Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20190814

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Op deze pagina vindt geen stemming bij meerderheid plaats, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt daarom van harte uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw onderbouwde mening te geven. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's
Verberg naaststaande uitleg door in je voorkeuren de optie "Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst" (onder het kopje "Weergave") aan te vinken.
Instructies voor moderatoren
Archief 2019

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
  De oorspronkelijke nominator kan een nominatie vroegtijdig intrekken door het gelinkte artikel <s>door te strepen</s>.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator of het artikel in de dan aanwezige staat behouden of verwijderd moet worden. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (relevant genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet relevant genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie (zie hiervoor deze pagina).

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Als dat niet overtuigt, kan heroverweging van een verwijdering gevraagd worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen. Daarbij is aan te raden met sterke argumenten te komen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Plaats iedere nieuwe nominatie onderaan (dus de oudste staat bovenaan). Voor een reactie op een genomineerd artikel: klik naast het bijbehorende kopje op 'Bewerken'.

Toegevoegd 14/08; af te handelen vanaf 28/08[bewerken]

Jacqueline Karstens[bewerken]

Nog een uit de serie Vrouwenvleugelpersonages die gisteren genomineerd is. Kattenkruid (overleg) 14 aug 2019 00:31 (CEST)

 • Voor Voor verwijderen - NL-wikipedia lijkt de E-eis voor fictieve personages niet al te hoog te leggen: het nababbelen van een hoop afleveringen van series en/of soaps lijkt voldoende. Inhoud wordt niet gestaafd door (enigszins) gezaghebbende bronnen, dus weg. Vinvlugt (overleg) 14 aug 2019 14:35 (CEST)
 • Voor de feiten over de inhoud van een werk is het werk zelf de meest betrouwbare bron. Normale infobox en definitie toevoegen, en iets leesbaarder maken middels alinea's. En dat iets gisteren genomineerd is, is geen deugdelijke nominatiereden. — Zanaq (?) 14 aug 2019 20:21 (CEST)
  • Deze pagina heeft dezelfde euvels als de andere pagina's: belabberd taalgebruik, relevantie van onderwerp onduidelijk, irrelevante en voor de leek onbegrijpelijke details, fancruft. Leuk dat de serie zelf de bron genoemd kan worden voor een pagina maar heeft de aanmaker de serie recentelijk bekeken of is er geput uit roestige herinneringen? Kattenkruid (overleg) 15 aug 2019 03:02 (CEST)
   • Ik heb het idee dat het vooral jouw mening is Zanaq (waar ik gelukkig weinig steun voor zie), dat een televisieserie zelf de beste bron is voor een artikel over die serie of een personage daaruit. De beste bron is een onafhankelijke bron die over een serie of personage schrijft. Vinvlugt (overleg) 15 aug 2019 13:44 (CEST)
    • @Zanaq, een onderwerp kan nooit de bron zijn voor zichzelf, of voor een onderdeel van zichzelf. Als mensen een serie (boek, tv, film, of on-demand) als bron gaan gebruiken, dan gaat dat gegarandeerd voor origineel onderzoek zorgen omdat mensen hun mening gaan vormen over het te beschrijven personage/gebeurtenis. Dqfn13 (overleg) 15 aug 2019 14:20 (CEST)
     • Dat is wel de staande praktijk, en het is ongewenst die zonder voorafgaande consensus te wijzigen. Ik was ook erg specifiek over waar het een bron voor kan zijn (en vooral Vinvlugt verwart dat met iets anders): er zijn geen meer betrouwbare bronnen dan het werk zelf voor de feitelijke inhoud van het werk. Dat is weer een feit dat nauwelijks zinnig betwist kan worden: een werk zelf kan zijn eigen inhoud niet verkeerd voorstellen. Er zijn ook nooit klachten geweest over plotomschrijvingen: die worden gewoon gecorrigeerd in het proces als men het er niet mee eens is. Hetzelfde risico bestaat bij het baseren op onafhankelijke deskundige bronnen: die kan men ook verkeerd interpreteren of weergeven, en men moet een synthese maken van meerdere bronnen: daar zitten meer lagen tussen waar het fout kan gaan. — Zanaq (?) 15 aug 2019 18:03 (CEST)
Het neigt naar een verhaallijn die onevenredig veel ruimte inneemt in dit artikel. Ook als biografie is het geen succes, want om nu elk detail en wissewasje te vermelden, schiet zijn doel voorbij. Schrijven is schrappen, ook bij GTST-personages. Verder is dit artikel vrijwel geheel gebaseerd op een primaire bron, namelijk de afleveringen zelf, en er '...mogen geen hele artikelen gebaseerd worden op een primaire bron'. Eigenlijk best wel wat richtlijnen en gewoontes die de 'staande praktijk' (is dáár eigenlijk wel consensus over, die kennelijk staande praktijk?) tegenspreken. PS Voor een plotbeschrijving gebruik ik ook gewoon secundaire bronnen i.p.v. mijn eigen geheugen. Thieu1972 (overleg) 15 aug 2019 18:30 (CEST)
Merk op dat ik op de nominatiereden en de voorgaande reacties reageer: nergens zeg ik dat het een goed artikel is. Maar als we het weggooien valt er ook niets meer te schrappen en te verbeteren. De plotomschrijving neemt inderdaad te veel plaats in, maar dat was niet de nominatiereden. En het werk zelf (niet het geheugen) is nog steeds betrouwbaarder dan welke andere bron dan ook voor de feitelijke inhoud (dus niet voor andere zaken waar Vinvlugt het mee lijkt te verwarren). Volgens de lijn van Vinvlugt en Dqfn13 - voor zover ik die begrijp - mag helemaal niets op een primaire bron gebaseerd zijn, ook niet een (klein) gedeelte. — Zanaq (?) 15 aug 2019 18:35 (CEST)
Beste Zanaq, begrijp ik goed dat jij alle personages uit series E vindt omdat er een uiterst betrouwbare bron is, namelijk de serie zelf? Of is er een andere overweging waarom je dit soort bronloze, uiterst droevig geschreven artikelen zouden moeten behouden? Volgens mij is er toch echt consensus dat een bron iets is waarin een (enigszins) deskundige iets over een onderwerp uiteenzet. Vinvlugt (overleg) 17 aug 2019 16:18 (CEST)
Nee, dat is zeker niet wat ik zeg. Ik zeg dat onafhankelijke bronnen dienen ter onderbouwing van relevantie, en betrouwbare bronnen dienen ter onderbouwing van feiten. Die twee aspecten moeten niet verward worden. — Zanaq (?) 17 aug 2019 16:29 (CEST)
Ik weet niet goed waarom je dat onderscheid zou maken. Kun je dat aan de hand van dit concrete artikel toelichten? Dus: welke bronnen onderbouwen (of zouden dat kunnen) de relevantie? En welke betrouwbare bronnen onderbouwen de feiten? Vinvlugt (overleg) 18 aug 2019 02:27 (CEST)

Noordhollands Jeugdorkest[bewerken]

Ongewijzigd gecopieerd van nhjo.nl - Bob.v.R (overleg) 14 aug 2019 04:56 (CEST)

Lijkt mij een nuweg wegens schending copyrights. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 05:56 (CEST)
Suggestie: we zouden 1 dag kunnen wachten op een eventuele reactie van de aanmaker en daarna nuweggen. Bob.v.R (overleg) 14 aug 2019 06:13 (CEST)
Dat kan, maar de aanmaker is de tekst nooit kwijt, hij kan het weer opnieuw raadplegen bij het origineel. Het is wel een sterk signaal dat er "iets" moet gebeuren, nu ziet de aanmaker een sjabloon, en denkt: 'ik snap er niks van, laat maar'. Edoderoo (overleg) 14 aug 2019 06:50 (CEST)
Vooral ook omdat niemand de moeite neemt de gebruiker tekst en uitleg te geven, welkom te heten, en in het sjabloon zelf staat ook niks. Kinderen worden ook niet geleerd, omdat er een school in de buurt staat, en ze zouden kunnen weten dat ze er heen kunnen. We mogen soms best een beetje moeite doen.... Edoderoo (overleg) 14 aug 2019 06:51 (CEST)
Nuweg wegens copyvio. KroySquare.jpgDirkVE overleg 14 aug 2019 08:21 (CEST)

Lee Nak-yeon[bewerken]

WIU – Weer een prachtwerkje van onze IP-er die slechts halfbakken artikeltjes produceert, hierop meermalen is aangesproken, maar gewoon er mee doorgaat. Alleen de inleiding van het Engelstalige lemma is vertaald, waarbij geen rekening is gehouden met de nootvermelding of überhaupt enige vorm van opmaakconventies. Rommeltje. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 05:54 (CEST)

 • Tegen Tegen verwijderen ik ben niet de IP-er, maar vond het belangrijk genoeg om te wikificeren. Ik voeg er nog een extra referentie aan toe. SvenDK (overleg) 14 aug 2019 06:00 (CEST)
Zeker, het onderwerp is ook relevant genoeg om te beschrijven. Alleen moet de oorspronkelijke aanmaker geen eenzinners of machinevertaling neerplempen en de rest het lekker laten opknappen. Verdel (overleg) 14 aug 2019 12:14 (CEST)

Volodymyr Grojsman[bewerken]

WIU – Halfslachtig vertaald, geen correcte opmaak. Zie ook Lee Nak-yeon en menig ander artikel van deze aanmaker. De lezer heeft niets aan deze tekstdumps en het opknappen ervan kost anderen veel tijd en energie. Jammer, want met wat meer inzet had de aanmaker een goed artikel kunnen maken op basis van bv het Engelstalige artikel. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 07:49 (CEST)

Nuweg van gemaakt (machinevertaling). Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 19:00 (CEST)

Jan Duden[bewerken]

NE – Wat maakt Duden tot een encyclopedisch onderwerp? Hij was leraar, directeur en bekleedde enkele bestuursfuncties, maar niets lijkt erg relevant voor een artikel. Hij wordt historicus genoemd, maar nergens blijkt verder uit wat hij in die hoedanigheid heeft gedaan. Publicaties, boeken, onderzoekswerk ontbreekt. Sowieso ontbreken bronnen die iets over mogelijke relevantie kunnen vertellen. Verder is het artikel niet correct opgemaakt. En de term 'aso-school' komt een beetje vreemd over voor de Nederlandse lezers ;-) Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 10:34 (CEST)

Low code[bewerken]

WIU – Lijkt op een machinevertaling, leest als promo voor Mendix en OutSystems. Low code is gericht op visuele softwareontwikkeling met weinig code, dit artikel bevat iets te veel gebabbel daarom heen. (bijv. de zin "... om samen snel te schakelen en zo tot een goed eindresultaat te komen." Moet neutraler en beter worden beschreven (voor leken). Verdel (overleg) 14 aug 2019 14:21 (CEST)

Dag Wiu, dit is geen machinevertaling, en ook geen promo voor Mendix en OutSystems. Bij mijn weten is visuele softwareontwikkeling simpelweg een andere manier van verwoorden wat ik heb geprobeerd te omschrijven in de eerste opzet. Mendix en OutSystems zijn bij mijn weten ook al enkele jaren marktleiders, van deze twee platforms weet ik het meeste en hiermee hebben de ontwikkelaars die ik ken de meeste ervaring.
Wat kan ik het best doen om het beter te omschrijven voor leken? Bepaalde termen linken naar bestaande wiki-artikelen? Of juist iets meer uitleg? Tips zijn welkom! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Air Alpha (overleg · bijdragen)
Neutraler maken, compacter maken, minder essayistisch, afstandelijker, droger en zakelijker, interne links toevoegen en eerste woord vet drukken. — Zanaq (?) 14 aug 2019 20:17 (CEST)
Artikel herschreven, meer neutraler en duidelijker gemaakt, en geraadpleegde bronnen toegevoegd. Nominatie doorgehaald. Verdel (overleg) 19 aug 2019 21:23 (CEST)

Mario Abdo Benítez[bewerken]

WIU – Alleen de 1e twee zinnetjes zijn door de vertaalmachine gehaald, inclusief nootvermeldingen. De vertaling is zelfs niet even in normaal Nederlands omgezet maar heeft de Engelse zinsbouw behouden... En de aanmaker gaat vast en zeker weer vrolijk door met een volgend prutsartikeltje. Er moet dus wederom door anderen tijd en energie worden gestopt in het leesbaar maken van dit artikel. Zo jammer. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 15:25 (CEST)

Nuweg van gemaakt wegens machinevertaling. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 18:59 (CEST)

Gedroogde zeedieren[bewerken]

weg - NE, onvoldoende bronnen te vinden om de E-waarde van dit artikel te bepalen.The Banner Overleg 14 aug 2019 15:34 (CEST)

Er lijken meer dan voldoende bronnen te vinden te zijn en er lijkt geen enkele reden om aan de inhoud en relevantie van het artikel te twijfelen. Heeft de nominator wel goed naar bronnen gezocht? — Zanaq (?) 17 aug 2019 10:19 (CEST)
 • Als er in een artikel staat dat een kustplaatsje ten zuiden van Alicante in 1690 grotendeels door een brand in de as werd gelegd geldt hetzelfde: er lijkt geen enkele reden om daaraan te twijfelen. Toch kan het grote onzin zijn, geplaatst door een grapjas die de betrouwbaarheid van Wikipedia wil testen. Kortom, dat iets accuraat lijkt zegt niets.
 • Relevantie blijkt juist uit de mate waarin bronnen van enig gezag ergens aandacht aan besteden. Welke van de bronnen die jouw zoektocht op google opleverde zijn gezaghebbend en besteden volwaardige aandacht aan gedroogde zeedieren? Marrakech (overleg) 17 aug 2019 13:55 (CEST)
Ik kan die bronnen uiteraard niet beoordelen. En die mening over relevantie wordt niet door iedereen gedeeld. — Zanaq (?) 17 aug 2019 14:14 (CEST)
"Ik kan die bronnen uiteraard niet beoordelen." Dat zegt genoeg, lijkt me. Marrakech (overleg) 17 aug 2019 14:34 (CEST)
Spreek ik Chinees? Spreek jij Chinees? Spreekt de nominator Chinees? Zijn wij experts op het gebied van Chinese cuisine? — Zanaq (?) 17 aug 2019 14:41 (CEST)
Dus jij verwijst naar bronnen in een taal die jij niet eens begrijpt. Nogmaals: dat zegt genoeg. Marrakech (overleg) 17 aug 2019 14:47 (CEST)
Ik verwijs naar de bronnen die er lijken te zijn in een taal die ik niet begrijp. Dat zegt dat er geen reden is te twijfelen aan de verifieerbaarheid van deze informatie voor iemand die de taal spreekt. Er is ook geen concrete aanleiding opgegeven om te twijfelen. — Zanaq (?) 17 aug 2019 14:51 (CEST)
Dat geeft net zo goed aan dat er geen reden is om ervan uit te gaan dat alles wat in het artikel wordt beweerd wel klopt, aangezien maar helemaal de vraag is of die informatie op de door jou opgesomde bronnen is gebaseerd. Omdat jij het Chinees niet beheerst, kun jij dat immers niet nagaan. Neem de volgende passage: "De haiwei worden gevangen door vissers. Daarna worden ze in de zon gedroogd op de platte daken van huizen of op een veldje. Uiteindelijk worden ze in plastic verpakt en verkocht." In welke van de bronnen die jij via google hebt gevonden is dat allemaal te verifiëren? Marrakech (overleg) 17 aug 2019 16:13 (CEST)
Er is geen reden om aan te nemen dat het niet te verifieren is. — Zanaq (?) 17 aug 2019 16:30 (CEST)
Aha. Dus heel misschien staat er ergens op een van de websites die jij hebt gevonden, en die jijzelf dus niet kunt lezen, expliciet dat de haiwei in de zon worden gedroogd op de platte daken van huizen of op een veldje. Dat mag jij voldoende vinden, maar op die manier schrijf je geen encyclopedie, en jouw mening staat dan ook haaks op 'onze' regels en richtlijnen. Marrakech (overleg) 17 aug 2019 17:13 (CEST)
We moeten niet om bronnen vragen als er geen reden is om te twijfelen. Anders is dat effectief het verplicht stellen van bronvermelding. — Zanaq (?) 17 aug 2019 17:32 (CEST)
Dus op websites die jij niet eens begrijpt baseer jij jouw mening dat er werkelijk geen enkele reden is om te twijfelen aan alles wat er in het artikel wordt beweerd? Mijn verbazing stijgt met elk antwoord dat je geeft. Marrakech (overleg) 17 aug 2019 17:36 (CEST)
Nee, ik zeg dat er geen overtuigende redenen zijn aangevoerd om te twijfelen. — Zanaq (?) 17 aug 2019 18:11 (CEST)
Goed, ik hap nog een keer. Dat die vis op veldjes wordt gedroogd komt mij heel vreemd voor en roept dan ook twijfel bij mij op (gaan beesten er dan niet mee aan de haal?). Kun jij met een van je Chinese websites die twijfel wegnemen? Marrakech (overleg) 17 aug 2019 20:07 (CEST)
Nee, maar ik moet toegeven dat het een goede vraag is. — Zanaq (?) 17 aug 2019 22:08 (CEST)
Ik weet het: een bron is een bron, ongedacht in welke taal die bron is geschreven. Maar mocht je een slechtgeschreven flauwekul-artikel willen schrijven, dan is het raadzaam er wat Chinese bronnen bij te plaatsen. Grote kans dat niemand in het Nederlandse taalgebied ooit de moeite neemt het te vertalen, en twijfelen aan de relevantie en verifieerbaarheid mag niet want 'wie weet vertellen die Chinese bronnen wel de waarheid'...
In ieder geval is er hier, hier en hier wel wat terug te vinden over Chinese producten. En voor de liefhebber van het 'drogen op platte daken': deze bron vertelt er iets over, alhoewel het vooral vertelt dat ze het in Hong Kong niet meer zo doen. En waarom vermeldt het artikel eigenlijk niks over de IJslandse gedroogde vis? Thieu1972 (overleg) 17 aug 2019 17:30 (CEST)

Berkgroen[bewerken]

Weg – Een vrij onduidelijk verhaal over iemand die wel of niet bestaat en soms wat dingen publiceert onder een schuilnaam. Geen enkele bron wordt vermeld, dus onduidelijk waar dit verhaal vandaan komt. Een korte zoektocht levert ook geen bronnen op. Dit lijkt vooral op een hoax. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 17:26 (CEST)

 • Inderdaad. Niets over te vinden. Verwijderd. Wutsje 14 aug 2019 17:29 (CEST)
Prima. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 17:31 (CEST)

Lijst van de twaalf meest historische dorpen van China[bewerken]

weg - NE, volgens het Chineestalige artikel, waaruit beslaat dit slechts een eerste serie van wat uiteindelijk 457 dorpen zijn geworden. Hopeloos incompleet en door transliteratieproblemen (van mijn kant) ook moeilijk te controleren of deze 12 dorpen ook wel dezelfde zijn als degenen in de bron beschreven.The Banner Overleg 14 aug 2019 17:55 (CEST)

Wil je mij alsjeblieft niet als autoriteit opvoeren? Jeroen N (overleg) 14 aug 2019 18:41 (CEST)
Ik gaf slechts credit voor jouw bijdrage. The Banner Overleg 14 aug 2019 20:04 (CEST)
Als je het niet kan controleren, controleer het dan niet, en nomineer het ook niet voor verwijdering. Daarnaast is de lijst niet het meest relevante van het artikel: het artikel bevat veel meer (en relevantere informatie). Het aangehaalde chineestalige artikel zou juist bewijs zijn dat het artikel niet NE is. Incompleetheid is geen reden om iets te verwijderen, maar een kans voor uitbreiding van de encyclopedie. Je moet ergens beginnen, en als het begin steeds weggegooid wordt komen we nooit ergens. — Zanaq (?) 14 aug 2019 20:13 (CEST)
Ik neem aan dat jij vrijwilliger bent om het artikel uit te breiden? The Banner Overleg 14 aug 2019 20:50 (CEST)
Nee, ik zeg dat het artikel niet verwijderd hoeft te worden omdat het zelfs zonder de lijst (die best mag blijven staan) voldoende uitgebreid is. — Zanaq (?) 14 aug 2019 20:52 (CEST)
Waarschijnlijk hoort dit artikel eerder op een verbeterlijst thuis dan op TBP (maar ja, hoogstwaarschijnlijk staat het artikel in 2050 dan nog steeds onaangeroerd op die lijst...). Overigens: vreemde zinnen als ... de meeste dorpen (...) zijn nu nog steeds niet echt gegroeid na honderd jaar... (wat wordt daar mee bedoeld? wordt er dan ergens beweerd dat dorpen na 100 jaar moeten groeien? en over welke 100 jaar hebben we het?) en ...Daqitou heeft huizen met bijzonder gevormde daken... (hoezo bijzonder? foto?) doen het artikel geen goed en houden het op basisschoolniveau. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 21:06 (CEST)

Tegen Tegen verwijderen Het onderwerp van het artikel is van genoeg belang om te behouden. Het kan wel wat uitbreiding gebruiken. Bigar (overleg) 17 aug 2019 17:50 (CEST)

Ik zie op de 2e bronlink de 'Lijst van Chinese historische en culturele dorpen (eerste partij)' (12 dorpen) en de 'Lijst van Chinese historische en culturele dorpen (tweede partij)' (24 dorpen). Daarnaast zijn er lijsten van 10 (eerste partij) en 34 steden (tweede partij) te vinden. De bijbehorende tekst spreekt over twee partijen van acht "historische en culturele dorpen en steden" en dat er in 2006 nog een derde partij wordt toegevoegd. Die eerste lijst van 12 dorpen lijkt wel overeen te komen met de lijst op Wikipedia.
Alles bij elkaar is het redelijk verwarrend. Er zijn lijsten met dorpen en steden, de uitleg noemt andere aantallen dan de lijsten weergeven, en de uitleg rept van een in 2006 toe te voegen derde partij die dus niet op die site staat. De status van al die lijsten is onduidelijk, de achtergrond van de lijsten is me ook niet heel erg helder, evenmin als de gehanteerde criteria. Het artikel is dus een soort klok-klepel-verhaal: de tekst gaat wel over iets dat bestaat, maar het fijne ervan weet te tekst ons ook niet te vertellen. Thieu1972 (overleg) 19 aug 2019 08:31 (CEST)
Er is een lijst met historische dorpen (中國歷史文化名村名單), en een lijst met historische steden (中國歷史文化名鎮名單). De hier beschreven lijst van twaalf (zogenaamd) 'meest' historische dorpen betreft de eerste batch van die eerste lijst. Inmiddels zijn er al zeven batches gepubliceerd, voor een totaal van 487 dorpen. Niets wijst erop dat de eerste twaalf als 'meest historisch' worden beschouwd, wat dat ook moge betekenen.
Transliteratieproblemen aan de zijde van The Banner kunnen natuurlijk geen reden zijn om een pagina te verwijderen (en voor alle duidelijkheid: de twaalf genoemde dorpen komen inderdaad overeen met de twaalf dorpen in de eerste batch). En het probleem dat deze lijst slechts de eerste batch van twaalf dorpen bevat, en deze ten onrechte de 'meest historische' noemt, kan worden opgelost door aanvulling en titelwijziging. Maar er is wel het probleem van encyclopedische relevantie: zijn er voldoende onafhankelijke, betrouwbare bronnen die dit fenomeen (de lijsten van historische dorpen in China) beschrijven? Zanaq verwijst naar het artikel op de Chinese Wikipedia, maar die verwijst alleen maar naar de overheidsinstantie die deze lijsten maakt (en het bestaan van het artikel zelf toont, vanzelfsprekend, geen relevantie aan). Bigar schrijft dat het artikel 'van genoeg belang [is] om te behouden', maar ook hij voert geen enkele gezaghebbende bron aan. Een loze kreet. En op welke bronnen is de inleiding gebaseerd? Er wordt gesproken over een verkiezing, maar daarvan is voor zover ik kan nagaan geen sprake. Zijn alle dorpen in de lijst meer dan vijfhonderd jaar oud, of worden alleen de dorpen in de lijst die meer dan vijfhonderd jaar oud zijn door Chinese toeristen druk bezocht (en uit welke bronnen blijkt dat?). Wat betekent het inderdaad dat de 'meeste' dorpen 'nu nog steeds niet echt gegroeid [zijn] na honderd jaar'? 'De ommuurde Hakkahuizen (Tulou) die het dorp Tianluokengcun vormen werden door Amerikaanse satellieten van boven gezien als de schoorstenen van kerncentrales[.]' Dit is gewoon niet waar: het is eenvoudig na te gaan dat er geruchten de ronde deden dat de tulou werden aangezien voor raketsilo's. Hoe kunnen we er dan van uitgaan dat de rest wat de aanmaker heeft toegevoegd wel klopt? Wat mij betreft wordt deze pagina verwijderd. Jeroen N (overleg) 19 aug 2019 12:14 (CEST)
Dank voor je heldere uitleg. Het artikel is dus een dermate grote en onbetrouwbare rommel (zelfs de titel klopt niet eens), dat het beter weg kan. Voor Voor verwijderen Thieu1972 (overleg) 19 aug 2019 12:37 (CEST)
Dat zijn legitieme bedenkingen. Als alle nominaties zo deugdelijk onderbouwd waren..... — Zanaq (?) 19 aug 2019 18:08 (CEST)

Laurentino Cortizo[bewerken]

WIU – Slordig vertaald, slordig opgemaakt, verre van volledig. Zie ook alle andere hier genomineerde artikelen van deze aanmaker. NB: al deze artikeltjes zijn dus een vertaling van de Engelstalige wikipedia, en overal ontbreekt de bronvermelding, hetgeen niet is toegestaan. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 18:07 (CEST)

Dit is duidelijk knip- en plakwerk gezien de mee gekomen "bron" ("[1 ]") Meneer is terdege wel E maar men kan beter opnieuw beginnen. Tijd voor WP:TNT (uithuilen, opblazen en opnieuw beginnen). The Banner Overleg 14 aug 2019 18:15 (CEST)
Zijn artikelen mogen wat mij betreft als machinevertalingen nuweg. Floortje Désirée (overleg) 14 aug 2019 18:50 (CEST)
Ik maak er nuweg van. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 18:58 (CEST)

Hermann Wesselink[bewerken]

NE/WIU – Wesselink was rector van een school in Amstelveen, en dat was het eigenlijk wel. Alles wat ik vind, gaat over de school en niet over deze voormalige rector. Dit veel te korte artikel kent tevens geen opmaak en is alleen al daarom ongeschikt om te behouden. Thieu1972 (overleg) 14 aug 2019 21:43 (CEST)

De Plakband[bewerken]

NE - Bronloos verhaal met allerlei niet relevante details over een beginnend bandje in België eind jaren '80. Een aantal muzikanten is nu weliswaar E, maar deze band lijkt me dat zelf niet. Bij v.m. bandleden die hier nu wel een artikel hebben kan eventueel iets (met bronnen graag) vermeld worden. De Geo (overleg) 14 aug 2019 22:40 (CEST)

Opmerking Opmerking Verwijdersjabloon werd door auteur verwijderd. Arch (Overleg) 19 aug 2019 15:20 (CEST)
 • Voor Voor verwijderen Bands "groeien" niet, die worden gevormd. Bevat randzaken, meningen, waardeoordelen, kortom geschreven op eigen ervaringen door een (te nauw) betrokkene, i.p.v. onafhankelijke bronnen. Voldoet niet aan WP:NPOV, relevantie volkomen onduidelijk. Arch (Overleg) 19 aug 2019 15:25 (CEST)
Misschien groeien ze door water (bier?) te geven??. Een bandje waarbij de gitarist het laat afweten omdat de partij nog te moeilijk is die hoort hier gewoon niet thuis. De Geo (overleg) 19 aug 2019 20:17 (CEST)
Glimlach Arch (Overleg) 19 aug 2019 20:19 (CEST)

Luphomoid[bewerken]

NE - Bronloos verhaal over een fantasie "mensensoort" uit stripverhalen van Marvel Comics. Wanneer deze info belangrijk wordt gevonden (?), dan kan dit beter bij Nebula (Marvel), de enige overlevende Luphomoid, worden geplaatst. De Geo (overleg) 14 aug 2019 22:54 (CEST)

World Food Center[bewerken]

NE - Twijfel aan relevantie omdat bronnen vooral lokaal zijn. Daarnaast is 2022 nog erg ver weg, waardoor er nog genoeg kan gebeuren waardoor dit niet door zal gaan. Dqfn13 (overleg) 14 aug 2019 23:07 (CEST)

 • Ook nogal wervend en niet erg neutraal geschreven, met marketingtermen als food en agro enz. Fred (overleg) 14 aug 2019 23:28 (CEST)
Een onderdeel van de grotere plannen voor dat gebied. Je kunt je afvragen of het niet beter vermeld kan worden op Elias Beeckmankazerne en Simon Stevinkazerne. Het is inderdaad een beetje glazen bol. Straks komen subsidies niet door of breekt er een economische crisis uit of gaan ze toch een Nederlandse naam bedenken. Thieu1972 (overleg) 15 aug 2019 12:00 (CEST)
Het is volgens mij ook helemaal geen (toekomstige) buurt, alleen maar een projectnaam (van het pompeuze soort). Tekstman (overleg) 15 aug 2019 18:02 (CEST)

The Kirna[bewerken]

WIU – Zeer slecht Nederlands, grote delen lijken alleen vertaald te zijn door een vertaalmachine. Dqfn13 (overleg) 14 aug 2019 23:16 (CEST)

 • Voor Voor verwijderen akkoord met WIU. Vooral veel te lang en de taal is inderdaad niet echt goed. Het heeft ook een mengelmoes van afstandseenheden Bigar (overleg) 17 aug 2019 18:05 (CEST)