overzicht toe (zie in de geschiedenis van het artikel).

Met vriendelijke groeten, Edelhart 3 apr 2006 08:53 (CEST)

Ja sorry, dit was wel een beetje extreem, maar op deze manier kon ik het sneller zien door telkens bij het kopje op bewerk te drukken. Zal het niet meer doen. Emiel 3 apr 2006 08:54 (CEST)
Maakt niet uit hoor, was gewoon de recente artikelen vluchtig aan het overlopen, heb mijn standaardzinnetje gebruikt. Ik heb ondertussen ook je waardevolle bijdragen gezien - gewoon doorgaan zo! mvg, Edelhart 3 apr 2006 08:57 (CEST)

Links staat een boxje met "Bijdragen gebruiker"[bewerken]

Zo dus. ;-) Torero 4 apr 2006 19:47 (CEST)

Dankje Emiel 4 apr 2006 19:48 (CEST)

Afbeelding Bloedbad van München[bewerken]

Bij mijn weten staat er op die afbeelding op de en:wiki een fairuse tag en mag hij dus helaas niet gebruikt worden op de nl:wiki en zeker niet onder het publiek domein. Zou je hier nog even naar willen kijken ? Bedankt, FvS | Overleg 4 apr 2006 22:44 (CEST)

Weet nooit wat in te vullen en vul dan vaak maar dit in. Als het niet mag zal ik hem maar verwijderen. Emiel 5 apr 2006 16:53 (CEST)
Hij is inmiddels al door iemand anders op de verwijderlijst gezet. Fair use is niet toegestaan, dus ondanks dat een afbeelding op de engelse wiki staat hoeft dat niet te betekenen dat die ook hier gebruikt mag worden. FvS | Overleg 5 apr 2006 17:16 (CEST)
Lastig hoor.Emiel 5 apr 2006 17:20 (CEST)
Ja is ook heel lastig, en als het aan mij ligt wordt fair use zo snel mogelijk wel geaccepteerd, maar ja zolang dat niet het geval is zullen we er weinig aan kunnen veranderen. FvS | Overleg 5 apr 2006 17:37 (CEST)

Portaal:Luchtvaart[bewerken]

dag, hoeveel tijd zou het me kosten om je hiermee te helpen? Aleichem 6 apr 2006 11:26 (CEST)

De dagen moeten worden bijgehouden (kan altijd vertalen uit het Engels). Het nieuws moet worden bijgehouden (de Duitse en http://aviation-safety.net/index.php

). De uitgelicht moet iedere week vernieuwd worden. Verder moet er ook soms even gekeken worden naar nieuwe artikelen en te verbeteren. Het sjabloon Sjabloon:Portaal Luchtvaart moet nog onder een aantal artikelen komen. Behalve van de dagen en maanden heeft de rest natuurlijk geen dead-line en tijdsdruk. Kijk er zelf ook zo nu en dan naar. Heb tot nog toe voor iedere dag die sinds het begin is geweest 1 belangrijk stukje aangemaakt. Het uitgelicht en de dag in de luchtvaart worden ieder jaar herhaald, waardoor na 52 uitgelicht en 366 dagen die in ieder geval herhaald kunnen worden. Je kan verder ook nog werken aan de opmaak. Hoewel hij op dit moment (volgens mij) best goed is. De cat's moeten eens in de zoveel tijd ook eens worden bekeken, maar dat is niet zo veel moeite. Dit zijn de dingen die je kan doen. Het is dus niet dat je dit zou moeten doen. Ik heb er zo nu en dan ook meer zin in dan anders en doe verder nog een aantal andere dingen. Emiel 6 apr 2006 15:55 (CEST)

[10] optimist ;-) . zit je trouwens wel eens op irc, kunnen we kletsen. groet Aleichem 7 apr 2006 22:06 (CEST)
HAHA, ach het valt toch wel meej. Er zijn portalen die het erg dringend nodig hebben, maar met z'n tweeen is dit sjabloon best te doen. Neej, maak daar geen gebruik van sorry. Heb verder ook niet echt zin om het IRC te gebruiken.

sjablonen[bewerken]

dag, ik heb Sjabloon:Luchtvaart 8 en 9 april aangemaakt, groet Aleichem 6 apr 2006 17:31 (CEST) ok, bedankt. Emiel 6 apr 2006 22:13 (CEST)

Gelders volkslied[bewerken]

Er is niet echt 1 volkslied er zijn twee volsliederen, dit is alleen erg raar als titel (Gelderland staat dikgedrukt omdat "Gelderland kent twee volksliederen" dikgedrukt niet echt goed past), als je het verder zelf wilt verbeter allez votre corridor :-) Sεrvιεи | Overleg » 7 apr 2006 21:56 (CEST)

Wist niet cker wat ik er mee moest, maar als jij dit het beste vind. Dan kan het best blijven staan.Emiel 7 apr 2006 22:05 (CEST)

Bedankt voor je hulp[bewerken]

Zo ziet het er al weer een stuk netter uit, de onderverdeling moet ook nog helemaal nagekeken worden, maar de hoofdcategorie is nu weer netjes. FvS | Overleg 8 apr 2006 09:11 (CEST)

Wijziging[bewerken]

Sjabloon:Luchtvaart In het nieuwsEmiel 8 apr 2006 08:46 (CEST)

maar nu staat het 2x op het portaal? moet de toestand van gisteren op schiphol er niet op ? groet Aleichem 8 apr 2006 09:25 (CEST)
Sorry, gister geen nieuws gekeken. Maar vul maar aan hoor. Voel je vrij. Hoezo staat hij er nu btw 2 keer op?Emiel 8 apr 2006 10:29 (CEST)
Op het portaal : bij 8 april in de luchtvaart en daaronder als bovenste bij in het nieuws Aleichem 8 apr 2006 10:53 (CEST)
Oh zo, ja dat is vandaag dan wel ja. Maar de ene komt over een jaar terug en de andere staat er tot er iets nieuws gebeurt. Voor die ene dag zouden we het best op allebei kunnen houden, toch?Emiel 8 apr 2006 10:59 (CEST)

Bedankt voor je stem![bewerken]

Bedankt voor het stemmen op Portaal:Roemenië in het stemlokaal!

Ik hoop dat Portaal:Roemenië dankzij jou stem Portaal van de week wordt!


Mvg, Al 8 apr 2006 16:16 (CEST)

Interwiki Laudermarke[bewerken]

Moi Emiel, ik zag dat je een interwiki naar het Engels hebt aangebracht bij het artikel Laudermarke. Deze linkt echter naar een nog te schrijven artikel, dat lijkt mij niet de bedoeling. Peter boelens 10 apr 2006 08:34 (CEST)

Gisteren bestond die pagina nog, of ik moet gek worden. Vreemd. Emiel 10 apr 2006 08:35 (CEST)

DJ Mattie[bewerken]

Hoi Emiel. Ik wilde net een weg sjabloon op dit artikel plaatsen, aangezien het een onbekende artiest betreft en de auteur DJ Mattie himself is. Kun je uitleggen waarom jij dat niet gedaan hebt? Groeten, .Koen Reageer 11 apr 2006 19:49 (CEST)

ik wist niet of het een bekende artiest was en ging daar maar van uit. Ik had niet gezien dat het door DJ Mattie zelf geschreven was, want dan had ik dat sjabloon er wel boven gezet. Hij mag weg Emiel 11 apr 2006 19:51 (CEST)
OK, ik nomineer hem. .Koen Reageer 11 apr 2006 19:52 (CEST)

Standaard portalen[bewerken]

Zie dit Groet, Al 13 apr 2006 15:38 (CEST)

Codes[bewerken]

Bedankt voor je opmerking Emiel, had niet door dat je de codes had verwijderd, aangezien ik bezig ben met alle artikels van de TUIfly maatschappijen aan te passen in EN zowel als NL, dacht ik steeds dat ik ze vergeten was en nam ook telkens de lay-out over van andere maatschappijen. Maar binnen afzienbare tijd zijn de artikels aangepast hoor.Ben nog volop aan het leren hoe deze site werkt Funki FunkiFunkiFunki

succes, btw antwoorden doe je gewoon op je eigen pagina, de gebruiker die er iets heeft geplaatst heeft gedrukt op "volg deze pagina" en zal het vanzelf zien als je iets geantwoorde hebt, verder staat bovenaan altijd de oudste. Is iets voor de volgende keer:D.Emiel 16 apr 2006 18:26 (CEST)

Pagani Automobili[bewerken]

Je kunt het daar vinden ;) (net aangemaakt, check maar ff voor fouten enzo) Buttonfreak 19 apr 2006 11:14 (CEST)

Iets anders: Wellicht zijn de nieuw aangemerkte automerken als Abadal, de verschillende Ajax-en en de twee AAA's ook interessant te noemen. Wil je dat als ik een automerk toevoeg, dat ik deze ook toevoeg bij Portaal auto? Buttonfreak 19 apr 2006 18:43 (CEST)
Rechts in portaal:auto staat een blokje nieuwe artikelen. Je kan daar alle nieuwe artikelen bij zetten. Ieder artikel, hoe onbenullig maakt niet uit, kan daar worden neergezet. Er zullen vanzelf dan mensen het artikel wat verbeteren. Emiel 19 apr 2006 18:46 (CEST)
Kortom, je bent het met me eens dat als ik een automerk toevoeg dat dat daar gemeld kan (moet?) worden?! Buttonfreak 19 apr 2006 18:49 (CEST)
Alles wat in een categorie van auto komt moet daarin vermeld worden.Emiel 19 apr 2006 18:51 (CEST)

Vandalisme en plagiaat bestrijden[bewerken]

Hoi Emiel,

Een semi-persoonlijk oproepje aan jou om te vragen of je het leuk vindt om mee te helpen met het bestrijden van vandalisme. Ik heb namelijk het gevoel dat bij veel relatief nieuwe wikipedianen een beetje "koud-water-vrees" is, omdat ze bang zijn dat het moeilijk of vervelend is om mee te helpen met het nalopen van anonieme wijzigingen. Schroom echter vooral niet om het te proberen! Het nalopen van artikelen op vandalisme (onjuiste informatie toevoegen of pagina's vernielen) en plagiaat (geplaatste teksten die letterlijk op een andere website te vinden zijn) verbreedt je kennis en houdt de kwaliteit van wikipedia op peil.

Kom je er niet goed uit hoe het werkt, vraag het me dan gerust!

Groetjes, Sietske Reageren? / Heb je vandaag al vandalisme bestreden? 19 apr 2006 11:15 (CEST)


Ps.: Mocht je nou allang weten hoe vandalismebestrijding werkt, en verbaasd zijn dat ik je dit berichtje stuur, dan kun je dit berichtje met een zelfvoldane glimlach terzijde leggen

Bedankt voor je berichtje. Ik heb het helaas op dit moment erg druk met de net opgezette portalen van mij. Ik zal er eens aan werken als ik het iets minder druk heb. Emiel 19 apr 2006 18:07 (CEST)
Heel graag! Succes met de portalen. Groetjes, Sietske Reageren? / Heb je vandaag al vandalisme bestreden? 20 apr 2006 11:44 (CEST)

Bedankt voor je stem[bewerken]

Het portaal luchtvaart is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan hier, een portaal aanmelden kan hier. Erwin85 21 apr 2006 17:01 (CEST)

Gefeli met je portaal! Heb helaas niet meer kunnen stemmen (had al 3 x gestemd). Groet, Al 21 apr 2006 21:55 (CEST)
Dankje Emiel 21 apr 2006 22:11 (CEST)

PvdW: Bedankt voor je stem.[bewerken]

Het portaal Zuidoost-Europa is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan hier, een portaal aanmelden kan hier. Erwin85 28 apr 2006 18:57 (CEST)

Bedankt voor je stem op Portaal:Zuidoost-Europa! Groet, Al 28 apr 2006 19:23 (CEST)

Afbeeldingwegnominatie[bewerken]

Ter informatie[bewerken]

Beste Emiel,

Bedankt voor het uploaden van afbeeldingen naar Wikipedia. Een medegebruiker heeft echter één of meer door u geuploade afbeeldingen genomineerd voor verwijdering.

Op de lijst met te verwijderen afbeeldingen staan alle afbeeldingen met de reden voor het verwijderverzoek. Over twee weken wordt de afbeelding verwijderd, tenzij nieuwe informatie wordt toegevoegd die wijst op een toegestane licentie. Voeg nieuwe informatie alstublieft toe bij de afbeelding zelf, en schrijf een korte toelichting op de genoemde lijst.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst?".

Voor alle duidelijkheid, bij iedere afbeelding moet:

 • De bron en maker vermeld worden (bijvoorbeeld een webadres, naam of boek).
 • Een geldige licentie aangegeven worden of de voorwaarden waaronder de maker de afbeelding heeft vrijgegeven. Siebrand (overleg) 2 mei 2006 22:06 (CEST)
bedankt voor de waarschuwing Emiel 2 mei 2006 22:41 (CEST)

PvdW: Stem(men) verlopen[bewerken]

Beste Emiel,
Voor het Portaal van de week heb je bijna een maand geleden een of meerdere stemmen uitgebracht, deze zijn a.s. vrijdag niet meer geldig. Als je wilt dat deze wel meetellen, zul je even opnieuw moeten stemmen in het PvdW Stemlokaal.
Groeten, Erwin85 7 mei 2006 15:17 (CEST).

Portaal:Auto[bewerken]

Beste Emiel,
Ik bekeek net Portaal:Auto en "Dit alles maakt de auto één van de boeiendste, al dan niet hét boeiendste, product ooit gemaakt." viel me in negatieve zin op wegens de subjectiviteit. Kun je die misschien veranderen of weghalen?
Groeten, Erwin85 7 mei 2006 15:44 (CEST).

Een portaal hoeft toch niet objectief te zijn?Emiel 7 mei 2006 21:36 (CEST)
Daarbij is het gewoon waar. Het is een van de boeindste dingen. Het heeft het leven in de 20e eeuw en daarmee de 21e eeuw verandert. Denk aan architectuur, kunst, infrastructuur, cultuur, patriotisme en nog veel meer zaken. Zaken welke de trein of vliegtuig in mindere mate hebben beïnvloedt. Buttonfreak 7 mei 2006 22:16 (CEST)
Eens met Emiel en Buttonfreak. C&T 9 mei 2006 17:48 (CEST)

Vis: Lom[bewerken]

Hé Emiel,

Hoe maak jij van die mooie tabellen aan de rechterkant van een pagina?? Hartstikke mooi, leuk zeg. Ik bedoel dus de pagina over die vis die Lom heet

Tasja 11 mei 2006 02:49 (CEST)

  • Ik heb er alleen een andere afbeelding ingeplaatst, eentje van Wikicommons. Die andere scheen niet rechtenvrij te zijn.

Tasja 11 mei 2006 02:54 (CEST)

Het is een sjabloon van de taxobox. Dit kan je makkelijk krijgen door een ander dier wat in dezelfde soort zit op bewerk te klikken en dan het sjabloon te kopiëren. Je hoeft dan alleen de naam te veranderen. Emiel 11 mei 2006 09:34 (CEST)

Portaal:Europa[bewerken]

Hee! Ik zag dat je je hebt aangemeld om mee te werken aan Portaal:Europa. Ik zou dit portaal binnenkort willen opzetten. Omdat we ook Portalen Noord-Europa, Zuidoost-Europa en Oost-Europa (in de toekomst nog meer) hebben denk ik dat Portaal:Europa niet veel langer zal worden dan de Engelse: en:Portal:Europe. Dus zonder uitgelicht, afbeelding van de week enzovoort. Mee-eens? Al 12 mei 2006 16:32 (CEST) P.S. Is het goed om dit portaal op te zetten met "box-begin" en "box-eind"? Lekker simpel (en mooi ook nog!).

Dit was precies de opzet die ik voor ogen had. Geen fratsen, maar meer doorverwijsportaal. Emiel 12 mei 2006 17:19 (CEST)
Ik wilde hem eigenlijk meteen opzetten, maar gaan we gebruik maken van Sjabloon:Portaal 2 of gaan we hem eigenhandig invullen? Emiel 12 mei 2006 17:40 (CEST)
Ik dacht aan zoiets: [11]. Al 12 mei 2006 21:10 (CEST)
Top Emiel 12 mei 2006 21:10 (CEST)
Ok. Ik maak wel een pagina vrij: Gebruiker:Al/Portaal:Europa Al 12 mei 2006 21:11 (CEST)
Welke kleur moeten de boxen? Al 12 mei 2006 21:12 (CEST)
Laten we maar weer een originele kleur doen. Misschien afwisselend geel en blauw (vlag van de EU) of misschien iets anders origineels. Emiel 12 mei 2006 21:14 (CEST)
Blauw heb ik al voor Portaal:Andorra (en lichtblauw voor Portaal:Noord-Europa). Maar we kunnen blauw doen met gele letters! ;) Al 12 mei 2006 21:18 (CEST)

Of andersom Al 12 mei 2006 21:18 (CEST)

Dan zouden we zelfs sterren kunnen zetten om de titel. Of iets anders creatiefs Emiel 12 mei 2006 21:44 (CEST)
Kan. Maar ik zou er niet te veel van maken want er is ook een Portaal:Europese Unie en niet alle landen in Europa zijn lidstaten van de EU. Al 12 mei 2006 21:48 (CEST)
Dit portaal zal gaan over het continent. Al 12 mei 2006 21:49 (CEST)
Ok, heb je een punt. Emiel 12 mei 2006 21:52 (CEST)

Portaal Auto[bewerken]

Beste Emiel,
Het Portaal:auto is het nieuwe portaal van de week. Echter voor aankomende week is er nog geen Merk uitgelicht aangemaakt. Zou je dit misschien willen doen? Zie Portaal:Auto/Merk_uitgelicht/20.
Groeten, Erwin85 12 mei 2006 17:24 (CEST).
PS Ik heb ditzelfde bericht ook op de overlegpagina van Cars en travel geplaatst.

Die wordt gemaakt. Emiel 12 mei 2006 17:26 (CEST)
Dank je voor de moeite Emiel, mijn volglijst primeert helaas. C&T 13 mei 2006 00:48 (CEST)

PvdW: Bedankt voor je stem.[bewerken]

Beste Emiel,
Bedankt voor je stem. Het portaal Auto is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het PvdW stemlokaal en een portaal aanmelden kan op de PvdW pagina.
Groeten, Erwin85 12 mei 2006 17:30 (CEST).

PvdW: Stem(men) verlopen[bewerken]

Beste Emiel,
Voor het Portaal van de week heb je bijna een maand geleden een of meerdere stemmen uitgebracht, deze zijn volgende week vrijdag niet meer geldig. Als je wilt dat deze wel meetellen, zul je even opnieuw moeten stemmen in het PvdW Stemlokaal.
Groeten, Erwin85 12 mei 2006 17:45 (CEST).
PS Dit is de laatste nieuwe opmerking voor vandaag, denk ik..

Jij hebt het ook maar druk met het portaal van de week. Emiel 12 mei 2006 17:57 (CEST)

Portaal:Europa[bewerken]

Zie Overleg portaal:Europa Al 13 mei 2006 17:29 (CEST)

Zal ik proberen een symbooltje of iets dergelijks te maken om naast de titel te zetten (zoals jouw idee met die sterretjes)? Al 14 mei 2006 18:32 (CEST)
Goed genoeg?

Afbeelding:P europe blue.jpg

Al 14 mei 2006 18:55 (CEST)

Zoiets zal ie worden 25px
Resultaat: Portaal:Europa Al 14 mei 2006 18:59 (CEST)
Heel mooi. Emiel 14 mei 2006 20:47 (CEST)
Zie overleg portaal:Europa, zal ik beginnen met de drie boxen (ipv Geografie?). En wat lijkt jou beter: een eigen "Etalage" (etalageartikelen dr'in zetten) of "Artikel van de maand"? Al 14 mei 2006 21:12 (CEST)

Heb je box-begin2 verwijderd? :(. Ik had m net nodig. Ik wilde m gebruiken voor box "Artikel van de maand". Al 15 mei 2006 17:17 (CEST)

Vind je m goed? Ik moet Portaal:Europa/Subpagina alleen nog afmaken. Al 15 mei 2006 18:57 (CEST)

Erg goed, had hem idd verwijderd. Emiel 15 mei 2006 21:27 (CEST)
Weet jij hoe we box "Artikel van de maand" weer goed kunnen krijgen? De titel komt namelijk op de tweede regel, terwijl het tussen "overzicht" "afbeelding" en "bewerk" hoort te staan. Al 15 mei 2006 21:59 (CEST)
Ik heb het daar expres neergezet met de code <br/> , omdat het elkaar anders overlapt.
Op mijn comp zie ik ze niet overlappen. :S Al 15 mei 2006 22:33 (CEST)
Op mijn pc staan overleg en bewerk door de titel heen. Emiel 15 mei 2006 22:34 (CEST)
Heb je tekengrootte op "normaal" staan? Al 15 mei 2006 22:36 (CEST)
Ik heb tekstgrootte in Firefox op normaal staan. Al zie ik dingen wel vaker groter dan anderen, want dat was bij Portaal:Auto ook al het geval met de plaatjes die ik en C&T anders zagen. Emiel 15 mei 2006 22:37 (CEST)

Lol, nu ben jij de mafkees: Zie Portaal:Europa/Artikel uitgelicht 07 t/m 10 Al 16 mei 2006 21:41 (CEST)

haha, ja inderdaad. Heb het alweer verzet. Emiel 16 mei 2006 21:43 (CEST)
Mijn pc doet weer heel erg raar: kan weer (sommige) plaatjes met de grootte 120px niet meer zien. Daarom heb ik, als je t niet erg vindt, sommige in 121px veranderd. Al 16 mei 2006 21:47 (CEST)
Geen probleem Emiel 16 mei 2006 21:48 (CEST)
Wat denk je? Zie Portaal:Europa/Stad uitgelicht, onderaan. Al 17 mei 2006 15:29 (CEST)

<DynamicPageList>[bewerken]

Ik heb zojuist je vraag gelezen in de kroeg en daar ook beantwoord. HenkvD 19 mei 2006 16:48 (CEST)

Ik zag je toevallig net antwoorden en heb daar al weer er op geantwoord. Emiel 19 mei 2006 16:49 (CEST)

Esperanto[bewerken]

Nu een moeilijke. Zal ik Esperanto erbij zetten??? Al 21 mei 2006 14:15 (CEST)

pff, doe maar niet. Is meer een wereldtaal. Emiel 21 mei 2006 14:16 (CEST)

Landen & Volken[bewerken]

Gekopieerd vanaf Overleg:Hoofdpagina Zou het niet een idee zijn om een icoon te maken voor Portaal:Landen & Volken, er zijn al zoveel subportalen daarvan dat hij wel op de hoofdpagina zou mogen. Emiel 14 mei 2006 17:46 (CEST)

Is al een keer gevraagd. Voel je vrij en ga je gang ;). Als je wil help ik je ermee. Al 21 mei 2006 23:03 (CEST)
We hebben een Europa icoon, die we kunnen gebruiken totdat iemand met een betere komt. Al 23 mei 2006 16:19 (CEST)


P europe.png

Inderdaad, goed idee. Ik ben helaas niet zo goed in iconen,waardoor me dat nooit zou lukken. Heeft de Engelse site btw niet een icoon? Emiel 23 mei 2006 16:23 (CEST)
Volgensmij niet. Ik zal nog een keer kijken. Al 23 mei 2006 16:36 (CEST) PS. Heb alle oneven stad uitgelichten aangemaakt. Ik zal de laatste tijd ook minder bezig zijn met Portaal:Europa (Heb nog veel te doen: Noord- Oost en Zuidoost-EU).

Hier:

Van de Duitse hoofdpagina: P countries-lightblue.png&

Zou eigenlijk nog iets van volken bij moeten, zo lijkt hij enorm op die van geografie (al vraag ik me af of dat portaal sowieso niet te veel overlap met landen en volken heeft). Emiel 23 mei 2006 17:23 (CEST)
Het liefst zou ik ook iets met volken erbij hebben... maar wat? Al 23 mei 2006 19:36 (CEST)
tsja, de aarde vanaf de noordpool en dan een aantal mensen hand in hand eromheen. Allemaal andere afkomst. Emiel 23 mei 2006 19:39 (CEST)
Mij lukt dat niet. Al 23 mei 2006 19:41 (CEST)
Ik weet niet wat allemaal mogelijk is. Ik kan er sowieso niets van. Emiel 23 mei 2006 19:42 (CEST)

Wacht. Ik zal het toch proberen. Al 23 mei 2006 19:43 (CEST)

okej is goed, ik zit pas een dag op wikipedia en ik weet niet zo goed hoe alles moet snappie. ik zal er aan denken. groetjes Thomas janssen 24 mei 2006 19:01 (CEST)

PvdW: Bedankt voor je stem[bewerken]

Beste Emiel,
Bedankt voor je stem. Het portaal Thracië is het nieuwe portaal van de week. Stemmen voor het volgende portaal van de week kan in het PvdW stemlokaal en een portaal aanmelden kan op de PvdW pagina.
Groeten, Erwin85 26 mei 2006 18:02 (CEST).

Nordstan[bewerken]

Beste Emiel, Nordstan betekent alleen maar (de) Noord-stad, en dat kan dus in zeer vele Zweedse plaatsen, en ik denk ook noorse en deense voorkomen. De "normale" spelling zou weleenswaar nordstaden moeten zijn, maar stan is zo algemeen dat iedere Zweed dat begrijpt... daarom had ik een doorverwijspagina gemaakt... maar Nordstan (Göteborg) is voor mensen die het Zweeds beheersen echt een stuk logischer... ik zal daarom ook de naam van het artikel weer terugveranderen... ik hoop dat als je hier bezwaar tegen mocht hebben mij even een berichtje stuurt? met dank, LordDamorcro

Oh ok. Verder moet hier volgens mij wel Gotenburg gehanteerd worden, al ken ik de stad eigenlijk alleen maar als Göteborg. Emiel 30 mei 2006 17:33 (CEST)

Schots[bewerken]

Beste Emiel, de taal die in Schotland wordt gesproken, heet in het Nederlands Schots. De benaming zal ter plekke Scots zijn, daar wil ik niets op afdingen. Hier op Wikipedia-NL hanteren we natuurlijk het Nederlands en dus zal de benaming van het lemma van die taal Schots moeten zijn. Vergelijk b.v. de taal die in Friesland gesproken wordt. In Friesland heet die taal Frysk en in Nederland heet die taal Fries. Het betreffende lemma heet daarom ook Fries (taal) en natuurlijk niet Frysk. Ik stel daarom voor de titel van de pagina Scots te veranderen in Schots (taal) en de pagina van de Europese Unie vervolgens dienovereenkomstig aan te passen. Wat vind je ervan? Met groet,--Willem Huberts 1 jun 2006 14:47 (CEST)

Dat lijkt me een goed idee. Omdat de naam van het artikel Scots was, had ik die maar gehanteerd, omdat ik er dan vanuit ging dat dan ook de juiste naam zou zijn. Ik zal hem wel terugdraaien en de artikelnaam veranderen. Emiel 1 jun 2006 14:49 (CEST)

Okee, bedankt. Met groet,--Willem Huberts 1 jun 2006 14:51 (CEST)

Al zie ik nu in de inter-wiki's dat alle buitenlandse pagina's ook scots aanhouden, terwijl de vertaling van Schots me toch Scottish lijkt en niet Scots. Het lijkt me het beste als we eerst even aan iemand anders vragen, omdat ik er niet meer zo zeker van ben. Emiel 1 jun 2006 14:54 (CEST)

Ik zal de vraag op de overlegpagina zetten, dan zien we wel wie reageert. Met groet,--Willem Huberts 1 jun 2006 14:58 (CEST)

Dat lijkt me het beste ja. Emiel 1 jun 2006 15:04 (CEST)

PvdW: Kandidaat Europa[bewerken]

Beste Emiel,
Op de kandidatenlijst van het portaal van de week heb je Europa inclusief een subportaal geplaatst. Echter ik vraag me af wat daar de bedoeling van is. Er kan namelijk maar één portaal het portaal van de week worden. Kun je dit toelichten?
Groeten, Erwin85 2 jun 2006 19:23 (CEST).
PS Ik heb dit bericht ook op de overlegpagina van Al geplaatst.

Het is geen subportaal, maar een subpagina. Al heeft die er volgens mij bijgezet, zodat die niet over het hoofd gezien zou worden. Het draait uiteindelijk om het Portaal:Europa zelf. Emiel 2 jun 2006 19:26 (CEST)
Oké, bedankt. Erwin85 2 jun 2006 19:36 (CEST)