Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140206

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Als u hier nieuw bent, of hier terechtkwam op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt niettemin uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering, en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator het artikel, besluit om het artikel te behouden of te verwijderen. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie.

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Slechts bij uitzondering wordt een terugplaatsingsverzoek gehonoreerd, zie: Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 06/02; te verwijderen vanaf 20/02[bewerken]

Toegevoegd 06/02: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Phantom Planet - weg - NE - geen indicatie van E-waarde The Banner Overleg 6 feb 2014 00:06 (CET)
 • Raraimaboomloper beschrijft de vogel Roraimaboomloper (Roraimia adusta) maar dit artikel bestaat al. PieterJanR (overleg) 6 feb 2014 08:31 (CET)
 • Evy Van Cleemputte - cv - )°///< (overleg) 6 feb 2014 09:37 (CET)
 • Wereldkampioenschappen schaatsen sprint 2016 - ne - Glazen bol, gaat plaats, datum en editie... meer is er niet over bekend. Dqfn13 (overleg) 6 feb 2014 11:15 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Vanzelfsprekend NE. Malinka1 (overleg) 6 feb 2014 22:27 (CET)
 • Europees kampioenschap voetbal onder 17 - 2016 - ne / glazen bol - Kwalificatierondes moeten nog plaats gaan vinden, nu is alleen het gastland bekend en een zeer algemeen praatje over dat 18-jarigen ook nog mee mogen doen. Dqfn13 (overleg) 6 feb 2014 11:22 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Ook hier, weg ermee. Puur NE Malinka1 (overleg) 6 feb 2014 22:27 (CET)
 • Pro Republica - ne - sterk OO en zelfpromo van marginale organisatie, die eigen oorsprong met veel uitgevonden tradities probeert te herleiden naar de 17e eeuw, in mindere mate ook POV ("het evidente wanbeleid van koning Willem III"). Tom Meijer gaf op de OP aan het lemma wel te willen herschrijven als men meent dat het huidige niet voldoet. Nederlandse Leeuw (overleg) 6 feb 2014 11:24 (CET)
  • Voor Voor verwijderen hoop blabla maar weinig concrete feiten. geen onafhankelijke en betrouwbare bronnen om de E-waarde aan te duiden. The Banner Overleg 6 feb 2014 13:13 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Dit is een pamflet, vol nobele doelen en een hoop pseudohistorische quatsch. Een prima tekst voor de eigen website, maar een encyclopedisch artikel is het niet. Kleuske (overleg) 6 feb 2014 15:08 (CET)
  • Opmerking Opmerking Artikel heeft kort na start in 2010 al eens op verwijderlijst gestaan, maar is toen behouden. Ben benieuwd met wat voor motivatie, m.i. is het sindsdien niet veel verbeterd. Nederlandse Leeuw (overleg) 6 feb 2014 18:52 (CET)
 • Europees kampioenschap handbal vrouwen 2016 - ne - Valt niks over te vertellen anders dan twee kandidaat gastlanden, kwalificatierondes moeten nog plaats vinden. Kandidaat organiserende landen zijn bekend: Zweden en Turkije, maar Zweden is als organiserend land al geplaatst... Verder staat er niks in de tekst! Dqfn13 (overleg) 6 feb 2014 11:26 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Ook hier weg met deze glazen bol. Malinka1 (overleg) 6 feb 2014 22:30 (CET)
 • Da vinci robot - weg (c+p, titel) - )°///< (overleg) 6 feb 2014 11:32 (CET)
  • Kopie van Da Vinci-prostatectomie, dus verwijderd. Wat is trouwens c+p? Woody|(?) 6 feb 2014 14:26 (CET)
   • c+p = copy + paste - )°///< (overleg) 6 feb 2014 14:57 (CET)
    • Ah, dan had u dus zelf de conclusie al getrokken dat het een kopie betreft. Kan dus nuweg. Woody|(?) 6 feb 2014 15:01 (CET)
 • PSA band -weg- Een essay aangaande het oprichten van een PSA-band. Fred (overleg) 6 feb 2014 14:25 (CET)
 • UnitedConsumers - (zelf)promotie - KroySquare.jpgDirkVE overleg 6 feb 2014 14:53 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Het woord "korting" komt me net een keer teveel voor om dit als neutraal te kunnen zien. Hier wordt de waar regelrecht aangeprezen. Kleuske (overleg) 6 feb 2014 15:15 (CET)
  • Voor Voor verwijderen - zag 'm gisteren al voorbij komen en zag ook dat er veel ge-edit werd. Blijkt helaas niet verbeterd te zijn. Veel borstklopperij, onzinnige details (60e tankstation, who cares?). Nietanoniem (overleg) 7 feb 2014 11:31 (CET)
 • Circulair inkopen - Wiu/Reclame - Marketing blaat met vele "voordelen". Onafhankelijke bronnen? Kleuske (overleg) 6 feb 2014 16:07 (CET)

Toegevoegd 06/02: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Salima Belhaj - wiu en wellicht NE: lokaal politica, en dan mag er toch wel wat meer gekeken worden naar de politieke verdiensten en relevantie. Nu staat er eigenlijk alleen vermeld dat ze sinds 2008 raadslid is in Rotterdam en bij de aanstaande verkiezingen lijsttrekker zal zijn. Lokale lijsttrekkers zijn niet automatisch encyclopedisch. GeeJee (overleg) 6 feb 2014 16:33 (CET)
  • Lijsttrekkers van grote steden en de grote landelijke partijen zijn in het verleden E geworden. Ik denk aan Pim Fortuyn. Maar nu heeft deze dame nog geen landelijke bekendheid. Misschien op het moment dat zij wethouder wordt. Dus het is goed om dit artikel in de koelkast te zetten in een prive archief, maar te verwijderen uit de live versie van nl.wikipedia.org Carsrac (overleg) 6 feb 2014 19:03 (CET)
   • Voor zo ver ik kan zien is het artikel over Pim Fortuyn aangemaakt na zijn dood... The Banner Overleg 19 feb 2014 02:13 (CET)
  • Voor Voor verwijderen effectief bronloos (de enige gegeven bron is dood) en de overige externe links zijn ook dood of een zoekplaatje. Geen enkele indicatie van E-waarde. The Banner Overleg 6 feb 2014 23:02 (CET)
   • Dode links gefixt.
  • Tegen Tegen verwijderen Ik ga mee in de bovenstaande kritiek. Echter, ze had tijdens de 2e kamerverkiezingen meer voorkeursstemmen dan 4 anderen die hoger op de kandidatenlijst voor de 2e kamerverkiezingen. Politiek leider van een partij van grote gemeente zoals Rotterdam, is toch wel E voor de ruim 600.000 inwoners van de stad. Ik zie dat we tegenwoordig ook populaire Youtubers opnemen onder het mom 'we zijn niet gebonden aan het papier'. Dan lijkt mij deze vermelding van Salima Belhaj best gerechtvaardigd. Ik heb alvast een paar kleine verbetering gemaakt. Timelezz (overleg) 7 feb 2014 00:06 (CET)
   • Een paar duizend voorkeursstemmen is niet erg veel en zegt toch helemaal niets over de relevantie? GeeJee (overleg) 8 feb 2014 11:06 (CET)
  • Voor Voor verwijderen nog NE en in verkiezingstijd is zo'n lemma alleen al een vorm van promo. - Agora (overleg) 7 feb 2014 11:27 (CET)
 • Nieuw-Rechts - NE/wiu/weg - Bronloos betoog vol platitudes, open deuren en niet onderbouwde beweringen. Kleuske (overleg) 6 feb 2014 16:43 (CET)
  • Opmerking Opmerking - is deze niet al eerder, al dan niet onder exact dezelfde naam, verwijderd? Paul Brussel (overleg) 7 feb 2014 00:16 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen - Het artikel geeft over het algemeen een goed beeld over het -bovendien intrigerende- onderwerp, dus het zou me zonde lijken het te verwijderen. Heb inmiddels al verschillende bronnen toegevoegd, en ik probeer de rest ook te onderbouwen! Grtz, Zwijger13 (overleg) 7 feb 2014 15:32 (CET)
  • Toch een belangrijk begrip. Queeste (overleg) 19 feb 2014 19:02 (CET)
 • Laurent meese - weg - Soort van CV, geen onafhankelijke bronnen. YoshiDaSilva (overleg) 6 feb 2014 17:30 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen desbetreffende artikel werd aangepast, met toevoeging van geverifieerde externe bronnen, categorie Belg. Bibliothecarissen. Bluebirdm (overleg) 8 feb 2014 10:11 (CET)
  • Voor Voor verwijderen mis de encyclopedische relevantie van de man in het lemma. - Agora (overleg) 19 feb 2014 13:06 (CET)
 • Thomas Cook Airlines Scandinavia dit artikel is te mager (WB). Het is wel E. En ik hoop WIU. Carsrac (overleg) 6 feb 2014 18:55 (CET)
  • Het is de bedoeling bij een beoordelingsnominatie niet alleen het artikel op deze lijst te zetten, maar ook een nominatiesjabloon op het artikel te plakken. Ik heb dat nu alsnog gedaan. Woody|(?) 6 feb 2014 19:55 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen aardig bijgewerkt. - Agora (overleg) 19 feb 2014 13:06 (CET)
 • De Monroe Republiek - Waar gaat dit over? Post-blackout Amerika, wat is dat? Mbch331 (Overleg) 6 feb 2014 19:31 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Het blijkt te maken te hebben met een Amerikaanse TV-serie die beschreven wordt in het artikel Revolution (televisieserie). Met nul bronnen en sterke afwijking van het verhaal zoals verteld in en:Revolution (TV series) mag het wat mij betreft gewoon als WP:OO de prullenbak in. The Banner Overleg 6 feb 2014 21:51 (CET)
  • Bovendien erg slordig geschreven, zelfs de titel bevat een spelfout (een onjuiste spatie om precies te zijn). Gollem (overleg) 6 feb 2014 22:29 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Slecht artikel, geen bronnen, onduidelijke inhoud. Kennyannydenny (overleg) 6 feb 2014 23:15 (CET)
 • Chase (computerspel) - wiu - Er moet hier heel veel opgeknapt worden. Mbch331 (Overleg) 6 feb 2014 19:34 (CET)
  • Klinkt wel relevant, zal vandaag nog even kijken of ik er iets van kan maken. Sjoerd de Bruin (overleg) 7 feb 2014 11:29 (CET)
   • Oké, er kan beter een artikel over Ralph Baer worden geschreven. Het spel is niet belangrijk genoeg voor zijn eigen lemma. Geen nuttige informatie over te vinden. Sjoerd de Bruin (overleg) 7 feb 2014 20:51 (CET)
 • Nxxx -NE- Een boer die een sterke behoefte aan een relatie meent te hebben. Fred (overleg) 6 feb 2014 20:16 (CET)
  • Pure onzin. Verwijderd wegens privacyschending. Trijnsteloverleg 6 feb 2014 20:17 (CET)
 • Activiteit (proces) - wiu - wollig, knullig, nauwelijks inhoud, geen bronnen, origineel onderzoek Timelezz (overleg) 6 feb 2014 21:54 (CET)
 • Historie van AL-Ahwaz - ne / wiu - Geen encyclopedisch artikel over de historie van een voormalig land, maar een opiniërend stuk of het begin van een scriptie compleet met een conclusie die nog ingevuld moet worden. Waarom er zoveel infoboxen herhaald moeten worden is ook een raadsel. Dqfn13 (overleg) 6 feb 2014 22:11 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Een artikel dat vooral (in dit geval: anti-Iraanse) propagandistische waarde heeft en dientengevolge niet in Wiki thuishoort, doch veeleer in een pamflet. Fred (overleg) 6 feb 2014 22:15 (CET)
  • Hallo. Dit artikel is waarschijnlijk anoniem aangemaakt door Qasem, die deze pagina al eerder vandaag aanmaakte (maar toen was het een nog grotere tekstdump en thans is gepoogd er opmaak aan toe te voegen) en die dezelfde tekst ook op andere pagina's dumpte, inclusief de eigen OP. Het gaat inderdaad waarschijnlijk om een actieplatform, dat mogelijk te maken heeft met dit en dit. - ErikvanB (overleg) 6 feb 2014 23:14 (CET)
   • O ja, het IP-adres is nl. ErikvanB (overleg) 6 feb 2014 23:16 (CET)
    • Nou zeg, die club wil vast nóg meer oorlog in de regio. Fred (overleg) 6 feb 2014 23:21 (CET)
     • Nou ja, zolang het maar voor een goed doel is. ;-) ErikvanB (overleg) 7 feb 2014 03:48 (CET)
      • Voor Voor verwijderen grove propaganda en historisch onhoudbare beweringen. --Joostik (overleg) 7 feb 2014 09:47 (CET)
       • We zullen een rechtszaak aangespannen tegen u tijdens de paar dagen, omdat u heeft We werden ervan beschuldigd om oorlog te voeren. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Qasem (overleg · bijdragen)
        • Bij deze, succes dan. Kulter20 (overleg) 8 feb 2014 02:32 (CET)
         • Dit kan beter direct weg. Propaganda eerste klas. Natuur12 (overleg) 9 feb 2014 12:40 (CET)

Toegevoegd 06/02: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Superfoods - wiu - onopgemaakte tekst zonder onafhankelijke betrouwbare bronnen. Tevens niet helemaal encyclopedisch beschreven, deels reclame en met linkspam in de lopende tekst. Nederduivel 6 feb 2014 22:17 (CET)
  • Direct verwijderen. Superfoods is voedsel waarvan 'men zegt' dat ze gezond zijn; er wordt arbitrair dingen ondergeschoven, terwijl broccoli er bijvoorbeeld niets voor onder doet. Het heeft geen wetenschappelijke betekenis, en er bestaat geen eenduidige definitie. Inderdaad, het is een marketingterm om te zeggen 'dit is heel gezond'. Dit hoort niet thuis op Wikipedia. Timelezz (overleg) 6 feb 2014 23:12 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Eens met Timelezz, dit is gewoon een platte reclame voor vermeende -doch nimmer aangetoonde- kwaliteiten van duur voedsel. Het woord "Superfoods" is helemaal niet in zwang in onze taal, doch een -eveneens- platvloerse- marketingterm. Weg ermee! Fred (overleg) 6 feb 2014 23:17 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Ik ben ook voor direct verwijderen. NE onderwerp, met een slecht artikel met slechte inhoud en opmaak. Kennyannydenny (overleg) 6 feb 2014 23:19 (CET)
  • Voor Voor verwijderen mag ook wel nuweg. Zou hebben - leuk, bronnen, wetenschappelijke onderzoeken of marketingpraat om hoge prijzen te rechtvaardigen - wij van wc-eend.... Nietanoniem (overleg) 7 feb 2014 11:33 (CET)
 • BCSWomen - Ew? - netwerkclub met een actieve mailinglist en bijeenkomsten? Ik mis een stuk encyclopedische relevantie in het lemma. - Agora (overleg) 6 feb 2014 22:33 (CET)
 • Aron Elstak - Ew? - twijfel aan de relevantie en tevens zelfpromotie. - Agora (overleg) 6 feb 2014 22:37 (CET)
 • Peter te Nuyl - wiu - wiki-opmaak, neutraliteit - Agora (overleg) 6 feb 2014 22:39 (CET)
  • Voor Voor verwijderen Een niet-neutraal CV waarin de eigen toko niet ontbreekt. Fred (overleg) 6 feb 2014 23:19 (CET)
  • Dit artikel is aangrijpend aangepast. Het was mijn eerste wiki-poging ooit. Dank voor de opbouwende suggesties. Verdere opmerkingen zijn welkom. --Spes62 (overleg) 10 feb 2014 11:07 (CET)
   • Zijn de links onder 'Externe links' bedoeld als bronvermelding? Zo ja, zou u die dan apart kunnen zetten, onder een kopje 'Bronnen' of in een {{appendix}}-sjabloon? Zo nee, dan kunnen de laatste drie links weg, omdat we het aantal externe links tot een minimum proberen te beperken (een verwijzing naar zijn persoonlijke website volstaat dan). Er staan verder nog wat links naar doorverwijspagina's in het artikel die moeten worden gerepareerd, maar mij is niet bij iedere link duidelijk wie bedoeld wordt (bijv. Racine). Woody|(?) 10 feb 2014 14:57 (CET)
    • Dank voor de aanwijzingen. De overbodige externe links zijn verwijderd en de interne links nagelopen en gerepareerd. (Racine is hier een 17e eeuws Frans schrijver.) Spes62 (overleg) 13 feb 2014 12:10 (CET)
  • ondank dat er toch behoorlijk aan gewerkt is, blijft de neutraliteit en de afstand tot het onderwerp wel een probleem in dit lemma. Een objectief en neutraal stuk in een encyclopedie is het nog niet en zou nu niet misstaan op bijvoorbeeld de eigen site als bio. - Agora (overleg) 19 feb 2014 13:09 (CET)
   • Na nog een keer er doorheen lezen en vergelijken met andere bio's uit de (podium)kunstensfeer, zie ik het gebrek aan neutraliteit en afstandelijkheid niet. Verder verbeteren lukt me dus niet en ik wacht maar af.Spes62 (overleg) 19 feb 2014 14:46 (CET)
 • Yvonne Ristie -weg- Vèr beneden de maat en ook NE. Fred (overleg) 6 feb 2014 23:42 (CET)
 • Kantoorvakhandel - wb - )°///< (overleg) 6 feb 2014 23:42 (CET)
 • Cornelis Holleman - uit het geheel bronloze artikel blijkt nergens wat hem E zou maken. Paul Brussel (overleg) 6 feb 2014 23:49 (CET)
Opmerking Opmerking gerelateerd aan dit Timelezz (overleg) 7 feb 2014 03:30 (CET)