Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130926

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Als u hier nieuw bent, of hier terechtkwam op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt niettemin uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering, en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator het artikel, besluit om het artikel te behouden of te verwijderen. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie.

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Slechts bij uitzondering wordt een terugplaatsingsverzoek gehonoreerd, zie: Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 26/09; te verwijderen vanaf 10/10[bewerken]

Toegevoegd 26/09: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Functional ambiance - WIU, NE, ZP - geeft geen duidelijke definitie van het onderwerp, is van onduidelijke encyclopedische relevantie, en is daarnaast geschreven door een van de personen die deze term heeft bedacht - Jvhertum (overleg) 26 sep 2013 00:05 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Als het wiu,ne en zp is, voeg ik er nog aan toe dat het veel te veel Engels jargon bevat. Dus maar meteen schrappen, want er staat dat de tekst nog zal worden uitgebreid (met nog meer jargon??) Bouwmaar (overleg) 26 sep 2013 14:27 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Zelfgelanceerde term, WP:ZP/WP:GOO Zie het manifest. Kleuske (overleg) 26 sep 2013 22:17 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen per Kleuske. ErikvanB (overleg) 27 sep 2013 03:01 (CEST)
 • Waldemar V van Anhalt - Weg, dezelfde persoon als Waldemar IV van Anhalt, er is er dus een teveel. In Mitteldeutsche Lebensbilder: Menschen im späten Mittelalater, Volume 1 wordt hij Woldemar IV genoemd met als sterfdatum 1416. Tot nog tot is dit de meest betrouwbare bron die ik heb kunnen vinden over de 15e-eeuwse Anhalts. Misschien zelfs nu-weg? Sir Iain overleg 26 sep 2013 00:25 (CEST)
 • Karel Degraeve - Ew? - vervulde een paar maanden een Ew functie maar slechts ad-interim. Onduidelijk in het lemma of hij verder Ew is als journalist. - Agora (overleg) 26 sep 2013 01:00 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Alle hoofdredacteurs van Humo hebben een eigen artikel op Wikipedia. De naambekendheid van het blad is belangrijk genoeg om hen een eigen artikel te geven. Anders kan men evengoed iedere figuur die slechts kortstondig een belangrijke leidinggevende functie uitoefende gaan verwijderen. Hij is overigens ook lange tijd hoofdredacteur van Focus Knack geweest, andermaal één van de toonaangevende magazines in Vlaanderen. Gebruiker:Knudde Kjell 26 september 14:21 (CEST)
   • Dat laatste stond nog niet eerder in het lemma. Maar hoofdredacteur van de Humo is opzich wel Ew, alleen slechts zeer kort en ad-interim toch weer flink minder. Met Knack erbij nu wel voldoende. Agora (overleg) 26 sep 2013 14:59 (CEST)
 • Zanger gerard - WIU, NE, ZP/reclame. Flag of Interslavic.svg IJzeren Jan 26 sep 2013 01:18 (CEST)
  • Zanger Gerard betekend een avond of middag vol Nederlandstalige hits met een torenhoog meezing gehalte waar uw gasten nog lang over na zullen praten is typisch een tekst die thuishoort op de eigen website van een zanger van het Nederlandse lied en daar komt het ook vandaan. De verwijdering die je wist dat zou komen is hier. Kattenkruid (overleg) 26 sep 2013 01:57 (CEST)
 • Dutch mountains - ik twijfel of we dit relevant genoeg vinden voor Wikipedia. Is het een sportvereniging of moeten we het zien als een studentenclubje?? - Bramvr (overleg) 26 sep 2013 10:23 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Dutch Mountains is een sportvereniging die in het voor wielrennen zeer geschikte Zuid-Limburg een cruciale rol speelt tussen het verbinden van de breedtesport wielrennen, met het wielrennen als wedstrijdsport. De vereniging is wellicht bedoeld voor studenten, maar is absoluut niet gangbaar te vergelijken met een studentenvereniging; het sporten staat centraal en sociale activiteiten zijn veruit van ondergeschikt belang. Daarnaast zie ik niet in waarom Dutch Mountains onvoldoende encyclopische waarde heeft voor Wikipedia, terwijl dit voor andere Maastrichtste studentensportvereniging wél geldt; MSAV Uros, M.S.R.V. Saurus, SKVM Kinran, MSKV De Hippo's, MAS Incontro, DBSV, M.S.V.V. Fyrfad, of andere Studenten- wielerverenigingen in Nederland; Skits, E.S.W.V. Squadra Veloce, NSWV Mercurius, USWV de Domrenner, WTOS. Mocht dit als zodanig onvoldoende zijn om u ervan te overtuigen dat Dutch Mountains wel degelijk bestaansrecht heeft als pagina op Wikipedia, hoor ik graag van u op welke manier ik de pagina zou kunnen aanpassen om hier alsnog aan te voldoen. - 26 sep 2013 23:47 (CEST)MaxJanssen91 (overleg) N.b.: Er zijn drie categorieën op Wikipedia waaraan Dutch Mountains kan worden onderverdeeld: zie hiervoor onderaan de pagina van de MUSST. Het verwijderen van de pagina van Dutch Mountains zou in dit kader bijzonder inconsequent zijn.MaxJanssen91 (overleg) 26 sep 2013 23:54 (CEST)
   • Artikelen worden beoordeeld op hun eigen encyclopedische merites, niet die van andere artikelen of het Belang van de Sport in het Algemeen. Maar je hebt gelijk. Het wordt hoog tijd eens grondig opruiming te houden onder alle studentikoze sportclubjes. Kleuske (overleg) 26 sep 2013 23:51 (CEST)
    • Als gezegd is Dutch Mountains alles behalve studentikoos. Daarnaast geeft u in uw woorden geen inhoudelijk argument weer waarom deze pagina, noch studenten sportverenigingen in het algemeen onvoldoende encyclopische waarde vertegenwoordigen. Nogmaals sta ik gaarne open voor inhoudelijke veranderingen aan de pagina, maar ik weiger mee te gaan in een bevooroordeelde aversie tegen studentensportverenigingen. MaxJanssen91 (overleg) 26 sep 2013 23:58 (CEST)
     • Daar kan ik meegaan, er zal inhoudelijke onderbouwing moeten plaatsvinden. Apdency (overleg) 4 okt 2013 21:49 (CEST)
   • Voor alle verenigingen en ook muziekgroepen bijvoorbeeld geldt dat ze relevantie krijgen gezien als er bijzondere prestaties hebben geleverd en daarmee ook buiten eigen regio of kring aandacht hebben getrokken, er over gepubliceerd is, liefst landelijk. Één of meer bronnen leveren het bewijs daarvan. Die zie ik hier niet zo.  Klaas|Z4␟V:  8 okt 2013 17:26 (CEST)
 • Jan de Boer (4-span) - wiu. Artikel werd aangemaakt met de tekst "Jan de boer is", gevolgd door een Voorbeeld Voorbeeld enz. tabel. Had handiger geweest als de aanmaker dit eerst in zijn kladblok had bewerkt of een meebezig had geplakt. YoshiDaSilva (overleg) 26 sep 2013 12:08 (CEST)
 • Wellness Kliniek - Reclame/NE - NE kliniek met promolinks en namedropping. Kleuske (overleg) 26 sep 2013 14:25 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - lijkt me als evidente reclame voor een commerciële kliniek zonder bijzondere geschiedenis of feiten NE en eigenlijk gewoon "nuweg". Paul Brussel (overleg) 27 sep 2013 00:13 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Erik Wannee (overleg) 6 okt 2013 08:18 (CEST)

Toegevoegd 26/09: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Meettechnieken (geluid) - Tekst staat inmiddels ook in Geluidsniveaumeter, waar het meer op z'n plaats is. Madyno (overleg) 26 sep 2013 14:35 (CEST)
 • Jan de Boer (menner) - wiu - ErikvanB (overleg) 26 sep 2013 14:43 (CEST)
 • Tjhoi (Ng Sauw Tjhoi) - wiu - Op zijn minst WIU. Onbebrond CV. Kleuske (overleg) 26 sep 2013 14:53 (CEST)
 • Protime - reclame - )°///< (overleg) 26 sep 2013 16:18 (CEST)
  • Opmerking Opmerking nuweg niet gehonoreerd. Dit is geen expliciete reclame. De eerste keer vandaag dat dit artikel verwijderd werd was dit weldegelijk het geval. Natuur12 (overleg) 26 sep 2013 20:37 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Platte reclame. Sorry, Natuur12, maar er wordt wel erg opzichtig met merk- en productnamen gezwaaid. De M$-certificering is tegenwoordig eerder anti-reclame, maar toch... Wel wervend bedoeld. Kleuske (overleg) 26 sep 2013 23:42 (CEST)
 • R.M.I. - weg - Te weinig beschikbare onafhankelijke bronnen voor tem "R.O.I. Measuring Index", reclame. Kattenkruid (overleg) 26 sep 2013 16:26 (CEST)
 • Heksendoorn - NE/reclame. Paul Brussel (overleg) 26 sep 2013 16:33 (CEST)
  • Opmerking Opmerking pagina iets aangepast, zodat het niet meer als reclame kan gezien. Slechts een opsomming van de feiten. Het evenement is redelijk groot, net zoals de Fright Nights in Walibi (die ook een eigen pagina heeft). Daarnaast zie ik ook niet in waarom losse attracties (met nauwelijks informatie) wel een pagina kunnen krijgen en een evenement van deze vorm niet.
  • Voor Voor verwijderen De 2013 editie is al vermeld. Geen reclame? Kom. Voor de Walibi-versie geldt hetzelfde. Kleuske (overleg) 30 sep 2013 11:39 (CEST)
   • Opmerking Opmerking Op beide lemma's info verwijderd tav seizoen 2013. Nmbm verzuipt evt promo op de Walibiversie in de veel te detaillistische opsommingen. Onderhavig artikel is een stuk overzichtelijker, maar of het daarmee E is? Als het helpt: ik hou ze beide op mijn volglijst tot en met einde herfstvakantie 2013. Sander1453 (overleg) 9 okt 2013 09:57 (CEST)
 • Superluminaal - wiu / weg - Twee weken extra bij beoordeling, want: moet vooral didactisch beter (waar komt die c in ene vandaan?), bronnen zijn ook erg handig. Hier en daar kan de opmaak een kleine poets gebruiken. Dqfn13 (overleg) 26 sep 2013 18:31 (CEST)
  • Da's de c uit E=mc2. De lichtsnelheid. Kleuske (overleg) 26 sep 2013 22:19 (CEST)
  • Als de tekst in orde is kan deze ingevoegd worden op pagina Sneller dan het licht. Kattenkruid (overleg) 27 sep 2013 05:00 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - het weinige relevante kan naar Sneller dan het licht. Madyno (overleg) 27 sep 2013 10:37 (CEST)
  • Samenvoegen is iets anders dan verwijderen. Redirect van gemaakt, relevant materiaal kan eventueel vanuit de geschiedenis overgezet worden, onafhankelijk van het verwijderproces. — Zanaq (?) 30 sep 2013 11:42 (CEST)
  • Zeker wel een E term, maar inderdaad terecht tot rd aangepast. Erik Wannee (overleg) 6 okt 2013 08:30 (CEST)
 • Diandra Luker - NE - Wat maakt deze vrouw E? Alleen vrouw van is niet voldoende. Mbch331 (Overleg) 26 sep 2013 18:52 (CEST)
 • Vuurbaak (uitgeverij) - reclame / ne - Namedropping van auteurs en een paar uitgegeven boeken, geen (bijzondere) geschiedenis anders dan jaar van oprichting. Daarnaast kleine uitgeverij met 30 boeken per jaar, dus ook twijfel aan relevantie. Dqfn13 (overleg) 26 sep 2013 20:04 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - 30 boeken per jaar is zeker geen kleine uitgeverij (alleen de allergrootsten zitten daarboven). Verder is Snuf de Hond een van de best verkochte kinderboeken(reeksen) van Nederland. Dat is geen namedropping, maar gewoon relevante info m.b.t. deze uitgeverij. Fosburyflop (overleg) 29 sep 2013 16:23 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - eens met Fosburyflop. Reclame zit er sowieso niet in. Apdency (overleg) 1 okt 2013 21:56 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - is een gerenommmeerde, al tientallen jaren bestaande uitgeverij voor een belangrijk calvinistisch volksdeel, ooit nauw gelieerd aan Piet Jongeling en het Nederlands Dagblad. Paul Brussel (overleg) 8 okt 2013 12:27 (CEST)
 • Lijst van personages uit Marvel Comics - wiu - Normaal gesproken is incompleetheid geen reden voor verwijdering maar in dit geval wel: een groot aantal zeer belangrijke karakters ontbreekt. Ook veel type-, taal- en opmaakfouten. Indeling is nu al vreemd omdat het geheel onder een kopje helden uit gepubliceerde filmen [sic] valt en dat kopje valt weer onder helden... dus de schurken ontbreken ook nog, evenals de schurken uit de gepubliceerde filmen en niet gepubliceerde filmen. Dqfn13 (overleg) 26 sep 2013 22:24 (CEST)

Toegevoegd 26/09: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Lijst van lange mannen OO / NE - Wat is de relevantie van mannen die langer zijn dan 2.20m? Wat is er speciaal aan 2m20? Waarom niet 2m30? 2m15 of 2m23? En waarom zijn bekende mensen kleiner zijn dan 2m20 minder de moeite waard? Volstrekt willekeurige selectie waarbij op geen enkele wijze duidelijk gemaakt wordt waarom de grens van 2m20 relevant is. De grens lijkt vooral te danken aan wat een aantal Wikipedianen op de Nederlandstalige wiki beschouwen als de leeftijdsgrens waarop iemand 'lang' is. Daarmee een subjectieve lijst welke riekt naar origineel onderzoek. 24.132.94.37 26 sep 2013 22:25 (CEST)
  • Je moet de grens toch ergens trekken, en ik zie op de overlegpagina geen overleg over die grens. Geen enkele aanleiding om in eerste instantie ter verwijdering te nomineren. — Zanaq (?) 27 sep 2013 06:37 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen En is het wachten nu op de lijst van korte mannen? Die lijstenwaanzin moet maar eens een halt worden toegeroepen. Michiel (overleg) 27 sep 2013 08:17 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - per nominator en Michiel; deze Lijst van lange vrouwen (waar de grens nota bene al 201 cm is...) kan wat mij betreft evenzeer als NE verwijderd worden. Paul Brussel (overleg) 27 sep 2013 09:13 (CEST)
   • Die heb ik inmiddels ook genomineerd. Michiel (overleg) 27 sep 2013 12:01 (CEST)
  • Is exact dezelfde discussie (inclusief over de ondergrens) onlangs niet ook al gevoerd? Dat ging over leeftijden als ik me goed herinner. En wat was de uitkomst van die nominatie? Want dezelfde uitkomst zou dan ook hier moeten gelden. Afijn, wanneer ik kijk naar en:List of tallest people vallen me twee dingen op. Ten eerste is die lijst veel uitgebreider (vollediger) en ten tweede is er een onderverdeling gemaakt naar bijvoorbeeld langste sporters. Zo'n onderverdeling lijkt me logischer, want 2.01 m is volgens mij niet zeer extreem (mijn buurman van heel vroeger was ook 2.01 m als ik me goed herinner, en hij was beslist geen bezienswaardigheid in de buurt, noch staat hij op deze lijst vermeld), maar een sporter van 2.01 m kun je wél vermelden, omdat hij tot de langsten behoort in een zeer specifieke, beperkte categorie van mensen. Wie de langste sporters zijn, valt ook beter te verifiëren. Op de Engelse lijst staat zelfs een sporter van 1.93. ErikvanB (overleg) 27 sep 2013 11:57 (CEST)
   • Dit blijft natuurlijk allemaal zeer arbitrair. In de eerste plaats worden mensen steeds langer in de westerse wereld wat een grens bij 2 m dubieus maakt; daarnaast zijn bijvoorbeeld basketballers die kleiner zijn dan 2 m waarschijnlijk meer bijzonder dan de anderen. Paul Brussel (overleg) 27 sep 2013 12:02 (CEST)
    • Inderdaad. Wat dat betreft kan je beter een lijst maken van de 100 (of 50) langste mensen in plaats van een lengtegrens te stellen. Dan blijft de lijst altijd 100 namen lang, ook als mensen ooit 3 meter worden. ErikvanB (overleg) 27 sep 2013 16:23 (CEST)
     • Dat verschuift slechts het "probleem" door de ene arbitraire grens door een andere te vervangen. In plaats van een "mooie" minimale lengte van de persoon en een "lelijk" aantal op de lijst krijg je een "mooi" aantal op de lijst met een "lelijke" minimale lengte. — Zanaq (?) 29 sep 2013 20:17 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen, zulke lijsten hebben geen relevantie hier. Sjoerd de Bruin (overleg) 27 sep 2013 15:53 (CEST)
   • Er zijn altijd boeken verschenen over lange mensen, dwergen en andere bijzondere schepsels. Ook al is Wikipedia geen rariteitenkabinet, er bestaat onder lezers blijkbaar wel een behoefte om te vernemen wat voor bijzonders er op de wereld bestaat. Zie ook hier. Als je het maar smaakvol en zakelijk brengt en er inderdaad geen rariteitenkabinet van maakt. ErikvanB (overleg) 27 sep 2013 16:23 (CEST)
    • Het aardige van dit soort statistieken is dat je er nooit aan kunt zien hoeveel van die lezers denken: "Zucht... Alweer zo'n onzinnige lijst..." Michiel (overleg) 27 sep 2013 16:37 (CEST)
     • Het bewijst in elk geval dat veel mensen denken dat achter de link interessante informatie te vinden zou kunnen zijn: plaats 4491 in de ranglijst van veelbezochte pagina's is niet niks. Ik vermoed overigens dat het grootste deel van die lezers niet zo'n verzuchting slaakt. — Zanaq (?) 27 sep 2013 22:46 (CEST)
  • @ErikvanB: De lijst van mensen die op 40-jarige leeftijd (of jonger) zijn overleden is in juli verwijderd op basis van dezelfde argumenten. 24.132.94.37 3 okt 2013 08:07 (CEST)
 • Praktische boeddha - Weg/NE - Persoonlijk getint essay. Kleuske (overleg) 26 sep 2013 22:27 (CEST)
 • DJ Rob - NE - Rap weg. Kleuske (overleg) 26 sep 2013 22:41 (CEST)
  • Niet NE, een van de grondleggers van gabber volgens de Muziek Encyclopedie. Sonty (overleg) 27 sep 2013 00:00 (CEST)
  • Nu Tegen Tegen verwijderen flink bijgewerkt en inderdaad Ew. Agora (overleg) 9 okt 2013 14:25 (CEST)
 • Gaia Cauchi - NE - Zangeres met kristallen bol. Kleuske (overleg) 26 sep 2013 22:55 (CEST)
  • In het artikel staat nergens dat ze zangeres én waarzegster is. Knipoog ErikvanB (overleg) 27 sep 2013 01:24 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Junioreurovision.tv heeft intussen ook bevestigd dat zij Malta vertegenwoordigd. Nuttig artikel, maar mag nog wel verder aangevuld worden. --Tranquilian (overleg) 27 sep 2013 10:13 (CEST)