Portaal:In het nieuws/Sport/2007/augustus

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

31 augustus[brontekst bewerken]

30 augustus[brontekst bewerken]

29 augustus[brontekst bewerken]

28 augustus[brontekst bewerken]

27 augustus[brontekst bewerken]

26 augustus[brontekst bewerken]

25 augustus[brontekst bewerken]

24 augustus[brontekst bewerken]

23 augustus[brontekst bewerken]

22 augustus[brontekst bewerken]

21 augustus[brontekst bewerken]

20 augustus[brontekst bewerken]

19 augustus[brontekst bewerken]

18 augustus[brontekst bewerken]

17 augustus[brontekst bewerken]

16 augustus[brontekst bewerken]

15 augustus[brontekst bewerken]

14 augustus[brontekst bewerken]

  • Badminton - Judith Meulendijks bereikt de tweede ronde van de wereldkampioenschappen. Zij verslaat de nummer 19 van de wereldranglijst, de Zuid-Koreaanse Hye Youn Hwang, met 21-10 en 21-12. Eerder plaatste ook Dicky Palyama zich al voor de tweede ronde.
  • Atletiek - De Marokkaanse afvaardiging naar de WK moet het in Osaka doen zonder één van haar sterren. Adil Kaouch, de nummer twee op de 1500 m van twee jaar terug in Helsinki, is geschorst na een positieve dopingtest. Internationale media melden, dat de 28-jarige atleet in juli na wedstrijden in Rome positief testte op een nog onbekend verboden middel. Kaouch verbeterde met de winst bij het Golden Gala zijn persoonlijk record tot 3.30,77 en was een maand eerder ook op de mijl al sneller dan ooit bij de Bislett Games. Kaouch is een bijzonder ervaren atleet: hij werd in 1999 en 2001 al elfde bij de WK en was ook in 2004 finalist bij de Olympische Spelen (9e). Vorig jaar werd Kaouch zowel tweede bij de Afrikaanse kampioenschappen als derde bij de WK cross.

13 augustus[brontekst bewerken]

12 augustus[brontekst bewerken]

  • Motorsport - De Nederlander Daniël Willemsen wordt in Letland wereldkampioen zijspancross. Voor de man uit Lochem is het de zesde wereldtitel, een record, voor zijn Zwitserse bakkenist Reto Grütter de eerste.
  • Voetbal - Leek het gisteren nog of een transfer van Wesley Sneijder naar Real Madrid afgeketst was, vandaag gaat de Spaanse landskampioen toch akkoord met de vraagprijs van Ajax, 27 miljoen euro. Sneijder zal een contract bij Madrid tekenen voor vijf seizoenen. Hij is na Ruud van Nistelrooy de duurste Nederlandse voetballer die aan een buitenlandse voetbalclub is verkocht.
  • Wielersport - Marianne Vos wint ook de laatste wedstrijd van de Topcompetitie, in Gulpen. Van de vijf wedstrijden won de regerend wereldkampioene er vier.

11 augustus[brontekst bewerken]

  • Atletiek - Tijdens de vijfde Track-Meeting in Utrecht test Bram Som zich op de 400 m als voorbereiding op zijn 800 m volgende week in Breda. Hij krijgt veel tegenstand van de Israëliër Yuri Shapsay, die hem op de streep klopt: 47,72 om 47,77. Overigens is Som zeer tevreden over dit resultaat en zeker ook over de tegenstand die hij kreeg, zo meldt de organisatie. Ter vergelijking: het persoonlijke record van Som staat sinds 2003 op 46,87.
  • Atletiek – De Duitse polsstokhoogspringer Björn Otto levert op vrijdag bij wedstrijden in Leverkusen een van de beste jaarprestaties af met een sprong over 5,90 m, een persoonlijk record. Het plaatst hem gelijk in een favorietenrol voor het WK in Osaka over enkele weken. En op de Universiade in het Thaise Bangkok wint de Kazachse meerkampster Olga Rypakova het verspringen met een goede sprong van 6,85 m.

10 augustus[brontekst bewerken]

9 augustus[brontekst bewerken]

8 augustus[brontekst bewerken]

7 augustus[brontekst bewerken]

6 augustus[brontekst bewerken]

5 augustus[brontekst bewerken]

3 augustus[brontekst bewerken]

1 augustus[brontekst bewerken]