Gebruiker:Fred Lambert/Archief1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Verwijderingsnominatie Ex Libris (Band)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste mijnheer Lambert. Graag ontvang ik meer feedback betreffende uw nominatie. "NE" is een beetje summier. Vriendelijk verzoek ik u om Ex Libris eens te Googlen. Inderdaad, ik ben bandlid, maar betekent dat bandleden niet over hun eigen band mogen schrijven? Betekent dat ook dat mensen niets over hun eigen omgeving/provincie mogen schrijven? En daarbij, het koningshuis wijzigt ook zijn eigen Wiki-pagina. Ik verzoek u uw kritiek te heroverwegen.



Trafficosaurus is zeker echt, kijk maar naar TV-West reportages en het aantal vrienden op Facebook. POV is gewijzigd, geeft nu alleen objectieve informatie, en heb ik herschreven. --Bart1970Avestruz (overleg) 9 jun 2011 17:09 (CEST)


Veel succes, SanderK 18 mrt 2007 18:34 (CET)

Overlegarchief.

Verwijderingsnominatie AkzoNobel (Europoort)[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om AkzoNobel (Europoort) dat is genomineerd door Cycn. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110511 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 12 mei 2011 02:07 (CEST)


Verwijderingsnominatie ETEON[bewerken | brontekst bewerken]

Beste heer Lambert,

Ik zie niet in waarom u de pagina ETEON tot verwijderen heeft genomineerd. Dit valt zeker niet onder reclame. Omroep Amersfoort staat ook op wikipedia, en op dit moment is het Commissariaat van de Media aan het beslissen wie de omroeplicentie krijgt. ETEON is namelijk een doorstart van mensen van Omroep Amersfoort. Dus is in principe een 'vervolg' op Omroep Amersfoort.

In afwachting van uw reactie, Vriendelijke Groet. Martijnbart (overleg) 25 aug 2011 22:42 (CEST)

  • Geachte Martijnbart. U kunt uw argumenten vóór behoud van het artikel het beste op de verwijderpagina uiteenzetten. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 25 aug 2011 22:45 (CEST)

Verwijdering Parkoffice[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte heer Lambert,

U hebt het artikel over Parkoffice genomineerd voor directe verwijdering vanwege "expliciete promo vol POV, netwerkt door middel van de meest innovatieve communicatiemiddelen, maar Wiki dient daar niet voor misbruikt te worden... ". Kan u aangeven op welk stuk tekst dit slaat en hoe we de tekst kunnen aanpassen tot een zo neutraal mogelijk geheel, aub? Parkoffice wil graag correcte informatie vertrekken aan wie er nood aan heeft. Alle raad en tips zijn welkom.

Bedankt voor uw hulp.

Het Parkoffice Team

  • Beste Team, naar mijn mening is uw bedrijf niet-encyclopedisch en past een beschrijving daarvan eerder in een bedrijvengids dan in een encyclopedie. Bovendien wordt over uzelf schrijven ten sterkste ontraden. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 20 mei 2011 15:35 (CEST)
  • Beste heer Lambert, dank voor uw snelle uitleg. Wij begrijpen de motivatie voor het verwijderen van Parkoffice uit de Wikipedia encyclopedie op basis van de oorspronkelijke tekst, maar hadden toch graag geweten of er geen mogelijkheid was om de pagina te behouden mits het weglaten van bepaalde stukken tekst of tekenende adjectieven. We vonden namelijk gelijkaardige pagina's (bvb. Regus) die wel overleven. Heeft u tips voor het (her)schrijven van een aanvaardbare tekst? Alvast bedankt! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door POBC (overleg · bijdragen) 25 mei 2011 09:58 (CEST)
Als beheerder (moderator) heb ik de verwijderde tekst eens bekeken en zie daar een reclameverhaal over twee kantoorlocaties en het bedrijf dat ze poogt te verhuren. Zowel het onderwerp als de uitwerking was mijns insziens niet encyclopedisch relevant. Mocht een van de panden een historische of architectonische waarde hebben dan kunt u daar een neutraal artikel over schrijven maar Wikipedia is beslist niet bedoeld voor de promotie van uw bedrijf of bedrijfsactiviteiten. U kunt meer informatie krijgen door hier te klikken en dan zijn de punten 4 en 6 voor u zeer relevant om eens rustig door te lezen. Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 25 mei 2011 10:02 (CEST)

Dank en een vraag[bewerken | brontekst bewerken]

Hartelijk dank voor uw vele malen voor directe verwijdering voordragen van expliciete reclamepagina's. Die verwijderen de moderatoren waaronder ikzelf dan meteen. Helaas komen ze na een verwijderingsverzoek door u vaak weer terug en kunnen we nogmaals "bezemen". Dat komt omdat u wel eens vergeet om de aanmaker te verwelkomen en uitleg te geven. Dat is heel makkelijk en bespaart ons allemaal veel nodeloos extra werk Plaatst u alstublieft dus als u een verwijderingsverzoek doet ook op de overlegpagina van de aanmaker het volgende:
{{hola}}{{subst:vreclame|Naamvanhetartikel}} ~~~~ .
Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 20 mei 2011 16:10 (CEST)

Jan II van Glymes[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, in 2007 heb je bovenstaand artikel aangemaakt met de informatie dat deze persoon tot kanselier in de Orde van het Gulden Vlies zou benoemd zijn. Dit klopt niet, zowel de bron die ik in mijn bezit heb (Biographie Nationale, deel 2, kol. 207) als deze bron geven aan dat het zijn (bastaard)zoon Hendrik van Bergen was die kanselier was. Het was ook Hendrik die de eerste raadsheer was van Filips de Schone, nadien gevolgd door Jan III van Glymes. (volgens mijn bron) Kun je dit nogmaals nakijken en verbeteren? Groeten, Sonuwe () 26 mei 2011 11:18 (CEST)

  • Beste Sonuwe, ik ga die passage er dan uithalen (is gefikst). Bedankt voor de attentie. Als je andere onjuistheden ziet, meld het maar, en je mag zelf natuurlijk de tekst ook aanpassen als je dat nodig vindt. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 26 mei 2011 11:23 (CEST)
    • Fred, dank je voor je snelle reactie. Bij artikels geschreven door ervaren gebruikers en waarin foutieve informatie staat, pleeg ik liever eerst overleg. Sonuwe () 26 mei 2011 11:34 (CEST)
      • Dat is fijn, bovendien leer ik daar ook nog van! Groet Fred (overleg) 26 mei 2011 12:16 (CEST)

hobbynet[bewerken | brontekst bewerken]

Beste fred, Ik ben topic hobbynet begonnen omdat ik natuurlijk leuk vindt. HEt is de eerste particuliere ISP van nederland, Ik de tekst die ik met toestemming heb gekopieerd willen gebruiken om het uit te breiden en geschikt te maken voor wikipedia. Echter romen is niet in een nacht eis gebouwt, ik denk dus dat zeker waarden kan hebben wikipedia, en ik met je eens teksten moeten aangepast zodat meer pas, maar daarom hoeft toch niet weg. Ik heb ook coaching gevraagd in dit proces aan ervaren gebruiker, ik hoop dat je met dit in achter hoofd mischien wil overwegen om niet te stemmen voor verwijderen. En mischien wil je wel helpen deze pagina beter te maken? Bas

  • Beste Bas, het probleem heb ik aangegeven op de verwijderpagina. Dat is de niet-encyclopediteit van het onderwerp. Natuurlijk heb ik geen tijd om pagina's te editen over onderwerpen waar ik noch affiniteit mee heb, noch specifieke deskundigheid daaromtrent bezit. Het is in ieder geval een verstandige stap van u geweest om coaching aan te vragen. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 1 jun 2011 23:17 (CEST)

Fundels[bewerken | brontekst bewerken]

Beste

Bedankt voor uw snelle opvolging. Graag zou ik willen benadrukken dat het betreffende artikel op zich geen 'reclame'-doeleinden heeft. De teksten worden daarbij zelfs gescreend op neutrale woorden.

De reden van de publicatie is dat Fundels in hoofdzaak gebruikt worden in Vlaamse en Nederlandse bibliotheken en scholen en dat we overstelpt worden met vragen voor neutrale informatie. Daarom willen wij deze op Wikipedia posten. Voor reclame doeleinden kan men altijd terecht op onze eigen website www.fundels.com .

Nog enkele argumenten om Fundels op wikipedia toe te laten: 1. Fundels is een digitale uitgeverij, net zoals ABIMO, DAVIDSFONDS... die wel op WIKIPEDIA aan pagina hebben. 2. Fundels heeft een aantal prentenboeken in bezit en vertegenwoordigt een pak auteurs. Net zoals op de pagina van GERONIMO STILTON en zovele andere ook alle boeken vermeld staan. 3. Fundels worden in het Nederlandse en Vlaamse onderwijs als applicatie gebruikt. Wij willen deze applicatie net zoals SMARTSCHOOL en zo vele andere een neutrale plaats op wikipedia geven.

Bedankt om dit in overweging te nemen.

Steven

  • Beste Steven, wellicht is het goed om tevens in overweging te nemen dat schrijven over uzelf of over een onderwerp waar u zakelijk of anderszins nauw bij betrokken bent, in het algemeen door Wiki niet op prijs wordt gesteld. U zou ook op uw eigen website neutrale informatie kunnen geven, dan is uw klant wél zo goed voorgelicht. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 3 jun 2011 18:33 (CEST)

Beste Fred Wat is dan de oplossing - want ik wil mij volledig schikken naar de regels van Wikipedia? Ik begrijp jouw standpunt dat neutraliteit theoretisch gezien het best bereikt wordt als derden erover schrijven. De vraag is echter of eerlijkheid (ik schrijf doelbewust onder mijn professioneel emailadres - ik heb er ook andere... ) van mijnentwege dient afgestrafd te worden. Hiermee wou ik juist vermijden dat nadien discussie over mijn identiteit zou zijn. Wanneer de teksten neutraal gehouden worden, kan er toch geen probleem zijn (cfr. Artikels of Angry Birds en Prezi die ook meegeschreven zijn door medewerkers)? Ik wil gerust ook vragen aan derden om academisch te publiceren over de rol van ICT en taalontwikkeling in een hoofdstuk bij dit Fundels thema (onderzoek door Kuleuven, Ugent en Vrije Universiteit Brussel). Of ik kan BIBNET (officiële Vlaamse instelling) vragen om hieraan mee te schrijven. Laat het mij weten en ik zal het nodige ondernemen om dit artikel aan te passen! :-) Groeten, Steven

  • Beste Steven, ik denk dat het onderwerp niet-encyclopedisch is, maar anderen kunnen er anders over denken. U kunt in elk geval een beroep doen op het coachingprogramma. Op het welkomstsjabloon op uw overlegpagina staat aangegeven hoe u dat kunt doen. Overigens verwijder ik geen artikelen, ik nomineer enkel maar, en op de verwijderpagina is er 14 dagen tijd om argumenten voor en tegen te geven. De moderator is de persoon die uiteindelijk over verwijdering beslist. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 4 jun 2011 23:36 (CEST)

Kamer[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Fred, ik zag je artikel Oudheidskamer Willem van Strijen. Taalkundig gezien mogen zowel oudheidkamer als oudheidskamer. Ze voeren zelf echter de variant zonder 's'. Misschien toch een titelwijziging? Gr. RONN (overleg) 5 jun 2011 23:35 (CEST)

  • Doen we, ik zag trouwens ook Museum van de Heemkundekring, maar Oudheidkamer lijkt het meest voor te komen. Groet, Fred (overleg) 5 jun 2011 23:43 (CEST)

Verwijdering HIT Society[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred Lambert,

Op dit moment zijn wij (bestuur HIT Society) bezig met het aanpassen van onze tekst voor de wikipedia over de HIT Society, we vinden de rede dat wij niet interessant zijn erg onvriendelijk aangezien wij een jongen (2 jaar) studie verenging zijn specifiek gericht op Sensor technology. Tevens zijn wij druk bezig met het vergaren van sponsorschapen bij grote bedrijven als Philips en de NAM. Gezien deze bedrijven interesse in ons tonen laten wij als vereniging ook zien dat wij daadwerkelijk wel interessant zijn. Ons primaire doel is de stimulatie van de educatie advanced sensor applications aan de Hanze hogeschool te Assen door het promoten van ons vakgebied. Dit doen wij onder andere door het organiseren van evenementen en reizen naar beurzen/netwerk evenementen. Voor verdere informatie wil ik u verwijzen naar: www.hit.hanze.nl www.hit-society.com

Met vriendelijk groet,

René Nijland

  • Beste René, als u een jongen studie vereniging zegt te zijn, mag u ook uw eigen taal nog wel eens grondig bestuderen, inclusief het lemma Engelse ziekte. Ook uw Nederengelse zinnen als: de stimulatie van de educatie advanced sensor applications zijn voor mij volstrekt abracadabra en duiden slechts op een te geringe beheersing van beide talen. Onvriendelijk ben ik zeker niet: Op het sjabloon kunt u lezen dat het niet de bedoeling is om over uzelf te schrijven, en al evenmin om reclame te maken, of naamsbekendheid te genereren voor een bedrijf, vereniging, stichting of anderszins waar u nauw bij betrokken bent, bijvoorbeeld als bestuurslid, marketingdirecteur of PR-functionaris. Hiertoe dienen de geijkte media. Niet Wiki. Gelieve de discussie hieromtrent verder op de verwijderpagina te voeren. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 6 jun 2011 21:12 (CEST)

Tevens is dit geen reclame maar een uitleg van de HIT Society, we hebben geen winstbelang en zijn ook niet op zoek naar naamsbekendheid. We willen hier alleen een uitleg geven over wat de HIT Society is, verder zal het daadwerkelijk gemixt zijn met Engels aangezien onze opleiding volledig in het Engels is en vele internationale studenten heeft. De opleiding heet dus ook Advanced Sensor Applications en heeft geen Nederlandse naam. Tevens rest mij de vraag of dit een persoonlijk probleem is tegen een kleine studievereniging met 50 leden (gehele school) aangezien wij dan ook zwaar twijfelen aan de verenigingen in het volgende artikel: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_hbo-studieverenigingen

  • Raar is dat. Educatie heet gewoon "opleiding" en "geavanceerde sensortoepassingen" is een naam die we met zijn allen best verstaan. Nederlands is alhier nog altijd de officiële landstaal, bij mijn weten en dat willen we graag zo houden. Engels is een lingua franca voor de communicatie tussen Nederlandstaligen en anderstaligen, en niet meer dan dat. We hebben hier een Nederlandstalige encyclopedie. U kunt natuurlijk ook altijd op de Engelstalige editie terecht indien dat u liever is en u uw kennis van het Engels daartoe voldoende acht. Als u overigens twijfelt aan de E-waardigheid van andere studieverenigingen staat het u vrij deze eveneens te nomineren. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 6 jun 2011 21:37 (CEST)

In het groot woordenboek der Nederlandse taal twaalfde druk uit 1992 vinden wij onder educatie punt 3:onderwijs:permanente educatie. Lijkt mij vrij duidelijk dat educatie dus daadwerkelijk een Nederlands woord is. Graag hierbij een uitleg waarom dit dan niet in een Nederlandstalige encyclopedie thuis hoort. Wat betreffende de opleiding Advanced Sensor Applications, is het op wikipedia gebruikelijk dat de namen van bepaalde punten worden vertaald? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.74.70.110 (overleg · bijdragen) 6 jun 2011 22:05 (CEST)


Referentie Onderwijs Sector Architectuur[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Fred, Ik was nog bezig met de pagina, dus het is correct te stellen dat deze niet voldeed aan de eisen. Ik heb bovendien inmiddels besloten dat gezien de vreemde volgorde van de woorden in de titel het handiger is de afkorting op te nemen in de titel (toevoeging (ROSA) erachter) en daarvoor moest ik een nieuwe pagina aanmaken (of het ligt aan mijn gebrek aan kennis). De pagina die je hebt genomineerd mag dus per direct weg, de nieuwe ben ik nog mee bezig en ik hoop 'm op voldoende niveau te krijgen. Directe tips zijn daarbij van harte welkom en helpen meer dan algemene verwijzingen naar conventies (die ik overigens aan het doorwerken ben). Dank voor je waardevolle feedback. Willem Kossen (hoe link ik naar mijn discussiepagina???)

  • Beste Willem, als je op geschiedenis van je artikel drukt zie je je naam, en daarachter onder meer: overleg. Dát is je discussiepagina. Daarop iets schrijven is alleen zinvol als een ander daar commentaar op heeft gezet. Je krijgt dan de melding: U hebt nieuwe berichten. Voor ondersteuning is er het coachingsysteem. Hoe je daar moet komen staat aangegeven op het welkomstsjabloon op je overlegpagina. Ook kun je een aantal artikelen bekijken om te zien hoe ze eruit behoren te zien. In ieder geval altijd met een aanhef beginnen: Een korte introzin waarin je uitlegt wat het onderwerp van je artikel inhoudt. Succes. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 8 jun 2011 23:17 (CEST)

Vezels van Sharpey[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, 19/6 hebje het artikel Vezels van Sharpey genomineerd wegesn WB en Wiu. Toenik het onder handen wilde nemen, bleek het door WADe te zijn verwijderd. Ik heb daarop een nieuw artikel deels geschreven en deels vertaald. Dat is geaccepteerd, maar stond daarmee automatisch op de verwaijderlijst. Vind jij dat het daar af kan? BVD; m vr gr, Koosg (overleg) 21 jun 2011 14:08 (CEST)

  • Beste Koosg, dit is een goed artikel, dat niet op de verwijderlijst thuishoort. Dus kan het er wmb af. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 21 jun 2011 14:29 (CEST)


Verwijdering Marcel Derkse[bewerken | brontekst bewerken]

Waarde Fred,

Ongeveer een jaar na de eerste polemiek, verbaast me de bruisende strijdlust waarmee je opnieuw de opname van een lemma over Derkse wilt tegenhouden. Ik herken daarin geenszins de neutrale opstelling, die je als cruciaal voor de ENCYCLOPEDIE Wikipedia markeert. De felle bewoordingen van je "anti" motivering, roepen bij mij eerder associaties op met die van de club van de bestrijders van de kwakzalvererij, dan van de nuchtere objectiviteit die ik bij een encyclopedie-redacteur veronderstel.

Toegegeven, de kwaliteit "inspirator" is minder regulier en gebruikelijk dan bij voorbeeld de voorafgaande functies "schrijver" en "leraar" . Als ik je voelbare allergie tegen - zogenaamde "zweverige" - termen uit het spirituele, mystieke of esoterische domein daarmee kan verminderen, laat ik dat "inspirator" vallen. De waarde van een lemma "Marcel Derkse" overstijgt voor mij het etiket "inspirator". Die toegevoegde waarde is de inhoudelijke boodschap van zijn boeken, plus - voor zover van toepassing - aangevuld met publicaties en/of optredens in landelijke media. Zijn recente optreden in IKON-pogramma 'Het Vermoeden' , zie ook het desbetreffende lemma, was voor mij aanleiding nogmaals een poging te wagen. Immers, Fred, waarom zouden voor Marcel Derkse als leraar en schrijver met het spirituele domein als achtergrond - strengere criteria gelden, dan bij voorbeeld Hein Stufkens, Hans Korteweg, Huub Oosterhuis, enz.? Omdat van hen meer reguliere data bekend zijn over burgerlijke stand en/of vooropleiding ??? Dat kan toch niet waar zijn......

Overigens ben ik tot nog een "offer" bereid. Ingaand op jouw suggestie dat er sprake zou zijn van zelfpromotie, wil ik die volstrekt uit de lucht gegrepen suggestie volledig ontzenuwen. Daartoe pas ik het lemma in die zin aan, dat ik onder "Externe Links" de link naar de website van 'Stichting De Voorde' laat vervallen. Iedere verdenking dat er sprake zou zijn van enige opzet tot promotie van het cursusaanbod van deze instelling is daarmee van de baan.

Nogmaals, louter de geinspireerde inhoudelijke boodschap van Derkse en wat hij heeft 'neergezet' rechtvaardigen een - aan zijn persoon opgehangen - lemma in Wikipedia. En - tussen twee haakjes - meer 'grote geesten' hadden als jong kind essentiele heldere momenten: denk bij voorbeeld aan de 'persoon 1' en de 'persoon 2' van Carl Gustav Jung. Haaftjlv (overleg) 25 jun 2011 12:30 (CEST)

  • Beste Haaftjlv, wat ik reeds in een helder moment vermoedde was dus waar: Dit artikel was al eerder langsgekomen en toen verwijderd. Als er geen sprake is van zelfpromotie dan in elk geval toch wel van niet-neutraliteit. De mij bekende mystici en religieuzen hebben nooit cursussen verkocht. Ze schermden en schermen ook niet met grote namen, titels en gedane studies. Ze worden slechts groot door hun bescheidenheid, het beoefenen van de deugd en het bestrijden van de ondeugd. Naar mijn mening kan de Wiki-gemeenschap zich uitstekend een mening vormen over Marcel Derkse, en daarom laat ik de discussie graag voeren daar waar hij behoort, op de Verwijderpagina. Er is 14 dagen de tijd! Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 25 jun 2011 12:46 (CEST)


  • Beste Fred,
    • Dank voor je snelle reactie. Daaruit blijkt dat je de waarde van van mystici, religieuzen, enz. onderkent en weet te waarderen. Het hindert mij dan ook dat mijn initiatief om een lemma aan de 'mysticus' Marcel Derkse te besteden jou triggert om te suggereren dat Derkse aan zelfpromotie zou doen. Zoals ik ook vorig jaar al meldde is dit initiatief geheel vanuit mijzelf ontstaan, geinspireerd door het lezen van enkele van zijn boeken en van publicaties OVER hem in de media. Het stoort mij dan ook dat je het reclame- argument overeind probeert te blijven houden. Graag verzoek ik je ( A ) te reageren op mijn "tegemoetkoming" om de externe link naar 'Stichting De Voorde" te verwijderen. Die aanpassing heb ik inmiddels al uitgevoerd, naast diverse andere kleine bekortingen ( o.a. verwijdering van concept - links). Kan 'overleg' met een opposant op Wikipedia, gevolgd door 'tegemoetkomingen' ook tot een compromis leiden? Haaftjlv (overleg) 26 jun 2011 11:58 (CEST)

(B) Zou je alsnog willen ingaan op mijn argument dat voor Marcel Derkse dezelfde "encyclopedische objectiviteit" zou moeten gelden als voor andere spirituele auteurs / leraren, zoals b.v. Hein Stufkens en Hans Korteweg ? Haaftjlv (overleg) 26 jun 2011 12:04 (CEST)

    • Beste Haaftjlv, zoals ik al zei, is het van belang dat de Wiki-gemeenschap zich over deze zaak uitlaat, waartoe de Verwijderpagina het beste forum biedt. Elk artikel wordt bij ons op zichzelf beoordeeld, zonder daar andere artikelen bij te halen. Ook als iets geen zelfpromo is, maar fancroft bijvoorbeeld, kan de niet-neutraliteit in het geding komen. De nominatie blijft gewoon 14 dagen staan, mede gezien de reeds gevoerde discussie, waarna de moderator beslist. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 26 jun 2011 16:37 (CEST)

Müller & Co[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Fred, in je zojuist geschreven artikel Müller & Co staan twee links naar doorverwijspagina's. De dp over Wilhelm Müller bevat een dichter en een kampbewaker. Deze lijken mij niet juist. Zou jij het willen veranderen naar Wilhelm Müller (beroep) en deze toevoegen aan de dp? Dit geldt ook voor Rozenburg, maar op die dp staat hij er vast al. Bij voorbaat dank! Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 27 jun 2011 16:19 (CEST)

  • Beste JurrianH, is gefikst. Alleen heb ik Wilhelm Müller (ondernemer) ervan gemaakt, aangezien hij geen beroep, maar een ondernemer was. Met vriendelijke groet en bedankt, Fred (overleg) 27 jun 2011 16:36 (CEST)

Nickelodeon Zomerweken[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Fred, Ik snap eerlijk gezegt niet waarom je de Nickelodeon Zomerweken op de verwijderlijst hebt gezet. Wikipedia heeft ook pagina's zoals Victorious enzovoort. Dit is reclame, het is een specifiek progamma dat ze draaien op Nickelodeon en dat misschien wel niet meer terug komt, Wiki houdt zich ook veel bezig met geschiedenis, en als het afgelopen is, is dat geschiedenis.

MVG, Mike

  • Beste Mike, Iets wat nog gebeuren moet is geen geschiedenis, maar toekomstmuziek, ook wel glazen bol genoemd, deo volente. Iets wat in het verleden gebeurd is is geschiedenis, maar niet alle ditjes en datjes zijn encyclopedisch relevant. Je zegt zélf dat je artikel reclame is. Wiki daarentegen is reclamevrij. Reclame is één van de meerdere redenen om te nomineren, dus. De nominatie blijft gewoon 14 dagen staan. Misschien een goede gelegenheid om taal- en stijlfouten eruit te halen. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 29 jun 2011 13:27 (CEST)

SVICT Verwijderingsnominatie[bewerken | brontekst bewerken]

Fred, waarom staat dit artikel op de verwijderlijst ? svict is een van de scholen van roc eindhoven, en de pagina die je wilt laten verwijderen bestaat maar uit een paar regels, die ik nog wilde aanpassen, het hoe en waarom dit artikel op de verwijderlijst staat zou ik willen weten omdat het nog maar een paar regels zijn. --Assasin2day (overleg) 29 jun 2011 17:54 (CEST)

  • Beste Assasin2day, tot nog toe is het een "artikel" waaraan geen energie is gelegd: Een enkele regel die geen informatie bevat, en zelfs voor een studie- of telefoongids nog te mager is. Bovendien zijn afzonderlinge studierichtingen binnen een bepaald instituut van geen enkele encyclopedische waarde. Fred (overleg) 29 jun 2011 18:01 (CEST)

Projecten die véél meer subsidie hebben gekregen[bewerken | brontekst bewerken]

Ben best benieuwd naar je suggesties, laat me weten. Staan ze toevallig al op het ICT-dashboard? :-) --Brucevdk (overleg) 4 jul 2011 19:15 (CEST)

  • Voorbeeldje (maar daar mag ik niet over schrijven..) ons eigen project heeft zojuist 750.000 euro subsidie gekregen en bij ons in de gang alléén al zijn er nog zo'n stuk of 4. Ze staan niet op het ICT-dashbord wat ze betreffen totaal andere vakgebieden. Ik acht echter gehonoreerde projectvoorstellen, waarvan er overigens honderden zijn, volkomen NE. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 4 jul 2011 22:17 (CEST)

Nominering Nederlandse Film- en Geluidsdienst voor verwijdering[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte Fred, Tot mijn verbazing zag ik, dat u het artikel over de Nederlandse Film- en Geluidsdienst wilt laten verwijderen. U bent in de veronderstelling, dat de tekst zonder toestemming van de auteur gebruikt zou zijn. Mogelijk mijn fout door er nog geen bronvermelding bij te plaatsen.

Echter is het zo dat ik wel degelijk toestemming heb van de oorspronkelijke auteur. Uiteraard hou ik mij aan alle algemene voorwaarden en eisen van Wikipedia. Ik stel uw alertheid dan ook erg op prijs, maar zoals de Dikke van Dale omschrijft voldoet mijn tekst aan de gestelde voorwaarden en eisen.

"en·cy·clo·pe·die [ansiekloopedie] de; v -dieën alfabetisch geordend boek of bestand met beschrijvende informatie, afbeeldingen enz. over een groot aantal zaken en begrippen" (bron: Dikke van Dale)

Ik vind een stukje geschiedenis van een oud Haags bedrijf zeker het vermelden waard in Wikipedia. Ik vertrouw er dan ook op, dat u het geduld kunt opbrengen om mij de gelegenheid te geven het artikel te completeren. U begrijpt toch ook wel dat Rome niet in één nacht gebouwd is.

Gezien ik nieuw ben met het systeem van Wikipedia sta ik open voor verwijzingen of uitleg voor het aangeven, dat er wel degelijk toestemming is van de auteur.

  • Geachte auteur, Zoals ik reeds stelde is het bedrijf -naar mijn mening althans- encyclopedisch relevant. Van het artikel valt dan ook wel meer te maken dan twee gekopieerde zinnetjes. U bent blijkbaar de oprichter ervan en kunt toch wel een korte geschiedenis op papier zetten? Omtrent auteursrechten zijn er voorschriften en een procedure, dat is echter omslachtiger dan een paar zinnetjes uit uw eigen pen te doen vloeien wat u zeker kunt, daar u van de geschiedenis als geen ander op de hoogte bent. Mijn nominatie betreft niet, zoals u vreest, het onderwerp van het artikel, doch slechts het kopiëren (auteur-sjabloon). U kunt er zeker wat van maken, en op het welkomstsjabloon op uw overlegpagina kunt u ook zien dat er een coaching-systeem bestaat. Het is zeker zinvol daarmee contact op te nemen. Succes. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 5 jul 2011 15:26 (CEST)

Machine-industrie en machinefabriek[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Fred, kun jij hier iets over zeggen? Groet, Vier Tildes (overleg) 12 aug 2011 11:57 (CEST)

De vraag gaat hoofdzakelijk over het begrip machinefabriek en heb ik daarom naar Overleg:Machinefabriek verplaatst. Je inbreng is daar welkom. Mvg. -- Mdd (overleg) 12 aug 2011 16:16 (CEST)

Verwijdering Chris Mostert[bewerken | brontekst bewerken]

Fred, Ik was zelf nogal verbaasd dat een (voor mij) onbekende Nederlandse saxofonist heeft opgetreden met The Eagles. Ik kon niet veel over hem vinden en hoop door bijdragen van andere op Wikipedia een beter beeld van deze man te krijgen. De drugsgerelateerde opmerking komt niet van Chris Mostert zelf maar van Glenn Frey, één van de voormannen van The Eagles en is meer illustratief. Geef deze vermelding even de tijd zodat andere gebruikers de kans krijgen het verhaal compleet te maken. Bedankt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Spacelynx (overleg · bijdragen) 14 aug 2011 00:09 (CEST)

  • Ik heb de Engelse text deels vertaald en deels verwijderd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Spacelynx (overleg · bijdragen) 14 aug 2011 09:02 (CEST)
    • Beste Spacelynx, het lemma krijgt standaard 14 dagen de tijd. Daarna beslist de moderator van dienst (dat ben ik niet). Je kunt argumentatie altijd op de verwijderpagina toevoegen. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 14 aug 2011 14:42 (CEST)

OPmerkingen Marco methorst[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende tekst stond op je gebruikerspagina, ik heb het naar je overlegpagin verplaatst: - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 20 aug 2011 10:43 (CEST)


Hi Fred,

waarom bemoei jij je met mij pagina die over een gospel groep gaat in Suriname terwijl je hier loopt te beweren dat jij je wil bezig wil houden met heemkunde in jou streek? Ver van je bed hoor. Kan je ook een reden geven waarom JIJ mijn artikel ongeschikt acht!!!!! mvrgr M.Methorst

--Marco methorst (overleg) 20 aug 2011 10:32 (CEST) Ik zag je commentaar op de verwijderlijst na lang zoeken. Waar zijn dan die spelfouten? Ik heb er geen een gevonden. En niet alleen dat, hoe kan je al een artikel nomineren voor verwijdering als e.a. nog niet eens af is. Verder gaat het mij niet om verkopen van cd's in eigen beheer. De CD die ik nu genoemd heb is reeds 3 jaar geleden uitgebracht. Waar het mij meer om gaat is dat er meer bekend wordt over deze groep. Kijk eens op de pagina van Queen. (popgroep). Wat is daar zo anders aan dan die van The Messengers? Ga je die dan ook nomineren voor verwijdering? Zou wel moeten als ik jou commentaar hoor die jij leverd. Maar bedankt voor de moeite. Ik ben blij dat je snel een nominatie op zet. Dan hoef ik mijn energie niet te verspillen aan Wikipedia. Hoezo, door iedereen??

  • Beste Marco, Ik ben gewend dat commentaar geheel anders van toonzetting is dan door u wordt gepresenteerd. Een minimum aan beleefdheid stel ik daarbij ten zeerste op prijs. Vanwaar die hoofdletters en die aanzienlijke hoeveelheid uitroeptekens? Aangezien een ieder mag nomineren (in uw woorden: "bemoeien") is uw vraag aangaande "waar bemoei jij je mee" voldoende beantwoord. Als u uw artikel geschikt acht is daar de verwijderpagina om met heldere argumenten aan te geven waarom u uw bijdrage encyclopedisch verantwoord acht. Een discografie van niet in eigen beheer uitgegeven CD's kan daar uiteraard aanzienlijk bij helpen. Met beleefde groet, Fred (overleg) 20 aug 2011 21:35 (CEST)

Badinerend[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Fred Lambert, ik zou je willen vragen terughoudend te zijn met opmerkingen als deze. Ze komen wat badinerend over. Bovendien geef je er slechts blijk van niet thuis te zijn in het vakgebied. Kom niet aan het jargon van deskundigen als je zelf geen deskundige bent (je mag natuurlijk wel om uitleg vragen...) Vriendelijke groet, Josq (overleg) 23 aug 2011 11:15 (CEST)

  • Beste Josq, natuurlijk kan ik ook de betreffende tekst wel in het Nederlands vertalen. Het gaaat hierbij dan ook niet om kennis van een of ander vakgebied of zo (dat heet gewoon traditionele Chinese geneeskunde, daar hoef je niet deskundig voor te zijn) maar het gaat om de alomtegenwoordige gewoonte om alles waar een goed Nederlands woord voor is toch maar in het Engels te benoemen. Ik denk dat we, zonder inderdaad de individuele auteur al te zeer te kwetsen, toch ervoor moeten waken om onze taal onnodig te verengelsen. Op mijn eigen universiteit krijg ik in deze dagelijks met tenenkrommende voorbeelden dienaangaande te maken. Vandaaar mijn opmerking, die niet gemaakt is om de aanmaker onderuit te halen, maar om te attenderen op de slechte gewoonte om alles maar in het Engels te zeggen. Ik hoop dat je daar begrip voor kunt opbrengen. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 23 aug 2011 11:46 (CEST)
    Dan moet het voor jou ook een kwelling zijn om telkenmale van DNA te horen spreken?
    Ik moet natuurlijk wel duidelijk zijn in wat ik bedoel: natuurlijk is het volstrekt legitiem om te vragen om een Nederlandse vertaling. Maar wees daar bescheiden in: soms is die vertaling helemaal niet gangbaar.
    Het gaat me vooral om je toonzetting: ga als niet-deskundige vooral niet roepen "het moet en het zal in het Nederlands, luister naar mij want anders zal ik je bestoken met mijn irritatie" (ja, zo lees ik je opmerking, erg he?), maar stel gewoon een bescheiden vraag: "is deze term wellicht vertaalbaar naar het Nederlands?"
    Vriendelijke groet, Josq (overleg) 23 aug 2011 11:54 (CEST)
    • Beste Josq, daar heb je 100% gelijk in. Ik zal je opmerking ter harte nemen. Natuurlijk raak je door dat overbodige Engels wel eens geïrriteerd, maar een bescheiden vraag is natuurlijk beter. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 23 aug 2011 11:58 (CEST)
      • Bedankt voor je fijne reactie! Vriendelijke groet, Josq (overleg) 23 aug 2011 12:00 (CEST)

Chemische Werken Roermond[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, Ik zag dat je het artikel Chemische Werken Roermond had aangemaakt en meteen voorzien van een wiu-sjabloon. Je hebt het echter niet op de verwijderlijst genoemd. Ik vroeg me af of je dat nu was vergeten, of dat de bedoeling van het sjabloon was te melden dat je nog met het artikel bezig was. In het laatste geval zou je sjabloon moeten veranderen, met vriendelijke groet, --Davv69overleg 23 aug 2011 18:59 (CEST)

  • Bedankt voor de attentie. Ik bedoelde natuurlijk: wiu2. Ik ga het veranderen. Fred (overleg) 23 aug 2011 22:14 (CEST)

Verwijdering ALFAM Holding N.V.[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred Lamber,

Ik ben niet de oprichter van deze pagina, maar is deze formule van de pagina wel goed? Het is een begin. ALFAM Holding N.V..

  • Als het bedrijf encyclopedisch zou zijn, was een bedrijfsgeschiedenis welkom. Over de encyclopediciteit kan de Wiki-gemeenschap zich gedurende 14 dagen uitspreken alvorens de moderator beslist voor al dan niet verwijderen. U kunt bovendien uw argumenten op de verwijderpagina vermelden. Kijk ook eens naar het welkomstsjabloon. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 24 aug 2011 21:29 (CEST)

Heer van Cuijk[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Fred,

  • Jan II van Brabant had uit een relatie met zijn maîtresse Elsbeen van Wijflit een bastaardzoon:
  • Jan van Wijflit heer van Cuijck en Blaersfeld, burggraaf van Heusden (ca. 1312 - ca. 17 augustus 1356) gesneuveld in de Slag bij Scheut.

In een door jou op 14 januari 2011 gemaakt lemma over Jan III van Cuijk vermeld jij hem als was hij heer van Cuijk, Mierlo, Asten en Hoogstraten. Zou jij mij jouw bron kunnen doorgeven waar vermeld wordt dat hij ook heer van Cuijk was? Van zijn kinderen was het Jan IV van Cuijk die heer van Hoogstraten werd. Zijn zoon Hendrik van Cuijk werd heer van Asten, Ekeren, Brecht en Zundert. Wennemar van Cuijk werd heer van Neerloon. De heerlijkheid Mierlo werd in 1356 verkocht aan Jan Dickbier. m.vr.gr. Henk Obee (overleg) (overleg) 26 aug 2011 10:40 (CEST)

  • Beste Henk Obee, Dat is lang geleden! Maar toevallig had ik van Jean Coenen nog staan: Mierlo, van oorsprong tot heden en daarin staat, op blz. 59: ...Jan III van Cuijk, heer van Hoogstraten, Mierlo, Nieuwkuijk en de helft van Asten ... Meestal wordt hij aangeduid als heer van Cuijk en Hoogstraten, om daarmee aan te geven dat de andere bezittingen van minder belang waren. De koop aan Jan Dickbier wordt in deze bron ook vermeld, en voor zijn dood wordt 8 september 1357 opgegeven. Uit deze tekst volgt niet dat hij heer van Cuijk was, maar wèl dat er veel bronnen zijn waarin hij zo genoemd wordt, bijvoorbeeld stambomen e.d. Waarschijnlijk heb ik één van deze (mogelijk foutieve) bronnen onder ogen gehad. PS: de aanmaak van een lijst van de heren van Cuijk zou welkom zijn! Bedankt overigens voor het speurwerk. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 26 aug 2011 11:25 (CEST)
      • Hallo Fred, Ik heb mede naar aanleiding van hetgeen jij schreef de tekst in het lemma Jan III van Cuijk' aangepast naar de huidige kennis over zijn persoon. Uiteraard heb ik de bronnen vermeld. Op het internet is (inmiddels) ook het een en ander na te lezen ff Googlen. Voor mij was die moord, destijds toen ik bezig was met het onderzoek naar de bastaardkinderen van edelen, een aardige bijkomstigheid. Ik vraag mij wel af of de moordenaar ooit berecht is. Bij het napluizen van niet bewerkte personen in mijn (chaotisch) kaartensysteem, pre PC-tijd (mijn eerste PC met 2 x 5.25 floppydrive's stamt uit 1979) kwam ik de vermoorde onschuld Jan van Wijnvliet heer van Cuijk weer tegen. Als je nog aanvullingen weet, aarzel niet om die erbij te zetten. Een lijst van heren van Cuijk komt er beslist in de nabije toekomst. Ik rentenier, dus tijd heb ik in overvloed. Met vriendelijke groet, Henk Obee (overleg) (overleg) 27 aug 2011 00:02 (CEST)
        • Beste Henk, Dat zou geweldig zijn! Bedankt voor de aanvullingen en veel succes toegewenst bij het bestuderen van deze ingewikkelde maar interessante materie. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 27 aug 2011 00:07 (CEST)

Kroegdiscussie[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred Lambert, jouw naam wordt op dit moment genoemd in een discussie in de kroeg. Vriendelijke groet, Vinvlugt (overleg) 29 aug 2011 19:49 (CEST)

  • Tsja, In het verleden hadden we Eddy Landzaat. Nu is het Gertjan R. bijvoorbeeld. Die vindt dat ik voorkomend moet zijn tegenover in zijn ogen goedwillende zelfpromotie- en reclame-aanmakers. Nu gebruik ik in het algemeen beschaafde termen (daar kan Gertjan R nog wat van leren, want zijn woordgebruik is helaas ook niet altijd even kies!). Het lijkt er op dat een bepaalde klein groepje (rekkelijken) me het recht tot nomineren wil ontzeggen. Dan weer is de discussie dat het te snel gebeurt, dan weer zou het om eerzame beginnelingen zijn die zich zelf voorstellen op Wikipedia en aldus worden weggejaagd, enzovoort. Het lijkt er soms wel op alsof ze mij willen wegjagen van Wikipedia, want je moet wel een dikke huid hebben om dit trommelvuur van beschuldigingen en terechtwijzingen te doorstaan... Ik ga echter gewoon door met het schrijven van -naar ik hoop- goede artikelen over encyclopedisch relevante onderwerpen, met vriendelijke groet Fred (overleg) 30 aug 2011 11:34 (CEST)
    Ha Fred, waar je voor uit moet kijken is wat ik bij dezen het "spookrijderssyndroom" noem (een spookrijder? Niet 1, maar wel 1000!). Op het moment dat je het gevoel hebt dat iedereen tegen je is, is het hoog tijd om bij jezelf te rade te gaan of je inderdaad niet op het verkeerde spoor zit.
    Ik wil niet zeggen dat het bij jou zo dramatisch is, maar ik heb regelmatig wel de indruk dat jouw bijdragen op de verwijderlijst soms professioneler en in ieder geval wat vriendelijker en minder scherp zouden moeten. Dat neemt niet weg dat er heel veel dingen zijn die wel uitstekend gaan en ik heb het gevoel dat dat ook breed erkend wordt. Vriendelijke groet, Josq (overleg) 30 aug 2011 11:42 (CEST)
    Dank, ik zal mijn best doen (ondanks de oorlogszuchtige onderwerpen -kruitmolens!- die ik op het ogenblik in de pen heb...). Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 30 aug 2011 12:04 (CEST)

Kerkmeubilair[bewerken | brontekst bewerken]

Wat heb je dat artikel mooi verder opgeknapt! Complimenten! Koosg (overleg) 5 sep 2011 16:17 (CEST)

  • Dat geldt ook mijn voorganger(s). Er valt vast nog meer over te vertellen! Groet, Fred (overleg) 5 sep 2011 16:41 (CEST)
Inderdaad: een prachtige uitbreiding van mijn stuntelig beginnetje dat onlangs voorbestemd leek om definitief vernietigd te worden (in het zog van de Tweede Beeldenstorm ? ... kekrkmeubilair NE ...). Ik heb uw tekst met veel aandacht en interesse nagelezen en, zoals u zult zien, ook wat aangepast. Ik heb ook het een en het ander kunnen bijleren, zoals de Vierde Nota Ruimtelijke Ordening Extra... Als ik al wat teveel met het feit sjabloon heb gestrooid, hoop ik dat u me het niet al te zeer kwalijk zult nemen ! mvg --Tom (overleg) 12 sep 2011 00:30 (CEST)
Ja, tijdens mijn beschrijving van het Brabants kerkpatrimonium kwam ik het begrip herhaaldelijk tegen. Waard om te behouden. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 12 sep 2011 10:59 (CEST)

Prinsland[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Fred, ik heb gegoogled naar Prinsland en dit niet gevonden. Heb je misschien een link die als bron kan worden toegevoegd aan het artikel? Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 9 sep 2011 22:33 (CEST)

  • Bedankt voor de oplettendheid. Ik zal bronnen toevoegen. De combinatie Prinsland Staatsbosbeheer geeft trouwens op Google wel resultaat. Fred (overleg) 9 sep 2011 22:38 (CEST)
    • Zo, de bronnen zijn toegevoegd. Het kán natuurlijk zijn dat de bron verouderd is en dat de naam Prinsland niet meer in gebruik is bij Staatsbosbeheer. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 9 sep 2011 22:44 (CEST)

Verwijdernominatie Pelletkachel[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Fred, n.a.v. je verwijdernominatie heb ik het lemma Pelletkachel flink onder handen genomen. Ik wil je verzoeken ernaar te kijken en - als je het ermee eens bent - de nominatie door te halen. Dank, Erik Wannee (overleg) 11 sep 2011 17:26 (CEST)

  • Dat ga ik onmiddellijk doen. Het onderwerp is natuurlijk interessant. Bedankt voor het bewerken! Met vriendelijke groet. Fred (overleg) 11 sep 2011 17:34 (CEST)

Simson (bedrijf)[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Fred,

Ik ben momenteel het artikel AWO geheel aan het herschrijven én ga het ook hernoemen in Simson (Suhl). Daarmee komen er twéé bedrijven met de naam Simson, en denk ik dat we de naam Simson (bedrijf) voor de lijmfabriek niet kunnen handhaven. Ik stel voor dat ik die verander in Simson (lijm) of Simson (lijmfabriek). Een plaatsnaam kan ik er niet aan toevoegen, omdat het bedrijf meerdere vestigingsplaatsen heeft (gehad). Ik zal zorgen dat alle links en doorverwijzingen in orde komen. Met vriendelijke groet, --Piero (overleg) 12 sep 2011 17:57 (CEST)

  • Beste Piero. Bedankt voor het bericht. Simson is inderdaad een veel voorkomende naam, ook voor bedrijven, want er spreekt kracht uit. Succes met je artikel. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 13 sep 2011 12:48 (CEST)

Brandnetelthee en Appelsap[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Fred heb je de discussie in de kroeg gezien? met vriendelijke groet, Koosg (overleg) 15 sep 2011 12:26 (CEST)

Ondertekenen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred. Zou je een VVN-bericht willen ondertekenen? Misschien was je het vergeten ofzo, maar anders lijkt het alsof degene die daar onder overleg plaatst de nominator is. Mvg - Richardkw (overleg) 23 sep 2011 17:35 (CEST) (artikel: Digitaal verhaal

  • Beste Richardkw, dat was ik inderdaad vergeten. Mijn verontschuldiging. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 24 sep 2011 21:00 (CEST)

Digi-verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred,

Ik heb mijn "digitaal-verhaal" ondertussen aangepast. Ik weet veel over film e.d. maar ben vaak nog een leek betreffende internet en vormgeving, dus alle hulp is welkom. Ik hoop dat de aanpassingen welk ik maakte zo goed zijn, anders mag je steeds verbeteren of feedback geven. Het is zo dat het digitaal verhaal in opmars is en ik me er steeds meer mee bezig houd. Ik hoop hier en daar ook via wickipedia de mensen meer wegwijs te maken en fouten in artikels te kunnen corrigeren.

Alvast bedankt. MVG PJ --B.S.V. (overleg) 24 sep 2011 10:29 (CEST)

  • Beste PJ Roninsky. Het is al wat verbeterd en het onderwerp zou best E-waardig kunnen zijn, maar een artikel erover moet slechts feiten en geen meningen bevatten. Zinnen als: Maar eerst en vooral moeten ze vanuit de kern komen, vanuit het hart, ze worden niets voor niets door Daniel Meadows “Tales told from the heart” genoemd geven een -alleszins respectabele- mening weer, maar zijn in mijn ogen niet-encyclopedisch. Ik zou je willen aanraden om een coach te nemen: iemand die je in eerste instantie met raad en daad terzijde staat. In het welkomstsjabloon kun je lezen hoe dat werkt en hoe je daarmee in contact kunt komen. Succes, en met vriendelijke groet, Fred (overleg) 24 sep 2011 21:03 (CEST)

Oké bedankt voor het advies! MVG PJ --B.S.V. (overleg) 25 sep 2011 14:23 (CEST)

Verwijdernominatie didier francois[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Fred,
Bedankt voor je reactie en tips. Ik heb al verschillende reclame- of persoonlijkevisies uit mijn artikel verwijderd. Verder weet ik niet goed hoe ik informatief juist kan blijven naar de Nyckelharpa pagina's toe, zonder te vertellen hoe en waarom deze techniek anders is en iets toevoegt aan de traditionele techniek. Eerder werd er over deze techniek al op andere pagina's geschreven en ik dacht dat ik hierbij meer uitleg moest-kon geven.Graag verdere tips mocht je een minuutje de tijd hebben. Zo kan ik dit artikel hopelijk tot een goed einde te brengen. mvg Didier--Didiernyckelharpa (overleg) 26 sep 2011 12:03 (CEST)

  • Beste Didier, Je zou een coach kunnen nemen, zie boven, maar schrijven over jezelf wordt in het algemeen door Wiki niet op prijs gesteld, dus daar zou je rekening mee kunnen houden. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 26 sep 2011 13:10 (CEST)
    • inderdaad dat begrijp ik maar dat is het juist ik schrijf niet over mezelf ik heb het maar vertaald!--Didiernyckelharpa (overleg) 26 sep 2011 15:08 (CEST)
    • Beste Didier, dan raad ik je aan een coach te nemen. Kijk maar op het welkomstsjabloon. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 26 sep 2011 15:24 (CEST)

ok bedankt voor de tip! groeten didier--Didiernyckelharpa (overleg) 26 sep 2011 15:34 (CEST)

Verwijdernominatie Artikel "Drumband & Majoretten Maasbree"[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo dhr. Lambert,

Ik heb van de week een wiki aangemaakt voor "Drumband & Majoretten Maasbree". Tot mijn spijt zie ik dat het artikel is genomineerd ter verwijdering. Bij navraag bij dhr. ErikvanB blijkt dat U het artikel tot verwijdering hebt genomineerd.

Zoals ik Erik ook al heb gevraagd: "de tekst voor het artikel is een beknopte samenvatting van teksten uit onze eigen archieven van de vereniging, een vergelijkbaar deel staat ook op onze internetsite. Verder is de tekst naar waarheid geplaatst."

Erik was ook tevreden over de tekst en van mening dat deze verder goed is geschreven (zie Ad.1). Het is gebruikelijk op Wikipedia dat degene die de nominatie gedaan heeft deze nominatie ook zelf intrekt. vandaar dat ik U wil vragen of U de nominatie wil heroverwegen en deze wil intrekken?

Ik hoop dat ik u voldoende heb geïnformeerd en overtuigd.

M.vr.gr. Richard Gommans Bestuurslid Drumband & Majorettenkorps Maasbree

  • Ad.1

Beste Richard, ik heb de tekst veranderd zoals je aangaf. De tekst vind ik goed geschreven, dus daar ben ik zelf tevreden over. De verwijderingsnominatie is echter gedaan door Fred Lambert, en het is gebruikelijk op Wikipedia dat degene die de nominatie gedaan heeft deze nominatie ook zelf intrekt. Wil je daarom Fred persoonlijk vragen of hij de nominatie wil intrekken? Dat kan op zijn overlegpagina. (...). Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 30 sep 2011 00:17 (CEST)

    • Beste Richard, Natuurlijk is een goede drumband cq majorettencorps in het algemeen E-waardig, dit los van het feit dat ik hun prestaties zeer waardeer. Ik zou het dan ook toejuichen dat dit soort organisaties -zeker als ze op goede prestaties en een rijke geschiedenis kunnen bogen- in Wiki opgenomen worden. Indien ik het artikel heb genomineerd, zal dat geweest zijn wegens auteursrechtenschending cq tekstdump. Als deze ongedaan is gemaakt zal ik mijn nominatie alsnog intrekken. Ik ga daar nu naar kijken en de daad bij het woord voegen. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 2 okt 2011 21:55 (CEST)

Hallo Fred, dank je voor het intrekken van de nominatie. Goed dat er controle wordt uitgevoerd en dank voor de bijdrage. M.vr.gr. Cloffie

Kijk in de Pot[bewerken | brontekst bewerken]

hoi Fred, Grappig ... bij De Poffert komt dezelfde naam voor. groeten, )°///< (overleg) 2 okt 2011 23:56 (CEST)

  • Hoi Vis met 1 oog. Leuk ja, soms ook Kiek in de Pot geheten. Er schijnen volgens de bronnen zeker vier van dit soort toponiemen te bestaan in Nederland. Groet, Fred (overleg) 3 okt 2011 10:59 (CEST)

Insteekverdieping[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Fred, gewoon benieuwd: is er een wezenlijk verschil tussen deze insteekverdieping en de entresol? Groet - Advance (overleg) 5 okt 2011 02:01 (CEST)

  • Hoi Advance, zo te zien niet. Zeker niet als de entresol in de 17e eeuw ook hangkamer heette. Ik zal het omwerken tot een redirect. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 5 okt 2011 10:52 (CEST)

Verplaatst van GP naar OP[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, onderstaande berichten werden door diverse gebruikers op je gebruikerspagina achtergelaten.

FerGro[bewerken | brontekst bewerken]

Dat is grappig... Eerst wordt mijn stukje over Fred de Koning voor verwijdering genomineerd omdat het zelfreclame zou zijn, en nu dat van John Beringen. Hoeveel personen denk je dat ik kan zijn???

FORTISSiMMO[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, kun je mij eens zeggen waarom je deze pagina voor verwijderen hebt aangegeven? Is toch geen reclame. Alvast bedankt, DBBERL

Kanegem[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, bedankt voor je tip, maar ik was dit al van plan. Ik moest alleen nog even nadenken over een gepaste inleiding. Ik begin nu met het plot, binnen de kortste keren zal het erop staan. Vriendelijke groeten, Benjimans

Peter de Vries (muzikant)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, je hebt mijn tekst genomineerd voor verwijdering. Intussen heb ik er van alles aan gedaan om het niet op ZP, Reclame of propaganda te laten lijken. Ik heb me wel een paar x - per ongeluk - schuldig gemaakt aan vandalisme, maar dat was uit onervarenheid. Er wordt beweerd dat ik al eerder een account heb aangemaakt en eerder ben verwijderd. Daar weet ik echter niks van. In Nederland zijn drie Peter de Vries musici, één is er overleden, de ander heeft ooit in een bekend bandje gespeeld maar zijn basgitaar in de wilgen gegooid. De enige die nog 150 x pet jaar op de bhune staat en levend is ben ik. Vandaar mijn verhaal. Help mij om het Wikipedia geschikt te maken svp ipv het enkel te nominere. Veel dank voor de tip alvast.

Waterbouwkundig Laboratorium[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, je hebt mijn tekst genomineerd voor verwijdering wegens schending van de auteursrechten (overname uit een bestaande publicatie). Dat is juist, het betreft inderdaad gedeeltelijke overname uit het werkje waarnaar je de link hebt geplaatst. Ik (schrijver van het wikipedia-artikel) ben echter verbonden aan het Waterbouwkundig Laboratorium en als Vlaamse overheidsinstelling beschikken we uiteraard over de volledige auteursrechten van de werken die we zelf hebben uitgegeven. De nominatie is dus niet terecht. Ik zal een verzoek indienen om die nominatie ongedaan te maken. Vriendelijke groet.

Geen dank en vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 6 okt 2011 21:52 (CEST)

  • Beste ErikvanB, Toch dank hiervoor. Anders wordt het zo'n rommeltje en bovendien wordt het dan niet door mij beantwoord. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 6 okt 2011 22:20 (CEST)
    • Je gebruikerspagina blijkt op iedereen een onweerstaanbare, bijna mystieke aantrekkingskracht uit te oefenen. Doch zij is als drijfzand: wie haar betreedt wordt niet gered, maar wordt er langzaam door opgezogen en sterft een gewisse dood. Heel verstandig om niet op hun geraaskal in te gaan! Mvg, --ErikvanB (overleg) 7 okt 2011 00:15 (CEST)

Landgoed Hommelheide[bewerken | brontekst bewerken]

De tekst van Landgoed Hommelheide is aangepast, ik heb uw tips meegenomen in de vernieuwde uitwerking en er staat nu een encyclopedisch verantwoorde pagina. Mocht het e.e.a. toch anders verwoord dienen te worden dan verneem ik dat graa. Mvg --Giel (overleg) 9 okt 2011 17:56 (CEST)

FCE[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte heer Lambert,

Het is te begrijpen dat u het artikel zoals aangemaakt niet nieuwswaardig vindt. Een en ander heb ik toegevoegd om dit wat meer te onderbouwen.

Graag hoor ik wat u er nu van denkt.

Met vriendelijke groet,

Michiel Galema

LSBL[bewerken | brontekst bewerken]

Heb nog het één en ander aangepast en wil ook nog één en ander gaan toevoegen. Hoe kan ik voorkomen dat de pagina plotseling wordt verwijderd? Hsluijs (overleg) 19 okt 2011 14:43 (CEST)

  • Beste Hsluijs, je kunt daartoe argumenten toevoegen op de verwijderpagina. Ook kun je een coach nemen (zie daarvoor de welkomstpagina op je overleg). Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 19 okt 2011 14:50 (CEST)


Verwijdering StenniZ[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte heer Lambert,

Ik zie dat de pagina StenniZ voor verwijdering is genomineerd. Eerder maakten wij de pagina aan met meer zinnen (autobiografie met bronvermelding) maar toen vond iemand het te uitgebreid, vandaar dat wij het nu in eerste instantie kort hebben gehouden. Deze wordt uiteraard uitgebreid met feiten (en bijpassende bronvermelding). Het onderwerp StenniZ wordt al lange tijd vermeld op pagina's als nederhop. Helaas werkt de link op deze manier niet. Wij horen graag wat u wilt zien op de pagina zodat wij dat gelijk in orde maken. Alvast bedankt!

  • Beste anonymus, in een artikel moet wél duidelijk worden gemaakt wat de encyclopedische relevantie van het onderwerp is. Dat is in deze ene regel in het geheel niet gebeurd. Zoveel werk hebt u aan dit uit een paar woorden bestaande artikel vast niet gehad dat u het erg zou kunnen vinden als het verwijderd wordt. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 25 okt 2011 15:49 (CEST)
    • Bedankt voor je snelle reactie. Helaas worden wij zo niet geholpen. In mijn bericht staat dat wij eerder een langere omschrijving plaatsten en deze verwijdert werd omdat het te uitgebreid was. Zo wordt het ons erg moeilijk gemaakt. Vandaar dat wij het wel erg vinden als het verwijderd wordt.

Het is niet onze bedoeling om deze discussie aan te gaan. Het gaat ons om de inhoud en de juiste toevoeging aan wikipedia. Vandaar de vraag wat u graag zou willen zien op deze pagina zodat wij dat in orde maken. Stelt u het wel op prijs als wij een biografie plaatsen? Dit komt al snel over als een promotie tekst terwijl dat niet de bedoeling is. Wij willen de feiten omschrijven. Vele rappers waarmee StenniZ heeft samengewerkt staan inclusief biografie op wikipedia dus de encyclopedische relevantie is al goedgekeurd. Ik hoor graag wat wij kunnen doen om het onderwerp StenniZ uit de verwijderlijst te krijgen. Alvast bedankt! ps. Wij hebben een coach aangevraagd want we willen u niet al te veel lastig vallen. Omdat wij wederom een uitgebreide pagina gaan schrijven zoals gewenst zijn wij bang dat wij het voor niets doen als de 'nominatie verwijdering' blijft staan. Kunt u hier iets aan doen? Bedankt!

      • Beste anonymus, het onderhavige artikel is dermate summier dat het zonder meer beter is om met een frisse leest te beginnen. Overigens dient de E-waarde van het onderwerp dan wel overtuigend aangetoond te worden. Het is een vaak voorkomende, maar onjuiste, perceptie om te menen dat de E-waarde al zou zijn goedgekeurd omdat sommige andere rappers ook zijn vermeld. Indien de relevantie niet wordt aangetoond raad ik u aan om een bijdrage te leveren aan Wiki omtrent een onderwerp dat wèl relevant is voor een encyclopedie. Overigens is het verstandig om uw boodschappen met vier tildes te ondertekenen. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 25 okt 2011 16:52 (CEST)

Kasteel Meeuwen[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Fred, heb je deze bewerking gezien? Klopt de bewering van deze gebruiker, die daarvoor geen bron geeft? Met vr. groet, Gouwenaar (overleg) 25 okt 2011 16:56 (CEST)

Dag Gouwenaar, dit is misschien waar! Ik heb als bron Anton van Oirschot's Middeleeuwse Kastelen van Noord-Brabant (blz. 309-310)gebruikt, en in dat boek staan zeker wel hier en daar wat fouten. Van Oirschot beroept zich weer op Van Sasse van Ysselt (1918) en J.Renaud (Kastelen in het Land van Heusden en Altena, Brabantia 1953, 1). Om te beginnen de naam: Oedeleye, Odelie en Odilia worden door elkaar heen gebruikt, zoals dat vaak gebeurt en verwarrend is in literatuur omtrent adellijke heren en vrouwen. Van Oirschot voert ook ene Odilia op die dochter van Oedeleye zou zijn en de goederen erfde. Deze trouwde met Filips van Ranst, aldus Van Oirschot.
Op Odelie van der Merwede opgezocht kom ik een overdruk op Internet tegen van De Brabantse Leeuw, jaargang 12, blz. 35-40 uit 1963. Dit artikel, DE HEERLIJKHEID ZIJDWINDE getiteld, zie [1], is van de hand van mr. W. de Vries, en deze voert een polemiek tegen J.W.F. baron van Wassenaer, welke volgens hem blijkbaar de artikelen van J.P. de Man in De Nederlandsche Leeuw jrg. 1939, kol. 64; en jrg. 1941, kol. 320 niet gelezen heeft en dus de arme Oedeleye...wéér hebben laten trouwen met Robbregt van Drongelen! Over dochter Odilia geen woord. Nog sterker, Odilia zou in 1477 kinderloos zijn overleden.
Er blijkt met Odelie nog meer aan de hand geweest te zijn. Samen met haar halfbroers Jan en Claas (bastaardkinderen van Dirk van der Merwede), was er in 1455 nog een conflict met ene Willem Spierinck van Well over grondbezit. Hierbij kwam Willem Spierinck om het leven, zie [2]. Ook Van Oirschot voert deze Jan en Claes overigens ten tonele. Uit dit alles trek ik de conclusie dat degene die de wijziging aanbracht allerminst een vandaal is, doch waarschijnlijk een heemkundige ter plaatse die kennis heeft genomen van de artikelen van J.P. de Man en W. de Vries. Ik zou dan ook adviseren om zijn wijziging intact te laten.
Hartelijk bedankt overigens voor je oplettendheid ten aanzien van dit artikel, en voor je vele waardevolle bijdragen. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 25 okt 2011 21:14 (CEST)

Verwijdering H.V. Ockham[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Fred, Wij zijn een enthousiaste club studenten die het binnen onze vereniging erg gezellig met elkaar hebben. Dus vanwaar zo cynisch? En waarom mag deze vereniging geen eigen wikipedia pagina? Groetjes, Julius. P.S. Wat is trouwens een E-waarde, en wat is nieuwspraak?

  • Beste mensen, E-waarde is encyclopedische waarde. Een topstudent mag in staat worden geacht om zelfstandig het woord nieuwspraak in Wikipedia op te zoeken en het daar gebodene te begrijpen. Een topstudent is ook zeer wel in staat om de regels van Wikipedia tot zich te nemen. Daar hoort ook bij: geen zelfpromo, geen reclame. Er is dan ook geen sprake van waarom mag deze vereniging geen eigen pagina. Dat is, omdat er enig onderscheid bestaat tussen een studiegids en een encyclopedie. Wat jullie cynisme noemen zou ik gewoon als humor willen zien. Een topstudent kan een beetje humor wel waarderen, neem ik aan. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 27 okt 2011 10:13 (CEST)
    • Nou, de E-waarde heb ik inmiddels door, we zijn niet encyclopedisch! Maar wat de heer Orwell met ons te maken heeft wil nog steeds niet echt dagen. Terugkomende op het eerste punt; talloze andere studieverenigingen hebben ook een wikipediapagina, dus ik zie het probleem eigenlijk niet zo. --J.dehond (overleg) 27 okt 2011 10:05 (CEST)
      • Voorts wordt ieder artikel op zichzelf beoordeeld dus iedere argumentatie (of moet ik zeggen: claim) aangaande het wél plaatsen van andere artikelen heeft geen zin. Dit om zwaan kleef aan effecten en Calimerocomplexen te voorkomen. Als u vindt dat andere artikelen verwijderd moeten worden, kunt u ze nomineren. M.vr.gr. Fred (overleg) 27 okt 2011 10:13 (CEST)
        • Nouja, dat is nog wel een redelijke regel. Echter, de encyclopedische waarde van H.V. Ockham zit hem er juist daarin een beeld te geven van de vele verenigingen die de Universiteit Twente rijk is. En dus denk ik dat er mensen zijn (wellicht niet veel, maar ze zijn er heus!) die over deze vereniging willen lezen. Verder is de vereniging wel degelijk substantieel, met haar enkele honderden leden lijkt mij een Calimerocomplex dus wel uit te sluiten! Liefs, --J.dehond (overleg) 27 okt 2011 10:18 (CEST)
          • Het is een nieuwe officiele vereniging van de Universiteit Twente van het honoursprogramma. De vereniging heeft ook verschillende openbare activiteiten georganiseerd, maar veel mensen weten niet waar de vereniging voor staat. Deze pagina is nuttig voor juist die mensen die niet weten wat het is en snel een antwoord willen hebben op hun vraag. Wikipedia is daar het ideale middel voor.
            • Maar daar is nu juist de eigen website, en/of de site van de TU Twente, voor bedoeeld! Fred (overleg) 27 okt 2011 12:05 (CEST)
              • Kijk Fred, als iemand nu de wikipagina van de Universiteit bekijkt ziet deze persoon daar H.V. Ockham als een van de verenigingen staan. Als deze persoon nu wil weten wat de vereniging inhoudt kan deze snel én gemakkelijk naar de wikipagina van H.V. Ockham om daar achter te komen. Als de vereniging geen wikipagina zou hebben zou deze arme ziel naar Google moeten, daar de verenigingsnaam in moeten typen om zo via een hele omweg bij onze officiële website terecht te komen. Daarom is de door ons gemaakte wikipagina nu juist wél een positieve bijdrage aan het bestand van deze vrije encyclopedie. Liefs, --J.dehond (overleg) 27 okt 2011 12:40 (CEST)
                • Beste Fred, Natuurlijk begrijp ik uw zorgen over de wikiwaardigheid en objectiviteit van artikelen Wikipedia als Vrije Encyclopedie en die deel ik. Zou u daarom misschien een aanbeveling kunnen doen op welke wijze de tekst van het artikel gewijzigd kan worden? Naar aanleiding van uw beoordeling heb ik namelijk naar de artikelen van alle andere studieverenigingen aan de Universiteit Twente gekeken en ik vind het moeilijk om te zien waarin precies het verschil ligt. Vriendelijke groet, Rogier – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 130.89.239.29 (overleg · bijdragen) 27 okt 2011 13:24 (CEST)

Bewerking artikel Krones AG[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte meneer Lambert, dank u wel voor uw commentaar. Ik heb naar aanleiding van uw aanmerkingen het artikel bewerkt. Ik heb verschillende zinnen omgeschreven om de toonzetting van het artikel te matigen. Ik hoop dat het artikel hiermee geschikt is voor Wikipedia. Verder is het logo in opdracht van Krones AG in Wikimedia commons geupload. Met vriendelijke groeten, --Zonnenschijn (overleg) 28 okt 2011 15:52 (CEST)

Geachte meneer Lambert, ik heb nog verdere aanpassingen aan het artikel Krones AG voorgenomen. Zou u mij wellicht kort feedback kunnen geven of het artikel hiermee voor Wikipedia geschikt is? Alvast hartelijk bedankt. Met vriendelijke groeten, --Zonnenschijn (overleg) 31 okt 2011 13:45 (CET)

Verwijderingsnominatie Nehem[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Nehem dat is genomineerd door Truee. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111028 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 29 okt 2011 02:02 (CEST)

Titelwijziging Olieraffinaderij[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, waarom heb je de titel van Olieraffinaderij gewijzigd in Aardolieraffinaderij, terwijl er een heel stuk in staat over andere oliesoorten dan aardolie? Ik heb de titelwijziging daarom maar teruggedraaid, aardolie is een specifieke oliesoort. Caseman 30 okt 2011 17:05 (CET)

  • Beste Caseman, ik ben bezig met wat raffinaderijen en heb in mijn achterhoofd om ook het artikel over de aardolieraffinaderij flink uit te breiden (compleet met hydrocrackers, platformers en wat dies meer zij). Daar ben ik echter nog niet aan toe gekomen. Er werd en wordt echter wel meer geraffineerd. Plantaardige olie, bijvoorbeeld, suiker, salpeter enzovoort. De aardolieraffinaderij heet zo omdat bij de voorganger ervan plantaardige olie geraffineerd werd. Dat gebeurt nog op grote schaal, trouwens, ten behoeve van de margarine-industrie en tegenwoordig van biobrandstoffen. De destillatietechniek is overigens afkomstig van de steenkoolteerdestilleerderijen en dan weer van de jeneverstokers (en de alchemie). Naar mijn mening zou er een dp raffinaderij kunnen komen die naar al die verschillende raffinaderijen verwijst. Van suikerraffinaderij heb ik al een artikel gemaakt. Uiteindelijk wil ik ook een afzonderlijk artikel schrijven over het raffineren van plantaardige oliën, want daar valt óók heel veel over te vertellen. In afwachting daarvan had ik de titelwijziging doorgevoerd. Hopelijk vind je het niet erg als ik tzt dan de olieraffinaderij weer invoer! Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 30 okt 2011 21:22 (CET)
Fred, er is ook al een tamelijk uitgebreid artikel Olieraffinage, misschien dat je dat in dezelfde actie kan samenvoegen of kan omwerken tot Aardolieraffinage? Opsplitsen is alleen zinvol als er (zoals ook het geval is) ook een hoop over de verschillende deelonderwerpen te vertellen is.
(En je hoeft mij niet uit te leggen dat er ook veel te vertellen valt over het raffineren van eetbare olieen en vetten, ik kom voor mijn werk regelmatig bij de verschillende varianten over de vloer, en heb vroeger meegeprogrammeerd aan de automatisering van de raffi's van Van den Bergh & Jurgens in Rotterdam (inmiddels alweer gesloten) en aan die van Loders Croklaan in Wormerveer) Caseman 30 okt 2011 21:58 (CET)
    • Aha, dat is leuk. Wellicht kun je me dan daarbij helpen of correcties aanbrengen. Ik doe wat met geschiedenis van de techniek, en heb verschillende van dit soort bedrijven zien langskomen, waaronder inderdaad Loders Croklaan. Dan zal ik het artikel olieraffinage ook eens bestuderen. Groet, Fred (overleg) 30 okt 2011 22:14 (CET)

Catharina?[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Fred. Ik zie dat jij een tijdje geleden de dp Catharinakerk hebt aangemaakt. Daar staan voormalige Sint-Catharinakerken die in gebruik zijn genomen door protestantse kerkgenootschappen. Het zijn dus kerken die hun Sint zijn kwijtgeraakt, over het algemeen. We hebben ook een dp genaamd Sint-Catharinakerk, en die zijn dan katholiek. Met Sint. Ik vraag me af hoe duidelijk dat is. De protestante Catharina's staan nu op beide dp's genoemd. En bij de protestanten is nu ook een kerk met Sint toegevoegd. (Maar die heet officieel anders, dus dat ga ik nog even hernoemen dadelijk.) Ik vrees dat niet iedereen direct weet waar hij welke Catharina moet zoeken. Is het niet helderder om al die Catharina's op één dp te zetten, desnoods onder twee kopjes, en dan van Catharinakerk een redirect naar Sint Catharinakerk te maken? Dat laatste niet om een keus tussen prots en katho's te maken, maar omdat er nu eenmaal meer kerken met dan zonder Sint zijn met een artikel. Hettie (overleg) 30 okt 2011 20:52 (CET)

  • Beste Hjvannes, dat is inderdaad wel beter denk ik. Kwam ik toch laatst een protestantse kerk tegen die weer een Sint had ingevoerd! In Halsteren, geloof ik. Catharinakerk zou dan gewoon een doorverwijzing naar Sint-Catharinakerk kunnen worden. Dan kunnen de Catharinakerken daar gewoon tussen gezet worden. We hebben trouwens ook nog Grote of Sint-Janskerken en dergelijke, om het ingewikkeld te maken! Groet, Fred (overleg) 30 okt 2011 21:13 (CET)
    • Ik heb een poging gewaagd. Verbeteringen altijd welkom. Ja, het kan ingewikkeld zijn. Ik ben zelf van jongs af aan gewend om "Sint" naar wens toe te passen of achterwege te laten, door een gemengd katholiek-hervormde opvoeding. In mijn toenmalige woonplaats bleken er heel wat kerkgebouwen aan die spraakverwarring onderhevig. De Johanneskerk, ook zo eentje. Enne... dan heb je ook nog de kapellen en basilieken. Zou het een idee te zijn om de hele bliksemse boel consequent onder één dp te zetten, namelijk de Sint-versie, en de Sintloze versie daarheen te laten doorverwijzen? Lijkt me iets om even een kattebelletje over te zetten op WP:OG. Hettie (overleg) 2 nov 2011 16:00 (CET)
      • Beste Hettie, dat lijkt me een goed idee. Je hebt ook nog sinten mét, en zónder streepje, soms ook Heilige, en dan de Sint-Jans-Onthoofdingskerken, de Maria-Hemelvaartskerken, de Heilige Maria Moeder Godskerken, de Sint-Jan-Baptistkerken, de Sint-Petrus' Bandenkerken en noem maar op. Dan de Sint-Maartenskerken en Sint-Martinuskerken, Sint-Jozefkerken en Sint-Josephkerken om maar iets te noemen. Dat is allemaal inderdaad erg ingewikkeld en wellicht kunnen dit soort kerken het beste inderdaad allemaal op één pagina. Bij protestantse kerken heb je soms ook nog naamloze kerken (en moeten die dan Hervormde kerk of Protsestantse kerk heten?). Hier valt inderdaad een mooie boom over op te zetten. Groetjes, Fred (overleg) 2 nov 2011 20:20 (CET)
    • Zag net de mededeling in het doorverwijscafe. Op zich goed wat jullie doen, is duidelijker dan 2 dp's. Ik snap alleen niet waarom op de Sint-Catharinakerk onderscheid gemaakt wordt tussen katholieke en protestante kerkgebouwen. Sommige mensen (waaronder ik) snappen niks van geloof en waarom er meerdere vormen zijn, laat staan dat ik weet welk geloof bij welke kerk hoort. Dan is het een beetje vreemd om met die geloofsscheiding geconfronteerd te worden op een dp, die er alleen maar is om door te verwijzen naar het correcte artikel. Dus gewoon beginnen met de Sint-Catharinakerken, en dan op alfabetische volgorde van hun disambiguatie, en daarna de Catharinakerken op volgorde van hun disambiguatie. Dat lijkt mij het duidelijkst. Goudsbloem (overleg) 4 nov 2011 10:55 (CET)
      • Beste Goudsbloem, dat heeft te maken met het feit dat protestanten niet, en katholieken wél aan heiligen doen. Soms kwam een katholieke kerk, bijvoorbeeld een Sint-Catharinakerk, in protestantse handen, bijvoorbeeld in 1648 (vrede van Münster). Toen werd de kerk soms Grote kerk, Oude kerk enz. genoemd, al naar gelang de volksmond. Soms ging ook de Sint eraf en werd hij: Catharinakerk genoemd. En zoals dat met namen gaat: we moeten de zoeker de mogelijkheid geven om het juiste artikel zo snel mogelijk te vinden, ook al is de naamgeving soms verwarrend. Natuurlijk moet bij de beschrijving van de kerk ook staan welk geloof deze vertegenwoordigt. Dit hoort bij de geschiedenis ervan en heeft ook zijn repercussies voor het kerkinterieur. Natuurlijk zijn er meerdere mogelijkheden om dit te doen, maar zoals het nu is is het blijkbaar gegroeid. We zouden er ook een sorteertabel van kunnen maken. Bedankt in elk geval voor de opmerking. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 4 nov 2011 11:53 (CET)
          • Ik snap wel dat een bepaald geloof bij een kerk hoort, maar op een dp hoort naar mijn mening die scheiding niet aangebracht te worden. Aan andere toevoegingen te zien op deze pagina, kan een kerk ook nog wel eens veranderen van geloofsrichting, dan moet dat ook op die dp aangepast gaan worden, wat nogal eens vergeten gaan zal worden. Een dp is alleen maar om door te verwijzen naar het juiste artikel, dus de enige sortering is een alfabetische (en soms, als de opsommingen erg lang zouden worden, is per land ook nog mogelijk), want daar veranderd niets aan, dus helemaal eens met wat Hettie hieronder neerzet. Goudsbloem (overleg) 5 nov 2011 08:40 (CET)
        • Ik heb in verschillende kerk-dp's verschillende oplossingen gezien. Indelingen naar land, naar kerkelijke gezindte, naar alfabet... Als je naar alfabet indeelt heb je sowieso een scheiding van kerken met en zonder Sint. Dat staat overigens niet altijd gelijk aan een indeling naar kerkelijke gezindte. Kijk maar naar de Catharina's. Daar hebben we twee hervormde sinten. Als ik het zou moeten kiezen zou ik denk ik een voorkeur hebben voor alfabetisch (waarbij de plaatsnaam tussen haakjes dus meedoet bij alfabetiseren), met een extra opdeling naar land als de lijst erg lang is. Als een kerk zowel op een "Grote Kerk-dp" als op een "Sint-Kerk-dp" komt te staan, vind ik dat geen bezwaar. Hettie (overleg) 4 nov 2011 12:24 (CET)

Nog eventjes aanvullen: het is inderdaad prima gedaan zo: gewoon op 1 dp. Hhet fungeert eigenlijk half als {dp} en half als lijst - want het gaat er bv. niet enkel om om 'homoniemen' door te verwijzen, maar het fungeert evenzeer als een lijst met kerken van een patroonheilige. Voor heel wat andere heiligen wordt door verschillende mensen dan ook al lange tijd dergelijke aanpak meer en meer gehanteerd. Dus het lijkt me prima het ook hier zo te doen ;-) Ook nog even een opmerking m.b.t. het idee van "naam met Sint" en "naam zonder Sint". Sommige gebouwen zal men misschien steevast zus of zo noemen, maar vaak is de benaming ook wat inwisselbaar. Sommige Sint-Martinuskerken worden in een anderen bron dan weer Sint-Maartenskerk en in een andere dan weer Heilige Martinuskerk genoemd. Sommige Sint-Pieterskerken worden in bepaalde bronnen dan weer Sint-Petruskerken, etc... En ook een Sint-XYZ-kathedraal is gewoon een Sint-XYZ-kerk (en kan eventueel ook soms zo genoemd worden) en kan dus op de lijst. Het gebeurt ook wel eens dat het achtervoegsel -kapel en -kerk inwisselbaar gebruikt worden (vooral voor hulpkerken die geen parochiekerk zijn, of ook voor grote kapellen tref je dat wel eens aan als je verschillende bronnen aan het raadplegen bent.) Naast het verhaal over protestants/niet-protestants, dat ik hierboven niet helemaal gevolgd heb, is het dus ook gewoon zo dat de verschillende eigennamen waarmee kerken benoemd worden dus eigenlijk gewoon vaak inwisselbaar zijn, wat des te meer pleit om alle varianten op 1 dp naar patroonheilige te verzamelen. Waar jullie dus zelf ook al aan toegekomen waren ;-) --LimoWreck (overleg) 4 nov 2011 21:19 (CET)

  • PS: de tweedeling protestants/niet-protestants op dergelijke dp is nieuw voor me ;-) Ik vind het vaak wel duidelijk dat wanneer die lijsten groeien een indeling te maken op land (de landen dan alfabetisch gesorteerd, elk met zijn eigen kopje. En daarin is er dan vaak op plaatsnaam gesorteerd, soms zelfs nog eerst op provincie of departement of zo, indien het teveel groeit). Maar het ene hoeft het ander niet uit te sluiten - misschien is het dan inderdaad zinvol onder een kopje "NL" die tweedeling te maken - voor Frankrijk en België zal dat bv. weinig zin hebben ;-) Voor een land als Duitsland misschien weer wel? Al zal men daar misschien weer andere gewoontes hebben in het benoemen van de kerkgebouwen, en dan ziet men dat daar dan weer. --LimoWreck (overleg) 4 nov 2011 21:23 (CET)
    • Ja, de verschillende dp-pagina's van kerken zijn door verschillende mensen op verschillende tijden in elkaar gezet. Dat is eigen aan Wiki maar soms verwarrend als die lijsten erg lang worden. Behalve bij kerken speelt dat ook bij lemma's als gemeentehuis, stadhuis raadhuis, voormalig raadhuis, raadhuizen en dergelijke. Bij kerken is de plaatsnaam het meest stevige houvast. Kerken kunnen in de loop van de geschiedenis soms meermalen van geloof wisselen (zie de Sint-Gertrudiskerk te Bergen op Zoom) en er zijn ook nog eens dubbelkerken. Om hier eenheid in te brengen is een hele klus, maar in principe mogelijk. Iets soortgelijks kom ik ook tegen bij adellijke personen. De Filips/Philips spelling is er een voorbeeld van, maar soms weet je ook niet of de naam bijvoorbeeld franstalig, duitstalig of nederlandstalig moet zijn. Ook bronnen geven vaak meerdere spellingen, vooral voor voornamen. Wat betreft de kerken: de suggestie dat de volgorde op plaatsnaam de voorkeur verdient, daar kan ik me in vinden. Bij lange lijsten kan dan nog een indeling naar land en eventueel provincie worden gemaakt. Fred (overleg) 4 nov 2011 22:54 (CET)
      • PS Komt daar zojuist een Doopsgezinde kerk langs. Of Doopsgezinde vermaning?? Weer zoiets. Fred (overleg) 4 nov 2011 22:56 (CET)
        • Eens met de hier overheersende meningen: zoveel als handig is samen op een pagina plaatsen, in de praktijk dus per heilige, in elk geval alfabetisch ordenen, en eventueel met daarboven een geografische indeling, al dan niet met aparte landkopjes (lees: indeling naar geloof lijkt me zoals Goudsbloem al zei niet handig). Ik denk overigens dat bij de alfabetische ordening met het al dan niet aanwezig zijn van een Sint- helemaal geen rekening moet worden gehouden: volgens mij kijkt men op dergelijke doorverwijspagina's meteen naar wat tussen haakjes staat, de plaats dus.
        • Nu we hier toch zitten had ik graag nog even andere meningen gevraagd voor volgend geval: een kerk met een (in het Nederlands) dezelfde naam in dezelfde stad. Op Sint-Niklaaskerk#Estland heb ik dat voor de twee Sint-Niklaaskerken in Tallinn (een lutherse en een Russisch-orthodoxe; in het Estisch is er een taalkundig onderscheid maar dat doet hier eigenlijk niet ter zake) opgelost door de straat in de titel noemen. Wordt dit door de gemeenschap gedragen of zijn andere oplossingen meer geliefd of al in gebruik? Groet, Gertjan R 5 nov 2011 20:19 (CET)
          • Dit lijkt me een goede oplossing, temeer daar kerken met dezelfde heiligen in dezelfde plaats niet zulke lange lijsten zullen opleveren, zodat het zoekwerk toch al tot een minimum beperkt blijft. Persoonlijk ben ik dit dilemma overigens nog niet tegengekomen. Fred (overleg) 5 nov 2011 21:58 (CET)

Verwijdernominatie Jos Beijer[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte heer Lambert,

Inmiddels heb ik informatie over de composities van mijn man toegevoegd. Welke informatie zou u nog meer willen zien om het artikel te kunnen laten blijven?

Met vriendelijke groet, Monique Beijer 81.204.20.54 8 nov 2011 20:47 (CET)

  • Beste Monique, het beste is om dit commentaar op de verwijderpagina in te voegen, daar de discussie aldaar door meer mensen dan mij alleen wordt gevoerd. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 8 nov 2011 23:00 (CET)

Scashen: Door een combinatie van QR-technologie en mobiel bankieren heel eenvoudig en in realtime geld overmaken via smartphones.[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred,

ik heb rekening gehouden met uw opmerking en in die zin de nodige aanpassingen gedaan aan het artikel. Kan u aub het artikel goedkeuren?

Alvast bedankt!

  • Beste anonymus. Dat kan ik niet, ik heb enkel genomineerd. De gehele Wiki-gemeenschap kan zich gedurende 2 weken over dit artikel uitspreken. U kunt uw argumenten op de verwijderpagina toevoegen. Na 2 weken beslist de moderator. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 9 nov 2011 17:47 (CET)

Norgy[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, mag ik in het kader van artikel Norgy wijzen op de overlegpagina daarvan? Ik ben nog bezig de pagina aan het opmaken en teksten aan het bijschaven om te voldoen aan de wikipeda-normen, en je gooit het zonder meer op de verwijderlijst? Ik wil ook zeggen dat dit niet kadert in een promo-project, maar eerder in een persoonlijk project om meer informatie over Vlaamse studentenclubs en hun tradities en gewoonten op wikipedia te brengen. Norgy is daarin gewoon de eerste stap. Als je feedback hebt, wil ik die altijd opnemen, zeker gezien je ervaring. De ditjes en datjes (zoals clublokalen en dergelijke) zouden er btw sowieso uitgaan.

Graag een foto bij Vloedmerk[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Fred. Heb je ook een foto die de vloedlijn goed illustreert? Ik heb zelf even gekeken bij Low tide, maar daar zijn teveel foto's om ze even allemaal te bekijken. Groeten, Wouter (overleg) 12 nov 2011 21:43 (CET)

  • Beste Wouter, Een foto van de vloedlijn zou inderdaad welkom en prachtig zijn (ik verwonderde me dat er nog geen artikel over was!) maar ach, ik woon tegenwoordig zo ver van de zee! Zo gauw ik daar weer kom zal ik een foto maken. Misschien is er anders iets op een buitenlandse Wiki te vinden. Groet, Fred (overleg) 12 nov 2011 22:22 (CET)
    • PS, ik zie dat er al een foto bij staat. Mooi werk! Fred (overleg) 12 nov 2011 22:22 (CET)
      • Als aanvulling. Gezocht naar de juiste vertalingen. Duits: Flutlinie, Frans: ligne de marée en Engels: High tide line of high water mark of zoals in de Engelse wiki en:Strandline met een mooi plaatje. Wouter (overleg) 12 nov 2011 23:02 (CET)

Pentaho[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Fred,

Je feedback is van harte welkom; ik ben er mee bezig!

Wudstik[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Fred, ik wacht nog op een reactie of de pagina inmiddels in een status verkeert die volstaat. Krijg ik van jou de reactie hierover of dien ik te wachten tot de 2 weken voorbij zijn om uiteindelijk een antwoord te krijgen? Bij voorbaat dank!

Groet Jacob (overleg) 22 nov 2011 09:40 (CET)

  • Beste Jacob, de verwijderingsnominatie blijft 2 weken staan. De nominator beslist. Ik ging over het taalgebruik, anderen kunnen hun licht nog over de E-waardigheid laten schijnen. Om deze reden laat ik alles staan, de twee weken zijn snel om en dan verdwijnt het sjabloon vanzelf wel. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 22 nov 2011 13:29 (CET)

The OAR - Open Antwerpse Roeivereniging[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred,

dank voor je feedback op het artikel aangaande The OAR vzw.

Het artikel is ondertussen op een aantal punten gewijzigd. Een aantal kromme zinnen (terechte opmerking) zijn weggewerkt. De POV's zouden ook verdwenen moeten zijn. Wat betreft de E-waarde: deze is wel degelijk aanwezig voor dit artikel:

  • De oprichting van een nieuwe roeivereniging is voldoende E-waarde op zich. Er bestaat sinds lang een pagina 'roeiverenigingen in België'. Vele verenigingen daarin vermeld, hebben een eigen artikel. In die zin is ook onze vereniging daartussen op haar plaats.
  • Drakenbootvaren is een sport die lange tijd verdwenen is geweest in België en nu door enkele organisaties, waaronder de onze, opnieuw geïntroduceerd is. Er is ook hier dus een historisch relevant aspect aan het artikel.
  • Teambuildings met roeien zijn een totaal nieuwe en unieke activiteit. Onafhankelijk van welslagen is dit pionierswerk in de roeisport vermeldenswaard.

Clean houden[bewerken | brontekst bewerken]

Fred, zou je s.v.p. kunnen ophouden met onnodig sneren uitdelen op TVP. Voorbeeldje van vandaag is dat je de foundation van Jan-Willem Bult in de uiteraard terechte reclamenominatie maar even een sneer uitdeelt. Zou niet ten goede komen aan de Derde Wereld, maar aan zijn persoontje. Geheel uit de lucht gegrepen, en irrelevant. Laat dit soort zaken dus graag na, het wordt er ook een soort strijd van daar. Groeten, Leo VI (overleg) 26 nov 2011 16:50 (CET)

  • Beste Leo, Aanmaker is notabene de stichting zélf die onder de naam van de stichting de oprichter promoot door een lemma over diens persoon aan te maken. Dus hier is niets uit de lucht gegrepen. Overigens heb je gelijk dat de opmerking overbodig was. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 26 nov 2011 16:56 (CET)
Je trekt het nut van de stichting voor de Derde Wereld in twijfel, kun je aangeven waarom? Dat de persoon zelf of naaste hier over JW schrijft klopt, promo klopt, daar zijn we het eens. Mvg, Leo VI (overleg) 26 nov 2011 17:04 (CET)
Nee hoor, ik trek het nut van de stichting niet in twijfel, dat zei ik ook niet. Wél vind ik dat de naam van de stichting misbruikt werd middels de door mij genoemde handelingen. Maar goed, die opmerking hoefde ik niet op de VP te maken, daar heb je zeker gelijk in. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 26 nov 2011 17:08 (CET)
Misbruikt, om nog maar eens te overdrijven. Een bedrijfs- over stichtingsnaam als naam hier is niet gewenst, maar is het daarmee misbruik? Natuurlijk niet. Heel Nederland en Vlaanderen kennen onze regels toch ook niet. Juist eerlijk, JW laat zien wie hij is. Dat je het nut niet in twijfel trekt met die zou etc.-zin op TVP, het maakt mij niet uit als je soms wat doorschiet, maar geef het toe ;-). - Leo VI (overleg) 26 nov 2011 18:03 (CET)
Mijn gemeende verontschuldiging. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 26 nov 2011 18:11 (CET)

Woody[bewerken | brontekst bewerken]

Fred, hallo... Gaarne zou ik willen weten waarom het artikel over Woody & the Bluepackers door jou blijkbaar als ongepast wordt bestempeld en voor verwijdering wordt aangedragen... Groeten, Maks Maks.A (overleg) 26 nov 2011 17:24 (CET)

  • Beste Maks, het is niet vrij van zelfpromo en het onderwerp is mogelijk niet-encyclopedisch relevant. Verdere discussie kan plaatsvinden op de verwijderpagina. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 26 nov 2011 18:11 (CET)
    • Fred, goedemiddag... Ik zie dat er een aardige discussie ontstaat naar aanleiding van mijn artikel over Woody & the Bluepackers, hetgeen niet de bedoeling was (en is). Verwijder a.u.b. dat artikel vandaag nog. Volgend jaar kijken we wel verder. Iets met kool en sop en niet waard zijn :) Groeten aan allemaal namens woody & the bluepackers, Maks Maks.A (overleg) 28 nov 2011 13:56 (CET)
      • Beste Maks, ik ben niet in staat iets weg te halen. Dat doen de moderatoren. Als je het {{nuweg}}-sjabloon er op zet en toevoegt dat je als aanmaker het verwijderd wil hebben, kan de nominator in snelle actie brengen. Zoniet, dan verdwijnt het waarschijnlijk 14 dagen na nominatie vanzelf tenzij de E-waarde alsnog wordt duidelijk gemaakt. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 28 nov 2011 14:04 (CET)

Fred, en alle anderen... ik verwijder zelf nu de tekst van Woody & the Bluepackers... Eerlijk gezegd word ik een beetje erg nerveus van de discussie om de discussie hier bij (NL) Wiki. Het lijkt de hedendaagse (NL) politiek wel: het debat is heilig, maar actie, ho maar... Ik citeer: "De kans op behoud van het door u geschreven artikel is weliswaar heel klein, maar verwijdering binnen veertien dagen na de nominatie zou kunnen betekenen dat ten onrechte een discussie wordt afgekapt"... Hallo, waar gaat het nu om? Ik vraag nota bene zelf om verwijdering, maar hoho, we moeten er wel 14 dagen over blijven ouwenelen. Sorry, hoor, maar de broek hangt -ondanks riem- al flink rond de enkels :) Ondanks alle goede bedoelingen van jullie instituut: laat eens een renaissance plaatsvinden!

p.s. ik zal het nooit meer proberen

Groeten, Maks Maks.A (overleg) 28 nov 2011 22:40 (CET)

Nominatie verwijdering Quintussen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Beste Fred,Voor het bezwaar tegen de verwijdering van de pagina Quintussen wil ik twee redenen noemen:
Het werk van Jonathan Vos is een boekje van mijn kaartclub, niet officieel uitgegeven en heeft dus geen ISBN-nummer. Ik kan vragen het fragment over Quintussen op te sturen. Wikipedia-pagina's over andere kaartspellen (bijvoorbeeld Hartenjagen of Klaverjassen) hebben geen bronvermelding. Waarom is dat en waarom moet ik bij deze pagina wel bronnen zetten? Ik meen ergens een internetpagina te hebben gevonden met de regels voor Quintussen, en zal proberen deze terug te vinden en in de bronvermelding te zetten. DyonDonKiwi (overleg) 4 dec 2011 13:12 (CET)
    • Dan blijft het bezwaar: Niet bekend genoeg geheel overeind. Geen onafhankelijke bron. Wachten tot het spel ruim ingang heeft gevonden. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 4 dec 2011 14:25 (CET)
      • Goed, ik zal de tekst weghalen en wachten tot een moderator de pagina verwijdert. Mocht het spel nog ruim ingang vinden, dan zal ik opnieuw de tekst op Wikipedia zetten.

DyonDonKiwi (overleg) 4 dec 2011 14:49 (CET)

Brinkers margarinefabriek[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, iemand zit te klooien aan je artikel Brinkers margarinefabriek. Zo te zien Brinkers zelf. Misschien begrijp jij waarom er tekst verwijderd was. Hartelijke groet, --ErikvanB (overleg) 7 dec 2011 23:14 (CET)

  • Zie ook Overleg gebruiker:Brinkers#Brinkers margarinefabriek. --ErikvanB (overleg) 7 dec 2011 23:30 (CET)
    • Beste ErikvanB, bedankt voor je oplettendheid. Ik begrijp de bewerking van Brinkers ook niet. Ik heb niet het idee dat hij vandaliseert, en ik heb nog wél even nagetrokken of de informatie die hij heeft verwijderd wel correct was, maar die komt zelfs deels van de eigen site. Ze máken chokoladepasta [3], ze noemen het merk Nusco [4] en ook Choba [5], en de informatie die het artikel biedt is ook allerminst schadelijk voor Brinkers (integendeel, eigenlijk). Ik begrijp hun actie dan ook niet, dus je hebt correct gehandeld door hen om toelichting te vragen, waarvoor dank. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 7 dec 2011 23:54 (CET)
      • Dankjewel voor de informatie. Inderdaad een vreemde handeling in dat geval. Nou ja, we zullen wel zien of ze nog eens terugkeren. Mvg, --ErikvanB (overleg) 8 dec 2011 01:29 (CET)

Nightmare (evenement)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred Lambert,

Al gedurende lange tijd heb ik in mijn naamruimte Gebruiker:Theo Oppewal/Nightmare (evenement) geparkeerd staan dat je ooit voor verwijdering had genomineerd. Het staat daar ws. omdat ik me positief over het lemma had uitgelaten op TVP. Na enkele aanpassingen heb ik het nu dan maar eens voorgelegd in de review wat er mee te doen: Wikipedia:Review#Nightmare (evenement). Naar nu blijkt heeft iemand na verwijdering A Nightmare in Rotterdam aangemaakt, waar het overschreven mag worden. Het lijkt mij juist om jouw als moderator en als nominator destijds te vragen voor terugplaatsing. (De afzonderlijke lijst wordt in de review als pluspunt aangeduid.) Overigens is het juiste lemma m.i. zoals het in mijn naamruimte staat.

Zou je dit op je willen nemen?

groet, --Theo Oppewal (overleg) 8 dec 2011 00:35 (CET)

Coördinaten[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Fred Lambert. Ik zie dat je vele artikelen over polders hebt aangemaakt, waarvoor dank. Wat ik eigenlijk hierbij mis, zijn coördinaten, waardoor voor eenieder snel inzichtelijk wordt waar de polders zijn (of waren) gelegen. Met hulpwebsites als deze, hoef je enkel op de kaart te prikken en de code die eronder staat over te nemen in het artikel. Wellicht een idee? Groet, Pompidom (overleg) 10 dec 2011 22:41 (CET)

  • Hoi, Pompidom, ik ga dat eens doen. Er komen nog 300 polders aanzetten, met dank aan het werk van Wilderom! Groet, Fred (overleg) 10 dec 2011 22:53 (CET)
    • Kleine opmerking, de tool van Multichill is verplekt (en beheren wij nu samen), de nieuwe url is deze geworden. Heeft al wat extra functionaliteit voor bijv. infoboxes. Akoopal overleg 11 dec 2011 14:04 (CET)

Nominatie verwijdering wiki DJ Flubbel[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, Bijna twee weken geleden heb je de wiki van DJ Flubbel genomineerd voor verwijdering. Inmiddels zijn er op de overlegpagina naar mijns inziens belangrijke nieuwe argumenten tegen verwijdering genoemd. Met name het feit dat DJ Flubbel ook te vinden is in de Muziek Encyclopedie en te bestellen is op o.a. Bol.com, Amazone en Freerecordshop.nl. Dit is ook volgens de richtlijn van wikipedia een reden om de artiest te accepteren. Ik ben zelf overigens een grote fan; met name gezien het unieke nieuwe sub-genre van de artiest. Mijn verzoek is dan ook of je opnieuw wilt overwegen de wiki van de verwijder-lijst af te halen. Bvb dank!

  • Beste anonymus, Hieromtrent zal de moderator beslissen. De nominatie blijft standaard 2 weken staan. Als die om zijn -en dat is bijna het geval- wordt hetzij het artikel, hetzij de nominatie verwijderd. Ik ben overigens geen moderator. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 16 dec 2011 16:17 (CET)

Oké, bedankt voor de informatie Fred. Ik wacht af... Groetjes!

Nominatie verwijdering Verwenzorg[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, Als er iets niét commercieel dan is het verwenzorg. Het is allemaal vrijwilligerswerk. Ik ben bekend met publicaties in de zorg en daar is Verwenzorg een bekend begrip. Wat betreft reclame, Unicef en het Rode Kruis worden ook genoemd in Wikipedia... Groetjes, Huisdoorn, 18 december 2011

  • Beste anonymus, Het Rode Kruis is toch niet te vergelijken met een slecht gekend, vrij nieuw en buiten beperkte kring niet gebruikt neologisme als verwenzorg? Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 18 dec 2011 17:15 (CET)

Tiggelaar & Es ist ein Ros entsprungen[bewerken | brontekst bewerken]

Jesse's stam

Beste Fred, Ik las op de verwijderlijst je discussie met Josq over de hernominatie van Ben Tiggelaar. Heb je het lemma na mijn snoeiwerk nog een keer bekeken? Ik heb de wetenschappelijke pretentie er wel zo goed mogelijk uit weggesneden. Wat mij betreft kan het zo wel, al had je in mijn ogen zonder meer gelijk met je kritiek. Theobald Tiger (overleg) 22 dec 2011 14:12 (CET)

Beste Theobald Tiger, Goed werk geleverd. Ik ga de nominatie weghalen. Fijne dagen toegewenst en een goed komend Wiki-jaar! Fred (overleg) 22 dec 2011 15:54 (CET)
O nee, dat mag ik niet, want ik heb niet genomineerd. Daarom heb ik op de verwijderpagina een opmerking toegevoegd. Mvg, Fred (overleg) 22 dec 2011 15:58 (CET)
Bedankt Fred. Ook jij alvast gezegende Kerstdagen en een zalig Nieuwjaar (ik heb een heel slecht karakter, zoals je op de diverse RegBlok-pagina's kunt nalezen, dus ik geneer me niet meer om onverbloemde christelijke uitdrukkingen te gebruiken temidden van het consumentisme en de uitbundige, met led-snoeren gestileerde rendieren). Theobald Tiger (overleg) 22 dec 2011 20:14 (CET)
Beste Theobald, ik wens je hetzelfde toe. Voor mij hoef je je voor het gebruik van die symbolen niet te generen. Ik heb ter gelegenheid van de Kerst Er is een roos ontsprongen nog een beetje aangevuld. Dus ook jij een zalig nieuwjaar toegewenst! (en een kerstmanloze, maar integendeel gezegende, Kerst). Fred (overleg) 22 dec 2011 22:31 (CET)
Hartelijk dank. Ik heb nog een paar kleine details aangepast in het aardige lemma Es ist ein Ros entsprungen. Heb jij de beschikking over of toegang tot de volledige tekst van het NPB-lied "De witte wolken zweven"? Ik kan alleen een versie vinden waarvan het tweede couplet zeker nog wel een "religieuze betekenis" draagt, zie hier. Maar ik heb geen flauw idee of dit weer een of andere adaptatie is. Ik vroeg me namelijk af of de Godsdienstige liederen van de NPB echt een lied bevatten dat geheel ontdaan is van "religieuze betekenis". De NPB streeft wel degelijk religieuze verdieping na, al is die niet altijd (expliciet) christelijk en in de ogen van rechtzinnigen en ongelovigen rijkelijk vaag. Ik meende daarom dat misschien het woord 'religieuze' in de betreffende zin vervangen moest worden door 'christelijke'. Ik wilde eerst zeker zijn van mijn zaak en ging daarom op zoek naar de tekst. Maar wat ik ook vond, geen zekerheid. Groet, Theobald Tiger (overleg) 23 dec 2011 09:44 (CET)
Beste Theobald, ik vond het nogal vreemd. Bij de NPB (aan het lemma daarvan moet nog heel wat gedaan worden, overigens) zullen ze echt wel liedjes zingen die religieuze betekenis hebben, overeenkomend met de tekst uit de liedjeskist. De opmerking over dit lied stond al in Wiki voordat ik het bewerkte, en is dus onjuist. Vermoedelijk is er later nog een commerciële versie van het lied gemaakt, maar via internet kan ik die -zonder te betalen- niet te pakken krijgen. De versie [6] (in een commerciële setting) is identiek aan de NPB-tekst. Ik ga de tekst omtrent de ontkerkelijkte versie maar aanpassen, want dat is onjuist: De NPB is ook een kerkgenootschap. Ik heb nog wel vragen bij de katholieke Nederlandse versie. Behalve waarschijnlijk 18e eeuws kon ik niets daarover vinden. Geen auteur, geen jaartal. Groet insgelijks, Fred (overleg) 23 dec 2011 12:53 (CET)
De bron bij het artikel meldt: "De oudste gedrukte versie staat in het Speierische Gesangbuch van 1600. Daarna werd het snel in rooms-katholieke gezangboeken opgenomen." Maar deze zinnen zullen wel op de Duitse versie slaan. Overigens is de spelling van dat Gesangbuch waarschijnlijk "Speyerer Gesangbuch" en het jaartal is 1599 (zoals correct in het artikel staat), zie hier. Maar ik houd nog een slag om de arm, want ik kan het boek vooralsnog in geen enkele Nederlandse academische bibliotheek vinden en ook niet in WorldCat, waar wel veel publicaties over dat werk te vinden zijn: [7]. Het is mogelijk een afgekorte titel waaronder het bekend staat. Een aardig artikel (van de gepromoveerde hymnoloog Jan Smelik, oud-klasgenoot van mij) over het lied is hier (zoeken op 'Roos ontloken') te vinden. Groet, Theobald Tiger (overleg) 23 dec 2011 14:36 (CET)
Het gaat om de:Alte Catholische Geistliche Kirchengeseng auff die fürnemste Feste. Dat verklaart waarom bibliotheekcatalogi geen treffers geven op Speyerer Gesangbuch. Met vriendelijke groet, Gasthuis(consultatiebureau) 23 dec 2011 17:24 (CET).
Nou, Theobald, dat wordt nog een hele wetenschap. Dank zij dit artikel weet ik nu dat de roos eerst was, en niet een verbastering van rijs is. Hier zou een proefschrift over vol te schrijven zijn! Groet, Fred (overleg) 23 dec 2011 15:00 (CET)
In het milieu waarin ik ben opgegroeid werd gezongen: "Er is een roos ontloken, aan Jesses oude stam". Tot mijn verrassing kwam ik in een bundeltje uitgegeven door de Arbeiderspers in samenwerking met de AJC in 1951 de tekst tegen "Er is een roos ontsprongen uit enen wortelstam, die lijk ons d'ouden zongen uit Jesse 't leven nam". Gouwenaar (overleg) 23 dec 2011 16:27 (CET)
@Fred, Je hebt al het één en ander in het lemma verwerkt, zie ik. Het is niet allemaal vergeefs!
@Gasthuis, Hartelijk dank!
@Gouwenaar, Betreft dat het bundeltje Zingen dat willen wij (zangbundel met 100 liederen, samengesteld door Carla Kohnstamm, illustraties Bertram Weihs)? Ik heb het uit deze IISG-inventarisatiegehaald, nr. 517. "Zingen dat willen wij" is overigens een Gezelle-regel. Ik vind het heel interessant om in het lemma te vermelden, maar het is een beetje OO misschien.
@Allen, Misschien is het de moeite waard om deze gedachtenwisseling naar de OP van het lemma te kopiëren vanaf mijn bijdrage van 9:44u? Vriendelijke groet, Theobald Tiger (overleg) 23 dec 2011 21:10 (CET)
@Allen, Dit is nu een leuke manier van gezamenlijk kennis opbouwen. Bedankt. @Gouwenaar, de tekst die jij citeerde is feitelijk de klassieke katholieke tekst, zoals die ook door ons werd/wordt gezongen en die ook in de bundel volksliederen: "Ik zag Cecilia komen" te vinden is. Feitelijk valt er waarschijnlijk nog een heleboel meer over te vertellen. Ik heb ondertussen ook de Protestantenbond nog even aangevuld, want dat was ook geen al te best lemma. En bedankt voor het schitterende venster! Groet aan allen, Fred (overleg) 23 dec 2011 22:22 (CET)
@Theobald, inderdaad, ik heb het bundeltje voor mij liggen, "Zingen dat willen wij" samengesteld door Carla Kohnstamm. Wat ik nogal pikant vind is dat ze een korte verantwoording geeft van de herkomst van de opgenomen liederen. Het onder nr. 67 opgenomen lied Er is een roos ontsprongen krijgt geen bijzondere vermelding en valt kennelijk onder de algemene vermelding : "de overige liederen zijn bezit van de A.J.C. of van de samenstelster persoonlijk" ;-). Laat ik hier dan maar eindigen met de tekst van het laatste lied uit dit bundeltje, nr. 100: "Ik wens u een zalige Nieuwejaar! Wij wensen u altegaar veel heil en zegen in 't Nieuwejaar!" Gouwenaar (overleg) 23 dec 2011 23:12 (CET)

Om het nu helemaal af te ronden. Het vers is als gezang 17 opgenomen in de "Psalmen en gezangen voor den Eeredienst der Nederlandsche Hervormde Kerk" in opdracht van de algemene synode en aangeboden in 1938. Ter informatie staat genoteerd bij gezang 17: "Duitsche voorreformatorische melodie, harmonisatie naar Michael Praetorius (1571-1621)". Het eerste vers is waarschijnlijk een vertaling van Suzanna Maria van Woensel Kooy (1875-1934), het tweede vers is een vertaling van Herman Pieter Schim van der Loeff (1837-1906), het derde vers is een nieuwe vertaling. Deze versie luidt als volgt:

Een roze, frisch ontloken,
uit teeren wortel kwam,
want d'oudheid had gesproken:
"Zij bloeit uit Jesse's stam"
Die heeft een bloem gebracht
al in den kouden winter
te midden van den nacht.

Die bloem van wond'ren luister,
waarvan Jesaja sprak,
bloeid' op, toen door het duister
het licht der wereld brak.
Toen is in stillen nacht
Maria's kind geboren,
dat ons Gods heilwoord bracht.

Die bloem, zoo klein en teder,
met haren geur zoo zoet,
brengt ons de zonne weder,
die 't duister wijken doet.
O Jezus, mensch en God,
bij U is wel geborgen
ons aardsch en eeuwig lot.

(Bron: de kooruitgave deel II: gezangen, uitgebracht in 1953). Gouwenaar (overleg) 24 dec 2011 13:39 (CET)

@Gouwenaar, Wat Carla (Idenburg-)Kohnstamm (1911-2001) betreft: ze was de dochter van de natuurkundige en pedagoog Philip Kohnstamm die als jood in 1917 Nederlands Hervormd werd. Ze was vriendin van Renske Nieweg en betrokken bij Het Nederlandsche Lied (HNL). Ze volgde in 1945 Piet Tiggers op als hoofd muziekleiding van de AJC. In deze kringen bevonden zich veel vrijzinnige christenen die in de ban waren van Bannings 'doorbraak-gedachte'. Toenadering tussen (vrijzinnig) christendom en socialisme was daarvan de kern. In een publicatie met als titel De zanggroep HET NEDERLANDSE LIED in Amersfoort staat:
"We hebben gezien dat al in de AJC-kampen Tiggers, afkomstig uit een aanvankelijk katholiek maar later remonstrants gezin, religieuze thema’s niet uit de weg ging en zonder problemen geestelijke muziek liet zingen . Dat is ten dele natuurlijk verklaarbaar door het beschikbare materiaal. Het is echter ook de tijd dat de theoloog, socioloog en predikant Willem Banning (1888-1971), van 1928-1940 voorzitter van de Arbeidersgemeenschap der Woodbrookers, in het partijbestuur van de SDAP zat (1931-1938), en ijverde voor de ontmoeting van christendom en socialisme."
En daarna:
"Bij HNL werd bewust gestreefd naar een brede, maar niet oppervlakkige gemeenschap waar alle gezindten zich thuis zouden moeten kunnen gaan voelen. Dat bleek daar niet strijdig met een ons nu soms verwonderende (vrijzinnig-)christelijke kleuring. Niet alleen worden van het begin af eenstemmige kerst- en paasliedjes gezongen, ook meerstemmige religieuze muziek komt in de loop der jaren ruim aan bod: vaak oude composities, maar kerst- en paasliederen ook in eigentijdse zettingen, dikwijls uit het eigen circuit (bevriende relaties zoals Wil en Henk Waardenburg, Carla (Idenburg-)Kohnstamm, Rinus Kuyper, Ina Lohr; minder vaak: G.H. de Marez Oyens, Willem Vogel, Joke Koeijers, Miep Zijlstra, Marie Veldhuyzen)."
Opname van een lied als het onderhavige in de AJC-bundel is in dit licht bezien toch minder verbazingwekkend dan op het eerste gezicht lijkt. Het gebrek aan verantwoording blijft nog wel intrigeren, natuurlijk, evenals de verbinding tussen een verblekend socialisme (gedeeltelijk omdat het zijn doelen had bereikt) en een christendom dat aan de grote ontkerkelijking begon. (Maar misschien wist je dit allemaal al.)
@Allen, Gezegende feestdagen. Theobald Tiger (overleg) 24 dec 2011 14:26 (CET) (toevoeging: 24 dec 2011 18:44 (CET))
PS Vader Philip Kohnstamm heeft een meerdelige serie geschreven Schepper en Schepping. Hij schreef prachtig. Uit het deel Persoonlijkheid in Wording (1929) citeerde ik als verwaande student soms, vooral als ik geen zin had in deelname aan een studentenfeest. PhK legt het verschil uit tussen 'causaal-verklaren' en 'begrijpen' - 'causaal verklaren' aan de hand van de "Brownsche beweging' en 'begrijpen' aan de hand van de volgende welluidend ronkende zinnen:
"Maar heel anders is mijn houding als ik een modern danslokaal binnentreed. Ook dan verwonder ik mij, sta ik voor een probleem, zoek ik een "verklaring". Ik begrijp nl. niet waarom meerendeels jonge menschen in den bloei van hun leven, naar hun kleeding te oordelen in niet ongunstige sociale omstandigheden, beiderlei kunnen bijeen, zich op de tonen eener lugubere muziek met de duidelijkste kenteekenen der verveling op het gelaat op zoo sinistere wijze gedurende aanmerkelijken tijd heen en weer bewegen."
Dit was voor de aardigheid, met dank voor de gastvrijheid die Fred op zijn OP heeft geboden. Theobald Tiger (overleg) 24 dec 2011 14:26 (CET)
@Theobald, die relatie tussen het socialisme en christenen als Banning, maar ook mijn vroegere docenten Bart Ruitenberg en Harry de Lange in de periode van de doorbaak kende ik zeker. Wat dat betreft nog een aardige toevalligheid. Ik raadpleegde vandaag die hervormde zangbundel uit 1953 en wat valt daar tussen uit, een getypt exemplaar met de tekst van Henriette Roland Holst van de Internationale ;-) Gouwenaar (overleg) 24 dec 2011 21:40 (CET)
Kortom, nog veel te onderzoeken en te beschrijven. Wij hebben bij ons in Nuenen natuurlijk nog dominee Bart de Ligt gehad, die de relatie tussen christendom en pacifisme vorm gaf. Overigens bestaat er ook nog een lied van Huub Oosterhuis op Praetorius' wijs van Es ist ein Ros entsprungen. Fred (overleg) 25 dec 2011 12:27 (CET)

Nominatie Verwijdering Evelyn Defour[bewerken | brontekst bewerken]

De commentaar die u haf bij u nominatie om de pagina te verwijderen heb ik aangepast. Zelf hebt u de tekst verbeterd en gecorrigeerd en de bron die u vroeg heb ik toegevoegd. http://www.ido-dance.com/ceis/ido/results/calendar/2011_356.html zie Disco Dance - Formations - Adults 2 Ik kan u met spijt geen bron geven dat mvr Defour in de groep " Second Life" zit, omdat bron die niet op internet staat, de enige bron dat ik u kan geven is dat ik weet dat ze hierin zit al sinds het begin van de groep.

Polders[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Fred Lambert, Heel mooi werk met al die polder-artikelen!! Het enige wat ik een beetje mis, en wat mijn inziens zeker iets is wat in een artikel thuis hoort over een polder, is wat de precieze begrenzingen zijn van die polder. Waar houdt een polder op en begint het andere land of een andere polder? Waar is dat ongeveer? Als je dat nog zou weten toe te voegen zou dat helemaal mooi zijn! :-) Een gelukkig nieuw jaar gewenst! Romaine (overleg) 30 dec 2011 18:14 (CET)

  • Beste Romaine, dat is een moeilijke vraag. Ik kan hooguit de namen van de sommige dijken noemen, voor zover die nog aanwezig zijn. Met de coördinaten kun je in elk geval een kaartje tevoorschijn toveren waarop je kunt zien waar de polder gesitueerd is. Ik zal eens kijken wat ik bij de polders die ik nog voor de boeg heb kan doen! Eveneens een gelukkig nieuwjaar toegewenst! Fred (overleg) 30 dec 2011 18:27 (CET)

Verwijderingsnominatie Resultaatgericht Vastgoedonderhoud[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, mocht je mijn reactie op jouw verwijderingsnominatie nog niet gezien hebben dan wil ik je er hierbij graag op wijzen. In het bijzonder ben ik benieuwd naar je reactie op de aanpassingen die ik heb doorgevoerd n.a.v. je opmerkingen. Vriendelijke groet Spoonman (overleg) 1 jan 2012 20:03 (CET)

Verwijderingsnominatie Volkssterrenwacht Nijmegen[bewerken | brontekst bewerken]

Volkssterrenwacht Nijmegen - AUT - Fred Lambert

   Tegen Tegen verwijderen - commentaar tegen de nominatie  - WikiWicked (overleg) 1 jan 2012 12:54 (CET)

Geachte heer Lambert,

Er zou volgens u mogelijk sprake zijn van auteursrechtenschending. Dit is niet het geval, want ik heb mondelinge toestemming van de voorzitter gekregen om informatie op te nemen vanuit de website en het artikel te schrijven, maar dit wordt niet duidelijk gemaakt bij het aanmaken van dit artikel. Wat ik kan doen is een bronvermelding te plaatsen onder Externe link. Daarnaast worden er volgens u allerlei trivia opgedist. U vind dat er een bondig encyclopedisch artikel moet komen en niet met knip- en plakwerk uit onder meer [[=geschiedenis]] als ik het goed begrijp. Hiertoe ben ik in staat uw kritiek te overwegen, omdat het artikel ingekort kan worden, maar graag zou ik willen weten welke informatie u als trivia ervaart.
--WikiWicked (overleg) 1 jan 2012 12:54 (CET)

  • Beste WikiWicked, volgens mij is het onderwerp best een E-artikel waard, maar je snapt dat zinnen als: Na veel overleg met de gemeente Nijmegen, werd aan de vereniging een nieuw onderkomen aangeboden aan de Krekelstraat 10 in Nijmegen. Deze ruimte was ongeveer 4 maal groter en hier bestond de mogelijkheid om een sterrenwacht te gaan bouwen niet écht relevant zijn voor een encyclopedie. Ze horen in een clubblad thuis, en dát type informatie is wat we onder trivia verstaan. Overigens is het rechtstreeks kopiëren van onderdelen van de website niet toegestaan (tenzij er schriftelijke toestemming voor wordt gegeven)wegens mogelijke problemen met auteursrechten. De tekst zou sowieso toch moeten worden aangepast, want voor een andere doelgroep geschreven. Ik zou aanraden: Een korte geschiedenis (oprichtingsdatum, waarom, enz.) een korte beschrijving van de activiteiten, de gegevens van de telescopen. Dat een sterrenwacht zich richt op de sterrenkunde enz. hoeft niet zeer uitgebreid te worden genoemd, want dat spreekt voor zich. Zinnen als waar de naam Saturnus vandaan komt (dat kan met een blauwe link) en dat ons heelal onmetelijk is zijn bij de encyclopedische beschrijving van een volkssterrenwacht overbodig. Ik zou je het volgende willen voorstellen: Haal de trivia weg, en meld het dan op deze pagina. Ik zal het dan eventueel nog wat verder bewerken en vervolgens de nominatie verwijderen. Je zou een coach kunnen nemen (zie welkomstsjabloon) maar dat lijkt me na deze uitleg niet meer nodig. Succes en met vriendelijke groet, Fred (overleg) 1 jan 2012 14:00 (CET)
  • Beste Fred, ik heb toestemming van de voorzitter gekregen om informatie op te nemen vanuit de website en het artikel te schrijven.
Hoe moet ik schriftelijk toestemming vragen vanuit Wikipedia?
Er is nu een bronvermelding geplaatst onder Externe link. Het artikel is enigszins ingekort.
U heeft duidelijk vermeld wat u als trivia verstaat, daarom is deze informatie weggelaten en ook heb ik vernomen dat straatnamen in het artikel ook niet thuishoren.
Eventuele bewerking of advies over het gedeelte na geschiedenis stel ik graag op prijs.
Voor de zekerheid heb ik ook een coach genomen, namelijk Sumurai8 WikiWicked (overleg) 8 jan 2012 17:57 (CET)
Beste WikiWicked. Hoe je schriftelijk toestemming moet vragen weet ik ook niet precies, want ik heb het zelf nooit gedaan. Je coach weet het ongetwijfeld wél. Ik zelf vind het artikel in deze vorm zeker wel acceptabel en -zoals gezegd- een sterrenwacht is E-waardig, maar met auteursrechten moeten we natuurlijk correct omspringen. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 8 jan 2012 18:08 (CET)

Verwijderingsnominatie renda[bewerken | brontekst bewerken]

Beste heer Lambert, in uw reactie op de wiki van renda heeft u het over niet-encyclopedisch taalgebruik. Kunt u toelichten wat u daar precies mee bedoelt, zodat we daar op kunnen inspelen? In afwachting van uw reactie, Overleg_gebruiker:Dielesen

  • Beste heer Dielesen, precies is dit niet aan te geven, maar zinnen als: Het magazine richt zich op zogenoemde emotionele content en vele andere zijn wervend en marketing-achtig geschreven. Dit is ook uw beroep. Niets mis mee, maar Wiki is daar NIET het juiste medium voor. U bent direct betrokkene bij het bedrijf en dan valt het niet mee om een neutraal artikel te schrijven. Zulks wordt dan ook afgeraden. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 3 jan 2012 15:17 (CET)
    • Beste heer Lambert, hartelijk dank voor uw reactie. We hebben uw opmerkingen ter harte genomen en de tekst opnieuw herzien. De wijzigingen zijn direct doorgevoerd. Ik zie nu geen wezenlijke verschillen meer met de inhoud van wiki's over media als Cobouw en Nrc.next. Met vriendelijke groet, Overleg_gebruiker:Dielesen

24-7[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Fred, gaat alles nog een beetje goed? Je maakt een ietwat vermoeide, humeurige indruk in je reacties rondom je nominatie van 24-7 Gebed. Ik kom hierop vanwege een reactie op Speciaal:DashboardTerugkoppeling. Uit het feit dat de aanmaker het lemma helemaal heeft herschreven na je nominatie blijkt dat de aanmaker van zeer goede wil is. Met een beetje sturing kan er wellicht iets heel moois uitkomen. Alleen, een vriendelijke uitleg lijkt nog te ontbreken. Vriendelijke groet, Josq (overleg) 3 jan 2012 16:21 (CET)

  • Beste Josq. Met mij gaat alles uitstekend. Als de aanmaker van goede wil is, laat hij de sjablonen nu staan nadat hij ze tot driemaal toe heeft verwijderd. Uit de discussie blijken ernstige, ook inhoudelijke bezwaren te bestaan. Zoals reeds in mijn commentaar is gesteld, kan het onderwerp tot een goed artikel leiden, maar dan dient de neutraliteit wel gewaarborgd te worden en dienen beweringen ook inhoudelijk te worden getoetst. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 3 jan 2012 16:38 (CET)
    Goed om te horen dat alles goed is! Maar waar komt dan je gemopper vandaan? Jij bent hier degene voor wie hier alles vanzelfsprekend is. Dat deze nieuwe gebruiker heel veel verkeerd doet is natuurlijk wel jammer, maar ook begrijpelijk vanwege de onervarenheid. (Fouten zoals het weghalen van een verwijdersjabloon zeggen dus niets over "goede wil".) Daarom vind ik het jammer dat er geen vriendelijke uitleg is gegeven. Vriendelijke groet, Josq (overleg) 3 jan 2012 16:47 (CET)
    Het gaat natuurlijk niet om gemopper, maar als iemand eerst een tekstdump pleegt die tevens een boekreclame is, vervolgens twijfelachtige inhoud publiceert, en daarbij in een razend tempo sjablonen verwijdert, daar kun je wel eens duizelig van worden. Ook omtrent de titel van het artikel zijn overigens -en niet alleen door mij- steekhoudende bezwaren geuit. Fred (overleg) 3 jan 2012 16:54 (CET)
    De nominatie was natuurlijk helemaal terecht!! En de titel is inderdaad fout. Maar daar gaat het me niet om. Misschien vind je het tegenintuïtief, maar 20 dingen die fout zijn, zijn nog geen 20 redenen om ontevreden te zijn en dat te laten merken.
    We kunnen deze gebruiker ook met bloemen en fanfare binnenhalen bij wijze van spreken. Terwijl we erbij fluisteren "o ja, check nog even onze richtlijnen". Zou dat niet minstens zo effectief zijn?
    Uiteindelijk komt het wel op z'n pootjes hoor, alleen maakt het nogal wat uit voor de sfeer hier.
    Vriendelijke groet, Josq (overleg) 3 jan 2012 17:05 (CET)
    • Volgende keer beter, met vriendelijke groet insgelijks! Fred (overleg) 3 jan 2012 17:08 (CET)

Verwijderingsnominatie pagina S.V. Volupia[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte heer Lambert,

Ik vraag me af waarom u de pagina van S.V. Volupia heeft genomineerd voor verwijdering. Er zijn meerdere pagina's van studentenverenigingen op wikipedia, waarom zou deze dan wel verwijderd moeten worden en andere niet? De pagina wordt door u gezien als Een uitgebreid verhaal vol wervende POV en gezellige trivia. Het maakt naar mijn mening niet veel uit of een verhaal uitgebreid of beknopt is, degene die het wil lezen leest het toch. Daarbij heb ik enkele dingen verwijderd zoals de uitnodiging om naar onze sociëteit te komen. Voor u is het misschien trivia, onbeduidend en niet belangrijk, terwijl de inwoners in Heerlen en omstreken en onze leden het wel interessant kunnen vinden.

Ik hoop dat u uw nominatie alsnog wilt intrekken. Mvg, Arlette Vrusch --Arlette14 (overleg) 4 jan 2012 13:10 (CET)

  • Beste Arletta, Wiki is geen medium om verenigingen te promoten. Het is ook geen buurtkrant. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 4 jan 2012 13:19 (CET)

Een studentenvereniging vervult primair een sociale functie. Dat het sociaal is en volgens u gezellige trivia bevat, hoeft niet direct een reden zijn om het te verwijderen, of het af te schrijven als 'buurtkrant'. Verder vraag ik me nog steeds af waarom u onze pagina wilt verwijderen en niet die van alle andere studentenverenigingen die ook in deze lijst voorkomen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_studentengezelligheidsverenigingen. Ik hoop dat u de volgende keer in een reactie wel mijn naam goed kan spellen, dit acht ik vrij respectloos en geeft het gevoel dat u mij totaal niet serieus wilt nemen. --Arlette14 (overleg) 4 jan 2012 13:35 (CET)

    • Sorry, typefoutje. Maar leest U eens in Hofland cs (Platter en dikker) wat er tegenwoordig onder RESPECT! wordt verstaan! Dat is iets geheel anders dan opstaan voor een oudere. Fred (overleg) 4 jan 2012 14:08 (CET)

Deze discussie gaat naar mijn mening helaas de verkeerde kant op. Aangezien u mij niet kan/wil helpen de pagina te verbeteren of zeggen waarom deze wel verwijderd moet worden en andere pagina's van verenigingen niet, ga ik liever benodigde hulp elders zoeken.