Overleg Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/archief

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Inspire Campaign[brontekst bewerken]

Via de sitenotice op de Engelstalige Wikipedia kwam ik m:Grants:IdeaLab/Inspire tegen, waar op dit moment ideeën worden verzameld om de genderkloof op de Wikipedia-projecten aan te pakken. Misschien is dat ook interessant voor de deelnemers aan dit wikiproject. Met vriendelijke groet, Mathonius 5 mrt 2015 14:14 (CET)

Dank! Helaas heb ik niet zoveel ideeen die geld nodig hebben. Wij hebben liever meer handjes in de nlwiki dan meer budget voor dingen als externe expertise of reisgeld denk ik. Jane023 (overleg) 5 mrt 2015 16:12 (CET)

Deelnemers bij de bijeenkomst van 10 september 2015[brontekst bewerken]

Ervaren Wikipedia-bewerkers:

Nieuwe(re) bewerkers:

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil[brontekst bewerken]

Uitreiking
WikiUilen 2015
WikiUil
De ProjectUil
is uitgereikt aan het
GenderGap-project
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo GenderGap-werkgroep! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de ProjectUil!!

We hopen dat jullie de ontvangen WikiUil een mooi plekje zullen geven en deze blijk van waardering jullie veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil krijgen jullie ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.

We hopen dat jullie in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mogen doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Romaine (overleg) 17 jan 2016 02:49 (CET)

Vergroten we of verkleinen we de Gendergap?[brontekst bewerken]

Er worden met dit project veel nieuwe artikelen geschreven door vrouwen over vrouwen of over onderwerpen waar met name vrouwen in geïnteresseerd zijn. Als vrouwen voornamelijk schrijven over onderwerpen waarin vrouwen geïnteresseerd zijn en mannen doen dat voor de onderwerpen waar hun interesse meer ligt wordt dan juist niet de Gendergap vergroot? Ik stel voor dat een onderdeel van dit project zich gaat bezighouden met het stimuleren van vrouwelijke Wikipedianen om mee te gaan schrijven aan artikelen waar nu vooral mannen aan werken. Alice2Alice (overleg) 9 mrt 2016 15:55 (CET)

Ik vind het loffelijk dat iemand het begrip 'gendergap' vanuit een niet primair cijfermatig uitgangspunt benadert ('hoe meer (over) vrouwen, hoe beter'). Anderzijds kon dit nog wel eens een harde dobber worden. Apdency (overleg) 9 mrt 2016 16:07 (CET)
En hoe zou het zijn om mannen te stimuleren om wat meer over "vrouwelijke" onderwerpen te schrijven? Of is dat bij voorbaat al onbegonnen werk? Groeten, Paul2 (overleg) 10 mrt 2016 20:24 (CET)
Iedereen mag natuurlijk schrijven aan de onderwerpen die hem/haar interesseren. Dit project richt zich met name op vrouwen omdat de overgrote meerderheid van schrijvers op Wikipedia mannen zijn. Als er veel onderwerpen aanwezig zijn waar met name vrouwen in geïnteresseerd zijn en welke in overgrote meerderheid zijn beschreven door vrouwen, dan verklein je inderdaad de Gendergap door ook mannen hieraan te laten meeschrijven. Ik vraag me echter af om hoeveel artikelen dit dan zou gaan en of dit project zich daarop zou moeten richten. Alice2Alice (overleg) 11 mrt 2016 10:03 (CET)
Mijn 2 centjes: laten we nu eerst maar eens gezamenlijk (zonder aanziens des genders) zorgen dat de afspiegeling van beschreven personen wat gelijkwaardiger/representatiever wordt, dus meer artikelen over vrouwen. Intussen kan natuurlijk iedereen ook meer artikelen schrijven over onderwerpen die tot nog toe onbelicht zijn gebleven omdat ze kennelijk de grootste groep artikelschrijvers niet zo hebben aangesproken. We kunnen samen de gendergap verkleinen. Op jouw vraag of we de gendergap vergroten door over vrouwen en 'vrouwen-onderwerpen' te schrijven is mijn antwoord: nee. Laurier (Overleg) 14 mrt 2016 17:09 (CET)

Medisch Tasforce[brontekst bewerken]

In de kroeg stond enige tijd geleden een bericht dat de Medische Taskforce in samenwerking met Tolken Zonder Grenzen aanbiedt om medische (goede) artikels uit het Engels te vertalen, zodat wij deze kunnen integreren in onze eigen artikels. iedereen kan zelf artikels aanwijzen uit de lijst van 300+ artikels. Deze worden dan in 2 weken vertaald. Je tegenprestatie is dat je er zelf voor zorgt dat de vertaalde teksten in onze artikelen worden geïntegreerd. Er is dus een lijst gemaakt met de artikelen waar je uit kunt kiezen. Er is ook een kopje OBGYN/Peds met vrouwgerelateerde onderwerpen. Ik heb in die categorie vier artikelen gevonden die nog niet bestaan op NL:wiki; ik heb gevraagd of deze artikelen in het Nederlands vertaald konden worden. Er zitten ook nog meer mooie vrouwgerelateerde onderwerpen bij waarvan het Nederlandse artikel nog maar kort is. Mooie actie dus waar we voor dit project lijkt me ook voordeel van kunnen hebben.

Ik heb inmiddels de eerste vier artikelen retour gekregen: Eclampsie, Obstructie tijdens de bevalling, Eierstokcyste en Postpartum-bloeding. Ik heb er nog wel wat aan geschaafd (qua linken, infobox, medische disclaimer enzo) maar de artikelen zaten heel degelijk in elkaar. Volgens mij wordt er niet veel gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om artikelen te laten vertalen dus ik zou zeggen: kies nog een paar onderwerpen bv van de sub-lijst OBGYN zodat nog een aantal vrouwenonderwerpen wordt uitgebreid. Let trouwens nog even op dat circumcision verwijst naar mannelijke besnijdenis en niet naar FGM (Female Genital Mutilation). Ecritures (overleg) 16 jul 2016 01:06 (CEST)

Lijst met gewenste artikelen[brontekst bewerken]

Ik zou heel graag de lijst met gewenste artikelen aanpassen. Is het in orde als ik deze - gewoon volgens de huidige indeling - opknip in een aantal stukjes waarbij ieder onderwerp (dus bv wetenschap, mode, schrijvers etc) op een eigen pagina komen te staan. Het overzicht zou dan, net zoals op de wikired pagina - mpg steeds per aandachtsgebied gelinkt worden. Voor mijn gevoel biedt het meerwaarde omdat we dan per onderwerp meer info kunnen schrijven. Dus niet alleen een lijst met aan te maken artikelen, maar bijvoorbeeld ook info over te verbeteren artikelen, categorieën, wikidata, lijsten, generieke artikelen die aangemaakt zouden kunnen worden. Ik verlies soms echt het overzicht door de lange lijst waar een overvloed aan rode linken staan. Hebben jullie er bezwaar tegen als ik de huidige lijst met aan te maken artikelen op zich met de huidige inhoud bewaar alleen de opmaak aanpas? Vanuit de hoofdpagina kun je nog steeds per onderwerp (zoals die nu zijn) doorklikken naar de info op de lijst. Alleen staat die info niet meer in 1 lange lijst maar komen er (een tiental?) pagina's waar het onderwerp (dus bv wetenschappers, schrijfsters, kunstenaars, dansers/zangers/muzikanten etc ) te vinden valt. Ik zal zorgdragen voor het "opsplitsen" en het opzetten van het startoverzicht. Ecritures (overleg) 16 jul 2016 12:25 (CEST)

Het voordeel van een grote lijst is dat het juist makkelijker doorzoekbaar is met de zoekfunctie in je browser, plus dat het bewerken ervan "makkelijker" gaat. Nieuwe Wikipedianen kunnen nog wel eens de weg kwijtraken in een wirwar van pagina's, dat is makkelijker te stroomlijnen op deze manier.
@DDJJ: had ook de voorkeur voor een grote lijst vanwege de metrics, maar misschien heeft ze daar ondertussen een oplossing voor gevonden. Ciell 16 jul 2016 12:51 (CEST)
Prima, dan houden we het zoals het is. ik geloof dat de consensus is dat men liever deze (in mijn ogen) onoverzichtelijke lijst heeft ipv ook ene plekje waar meer info (en niet alleen aan te maken artikelen) geplaatst kan worden. So be it :) Ik ga die pagina wetenschappers verder uitbreiden en zal de lijst (bv via transclusie als dat mogelijk is en anders handmatig) integreren in de overzichtslijst. Ik neem aan dat er geen bezwaar tegen is om die extra pagina (die ik inmiddels al heb gemaakt) te behouden en te vullen met info?Ecritures (overleg) 16 jul 2016 14:25 (CEST)
Ik zou even de reactie van Spinster en Denise afwachten, die zijn deze lijst destijds gestart en hebben, volgens mij bewust, voor een lange lijst in plaats van voor transcluderen gekozen. Heb je daar even nog tijd voor? En welke extra pagina bedoel je, ik ben wel benieuwd! Ciell 16 jul 2016 14:29 (CEST)
Ik heb inmiddels uitgevonden dat je met <onlyinclude></onlyinclude> een gedeelte van de pagina kunt transcluderen. Op die manier heb ik nu het onderdeel 'gewenste artikelen' van de pagina Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Wetenschap in de algemene overzichtslijst getranscludeerd. Dus hoewel het overzicht met de wetenschappers op ene aparte pagina staat waarop ik nog andere informatie wil gaan plaatsen (te verbeteren artikelen, lijsten, cats en hopelijk afbeeldingen die wel op commons staan en bv niet op nl:wiki) zal het overzicht met de 'aan te maken artikelen' in het totaaloverzicht getoond worden. Volgens mij houden jullie dan ook overzicht en kan ik een uitgebreide pagina maken. Eventueel is dat voor andere pagina's ook handig. Groet, Ecritures (overleg) 16 jul 2016 17:46 (CEST)
ah sorry Ciell ik zie nu je opmerking pas. Ik zal het getranscludeerde gedeelte verwijderen en gewoon handmatig weer in de lijst toevoegen. Excuses. Ecritures (overleg) 16 jul 2016 17:48 (CEST)
Volgens mij is het wel een goed idee om met deellijsten te werken die je presenteert op 1 pagina. Dat is ook het geval bij Wikipedia:Gewenste artikelen. Er is een technische oplossing voor zowel het presenteren op 1 pagina als op deelpagina's en het onderhouden op slechts één plaats die ook vanaf de hoofdpagina waar alles op staat benaderbaar is. Zie bijvoorbeeld hoe ik dat heb opgelost op de pagina Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/LHBT waar je rechtstreeks via een bewerken-knopje de deelnemers kan bewerken maar ook op het tabblad Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/LHBT/Deelnemen terwijl de te wijzigen tekst op de subpagina Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/LHBT/Deelname staat. Het extra voordeel van deze subpagina's is dat ze ook gebruikt kunnen worden op andere projectpagina's en bijvoorbeeld portalen. Alice2Alice (overleg) 16 jul 2016 18:47 (CEST)
Ha Alice, ik ben het met je eens. Ik begrijp echter van Ciell dat er om specifieke redenen voor gekozen is juist niet te transcluderen (wat een woord!) dus ik wilde even afwachten wat de lijstbeheerders er van vinden. Ik denk dat de optie waar ik nu voor gekozen heb (het gedeelte wetenschappers is getranscludeerd) voor iedereen biedt wat 'ie zoekt/wil hebben. Ecritures (overleg) 16 jul 2016 20:15 (CEST)
Ik wacht het met je af! :-) Alice2Alice (overleg) 16 jul 2016 22:21 (CEST)
Is er al misschien wat meer info over het wel/niet mogen transcluderen van deellijsten in het totaaloverzicht van gewenste artikelen? In het kort: ik zou heel graag een aparte pagina maken over vrouwelijke wetenschappers. De lijst met gewenste artikelen op deze pagina wil ik dan graag "transcluderen" in het totaaloverzicht. Niet alleen vind ik een aparte pagina voor de wetenschappers fijn omdat ik hier nog meer info in kwijt kan (lijsten en andere overzichten). Maar ik zou ook graag - zoals op het Engelse wikiproject "women in red" een makkelijker overzicht maken van gewenste artikelen naar onderwerp. Ik begreep dat er om een bepaalde reden gekozen was om niet te transcluderen. Ecritures (overleg) 7 aug 2016 21:23 (CEST)
Ping @Spinster: en @DDJJ:. Ciell 7 aug 2016 21:29 (CEST)
Ja daar ben ik weer - was met vakantie en had heel weinig WIFI. Toen we de lijst opzetten, werden de resultaten nog niet zo netjes bijgewerkt als nu. Er ontstonden toen ook vaak blauwe links in de lijst met gewenste artikelen. Heb toen heel wat tijd gestoken in het melden van een geschreven artikel op de resultatenlijst, en het verwijderen van de blauwe linkjes in de gewenste artikelenlijst. Daarom zetten we toen alles op 1 pagina, dat scheelde heen en weer klikken. Volgens mij loop het allemaal beter nu. Als we maar goed communiceren waar de resultaten mogen worden gemeld (en die wel graag in de huidige lijst), dan is transcluderen voor mij geen enkel probleem! Denise Jansen (overleg) 11 aug 2016 16:15 (CEST)

Beeldmateriaal[brontekst bewerken]

Ik kwam via het (Engelstalige) LGBT-project bij beeldmateriaal op commons waarbij heel verfrissend niet standaard lijven zijn gebruikt en warabij ook gender wat minder binair wordt gerepresenteerd. Ik kan het originele bericht dat ik vond niet meer terugvinden, maar het beeldmateriaal is afkomstig van een project van Wikimedia Zweden. Ik vind dat er mooi beeldmateriaal bij zit die we bij een aantal artikelen kunnen plaatsen. Ecritures (overleg) 7 aug 2016 21:23 (CEST)

Fouten in automatische updates[brontekst bewerken]

Er wordt niet gereageerd op meldingen over fouten in de updates uitgevoerd door een bot op Overleg Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Gewenste artikelen/Wikidata/Vrouwelijke heiligen. Waarom is dat? Als de fouten er niet uitgehaald worden is de lijst onbetrouwbaar. Alice2Alice (overleg) 15 aug 2016 09:58 (CEST)

Daar zie je gelijk het probleem van het invoegen van allerlei subpagina's: die lijst staat niet op mijn volglijst. Listeriabot maakt automatische lijstjes en wordt gevoed vanuit Wikidata. Daar ligt dus de fout, niet bij ons. Ciell 15 aug 2016 17:04 (CEST)

Belangrijke Gendergap pionier overleden op jonge leeftijd[brontekst bewerken]

Zie en:Wikipedia:Wikipedia Signpost/Single/2016-08-04 voor een artikel.

Amerikaans Wikipediaan Kevin Gorman overleden. Kevin was in het verleden moderator op de Engelstalige Gendergap mailinglist. Alice2Alice (overleg) 18 aug 2016 17:10 (CEST)

Onderwerpen en Gewenste artikelen[brontekst bewerken]

Er zijn nu twee hoofdpagina's met rode links zo lijkt het: Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Gewenste artikelen (meest gebruikt) en Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/Onderwerpen (soms gebruikt). Mogelijk kan dat nog een keer samengevoegd worden. Geen haast. Alice2Alice (overleg) 7 sep 2016 12:45 (CEST)

ha Alice2Alice, ik begrijp de verwarring. Ik heb een tijdje geleden de lange lijst met gewenste onderwerpen in verschillende pagina's geknipt: bv Feminisme, Wetenschappers, Mode. Op al deze pagina staan (in ieder geval) de lijst met gewenste artikelen. Ik laat al deze lijsten in de totaallijst lopen die op deze pagina getoond worden. (Voordeel van de opgeknipte pagina's is dat het nu mogelijk is om over een bepaald onderwerp meer info te plaatsen en verzamelen (Zie bijvoorbeeld Wetenschappers)
Nu is "Onderwerpen" een van die pagina's die ik heb opgeknipt: je ziet de artikelen inlopen in de totaallijst onder kop 3 "Andere onderwerpen". Zou het helpen om de pagina "onderwerpen" een andere naam te geven om de verwarring te vermijden? We hebben echt maar 1 totaallijst met gewenste onderwerpen. Ecritures (overleg) 16 sep 2016 18:27 (CEST)
Nee het is wel goed zo. Dank voor de toelichting. Ik wist niet dat "Onderwerpen" ingesloten is in de pagina "Gewenste artikelen". Als de verwarring enkel bij mij bestond dan is dat hiermee opgehelderd en hoeft er niets veranderd te worden. Glimlach Alice2Alice (overleg) 19 sep 2016 06:53 (CEST)

Vrouwelijke hoogleraren[brontekst bewerken]

Ik heb (wikidata)lijsten gemaakt van vrouwelijke hoogleraren aan Nederlandse universiteiten (nadat ik eerst hun beroep 'hoogleraar' (university teacher) aan hun lemma's had toegevoegd. Wat kun je met de lijsten?

 • Bijvoorbeeld nieuwe artikelen schrijven (Op iedere de lijst kun je precies zien van welke hoogleraar er nog geen artikel is op nl:wiki maar wel een wikidata item)
 • Wikidata items aanpassen: heel vaak zijn bijvoorbeeld de omschrijving of andere gegevens niet (volledig) ingevuld.
 • Rechtenvrije foto's zoeken: bij iedere hoogleraar staat een afbeelding vermeld wanneer deze beschikbaar is. Er zijn heel veel hoogleraren van wie een afbeelding ontbreekt.

Je vindt de lijsten hier. (Ik heb ze ook toegevoegd aan de pagina over 'vrouwen en wetenschap')

Voorstel voor een deelproject[brontekst bewerken]

Er is een algemene biografielijst waarin alle personen met een eigen artikel kunnen worden genoemd. De lijst is alfabetisch onderverdeeld en voor alle letters in het alfabet is er een apart artikel waarbij het mogelijk is om te navigeren tussen de verschillende letters. Zie bijvoorbeeld Biografielijst A. Ik stel voor dat we proberen zoveel mogelijk vrouwen toe te voegen aan deze lijsten. Als er nog ruimte is aan de rechterkant kunnen er ook foto's worden toegevoegd van de genoemde vrouwen in de lijst. Alice2Alice (overleg) 7 nov 2016 14:59 (CET)

#100wikiwomen challenge[brontekst bewerken]

Doe mee met de #100wikiwomen challenge

Op de WCN (Wikimedia Conferentie Nederland) van 19 november hebben we de #100wikiwomen challenge gelanceerd: 100 dagen lang iedere dag een artikel over een vrouw. Ik hoop natuurlijk dat jij ook zin hebt om 1 artikel (of 2 of 3....) te schrijven. Wat is de #100wikiwomen challenge precies? Iedere dag een artikel over een vrouw online: 100 dagen lang. We beginnen 29 november zodat we samen 100 artikelen hebben geschreven op 8 maart 2017 (Internationale dag van de vrouw). We schrijven met zoveel mogelijk verschillende mensen: het liefst natuurlijk honderd! (Maar ja, je mag best meerdere keren een artikel schrijven!)

Hoe doe je mee? Simpel! Kies een datum , voeg je naam toe, noem (als je dat al weet) het artikel dat je gaat schrijven en zorg ervoor dat je jouw artikel op de afgesproken datum klaar hebt en publiceert. De lijst met 100 data vind je op de #100wikiwomen challenge pagina. Voeg je naam toe en doe mee Lach. Heb je vragen? Dan weet je me te vinden. Ecritures (overleg) 20 nov 2016 19:10 (CET)

Kunst en Feminisme in de VS[brontekst bewerken]

Graag wil ik jullie wijzen op het bestaan van deze website: http://www.artandfeminism.org/ Groetjes, Alice2Alice (overleg) 2 dec 2016 13:16 (CET)

Uitnodiging van de WikiUilen[brontekst bewerken]

Hallo alle deelnemers,

Allereerst een mooie nieuw jaar gewenst!

Zoals jullie wellicht weten, wordt er ook dit jaar een prijs uitgereikt voor projecten en gebruikers op de Nederlandstalige Wikipedia die een extra blijk van waardering verdienen. Deze prijs heet de WikiUil en staat voor de wijsheid en kennis waar het op Wikipedia om draait. In zes categorieën nomineerden de online Wikipedia-gebruikers wie in aanmerking zou komen voor die prijs. Inmiddels heeft de gemeenschap in een besloten stemming bepaald wie de WikiUilen moeten ontvangen. Over de WikiUilen kun je meer lezen op de volgende pagina: Wikipedia:WikiUilen.

Zoals je misschien weet: het GenderGap-project is voor 2016 genomineerd voor een WikiUil ter waardering van het project op Wikipedia!

Van harte gefeliciteerd met deze nominatie!

Welke gebruikers en projecten daadwerkelijk een WikiUil winnen wordt pas bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de WikiUilen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Leiden op zaterdag 21 januari. Omdat jullie genomineerd zijn voor deze prijs, willen we jullie graag uitnodigen voor deze nieuwjaarsbijeenkomst. Meer informatie kunnen jullie vinden op: Nieuwjaarsbijeenkomst 2017.

Als je liever alleen bij de uitreiking van de WikiUilen aanwezig bent, kan dat ook. De prijsuitreiking vindt plaats ongeveer tussen 14:00 en 14:30. Na de uitreiking kan men gratis het Museum Volkenkunde bezoeken en daarna volgt een gratis borrel. Daarnaast is inschrijven om gratis toegang te hebben tot het museum noodzakelijk. Blijf je liever anoniem kun je gerust een pseudoniem invullen: via deze link. Aanmelden kan tot en met 15 januari!

Daarnaast willen wij, als organisatoren van de uitreiking van de WikiUilen ook graag weten of je komt of niet! Kun je dit ons laten weten? Dat mag eventueel op deze overlegpagina onder dit bericht.

Dank voor je bijdragen aan Wikipedia en we hopen in de toekomst nog meer bijdragen van jullie te zien!

Namens de organisatie van de prijsuitreiking, Taketa & Romaine 9 jan 2017 16:10 (CET)

Onderzoek naar vrouwen op WP 1/2017[brontekst bewerken]

Pagina's binnen dit project[brontekst bewerken]

Ik ben blij dat dit project best wel leeft op Wikipedia maar het nadeel van groei is dat dit soms ook wel gepaard kan gaan met een verlies aan overzicht van het geheel. Daarom hierbij een overzicht van alle (deel)pagina's. Dit overzicht heb ik ook toegevoegd onder het kopje deelprojecten op de hoofdpagina van dit project. Voor een ieder die af en toe het overzicht kwijt is of bepaalde pagina's niet kent en deze daarom ook niet op haar (of zijn) volglijst heeft staan.

Alle Gendergap(deel)pagina's

Wikipedia:Wikiproject/Gendergap

Wikipedia:GLAM/Gender Gap

Alice2Alice (overleg) 9 feb 2017 12:24 (CET)

Vrouwensport[brontekst bewerken]

Beste lezers (lezeressen?),
Graag je aandacht voor dit, in het kader van het minder man-gericht maken van sportartikelen. Wat vinden jullie ervan? Graag de discussie daar voeren, om versnippering te voorkomen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 11 feb 2017 13:35 (CET)

Is al opgelost. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 feb 2017 23:31 (CET)

Women in Red invitation[brontekst bewerken]

Women in Red logo.svg
Welcome to... Women's History Month multi-language online editathon

Facilitated by Women in Red

 • March 2017
  AF Mark 1.png
  La mujer que nunca conociste logo 2017.jpg
 • Featuring: "Art+Feminism" and "The Women You Have Never Met"
 • We hope you will help to improve coverage of women on Wikipedia
 • Contribute in your own language
 • Inform your communities of the need for their support.

Apologies for cross-posting and sending in English
(To subscribe: Women in Red/English language list and Women in Red/international list. Unsubscribe: Women in Red/Opt-out list)

--Ipigott (overleg) 19 feb 2017 09:23 (CET)

Filmpjes[brontekst bewerken]

Ik citeer uit de Facebookgroep:

 • Zo af en toe verschijnen hier links naar leuke instructiefilmpjes, bijvoorbeeld van Sandra over hoe je een artikel uitbreidt met behulp van de visuele editor. Ik wil daar wel eens een nieuwe bewerker op wijzen, maar moet dan weer zoeken. Is er op Commons een categorie waar ze allemaal in staan?
 • Misschien kunnen we vanuit de Gendergapprojectpagina een subpagina maken met tips voor beginners, inclusief links naar filmpjes.
 • Ze staan bij elkaar op YouTube: https://m.youtube.com/channel/UCv60EXP08A3bJ6RTmt_ObYQ
 • Goed idee van die pagina, project Natuur heeft volgens mij al iets vergelijkbaars.

Ik wil niet op eigen houtje de projectpagina gaan bewerken. Kunnen wij tekst gebruiken van project Natuur? Of op de projectpagina een link naar YouTube zetten? Groet, Kattiel (overleg) 12 mrt 2017 12:54 (CET)


May 2017 on Women in Red[brontekst bewerken]

Women in Red logo.svg

Welcome to Women in Red's
May 2017 worldwide online editathons.
Participation is welcome in any language.

Adath Jeshurun Women's League costume party, Minneapolis (4419484936).jpg
Test cricket - women - 1935.jpg
Pacific Basin Human Geography Cultural Zones.jpg(To subscribe: Women in Red/English language list and Women in Red/international list. Unsubscribe: Women in Red/Opt-out list) --Ipigott (overleg) 30 apr 2017 12:41 (CEST)

100wikiwomen challenge 2018[brontekst bewerken]

Is het veilig om aan te nemen dat er in 2017/2018 weer een "100 dagen / 100 vrouwen" serie gaat komen? Zo niet, dan plaats ik de artikelen gewoon. Zo ja, dan kan je een stuk of 17 (als ik goed geteld heb) vrouwelijke Paralympische medaillewinnaars verwachten... The Banner Overleg 30 jun 2017 22:35 (CEST)