Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180808

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 08/08; af te handelen vanaf 22/08[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Football Manager 2019 - weg/reclame - verre toekomstmuziek en reclame voor commercieel product: gewoon eventueel wachten, maar dan nog. Paul Brussel (overleg) 8 aug 2018 00:30 (CEST)
  • Dat ben ik met je eens. ErikvanB (overleg) 8 aug 2018 12:55 (CEST)
   • NB: aangemaakt door moderator, die beter zou moeten weten, en daardoor automatisch gemarkeerd. Paul Brussel (overleg) 8 aug 2018 13:58 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - betreffende toekomstmuziek zijn wat mij betreft dezelfde argumenten als op 2018-06-03 (Fallout 76), 2018-06-14 (Beyond Good and Evil 2) en 2018-06-15 (Cyberpunk 2077, Ghost of Tsushima, The Last of Us Part II) van toepassing. "Reclame" vind ik een rare claim; dat kan je van elk artikel over een mediaproduct zeggen en er staan geen reclameleuzen in de tekst. Het is een nieuw deel in een van de meest succesvolle pc-franchises: het vorige deel is bijvoorbeeld op het moment het spel met de op zes na meeste spelers op Steam. Dat lijkt mij voldoende relevantie voor een beginnetje voor het artikel. - Kippenvlees (overleg‽) 8 aug 2018 16:36 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - dit soort spellen komen altijd lang van te voren in de media, en dat is het moment dat ze relevant worden, niet op het moment dat ze in de winkel liggen. Zolang het behandeld is door bronnen, en de informatie daar uit komt, is het informatief, en geen reclame. Jammer dat de nominator doet alsof hij hier de regels dicteert, en moderatoren naar zijn pijpen moeten dansen. Edoderoo (overleg) 8 aug 2018 21:06 (CEST)
 • Lennard Jan Geerts - NE/ZP - presentator van lokale media. Gezien naam aanmaker waarschijnlijk ZP. Paul Brussel (overleg) 8 aug 2018 11:26 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - zp - Terschelling TV blijkt een Youtube kanaal te zijn. Wikipedia is geen persoonlijke webruimte. Rode raaf (overleg) 8 aug 2018 11:32 (CEST)
  • De fotograaf hoort toestemming te geven via OTRS. Het is vast geen selfie. ErikvanB (overleg) 8 aug 2018 12:57 (CEST)
   • Met de uitleg die hij van jou, en van dat ip-adres, gekregen heeft, zal hij niet zo heel veel kunnen. Doe nu niet net alsof je samen met deze Lennart de regels hebt bedacht, want die persoon weet heel niet welke eisen en wensen wij van hem hebben, zolang we het hem niet uitleggen. En die uitleg krijgt hij noch hier, noch op Commons. Als hij al weet wat Commons en OTRS is. Edoderoo (overleg) 8 aug 2018 21:08 (CEST)
    • Sprak je tot mij? Jawel weet hij wat Commons is, want hij heeft de foto zelf geüpload. Waarbij hij een formulier moest invullen en kennis genomen zou moeten hebben van de voorwaarden. Maar mocht hier een vraag over OTRS komen, dan beantwoord ik of een ander die graag. ErikvanB (overleg) 8 aug 2018 22:22 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - zp - schaamteloze zelfpromotie! Totaal niet encyclopedisch. Weg ermee! Wobuzowatsj (overleg) 10 aug 2018 17:11 (CEST)
 • Weercijfer - woordenboekdefinitie - Daarnaast nagenoeg letterlijk overgenomen van de aangegeven bron. Nick (overleg) 8 aug 2018 12:18 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Minder dan niks. Zo kunnen we ook de artikelen vorstcijfer, aardbevingscijfer enz. enz. aanmaken. Fred (overleg) 8 aug 2018 13:20 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Op één woord na letterlijke overname, mag nuweg. Het schijnt trouwens van oorsprong een bedenksel te zijn van Pelleboer, ja diezelfde die vroeger riep "Met z'n allen het IJsselmeer op, prachtig zeilweer!!" en stórmen dat het dan deed! Rode raaf (overleg) 8 aug 2018 14:08 (CEST)
   • Ho ho, bij het KNMI mag dat. Wikiwerner (overleg) 8 aug 2018 21:49 (CEST)
   • Ho ho, de overname van één korte zin hoeft niet noodzakelijkerwijs als auteursrechtschending te worden gezien. - Dit gezegd hebbende, dit is niks. ErikvanB (overleg) 8 aug 2018 22:28 (CEST)
 • Codestar - NE - Linkspam, pov, ontbrekende neutrale bronnen. Verdel (overleg) 8 aug 2018 13:03 (CEST)
  • Direct verwijderd wegens expliciete reclame. Verdel (overleg) 8 aug 2018 20:14 (CEST)
 • Lush (cosmetica) - wiu - Dit kan neutraler, minder promotioneel. JanB46 (overleg) 8 aug 2018 13:13 (CEST)
 • Matthias Manasi (Dirigent) - wiu - Aangezien dit onderwerp een geschiedenis heeft, en een vertaling vanaf fr-wiki is, daarom op TBP geplaatst ter beoordeling. Het zou gaan om crosswiki persoonspromo, zie ook Beveiligd/M en langdurig structureel vandalisme. Verdel (overleg) 8 aug 2018 13:24 (CEST)
 • Haags kinderatelier - ne - bronloze korte tekst over een lokale stichting waar "een unieke aanpak wordt gehanteerd". Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 aug 2018 14:02 (CEST)
 • 4Ocean - reclame voor een "beweging" die net anderhalf jaar bestaat - Hanhil (overleg) 8 aug 2018 14:27 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Het is een relevante organisatie, net zoals TheOceanCleanUp. Tevens is het goed beschreven en bevat het voldoende bronnen Dreamian (overleg) 8 aug 2018 20:05 (CEST)
  • Opmerking Opmerking: was na een beoordelingssessie verwijderd en in nagenoeg exact dezelfde vorm teruggeplaatst, daarom voor directe verwijdering voorgedragen. Een verzoek om terugplaatsing kan worden ingediend op WP:TERUG. Jeroen N (overleg) 8 aug 2018 22:30 (CEST)
 • Ringwood City SC - wiu - onduidelijk of dit nu over Ringwood, Melbourne of het Australische voetbal gaat. Geen bronnen, opmaak niet in orde Joris (overleg) 8 aug 2018 16:01 (CEST)
 • Vincent de Boer - wiu - ongetwijfeld e-waardig edoch verdient het wat poetswerk TBloeminkTBloemink overleg 8 aug 2018 22:24 (CEST)
  • POV-zinnen als: Vincent de Boer is een acteur, influencer en meer, hij doet nu veel online. Hij speelt rollen in verschillende series wat die zelf super leuk vindt, hij is enthousiast over sociale media en streetwear horen in een encyclopedie niet thuis. Fred (overleg) 8 aug 2018 22:43 (CEST)
  • Zinnen zijn aangepast, tot op heden heeft Vincent nog niet veel meer gedaan. Als artikel kan blijven voeg ik er geregelt meer aan toe. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.214.141.98 (overleg · bijdragen) 8 aug 2018 23:11 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
  • 'Ongetwijfeld e-waardig'? Dat blijkt nergens uit. Jeroen N (overleg) 8 aug 2018 23:21 (CEST)
  • Enige bron voor al deze rollen is IMDb. Dus in hoeverre zijn het grote rollen en heeft hij deze rollen werkelijk gespeeld? Dus sterke twijfel aan de relevantie van de persoon in kwestie. Tevens is via OTRS een melding gekomen dat de persoon in kwestie een artikel heeft aangemaakt alleen om zijn Instagram geverifieerd te krijgen. (Kan natuurlijk niet beoordelen of die melding juist is). Mbch331 (Overleg) 14 aug 2018 10:45 (CEST)
  • Zou InstaGram zo dom zijn daar in te tuinen? Maar waar rook is, is vaak vuur, dus als er geen *echte* bronnen komen, is verwijderen best logisch. We zullen het over twee weken wel zien. Edoderoo (overleg) 14 aug 2018 10:55 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Het is een goed lijkende pagina, Het bevat een betrouwbare bron, IMDB. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door EmilyHung (overleg · bijdragen)
  • Tegen Tegen verwijderen - Ook tegen verwijdering, alleen om zijn Instagram geveriefeerd te krijgen? Dat klinkt als onzin, Instagram kijkt naar meer dan alleen Wikipedia, ik vind het een prima pagina, goeie opmaak. Ik ben benieuwd naar de films, ga ze zeker eens kijken! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door KingVinc3ntt (overleg · bijdragen)
  • Artikel aangepast, maar vooralsnog zie ik vijf (bij)rolletjes, sommige wel voor wat langere duur. De steun van twee hier opduikende accounts en het blinde vertrouwen in IMDB dragen niet bij aan de geloofwaardigheid. En de eigen website van Vincent? Die lijkt voorlopig te weinig inhoud te hebben om publiek te trekken, dus moet de wiki-pagina ze daar maar heen lokken. Er valt nog wat te leren... Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 14 aug 2018 18:09 (CEST)
  • Een knul van 14 die tegelijk in GTST en Spangas speelt en een terugkerende rol in veel afleveringen. En dat dan ook nog combineren met school. Hij is featured op Imdb, BuzzFeed, Kinja, Google News, Wikipedia, MSNBC & more (aldus zijn instagram profiel). BuzzFeed is het verhaal op MSNBC, MSNBC is een persoonlijke blog van iemand en dat verhaal leest als een persbericht. Mbch331 (Overleg) 14 aug 2018 19:49 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen: Op IMDb wordt aangegeven dat deze persoon de rol van Jeroen de Bruin van 2014 tot 2018 gespeeld heeft in GTST. Dit is incorrect en heb ik dus op de wikipedia pagina van Goede tijden, slechte tijden waar de aanmaker dit aan had toegevoegd, ook teruggedraaid. Misschien dat hij 1 aflevering als gastrol had in 2014, maar 2014 tot 2018 is complete onzin. RuedNL (overleg) 14 aug 2018 21:25 (CEST)
  • Opmerking Opmerking: Uit een beetje onderzoek blijkt dat de rollen in GTST, SpangaS, Brugklas en de film Prooi die op de pagina stonden niet bestaan / nergens voorkomen. Deze informatie staat alleen op IMDb (wat net als wikipedia door vrijwilligers wordt bijgehouden) en hier op sommige pagina's waar de aanmaker de rollen overal heeft toegevoegd. Volgens mij zijn dit praktijken om zelf bekendheid te creëren door onjuiste informatie naar buiten te brengen. Nergens zijn ook bronnen over deze 'acteur' te vinden. RuedNL (overleg) 14 aug 2018 21:44 (CEST)
  • En ook de laatste film die er nog staat, Wij, heeft ie niet (noemenswaardig) in gespeeld. Zie hier. Daarom is dit dus gewoon een hoax en kan direct weg. MatthijsWiki (overleg) 14 aug 2018 22:27 (CEST)
  • Overigens was door hetzelfde IP-adres in november 2017 al eerder een pagina met dezelfde titel aangemaakt en in januari 2017 ook al door gebruiker TheWikiNewsTeam. Er was al een sokpopverzoek voor de diverse gebruikers. MatthijsWiki (overleg) 14 aug 2018 22:32 (CEST)
   • Bedankt voor het snelle optreden en verwijderen van de pagina. Ik had toevallig net een melding op de overleg pagina geplaatst van MoiraMoira. Fijne avond! RuedNL (overleg) 14 aug 2018 22:36 (CEST)
  • Alles is compleet afgerond nu. Zie hier en hier. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 16 aug 2018 13:46 (CEST)